Pe 4.4.2014 Lukko - Tappara, 2. välierä

  • 27 426
  • 186

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Ensimmäisesssä koitoksessa saatiin viitteitä siitä, mitä mahdollisesti tuleman pitää. Kuten ensimmäisen pelin jälkeen kirjoitin, tästä vaikuttaisi tulevan pelinopeuksien välinen kamppailu. Kummallakin on yksilötaitoa ja kysymys on siitä, kumpi saa sen yksilötaidon toista paremmin esiin itse pelin kautta, itseään turhaan väsyttämättä.

Lukko pyrki pitämään yllä korkeaa pelinopeutta sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, puolustuksessa aktivinen paine ja hyökkäyksessä avainsana oli suoraviivaisuus, nopea kiekonliikuttelu yhdistettynä aktiiviseen laukomiseen. Tapparalla oli tähän tarjota Pelicans-sarjasta huimasti parantunutta kiekollista varmuutta yhdistettynä parantuneeseen liikenopeuteen, eli parantunutta pelinopeutta. Suoraviivaisuus on Tapparankin ase, mutta edelleen peliä lähestytään kokonaisuudessaan puolustuksen kautta molemmissa joukkueissa ja Tapparalla viisikon puolustusvalmiuden ylläpito on mielestäni enemmän korostunutta, mikä ohjaa tapahtumia kentällä.

Lukko aloitti karvaamisessa yliaktiivisesti ajaen kahdella kiinni ja toinen meni jopa ajamaan avaavaa pakkia maalin takaa pois, nämä Tappara onnistui kiertämään melko hyvin ja iskemään vastaan. Ajattelin, että tuollaiseen ei Lukolla ole varaa tietäen Tapparan hyökkäys- ja luisteluvoiman, ja karvausta hieman himmattiinkin sitten pelin edetessä. Kärkikarvaaja oli silti Metsolan edessä, mutta maalin takaa härnäyksiä en ollut enää näkevinäni.

Pitkissä hyökkäyksissä Lukko pyrki aktiiviseen, puolustavaa viisikkoa liikuttavaan peliin, pelkän staattisen kulmapyörityksen sijaan. Lukko pyrkii pitkissä hyökkäyksissä pitämään pelin laajalla alueella ja kiertämään pakkien kautta peliä puolelta toisella. Tapparalla se pitkien hyökkäysten toteuttaminen on staattisempaa, mutta tulee niistäkin vaarallisia tilanteita, kuten esim. toisessa erässä kahden ketjun vaihdon yli jatkunut pitkä hyökkäys, jonka lopuksi Kuusela laukoi vain hiukan ohi ylänurkasta.

Tappara onnistui 5vs5-pelissä melko hyvin, kun ottaa huomioon pelin tilanteen ja mitä ansaittiin jo ensimmäisessä erässä. 3-0-tilanne sitoi molempien joukkueiden peliä ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten peli lähtee oletettavasti tasaisemman alun kanssa liikkeelle, kun taustalla ei ole sitä nopeasti kertynyttä toisen joukkueen johtoasemaa. Fakta on kuitenkin se, että erikoistilanteilla on oma roolinsa ja jos niissä on parempi, voitto on helpompaa saavuttaa. Se kuuluu joukkuepelikokonaisuuteen.

Molemmin puolin tärkeää on tunne ja sen kanavointi omaa peliä edistävästi. Sarja-avauksen ensimmäisessä erässä Lukko epäonnistui tässä täysin ja oli sen epäonnistumisen takia pakotettu pitämään tunnettaan kurissa loppupelin ajan, mikä lopussa näkyi turhautumisina, mm. Vahalahden töytäys Kuuselaan. Tappara onnistui tunteen kontrolloinnissa hyvin ja sai sitä kautta tukea pelilleen. Tappara ei liikaa hätkähtänyt Lukon taklauspelistä tai tökkimisistä, eikä siitä taklaamisesta pidäkään hätkähtää, antaa vaan kiekon tehdä töitä ja pistää kiekko liikkeelle paineen alta nopesti, jolloin taklaaminen menettää tehonsa ja Lukko vain väsyttää itseään. Tärkeää on saada tämä oikea tunteenhallinta jatkumaan tässäkin pelissä eikä provosoitua.

Tapparan kannalta avainsanat tähän peliin ovat pelinopeuden ylläpito ja erikoistilanteet. Tapparan hyökkäyspelinopeuden pitää edelleen pystyä peittoamaan Lukon puolustuspelinopeus, mikä ensimmäisessä pelissä suht hyvin onnistui. Kun Lukolta tulee paine, kiekko liikkeelle nopeasti, näin pääsy karvauksen ohi ja tästä vaarallinen suoraviivainen hyökkäys, siinä on Tapparan vahva ase. Pelinjäädyttämisen suhteen pitää olla fiksu, ei lähdetä paineen jälkeen hyökkäämään väsyneenä, vaan tilanteen mukaan rauhoitus tai lerppu vastustajan päätyyn. Sitten se on vain sitä pelin tekemistä pakkopullaksi vastustajalle hyvällä keskialueen ja puolustusalueen puolustuspelillä. Ylivoimalla ja alivoimalla Tappara on Lukkoa vahvempi ja tasaisissa peleissä pitää näillä osa-alueilla edelleen pystyä tekemään eroa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tuolla eilisen otteluketjussa yllättävän moni toivoi Sawadaa kehiin, mitä en kyllä ymmärrä, sitten alkuunkaan. Ei tuo liikettä, taklauksia, laukauksia, ei mitään muuta kuin "peloitteen", jota ei Rautakorven tuntien päästetä irti. Pelillisesti ei ole mitään toivoa saada samanlaisia pitkiä hyökkäyksiä nelosella kuin nyt Haapalan ollessa jäällä, jos Sawada kehiin otetaan. Eilen Lukko oli horjutettavissa hyvällä liikkeellä, joten pelisysteemistä ulkopuolella olevaa raskasjalkaista kaveria, joka ei ehdi tilanteisiin taklaamaan, mielestäni Tappara tässä kohtaa vähiten tarvitsee. Jos lukkolaiset alkaa hyppimään nenille, niin eiköhän Kankaanperä, Nieminen, Green ja mahdollisesti Plihal miehet kuriin saa.

Tuomariparina Boman&Rantala, eiköhän linja tällä kertaa olla ainakin raumalaisten mieleen. Kovasti raumalaiset syyttelivät Metsolaa filmaamisesta, vaikka Sipiläisen tilanne oli aivan selvä ja Ahtolakin meni mailansa Metson kainaloon aivan turhaan tunkemaan. Eiköhän Metsola kuitenkin olisi mieluummin yrittänyt torjua viivalaukauksen, kun luottaa siihen, että "filmaamalla" tuomarit viheltää pelin poikki. Joka tapauksessa saa varmasti kuulla Raumalla buuausta osakseen ja eiköhän meteli ole muutenkin vähän eri luokkaa kuin puolityhjässä Hakametsässä.

Tapparan voisi kuvitella lähtevän vähän katselemaan, että miten Dufva on muuttanut Lukon peliä vai onko ollenkaan. Tuskin mitään äärikovaa karvausta ainakaan laitetaan avauserään, mutta mielenkiintoista nähdä. Eilen Lukko oli 5vs5 -pelissä hieman niskan päällä, mutta huomenna se vasta oikeastaan nähdään johtuiko tuo enemmän Tapparan kolmen maalin johdosta vai onko kyseessä pysyvämpi trendi. Paska päivä tästä on joka tapauksessa tulossa, kun ei tänään pelata!
 

timosusi

Jäsen
Lyhytjännitteisempiä lukijoita varten tiivistän ketjun tulevan annin Tamin tyyliin prinsiippeihin:

*Lukko on parempi joukkue
*Tuomarit eivät ymmärrä kiekosta mitään
*Tappara voitti
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomenna pitää sitten Lukon pistää sarja tasoihin mikäli he tästä haluavat vielä tasaväkisen sarjan tehdä. Tapparan viisikkopelaaminen ja pelinopeus on kyllä jäätävän hyvää, mutta uskon että Dufva ovelana miehenä on Tapparan tylsyttämiseksi tarvittavat muutokset tehnyt. Lukon erikoistilanne tarvitsisi nyt jonkinlaisen ihmelääkkeen, yksi onnistuminenkin voisi auttaa rentouden ja itseluottamuksen löytymisessä.

Metsolan maalille toivottavasti ajetaan reilusti ja annetaan kaverin jatkaa pellehyppyjään, iso vaikutus on sillä lähteekö tuomarit filmeihin mukaan vai antavatko antaa painetta maalivahdeille kuten Bluesia vastaan. Lukon on myös syytä pitää omat hermot kurissa mikäli voittoa haetaan, ensimmäisen pelin tapainen hermokontrollin pettäminen ei saa toistua enää missään vaiheessa, ihan sama millaisia tuomioita tuomari viheltää.

Odottavan aika on pitkä, tippuis jo kiekko jäähän.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Mun mielestä yksikään noista tuomioista ei ollu kovin lukkovastainen, koska A) miksi riska tiputti hanskansa, B)miksi sipiläinen antoi metsolalle mahdollisuuden kaatua menemällä maalin taa, C) vaha kyllä näki Tapparaan kaverin ja koska kiri oli päällä ja oli typerää antaa mahdollisuus tuomarille viheltää kiekottoman pelaajan estäminen. Kontakti ei ollut iso, mutta jos sitä ei odota niin kyllä siinä kaatuu.

Maali hylättiin ja jos siellä oli maila kainalossa, kuten näytti, niin edelleen se on turvallista viheltää pois, koska se näyttää virheeltä. Tuomarit tekevät ratkaisunsa nopeasti intuitiolla eikä niitä aleta peruuttelemaan miten sattuu. Jenkkifutis tyyppisesti vois kyllä haastaa tuomion ja jos ei mene läpi, niin aikalisä veke, tai jos se on käytetty niin kakkonen ;)

Huomenna kuitenkin tappura tulee hokihalliin jossa on tunnelmaa, niin katotaa kui käy. Kyllä luku siellä pitäs olla kova :)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Metsola teroittanut luistimensa, wau!. Tänään nähdään pari maalia jossa ukkeli kierretään samoin kuin Koiviston maalissa viime pelissä. Metsola sulaa tänään!

Kysymys kuuluukin pystyykö Vahalahti taklaamaan enemmän kuin 5 kertaa samassa vaihdossa?

Kotivoitto ja pelit 1-1.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
#Bigsteal

Jännä nähdä montako klaplap-ylivoimamaalia Tappara tänään naulaa?

Veikkaan että Lukko tulee alkuun kovaa, mutta sitten menee taas muki nurin, kun Metsola ei sulakaan. Vastaavasti Lukko sulaa tänäänkin. Huomenna on hyvä jatkaa 2-0 tilanteesta Tampereella, solidin 1-3 vierasvoiton jälkihöyryissä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Pelipäivä on taas valjennut.

Kysymyksiä on ilmassa:
-Monennenko kerran Metsola sulaa tänään?
-Onko Äijänsuolla enemmän porukkaa kuin Hakametsässä oli keskiviikkona?
-Purkaako Nieminen Rautakorvesta johtuvaa pahaa oloaan taas meidän viattomiin sotureihin?
-Onko Dufva pitänyt Ahtolalle puhuttelun että älä mene koukkimaan maalivahtia kun tuomari on vieressä, tyhmä temppu.

Liput on jo lauantaille hankittu joten tampesteriin olisi kivempi matkustaa 1-1 tilanteessa kuin 2-0, joten voittohan sieltä tänään tulee.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Onko muuten paljon Tappara-faneja tulossa? Luulisi että tulisi, koska matka nyt ei keskimäärin ole varmaankaan paljoa pitempi kuin kotipeleihin.
 

axe

Jäsen
-Onko Dufva pitänyt Ahtolalle puhuttelun että älä mene koukkimaan maalivahtia kun tuomari on vieressä, tyhmä temppu.

Ahtolahan ei pyrkinyt koukkimaan maalivahtia, vaan hakkaamaan Aaltoa poikittaisella. Metsola oli pelkkä sivullinen uhri kun maila osui vahingossa häneenkin. Ahtolalle siis synninpäästö.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Päreet poltettu loppuun ja radiokin käyty lainaamassa naapuripitäjästä, kakarat uuninpankolle pois häiritsemästä.

Edellinen peli oli niin kummallinen kaikkine sähellyksineen, etten sitä jäänyt murehtimaan. Risto lukenut sääntökirjaa opetuslapsilleen ja tänään nähdään ihan uusi peli ja uudet kujeet. Lonkerot kylmään ja menox.
 
Ahtolahan ei pyrkinyt koukkimaan maalivahtia, vaan hakkaamaan Aaltoa poikittaisella. Metsola oli pelkkä sivullinen uhri kun maila osui vahingossa häneenkin. Ahtolalle siis synninpäästö.

Entäs Aalto, annetaanko hänellekin synninpäästö?

Vaikka neljästä voitosta pelataan, niin kyllä tämä peli on Lukolle todennäköinen kulminaatiopiste. Jos Lukon erikoistilannepelaaminen on viime pelien tasolla, niin voittaminen tulee olemaan vaikeaa.
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Oho, täällähän on jo päästy keskustelemaan tämänpäiväisestä ottelusta! Että pitikin mennä lueskelemaan edellisen ottelun ketjua, aikamoiseksi meni suorittaminen siellä.

Tänään on Lukolla pakkovoiton paikka. 2-0 -tilanteessa huomenna Tampereelle lähteminen alkaa olla liian iso kanto kaskessa, tästä varmaan on omat ja vieraat samaa mieltä. Näkyykö pakkovoitto sitten ite ottelussa? Luulisin että varovasti lähdetään puolin ja toisin, tuskinpa Lukkokaan lähtee hulluna ajamaan. Palolat ja kumppanit kyllä iskevät vastahyökkäyksillä kaapit mikäli puolustus rakoilee.

Pitää vielä loppuun todeta, että elämänlaatu kohoaisi isosti, mikäli en enää koskaan kuulisi terimiä "Metsola sulaa." Mikä helvetti siinä on, että sitä pitää joka viestissä puskea? Ei perse.
 

lebak

Jäsen
Sekeralta hieno ketjun avaus, hyviä pointteja itse pelistä!

Kuten jo kaikki tietävät Lukon YV/AV-pelaaminen on saatava vähintään runkosarjan tasolle, jos halutaan pidemmälle keväällä mennä. Myöskin kotiedun turvin Lukko varmasti peluuttaa jarrukenttiä suunnitelmallisemmin. Henkilökohtaisesti toivon kovaa taklauspeliä ja fyysisyyttä, mutta ilman jäähyjä niinkuin keskiviikkona.
Vaikka Hakametsässä ei paljoa kotiedusta ollut tietoa, niin siltikään ei onnistuttu voittoa kaappaamaan, joten nyt on aika ottaa 6 kenttäpelaaja käyttöön ja antaa pelaajillekin välierätunnelmaa! He sen myös ansaitsevat kuten myös "kalliit" liput ostaneet katsojat.

Edit. Kohta myös nähdään onko Mikkola pelikunnossa. Lukolla ei hirveästi ole enää varaa pudottaa pakkeja pois.

Hiukan jo jännittää, mutta muuten luottavaisin mielin kohti illan ottelua!
 
Viimeksi muokattu:

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
...
Kysymys kuuluukin pystyykö Vahalahti taklaamaan enemmän kuin 5 kertaa samassa vaihdossa? ...

Tamperelaisittain voisi toivoa, että joukkueen paras pelaaja jatkossakin tuhlaa energiaansa. Tuon neljän taklauksen vaihdon vaarallisin paikka tuli kultakuupan höntyilyn jälkeen Tapparan vastahyökkäyksestä.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tamperelaisittain voisi toivoa, että joukkueen paras pelaaja jatkossakin tuhlaa energiaansa. Tuon neljän taklauksen vaihdon vaarallisin paikka tuli kultakuupan höntyilyn jälkeen Tapparan vastahyökkäyksestä.

Totta, mutta olihan se Vahalahdelta silti hieno suoritus.

Joskus noita tarvitaan sytyttämiseen ja esimerkin näyttämiseen. Kun oikeat pelaajat (vaikkapa Riskat) tekevät tuota, Vahalahdet voivat keskittyä paremmin muuhun. Vaikka on kyllä sanottava, että Tapparaa on yksittäisiä vaihtoja lukuunottamatta aika vaikea horjuttaa taklauspelillä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Jaahas, muutaman tunnin päästä mennään taas! Mielenkiintoista seurata lähteekö Rautakorpi vaihtamaan voittanutta joukkuetta, kaksi peliä ollaan menty samalla koostumuksella...itse en välttämättä tekisi muutoksia, mutta jos nyt ihan pakko olisi miettiä fyysistä puolta, niin ehkä Kaksosen voisi vaihtaa Sawadaan.

Toisessa välierässä lähtisin rassaamaan kettujen henkistä kanttia erittäin tiiviillä keskialueen sumpulla miettimättä sen enempää maalintekoa. Kaikki keskittyminen siihen, että Vahalahdet ja kumppanit hakkaa toistuvasti päätään Tappara-merkkiseen teräskilpeen niin kauan, että joltain hajoaa taas kasetti ja sitten hyvin toimineella YV:lla ratkaisut. Erityisesti toivon tätä puolustusnöyryyttä Jormakka-Järvinen-Palola-akselilta.

Voitto tai kuolema!
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirkkain lasein ja puolueettomasti seurattuna, näissä peleissä kiinnostaa, tuloksen lisäksi, kaksi loistavaa pleijaripelaajaa, eli Niäminen ja Friska. Nämä herrat vääntävät ja kääntävät joka vaihdossa siihen malliin, että moni saisi ottaa oppia. Riskalla meni vähän yli Tampereella, saa nähdä kestääkö Ville Raumalla.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tappara vaihtaa Haapalan Plihaliin tähän peliin :

74 Antti Erkinjuntti - 93 Jukka Voutilainen - 71 Kristian Kuusela
14 Pekka Jormakka - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
17 Ville Nieminen - 18 Josh Green - 81 Jukka Peltola
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 39 Tomas Plihal

21 Pasi Puistola - 55 Nick Bailen
6 Pekka Saravo - 19 Johan Larsson
12 Markus Kankaanperä - 38 Teemu Aalto

77 Juha Metsola
(35 Andy Chiodo)
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvää kierrätystä. Huomenna Haapala taas tuoreilla jaloilla aiheuttamaan päänvaivaa raumalaisten puolustajille.
Plihal tuo myös kovuutta maalinedustoille, joten hässäköitä tiedossa tänään.

Muuten pelistä toivon, että Tappara lähtisi aktiivisesti, mutta oikeanlaisella maltilla pelaamaan tänään. Keskialue ihan tukkoon ja siitä terävillä hyökkäyksillä suoraviivaisesti maalia kohti. Jormakka-JMJ-Palola odotan tänään taas onnistumisia, kun peli rupesi heillä aukeamaan.

Voitto toiveena.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Lisäksi Plihal tuo hyvää aloitusvoimaa Greenin tueksi.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös