Pelicans kaudella 2021–2022

  • 354 470
  • 1 525

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Minulle on vanhemmalla iällä alkanut jääkiekosta tulla enenevissä määrin viihdettä, jossa tunnekuohut ja elämykset ovat niitä, jonka vuoksi katson sitä. Monta mieltä voi olla tästä joukkueesta, sen yksittäisistä pelaajista, valmennuksesta, toimistosta ja omistajista, mutta olipahan runkosarja! Aivan viimeiselle minuutille saakka oli jännitys käsin kosketeltava ja päättyy tuollaiseen ilotulitukseen! Kiitos joukkue!

Täällä jo @Breeze Harbour mietti että kumpi oli hienompi, nousu Kärppiä vastaan 2 sekuntia ennen loppua vai tämä, niin miksi valita kun voi ottaa molemmat?! Ei ollut ainakaan HMV-kausi ja nyt päästään ottamaan revanssi piippuun jääneestä viime kerrasta rakasta kilpakumppania vastaan!

Kevät on Pelikaanin parasta aikaa. Torstaina jatkuu!
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Iikka on kyllä erikoinen ilmiö. Syksyisin on ajoittain jopa maaginen, mutta johonkin ne tehot katoavat aina samoihin aikoihin kun lumet sulaa... sama hyytyminen näyttää toistuvan joka hemmetin vuosi.
Iikan kunniaksi pitää sanoa että on näissä viimeisissä peleissä jopa heittäytynyt kiekon eteen kun oli pakko estää maali omiin ja tänään Kerhoa vastaan taklasi hämmentävän kovalla voimalla pari kertaa, kun taisi huomata että kiekollinen peli ei ole ihan parhaimmillaan jostain syystä.
Mutta, kiekollisen taikurin pitäisi saada enemmän irti nimenomaan kiekollisena, eikä vaan heittää röpelölättyjä.
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nupen Pelicans
Mitä Hölö meinasi lehdistötilaisuudessa tällä?

"Aika vaikeeta on ollut valmistautuminen viime aikoina, varsinkin tänää ja eilen, ei päästy harjottelemaan omassa hallissa ja ollu vähän asioita joihin ei ite oo pystyny vaikuttamaan."
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitä Hölö meinasi lehdistötilaisuudessa tällä?

"Aika vaikeeta on ollut valmistautuminen viime aikoina, varsinkin tänää ja eilen, ei päästy harjottelemaan omassa hallissa ja ollu vähän asioita joihin ei ite oo pystyny vaikuttamaan."

Käsitykseni mukaan Isku Areenan katolla olevan lumikuorman takia halli oli suljettu käyttäjiltä maanantaina ja eilen ennen peliä. Eilisen pelin pelaaminenkin oli kai tuon takia pitkään epävarmaa. Tuommoisesta olen ainakin itse kuullut.
 
Mitä Hölö meinasi lehdistötilaisuudessa tällä?

"Aika vaikeeta on ollut valmistautuminen viime aikoina, varsinkin tänää ja eilen, ei päästy harjottelemaan omassa hallissa ja ollu vähän asioita joihin ei ite oo pystyny vaikuttamaan."
Lunta oli katolla paljon jonka vuoksi kaikki jäävuorot otettiin Maanantailta pois sieltä ja Pelicans harjoitteli sen takia SOL Areenalla.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lunta oli katolla paljon jonka vuoksi kaikki jäävuorot otettiin Maanantailta pois sieltä ja Pelicans harjoitteli sen takia SOL Areenalla.
Ihmettelinkin eilen kun Sollin pihasta lähti Pelsun pösö jota taisi ajaa Laakso täydessä pelivarustuksessa kypärä päässä. Oli pikku pösö muutenkin pelaajia täynnä. Aavistuksen koominen näky.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikä on ollut muuten Pelsun fysiikkavalmennuksen tila? Nakari lähti kesällä ja Pärmäkoski jo aiemmin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tosiaan on ollut havaittavissa, että Pelicans pelaajilla on kestävyyskunto pettänyt otteluiden lopulla sekä myös kamppailupelaaminen ollut heikkoa. Nyt onkin syytä kiinnittää näihin asioihin huomiota ensikaudeksi ja erityisesti laukasuharjoituksiin.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei tuohon häviämiseen vaan totu. Aika tyhjäksi jätti, kun rosterin puolesta eväitä oli huomattavasti parempaan.

Molariosasto oli rautaa. Niin täytyy olla ensi kaudellakin.

Pakistossa Eronen oli huikea alkukaudesta, Cukste loppukaudesta. Muuten oli hiukan aaltoilua.

Hyökkäysosasto... Noh, en mä edes lähde tähän.

Mikäli en aivan väärin muista, niin vuodenvaihteen tienoilla taisi selkäranka katketa, oliko kenties Ipaa vastaan käydyssä matsissa. Tuota ennen oltiin jo otettu nekkuun muutamassa pelissä, mutta tämän kyseisen ottelun jälkeen pelit eivät edes näyttäneet siltä kuin piti. Eikä junaa valitettavasti saatu raiteilleen koko loppukauden aikana. Kovilla sainauksilla saatiin tulosta parannettua, mikä olikin minimivaatimus. Ei tähän silti voi tyytyväinen olla.
 

SSAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei totu ei. Kaikenlaisia tunteita sitä velloo aina kauden päätyttyä mielessä. Tavallaan on helpottunut kun ei tarvitse enää jännittää tai elätellä toiveita + jää iltaisin aikaa monesti muuhun kuin pelien seuraamiseen. Samalla sitten vituttaa ihan poskettomasti, että miksi se työntö ei vaan koskaan tunnu osuvan meidän kohdalle riippumatta siitä ketä pelaa, kuka valmentaa tai missä asennossa planeetat on taivaalla.

Ja taas jäi, kuten usein muulloinkin on jäänyt sellainen olo, että huonompi joukkue (materiaalillisesti) meni jatkoon isomman tahdon voimalla. Pelattiin minisarja joka sisälti ~ 7,5-8 erää jääkiekkoa. Näistä me pelattiin tosissaan ja materiaalin mukaisesti 3-4 erää kunnolla ja loput vähän tsiigailtiin ja juostiin perässä. Viimeisteltiin huonosti kun se oli tärkeimmillään (eilen ensimmäisessä jatkoerässä/ ottelussa).

Ensi kaudella on saatava lisää karvaperseitä koppiin ja moottorisahan huudatusta. Joskus me saatana vielä voitetaan..
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
Nyt kun pahin vitutus on jo haihtunut, voin ehkä linjata hieman ajatuksiani muutamasta valmennusta ja pelaajistoa koskevasta aspektista kautta 21-22 koskien - pahoitteluni jo etukäteen pitkästä viestistä, ja muistattehan, että kyseessä ovat valtaosin omat näkemykseni ja mielipiteeni.

Valmennus
Vaikka olen itsekin pettynyt Hölön pelin kehittymättömyyteen, en silti millään pysty ajattelemaan, että hänen kenkimisensä olisi hyvä idea. Päinvastoin, ensimmäisen kauden onnistuminen vaikuttaa olevan enemmänkin trendi Pelicans-valmentajilla Suikkasesta lähtien (Matikainen ja Nieminen kokivat saman).

Pelaajamateriaali oli yksi kovimmista kautta aikojen, mutta niin oli myös kausien 16-17 ja 18-19, ja tarvitseeko muistuttaa, miten näillä kausilla kävi? Nemo ja Petu saivat joukkueen voittamaan yhteensä kolme ottelua ja peli oli aivan hirveää katsoa. Toki tällöin pelattiin kvartseja, mutta en menisi takuuseen, että Petun joukkue olisi sääleissä kyennyt kaatamaan ainakaan IFK:ta tai Kärppiä, niin pahasti joukkue lähti näpeistä.

Todettakoon siis loppukaneettina, että Hölölle pitää antaa ensi kaudella aikaa syistä, joista seuraavaksi…

Pelaajat
Pelaajiston osalta toteutui se pahin skenaario, eli nuoret pelaajat, joiden kehittymiseen ja suorittamiseen luotettiin, eivät pahemmin kehittyneet tai suorittaneetkaan. Tämä toki pätee myös osittain vanhempaan kaartiin. Huomautettakoon, että omasta mielestäni nuorista puhtaat/puhtaahkot paperit voidaan antaa Tukiaiselle, Utuselle ja myös T. Vilénille, vaikka kauden loppu jälkimmäisen osalta menikin heikommin - nämä kolme pelaajaa kykenivät kehittymään ja/tai suorittamaan. Samoin Hämäläinen ja Haatanen suorittivat roolinsa vaatimalla tasolla, vaikka heiltäkin toivoisi tehoja selvistä maalipaikoista.

Tästä päästäänkin ykköskorin pelaajiin, joista jätetään Björninen (vähäinen pelimäärä) sekä Eronen ja Kangasniemi (hyvin neutraalit pelaajat kansalaispalautteen osalta) ja maalivahdit (selviä onnistujia) käsittelemättä. Jasek ja Smejkal jakoivat mielipiteitä, ja huomasin itsekin välillä vittuuntuvani heidän välinpitämättömältä vaikuttaneesta asenteestaan. Päivän ja kauden päätteeksi kuitenkin he olivat ne, jotka saivat pelin vastustajan päätyyn ja ratkaisivat valtavan määrän pelejä (Iikan ja Erosen lisäksi), eikä takaa apuja tullut. Tästä kertoo myös tehotilasto, olkoon hyvä tai huono mittari tahansa - Jasek oli yli 50 tehdyn maalin aikana kentällä, ja Smejkal olisi yltänyt tähän pelatessaan kaikki matsinsa.

Tästä päästään myös viimeiseen aiheeseen, eli logolle pelaamiseen ja ”turkoosin sydämen” käsitteeseen. Pelicans ei valitettavasti ole tilanteessa, jossa ykköspelaajiltamme voidaan edellyttää täysipäiväistä, kaudesta toiseen ulottuvaa turkoosia sydäntä, vaan tähtemme lähtökohtaisesti ovat yhden kauden palkkasotureita, jotka etsivät paikkaa isommista seuroista/liigoista kauden jälkeen. Tässä ei myöskään ole mitään pahaa - se, että Tyrväinen pelaa logolle täydellä turkoosilla sydämellään ei tehnyt hänestä Jasekia tai Smejkalia tärkeämpää pelaajaa Pelicansille. Tämä tulisi myös muistaa tulevina kausina: vaikka en haluaisi Åstenia omaan jengiini, menee hän papereissani esimerkiksi saman roolin Vartiaisen edelle, ja vastaavasti jos löytyy Tyrväistä halvempi työmyyrä, joka kykenee tuloksentekoon, ei Tyrväisen lahtelaisuuden tulisi olla seikka, joka hänet pitää kokoonpanossa illasta ja kaudesta toiseen. Tarkennettakoon toki, että omien kasvattien pelaaminen Pelsuissa merkitsee paljon, mutta kun katsoo esimerkiksi Kärppien kokoonpanoa ja peliä, voi nähdä, miltä näyttää se, kun omat kasvatit tuovat kentälle myös muuta kuin sen routasydämensä.

Näillä ajatuksilla tosiaan eteenpäin - diskurssi ajatuksiani koskien on enemmän kuin tervetullutta. Odottakaamme pelaajauutisia (tai ainakin -huhuja), niitähän varten kesä on. Nauttikaamme myös kesästä ennen kovaa seuraavaa kautta, kun idästä saapuu Liigaan hyvän tason pelaajia.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Bännit lusittu ja matka jatkuu. Olihan tämä kausi kokonaisuudessaan huono. Kouluarvosana on korkeintaan 5. Neloseksi olisi kääntynyt jos edes sääleihin ei olisi päästy. En siedä ajatusta, että Kouvolassa tai Mikkelissä pelataan ennemmin välieriä kuin täällä. Aivan käsittämätöntä. Tänä keväänä tuli tosiaan 10 vuotta täyteen siitä ainoasta voitetusta puolivälieräsarjasta ja sen jälkeen pitää siis tosiaan nähdä Mestiksestä noussut joukkue välierissä ennen Pelicansia.

Tällaisella materiaalilla ei olla päästy operoimaan kovinkaan montaa kertaa. Katseeni kääntyy valmennukseen ja siihen, miten mihinkään kenttätapahtumaan ei oikeastaan reagoitu missään kohtaa. Aivan liian usein joku B-junnutason karvauspeli hyydytti kiekollisen pelin kuin seinään. Toki vieläkin isompi ongelma oli se, että jos oman sinisen yli päästiin ei tämän jälkeen tapahtunut oikeastaan mitään järkevää poislukien ykköskenttä. Tuo KooKoo- pelin viimeinen hyökkäys kuvasti jotenkin koko kautta. Puolivillainen siirto länsi-itä-suunnassa, johon vastustaja pääsee väliin ja kohta omissa aukeaakin kunniakuja. Mitään pelillistä selkärankaa ei ollut missään vaiheessa kautta ja se näkyi etenkin joulu-tammikuun ajan tappioputken aikana.

Jotenkin absurdia on katsoa Larmin ja Bartosakin tilastoja. PMK huitelee jossain alle kahden ja torjuntaprosentti yhteensä yli 92, ja tuloksena on runkosarjan 9 tila. Mitä helvettiä? Toki plussat siitä, että puolustuspeli ja etenkin maalivahtipeli toimi kauden aikana erinomaisesti joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

Tommi Niemelälle annan ensi jouluun asti aikaa laittaa homma toimimaan. Jossain on käytetty myös Pennas-vertausta siihen, miten Pennasen toinen kausi oli huono. Joo, kyllä se sitä oli, mutta kevättä kohden siinä näkyi jo selkeä parannus, jonka päälle seuraavaa kautta oli hyvä rakentaa. Meillä ei tällaista tilannetta ole. Kesähän se on taas Pelicans-kannattajan parasta aikaa...
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uusimmassa hockey podcastissa Niemelä avaa kauden taustoja ja vihjaa myös että lähipäivinä tulee lisää Kokkosen kaltaisia uutisia ja pelaajien kehitys rapakon taakse ja sitä kautta seuran kassan kasvattaminen on tietoinen valittu strategia. Onko ne uutiset sitten muiden pelaajien NHL sopimuksia vai uusia NHL potentiaalin pelaajia sisään.

Jasek pelannut tammikuusta lähtien käytännössä yhdellä lonkalla ja tänään leikkaus. Selittää mm. Olympialaisten poissaolon ja tuon ajoittain vaivalloisen menemisen kentällä.

Kourallinen ukkoja muutenkin täysin terveenä kauden lopussa. Kuulostaa sinänsä huolestuttavalta. Ehkä jotain muutosta fysiikka/treeni hommiin, jotta olisi edes se kaksi kourallista kasassa kauden tärkeimmässä vaiheessa. Toki eihän kaikille loukeille mitään mahda.
 

FastEnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uusimmassa hockey podcastissa Niemelä avaa kauden taustoja ja vihjaa myös että lähipäivinä tulee lisää Kokkosen kaltaisia uutisia ja pelaajien kehitys rapakon taakse ja sitä kautta seuran kassan kasvattaminen on tietoinen valittu strategia. Onko ne uutiset sitten muiden pelaajien NHL sopimuksia vai uusia NHL potentiaalin pelaajia sisään.

Jasek pelannut tammikuusta lähtien käytännössä yhdellä lonkalla ja tänään leikkaus. Selittää mm. Olympialaisten poissaolon ja tuon ajoittain vaivalloisen menemisen kentällä.

Kourallinen ukkoja muutenkin täysin terveenä kauden lopussa. Kuulostaa sinänsä huolestuttavalta. Ehkä jotain muutosta fysiikka/treeni hommiin, jotta olisi edes se kaksi kourallista kasassa kauden tärkeimmässä vaiheessa. Toki eihän kaikille loukeille mitään mahda.
Minusta Jasek osoitti todellista sisua ja joukkuehenkeä jos tilanne oli tämä. Oli joukkueen paras +- tilastossa ja sarjan pistepörssin 3. Ei huono....
 

Janez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Uusimmassa hockey podcastissa Niemelä avaa kauden taustoja ja vihjaa myös että lähipäivinä tulee lisää Kokkosen kaltaisia uutisia ja pelaajien kehitys rapakon taakse ja sitä kautta seuran kassan kasvattaminen on tietoinen valittu strategia. Onko ne uutiset sitten muiden pelaajien NHL sopimuksia vai uusia NHL potentiaalin pelaajia sisään.

Jasek pelannut tammikuusta lähtien käytännössä yhdellä lonkalla ja tänään leikkaus. Selittää mm. Olympialaisten poissaolon ja tuon ajoittain vaivalloisen menemisen kentällä.

Kourallinen ukkoja muutenkin täysin terveenä kauden lopussa. Kuulostaa sinänsä huolestuttavalta. Ehkä jotain muutosta fysiikka/treeni hommiin, jotta olisi edes se kaksi kourallista kasassa kauden tärkeimmässä vaiheessa. Toki eihän kaikille loukeille mitään mahda.
Mun mielestä tuo on hälyyttävä ja väärä peruste hankkia pelaajia, että saataisiin jotain änärikorvauksia. Hyi.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Minusta Jasek osoitti todellista sisua ja joukkuehenkeä jos tilanne oli tämä. Oli joukkueen paras +- tilastossa ja sarjan pistepörssin 3. Ei huono....
Voihan sitä olla mitä mieltä tahansa Jasekista, mutta kyllähän siinä oli erinomainen pelaaja jonka kuka vain ottaisi Pelicanssiin uudestaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös