Pelaajasiirrot kesken kauden 11-12

  • 303 850
  • 781

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yritys oli kova, mutta saman saa omilla junnuilla!

Nimeä tämä junnu!? Tässä ei nyt voida puhua vaan tehopisteistä vaan myös siitä mitä kentällä muuten tapahtuu. Cernyn vähintäänkin kunnioitettava +/- saldo +2 on edelleen joukkueessa jaetulla toisella sijalla. Kun vertaa tätä tilastoa muuhun joukkueeseen niin kyllä tuo puolustustyöskentely jollain tapaa on kentällä näkynyt. Lehkonen ja kumppanit voisivat varmaan saalistaa saman määrän pisteitä mutta esim. nelosketjun roolissa pitäisi myös pysyä maila kädessä. Ja ihan toinen juttu on se että tämän oman junnun voisi heittää ykköseen paikkailemaan loukkaantumisia.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Yritys oli kova, mutta saman saa omilla junnuilla!

Ei näin.

Satunnaisen maalintekijän kokeneen sentterin vierelle saa omista junnuista. Kahden suunnan hyökkääjän, joka pystyy pelaamaan 12-15 minuuttia tasapainoisesti illasta toiseen tehotilasto neutraalina tai plussan puolella, saa huomattavasti vaikeammin nostettua nuoriso-osastolta.

Nää näkemykset neloskentän miehistä on sellaisia ihme yhdeksänkytlukulaisia myyttejä: "neloskenttään ei tarvii niin satsata", "hajaminuutteja peliä rikkoen oma pää puhtaana" etc. Silloin kun tahti oli hieman hitaampaa sekä matsikalenterissa että kentällä, tämä saattoikin pitää osin paikkansa. Mut silloin oli myös vilttimiehiä, pitkän jälkeen sai vaihtaa jne...

Menestyvä jääkiekkojoukkue tarvitsee tänä päivänä tusinan verran sellaisia hyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan:
- läpi runkosarjan vähintään - mielellään yli - kymmenen minuuttia per peli
- joukkueen pelitavan mukaista peliä
- molempiin suuntiin.

Jakub Cerny mahtui, puutteistaan huolimatta, em. kehykseen. Ilmeisesti omat ja valmennuksen odotukset tästä kaudesta olivat kuitenkin suuremmat. Poika ei ollut valmis lyömään läpi, ei pelillisesti eikä muutenkaan - yksi vaikeuttavista tekijöistä lienee se, että tämä oli kaverin ensimmäinen keikka ulkomaille, kielitaitoa ei ollut jne. Whatever, kiitos Jakubille yritteliäästä pelaamisesta ja tsemppiä jatkoon!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ihmettelen jos tämän viikon aikana hyökkäys ei vahvistu.

Huomennako me TPS-kannattajat saamme aikaisen joululahjan? :) Eihän se suuri yllätys olisi vaikka uutta hyökkääjää ei hankittaisikaan mutta mutta... Sinun huhut ovat pitäneet yleensä aika hyvin kutinsa.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomennako me TPS-kannattajat saamme aikaisen joululahjan? :) Eihän se suuri yllätys olisi vaikka uutta hyökkääjää ei hankittaisikaan mutta mutta... Sinun huhut ovat pitäneet yleensä aika hyvin kutinsa.

En voi sanoa että olisin kuullut mitään sen kummempia huhuja, Hauhtosen tilanne saattaa vaikuttaa tällä hetkellä merkittävästi siihen että mitä tehdään, tuskin häntä kuitenkaan katsomossa istutetaan.

Cernyhän korvaantuu nyt määrällisesti Hauhtosella ja ehkä Viinanen tai Virtala siirtyy laitaan. Itse pitäisin Virtalan Vahan ja Anttilan ketjussa.

Sitten on vielä tapaus Stone josta ei taideta päästä mitenkään eroon. Epäilen aika vahvasti että hän tulee olemaan yksi suurimmista taloudellisista hasseista muutamiin vuosiin. Nelosketjun laiturille kun maksetaan ykkössentterin palkkaa. Vuori saa tuskin paketoitua kiveä minnekään vaikka joulu onkin ovella.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Hauhtonen harjoittelee joukkueen mukana ja on palaamassa rosteriin.

Tämän tietää kertoa myös aamun Tussari.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta, Stonelle isompi ruutu nenän eteen niin saattaa ihan hyvin käyttää tilaisuutensa? Miksei häntä parin pelin ajan voisi istuttaa Vahan ja vaikkapa Anttilan väliin? Kiekon kanssa sillä ainakaan ei ole kiire, vaikkei ole mikään superkiekollinen, tekee fiksuja juttuja sen kanssa. Ainoa miinus on tuo liike, joka silti myös on alkukaudesta mennyt eteenpäin. Ei tässä nyt ole kuin voitettavaa, saa tsekit sitten omaan sommitelmaansa esim. Suomisen kanssa. Toisaalta Stone ja tsekitkin voisi olla mielenkiintoinen kombinaatio. Ei se kyllä niin paska ole, että tarvitsisi nelosen laidassa peluuttaa...

Sitten muuta, Tyler Redenbach on vapaana ilmeisesti jälleen kerran. Tästä miehestä on hyötyä ylöspäin erittäin paljon, mutta on melko flegu omiin. Mahtaaka olla kovin hintava jos kesken kauden on lähdössä sveitsiläisjengistään? Voisi kyllä kokeilla jonkun try-outin muodossa, jotain ainakin tartteis tehdä. Redenbachin tyyppinen pelaaja esim. Stonen vierelläkin voisi tehdä ihmeitä, puhumattakaan Vahasta ja Anttilasta, mutta eri asia on tuleeko Stonen kanssa samaan aikaan tässä jengissä pelaamaan toista kanukkihyökkääjää...

Omasta mielestäni TR olisi hyvä haku kaikkine miinuksineenkin, joten Arse - > PUHELINTA KÄTEEN JO!
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Eiku hei ihan oikeasti ei mitää redenbacheja.. Jos tänne nyt joku ylipäätäns otetaan niin ihan oikea ykkössentteri ei mitään muuta. Redenbach ei sitä ole.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Redenbach ei sitä ole.

Viitsisitkö hiukan perustella, vaikka väärässä ketjussa siihen ollaankin. En tiedä miten Redenbachilla Sveitsissä muuten menee, mutta on ainakin EP:n mukaan ollut piste per peli -tahdissa. SaiPassa pelatessaan jäi mieleen jonkinlaisena syöttövirtuoosina, josta pisteetkin kertovat: 09-10 kaudella 58 peliä, tehot 10+34, 10-11 kaudella loukkaantumisen päättäessä kauden 43 pelissä 6+30. Oli SaiPassa itseoikeutettu ykkössentteri ja ykkösylivoiman sielu. Ei mikään puolustusorientoitunein kaveri, mutta olisi varmasti vähintäänkin käyttökelpoinen jannu. Nykytilanteesta ja mahdollisista loukkaantumisista ei ole tietoa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kannattaa muistaa että tässä vaiheessa mikään joukkue (varsinkaan TPS) ei voi saada täydellistä pelaajaa vahvuuteensa, joten Redenbach olisi heikkouksineenkin aivan parhaasta päästä. Hänellä on juuri niitä ominausuuksia joita nyt tarvitaan!

Onko muuten olemassa hyökkääjää joka on maaginen pistenikkari ja samalla hoitaa puolustamisen moitteettomasti? Anyways, mieluummin flegu pistenikkari kuin "hyvä kahdensuunnan pelaaja". Try-out tammikuun loppuun niin kaikki on tyytyväisiä.
 

Fordél

Jäsen
Onko muuten olemassa hyökkääjää joka on maaginen pistenikkari ja samalla hoitaa puolustamisen moitteettomasti?

Stephen Dixon tulee ekana mieleen tämän vuoden liigasta, miksei Kuparisen Masakin. Ja ei se Granlundkaan ole missään nimessä enää huono oman pään pelamisessa.

Siitä ihan samaa mieltä, että tässä vaiheessa kautta ei ole yleensä vapailla pelaajia, joilla on koko paketti kunnossa. Jostain syystä he ovat nyt vapaana, kuten vaikka Ville Nieminen. Jossain mättää ja siksi täytyy ottaa riskejä kun täydennetään kesken kauden joukkuetta. Tyler Redenbachilla on omat ongelmansa puolustuspelaamisen kanssa, mutta toisaalta on hyvin taitava kiekon kanssa. Redenbach on mainio syöttelijä, joten sopisi varmasti sinänsä hyvin TPS:n kärkisentteriksi, koska juuri tuota osaamista teiltä puuttuu. Toisaalta mietityttää, että pystyykö sopeutumaan selkeään pelitapaan eli riittääkö pelikuri? Virran alaisuudessa vaadittaisiin kuitenkin tiettyä nöyryyttä pelata viisikkona ja Redenbach on enemmän taitelijaluonne, joka haluaisi varmastikin pelata vapaammin. SaiPassa se onnistui, mutta TPS:ssä voi olla hankalampaa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitten muuta, Tyler Redenbach on vapaana ilmeisesti jälleen kerran. Tästä miehestä on hyötyä ylöspäin erittäin paljon, mutta on melko flegu omiin. Mahtaaka olla kovin hintava jos kesken kauden on lähdössä sveitsiläisjengistään?

Onko Olten jossain yhteydessä ilmaissut luopuvansa Redenbachista vai mistä tieto on peräisin? Hänellä on kuitenkin kevääseen 2013 ulottuva sopimus Oltenin kanssa.

Kuten sanoit, niin Redenbach on laiska alaspäin ja aika hidas luistimilla. Pelikäsitys on toki huippuluokkaa. Se näkyi myös 80 tehopisteen muodossa SaiPassa kahden kauden aikana. Hänestä olisi varmasti apua hyökkäyssuuntaan mutta riittääkö se?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Jaahas, ei niin kovin yllättävää. Stone ulos Tepsin rosterista. Alla linkki tiedotteeseen:

Ryan Stone ja TPS purkivat sopimuksensa - TPS

Seuraava ulkomaalainen, joka sai potkut yhteisymmärryksessä johdon kanssa. Kiitos yrityksestä, me ei soitella sullepäin.

Nyt niitä uutisia sisäänpäin tulevista luulisi tulevan, ellei rahatilanne ole taas heikkenemään päin.
 
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse kyllä pidin Stonesta. Harmi, että lähti. Näillä merkein sinne hyökkäykseen on oikeasti tulossa joku. Pakko!
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Stonen lähteminen ymmärrettävää, mutta myös jollain tavalla harmittavaa.

Saa nähdä tuleeko vielä enennen siirtorajaa keikkatyöläisiä. Tänäpäinen pakkitilanne osoittaa taas hyvin senkin, että periaatteessa sekä pakistossa että hyökkäyksessä olisi tarvetta lisälaajuudelle...

Pakistoon JLGP taas täällä pyörähtämään tai sitten joku mestiksen peruspakki tyyliin Hattunen kakkonen, Akkanen tai Pelkonen ;) Ja jostain se kiekollinen sentteri...

Elämme taas kerran mielenkiintoisia aikoja..

Veikkaan että pelaajaliikenne ei jäänyt vielä tältä kaudelta tähän...

Toivottavasti samalla mietitään myös jo mahdollisuuksien mukaan ensikautta mahdollisten loppukauden hankintojen suhteen..
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Pekka Virta - ulkoomaalaisvihaaja taas vauhdissa. Eiköhän se Virta ole tämänkin takana. Ulostanut taas yhden ulkomaalaispelaajan, koska kaveri ei tehnyt 2 pistettä per peli. Sama rumba nähtiin KalPassa, hyviä pelimiehiä heitettiin ulos koska he sattuivat olemaan ulkomaalaisia. Esim. Mathias Månssonille oli Virta reiluuden perikuva. Laitetaan kaveri 4. ketjuun Toni Hyvärisen (puukäsi) ja Tommi Jokisen (hidas, arka, pehmeä ja turha) keskelle, n. 10 min peliajalle ja heitetään ulos kun homma ei toimikkaan. Eiköhän Stoneista olisi ollut TPS:lle kevätkaudella paljon hyötyä ja eikös Stone tehnyt 25 peliin 6+10? Ihan hyvin puolustavalta sentteriltä. Virralle tämä ei näköjään riitä...
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän Stoneista olisi ollut TPS:lle kevätkaudella paljon hyötyä ja eikös Stone tehnyt 25 peliin 6+10? Ihan hyvin puolustavalta sentteriltä. Virralle tämä ei näköjään riitä...

Ei vaan 6+4 jos en ihan väärin katsonut..ja keskimäärin n. 14-15min peliajalla per peli.

Toisekseen, Stone palkattiin Vuoren huippuskouttauksen perusteella 1. ketjun sentteriksi. Kuitenkin pelit kauden aikana todistivat että herrasta ei ole pelaamaan 1 tai 2 ketjussa ja toisekseen herrasta ei ole pelaamaan keskellä. Linja jota Vuorenskouttaukset ovat toistaneet monta vuotta. Hankitaan pelaaja joka pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä, mutt lopulta huomataan että eihän se keskellä osaa pelata.

Ihan oikea teko seuralta. Jos pelaaja joka saa 1. ketjun palkkaa ei sielä kykene pelaamaan, on hankinta epäonnistunut ja pelaajasta hyvä päästä eroon jos mahdollista.


*Edit* Lisätään vielä varmistukseksi...Stone ei todellakaan tullut seuraan pelaamaan puolustavassa roolissa, vaan hyökkäävään rooliin..
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Eiköhän Stoneista olisi ollut TPS:lle kevätkaudella paljon hyötyä ja eikös Stone tehnyt 25 peliin 6+10? Ihan hyvin puolustavalta sentteriltä. Virralle tämä ei näköjään riitä...

25 ottelua, 6+4, 99min (kolme ulosajoa), -14!

Hidas ja vähän ylimielinen havumetsäkanukki, jolle itsellekin liigan kova taso ja vauhti oli yllätys. Ihan väärässä paikassa väärään aikaan. Hankittiin ykkössentteriksi, valui ihan omasta syystään alempien kenttien laituriksi. Ei kykene lyhytsyöttöpeliin, omassa päässä laiska => ei voida peluuttaa sentterinä. Tod.näk. melko kalliskin vielä.

Em. tekijöillä lienee melko vähän tekemistä Pekka Virran asenteiden kanssa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Ei tullut yllätyksenä. Miehielle etsittiin ties kuinka kauan joukkuetta, nyt se ilmeisesti sitten löytyi. Miehen asenne oli loppuajat ihan pohjilla, ilmeisesti oli jo tiedossa, että maisema vaihtuu ja/tai taustalla oli messevä riita Virran kanssa. Hyvässä materiaalissa Stone olisi ollut erittäin hyvä lisä, Tepsillä siis ei vielä.

Stone ei pystynyt 1.kentän sentterin rooliin mitenkään ja palkka oli kova, todellisuus hitaalla liikkeellä 4.laidassa on väärä paikka ja joukkue. Tsemppiä miehelle jatkoon.

Saas nähdä tuleeko sisään ja koska, kuka. Nyt toivon pitkää harkintaa ja varmaa miestä pidemmällä pahvilla. Vaikka sitten se Redenbach tai mielellään parempi, joita ei vaan vapaana ole tällä hetkellä..

Virta on aika hyvin kyllä nyt ulostanut miehet joille ei ole käyttöä, tästä minä pidän.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Em. tekijöillä lienee melko vähän tekemistä Pekka Virran asenteiden kanssa.

Saas kattoo millaisen virtuoosin Virta hankkii tilalle...siis sellaisen joka sopii Virran asenteisiin. Muutama kotimainenkin pelaaja voisi olla tässä ryhmässä...
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Ryan Stonen kohdalla suurin ongelma oli, ettei hän sopeutunut millään tavalla Pekka Virran vaatimaan pelitapaan, mikä sitten näkyi mm. plusmiinustilastossa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Muutama kotimainenkin pelaaja voisi olla tässä ryhmässä...

Niin perverssi ajatus kuin se onkin, Ville Nieminen pitäisi nähdä mustavalkoisessa nutussa. Riittävän kiekkotaitava ja ratkaisuihin kykenevä pelaaja, jolla riittää asennetta ja liikettä. Lienee jo kyllästynyt kiertämään itänaapuria. Tapparalla ei taida riittää rahua just ny. Sitä paitsi ei niitä ykkössenttereitä näytä olevan tarjolla.

En sitten sanonut äskeistä. Ainiin, mut määhän olenkin sellainen neljäsosamanselainen... ;-P
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Niin perverssi ajatus kuin se onkin, Ville Nieminen pitäisi nähdä mustavalkoisessa nutussa. Riittävän kiekkotaitava ja ratkaisuihin kykenevä pelaaja, jolla riittää asennetta ja liikettä.

Ville Nieminen ei ole muuta kuin puukätisempi versio Jarkko Ruudusta. Kummallekaan ei ole tämän päivän SM-liigassa mitään käyttöä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ainoa oikea ratkaisu TPS-johdolta. Stone ulos, mies oli valtava pettymys vaikka rehellisesti sanottuna en odottanutkaan hänen syrjäyttävän Plihalia ykkössentterin tontilta. Stone vaikutti juuri sellaiselta perus Bill Smithiltä joka on tehnyt AHL:ssä ok-tehot. Iso, hidas, kohtuullisen taitava ja hiukan liiankin ilkeä.

Nythän me tarvitsemme vähintään hyvän laiturin, mielellään myös oikea sentteri. Pakistokaan ei pursua runkopakkeja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös