Pe 25.3.2011 Lukko - KalPa, 5. puolivälieräottelu

  • 31 156
  • 145

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Tuon olisin halunnut nähdä! Mutta jouduin katsomaan tv:stä ainoastaan Pesonen vs. Palola. Se olikin tylsä ja yksipuolinen valssi.

Ja huomaa ettei Pesonenkaan ole näitä tekijämiehiä, suht typerää koputtaa puolet tappelusta kaverin kypärään. Mutta jos ei muuta niin miehekkäät pensselit Pesonen on poffeihin laittanut.
 

Sheedy

Jäsen
Tuosta tilanteesta ei todellakaan saa tahallista vahingoittamisyritystä hakemallakaan. Ulosajo kait ihan ok kun taklattava pelaaja loukkaantui, mutta turha tuosta sen enempiä on itkeä.

Samaa mieltä. Eikä noissa tappeluissakaan ollut mitään ihmeellistä, tosin sitä en kyllä ymmärrä miten Laakso tulkittiin aloitteelliseksi kapteenien tappelussa kun hanskat tippui molemmilta samalla sekunnilla yhteisellä päätöksellä.
 

peliitat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestari 2021
Ei mullakaan ole mitään näitä paineja vastaan ole ne kuuluu näihin peleihin. Upee meininki, tätä mä oon odottanut.
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
Tuon olisin halunnut nähdä! Mutta jouduin katsomaan tv:stä ainoastaan Pesonen vs. Palola. Se olikin tylsä ja yksipuolinen valssi.


Korjataan nyt sen verran että kyllä se oli Jasu, joka Pesosen kanssa tanssahteli.

Oli kyllä Lukolta huikea eka erä ja sitten loppupeli tarkkaa puolustuspelaamista. Norosen radioavautumiselle kyllä täältäkin peukkua!
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Huomenna on taas päivä uusi ja 0-0 tilanteesta lähdetään liikkeelle. Kaikki on vielä auki ja vaikka Lukon peliesitykset tuntuvatkin olevan kovassa nousussa, niin ei tässä vielä kannata sen enempiä juhlia. Hyvältä näyttää kuitenkin juuri tällä hetkellä, kun joukkueen ykkösmiehet ovat saaneet hanat kunnolla auki.

Noista tämän päivän tappeluista voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni on kuitenkin hienoa, että mitään vahingoittamisyrityksiä ei tässä sarjassa olla nähty. Antaa poikien painia, se kuuluu näihin peleihin eikä niistä yleensä mustia silmiä ja mahdollisia henkisiä vammoja kummempia vaurioita ole tullut. Eri asia on jos tuolla aletaan viljelemään polvi- tai päähänkohdistuneita taklauksia, mutta näihin en usko kummankaan joukkueen sortuvan. Pleijareissa pitää olla tunnetta ja vääntöä, erittäin viihdyttävä peli tänäänkin Lukko-fanin silmin katsottuna. Toivottavasti sarja pysyy rehtinä loppuun asti ja Lukko nappaa välieräpaikan itselleen.
Olet vähintään Jatkoajan esimerkillisin kirjoittaja tämän viestin myötä. Asioista voi kirjoittaa myös näin asiallisesti, ja palstatovereita kunnioittavasti. Olet hieno mies!

Lukko oli tänään viisnolla parempi, huomenna jatketaan. Teoreettisesti toivoa on, mutta todellisuudessa tämä sarja alkaa olla taputeltu. KalPan tämän päivän turhautuminen kaukalossa osoittaa, kuinka hyvä Lukko tällä hetkellä on. Onnea voitosta!
 

danny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Suomi
Huhhuh

Nyt harmittaa kun en peliin päässyt. Katselin kakkosen urheiluruutua ja tuntui kun katto olisi lentänyt pois kun maali tuli. Oliko tunnelma oikeasti noin huikea vai vääristääkö televiso? Vilunväreet meni....
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
No mitäs se sitten avautui?

Haukkui suomituomareita, että eihän tässä ole mitään järkeä kun nää pillipiiparit viheltää pelin poikki sekunti ennen loppua että kyllähän sen nyt arvaa mitä sen jälkeen tapahtuu heti alotuksesta. Ois vaan antanut kellon käydä loppuun ja sit antaa Kalpan pelaajalle se jäähy kyynerpäätaklauksesta.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt harmittaa kun en peliin päässyt. Katselin kakkosen urheiluruutua ja tuntui kun katto olisi lentänyt pois kun maali tuli. Oliko tunnelma oikeasti noin huikea vai vääristääkö televiso? Vilunväreet meni....

Paras tunnelma sitten legendaarisen HIFK-sarjan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Enpä tiedä miten kalpan "tähtipelaajia" erikoiskohdellaan lukon toimesta, mutta näin verenpunaista kun kolmannessa erässä 5-3 yv:n alussa Perttu toi limpun alueelle ja pisti ränniin, niin kalpahyökkääjä pysähtyy Pertun kohdalle ja huitoo surutta käsille, ja jatkaa matkaa, runsaat 3 sec kiekon irrottua Pertun lavasta. Tiedän kyllä että tähtipelaajia otetaan tarkasti ja kovaa ja sikamaisesti mutta tämä tilanne oli kyllä jotain aivan muuta. Siinä on toisen pelin Rantasen "junnu-haut" pientä tämän rinnalla. Pelistä muuten, mahtavasti yleisö mukana ainakin 1 ja 3 erässä, mm aalto kiersi sellset 16 kierrosta, tuli ihan -05 Hifk-sarja mieleen.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Pelistä onkin varmaan jo kaikki kerrottu, mutta laitetaan nyt jotain omia havaintoja paperille.

- Kuukan ulosajo oli ihan siinä ja siinä, mutta Kiiskisen loukkaannuttua hyväksyn asian mukisematta.

- Miettinen sai aika kovan rangaistuksen omasta hölmöilystään. Liekö polvi mennyt Lindgrenin kaaduttua hänen päälleen.

- Lopun mylläköiden (siis sen Tukosen maalin jälkeisen) alullepanija pääsi kokonaan rangaistuksetta, mikäli nyt oikein näin. Mielestäni KalPan Kukkonen aloitti koko episodin käymällä Petruzalekin kimppuun. Muutenkin jäähyt tuosta menivät vain suunnilleen sinne päin ja ainakin Honkaheimon suihkukomennus oli lähinnä naurettava. Kenties tuolle taisteluparille olisi voinut sitten lätkäistä suoraan ottelurangaistuksen...

- Virta kielsi käskytyksen, mikä on toki täysin mahdollista, muttei välttämättä kovin uskottavaa.

- Lukko oli tänään kaikessa pari potkua vastustajaa edellä.

- Todella kauniita maaleja nähtiin. Varsinkin akselin Petruzalek-Lindgren namuttelu sekä McLeanin 5-0 maali olivat karkkia silmille.

- Taistelu jatkuu huomenna, eikä mitään olla vielä ratkaistu. Kuitenkin on vahva kutina, että sarja päättyy huomenna. Jotenkin KalPalla vaikutti olevan takki aivan tyhjänä.

Edit. Ja tunnelma hallissa. Täytyykö edes sanoa, että se oli aivan perkeleen hyvä!

Edit 2. KalPalle pisteet siitä, että lähdettiin sentään painimaan ja vaihtamaan iskuja typerien selkäänajojen ja muiden hölmöyksien sijaan.
 
Viimeksi muokattu:

slapshot83

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaaha. Lukko oli selvästi parempi, hävettää Kuopiolaisena, ettei KalPan "pojat" voi tätä myöntää. Jäähyltä näitä pelejä ei voiteta.

Tällä menolla huomenna Lukko jatkaa eteenpäin ja KalPalaiset toivon mukaan harjoittelee kesätauon aikana maalintekoa&laukomista eikä vain kiekon siirtelyä ja tappelua.

Onnittelut Lukolle!
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
No nimenomaan tarkoitin ettei kyse ole mistään paikkailuista. Minusta tämän pelin rähinöissä KalPa ei kuitenkaan niin selkeästi ollut se aloitteentekijä tai että KalPa miehet tässä jotenkin enemmän osallistuivat nyrkkitalkoisiin.

Mitenköhän selkeästi siellä Kuopiossa sitten Lukko tappelun aloitti, sillä tänään KalPa aloitti kaksi mylläkkää aivan yksipuolisesti ja tuohon päälle vielä jonkun KalPan pelaajan karkaus Honkaheimon kimppuun tuomareiden silmien alla rangaistuksia arvottaessa? Kuopiossa taidettiin kuitenkin vääntää vain kertaalleen ja silloinkin kahden Lukon pelaajan toimesta.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Kuopion koirat kävivät sitten luisuttelemassa kunnon arseraiskauksen, kuten tuossa aiemmin vähän ennakoinkin. Tapa millä tämä nöyryytys tuli, oli kyllä säälittävyydessään vertaansa vailla. Tietysti tämä Kuopion Oikea Ääni sikanaama-Juntunen löi vielä lisää löylyä kiukaalle ja teki tappiosta entistäkin nolomman. Kalpan eväkset on nyt syöty ja sen näki jo edellisen kamppailun kolmannesta erästä.

Tänään koiralaumalla ei ollut mitään saumaa, vaan Lukko jauhoi jo ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin pelin valmiiksi. Tulos olisi voinut ensimmäisen erän jälkeen olla yhtä hyvin vaikka 7-0, sen verran paljon avopaikkoja oli varaa hukatakin. Loppupeli sitten vaan pelailtiin pois ja lopussa Virta käski muutaman pelaajansa naamanläpsyttelyihin. No vaisuahan sekin oli. Kalpa menetti lisäksi pari pelaajaa nimittäin Kiiskinen sen paremmin kuin Miettinenkään tuskin tulevat enää tämän kauden viimeisessä pelissään pelaamaan. Ahonenkin aloitti sen imppausvaiheensa ja se ei enää tänä keväänä sitten lopukaan. Yleisölle myös plussaa, kalakukot voivat ottaa mallia jos kerkiävät siltä uuden kaljansyöttöjärjestelmänsä ihmettelyltä.

Huomenna sarja katki ja Kalpalle hyvät valmistautumiset Kuopion musiikkijuhlille. Toivottavasti tällä kertaa porukka ei sekoa kovin pahasti ja kymmenien autojen ketjukolareilta säästyttäisiin.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Menen huomenna siltikin katsomaan pelin, mutta kyllä tässä jo uskaltaa Lukkoa onnitella. Sen verran suvereenit ovat numerot. Ketsuppipullo aukesi ja KalPalla sen sijaan vaikeuksia.
 

Sääksi

Jäsen
-135 minuuttia penaltteja

Ei taida 135 riittää mihinkään.
Lisäksi lopun jäähyistä puuttuu minun mielestäni Lannonin minuutit. Luulisi, että jotain sai, kun kerran hanskatkin putosi.

Laakso tuli muuten vaihtoaitiosta tuossa ensimmäisessä myllyssä vääntämään Rantasen (?) kanssa. Veikkaan, että ei pelaa huomenna, koska luulen otteluvalvojan huomanneen tuon.

Tuomareilta lähti sen verran homma käsistä, että Kalpalla viimeisessä vaihdossa oli viisi miestä kentällä, vaikka Kalpalainen oli jäähyllä.

Hienoa Lukko ja Kalpa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huh huh mikä peli. Avauserä oli kauden parasta Lukkoa, ja mikä parasta, nyt tuli maaleja. Enemmänkin olisi voinut/pitänyt ensimmäisessä erässä tehdä, kahdesti kiekko kävi tolpassa ja Ahonenkin sentään jokusen huippupaikan torjui.

Se Kuukan taklaus heti pelin alkuminuuteilla oli sellainen josta ulosajon kyllä sulattaa ihan hyvin. Näytti ainakin perkeleen pahalta ja vaikkei Kiiskinen siihen mitenkään kuollutkaan niin ei tainnut sen jälkeen jäällä käydä. Jännä nähdä meneekö tilanne Pietilän tutkittavaksi, pelikieltoa en siitä kyllä sulata mutta ulosajo oli ihan ok.

Vaikka Lukon ollessa kaukalossa kaikki on mahdollista, niin vaikea oli uskoa että KalPa ensimmäisen erän jälkeen enää nousisi voitosta taistelemaan. Toinen erä oli kuitenkin KalPan hallintaa, ja kahdesti kiekko kävi puolestaan Lukon tolpassa eli kuten Aravirtsa sanoo: "nää on näitä tolppa sisään tolppa ulos-pelejä". Noita tolppavetoja lukuunottamatta ei KalPa näennäisestä hallinnasta huolimatta ollut erässä lähelläkään maalintekoa. Tosin ei ollut juuri Lukkokaan, vaikka Ahosen tilalle maaliin tulleelle Ahlqvistille enemmän torjuntoja merkittiinkin kuin Noroselle.

Toisessa erässä puolestaan loukkasi Miettinen itsensä. En oikein havainnut sitä että kaatuiko siinä joku KalPan pelaaja Miettisen jalan päälle vai kuka? Joka tapauksessa Miettinen itse tuli ylimääräisenä miehenä siihen maalin kulmalla syntyneeseen ruuhkaan tökkimään.

Kolmannessa erässä KalPa sai oikeastaan pelin parhaan painostusjaksonsa kun Lukolle annettiin heti erän alkupuolella kaksi peräkkäistä jäähyä. Silloin KalPan ylivoima pyöri hyvin ja Noronen joutui jopa torjumaankin, ja hyvin hän hommansa hoitikin. Sitten kun Lukko sai ne kaksi alivoimaansa tapettua, ei voittajasta enää ollut pienintäkään epäselvyyttä, jos yleensä avauserän jälkeen vielä jollain oli ollut epäilyjä.

Sen Lukon neljännen maalin jälkeen alkaneen torikokouksen aloittaja selvisi jostain syystä kokonaan ilman jäähyä. Se joka Petruzalekin kimppuun hyökkäsi ensimmäisenä. Ja Timo Salo taisi tulla vaihtopenkiltä mukaan kahinaan, mutta sai vain 2+2-minuuttisen kun oikeampi tuomio olisi ollut pelirangaistus.

Ja sitten kun jäähyjä selviteltiin, alkoivat Laakso ja Honkaheimo vedellä toisiaan. Siitä en osaa sanoa, kumpi sen aloitti.

Lopussa sitten vielä alkoi uusi kahina ja siinä ainakin Jasu yritti jonkun kanssa tapella. Ihan kivasti Junnu pärjäsi vaikka lopulta alakynteen jäikin. Stanleykin kävi pudottamassa hanskansa mutta hänen osaamistaa ei sitten loppujen lopuksi nähtykään.

Kaiken kaikkiaan sanoisin noista nujakoista että aika harmitonta viihdettähän tuo on. Kuuluu play offeihin, ei siinä mitään.

Joo. Hieno peli. Lukosta ei yhtä yksittäistä onnistujaa kannata nimetä, tämä oli koko joukkueen voitto. Ainahan siellä joku on joka hiukan paremmin pelaa, tai joku joka hieman flegmaattisella asenteella on liikkeellä, mutta mitäpä noista. Joukkue voitti tänään.

Tuomareilla oli suuria vaikeuksia pysytellä pelissä mukana. Aloittajat noista kahinoista jäivät ilmeisesti katsomatta, olihan noiden yllä mainittujen lisäksi siinä kolmannen erän alkupuolella Lukon maalilla KalPan ylivoiman aikana niinikään pieni torikokous, jossa Kalle Kerman selvisi kokonaan ilman minuutteja vaikka eniten porukasta taisi huiskia.

Yleisöstä on todettava että "ollaan me hyviä" ja syy miksi näin sanon, on se että minäkin huusin naama punaisena ääneni käheäksi istumakatsomossa, ja hakkasin kämmenpohjani helliksi. Tämän rinnalla kalpenee kepeästi se 2005 kevään Pentti-sarjan pelikin. En tiedä onko Äijänsuolla nykyjääkiekon aikana ollut tällaista fiilistä koskaan? Aaltokin kiersi 16 kertaa katsomon ympäri.

Mutta ettei totuus unohtuisi, niin sarja on vielä kesken. Yksi voitto vielä tarvitaan ennen kuin enempää voidaan tuuletella. Toivon mukaan se tulee huomenna.

Kiitos Lukko! Huusivat lapset ja taputtivat suuren suuria karvaisia käsiään.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mitenköhän selkeästi siellä Kuopiossa sitten Lukko tappelun aloitti, sillä tänään KalPa aloitti kaksi mylläkkää aivan yksipuolisesti ja tuohon päälle vielä jonkun KalPan pelaajan karkaus Honkaheimon kimppuun tuomareiden silmien alla rangaistuksia arvottaessa? Kuopiossa taidettiin kuitenkin vääntää vain kertaalleen ja silloinkin kahden Lukon pelaajan toimesta.
Tuossa Honkaheimon tilanteessa Laakso tietenkin tappelua ehdotteli siinä, mutta kyllä Otto myöntävän vastauksen antoi. Sitten vasta hanskat tippuivat. Ihan reilulla pelillä olivat lähdössä, mutta tuomarit eivät antaneet tähän mahdollisuutta ja menivät saman tien väliin. Tämä on tietenkin ihan normaalia ja korostaa vain sitä paskaa tuomaritoimintaa, jota tässä sarjassa on nähty. Parista läpsystä ulosajo, kun ei anneta edes tapella.

Jos tuo pitää paikkansa, että kalpalla oli 5 miestä kentällä tuossa lopussa, niin kuolenpa nauruun. Tuomarit ovat joka ikisessä pelissä tässä sarjassa olleet kyllä luokattomia.

Tuon olisin halunnut nähdä! Mutta jouduin katsomaan tv:stä ainoastaan Pesonen vs. Palola. Se olikin tylsä ja yksipuolinen valssi.

Outoa. Itse en ole tällaista nähnyt. Urholta ei ainakaan näytetty tätä paria.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Jos tuo pitää paikkansa, että kalpalla oli 5 miestä kentällä tuossa lopussa, niin kuolenpa nauruun. Tuomarit ovat joka ikisessä pelissä tässä sarjassa olleet kyllä luokattomia.

Kyllähän siellä viisi miestä oli ja kaikki sen katsomosta näkivät. Nelosen koosteestakin hyvin kuulee yleisön reaktioita tilanteeseen. Ei ymmärrä miten tuomarit eivät tuolaista sitten näe.

Hieno peli Lukolta ja huomenna lisää!
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tuossa Honkaheimon tilanteessa Laakso tietenkin tappelua ehdotteli siinä, mutta kyllä Otto myöntävän vastauksen antoi.

Jos homma oli sovittu, niin mikäs siinä sitten. Jotenkin sivusilmällä näin ja aiemman tilanteen perusteella kuvittelin KalPan miehen rynnänneen kimppuun tuossa. Välillä sitä pitää olla väärässäkin.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
EDIT: Ai niin, Kalpa otti kyllä yhden päänahan, sillä Pesonen koulutti rajusti Jasua ja otti tyylipuhtaan voiton. Pesonen miehekkyydestä voi olla montaa mieltä, kun hakee tappeluun juniorin eikä esimerkiksi Prattia...

Niin, haki siis jonkun juniorin vai Jasun? Vai pelaako Jasu jossain 23-vuotiaiden juniorisarjassa? No eiköhän se tule itsekin pian tähän ketjuun selittämään. Ja eikös Pratt ollut varattu omassa kähinässään?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Niin, haki siis jonkun juniorin vai Jasun? Vai pelaako Jasu jossain 23-vuotiaiden juniorisarjassa? No eiköhän se tule itsekin pian tähän ketjuun selittämään. Ja eikös Pratt ollut varattu omassa kähinässään?

Eikös Porissakin pelattu tänään kiekkoa? Ihmetyttää pikkaisen miksi porilainen(?) on tällaisella hetkellä Raumalla katsomassa kiekkoa... Pratt ei päässyt kähinässään kunnolla edes alkuun, kun tuomari(t) oli(vat) jo välissä ja Jasulla ei yleensä ole ollut tapana perääntyä näissä tilanteissa. Jollen väärin muista, niin oli runkosarjassakin mukana KalPaa vastaan käydyssä väännössä Masuhrin taklattua polvella Kerästä.

Olenko nyt ihan hakoteillä, jos väitän Kukkosen aloittaneen tuo lopun mylläkän ja Salon vain säestäneen miestä?
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin, haki siis jonkun juniorin vai Jasun? Vai pelaako Jasu jossain 23-vuotiaiden juniorisarjassa? No eiköhän se tule itsekin pian tähän ketjuun selittämään. Ja eikös Pratt ollut varattu omassa kähinässään?

kalpalaisten mukaanhan 23-vuotiaat on vielä junnuja (kommentti tappelusta Rantanen-Kukkonen):

Rantanen haki vielä lopussa momentumia haastamalla KalPan junnun tanssiin. Mitä vittua? Joukkueen kovin karpaasi hakee jonkin junnun tekeleen joka ei edes tapellut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös