Therese Johaug oli yksin Suomen yläpuolella mitalitaulukossa. 3 henkilökohtaista kultamitalia (yhdistelmähiihto, 10 km perinteinen ja 30 km vapaa).
Sinne Kojonkosken työryhmän lupauksiin, eli menestynein Pohjoismaa, on vielä tekemistä. Ruotsikin kaukana edellä.
Tuomo Ylipulli oli yksinään Norjan edellä Calgaryn olympiakisojen mitalitaulukossa.
Norja on talvilajeissa nykyään aivan käsittämätön mitalirohmu, se on jopa koko olympiahistoriaa ajatellen poikkeuksellisen menestyksekäs maa väkimäärään nähden. Hiihdossa ja ampumahiihdossa he oikein dominoivat, mutta lajikirjo josta mitaleita voi tulla on käsittämättömän laaja. Lisäksi kesäkisoihinkin heillä on aikamoisia valttikortteja.
Ruotsi melkein samanlainen laajan rintaman menestyjä, mutta talvilajeissa ei ole ihan Norjan veroinen mitalirohmu.
Eiköhän se Kojonkosken työryhmän tavoite voida haudata ja olla puhumatta siitä koskaan enää. Jolleivat Norja ja Ruotsi aio palata sille 80-luvun tasolleen. Suomen paras vuosi viimeisen puolen vuosisadan aikana on ollut 1984, jolloin talvikisoista tuli 13 mitalia ja kesäkisoista 12 mitalia, mutta kesäkisojen mitalit oli helpommassa kuin tavallisesti itäblokin boikotin vuoksi. Talvikisoissa tuli esim. 3 mitalia mäkihypyssä, joka sittemmin on ollut hiipumassa Suomesta.
Joten ei tuollainen 13+12 ole Suomelle nykypäivänä tai tulevinakaan vuosikymmeninä realistinen. Pitäisi vetää kani hatusta olympialajien harrastusmäärien, suorituspaikkojen, valmennuksen tason ja lajien rahoituksen suhteen. Mitään noista ei ole näköpiirissä. Eikä tuo 13+12 silti edes riittäisi Norjaa ja Ruotsia vastaan.
Olisin tyytyväinen tähän näiden kisojen tasoon, jos se saataisiin suunnilleen pidettyä. Eli talvikisoissa 8 mitalia joista pari kultaista. Kesäkisoissa 3-4 mitalia, joista yksi kultainen, olisi jo hyvä.