Pe 25.4.2014 Tappara - Kärpät, 6. finaali

  • 36 091
  • 162
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Hupaisaa. Nyt kun Kärpät voittavat niin POHJOISEN kannattajat sanovat ettei tuomarilinjaa saa kritisoida. Silloin kun Tappara sattui pari voittamaan, niin samasta leiristä kritisoitiin tuomareita aikasten ronskilla kädellä. Koen asian erittäin huvittavana. Peli itsessään oli suhteellisen viihdyttävä.
Onko se sitten huvittavaa, ettei enää ole tarvetta valittaa linjasta? Muistatathan varmasti, miksi siitä ei enää valiteta? Kerro nyt ihmeessä, että se on voitoista kiinni. Tämä on miina, minkä asettelit huomaamatta omiin jalkoihisi.

Peli oli viihdyttävä ja koen viestisi ronskisti viihdyttävänä.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Ääh älä viitti nuin väsynyttä. Itse ainakin sanoin pelin tuoksinassakin, että linja on parantunut vaikka Tapparalle ei vihelletty kakkoserässä yhtään jäähyä

Ei ole väsynyttä vaan täyttä faktaa. En oo lukenut tota tuomariketjua lukenut viestiäkään, koska ne ei liity peliin mitenkää. Esittämäni havainnon tein aikaisempien otteluketjujen pohjalta. Viimeisimmät 2 ketjua on ollut "hyvää tuomarityöskentelyä, hyvin mennyt kaikki tasan, kukaan ei saa arvostella tuomareita" -tyylistä kommentointia kärppäläisiltä. Sitten ne 2 niitä aiempaa, jotka Tappara voitti: "Ei jumalauta noita kusipäitä, kabinetissa on päätetty, puusilmät, epäreilua, itkuvine, saa valittaa" -tyylistä.
Onko se sitten huvittavaa, ettei enää ole tarvetta valittaa linjasta? Muistatathan varmasti, miksi siitä ei enää valiteta? Kerro nyt ihmeessä, että se on voitoista kiinni. Tämä on miina, minkä asettelit huomaamatta omiin jalkoihisi.

Peli oli viihdyttävä ja koen viestisi ronskisti viihdyttävänä.

Minkähän miinan mä nyt tässä muka asetin itselleni?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ainahan sanotaan, että ei pudotuspeleissä - ja varsinkaan finaaleissa - väsymys enää merkkaa mitään ja sitten jargon jatkuu, tiedätte kyllä. Silti näin peräkkäisten päivien pelit ja kun Tappara vieläpä pelasi viidellä pakilla, niin se voi näkyä huomenna pelin jälkimmäisellä puoliskolla, kun tiheään tahtiin on pelattu. Ei varmaan velttona menona näy vaan silloin virheitä voi tulla herkemmin. Kun on yritystä mutta fysiikka tulee vastaan.

Sivuhuomiona: Eipä ole ennen käynyt näin, että muutama puolivälieräsarjassa hävinneen joukkueen perskärpänen roikkuu finaaleihin asti perässä räksyttämässä. Erittäin säälittävää touhua.

Tänään oli ihan ok tuomarointia, vaikka Kärpät sai noin tuplasti vähemmän yv-aikaa. Muutamasta vihellyksestä voi aina keskustella mutta pääasiallinen linja on parissa viime pelissä ollut kelpoa.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Kolmio36 on huomannut, niin tuomarilinja on muuttunut selvästi edellisistä finaaleista. Nyt vihelletään rikkeistä oikeasti jäähyjä ja se ei minua ainakaan vituta vaikka ne kohdistuisivat omaa suosikkijoukkuettani kohtaan. Silloin se linja on balanssissa kun selvät vihelletään. Jos ei vihelletä mistään ja jäähyt arvotaan, niin se on perseestä. Varmaan sinäkin olet aivan samaa mieltä. Varmasti moni on on ollut huono häviäjä ja itkenyt, mutta tuomarilinja on ainakin näihin kahteen peliin muuttunut ja se on hyvä asia se. Sehään on molemmille sama ja kumpikaan ei siitä hyödy.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers

En ole kyllä huomannut linjan muutosta. Samanahan tuo on pysynyt koko sarjan. Aivan yhtä monta virhettä on jäänyt molempiin suuntiin viheltämättä. Väitän vain, että te kärppäläiset kiellätte tapparalaisia nyt kritisoimasta tuomareita, vaikkei moiseen ole edes aihetta. Pari peliä sitten "kaikki menee tasan pitkässä juoksussa" -ajatus oli unohtunut mutta nyt se tunnutaan taas muistavan.

Kun oma joukkue pärjää niin tuomaritkin ovat pärjänneet. Eikös se jotenkin näin mene?
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiukempi linja toimi siinä mielessä tänään, että Kärpillä oli hieman enemmän tilaa pelata. Vaikkakin maksettiin hinta korkojen kera sitten noiden alivoimien muodossa. Mutta se johtuu vain siitä, että Kärpät on aivan umpisurkea kun yritetään hyödyntää tuota harmaata aluetta verrattuna Tapparaan. Kirjoitin jo neljännen pelin jälkeen, että jos Levonen-Hakkarainen viheltää loput pelit, meillä on joku etäinen mahdollisuus vielä olemassa.

Ei Tapparan peli ole miksikään muuttunut, Marjamäki on nostanut karvausta tietyissä pelitilanteissa ja taklauksia sekä laukauksia lisätty. Ei siis mitään rakettitiedettä. Vieläkin on vara parantaa. Esim tuota alivoiman pujottelukeppeinä seisomista en ymmärrä, runkosarjassakin laitettiin painetta enemmän. Luulisi, että ne nyt jo sentään osaisivat pelata Voutilaisen neliön keskeltä pois. Tappara hallitsee edelleen erikoistilanteita.

Huomenna kirjoitetaan jokunen hieno tarina lisää jääkiekkohistoriaan, se on varma. Toivon reilunumeroista voittoa, niin ei jää jossiteltavaa kummallekaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onhan tuo aivan erinäköistä peliä kuin neljä ekaa peliä! Ei lähellekään samaa määrää kahvaamista tai estämistä. Kai se syy sitten on tuomareissa jotka ovat ottaneet tiukemman linjan kenties jopa mediahuomionkin takia. Ei anna Tappara kahvaa kuten aiemmin. Ja jäähyjä tulee niin keveistä tilanteista että aika kova linjanmuutos on tuomaritoiminnassa.

Ja itse kyllä tykkään tuosta, että Kärpät ovat säästelleet koko kauden taklauskiintiönsä finaalisarjan loppuun! Eihän tuollaista taklausmäärää ole nähty juuri koskaan! Se on varmasti vaikuttanut Tapparan pakkeihin.

Kärpät on toki osoittanut sisukkuuttaan koko kauden mutta tämä finaalisarja on kyllä huipentanut koko toiminnan. Mahtavaa taistelua ja taitoa, jopa vaikeina hetkinä! Onko Marjamäki ja joukkue oppinut pelaamaan Tapparaa vastaan oikein vai onko siellä vain otettu se kuuluisa käsijarru pois päältä?

Ihan sama, olin jo varma että Tappara vie pelin tuon tasoituksen jälkeen, mutta niin vain Maxwell taisteli kiekon laidasta ja syötti vapaalle Humlille, joka vitutuksissaan kiskaisi voittotykin. Huikeaa!
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Elekäähän tipahtako louhoksiin, siellä on iso kallioparkki-työmaa keskustan alueella menossa. Ettei käy niin kuin Anssi Kelan laulussa, sille jonka pallokosketus oli kultainen. Oli. :)

Tampereen keskusta-alue on kyllä melko pieni, mutta jos joku tonne Armonkalliolle yön humussa eksyy, niin itseään saa kyllä tipahtamisestaan syyttää.

Huomenna ysiltä Peli seitsemän -liput kouraan ja 11.04 junalla Ouluun. Toista kertaa elämässä. Tai sitten ei. Hianoo!
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Taisin tuolla aiemmin sanoa, kun joku tuumi ettei tuomarilinjaa voisi kesken sarjan enää vaihtaa, että se ei vaadi kuin penalttia parista ensimmäisestä rikkeestä ja uusi linja on selvä.

Aiemmin puhuttiin, että Kärpät kärsii sallivasta tuomarilinjasta. Peli oli suuren yleisön mielestä kohtuuttoman salliva, ja siitä nousi polemiikki. Kärpät reagoi lopulta pelisestikin, mutta kun tuomarilinjaa muutettiin tarkemmaksi, Kärpät on noussut tasoihin ja peli on auki.

Linja on ollut mielestäni tasapuolinen kaiken aikaa, mutta muutoksen myötä se muuttui Kärpille edullisemmaksi. Tulos on sen mukainen. Linjasta ei yleensä valiteta, jos se on tasapuolinen. En näe Tapparallekaan suurta syytä valittaa nykyisestä linjasta, ellei sitten ajattele sen olevan juuri Kärppien etu ja siksi väärä.

Nykyinen asetelma ottelutilanteen suhteen on sekin tasapuolinen. G7 jäljellä, ja kumpi tahansa voi edelleen voittaa. Vääryydet on kuitattu puolin ja toisin, jos vain viimeisen ottelun linja on tasapuolinen. Siihen sekaan mahtuu kuitenkin mahtavaa henkistä nousua puolin ja toisin, joka tekee sarjasta niin hienon. Kummallekaan ei tarvitse jäädä sarjasta paska maku suuhun.

Tämä kelpaa ainakin minulle, vaikka Kärpät häviäisikin. Molemmat ovat näyttäneet, että ovat mestaruuden arvoisia. Tapparakin, jos voittaa Raksilassa viimeisen ottelun. Melkein sama, miten tuo ratkaisu tapahtuu, vaikka toivoisikin että ratkaisu olisi pelillisesti reilu.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
En ole kyllä huomannut linjan muutosta. Samanahan tuo on pysynyt koko sarjan.

Eli myönnät ettet ole katsonut pelejä :D Linjamuutoksen on huomanneet kaikki Nelosen Pron studiosta Tappara-faneihin saakka.

Mielestäni nykyinen linja on ok, toki edelleen linja muuttuu pelin sisällä liikaa. Mutta kuitenkin estämisiä ja sitomisia yritetään viheltää. Niemisen kuoleviin joutseniin ja mailastakiinnipitämisiin toivoisin puuttumista, ne toistuu pelistä toiseen.

Mutta tuomareista huolimatta sarja saa arvoisensa lopun.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärpät yritti alkuun pärjätä taitokiekolla Tapparaa vastaan, mutta ei pärjännyt sallivan tuomarilinjan takia. Sitten otettiin oppia Tapparasta, ja alettiin sitomaan ja huitomaan, niin johan pärjätään. ;)

Tarkoitatko alulla nyt sitä ensimmäistä peliä, jossa Tappara vei kiekollista peliä Kärppien tyytyessä kuittaamaan kaksi Tapparan virhettä vastahyökkäyksillä?

Vai mitä alkua mahdollisesti tarkoitat?

Peli on nyt jo 7. osassa, mutta vielä ilmeisesti pitää tällaista soopaa kuunnella.

Kärpät oli kaudella paras puolustussuuntaan ja peli on nihilististä siltä osin. Kannattajille se aivan varmasti kelpaa, eikä siinä mitään.

Larsson ei toivottavasti loukkaantunut kovin pahasti. Noihin voi pahimmillaan mennä koko loppu-ura pipariksi kokeneemmalla kaverilla (kysykää vaikka Grönvallin Jannelta). Tapparan etu tosin olisi ollut, jos mies olisi loukkaantunut viimeistään Pelicans-sarjassa. Optimitilanne kaikkien (paitsi vastustajien) kannalta olisi ollut sellainen 3-4 viikon huili jonkun venähdyksen tai puujalan takia.
 

nappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara , Liverpool, Toronto
Kyllähän samanlaista jorkkaa näkee Humlilta mitä näkee myös Niemiseltä. Siinäkin suhteessa tilanne on aivan täysin tasan. Hyppimiseksi tuo välillä näyttää herroilta menevän, kun yritetään voittaa vastustaja keinoilla millä hyvänsä..
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole kyllä huomannut linjan muutosta. Samanahan tuo on pysynyt koko sarjan. Aivan yhtä monta virhettä on jäänyt molempiin suuntiin viheltämättä. Väitän vain, että te kärppäläiset kiellätte tapparalaisia nyt kritisoimasta tuomareita, vaikkei moiseen ole edes aihetta. Pari peliä sitten "kaikki menee tasan pitkässä juoksussa" -ajatus oli unohtunut mutta nyt se tunnutaan taas muistavan.

Kun oma joukkue pärjää niin tuomaritkin ovat pärjänneet. Eikös se jotenkin näin mene?

Ei en todellakaan ajattele näin ja ymmärrän hyvin tuomarien kritisoisimisen molemmilta osapuolilta. En ole viitsinyt edes palstalle kirjoittaa edellisten pelien jälkeen. Lukenut kyllä olen. Lähinnä vain hain sitä, että ehkä enemmistö täälläkin on ollut sitä mieltä että linja on liian löysä. Ehkä puhe on siis tehnyt tehtävänsä. Mitään itkemisiä en nyt viitsi ottaa huomioon kun niitä tulee aina. Jos haluat luokitella Kärppäfanit itkijöiksi, niin siitä vaan minun puolestani. Linjassa on kyllä näkyvissä muutos, joka olisi varmaan jollain jäähymäärillä todistettavissa, mutta en nyt niitä jaksa tähän hakea. Ensimmäisessä pelissä tuli 2 jäähyä.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Eli myönnät ettet ole katsonut pelejä :D Linjamuutoksen on huomanneet kaikki Nelosen Pron studiosta Tappara-faneihin saakka.

Missä tämä myöntö lukee, vai voiko olla, että luetun ymmärtäminen taitaa olla vain liian hankala asia. ":D"
Tätä yksipuolisuutta tulee silti vain Kärpiltä. "Kuinka Nieminen teki sitä ja tätä, saataispa pois moinen." Moniko täällä kirjottelee noista Humlin sukelluksista? Ei kukaan, tasanhan noi on mennyt mutta silti "Puolen Suomen Kannattajat" jaksavat nillittää. Toki parin voiton ansiosta tuo on vähentynyt, vaikkakin linja on edelleen sama.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärpät oli kaudella paras puolustussuuntaan ja peli on nihilististä siltä osin. Kannattajille se aivan varmasti kelpaa, eikä siinä mitään.

Runkosarjassa Kärpät hyökkäsi kotona ja iski vastaan vieraissa. Harvoin on mahdollista nähdä noin isoa eroa pelitavassa.

Toki parin voiton ansiosta tuo on vähentynyt, vaikkakin linja on edelleen sama.

Linja on selvästi tiukentunut. Olen tyytyväinen. Tosin tänään tuli Kärpille melkolailla kevyitä jäähyjä, mutta on kuitenkin huojentavaa että näitä pelejä yritetään edes viheltää sääntökirjan mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän se Humli aiheuttaa facepalmia kannattajilleen, kun lähtee tuolle huippufutiksesta tutulle filmauslinjalle säännöllisesti. Kyllähän sen kaikki myöntää.

Ja varmaan aika moni on myös huomannut, ettei tuolla pelaajat enää uskalla roikkua naapurissa kiinni kaikin voimin ja estää pelaajia kaikin keinoin, kun kevyistäkin tilanteista saattaa nyt tulla jäähyjä.
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Missä tämä myöntö lukee, vai voiko olla, että luetun ymmärtäminen taitaa olla vain liian hankala asia. ":D"
Tätä yksipuolisuutta tulee silti vain Kärpiltä. "Kuinka Nieminen teki sitä ja tätä, saataispa pois moinen." Moniko täällä kirjottelee noista Humlin sukelluksista? Ei kukaan, tasanhan noi on mennyt mutta silti "Puolen Suomen Kannattajat" jaksavat nillittää. Toki parin voiton ansiosta tuo on vähentynyt, vaikkakin linja on edelleen sama.

Etkös sinä juuri pyhittänyt kirjoituksen Humlin sukeltamiselle?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Runkosarjassa Kärpät hyökkäsi kotona ja iski vastaan vieraissa. Harvoin on mahdollista nähdä noin isoa eroa pelitavassa.

Tämähän on se menestysresepti jo mestaruuskausilta. Ari Vallinin legendaarinen kommentti silloin meni jotenkin niin että "vieraissa pelataan ja kotona sitten kikkaillaan".
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Etkös sinä juuri pyhittänyt kirjoituksen Humlin sukeltamiselle?

Tämä on varmaan paras vasta-argumentti koskaan, joka on itselleni tullut. Onnittelut. En tiedä miten onnistuit noinkin voittamaan minut. Huhhuh, aplodit älykkyydellesi ja nokkeluudelle. Olen aseeton, anna armoa.
että ehkä enemmistö täälläkin on ollut sitä mieltä että linja on liian löysä. Ehkä puhe on siis tehnyt tehtävänsä. Mitään itkemisiä en nyt viitsi ottaa huomioon kun niitä tulee aina. Jos haluat luokitella Kärppäfanit itkijöiksi, niin siitä vaan minun puolestani. Linjassa on kyllä näkyvissä muutos, joka olisi varmaan jollain jäähymäärillä todistettavissa, mutta en nyt niitä jaksa tähän hakea. Ensimmäisessä pelissä tuli 2 jäähyä.
Enemmistö kenties, mutta tuo enemmistö löytyy kärppäläisistä omien lukulasieni takaa. Vihelletetyt jäähythän ei oikeasti kerro onko linjassa tapahtunut muutosta vai ei. Ja mitä tuohon itkemiseen tulee niin kyllä, kyllä minä teitä vähän pidän sellaisina. hyvänä esimerkkinä tuo Adressi-topic kaikkine allekirjoituksineen.
 

Ränse

Jäsen
Uskomaton sarja, uskomattomat joukkueet. Kärpät oli tänään kaksi erää järjettömän tyly ja hyvä, mutta niin vain ne perkeleet tuli sieltä vielä tasoihin. Mutta Iivana Julma oli se mies joka rankaisi ja vei sarjan 7. otteluun. Vielä kerran, uskomaton sarja, uskomattomat joukkueet, järkyttävän tasaista.
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on varmaan paras vasta-argumentti koskaan, joka on itselleni tullut. Onnittelut. En tiedä miten onnistuit noinkin voittamaan minut. Huhhuh, aplodit älykkyydellesi ja nokkeluudelle. Olen aseeton, anna armoa.

Enemmistö kenties, mutta tuo enemmistö löytyy kärppäläisistä omien lukulasieni takaa. Vihelletetyt jäähythän ei oikeasti kerro onko linjassa tapahtunut muutosta vai ei. Ja mitä tuohon itkemiseen tulee niin kyllä, kyllä minä teitä vähän pidän sellaisina. hyvänä esimerkkinä tuo Adressi-topic kaikkine allekirjoituksineen.

No mutta nythän sinä jo pyhität kirjoituksia itkemiselle. Vähän jännittää mitä on vielä plakkarissa.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
No mutta nythän sinä jo pyhität kirjoituksia itkemiselle. Vähän jännittää mitä on vielä plakkarissa.

Olen lyöty ja sinä vain jatkat mun lyömistä. Etkö tunne mitään rajaa? Anna armoa, rukoilen.. Päästä minut tästä kärsimyksestä.

P.S. Hienoja onelinereita, olet tuonut keskusteluun erittäin paljon sisältöä, äitisi voi olla sinusta ylpeä -b
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Enemmistö kenties, mutta tuo enemmistö löytyy kärppäläisistä omien lukulasieni takaa. Vihelletetyt jäähythän ei oikeasti kerro onko linjassa tapahtunut muutosta vai ei. Ja mitä tuohon itkemiseen tulee niin kyllä, kyllä minä teitä vähän pidän sellaisina. hyvänä esimerkkinä tuo Adressi-topic kaikkine allekirjoituksineen.

Enemmistöllä tarkoitin tietenkin tätä koko palstaa. En ole nyt ihan viime peleissä bongannut viestejä "mitä tuolla pitää tehdä, että pilli soi". Hyvä juttu, että nyt mennään jääkiekon ehdoilla. Molempien joukkueiden kannalta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Olen lyöty ja sinä vain jatkat mun lyömistä. Etkö tunne mitään rajaa? Anna armoa, rukoilen.. Päästä minut tästä kärsimyksestä.

P.S. Hienoja onelinereita, olet tuonut keskusteluun erittäin paljon sisältöä, äitisi voi olla sinusta ylpeä -b
Hienosti olet ottanut itse keskusteluun osaa: Mitä nyt vähäsen katoat virtuaalipip... paria tuumaasi mittauttamaan aloittelevana provona. Kyllä se siitä vielä, kunhan taidot karttuvat. Hyvästä yrityksestä varauksetonta peukkua.

Tästä kuudennesta ottelusta ei taida olla mitään sanomatonta enää jäljellä. Yksi asia kyllä nousi mieleeni seuraavaa ottelua silmällä pitäen. Toivottavasti tuomaritoiminta vielä tämän ottelun osalta parantuu, sillä eihän noita kiekottoman estämisiä, mailasta kiinni pitämisiä ja etenkin filmauksia (tämä meni kyllä täysin Tapparalle) voi enää mennä noin paljoa lävitse.

Erityismaininta Hakametsän yleisölle illasta, sillä tunnelma välittyi kotikatsomoon ja paikalle olleiden kertoman perusteella se oli vielä parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös