Pelicans kaudella 2014–2015

  • 495 997
  • 1 477

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Enemmän tässä on ihmetelty, että jos sieltä kärkijätkä tulee, niin tämän jälkeen 300 000e jäljellä rahaa vielä myöhempiin hankintoihin. Onko Maneliukselle ja kumppaneille suoraan lyöty siis yli 100 000e sopimukset kouraan, vai millä järjellä mestiksestä tulevat pelaajat vievät saman rahan, kuin Niinimäet, Pärssiset ja Pikkaraiset. Kuulostaa ainakin minusta hassulta. Ei kai kukaan ole itkenyt, että Lascheri tai Smole noilla pitäis saada, vaan mihin ne rahat on jo käytetty? Mun huonolla matematiikalla laskettuna, noi aijemmin mainitut pelaajat ovat vienneet enemmän rahaa, kuin tulevat ja jos näin taas ei ole, niin on aika miettiä, että onko se Kaarna niin tarkanmarkanmies kumminkaan. Olisi kiva saada jostain kaikkien pelsupelaajien palkkatiedot selville, mutta kun ei ole mahdollista, niin joutuu vähän arvailemaan.
 

Caston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pientä positiivista uutista koskien Pöyhöstä. Ehdin jo epäilemään uran loppumista, mutta ainakin tällä hetkellä mies treenaa tähtäimessä tuleva kausi. Varmaa pelaminen ei kuitenkaan vielä ole = jotain testejä edessä treenauksen edetessä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Pientä positiivista uutista koskien Pöyhöstä. Ehdin jo epäilemään uran loppumista, mutta ainakin tällä hetkellä mies treenaa tähtäimessä tuleva kausi.

Tämä on loistava uutinen. Tsemppiä vaan Markolle.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Enemmän tässä on ihmetelty, että jos sieltä kärkijätkä tulee, niin tämän jälkeen 300 000e jäljellä rahaa vielä myöhempiin hankintoihin. Onko Maneliukselle ja kumppaneille suoraan lyöty siis yli 100 000e sopimukset kouraan, vai millä järjellä mestiksestä tulevat pelaajat vievät saman rahan, kuin Niinimäet, Pärssiset ja Pikkaraiset.

Kovasti vain minunkin kohdalla matematiikka tällä kohtaa sakkaa. Ymmärrykseni mukaan ainakin Korpikari, Pärssinen ja Niinimäki pelasivat yli 100 000 euron sopimuksilla plus Pikkarainen vähän alle sen. Eikä ilmeisesti Koskenkorva, Pekkala, Männikkö, Rosa, Immonen, Ylönen ja Santavuorikaan ihan erkkarirullan hinnalla pelanneet.

Tilalle on tullut pakuautollinen mestisarpoja+Kudelka ja nyt sitten pelaajabudjetti on mukamas lähes finito.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kovasti vain minunkin kohdalla matematiikka tällä kohtaa sakkaa. Ymmärrykseni mukaan ainakin Korpikari, Pärssinen ja Niinimäki pelasivat yli 100 000 euron sopimuksilla plus Pikkarainen vähän alle sen. Eikä ilmeisesti Koskenkorva, Pekkala, Männikkö, Rosa, Immonen ja Santavuorikaan ihan erkkarirullan hinnalla pelanneet.

Tilalle on tullut pakuautollinen mestisarpoja+Kudelka ja nyt sitten pelaajabudjetti on mukamas lähes finito.

Hei, täällä pitää olla realisti ja olla kyseenalaistamatta tällaisia asioita. Arsi jo sanoi, että 300k on jäljellä ja yksi kärkijätkä tulee. Turha tässä on mistään keskustella, kun homma kuulemma näin menee.

Jos Pelicans-osio on negatiivinen, on se myös äärimmäisen nihkeä minkään sortin spekulaatioille tai ihmettelyillekin. Kaikki pitää niellä ja hommat pitää hyväksyä niin kuin ne on. Onko ihmekään, että jotain epäillään toimiston kätyriksi?

Ja sanotaan nyt jälleen kerran, että paljon on positiivista pöhinää joukkueen ympärillä. Sitä ei nyt pidä vain tappaa sillä, että kärki jätetään hankkimatta.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Hei, täällä pitää olla realisti ja olla kyseenalaistamatta tällaisia asioita. Arsi jo sanoi, että 300k on jäljellä ja yksi kärkijätkä tulee. Turha tässä on mistään keskustella, kun homma kuulemma näin menee.

Tämä on totta. Tulee esimerkiksi todeta, että olipa hienoa että Smolenakia ei hankittu. Sillehän olisi joutunut maksamaankin jotakin esimerkiksi palkkaa. Tulee ylistää Kaarnan kirstun päällä istumista.

En kyllä oikein ymmärrä siltikään toimiston strategiaa. Kudelka hankintana ei kyllä yksinään kykene masinoimaan mitään merkittävää kausikorttimyyntiä. Ehkä sitten sponsoripuolella on saatu kaavittua ensi kauden eurot jo kasaan niin nyt voi keskittyä golfailemiseen. 500 kausikorttihankintaa sinne tänne ei varmaan paljoa purista.

Omassa taloudessa 2 korttia on harkinnassa. Täytyy peesailla varmaan toimistoa ja harkita sitten Tammikuussa josko ostaisi.
 
Turha tässä on mistään keskustella, kun homma kuulemma näin menee.

Itse olen kyllä aina ollut keskustelun ja eri mielipiteiden kannalla. Se on vähän niin kuin tämän keskustelupalstan ideakin. Aika tylsää täällä olisi jos kaikki vetäisi yhtä ja samaa negailuköyttä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen kyllä aina ollut keskustelun ja eri mielipiteiden kannalla. Se on vähän niin kuin tämän keskustelupalstan ideakin. Aika tylsää täällä olisi jos kaikki vetäisi yhtä ja samaa negailuköyttä.

No jos kerran haluat keskustelua, suosittelen välttämään tuollaista niputusta, joka ei perustu minkään sortin todellisuuteen. Jos postiivisten asioiden rinnalla on kritiikin kohteita, se leimataan saman tien negatiivisuudeksi. Siinä kategorisoinnissa on siis hymistelijöitä ja negatiivisia. Negatiivisuuttakin tylsempää on, mikäli koko palsta on näitä hemmetin hymistelijöitä.

Ihan asiasta: pikaisen laskutoimituksen perusteella rahaa pitäisi olla vielä 400k+ euroa, mikäli budjetti on 2,1-2,2 miljoonaa.
 
No jos kerran haluat keskustelua, suosittelen välttämään tuollaista niputusta, joka ei perustu minkään sortin todellisuuteen.

Njääh, kyllä mä mielummin kirjoitan sitä mitä mieltä olen. Mutta en jaksa kieltää muita kirjoittamasta eriäviä mielipiteitä saati itkeä että turha tässä on mistään keskustella.

Onkohan Nupella vielä myynnissä osuus Pelicansista vai muistanko oikein että edes oli? Tossahan se näkyy taas Lahessa pörräävän. Mikä ei nyt tietysti mikään shokkiuutinen ole kun talo ja perhe taitaa olla täällä.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Jos 300 on kassassa rahaa, tarkoittaa se Pelicansin kannalta alemman "ykköskorin" hyökkääjän hankkimista, mikäli tuosta pitää vielä jäädä jotakin loukkaantumiskassaan.

Pelicansin pitäisi siis löytää noin 150.000 € selkeä vahvistus, jolla ei ole suomesta juurikaan näyttöjä, koska muuten tuo summa ei ole mahdollinen. Tämä siis lähtökohtaisesti eli tyyliin uusi Hodari pitäisi jostain löytyä. Tiedän ettei Hodarin pahvi ollut kuin 70.000€, mutta kaikki varmaan ymmärsi tarkoitukseni.

Jos ajatellaan 150.000€ ulkomaalaista, johon tulee päälle sivukulut ja verot niin sekin voi olla hieman liian kallis Pelicansin budjetille. Uskoisin siis tulevan äijän olevan yliopisto/AHL/ECHL -haku, peluri joka lähtee ensimmäistä kertaa kokeilemaan ulkomaille ja jonka pahvi on lähtökohtaisesti paljon tuota 150.000 halvempi.

Tämä spekulointi siis pohjaa vain ja ainostaan täällä esitettyyn jäljellä olevaan rahasummaan.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Johan yksi summa aiheuttaa keskustelua :) Laitetaan omakin lusikka soppaan. Kaarna on pihi, se on fakta. Herra koettaa höylätä kaikki mahdolliset sentit pois mitä vaan soppareista saa, joten tämän hetkiseen rosteriin ei ole mennyt läheskään koko pelaajabudjetti, kyllähän sen tajuaa sokeakin otsallaan.

Sitten tuo 300k jota täällä viljellään. Niillä tiedoilla ja mutulla mitä allekirjoittaneella on, väitän, että kyseinen summa on varattu vielä ennen kaudenalkua tehtävään hankintaan/hankintoihin. Ne rahat, jotka on loukkaantumisten ja kauden aikana tehtävien hankintojen varalle on ihan eri kukkarossa.

Eli itse en jaksa panikoida kovin paljoa. Aika näyttää olisiko ollut aihetta.
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä vielä poimittua vuoden 2012 verotiedoista:

Lähteneet:

Oskari Korpikari 85k
Antti Ylönen 29k
Jarkko Immonen 90k
Kimmo Koskenkorva 62k
Jesse Niinimäki 97k
Tomi Pekkala 26k
Ilkka Pikkarainen 110k (Pikkarainen pelasi viime kauden tosin palkanalennuksella, joten arvioin tähän laskelmaan palkaksi 80k)
Timo Pärssinen 97k
Tuomas Santavuori 82k (oletettavasti maksettiin vain puolet eli 41k tässä laskelmassa)
Miikka Männikkö 59k (75% taisi kaudesta olla, joten tässä laskelmassa 44k)
Radek Smolenak / Pavel Rosa ?
Thomas Narmo

Yhteensä: 651k + Smolenak, Rosa ja Narmo

Tulleet:

Nico Manelius 28k
Mikko Lahtela 24k *
Jordan Smotherman 74k **
Tomas Kudelka 74k **
Jesse Rohtla 24k *
Anrei Hakulinen 24k *
Toni Eskelinen (Narmon palkka + 10k)

* = laskettu Mestiksestä tulleista kolmesta pelaajasta keskiarvopalkalla (otanta: Pekkala, Palola, Ruohomaa)

** = suoraan otettu vertaus Laschin palkasta, ensin ajattelin ottaa myös Hodgmanin huomioon, mutta olisi tullut turhan alhainen keskiarvo.

Yhteensä: 258k


Laskelmien lopputulos: 651k - 258k = 393k ja Smolenak/Rosa

Päätelmä: Laskelmat olivat suuntaa antavia niiden vanhuudesta johtuen (2012), joten tarkkaa ei voinut tietenkään tehdä. Pelicans antoi jatkosopimukset usealle nuorelle, kehittyvälle ja eteenpäin menneelle pelaajalle jolloin palkankorotukset ovat automaattisia ja se on maksanut varmaankin sen erotuksen, että kirstussa on nyt sitten ne Arsin mainitsemat n.300k. Ja se miten Kaarnan saa tähän sekoitettua niin oletettavasti sen 300k käytön jälkeen ei olla veitsi kurkulla, kunhan katsojatavoite täyttyy.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Kuka on keksinyt tämän, että lähteneet miinus tulleet ovat millään tavalla pätevä mittari pelaajabudjetin laskelmiin? Oikeasti, mitä vittua? Tällä kaavalla on laskettu jo sivutolkulla erilaisia teorioita täällä.

Laskekaa yhteen nykyisen joukkueen sopimuspelaajien palkat (lue: arviot). Silloin otetaan huomioon myös palkankorotukset, uudet junnusopparit ynnä muuta. Samaan tulokseen sillä saatetaan yhä päätyä, mutta silloin tulos on syntynyt edes sinne päin paikkansa pitävillä asioilla, eli voimassa olevilla pelaajasopimuksilla.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Niinkuin sanoin, se "300k" jäljellä olevasta budjetista oli puhdasta mutua. Se voi olla vähän enemmän ja niinkuin joku viisas sanoi, sitähän ei tuskin tiedä kuin Kaarna&co.
Se on vain puhdasta realismiin pohjautuvaa arvailua, kun lähteeni sanoin ennen kauden alkua hankittavan kärkihyökkääjän ja sitten jätetään loput myöhemmälle.
Periaatteessa rahaa olisi kahteen kärkihankintaan, mutta ilman riskiä pelattaessa hankitaan näin ennakkoon vain yksi.

Mitä tulee tähän budjettikeskusteluun, kukaan ei ole vielä sanallakaan maininnut näistä junnusopimuksilla mukana olevista kavereista. Olenko täysin ulalla jos väitän heidänkin saavan rahallista korvausta ja kuuluvan pelaajabudjettiin? Veikkaan että saavat ja puhutaan joistain kymmenistä tuhansista (veikkaus).

Äskeisestä listauksesta Kudelka ja Smotherman tulevat melkoisella varmuudella tienaamaan enemmän kuin noista palkkatiedoista käy ilmi.

E: No sieltä RV16 kerkesikin nyt ottamaan ne junnusopparit huomioon.
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En väittänyt että olisi oikea tapa vertailla lähteneillä ja tulleilla pelaajilla. Halusin lähinnä laskea lähteneiden pelaajien palkat yhteen kun kuitenkin aikamoinen liuta kokeneita pelaajia lähti pois. Enhän maininnut mitään palkankorotuksista, en.. Juniorisopimuksia taitaa olla tuplamäärä, ja niihin kuuluu ainakin asunto ja varuste-etu, mutta varsinaisesta palkasta en ole varma. Toki nuo edut vievät palkkion jo 10k paremmalle puolelle. Pahoittelut nyt, että kaivoin muutaman numeron jos jonkun kasettia se puristaa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
En väittänyt...
En viitannut juuri tuohon viestiisi, vaan yleisesti tuohon saman tyyppiseen kaavaan jota täällä Pelicans-osiossa tunnutaan paljon harrastavan.

Edelleen viitaten yleisellä tasolla:
Vähän sama kuin, että Vesijärvessä on nyt varmasti paljon vettä kun jäät sulivat ja sateitakin oli. Tosin laskelmissa ei ole huomioitu haihtumista ja imeytymistä.

EDIT: En kuulu Pelastakaa Vesijärvi -seuran propagandajaostoon.
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Jos en täysin hakoteillä ole, niin noissa juniorisopimuksissa on ottelukohtainen korvaus. Summa on varmaan pari-kolmesataa euroa peliltä, tuskin ainakaan hirveästi enempää.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Laskelmien lopputulos: 651k - 258k = 393k ja Smolenak/Rosa

Pelicans antoi jatkosopimukset usealle nuorelle, kehittyvälle ja eteenpäin menneelle pelaajalle jolloin palkankorotukset ovat automaattisia ja se on maksanut varmaankin sen erotuksen, että kirstussa on nyt sitten ne Arsin mainitsemat n.300k.

Niin, Smole/Rosa eivät pelanneet täällä ilmaiseksi vaan olivat joukkueen kalleimmat pelaajat, joten erotus kasvaa vielä huomattavasti suuremmaksi kuin 400k junnukorotuksien jälkeenkin. Jos ulkomaanavuille maksetaankin 150k mieheen ja Hakuliselle 75k niin no can do.

Jos ei jotain hyvääkin niin keskustelun aktiivisuus on suorastaa "räjähtänyt" käsiin vaikka mitään hankintoja ei ole viimeaikoina tehty eikä taida olla edes lähiaikoina tulossakaan.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
mun mielestä on epärealistista odottaa että Pelicans lähtis tarjoon kenestä tahansa pelaajast +300k palkkaa, edes Laschista, saati sitten Smolesta. En ymmärrä ollenkaan tiettyjen palstaveljien nillitystä? Millon tänne Lahteen on hankittu rahalla pelaajia? Eikö nää kaikki starat mitä täällä on nähty, ole täällä kasvaneet staroiksi, ovat seuran omia kasvatteja tai sitten menneiden aikojen eläköityneitä starboja?

Mestis sitä mestis tätä.. Kysyn vaan että mistä hankit pelaajia, kun Liigasta lähtee kokoajan parhaat pelaajat enemmissä määrin pelaamaan KHL:ää ja nyt vielä tuo Jokerit vie omansa. Mihin täällä ollaan tyytyväisiä?

Hankitaanko taas näitä saarenheimoja ja koskenkorvia vain koska he ovat rutinoituineita liigamiehiä vai hankitaanko nuorempia urallaan eteenpäin meneviä kehityskelpoisia kavereista, joista kenties kasvaa näitä "Lascheja tai vaikka Sallisia".. Me ei yksinkertaisesti pystytä kilpailemaan rahalla, tai jos niin tehdään se on kohtuuton riski yhdestä pelaajasta.

Lähtökohtaisesti hankinnat ovat kehityskelpoisia ja juuri Pelicansin näköisiä. Tällä tavalla täällä menestytään jos menestytään, kuten Laschin ja Hodgmanin vuonnakin.

Itkekää rauhassa, mutta tiedostakaa myös realiteetit.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
mun mielestä on epärealistista odottaa että Pelicans lähtis tarjoon kenestä tahansa pelaajast +300k palkkaa, edes Laschista, saati sitten Smolesta.

...

Itkekää rauhassa, mutta tiedostakaa myös realiteetit.

Eikö nyt täällä palstalla voi sanoa eriäviä mielipiteitä ilman, että hymistelijät puhuvat jostain hiton "itkemisestä"? Jos olisin moderaattori, säätäisin palstan sääntöihin tuon rangaistavaksi sanaksi tällaisissa yhteyksissä. Kertoo jotain keskustelukyvystä, kun täytyy musertaa toisten mielipiteitä itkemiseksi.

Mun mielestä ei ole epärealistista odottaa paria kallista kaveria lupaavien, halvahkojen kavereiden rinnalle. Jos tämä toimii monessa muussa vastaavan budjetin seurassa, miksei Lahdessa? Miksi juuri täällä täytyy säästää sekä rungosta että kärjestä? En sano tätä nyt sen takia, miten joukkuetta on rakennettu. Kyllä sinne vielä voi hyvinkin tulla pari kallista kaveria. Sanon tämän nyt näille "itkijöille", joiden mukaan joukkueen kärkeen ei kannata tai voi panostaa.

En tiedä tarkkaan Laschin tai Smolenakin palkkapyyntöjä, tuskin tietää täällä kukaan muukaan. Voi olla, että esim. Lasch olisi kaikkinensa yli 400k ja se on jo liikaa. Mutta jos kerran saman rahamäärän TPS:llä on varaa hankkia Smolenak, on siihen varaa Pelicansillakin, joka on muuten rakentanut nuorehkoa ja edullista runkoa. Ja tuon jälkeen on varaa vielä muuhunkin.
 

Purezone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin alustava harjoitusotteluohjelma 2014 - Pelicans.fi

Tämänhetkisen ohjelman mukaan näyttää siltä että kohdataan ennen kauden alkua 7 (mahd. 8) eri liigajengiä ja yksi KHL-joukkue, kun lasketaan Pitsiturnaus mukaan.

Näiden lisäksi vielä Peliitat juuri tiedotti twitter-tilillään että 19.8. pelataan Peliitat-Pelicans ottelu 18:30. Tuon perusteella voisi luulla että täälläkin kyselty joukkueiden yhteistyö tulee jatkumaan.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mestis sitä mestis tätä.. Kysyn vaan että mistä hankit pelaajia, kun Liigasta lähtee kokoajan parhaat pelaajat enemmissä määrin pelaamaan KHL:ää ja nyt vielä tuo Jokerit vie omansa. Mihin täällä ollaan tyytyväisiä?

Mestimiehille mestispalkka. Jos et ole sisäistänyt lukemasi pääsääntöisesti täällä nyt ihmetellään kuinka tuohon porukkaan on voitu tuhlata jo noin paljon rahaa.

Itkekää rauhassa, mutta tiedostakaa myös realiteetit.

Kannataisiko sitten edes kysellä sellaisia pelaajia kuin vaikka Ikonen, Saarela, Nenonen tai Koivisto joukkueeseen? Osin jo tasonsa näyttäneitä todella potentiaalisia pelaajia joilla uran parhaat vuodet ovat vielä edessä, aika nuoriakin kuulemma vielä. Realiteettit täytyy riittää tuon tasoisiin pelaajiin vaikka eivät perunapalkalla suostu enää tulemaankaan.

En tiedä tarkkaan Laschin tai Smolenakin palkkapyyntöjä, tuskin tietää täällä kukaan muukaan. Voi olla, että esim. Lasch olisi kaikkinensa yli 400k ja se on jo liikaa. Mutta jos kerran saman rahamäärän TPS:llä on varaa hankkia Smolenak, on siihen varaa Pelicansillakin, joka on muuten rakentanut nuorehkoa ja edullista runkoa. Ja tuon jälkeen on varaa vielä muuhunkin.

Niin Tepsin pelaajabudjetti on Pelsujen tasoa, mutta ovat näköjään saaneet kasattua hieman erilaisen halvan ja nuoren rungon, kun on varaa Lassiloihin, Smolenakkeihin, Tukosiin ja Nummeliineihin.

En toki itse olisi Smolea lukuunottamatta tänne ketään noista edes ottanut, aikaisemmin luettelemani tyylisiä "junnuja" kylläkin.
 
Viimeksi muokattu:

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Mestimiehille mestispalkka. Jos et ole sisäistänyt lukemasi pääsääntöisesti täällä nyt ihmetellään kuinka tuohon porukkaan on voitu tuhlata jo noin paljon rahaa.

Ihmettelette kuinka tuohon on EHKÄ tuhlattu noin paljon rahaa. Tuota summaa ei ole edes missään vahvistettu ja täällä osa paskoo housuunsa samantien.

Hakulinen on ainoa noista mestismiehistä joka saattaa saada enemmän liksaa, ihan vaan siitä syystä, että herrasta oli kiinnostuneita muutkin. Smotherman ottanee sen satkun verran, Kudelka varmaan 150k tienoilla, kaikki loput tulijat ottavat paljon vähemmän.

Itse en usko että enää olisi vain 300k jäljellä pelaajabudejtissa, vaan että ennen kauden alkua sillä summalla tulee 1 tai 2 vahvistusta.
 
Mestimiehille mestispalkka.

Näinhän se on.

Lahessa vaan pelataan liigaa niin joutuu liigamiehille maksamaan enemmän kuin mitä ansaitsivat Mestiksessä. Tai en tiedä mutta melko varmasti jokainen niistä saa enemmän kuin sarjatasoa alempana.

Jordan Smotherman 74k **
Tomas Kudelka 74k **

** = suoraan otettu vertaus Laschin palkasta, ensin ajattelin ottaa myös Hodgmanin huomioon, mutta olisi tullut turhan alhainen keskiarvo.

Eihän näissä arvioissa ole oikein päätä eikä häntää mutta Laschin palkka oli jotain yli 150k ja Hodgmanin jotain päälle 100k.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös