Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Pekingin yleisurheilu

  • 125 242
  • 943

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
No eikä ole vaan Matti Järvinen.
Aamen.

Edit: Kävinpä tarkistamassa tuon Ilta-Sanomien Kaikkien aikojen keihäänheittäjä -äänestyksen tilanteen. Matti Järvisen saalis noussut 2 prosenttiin ja Jonni Myyrällä komea yksi prosentti. Kyllä kansa tietää.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se minua tässä Pitkämäen arvostelussa eniten ihmetyttää että mies on kuitenkin maailmanmestari viime vuodelta, joten kyllä hän nyt on osoittanut omaavansa jonkinlaiset kilpailuhermot. Silti heti kun tulee "epäonnistuminen" (jos olympiamitali nyt voidaan epäonnistumiseksi laskea) niin heti ollaan hiki päässä vouhottamassa että ei miehellä pää kestänyt.

Silloin voidaan puhua että urheilijalla ei pää kestä jos aina arvokisoissa jäädään reilusti omasta tulostasosta ja joka kerta tuloksena on joku "ynnämuut"-sija, ja jos urheilija ihan selvästi jännittää ja sen jännityksen vuoksi suoritukset menevät täysin pieleen. Mutta voiko Pitkämäestä oikeasti sanoa noin, kun hän kuitenkin nytkin heitti parhaat heittonsa sitten kesäkuun, ja oli tuloksellisesti ihan omalla tasollaan? Ja kun ottaa huomioon miten vaikeaa viime viikot ovat olleet niin pystyi nyt jopa ylittämään sen oman tasonsa millä hän on ollut viime ajat.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mitalisijoille mahdollisesti vievä pitkä kaari (n. 86-87m) odottaa vielä Wirkkalaa. Täten muut -84 syntyneet heittäjät Järvenpää ja Ruuskanen ovat askeleen edellä.
Odottaa juu, mutta potentiaalia on sinne ihan yhtälailla kuin Järvenpäällä ja Ruuskasellakin. Järvenpään mitaliheitto odottaa myös itseään ja Ruuskaselta olisi myös kiva nähdä yksi terve kausi, niin nähtäisiin mihin kyvyt riittäisivät.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Se minua tässä Pitkämäen arvostelussa eniten ihmetyttää että mies on kuitenkin maailmanmestari viime vuodelta, joten kyllä hän nyt on osoittanut omaavansa jonkinlaiset kilpailuhermot.

Vallankin, kun hän Osakassa karsinnankin selvitti miten selvitti. Eli varsin rimaa hipoen finaaliin. Silti itse finaalissa täysin suvereeni. Pitkämäen tekniikkaongelmat ja todennäköiset vammat huomioiden pronssi on todellakin loistosuoritus, vaikka olisinkin ilomielin nähnyt Järvenpään pysyneen viivan takana sen pitkän kiskaisun, jolloin Pitkämäkin olisi pudonnut neljänneksi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa Wirkkalassa on ainakin se positiivista että hän näyttäisi pystyvän venymään parhaaseensa kovassa paikassa. Tämänkään kesän "rutiinitaso" ei ole päätä huimannut vaan useasti on jäänyt alle 80 metrin. Mutta nyt vastoin kaikkia odotuksia karsinta meni hyvin vaikeissa olosuhteissa, ja finaalissakin pääsi tiukassa paikassa hyvin lähelle kesän parastaan. Ei ole varmaan noille metriluvuille päässyt sitten alkukesän. Eli tästä Wirkkalasta ei voi ainakaan sanoa tätä tuttua mantraa että "pää ei kestänyt". Kun mies vielä saisi sen rutiinitasonsa ylemmäksi ja pystyisi silloin tällöin sen 87 metrisen kiskaisemaan niin kukapa tietää mitä tapahtuisi arvokisoissa sen jälkeen. Tuohonkin eväät on olemassa ja kun kyseessä on nuori mies niin aikaakin on vielä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Arvostelijan täytyy olla jonkinlainen puusilmä, mikäli moittii tämän olympiafinaalin perusteella Pitkämäen kilpailuhermoja.

Helsingin MM-kisoissa ja Göteborgin EM-kisoissa Pitkämäki epäonnistui tuloksellisesti kauden tärkeimmässä tapahtumassa, mutta sen jälkeen meno on ollut aivan toisenlaista. Viime vuonna Osakassa murskaava suoritus, jolle edes tämän hetken paras keihäänheittäjä Andreas Thorkildsen ei mahtanut mitään. Tällä kaudella jo 85 metrinen on tuottanut Terolle vaikeuksia ja edellisestä yli 85 metrisestä heitosta ennen tätä päivää oli kulunut yli kuukauden verran. Reilu 86 metrinen kauden tärkeimmässä kisassa oli hyvä suoritus, kun ajatellaan koko kautta.

Pitkämäellä on potentiaalia heittää erittäin pitkiä kaaria ja huonohkollakin tekniikalla hän viskaa näitä päälle 85 metrin kaaria. Se kertokoon jo jotain millaisesta lahjakkuudesta on kyse. Tällä hetkellä suunta on kuitenkin huonompaan päin, mutta en huolestuisi silti vielä kovinkaan paljoa. Thorkildsenin menestys perustuu siihen, että hän pystyy pitämään tasonsa (välillä jopa nostamaan sitä) arvokisoissa. Pitkämäellä ei ole varaa antaa 5-10 metriä tasoitusta tekniikassa.

Ilman suurempia vammoja Pitkämäestä on kuitenkin nousemassa selkeästi paras suomalaisheittäjä kautta aikojen. Tällä hetkellä hän kamppailee siitä tittelistä jo, mutta ikää on vasta vajaa 26 vuotta. Keihäänheitto on kuitenkin niin tekninen laji ja erinomainenkin heittäjä voi jäädä ilman sitä suurinta voittoa urallaan. Väitän kuitenkin, että kilpailupäästä se ei Pitkämäen kohdalla kuitenkaan tule jäämään kiinni.
 

Salama44

Jäsen
Miksi Suomi sai keihäässä vain pronssia

Tulos Pekingissä ja kauden paras ennen Pekingiä:

Thorkildsen 90,57 - 87,73 , erotus + 2,84 metriä.
Kovals 86,64 - 80,24 , erotus + 6,40 metriä
Pitkämäki 86,16 - 87,70 , erotus - 1,54 metriä
Järvenpää 86,68 - 83,95 , erotus - 2,73 metriä
Wirkkala 83,46 - 84,10 , erotus - 0,64 metriä

Ainars Kovals oli ennen olympiakisoja maailmantilaston 37. sijalla edellään 7 suomalaisheittäjää. Suomalaiset heittelivät Wirkkalaa lukuunottamatta kauden keskiarvojaan, jos lasketaan 5 parasta kisaa. Thorkildsen ja Kovals saivat arvokisoihin tarvittavan "kuntopiikin". Varsinkin nyt kun kauden kärkitulokset eivät ole olleet mitään hirmuisia niin se piikki olisi tarvittu suomalaisiltakin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Ainars Kovals oli ennen olympiakisoja maailmantilaston 37. sijalla edellään 7 suomalaisheittäjää.
Ja 30 muuta. Joista vain Thorkildsen ylsi ohi suomalaisten.

Totta kai yleensä mitalistit ovat onnistuneet tekemään joko kauden parhaansa, tai lähelle sitä. Mutta jos tarkoituksena on taas osoittaa, että esimerkiksi latvialaisilla kestää paremmin pää kuin suomalaisilla, niin miten tähän kuvioon sopivat Kovalsin edellä maailmantilastossa olleet Rags ja Vasilevskis?

Sitä voisi luulla, että rotuteoriat ja rodunjalostus jäivät 30-luvulle, mutta pelottavan lujassa tällaiset ajatukset tuntuvat istuvan ihmisten mielissä.
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Pitkämäki otti sen mitä oli otettavissa. Tästä eteenpäin on kaikkiin arvokisoihin asetettava tavoitteeksi suomalaisten kolmoisvoitto. Potentiaalia on.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
En olisi uskonut, että joskus on pakko kehua Lasse Vireniä. Mutta siinä on ukko, jolla on näyttöjä, eikä hänellä ole tarpeita tulla vinkumaan nykymiesten huonoudesta - vaikka aihettakin olisi. Sen sijaan nämä Rädyt, Kinnuset ja Nevalat, voi herranjumala sentään! Jokainen äijä on syvästi maalta (joo, Räty syntynyt Helsingissä, mutta itärajalle jo kakarana) ja lisäelementtinä tämän kolmikon yhteenlaskettu ÄO huitelee jossain varpushaukan ja talitintin välimaastossa. Raukkamaisia ja katkeria selkäänpuukottajia.

Selventäisikö suuri ja mahtava kaupunkilaisprovo tuota alleviivattua kohtaa pikkuisen?

Sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllähän ne molemmat Terot tänään enemmän tai vähemmän pettivät. Kultaan nyt ei välttämättä olisi tarvinnut yltää, mutta hopea tuolta olisi kyllä jomman kumman pitänyt mukaansa ottaa. Joku jo aiemmin tuossa vertailikin kärkiheittäjien kauden tuloskehitystä. Suomalaiset Virkkalaa lukuunottamatta heittivät selvästi kauden parastaan heikommin, kun taas kärkikaksikon kunnonajoitus osui juurikin oikeaan paikkaan.

Mutta joo ollaan nyt Karjala-lippikset päässä ihan hiton tyytyväisiä, kun saatiin sentään pronssia ja pari pistesijaa. Ainahan suomalainen tekee kisoissa parhaansa ja katsoo mihin se riittää, kun samaan aikaan muut tekevät myös parhaansa tulosten valossa...
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Suomalaistoimittajien pitäisi ottaa mallia siitä kiinalaisesta haastattelijasta, joka valtakunnallisella tv-kanavalla nöyryytti ja leimasi maanpetturiksi sen kiinalaisampujan, joka jäi varman olympiavoiton sijaan "vain" pronssille.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tulos Pekingissä ja kauden paras ennen Pekingiä:

Thorkildsen 90,57 - 87,73 , erotus + 2,84 metriä.
Kovals 86,64 - 80,24 , erotus + 6,40 metriä
Pitkämäki 86,16 - 87,70 , erotus - 1,54 metriä
Järvenpää 86,68 - 83,95 , erotus - 2,73 metriä
Wirkkala 83,46 - 84,10 , erotus - 0,64 metriä

Ainahan suomalainen tekee kisoissa parhaansa ja katsoo mihin se riittää, kun samaan aikaan muut tekevät myös parhaansa tulosten valossa...

Jatketaanko listaa?

Bannister: erotus -5,57 metriä
Korotkov: erotus -0,89 metriä
Kazlou: erotus +1,54 metriä
Vasilevski: erotus -4,46 metriä
Russell: erotus -2,3 metriä
Arvidsson: erotus -3,12 metriä
Vesely: -4,44 metriä

Thorkilseniltä valmistautiminen meni nappiin. Kovals heitti once in a lifetime heiton. En ihmettele jos ei kaverista enään kuulu tämän jälkeen. Kazlou myös paransi, mutta ei paljoa hetkauttanut kun on aika tusinakaveri. Muut heitti heikommin, eikä vähiten Suomalaiset. Thorkildsenin piikki ja Kovalsin haamuheitto vei kirkkaammat mitalit. Välillä pomppii toiseen, välillä toiseen suuntaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joku jo aiemmin tuossa vertailikin kärkiheittäjien kauden tuloskehitystä. Suomalaiset Virkkalaa lukuunottamatta heittivät selvästi kauden parastaan heikommin, kun taas kärkikaksikon kunnonajoitus osui juurikin oikeaan paikkaan.

Vaan en tiedä onko tuo nyt sitten ihan täysin luotettavaa vertailua, jos vertaillaan johonkin alkukesästä tehtyyn kauden parhaaseen. Jos halutaan tosiaan tarkastella onnistumista arvokisoissa niin järkevämpää on verrata sitä arvokisatulosta vaikka johonkin kesän heittojen keskiarvoon tai vaikkapa ihan viime aikoina tehtyihin tuloksiin. Siinä valossa tuo Pitkämäenkään heitot ei tunnu enää niin pettymyksiltä. Kuitenkin hän on heittänyt viimeksi yli 86 metriä joskus yli kuukausi sitten ja sen jälkeen on kärsinyt loukkaantumisista ja tekniikkaongelmista. Ja hänen kesän tulosten keskiarvonsa tuskin on ainakaan reilusti tuon 86 metrin yläpuolella.

Toki Thorkildsen ja se Latvian kaveri pystyivät ihan selkeästi kauden parhaisiinsa mutta voiko silti sanoa että "pää ei kestänyt" jos suomalaiset eivät siihen nyt kyenneet? Terot kuitenkin heitti sillä omalla rutiinitasollaan, Wirkkala jopa ihan mukavasti sen yli. Pitkämäen kohdallakin voidaan sanoa että hän tavallaan pystyi kaikkien vaikeuksien ja viime aikojen huonojen tuloksien jälkeen venymään takaisin siihen 85-86 metrin tasolle.

EDIT: Ihan täysin samaa mieltä nimimerkin Squit kanssa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Mutta joo ollaan nyt Karjala-lippikset päässä ihan hiton tyytyväisiä, kun saatiin sentään pronssia ja pari pistesijaa.

Tän illan hopeaheittäjä jos olisi suomalainen, niin kaikki sitä varmasti juhlisi nyt, mutta jos se floppaisi seuraavissa arvokisoissa, niin jo alkaisi puheet siitä, että "säkäheitto, pärjäsi vain yksissä kisoissa. On saanut urallaan vain yhden heiton onnistumaan.." Alafranttikin taitaa olla monien mielissä vain yhden heiton ihme. Miksi? Eikö syytä olisi puhua kunnonajoituksen mestarista?

kun samaan aikaan muut tekevät myös parhaansa tulosten valossa...
Joo, kaikki muut tekee aina parhaansa, vain suomalaiset floppaa.

Jos nyt selventäisin omia odotuksiani ja sitä miksen nyt ole vielä mennyt tuonne vintille hirttonarun kanssa. Eli koko kauden on Pitkämäellä ollut kaikenlaisia murheita, jotka ovat vieneet parhaan terän heitoista. Siispä en hänen mahdollista kultamitaliaan pitänyt ollenkaan minään 100 prosenttisen varmana. Järvenpäästä ajattelin, että voisi olla onnistuessaan kisan musta hevonen. No melkeinpähän sitä olikin, yhden yliastutun verran. Ottaako se kuitenkin minua pattiin, kun parempaakin oli tarjolla, niin kyllä. Koenko, että hurjat odotukseni olisivat nyt petetty, niin en. Tekeekö se sitten minusta vähään tyytyvän "Suomalaiset tekee aina parhaansa"-tyypin, niin en kyllä sanoisi niinkään. Kumma sinänsä, että Evilän karsiutuminen vitutti paljon enemmän. Näin toimii ihmismieli. (tai sitten ei..)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rädyn kohdalla pitää kuitenkin muistaa, että mies oli kohtuu rikki eri puolilta kehoa koko 1990-luvun. Kuinka monta olkapääleikkaustakin hänelle tehtiin? Ainakin kaksi muistini mukaan. Kovin monen muun heittäjän kohdalla se yksikin olkapääleikkaus tietää käytännössä uran loppua, esim. Parviaisen. Veikkaan, että Räty osallistui kilpailuun monesti kunnossa, jossa moni muu olisi suosiolla jäänyt kotiin. Onko se sitten tyhmyyttä vai sisukkuutta, siihen minä en osaa vastata. On Räty kuitenkin kaikkien aikojen suomalainen keihäänheittäjä toistaiseksi, ailahtelevaisuudestaan huolimatta.

Nämä loukkaantumiset ovat vain ja ainoastaan Rädyn omaa syytä, koska hänen mielestään hieronnat, venyttelyt yms. jutut ovat homojen hommia, miehet nostavat rautaa.

Räty on suomalainen mies, joka ei puhu eikä pussaa ja on suuremman luokan paskan puhuja. Miehen asiantuntemus urheilussa on samaa luokkaa, kuin hänen urheilumenestyksensä eli aina oli parempia.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Joo, kaikki muut tekee aina parhaansa, vain suomalaiset floppaa.

Myönnetään etteivät kaikki muutkaan tosiaan venyneet, mutta kilpailun voittaja ja toinen kuitenkin venyivät ja suomalaisethan pääasiassa aina lähtevät vaan yrittämään parhaansa jääden selvästi kauden parhaistaan.

Yhteenvetona vielä:

Olympiavuoden päätavoitteena luulisi sentään kaikilla olevan onnistuminen (kauden paras tulos) nimenomaan olympiakisoissa, eikä missään Perähikiän piirimestaruuskisoissa. Itse asiassa olympiamenestys lienee suurella osalla urheilijoista jatkuvana päätavoitteena, jolloin muut vuodet saattavat olla enemmän tai vähemmän välivuosia. Suomeen on vuoden 88 jälkeen tullut kyllä maailmanmestaruuksia ja kauden kärkituloksia, muttei nimenomaan sitä olympiakultaa. Ilmeisesti ollaan sitten vaan muita huonompia noin yleisesti tai sitten ei vaan osata keskittyä siihen olennaiseen.

Btw. Hopeastakaan en ainakaan minä nyt kauhean innostunut olisi ollut, mutta olisi se kuitenkin ollut selvästi pronssitilaa parempi saavutus.

-OO- kirjoitti:
Vaan en tiedä onko tuo nyt sitten ihan täysin luotettavaa vertailua, jos vertaillaan johonkin alkukesästä tehtyyn kauden parhaaseen. Jos halutaan tosiaan tarkastella onnistumista arvokisoissa niin järkevämpää on verrata sitä arvokisatulosta vaikka johonkin kesän heittojen keskiarvoon tai vaikkapa ihan viime aikoina tehtyihin tuloksiin. Siinä valossa tuo Pitkämäenkään heitot ei tunnu enää niin pettymyksiltä. Kuitenkin hän on heittänyt viimeksi yli 86 metriä joskus yli kuukausi sitten ja sen jälkeen on kärsinyt loukkaantumisista ja tekniikkaongelmista. Ja hänen kesän tulosten keskiarvonsa tuskin on ainakaan reilusti tuon 86 metrin yläpuolella.

Olympiakultaa ei voiteta keskituloksilla, vaan sillä kauden parhaalla, johon ollaan koko kesä tähdätty. Loukkaantumiset tottakai selittävät asiaa, mutta noilla keskiarvoilla ei loppupeleissä ole kyllä paskankaan merkitystä.
 

Europoli

Jäsen
Alafranttikin taitaa olla monien mielissä vain yhden heiton ihme. Miksi? Eikö syytä olisi puhua kunnonajoituksen mestarista?

Niin tai Tapio Korjus, joka täälläkin on saanut aika lailla huutia milloin mistäkin syystä. Korjuksellahan ei mitenkään massiivisia meriittejä ole, mutta hän on kuitenkin olympiavoittaja - sitä titteliä ei ihan joka jätkältä löydy. Siinä mielessä mies saa ihan käsittämättömän paljon paskaa päälleen.

Ja mitäs väliä sillä on vaikka urheilija olisikin yhdellä tsägäheitolla sen mitalin pokannut? Ei se suorituksen arvoa yhtään vähennä.
 

K. Pahero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
89.02 Jarrod Bannister
87.33 Antti Ruuskanen
86.88 Sergey Makarov
86.80 John Robert Oosthuizen
85.78 Vadims Vasilevskis
85.05 Eriks Rags
84.27 Aliaksandr Ashomka
84.04 Ilya Korotkov
+ 27 muuta yli 80m

Siinä vähän perspekstiiviä, kuinka hyvin suomalaiskolmikko oikeastaan onnistui tänään. Eli nuo tulokset ovat kauden parhaita. Missä he olivat mitalisijoilta? Ei olis tarvittu kuin vähän parannusta kauden parhaaseen. Puhumattakaan omasta enätyksestä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olympiakultaa ei voiteta keskituloksilla, vaan sillä kauden parhaalla, johon ollaan koko kesä tähdätty. Loukkaantumiset tottakai selittävät asiaa, mutta noilla keskiarvoilla ei loppupeleissä ole kyllä paskankaan merkitystä.

Niin. Mutta jos lähdetään vertailemaan sitä että epäonnistuiko vai onnistuiko heittäjä tuossa kilpailussa omaan tasoonsa nähden, niin silloin minun mielestäni luotettavinta on tehdä se vertaus kokonaistasoon ja ennen kisoja heitettyihin tuloksiin eikä siihen joskus monta kuukautta sitten heitettyyn kärkitulokseen.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Räty on suomalainen mies, joka ei puhu eikä pussaa ja on suuremman luokan paskan puhuja. Miehen asiantuntemus urheilussa on samaa luokkaa, kuin hänen urheilumenestyksensä eli aina oli parempia.
Ei niitä kolmea olympiamitalia ja maailmanmestaruutta yms. voi ihan olankohautuksella ohittaa. Kyllä Rädyllä on varaa kritiikkiä antaa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Korjuksellahan ei mitenkään massiivisia meriittejä ole, mutta hän on kuitenkin olympiavoittaja - sitä titteliä ei ihan joka jätkältä löydy. Siinä mielessä mies saa ihan käsittämättömän paljon paskaa päälleen.

Ei kai Korjuksen omilla keihäsmeriiteillä ole mitään merkitystä siihen, kuinka paljon hänen valmennustaitojaan arvostaa. Itselle Korjuksen viimeisen kierroksen kultaheitto on yksi parhaista penkkiurheilumuistoista, mutta tuskin Tapsa itsekään voi paljoa ylistystä odottaa viimeaikaisista valmennusmeriiteistä. Muutenhan Korjuksenkin taustalla keihään ja muiden heittolajien eteen tekemä työ on varmasti arvokasta.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Niin. Mutta jos lähdetään vertailemaan sitä että epäonnistuiko vai onnistuiko heittäjä tuossa kilpailussa omaan tasoonsa nähden, niin silloin minun mielestäni luotettavinta on tehdä se vertaus kokonaistasoon ja ennen kisoja heitettyihin tuloksiin eikä siihen joskus monta kuukautta sitten heitettyyn kärkitulokseen.

Tähdennän ja alleviivaan nyt edelleen sitä, että sen kärkituloksen kuuluisi syntyä nimenomaan siellä kauden päätavoitteessa, joka tuskin yhdelläkään urheilijalla on monta kuukautta olympialaisia ennen. Eli kokonaistaso on yhtä tyhjän kanssa, kunhan se paras tulos tulee siellä arvokisoissa. Eipä sillä, että kyseiseen temppuun kaikki pystyisivät, mutta tänään siihen pystyivät keihäskisan kaksi parasta. Melko monessa muussakin lajissa vähintäänkin voittaja teki kauden parhaansa, monessa lajissa myös uransa parhaan/maailmanennätyksen. Suomen parhaat taas heittivät keskiarvoa paremmin, minkä pitäisi ilmeisesti olla jo puoli voittoa. Pahoittelen, muttei sillä kyllä irronnut kuin pronssi ja neljäs sija.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pitkämäellä on potentiaalia heittää erittäin pitkiä kaaria ja huonohkollakin tekniikalla hän viskaa näitä päälle 85 metrin kaaria. Se kertokoon jo jotain millaisesta lahjakkuudesta on kyse.
Tämä on muuten ihan totta. Pitkämäki on fysiikaltaan varmaan maailman paras, parempi kuin Thorkildsen, mutta tekniikkahan ei ole varmaan hänellä koskaan ollut mikään ihanteellinen. Muistelisin Osakan yli ysikymppisenkin laahanneen melko pahasti alkuilmalennosta iskeytyen maahan melkein pystyasennossa :D Eli voimaa on heitossa ihan käsittämättömästi. Vielä kun saisi Thorkildsenin tekniikan ja heittovarmuuden niin hätyyttelisi sitä SE:täkin ihan varmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös