Pelicans 2003-2004

  • 33 315
  • 178
Tila
Viestiketju on suljettu.

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Yksi mahdollinen on erittäin lupaava ruotsalainen Daniel Widing , joka oli ollut vakuuttava leirillä. NHL varattu nykymitoissaan 184 cm ja 90 kiloinenmelko fyysinen laituri/sentteri olisi hyvä lisä joukkueeseen, joskin melko kokematon sellainen. Ei kuitenkaan se Kauppilan laituri vielä, jos nyt yleensä tulee.

Ongelmana on , että jos Jantunen menee ohi , on tilalle löydyttävä riittävän hyvä hyökkääjä, eikä kotimaasta helposti korvaajaa löydy.Toivottavasti ulkomaalaisten määrässä on vielä tilaa , ja riittävän valovoimainen yleensä löytyy jos tarve vaatii.

Tulollaan on edelleen, Jantusesta riippuen, varmana tämä nimetön tsekkipakki (todella hyvä lisä), kotimainen/ulkomainen pakki, Jantunen , 1-2 ulkomaista hyökkääjää,mahdollisesti Jääskeläinen tai kotimainen korvaaja, 2-3 leiriltä. Katsotaan kuinka käy.

Vaikuttaa siltä, että pakkeja ei tule olemaan kahdeksaa enempää. Näyttää siltä, että puolustus on selkeästi viime kautista parempi. Muutama epävarmuus tekijä on joukkueesta poistumassa.

On hyvin epätodennäköistä, että huhuttu Soosi Sihvonen joukkueeseen tulisi. Kova hintaisena sentterinä, joka taistelisi Keinäsen kanssa olisi outo valinta rajallisella rahalla operoivalta seuralta. Eiköhän Hannus ole yksi hyvä mahdollisuus kolmosen sentteriksi. Myös Aigarsin huhu vaikuttaa täydelliseltä ankalta.

Toivottavasti Jantusen tulo vaan vielä onnistuu.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Luu2, Kaanit on alusta asti ollut tosi kiinnostuneita Suhosesta, mutta kun asiassa on se toinenkin osapuoli, jonka pitää lopulta myös haluta.
Mies on täysin valmis liigaan, ja ihmettelenkin jos ei nyt mahdollisuutta käytä.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Nyt siis nimi on jo julkisesti tiedossa. Philipp on kyllä selkeä vahvistus Kaaneille.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viime kausi vakuuttaa kyllä. Onkohan mies ruvennut saamaan vastuuta nyt sitten, kun tuota edellisillä kausilla ei paljon mitään näyttöjä ole.

Kyllähän tämä mies Cechin pariksi taitaa sopia paremmin kuin hyvin. Jos häntä nyt siihen rooliin kaavaillaan.

Hyvä vahvistus.
 

Pelin Tekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko Diegolla tietoa "sopimusaikatauluista" eli mikä on esim. tossa Jantus-casessa se ehdoton takaraja ?
Liian pitkäänhän ei voitane peistä vääntää tai "juna menee" ja saatetaan tietyissä asioissa jäädä asemalle.
Vai onkohan loput sopimukset tarkoitus julkaista yhdellä kertaa,silloin Toukokuun alkupuolella ?
Toivotaan kuitenkin,että Pelsut onnistuu sopimusneuvotteluissa ja haluttuja miehiä jää haaviin,järkevän taloudenpidon puitteissa tietenkin,mikä olisikaan parempi alkusysäys kausari myynnille kun hyviä hankintoja(esim. Jantunen) ja vielä Leijonille maailmanmestaruus,siinäpä nostetta kerrakseen.
 

Cash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei hääviltä näytä Pelicansin tulevaisuus. Toimitusjohtaja Kosonen sanoi maaliskuun alussa, että ensi kauden joukkue on kasassa kuukauden päästä. Nyt on kulunut jo toista kuukautta ja uutiset siirtomarkkinoilta ovat olleet Kaanien kohdalla kovin vähäisiä. Lieneekö mitään ulkomaalaispakkiakaan tulossa. Mikä on muka se maa, josta tapahtuvia siirtoja ei saa vielä julkaista.

Jotain pitäisi alkaa tapahtua ja pian. Ensi kausi tulee olemaan Pelicansille kohtalon kausi. Jos menestystä ei tule merkitsee se todennäköisesti lahtelaisen liigakiekkoilun loppua parin kolmen vuoden viiveellä.
 

Turquoise

Jäsen
Suosikkijoukkue
Linnut
Extraliigassa pelaavien pelaajien seuranvaihtoja ei saa julkaista ennen toukokuun ensimmäistä päivää. Tämä ei tosin koske kaikkia pelaajia.
 

Bif

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brynäs IF, Pelicans
Eurohockey.netin mukaan Pelicans on solminut sopimuksen koeleirillä esiintyneen Daniel Widingin kanssa.

Pelaaja jossa pitäisi olla potentiaalia.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielenkiintoista. Taas hankitaan näitä kolmos- ja neloskentän ukkoja ja niitä olisi ollut jo omastakin takaa. Tämä varmaankin merkkaa, että serkukset jauhaa kakkosessa ja luultavasti Setzinger heitä vahvistaa.

Olisikohan hyökkäyskalusto jotain tälläistä:
Mäkiaho-Kauppila-Jantunen tai korvaava mies
Setzinger-Keinänen-T. Saarinen
Hannus-Widing-Julkunen
Makkonen-J. Saarinen-Santavuori

Mahdollisesti jos Jääskeläinen pelaa niin hän kakkoseen Token paikalle ja Toke kolmoseen ja Julkunen varmaankin neloseen.

Puolustus sitten olisi jotain tälläistä:

Phillip-Cech
Paappanen-Poikolainen
Heikkinen-Pisto
Grönholm-Saksinen tai joku muu omista nostettu mies tai sitten taas joku jämä hankittu muualta.

Joukkue olisi ehkä hieman parempi kuin oli menneellä kaudella, mutta ei paljon. Tietysti jos pelaajat kehittyvät kesällä hienosti, niin voidaan taistella playoff -karsintojen kotiedusta.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Mikäli siirto on toteutunut Widingin kohdalla voidaan puhua, kuten Bif kertoikin , potentiaalisesta pelaajasta. Ei ole ostettu sikaa säkissä, vaan erittäin suuren potentiaalin omaava pelaaja, joka ei jostain syystä noussut viime vuonna Leksandissa sille tasolle kun odotettiin.

Se mitä Pelikaani kirjoitti kolmos ja nelosketju hankinnoista on Widingin kohdalla hiukan mustavalkoisesti ajatellen totta, mutta nyt kyseessä on selkeä idea oletettavasti tulevan NHL pelaajan hankkimisesta. Samaa on selvästi haettu Hannuksen ja Grahnin kohdalla, joita oli pitkään seurattu.Suhteutettuna voisi verrata Somervuoren siirtoon Jokereista HPK:hon jo aiemmasta menestyksestä potentiaaliin verrattuna. Myös muualla oltiin kotoisessa liigassa miehestä kiinnostuneita, mutta näköjään on taidettu olla nopeita jos kerran sopimus olisi syntynyt. Itse uskon Widingiin vahvasti ja tullee ottamaan paikan kakkosesta mahdollisesti Keinäsen ja esim.Jääskeläisen rinnalta.

Jos Jantunen tulee, on se todennäköisesti paljon pois muusta. Kuitenkin jos Jantusen lisäksi terve Jääskeläinen tulisi, niin jo silloin alkukauden joukkue viime kauden saman aikaiseen on eri luokkaa. Kun myös Mäkiaho on jo alku kaudesta mukana ollen Kaaneille selkeä vahvistus. Jos Jantunen ei tule, jää pelimerkkejä varmasti muutamaan ns. kovaan hankintaan.

Pitää muistaa, että edelleen edulliset ja myös potentiaaliset Setzinger, Julkunen , Santavuori, Makkonen, Saariset,Grönholm ja Saksinen ovat vuotta kokeneempia ja varmasti jo todella käyttökelpoisia eri rooleihin.

Liigasta on tulossa selvästi heikompi kuin viime vuonna hillittömän ulkomaille johtavan pelaajavirran vuoksi. Tämä tarkoittaa samalla, ettei vapaita kotimaisia hyviä pelaajia ole yksinkertaisesti ihmeemmin vapaana.

Kaanien hankintoja ei kannata verrata HPK:n vastaaviin, sillä esim. viime kaudella kokonaisbudjetti, jonka he käyttivät oli noin 500 000 ekeä eli noin 3 milj. FIM:iä arvokkaampi kuin Kaaneilla. Sillä tekee jo ihmeitä. HPK hakee ensi vuonna mestaruutta, Kaanit pleijaripaikkaa, ja Kaanit kestää vertailun muiden samoista sijoista kisaavien kanssa. Vertailu pitää tehdä Jypiin, Ässiin, Saipaan ja muutamaan muuhun jotta se on vertailukelpoinen. Ässät esim. ei vielä ole tehnyt huhuttuja hankintoja, vaan ne ovat neuvottelu asteella, kuten Kaaneilla monen kanssa.

Kosonenhan totesi jossain vaiheessa, että hankitaan kova ykkönen, tasokas kakkonen ja edulliset kolmonen ja nelonen.Vielä siitä muutama "pala" puuttuu, mutta mielestäni oikealla tiellä ollaan. Joukkue ei varmastikaan tule olemaan valmis alkukaudesta, vaan uusien rahavirtojen myötä hankintoja voidaan tehdä kesken kautta kuten Kosonen aiemmin kertoikin. Ja tällä kertaa toivottavasti Pantelejevsiä toimivampia hankintoja. Sinne olisi ehkä hyvä pitää yksi ulkomaalaispaikka vapaana. Toivottavasti homma onnistuu.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei ei ei. En usko, että tuolla edellä mainitulla joukkueella pärjätään paremmin, kuin tänäkään vuonna. Jos ei joukkueeseen saada hyökkäyspäätyyn vähintään kahta pelaajaa, jotka ovat vahvistuksia isolla v:llä, on turha pudotuspeleistä - ainakaan näin paperilla - taistella. Odotukset olivat kovat, kun puhuttiin kovaan ääneen tulevista pelaajista, mutta Jantusen todennäköisen peruuntumisen myötä uskottavuus heikkeni taas yhden pykälän. Vaikka aikaa on koko pitkä kesä, pitäisi jo nyt olla näyttää, että playoff-paikasta aiotaan toden teolla taistella. Tämän hetken näkymillä ei kausikorttien myynti taida olla helppoa, kuten ei myöskään tukijoiden saaminen. Jotain konkreettistahan heillekin pitää näyttää.

Vielä en kadota täysin toivoani, mutta tällä hetkellä näyttää heikolta. Toukokuun alussa Tsekeistä voi sitten tulla niitä pelaajia, mutta ei mahdollisesti sieltäkään tulevat pelaajat ole automaattisesti sateentekijöitä. Kovia miehiä tarvitaan, sillä Pelikaanin ketjukoostumukset eivät näytä hyviltä; kohtalaisen kova ykkönen, muttei lähelläkään liigan eliittiä, kakkonen on kakkoseksi heikko ja ei kolmosketjukaan vakuuta, näkisin mieluummin Token ja Setzingerin kolmosessa. Nelonen on ok, junnuille pitää kuitenkin antaa kokemusta. Parilla keskitasoa paremmalla hankinnalla olisi mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta huomattavasti, niitä odotellessa ja toivoessa...
 

jerry

Jäsen
Jantusesta mm.

Näyttää siltä että Kosonen haluaa Jantusen hinnalla millä hyvänsä. Se sopimuksen purku maksaa 100000€ ja Jantuselle on tarjottu kuulemani mukaan n.115000€ ja mahdollisesti osakkuutta seurasta. Jantusen mukaantulolla Kosonen olettanee yleisökeskiarvon nousevan n. 1000/peli.

Turunen muuten kuuluu Jortikan tulevaisuuden suunnitelmiin yhtä paljon kuin kuului Voutilainen.
Lahteen vuokralle?
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Jantusta ei haluta hinnalla millä hyvänsä. Jos yleensä tulisi Kaaneihin, on jerryn esittämässä yhtälössä, sorry vaan, moni pielessä.
 

jerry

Jäsen
Just joo

Täällä nyt on jokaisessa yhtälössä jotain pielessä, ei sitä tarvitse anteeksi pyydellä jos niistä huomauttaa.

Kuvittelin että tuosta jokainen ymmärtäisi. Kirjoitin siis Jantuselle tehdystä tarjouksesta kuulemani mukaan. Saattaahan se 115000€ olla osittain maksettu noilla osakkeilla, jolloin tuo "ja" oli liikaa. <- Tuo viimeinen lause oli oma johtopäätökseni.

Kososen yleisötavoitteen kirjoitin "olettanee", joka siis tarkoittaa että oletan Kososen olettavan, jos kerran edes tuon suuntaisia tarjouksia Jantuselle tekee.

Oliko muuta korjattavaa?
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Tarkoitus ei ollut millään lailla kohdistaa vastaustani kritiikkinä sinuun jerry.

Muuta korjattavaa ei sitten ollut.

Turunen olisi selkeä vahvistus ja vielä varmasti kaikille mieluinen, mutta ei ole ainakaan tähän asti ollut irrotettavissa jo pelkästään pitkän ja kalliin sopimuksen vuoksi.
 

jerry

Jäsen
En loukkaantunut tuosta ;)

Turunen väittää pelaavansa Jokereissa samalla rahalla, kuin mitä pelasi Lahdessa.
Jortikalla puolestaan ei ole käyttöä Turuselle Jokereissa. Johonkinhan se täytyy Jokereista heivata, vaikka sopimusta onkin 2v jäljellä. Tommi tuskin on kiinnostunut lähtemään paljon pidemmälle työmatkalle, kuin mitä se nyt on. HIFK, BLUES, HPK ja PELICANS sopivat tuohon haarukkaan.
Turunen asuu edelleen lahdessa, eli miksei myös pelaisi täällä.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Jantusesta mm.

Viestin lähetti jerry
Näyttää siltä että Kosonen haluaa Jantusen hinnalla millä hyvänsä. Se sopimuksen purku maksaa 100000€ ja Jantuselle on tarjottu kuulemani mukaan n.115000€ ja mahdollisesti osakkuutta seurasta. Jantusen mukaantulolla Kosonen olettanee yleisökeskiarvon nousevan n. 1000/peli.

Itsekkin olen saanut tälläisen käsityksen, että Jantunen halutaan tänne. Tätä voisi perustella silläkin, että hankitaan näitä halpoja miehiä, jotta kyettäisiin maksamaan Jantuselle mitä mies haluaa ja Färjestadille mitä joukkue haluaa. Toivon, että Jantunen ei ole mikään itseisarvo Pelicansille ja Kososelle. Se olisi vähän lopun alkua, jos olisi. Onkohan Jantunen edes tämän kaiken hypetyksen arvoinen? Epäilen...

Veikkaajassa luki, että Radek Phillip ei ole tämä puolustaja, jonka nimestä vaijetaan. Taitaa vaan Kosonen ollut kiistänyt tämän, vaikka tämä nimetön ulkolainen olisikin Phillip. Sakon pelossa.

Mikähän on Saksisen tilanne, kun miehellä ei ole sopimusta. On vissiin yli-ikäinen a-junioreihinkin. Toivottavasti nyt ei taas hylätä yhtä omaa junioria, josta voitaisiin saada kelpo mies liigaan.
 

Pelin Tekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin mikäli näin on,että Philipp ei ole se pakki kenen sopimus julkaistaan 1.5,niin tarkoittaa se silloin sitä,että jos Philipp Pelsuihin saadaan on ulkomaalaiskiintiö täysi eli Jantuselle "korvaava" pelaaja on löydettävä kotimaasta.
Tosin Daniel Widingin kohdalla,ainakin Ruotsalaisten julkaisujen mukaan olisi try-out tyylinen sopimus Pelikaaneihin eli harjoitus-otteluihin asti??
Veikkauslehtihän kertoo myös,että tarjoukset on jätetty Kassu Kenigille ja Samuli Suhoselle sekä kiinnostusta olevan myös Sihvosen Soosin suuntaan eli puolustus tulisi siis näyttämään tämän suuntaiselta:Cech,Philipp?,Paappanen,Suhonen,"ULKOMAALAINEN KOLOSSI",Pisto,Erholz?,Grönholm.....ihan hyvä rosteri olis toki ulkomaalaisiin ja yleensä uusiin kavereihin liittyy aina omat muttansa mutta peruspakettina ihan hyvä.Mutta nimethän selviää sitten aikanaan niin saamme faktaa "pöytään".
 

zatrasor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,sympatiat Bluesille
Saksisesta

Esalla on sopimus ainakin JKL:n mukaan.
Ja sitten tosta Phillipistä,että kiistihän Kosonen viime vuonna ettei Cech ole ulkomaalainen pakki joka ensi kaudella joukkueessa pelaa.Ja miten oli.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Vahvasti taitaa olla Jarnan ja Kaanien sopimuksen aika tiimalasissa loppu ja käy Jarnan tie Helsingin suuntaan. Kotimaahan mies on palaamassa, vaikka Ruotsalais lehdissä on muutakin kirjoiteltu.

Suhonen ei Lahdessa pelaa vaan jää Kuopioon odottamaan Kalpan alkavaa liiga taivalta.

No otetaan meille vaikka korppi ja varis...
 

sannifan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
ylen tekstitelevision mukaan Marko Jantunen ei pelaa tulevalla kaudella Ruotsissa, eikä Lahden Pelicanseissa, vaan kolmen vuoden sopimuksella Helsingin Jokereissa.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Homma taisi selvitä jo eilen. Ei pidetty hinnalla millä hyvänsä. On se vaan rajua, että Kaanit teki työn, mutta leuaton tuli joukkoineen ja vei kuin tikkarin lapsen kädestä. Oltiin perkeleen lähellä, mutta se ei riitä.

Pelaajapaon kanssa painiva ja panikoiva Jokerit vei rahalla, ja onkin taas mielenkiintoista lukea Harkimon ehdotuksia palkkakatoista ja sarjan tasoittamisesta.

Nyt vapautui ekejä muihin vaihtoehtoihin, mutta toivottavasti viime hetken käännös ei tullut liian myöhään suppeat kotimaan markkinat huomioiden.
 

Bif

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brynäs IF, Pelicans
Ja kyllä varmaan on Kauppilallakin hauskaa... tai sitten ei.

Kyllä olisi luullut että Jarnallakin olis jo sen verran ollut rahaa taskussa rahakkaista Ruotsi vuosista ettei se nyt niin suurta eroa olisi tehnyt että olisiko pelannut meillä vai Jokereissa, mut näin se sitten vaan menee... valitettavasti.
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voi vittu!

Anteeksi ruma sana, mutta enpä osaa muuta sanoa. Mielelläni olisin Jantusen nähnyt kotiinpalaajana Pelicans-asussa, mutta Harkimon puheet ja teot on taas kerran nähty. Tsemppiä kuitenkin ensi kauteen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös