Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Peking 2022: naisten jääkiekko olympialaisissa

  • 81 770
  • 587

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jä tämä ruokki miten? Kertoi sen minkä jokaiseen olympialaisiin tavoitteleva urheilija olisi sanonut.

Mustosen antipatiat Rätyä kohtaan meni joukkueen edelle. Pitkä monologi, jonka sisältö oli pelkkää paskapuhetta oli piste iin päälle, eikä ainakaan vähentänyt kohua.

Räty on varmasti vaikea ja vittumainen persoona myös. Hänen ja Mustosen tanssiin on kaksi tarvittu. Tämä lienee hyvä sanoa aluksi jos Mustosesta jotain kriittistä sanoo.

Räty siis kommentoi asiaa sen jälkeen kun media oli yli viikon pilkkinyt ja lähteenä toimi Mustosen käsittämätön paskanjauhanta valintaprosessissa. Miksei voinut sanoa ettei Räty ole nyt mukana ja thats it? Tuolloin seisotaan valinnan takana.

Täytyy toivoa että välipäivä ja Toivola saavat vähän rauhoitettua ilmapiiriä ja kunnon latauksen kahteen seuraavaan peliin. Nyt joukkue on nähnyt rumalla tavalla että miltä näyttää kahden egon miekkailu ja millainen kaiku sillä on. Tuosta voisi jopa ammentaa oikeanlaista ärsykettä näyttää mihin kykenevät.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Räty on varmasti vaikea ja vittumainen persoona myös. Hänen ja Mustosen tanssiin on kaksi tarvittu. Tämä lienee hyvä sanoa aluksi jos Mustosesta jotain kriittistä sanoo.

Räty siis kommentoi asiaa sen jälkeen kun media oli yli viikon pilkkinyt ja lähteenä toimi Mustosen käsittämätön paskanjauhanta valintaprosessissa. Miksei voinut sanoa ettei Räty ole nyt mukana ja thats it? Tuolloin seisotaan valinnan takana.
Tanssiin on tarvittu kaksi, mutta vain toinen heistä valinnat tekee. Mustosen ego meni joukkueen edelle ja sille nyt ei voi mitään. Räty on varmasti iso persoona, mutta hänestä ei ole yksikään entinen tai nykyinen joukkuekaveri puhunut pahaa. Päinvastoin ylistänyt hänen joukkuepelaajan taitojaan.

Siitä samaa mieltä, että Mustosen olisi pitänyt vain sanoa tässä olevan hänen mielestään paras joukkue jonka valinnut. Kertoo taas Mustosen ihmisen mielen ymmärtämisestä, kun haluttiin silläkin monologilla aiheuttaa sirkusta käsittämättömillä argumenteilla. Itse käyttäisin loppuunkulutettua argumenttia Mustosesta narsistina, joka haluaa aiheuttaa närää ja kohua ympärillään.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Joopa joo…Se vähäkin hyvä, mitä USA-matsista oli hyvällä tahdolla löydettävissä, loisti Kanadaa vastaan poissaolollaan. Näyttää siltä, että Mustosen lähtö sysäsi muutenkin sekavassa ja paineistetussa tilassa olleen joukkueen täyteen kaaokseen.

Nyt mitataan Toivolan johtajuus. Kahden pelillisen ja tuloksellisen selkäsaunan jälkeen joukkueen on jotenkin nollattava tilanne, hoideltava seuraavissa matseissa vastaantulevat, ennakkoon Suomea heikommat jengit ja rakennettava uudelleen luotto omaan osaamiseen ennen pudotuspelejä. Tässä tehtävässä Toivolan lisäksi pitää peräänkuuluttaa myös joukkueen tärkeimpien pelaajien vastuuta.

Keisalan pitää palata omalle huipputasolleen, Hiirikosken ottaa puolustus jälleen reppuselkään ja ykkösketjun/ylivoiman yksinkertaistaa peliään ja alkaa tehdä paikoista maaleja kovalla prosentilla.

Mutta se on tässä vaiheessa selvää, että yhtäkään takaiskua tämä jengi ei enää kestä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
5.2.2022 Kanada–Suomi 11–1

Lukemat Kanadaa vastaan olivat karun rumat, vaikka etukäteenkin oli tiedossa vaikea ottelu. Jos Suomen yllätysmahdollisuus lepää yksittäisissä peleissä, joissa kaikki onnistuu täydellisesti, niin kääntöpuolena on sitten nämä pelit, joissa viime vuosina enemmän nähtyjen "kunniallisten tappioiden" sijaan tulos repeää murskalukemiksi. Samanlainen ulospuhallus nähtiin marraskuussa kerran, kun kolmesta Kanada-ottelusta keskimmäinen päättyi 0–8-tappioon. Sinänsä molemmista saa ihan saman nolla pistettä sarjataulukkoon.

Kanada oli kaikessa parempi, joten sen suhteen ei ole paljon selitettävää. Toki joukkueen pitää kelata vielä videot tarkkaan ja yrittää reagoida tarvittavilla muutoksilla omaan peliin. Muuten sitten nollaus ja katse kohti seuraavia pelejä. Kahdessa seuraavassa ottelussa asetelmat ovat kuitenkin erilaiset Sveitsiä ja venäläisiä vastaan, joten sekin pitää ottaa pelin hienosäätämisessä huomioon. Kaikesta huolimatta Naisleijonat lähtee niihin peleihin ennakkosuosikkina, mutta itseluottamus ei saa tietenkään karata liialliseksi takki auki pelaamiseksi. Kahden vaikean ottelun jälkeen tuskin puuttuu näytönhaluja kotikatsomoiden suuntaankaan.

Enitenhän tässä harmittaa, että moni kommentoija niin tällä keskustelupalstalla kuin somessa yleisestikin ei tunnu näkevän metsää puilta, vaan näihin kahteen otteluun reagoidaan vähän turhankin isosti. Melko isolla pensselillä kyseenalaistetaan niin naisten jääkiekon olympiastatusta kuin määritellään lajin tilannetta yleisemminkin. Aika usein näkemys tuntuu olevan vielä sitä varmempi, mitä vähemmän on tietoa naisten jääkiekosta. Muutama katsottu peli neljän vuoden välein pätevöittää luonnollisesti haukkumaan kaikki paskaksi. Jos nyt katsottaisiin ensiksi edes nämä olympialaiset loppuun asti ennen johtopäätösten tekemistä.

Kanada-tappio oli tosiaan Naisleijonien runsaslukuisin tappio olympialaisissa. Torinossa 2006 tuli 0–6-tappio Kanadaa vastaan ja Vancouverissa 2010 USA kylvetti Naisleijonia samoin lukemin. 10 maalin tappio ei aivan vielä kuitenkaan sivunnut tai ohittanut 2012 MM-kisojen USA-ottelua, joka päättyi murheellisiin 0–11-lukemiin

Maalikooste Discovery+-palvelussa (maksumuurin takana)
En valitettavasti löytänyt maalikoostetta Discoveryn Twitter-tililtä tai muualta netistä vapaasti katsottavana.

Ottelun tilastot
-IIHF.com
-Olympics.com

Suomen kokoonpano

33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
23 Sanni Hakala – 61 Tanja Niskanen – 34 Sofianna Sundelin
28 Jenniina Nylund – 12 Sanni Vanhanen – 27 Julia Liikala
32 Emilia Vesa

6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen
8 Ella Viitasuo – 15 Minnamari Tuominen
9 Nelli Laitinen – 7 Sanni Rantala
2 Sini Karjalainen

18 Meeri Räisänen 28/35 - 80,0 % - 40:00
(36 Anni Keisala 9/13 - 69,2 % - 20:00)

Ykkösylivoima
Karvinen-Tapani-Nieminen
Hiirikoski-Tulus

Kakkosylivoima
Holopainen-Vainikka-Tuominen
Laitinen-Savolainen


Peliajat ja +/-

19:39/-3 – 21:13/-4 – 18:27/-3
15:09/-3 – 16:04/-2 – 13:59/-2
10:52/-1 – 11:29/0 – 12:54/-1
10:50/-3 – 12:13/-4 – 9:52/-3
0:07/0

25:47/-4 – 19:19/-3
14:12/-2 – 13:35/-5
21:08/-3 – 12:34/-3
10:17/-1


Aloitukset

25-39 (39,1 %) yhteensä

8-12 (40,0 %) Tapani
4-5 (44,4 %) Tulus
3-7 (30,0 %) Niskanen
2-7 (22,2 %) Vanhanen

5-3 (62,5 %) Nieminen
3-3 (50,0 %) Vainikka
0-2 (0,0 %) Nylund

Ylivoima 0/6 - 0,0 % - 10:53
Alivoima 3/3 - 100,0 % - 6:00

Tilastoihin liittyviä PDF-tiedostoja
-Pöytäkirja
-Laukauskartta

* * *

Jos pelistä pitäisi poimia jotain hyvää, niin Suomen valkoiset paidat ovat todella hienot ja sen lisäksi numeroistakin saa selvää, mikä ei ole ollut ihan itsestäänselvää kaikkien joukkueiden paitojen kanssa. Esimerkiksi jopa Kanadan punaisessa paidassakin sinänsä tyylikkäät mustat eivät ihan parhaalla tavalla erotu punaisesta taustasta. Punainen paita toimi onneksi hieman paremmin kuin mustan paidan tummanpunaiset numerot.

11 takaiskusta huolimatta alivoima kesti kaikki kolme kanadalaisyritystä. Toki vastapainona ylivoima tuhlasi melkein 11 minuuttia ilman maalia, eikä verkkoheilunut Kanadan maalissa edes kahden pelaajan ylivoimalla.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Naisten jääkiekossa tämä ydinryhmä, joka on olympialaiset ja mm-kisat pelanneet viimeiset sanotaan 8 vuotta, ovat saaneet puhuttua itselleen todella loistavat edut (esim. 30% talviolympialajien tukirahoista). Miten se on auttanut naisjääkiekon nousua? Luultiinko ihan oikeasti, että pelaaja kehittyy Kanadan naisten tasolle, kun sille lyödään 10 000 euroa vuodessa käteen? Olisiko tuo raha pitänyt käyttää seuroihin ja kansallisen sarjan tason nostamiseen?
Apurahojen kanssa pitää tietysti arvioida aina niiden kohdentamisen onnistumista. Viime vuosikymmenen alussa Naisleijonilla oli suvantovaihe ja Suomi oli putoamassa kauemmas pohjoisamerikkalaisten kyydistä. Myös muut maat olivat kiilaamassa edelle. Mustosen aikana on palattu melko tukevasti pronssikantaan ja samalla aikakaudella pelaajat ovat päässeet myös apurahojen piiriin. 2019 MM-kisoissa oli jonkinlaisen kultaisen sukupolven pitkäaikaisen projektin piikki ja se oli jatkoaikamaalin päässä maailmanmestaruudesta. Eiköhän näillä jonkinlainen vähintään ohut yhteys ole myös apurahoihin, vaikka tietenkään raha ei yksin ratkaise. Enemmän on merkitystä, miten se käytetään ja tekemisen laatu muutenkin.

Pohjoisamerikkalaisia noiden apurahojen avulla ei ole pystytty ottamaan kiinni tai ohittamaan kuin yksittäisissä peleissä. Niillä enemmänkin pelataan ikään kuin aikaa, että ei jäädä vieläkin enemmän jälkeen kehityksessä. Ruohonjuuritasolle ja kilpaurheilun seuratasolle tarvittaisiin myös kuumeisesti rahaa. En ole ihan varma olisiko näillä terävimmälle kärjelle osoitetuilla apurahaeuroilla ollut kovinkaan paljon vaikutusta, vaikka ne olisi jaettu esimerkiksi Naisten Liiga -seuroille.

Kanadalaisten maajoukkuepelaajien saamista korvauksista en äkkiseltään löytänyt julkista tietoa, mutta ymmärtääkseni heidän korvaukset ovat jokseenkin samassa suuruusluokassa kuin USA:n pelaajilla. Joku saattaa ehkä vielä muistaa jenkkien boikottiuhan kevään 2017 MM-kisojen alla. Silloin boikotti peruuntui, kun pelaajat pääsivät lopulta sopimukseen USA Hockeyn kanssa. Seuraavassa lainauksessa on summia, millainen nelivuotinen sopimus silloin syntyi:
The players will make around $70,000 each per year, although they could make more than $100,000 in Olympic years if they win gold.

The breakdown includes USA Hockey creating an annual fund of $950,000 to be divided among the 23 players, two people with knowledge of the agreement who are not authorized to release the numbers told USA TODAY Sports. The range for the fund in 2017 is $850,000 to $950,000.

In addition, the deal ensures each player will receive an $2,000 per month during the life of the deal -- the maximum players get in direct financial support from the U.S. Olympic Committee. Players earn between $750 to $2,000 from the USOC, meaning USA Hockey has agreed to make up the difference.

The players could reach into the six figures in Olympic years with medal bonuses paid by the USOC. For example, the gold medal winners receive $37,500, and the silver medal winners receive $22,500 and the bronze medal winners receive $15,000.

In addition, the women's players will receive the same accommodations as men's players for the world championships.

In their former deal, players received $1,000 per month from USA Hockey for the six months leading up to the Olympics, and nothing during the non-Olympic years.

Tuo sopimus päättyi viime vuonna, jolloin osapuolet sopivat elokuun MM-kisojen alla uuden yksivuotisen sopimuksen, joka kattaa tämän vuoden olympialaiset ja Tanskan MM-kisat. Sopimus on voimassa 31.8.2022 asti.
According to documents obtained by ESPN, players on the women's national team can earn up to $126,750 over the next year should they win gold at both the 2021 world championships and the 2022 Beijing Olympics. If the team wins a silver medal at both events, each player will receive $105,500. That money is made up of stipends and bonuses, paid out by both USA Hockey and the United States Olympic & Paralympic Committee.

According to the documents, each player on the national team will receive a $25,500 training stipend from USA Hockey and a $8,250 housing stipend from USA Hockey. The players also will receive a $28,000 direct-athlete stipend from the USOPC.

The USOPC will also pay the players a $7,500 bonus if they win gold at the world championships. USA Hockey doesn't give out a bonus for world championship results.

The USOPC will pay the players $37,500 for an Olympic gold bonus, while USA Hockey will pay the players $20,000 should they win gold in Beijing.

Tuossa puhutaan siis sellaisista summista, että muutama pelaaja tienaa yhtä paljon kuin kaikki 6 000 € ja 10 000 € apurahan saaneet Naisleijonat yhteensä. Kaikkia apurahaa saaneita pelaajia ei valittu olympiajoukkueeseen ja puolestaan ihan kaikki joukkueen pelaajat eivät kuulu apurahan piiriin. Tästä vielä lista pelaajista, joille myönnettiin viime kesäkuussa apuraha tälle kaudelle.
Sanni Hakala 10 000
Jenni Hiirikoski 10 000
Elisa Holopainen 10 000
Michelle Karvinen 10 000
Nelli Laitinen 10 000
Rosa Lindstedt 10 000
Petra Nieminen 10 000
Tanja Niskanen 10 000
Meeri Räisänen 10 000
Noora Räty 10 000
Ronja Savolainen 10 000
Susanna Tapani 10 000
Noora Tulus 10 000
Minnamari Tuominen 10 000
Viivi Vainikka 10 000
Sini Karjalainen 6 000
Aino Karppinen 6 000
Anni Keisala 6 000
Julia Liikala 6 000
Matilda Nilsson 6 000
Jenniina Nylund 6 000
Krista Parkkonen 6 000
Emmi Rakkolainen 6 000
Sanni Rantala 6 000
Eve Savander 6 000
Jenna Silvonen 6 000
Sofianna Sundelin 6 000
Sara Säkkinen 6 000
Emilia Vesa 6 000
Ella Viitasuo 6 000
Kiira Yrjänen 6 000
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Käytännössä on.

Mielestäni Noora tuo tuossa haastattelussa olennaisen esille sen kummemmin kohua lietsomatta. Antaa rivien välistä ymmärtää, että olisi kisoihin halunnut, korostaa olevansa elämänsä kunnossa, ja sitä, että kumminkin ensisijainen peliaika tulee antaa niille, jotka on kisajoukkueeseen valittu ja ovat paikan päällä. Puhuu harkitusti ja fiksusti. Ei Mustonen missään vaiheessa tosissaan tarkoittanut, että Räty olympialaisissa nähtäisiin, vaan yritti tällä eriskummallisella "järjestelyllä" vain pehmittää selkkausta omalta kannaltaan.

Se, että Mustonen joutui ikävän tapauksen vuoksi lähtemään kotiin ja jättämään maajoukkueen ikään kuin oman onnensa nojaan keskelle kaaosta, korostaa entisestään koko tilanteen absurdiutta. Nyt etenkin median tulisi antaa naisille täydellinen työrauha ja keskittyminen, ja unohtaa edes loppupelien ajaksi jauhaminen Noora Rädystä ja Pasi Mustosesta. Kyse on tällä hetkellä joukkueesta, joka pelaa olympiamitaleista, ja nuo kummatkin nimet puuttuvat suorittavasta porukasta. Jos se pystyy sulkemaan mielensä turhanpäiväiseltä hälyltä ja keskittymään täysin hetkeen, pelaamiseen, mitali on yhä mahdollinen.

Jonkinlaisen upean kasvutarinan ainekset tästä voi löytää, jos ongelmat kyetään käsittelemään ja ratkomaan oikein.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
B-lohkon ottelut turnauksen kolmantena päivänä 5.2.

Tšekki–Ruotsi 3–1

Ottelun tilastot
-IIHF.com
-Olympics.com

Tšekki hallitsi suurimman osan ottelusta, vaikka se pysyikin tiukkana. Jännitystä nosti vielä, kun Ruotsi tasoitti toisen erän lopussa. Kolmatta erää oli jäljellä kuutisen minuuttia, kun Tereza Vanisova riisti siniviivalla kiekon Ruotsin puolustukselta ja viimeisteli läpiajosta ottelun toisen maalinsa. Ruotsi sai lopussa vielä melkein kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta se ei onnistunut kavennusmaalissa edes ilman maalivahtia.

Tšekillä alkaa olla melko hyvät asemat puolivälieriä ajatellen. Ruotsin sen sijaan täytyy melkeinpä voittaa jäljellä olevat Tanska ja Kiina. Varsinkin jälkimmäinen ottelu voi olla todella vaikea.


Japani–Tanska 6–2

Ottelun tilastot
-IIHF.com
-Olympics.com

B-lohkon toinen ottelu ei sen sijaan ollut kovin tiukka, vaan ennakkosuosikki Japani voitti selvin lukemin. Tanska sinnitteli 10 minuuttia mukana, mutta 14 minuutin kohdalla tilanne oli jo 3–0. Sen jälkeen Tanskalla vaihtui myös maalivahti, mutta myös Lisa Jensen joutui antautumaan vielä kolme kertaa ennen ottelun päättymistä.
Japanin puolivälieräpaikka alkaa näyttää melko todennäköiseltä, vaikka sillä on kyllä pahat Kiina- ja Tšekki-ottelut vielä jäljellä. Tanska pelaa myös Tšekkiä vastaan ja todennäköisesti heidän olympialaiset päättävässä viimeisessä alkulohkon ottelussa on vastassa naapurimaa Ruotsi, joka on päävalmentaja Peter Elanderille hyvin tuttu. Ruotsalaisvalmentaja johti kotimaansa olympiahopealle Torinossa 2006. Tuo pohjoismainen kohtaaminen saattaa olla jopa B-lohkon jumbofinaali.

* * *

Mielestäni Noora tuo tuossa haastattelussa olennaisen esille sen kummemmin kohua lietsomatta. Antaa rivien välistä ymmärtää, että olisi kisoihin halunnut, korostaa olevansa elämänsä kunnossa, ja sitä, että kumminkin ensisijainen peliaika tulee antaa niille, jotka on kisajoukkueeseen valittu ja ovat paikan päällä. Puhuu harkitusti ja fiksusti.
Sinänsä Rädyn lausunnot olivat ihan asialliset. Pitää kuitenkin ottaa huomioon konteksti. Räty oli ollut julkisuudessa lähes kaksi viikkoa hiljaa joukkueen julkistamisen jälkeen, kun media lietsoi päivästä toiseen tuota maalivahtikohua. Päivittäin saatiin lukea, kuinka Räty ei ollut vieläkään vastannut Mustosen tarjoukseen. Sitten kohu alkoikin hieman jo laantua, kun ei tullut enää mitään uutta tietoa. Naisleijonien avausotteluun oli enää päivä aikaa, kun Räty päättikin antaa joukkueelle työrauhan tulemalla julkisuuteen noilla kommenteillaan. Ja taas mentiin...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
11-1 on Suomen jääkiekkohistorian törkein sukellus ja tämä vain js ainoastaan Mustanaamion egon vuoksi. Ego ei sallinut Rädyn valintaa koska Calgaryn MM. Tuloksen voi sit katsoo tulostaululta. Molemmissa otteluissa Noora olis poiminut varmasti useamman kopin ja tuonut lisää itseluottsmusta viisikkopuolustukseen. Usaa vastaan se olisi voinut riittää jopa tasuriin ja antanut pienet saumat voittoon. Kanadaa vastaan tappio olisi ollut puolet pienempi. Mustanaamio kilpsilee tiukasti Tukka Jukan kanssa vuosituhannen surkeimman mj koutsin palkinnosta.
 

Rocco

Jäsen
Ihan tässä huvikseni laskin, mikä on Kanadan ja USA:n taso verrattuna muihin maihin.

Laskin kaikki MM-turnaukset ja Olympialaiset, ja poistin näiden maiden keskinäiset kohtaamiset taulukosta kokonaan. Niitä on aika paljon ja ne menevät aikalailla tasan, mutta joka turnauksessa maat ovat kohdanneet toisensa ainakin kerran, usein jopa kahdesti, alkusarjassa ja sitten finaalissa, paria poikkeusta lukuunottamatta.

Kanadan maaliero kaikkia muita maita vastaan: 724-71. Keskimääräinen maaliero aika tarkkaan 10-1. Otteluita Kanada pelannut muita maita vastaan 92 (saattaa olla pieni virhe) ja näistä tappioita vain kaksi.

USA:n maaliero kaikkia muita maita vastaan: 690-80, ja päästetyistä 22 tuli kolmissa ensimmäisissä MM-kisoissa, sen jälkeen USA on ollut paras puolustuspelijoukkue. USA:lla puolestaan tappiota ei yhtään varsinaisella peliajalla, jatkoajalla yksi, yksi jatkoaikavoitto, ja yksi tasapeli alkusarjassa missä ottelu voi vielä päättyä tasan. Otteluita sama 92 (saattaa olla pieni virhe tässäkin).
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
11-1 on Suomen jääkiekkohistorian törkein sukellus ja tämä vain js ainoastaan Mustanaamion egon vuoksi. Ego ei sallinut Rädyn valintaa koska Calgaryn MM. Tuloksen voi sit katsoo tulostaululta. Molemmissa otteluissa Noora olis poiminut varmasti useamman kopin ja tuonut lisää itseluottsmusta viisikkopuolustukseen. Usaa vastaan se olisi voinut riittää jopa tasuriin ja antanut pienet saumat voittoon. Kanadaa vastaan tappio olisi ollut puolet pienempi. Mustanaamio kilpsilee tiukasti Tukka Jukan kanssa vuosituhannen surkeimman mj koutsin palkinnosta.
Räty on naisten liigassa näyttänyt ihan tavalliselta kuolevaiselta. Sveitsi taisi hävitä samoin numeroin ja on Suomen tasoinen joukkue ... josta voisi päätellä että Kanukit on vaan niin armottomassa iskussa että oksat pois!
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Jos sen verran vielä palaan aamun peliin, niin vaikka tulos oli karu niin toisaalta oli mukava katsella perinteistä Kanadalaista kiekkoa, jossa ei peruutella träpissä kuten valitettavasti meillä Suomessa näkee sarjassa kuin sarjassa vaan pelattiin erittäin aktiivista kiekkoa ja jos kiekko menetettiin niin saman tien siirryttiin painepeliin. Arvostan!
Eihän varmaan kukaan odottanut että Suomi voittaa kaksi ensimmäistä peliä, mutta ihan näin heikkoa aloitusta ei myöskään osannut odottaa.
Mitä sitten Suomen kannattaisi tehdä jatkossa? Huominen on tärkeä päivä joukkueelle vaikka pelejä ei ole. Huomenna punnitaan valmennus eli kuinka turnauksen alku käsitellään joukkueen kanssa. Sitten on myös erittäin mielenkiintoista nähdä miten Suomen peliä johdetaan maanantaina. Voisiko mv valmentaja peluuttaa puolustajat ja Piri hyökkääjät niin päävalmentaja Toivola saisi keskittyä kokonaisuuteen tai sitten jos Toivola haluaa peluuttaa hyökkääjät, niin sitten Piri katsoisi kokonaisuutta.

Kuka pelaa maalilla maanantaina? Nyt maalivahtien tilanne on saatava rauhoitettua, eli jos Keisalaa pidetään ykkösenä niin silloin Keisalan pitäisi pelata kaikki loput pelit ja tämä myös pitää tehdä kaikille selväksi niin että Keisala saa rauhan keskittyä vain pelaamiseen.

Pitääkö sitten koko pakka laittaa sekaisin kun turnaus ei ole lähtenyt niin kuin piti? Ykköskenttä on ollut "koskematon" ja en kyllä lähtisi myöskään itse ihan ensimmäiseksi hajoittamaan Niemisen ketjua, koska uskon että he pystyvät ratkomaan pelejä Eurooppalaisia joukkueita vastaan. Toki esimerkiksi Holopaisen potentiaalia ei ole saatu ulosmitattua täysin nykyisessä ketjussa, mutta silti pitäisin ykkösen entisellään ja muokkaisin muita kenttiä. Voisiko vaikkapa Niskasen nostaminen Holopaisen ja Vainikan sentteriksi tuottaa enemmän Holopaisen ja Vainikan osalta, koska Niskanen taas voisi pelata enemmän puolustavassa roolissa.

Miksi sitten Suomen kärki ei ole pystynyt tekemään tehoja? Minusta isoin syy on se että he pelaavat liikaa ja se syö tehoja. Toki on ymmärrettävää että valmennus haluaa peluuttaa parhaita niin ali kuin ylivoimalla sekä tietenkin tasakentällisin, mutta nyt olisi tärkeää että ykköskentän pelaajien ei tarvitsisi pelata niin paljon kun Suomi on alivoimalla vaan alivoimaan löytyisi muita vastuunkantajia.
 

Snagari

Jäsen
@lunde viestini olisi ehkä paremmin sopiva yksityisviestiksi, mutta laitetaan nyt yleisesti, koska olet omaksunut jonkinnäköisen Sihvolaisen ylijohtavan aseman naisten jääkiekkoa kohtaan, jossa kyseenalaistat kaikkien muiden kirjoittajien kredibiliteetin koskien tätä aihetta.

Noora Rädyn personaallisuus ja sen koheesio joukkueurheiluun, on asia josta hyvin harvat ovat perillä. Varsinkaan tällä palstalla. Kirjoituksistasi saan kuitenkin käsityksen, että voisit olla siinä porukassa joka ymmärtää Noora Rädyn persoonan ongelmallisuuden joukkueurheilussa, varsinkin ei-pelaavana maalivahtina.

Olen vahvasti eri mieltä urheilija apurahojen kohdentamisen järkeydestä. En ole samaa mieltä, että kansallisen sarjan taso pysyisi samana pelaajien palkasta huolimatta. Mielestäni 15. >10 000 euroa tienaavaa suomalaisjääkiekkoilijaa nostaisi sarjan tasoa takuuuvarmasti, ja sitä myötä pelaajien tasoa. Jo nyt Suomessa pelaa ns. kakkoskategorian parhaat pelaajat esim. Ranskasta ja Sveitsistä.
 
Kanadan maaliero kaikkia muita maita vastaan: 724-71. Keskimääräinen maaliero aika tarkkaan 10-1. Otteluita Kanada pelannut muita maita vastaan 92 (saattaa olla pieni virhe) ja näistä tappioita vain kaksi.
Jos vähän pilkkua viilaa niin Kanada on voittanut pelinsä keskimäärin seitsemällä maalilla eikä 10-1. Kanadan tehtyjen maalien keskiarvo on 7,9 ja päästettyjen 0,8.
 

Rocco

Jäsen
Jos vähän pilkkua viilaa niin Kanada on voittanut pelinsä keskimäärin seitsemällä maalilla eikä 10-1. Kanadan tehtyjen maalien keskiarvo on 7,9 ja päästettyjen 0,8.
Tarkoitin sitä että tehtyjen ja päästettyjen suhde on noin 10-1.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
laitetaan nyt yleisesti, koska olet omaksunut jonkinnäköisen Sihvolaisen ylijohtavan aseman naisten jääkiekkoa kohtaan, jossa kyseenalaistat kaikkien muiden kirjoittajien kredibiliteetin koskien tätä aihetta.
Oho. Kiitos palautteesta. Tarkoitukseni ei ole ainakaan millään tavalla kyseenalaistaa muiden kykyä kirjoittaa aiheesta. Olen vuosikausia pikemminkin toivonut, että aiheesta keskustelu ei olisi niin usein yksinpuhelua.

Toki välillä suoraan sanottuna kyllä turhauttaa naisten jääkiekosta keskustellessa vastata perustellen "kilometrin pituisella" viestillä johonkin melko asenteelliseen ja jopa provosoivaan heittoon ja sitten hetken päästä tulee kuitenkin toinen nimimerkki ja heittää ihan saman kuluneen heiton ilman sen kummempia perusteluja. Se ei ole mielestäni kovin laadukasta keskustelua, vaan enemmänkin pöydästä toiseen huutelua.

Noora Rädyn personaallisuus ja sen koheesio joukkueurheiluun, on asia josta hyvin harvat ovat perillä. Varsinkaan tällä palstalla. Kirjoituksistasi saan kuitenkin käsityksen, että voisit olla siinä porukassa joka ymmärtää Noora Rädyn persoonan ongelmallisuuden joukkueurheilussa, varsinkin ei-pelaavana maalivahtina.
Joukkueen julkistamisen jälkeen taisin ensimmäisessä viestissäni todeta, että pelillisten näyttöjen perusteella olisin valinnut Noora Rädyn olympiajoukkueeseen. Näin ei kuitenkaan käynyt ja olen muidenkin tavoin yrittänyt ymmärtää niitä mahdollisia syitä, miksi häntä ei valittu. Mielestäni mediassa on tarjottu tilanteesta vähän turhan yksipuolinen kuva, mikä ei ainakaan itseäni tyydytä selityksenä. Minä olen pystynyt arvioimaan Rätyä vain näkemieni pelien perusteella. Veikkaan, että merkittävä osa asiaa kommentoinneista ei ole edes nähnyt hänen pelejä tältä kaudelta, vaan häntä arvioidaan todennäköisesti aika paljon ihan maineen ja mielikuvan perusteella. Se pätee tietysti molempiin "leireihin".

Rädyn mahdollinen persoonan ongelmallisuus tarjolla olevaan rooliin voi olla yksi selittävä teoria, mutta en minä häntä tunne, enkä ole ollut joukkueen osana. En minä siis pysty sanomaan yhtään, onko hän sellainen henkilö oikeasti. Mielestäni en ole tästä häntä syyttänytkään. Pahoittelut, jos kirjoittamastani on päässyt syntymään sellainen käsitys.

Olen vahvasti eri mieltä urheilija apurahojen kohdentamisen järkeydestä. En ole samaa mieltä, että kansallisen sarjan taso pysyisi samana pelaajien palkasta huolimatta. Mielestäni 15. >10 000 euroa tienaavaa suomalaisjääkiekkoilijaa nostaisi sarjan tasoa takuuuvarmasti, ja sitä myötä pelaajien tasoa. Jo nyt Suomessa pelaa ns. kakkoskategorian parhaat pelaajat esim. Ranskasta ja Sveitsistä.
Tästä en nyt ihan saa kiinni, mistä olet eri mieltä ja mikä se konkreettinen ehdotus on. Nyt maajoukkueringin pelaajiin menee apurahoja noin 240 000 euroa vuodessa. Naisten Liigassa näistä pelasi syksyllä 5 kpl 10 000 € ja 11 kpl 6 000 € apurahoja saanutta pelaajaa. En minä siis tätä nykyistä järjestelmää pidä mitenkään ainoana vaihtoehtona tai edes välttämättä kovin onnistuneena. Nythän yhteen seuraan on esimerkiksi kertynyt suurin rypäs apurahapelaajia ja sarja vaikuttaa osittain siksi todella epätasaiselta ja kilpailullinen jännitys mestaruuden suhteen on lähes olematon.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Taitaa tuo Sveitsi olla ”heittopussi” parempien joukkueiden lohkossa. Paitsi tietty, jos voittavat huomenna Suomen.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Samanlaiselta heittopussilta Suomi tällä hetkellä näyttää. Jolleivat saa koottua itsetuntoaan lattian raosta voi tulla vaikeaa Sveitsin kanssa.
Tällä hetkellä, kun kohdannut kaksi parasta. Katsellaan nyt Sveitsi-peli. Vaikea uskoa, että itseluottamus olisi mennyttä.
 

Karkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Toronto Maple Leafs, IHK
Nää naisten turnaukset voitaisiin pelata siten, että USA ja Kanada pelaisi kaksistaan kullasta ja muut sitten pronssimitalista. Ihan turhaan niiden kohdalla pelataan mitään alkusarjoja ja välieriä. Aina parin vuoden välein voi sitten edellisissä MM kisoissa kolmanneksi tullut katsoa omaa tasoaan näitä vastaan.
 
Nää naisten turnaukset voitaisiin pelata siten, että USA ja Kanada pelaisi kaksistaan kullasta ja muut sitten pronssimitalista. Ihan turhaan niiden kohdalla pelataan mitään alkusarjoja ja välieriä. Aina parin vuoden välein voi sitten edellisissä MM kisoissa kolmanneksi tullut katsoa omaa tasoaan näitä vastaan.
Voisivat pelata esim. paras viidestä -sarjan ja ratkaista kullan sillä tavalla.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Nää naisten turnaukset voitaisiin pelata siten, että USA ja Kanada pelaisi kaksistaan kullasta ja muut sitten pronssimitalista. Ihan turhaan niiden kohdalla pelataan mitään alkusarjoja ja välieriä. Aina parin vuoden välein voi sitten edellisissä MM kisoissa kolmanneksi tullut katsoa omaa tasoaan näitä vastaan.

Pitkälti pohjoisamerikkalaisten ylivoiman takia on päädytty nykyiseen systeemiin, jossa on parempien joukkueiden ja huonompien joukkueiden alkulohko. Vuoden 2011 MM-kisoihin asti alkulohkot muodostettiin perinteisellä tavalla ja olivat nykyistäkin epätasaisempia.
 

kiripuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
On kyllä häpeällistä, että tasa-arvon nimissä pelataan heikkotasoista jääkiekkoa ja vielä olympiamitaleista!? Suomen harjoitusotteluissa Kanadaa vastaan ennen olympiakisoja, suomalainen urheilutoimittaja kertoi, että Kanadan naismaajoukkue oli pelannut 5 harjoitusottelua Kanadan A-junioreita vastaan ja hävinnyt kaikki!!! Suomen nicejoukkueen "tähtihyökkäjä" Susanna Tapani kertoi ennen olympiakisoja Turun Sanomien haastattelussa, että on viimeksi pelannut viime syksynä yhden jääkiekko-ottelun ! Päälaji on ollut Ringette eikä sielläkään mitään peliruuhkaa!
Olisiko tällaisella pelihistorialla mahdollista päästä edustamaan Suomea 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkuetta MM-kisoihin, vaikka olisi Saku Koivun poika??? Entä nuorten (20 v) MM-kisoihin? Olympiakisoihin ennen lajiksi nuorten miesten kisat, jolloin nähtäisiin taitokiekkoa ja tulevia sankareita. Mitaleista taisteltaisiin oikeasti tasavertaisesti ja olympiakisojen arvo nousisi. Eikä olisi mitään keskusteluja/kiistoja julkisuudessa yhden maalivahdin ja päävalmentajan kesken! Hyi, että hävettää tällaiset turnaukset olympiakisoissa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kanadan ranking-sijoitus on toinen, Suomen kolmas. Ja silti Kanada pöllyttää Suomea 11-1. Kertoo aika surullista tilaa siitä, kuinka äärimmäisen pieni laji naiskiekko on.

Tasoerot johtuvat pitkälti siitä, että naiskiekko ei ole pieni laji Kanadassa eikä myöskään Yhdysvaltain perinteisillä kiekkoalueilla. Kanadassa on yli 100000 rekisteröityä naispelaajaa ja Suomessa alle 6000. Seurauksena Kanadassa kilpailu on joka portaalla kovempaa ennen kuin mahdollisuus pelata maajoukkueessa avautuu. Pohjoisamerikkalaisille pelaajille riittää kotimaassa tasokkaampia joukkuetovereita ja hankalampia vastustajia. Tuohon kun lisää vielä Kanadan ja Yhdysvaltojen keskinäisen kilpailun, eurooppalaisten on todella vaikea kilpailla pohjoisamerikkalaisia vastaan.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
On kyllä häpeällistä, että tasa-arvon nimissä pelataan heikkotasoista jääkiekkoa ja vielä olympiamitaleista!? Suomen harjoitusotteluissa Kanadaa vastaan ennen olympiakisoja, suomalainen urheilutoimittaja kertoi, että Kanadan naismaajoukkue oli pelannut 5 harjoitusottelua Kanadan A-junioreita vastaan ja hävinnyt kaikki!!!

Tuolla logiikalla voisi myös naisten 100 metrin juoksun poistaa olympiakisoista ja suurimman osan muistakin naisten lajeista.

Tasoeroa mitataan suhteessa vastustajaan eikä sillä pitäisi olla merkitystä miten naiset pärjäävät poikia vastaan. Oltiinko miesten jääkiekkoa poistamassa olympiakisoista alkuaikoina kun Kanada oli ylivoimainen? Entä silloin kun Neuvostoliitto oli ylivoimainen? Molemmat toki satunnaisesti kompastuivat ihan kuten naisten jääkiekossa USA Torinossa 2006 tai Kanada MM-kisoissa 2019.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös