Puolivälieräsarja kevät 2011: Lukko-KalPa

  • 79 831
  • 321

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Silkkiuikku kaakattaa asiaa... Jotenkin edes vaikea käsitellä tilannetta, jossa koko vuoden tarpominen voi nyt olla käytännössä yhdestä laukauksesta, tolpasta, torjunnasta tai maalista kiinni. KalPalle ekaan erään joku ruma pomppu tai kaunis sommitelma 0-1:een ja pasmat ovat todennäköisesti sekaisin Ketuilta. Tai sitten Petrun tuurisoololla maali minuutin kohdalla ja vyöry päälle, jonka tuloksena 3-0 taululle ekassa erässä ja saadaan ehkä hieno play off -sarja tosissaan käyntiin.

Peli tulee olemaan vaikeahko KalPalle käsitellä, mutta helvetin painostava tilanne Lukon pelaajille. Meneekö meidän tähdet nyt vielä enemmän lukkoon??
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eihän Lukko periaatteessa ole vielä pakkovoiton edessä, mutta kyllähän käytännössä tämä pitäisi voittaa, jos mielii sarjan itselleen kääntää. 0-3 tilanteessa voitot olisivat lähinnä tekohengitystä ja sarja teennäistä pidentämistä.

Tänään pitäisi avausmaali saada tehtyä jollain ilveellä, jotta paineet eivät tolkuttomasti enää kasvaisi. Lukolla on koko kauden ollut ongelmia sen suhteen, kun avauserässä vastustajaa on viety selkeästi ja maalipaikkoja luotu reippaasti ja kuitenkaan ei onnistumisia ole saatu, niin peli taso on tahtonut lässähtää seuraavissa erissä. Tämä ei ole mikään tämän Kalpa-sarjan ilmiö vaan se on vaivannut tosiaan koko kauden.

Yhden maalin merkitys voi olla tosiaan suuri kuten silkkiuikku tuossa yllä olevassa viestissä todetiinkin. Esim. sarja avausottelussa Pertun kavennuksen jälkeen Lukko sai välittömästi uuden vaihteen päälle(joka valitettavasti kuivui nopeasti tulleeseen omanpään virheeseen).

Itse ainakin toivon, että Lukko aloittaa samalla intensiteetillä kuin viimeksikin ja pitää huolen että peli on todella fyysistä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähä nämä momentumit ja niiden tapot kulminoituvat Lukossa yhteen henkilöön, jos olen väärässä niin korjatkaa.

Lukko sai ekassa kotipelissään kavennuksen hyvään paikkaan ja takaa-ajo oli valmis. Lähes seuraavassa vaihdossa Rissanen ohitti Anssi Rantasen helposti ja Salminen kuittasi johtomaalin ja peli oli taputeltu.

Toisessa pelissä Kuopiossa heti alussa Pakarinen luisteli taas Anssi Rantasen ohi suvereenisti ja peli oli taas KalPan ekan maalin myötä.

Rantanen haki vielä lopussa momentumia haastamalla KalPan junnun tanssiin. Mitä vittua? Joukkueen kovin karpaasi hakee jonkin junnun tekeleen joka ei edes tapellut? Oikeasti tuossa tilanteessa näytettäisiin omille raivoa hakemalla vastustajalta se syömähammas ja pudottamalla sitä pataan, tässä tilanteessa Lannon oli myös kentällä. Tämä jos mikä olisi sytyttänyt Lukkoa että "perkele kattokaa Rantanen pistää Lannonia lättyyn, on se vittu äijä". Mitä vitun hyötyä on jostain junnun näennäisestä pieksämisestä? Lähinnä saatanan säälittävää tunnetta herättäisi itsessä samalla vaihtopenkillä.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rantanen haki vielä lopussa momentumia haastamalla KalPan junnun tanssiin. Mitä vittua? Joukkueen kovin karpaasi hakee jonkin junnun tekeleen joka ei edes tapellut?

Muuten en jaksa lähteä vääntämään ja taidan nytkin astua miinaan. Silti, oletko tosiaan sitä mieltä, että 23-vuotias Mikko Kukkonen, joka on pelannut lähes 200 liigamatsia, on vielä junnu?
 

Bondarev

Jäsen
Muuten en jaksa lähteä vääntämään ja taidan nytkin astua miinaan. Silti, oletko tosiaan sitä mieltä, että 23-vuotias Mikko Kukkonen, joka on pelannut lähes 200 liigamatsia, on vielä junnu?

Eihän Kukko tilastoiltaan ole mikään junnu enää, mutta noihin hanskaushommiin kylläkin melkoinen "junnu". Olis siellä ollu Anssille vähän miehekkäämpiäkin "tanssikavereita" tarjolla, mutta Rantasen poika ajatteli mennä sieltä missä aita on matalin.

Tähän vois vielä laittaa loppuun terveisiä Rantaselle, playoff pilke silmäkulmassa tottakai ;) Eli Sepi Kumpulainen, ole hyvä --> http://www.youtube.com/watch?v=NCxzDz9UYno
 

Epsri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hävettää oikein miten pienellä työmäärällä Kalpa on nämä kaksi ensimmäistä peliä onnistunut viemään. Paljonkohan Kalpalla löytyy vielä lisää voimavaroja jos tarvii oikeasti ruveta pelaamaan? Ei kyllä hyvältä näytä, mutta toivottavasti pääsisi vielä perjantaina hallille haistelemaan tunnelmaa. 0-4 olisi vähän liian epistä.
Kettujengi ei tule "ennakkosuosikkina" voittamaan yhtään play-off sarjaa. Vielä ehtis ennen matsin alkua huoltaja ompelemaan munalukon ketun päälle jos halutaan se voitto ottaa. Kiitos.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hävettää oikein miten pienellä työmäärällä Kalpa on nämä kaksi ensimmäistä peliä onnistunut viemään. Paljonkohan Kalpalla löytyy vielä lisää voimavaroja jos tarvii oikeasti ruveta pelaamaan?

Miten pienellä työmäärällä KalPa on onnistunut voittamaan? Okei, mä olen katsonut eri pelejä kuin sinä. KalPan maalivahdilla on molemmissa peleissä ollut melkein kolme kertaa enemmän torjuntoja kuin Lukon vastaavalla, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että KalPan on joutunut tekemään rutkasti enemmän töitä omassa päässään. KalPan on nimenomaan puolustanut ihan helvetin hyvin ja tehnyt töitä pitäkseen johtoasemansa ja pelannut fiksusti. Joo, helpostihan se on käynyt. Eikä KalPan ole niitä maalejaankaan tehnyt jokaisesta maalipaikastaan, vaan kyllä niidenkin eteen on vuodatettu ihan aitoa verta ja hikeä.

Ei kannata niistä KalPan voimavaroista olla huolissaan. Eiköhän niitä löydy. Tarvittaessa.
 

Epsri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miten pienellä työmäärällä KalPa on onnistunut voittamaan?....
Ei Kalpa ole kuitenkaan yrittänyt rakentaa peliä miten runkosarjassa ja on antanut Lukon pitää kiekon ja pyöriä nurkissa. Lukon "laukaisut" ovat lähinnä olleet heittoja maalille sektorin reunoilta ja toivottu, että omat sattuisi saamaan irtopalan. Todelliset maalipaikat ovat tässä sarjassa mielestäni melko tasan joten uskallan sanoa, että Kalpa on päässyt vähemmällä työllä. Kalpa lamaannuttanut Lukon pelaamalla passiivisesti ja ohjaamalla peliä omiin nurkkiin eikä Lukolla ole eväitä päästä kulmista maalille.
Kalpa on tällähetkellä kaikessa Lukkoa edellä paitsi kiekonhallinnassa ja laukaisumäärissä, joka on aiheuttanut Lukolle tämänhetkisen tilanteen, että oltaisiin "muka" parempia. Ainoa mahdollisuus Raumalaisille on, että pompuista saadaan vahingossa iskettyä pari maalia eteen eikä Kalpa pystykkään saamaan painetta Lukon päätyyn ja luomaan riittävästi tilanteita maalipaikkoihin.

Lyhyesti Lukko on tehnyt työn kiekollisena ja Kalpa on käynyt iskemässä Lukon virheistä maalit. Samaan aikaan kun Ahonen pelaa maalillaan unelma sarjaa on Lukon tilanne melko tukala.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Muuten en jaksa lähteä vääntämään ja taidan nytkin astua miinaan. Silti, oletko tosiaan sitä mieltä, että 23-vuotias Mikko Kukkonen, joka on pelannut lähes 200 liigamatsia, on vielä junnu?

Olin tosissani kun tarkoitin Kukkosella junnua. Oli kyllä tuossa tilanteessa kentällä olleista selkeästi helpoin vastus lyötäväksi. Olihan siellä kentällä vielä nuorempana Pakarinen jonka pari oli sitten Kangasmäki. Mut Iiro osaa huolen pitää itsestään :)

Ei Rantasellakaan taida olla kovat luulot itsestään vai miksi valitsee 5:stä kentällä olleesta juuri helpoimman paukutettavan? Sytyttääkö tämmöinen joukkuetta? Mieluummin ottaa sitten turpaan siltä kovimmalta karjulta, väitän että tätä vaihtopenkki arvostaa enemmän.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Ei Rantasellakaan taida olla kovat luulot itsestään vai miksi valitsee 5:stä kentällä olleesta juuri helpoimman paukutettavan?

Oli varmaan katsellut runkosarjan tilastoja, teholukema +11 ja kun Kukkonen vielä oli ensimmäinen pakki tässä sarjassa, joka onnistui maalinteossa, niin onhan tuossa jo tarpeeksi syitä yhteen tappeluun.

Sitä paitsi, minun mielestä Kukkonen voitti tuon tappelun. Mutta se siitä, tänään saadaan lisää tilanteita puitavaksi ja pelaajat ovat varmasti jo tuon episodin jättäneet taakseen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Sitä paitsi, minun mielestä Kukkonen voitti tuon tappelun..

Elä moista tuo julki...täällähän alkaa kohta Jatkoajan Kehätuomarit Ry. kokoontuminen ja seuraavat 17 sivua saadaan lukea mitä erikoisempia näkökulmia tilanteesta. Lopputulema on sitten semmoinen joka ei liity millään lailla kyseiseen kahinaan, saati kyseiseen otteluun eikä varsinaisesti mihinkään muuhunkaan. Kunhan jokainen mukahauskapaskantärkeäjunttikusipää sai sanoa mielipiteensä.

No joo, ylläoleva oli paineiden pudottelua kun ei tuo matsi tunnu alkavan millään tänä iltana. Pöperöt on jo sohvapöydällä, tai no, oli. Kaikki on jo syöty alas ja nyt ollaan hirveässä sokerirasva-pilvessä. Jos kysys mammalta irtoisko kankkua odotellessa peliä. Sekään ei toisaalta kestoltaan ole kovin pitkäjänteistä joten edelleen odotellaan peliä.

Sitähän mun piti vielä sanoa että tänään jos milloin kaikki paineet on Lukolla. Tähän asti on voitu tulla vielä tappioilla mutta jos päästetään sarja kolmeenmunaan niin sitten menee jo mahdottomaksi. Onkohan Suomessa paras seitsämästä -sarjoja joissa ollaan noustu voittoon 0-3:sta? Siis kiekossa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sitähän mun piti vielä sanoa että tänään jos milloin kaikki paineet on Lukolla. Tähän asti on voitu tulla vielä tappioilla mutta jos päästetään sarja kolmeenmunaan niin sitten menee jo mahdottomaksi. Onkohan Suomessa paras seitsämästä -sarjoja joissa ollaan noustu voittoon 0-3:sta? Siis kiekossa.

Paineet on Lukolla, mutta jos pääsevät tekemään ensimmäisen maalin, täytyy KalPan pyrkiä aktivoitumaan ja ottamaan homma haltuun. Ei ole varaa antaa Lukolle edes sitä yhtä voittoa tässä vaiheessa.

Eikös tuo ole puhuttu moneen kertaan, että Suomessa ei ole noustu 3-0 voittoon. 3-1 on, mm. Blues pari vuotta sitten.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Nonni, saatiinhan tästä vielä sarja aikaiseksi. Hyvä vaan! Mikäs pleijjarisarja se sellainen on, joka suoraan 4 matsisa poikki menee.

Seuraavassa matsissa paineet onkin taas KalPalla...
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipäs lauantai-illan vitutuksessa heitetyt ennustukset toteutuneetkaan, ainakaan niin että KalPa tämän sarjan 4-0 olisi vienyt. Ja hyvä niin.

Lukko ei tehnyt tänäänkään avausmaalia mutta pystyi silti nousemaan takaa ohi. Ja johtoasemassa ei ruvennut keppi tärisemään kädessä. Ja molempien maalien tekijänä Petruzalek, jonka ainakin luulisi nyt heränneen. Vielä kun saataisiin McLean heräämään ja Morrison taas pelikuntoon.

Mutta mikä parasta, ainakin perjantaina pelataan vielä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä se Usko-poika edelleen horjuu, mutta Petrun läpiajon jälkeen ei enää ihan käsi maata viistäen.

Lukko on nyt 180 peliminuutista ollut 2,16 minuuttia johdossa. Se on aika vähän, mutta toisaalta on merkittävää, että ne ovat juuri nyt ne viimeksi pelatut minuutit. Nyökyttelin päivällä, kun luin täältä kommentteja avausmaalin merkityksestä, mutta vielä isompi juttu saattaa Lukolle sittenkin olla se, että voitto tuli ohittamalla.

edit.
Tämmöinen huomio: tämän sarjan ottelujen voittajajoukkueiden maalivahdit (Ahonen+Ahonen+Noronen) ovat torjuneet 90 laukausta. Häviäjäjoukkueiden kassarit (Raanta+Noronen+Ahonen) vain 49 laukausta.
 
Viimeksi muokattu:

alanurkka.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tasainen kolmas peli ja pelissä kävi juuri niinkuin pelkäsin. Lukko voittaa ja nyt on pelko perseessä mitä tapahtuu? Aukeaako Lukko täydellisesti ja porhaltaako KalPan yli? Haluan tottakai uskoa ja luottaa KalPaan, mutta onnistuuko KalPa nyt ottamaan sen voiton, mikäpä melkein on kuin "pakkovoitto". No ei nyt aivan, mutta jos Lukko vie tämän sarjan 2-2, niin sitten on KalPalaisilla löysää housut täynnä. Henkimaailman pelejähän nämä on, kuten joku jo tuolla mainitsi ja nyt alkoi minua hiukan pelottamaan.

Sarjan kannalta erittäin huono häviö KalPan kannalta. Vaikken ole kaikkein optisimpia niin en myöskään pessisimpiä (en tiedä näkyykö se kirjoituksistani), niin silti pikkuisen tuli jännitystä tähän touhuun. Seuraava peli on tähän mennessä niin tärkeä, että sitä ei yksinkertaisesti saa hävitä.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Paha näitä on arvailla etukäteen, mutta VEIKKAISIN, että vapautuakseen kunnolla, Lukon olisi täytynyt voittaa hiukka isommalla erolla tänään.

Sillähän ei tosin ole merkitystä jos se voittaa seuraavan pelin vaikka vain maalilla.

Uskon, että seuraavan pelin voittaja, voittaa koko sarjan.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nasulia tekee. Keskiviikkona pistetään sarja tasoihin ja lauantaina Kuopiossa pakettiin. Perjantain peli on jo saletisti Lukon.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos seuraavan pelin voittaja voittaa koko sarjan, niin silloin peli on selvä. Kotipelissä KalPa saa kotiyleisöstä valtavasti energiaa, toisin kuin Lukko puolityhjästä hallista. Tasaisessa sarjassa se merkitsee paljon. KalPakin on pelannut hyvin, joten yksi niukka kotivoitto ei merkitse paljoa varsinkin, kun Lukko on edelleen takaa-ajajana. Vieraspelistä on pakko hakea voitto. Tähän asti saavutuksena on 1 voitto kotipelistä ja sekin olisi kyllä voinut kääntyä miten vain. Ei tämä taputeltu ole, mutta kyllä alkaa olla vahvat merkit siitä, minne tämä kääntyy.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos seuraavan pelin voittaja voittaa koko sarjan, niin silloin peli on selvä. Kotipelissä KalPa saa kotiyleisöstä valtavasti energiaa, toisin kuin Lukko puolityhjästä hallista. Tasaisessa sarjassa se merkitsee paljon. KalPakin on pelannut hyvin, joten yksi niukka kotivoitto ei merkitse paljoa varsinkin, kun Lukko on edelleen takaa-ajajana. Vieraspelistä on pakko hakea voitto. Tähän asti saavutuksena on 1 voitto kotipelistä ja sekin olisi kyllä voinut kääntyä miten vain. Ei tämä taputeltu ole, mutta kyllä alkaa olla vahvat merkit siitä, minne tämä kääntyy.

What the fuck am I reading?

Jos seuraavan pelin voittaja voittaa koko sarjan, niin silloin peli on selvä. Kotipelissä Lukko saa kotiyleisöstä valtavasti energiaa, toisin kuin KalPa puolityhjästä hallista. Tasaisessa sarjassa se merkitsee paljon. Lukkokin on pelannut hyvin, joten kaksi niukkaa voittoa ei merkitse paljoa varsinkin, kun Lukko on edelleen vain voiton päässä. Kotipelistä olisi hyvä hakea voitto. Tähän asti saavutuksena on 2 voittoa koti- ja vieraspeleistä ja nekin olisi kyllä voinut kääntyä miten vain. Ei tämä taputeltu ole, mutta kyllä alkaa olla vahvat merkit siitä, minne tämä kääntyy.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuosta yleisömäärästä Lukolla tuskin on väliä, vaan paikalla olevien kannustuksesta. Pelaajat on tottuneet pelaamaan häkki täynnä Ässiä vastaan kotona ja vieraissa. KalPaa ja SaiPaa vastaan pelanneet sitten puolityhjälle hallille.

Eiköhän perjantaina halli ole täynnä.

edit. sekoilua
 
Viimeksi muokattu:

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Jotenkin tästä touhusta haiskahtaa nyt ikävästi viime kevään semifinaalit, jossa homman "PITI" olla hanskassa, mutta niin vaan vastustaja oppi nollaamaan pikku hiljaa KalPan pelitavan, eikä Pekka Virta osannut siihen enää vastata. Loppujen lopuksi touhu ruumiillistui aivan kaoottisiin hetkiin Hämeenlinnassa, jossa kahden maalin johtoasemassa jokainen KalPan pakki syötti ainakin 4 kertaa Janne Laakkosen avopaikkaan ja.. Noh. Menneet on menneitä, mutta pleijareissa pitäisi pystyä kasvamaan sarjan aikana.

Hieno uudistus KalPan pelaamiseen on Ruotsi-tyylinen pelin jäädyttäminen parin maalin johtoasemassa. Tästä ehdoton plussa Pekka Virralle. Joka peliä ei kuitenkaan voi alusta loppuun asti johtaa. KalPan eväät tuntuvat loppuvan tappioasemassa aivan liian helposti ja puuttuu kokonaan se Kanadamainen "nyt puristetaan se peli tasoihin vaikka väkisellä"-vaihde. Voittavalta / mestarijoukkueelta pitäisi tämmönen löytyä.

Nyt kun KalPalla on tämä vanhastaan tuttu neppi ja lisämausteena siinä ruotsalainen pelin jäädytys, niin siihen toivoisi kaveriksi sitä, että pystyttäisiin muokkaamaan vähän peliä vastustajan mukaan. Viime keväänä puskettiin vaan päätä seinään ja jäätiin seisomaan tumput suorina kun Rautakorpi oppi miten KalPan pelitapa murretaan, tuli rinnalle ja lopulta ohi.

En epäile, etteikö näitä asioita olisi seurajohdon ja valmennuksen parissa mietitty, mutta jos tässä asiassa ei olla kehitytty, niin KalPa ei voita tätä sarjaa.
 

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Hienot maalit Lukko väsäsi eilisessä pelissä, ei voi mitään. Toki olihan nuo Kisunkin veivit ihan näyttävät (oliko Rantanen jota taas vietiin). Lisäksi aivan mahtavan töötin antoi Kuukka, onneksi Masuhr pelaa aika usein pää ylhäällä ja näki selvästi yrityksen.

Tilanne on tällä hetkellä suorastaan herkullinen. Ennen ensimmäistäkään playoff-peliä toivoin salaa, että keskiviikon Kuopion peliin tultaessa olisivat voitot KalPalle 2-1 ja niinhän ne nyt ovat! Pari lippua hyville paikoille on taskussa ja mukava pikku kutina mahanpohjassa, voisiko enempää toivoa...No tottakai voi, seuraavassa pelissä muutama tuomarivirhe, parit pikku myllyt ja jatkoajan kautta voittoon niin saa lisämunuaiset työtä kunnon adrenaliinitykitykseen. Ja jos jotenkin kävisi niin, että Lukko vie neljännen pelin niin sarja alkaa uudestaan alusta, joka sitten hoidetaan "suoraan" kahdella voitolla, koska seitsemänteen ei tässä tulla menemään. Enkä myöskään usko, että se voisi olla Lukko, kyllä ne kiekot pomppii vielä sen verran KalPallekin.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uskon, että seuraavan pelin voittaja, voittaa koko sarjan.

Pakko kompata tätä. Itsellä myös sama tunne, onneksi KalPalle jää vielä pikkutsäänssit vaikka keskiviikkona turpaan tuliskin. Jäähän se myös Lukolle, jos KalPa voittaa.

Toivottavasti keskiviikon pelissä jompikumpi joukkue johtaa ekan erän jälkeen vähintään 3-0 niin pumppu kestää paremmin :)

Jos sarja menee seitsemänteen peliin niin uskaltaako sinne Raumalle tulla peliä tiirailemaan KalPavermeet niskassa vai pitääkö jo nyt mennä murrekouluun ja Lukon fanikauppaan?:)
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No niin, tulihan se sielta ja nyt se sarja sitten kaantyi. En nae KalPalla enaa olevan paljonkaan mahdollisuuksia kun Lukko sai voittohanat auki. Keskiviikkona Lukko ottanee aika leppoisan 5-1-voiton ja sen salkeen sarja onkin sitten jo ohi ja Lukko kavelee valieriin. En ole edes enaa huolissani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös