Pe 20.9.2013 KalPa-Ilves

  • 23 438
  • 93

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuokkolalla koston paikka - Jatkoaika.com
Ilves haastaa KalPan Kuopiossa | ILVES.COM
Ennakko: Meidän KalPa taistelee! KalPa-Ilves pe 20.9 klo 18.30 - kalpa-hockey.fi

Trust Kapital Areenalla kohtaavat tänään sarjakakkonen Ilves ja -jumbo KalPa. Tuokkola taitaa tosiaan saapua ensimmäistä kertaa Kuopijoon potkujen jälkeen, kuten Jatkoajan ennakossa mainitaan. Se luonee jonkinlaista jännitettä matsille.

Ilveksellä ei ole muistini mukaan nuo Kuopiossa pelatut KalPa-pelit sujuneet hirmuhyvin. Onko jopa jonkinlainen tappioputki päällä? Nyt olisi oiva tilaisuus ottaa voitto hieman alavireisesti aloittaneista Kalakukoista.

Veikkaus antaa ottelulle kertoimet:

Kotivoitto: 1,70
Tasapeli: 4,20
Vierasvoitto: 3,70
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tänään:

Sandell-Corso-Ruuttu
Näppilä-Kangasniemi

Veistola-Asplund-Keränen
Gysbers-Kivistö

Kantola-Rajala-Jekimovs
Levo-Mäkinen

Pesonen-Korhonen-Flynn

Järvenpää (Kolppanen)


Veistola Välimaan tilalle ja nelosessa Höllin korvaa Flynn. Ja maalilla vuorossa Järvenpää.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Jeps, tänään Kalapa lähtee haastamaan kauden yllättävän hyvin aloittaneet tupsukorvat! Nyt on jo 3 -tappiota alla joten tänään olisi miltei jo pakkovoiton paikka! Kasperi vaan ykköseen ja pappa-Kapanen katsomoon! Päivän ketjut julkaistaan about 2h päästä. Nähdään hallilla!
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pistekin olisi Ilvekselle hyvä tuliainen ottaen huomioon että eilen oli tiukka peli ja puolustajia on telakalla riittävästi.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Nythän on niin, että Ilves on aloittanut kauden hyvin tai vähintään kohtuullisesti. Tässä lyhyt analyysi tähän astisista neljästä pelatusta ottelusta:

Tappara-Ilves 3p
Ilves lähti otteluun selvänä altavastaajana. Mutta minuuttiakaan ei oltu pelattu, kun Ilves johti 2-0. Lopulta 3-2 taisteluvoitto ja hieno aloitus kaudelle. Jo ennestään ylikansoitettu sairastupa sai lisätäytettä peräti kolmen äijän verran. Tärkeä onnistuminen heti alkuun.

Ilves-HPK 1p
Omituinen ottelu, jossa hallinta vaihtui joukkueelta toiselle noin kymmenen minuutin välein. Kummallakin oli tarpeeksi paikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Tappio jatkoajalla oli antikliimaksi, mutta yhteensä neljä pistettä kahdesta ekasta matsista ok tulos.

JYP-Ilves 0p
Vaikka tuliaisina Tampereelle oli pyöreät nolla pistettä, oli esitys jälleen altavastaajan asemasta (mm. 7 pakkia loukkaantuneena, eh...) varsin hyvä. Vielä 50 minuutin kohdallahan Ilves johti ottelua 3-1. Lopulta JYP tuli rinnalle ja ohi, ja vikat 10 minuuttia jättivät vitutuksen sekä pelaajille että kannattajille. Esitys oli kuitenkin selvä merkki siitä, että todellakin pelataan täysin tasapäisesti kaikkia joukkueita vastaan. Heittopussimenosta ei tietoakaan. Jyppihän oli välillä aivan purjeessa kotikentällään.

Ilves-Lukko 3p
Kelkka kääntyi voittojen tielle juuri oikealla hetkellä. Toki vastustajan huonolla pelaamisella oli osansa asiassa, mutta viimekädessä kaikki mikä merkitsee on kolme pistettä. Luottamus Tuokkolan tekemiseen kasvaa entisestään. Hänellä on käsissään Joukkue.

Yhteensä 4 matsia, seitsemän pistettä, sarjataulukossa toisena. Kyllä tästä on hyvä jatkaa. Mihin tässä vielä pystytäänkään, kun lasaretista saadaan edes 3-4 äijää takaisin. Puhumattakaan tilanteesta, jossa koko joukkue olisi terveenä.

Joten näistä asetelmista Ilves saapuu Kuopioon. Illan vastustajan tekemisestä tällä kaudella ei ole mitään käsitystä, tämän illan jälkeen sitten huomattavasti parempi käsitys.

Käsittämättömän loukkaantumissuman keskellä joka lehdessä lyttyyn haukutusta rosterista löytyy näköjään syvyyttä. Ja Ville Kolppanen on ollut todella kova. Tosin itselleni se ei ole tullut yllätyksenä.

5vs5-pelissä oletan Ilveksen pärjäävän tänään ok. Jos myös erikoistilannepelaaminen toimii, niin ollaan taas lähellä pistekaappausta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jaahans, oma "valinta" jääkiekon nauttimispaikasta on tällä kertaa sitten Niiralan monttu.
Tulee seurattua todella paljon Mestistä ja paljon Liigaa ja, vaikka tällä kertaa sattui liigailta, niin kumpikaan joukkue ei tunnu mitenkään omalta.
Jokatapauksessa on hemmetin hienoa nähdä miten viimekaudella pääasiassa Mestistä pelanneet jätkät esiintyvät liigajäillä. Sellaisia pelaajia Ilves lähes kuhisee. J.Rajala on itselle se illan mielenkiintoisin nimi.
Savolaisten väitetään olevan kieroja ja sitä minä olenkin, sillä sympatiat kellahtavat Ilvesleiriin.
Ilveksen näkeminen kiinnostaa siis kovasti, KalPasta ei ole suuria odotusarvoja sillä niin monesti olen siellä käynyt kiekkoa katsomassa. Se ei sytytä, ja nyt kun kausikin on alkanut päin hanuria, niin veikkaan, että pelaajat rahtaavat kaukalossa harteillaan melkoista gorillaa.
Veikkaan että Ipa vie 2-4
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaksi Suomen parasta joukkuetta vastakkain, hienoa! Jos KalPa ei tätä ottelua voita, olen valmis tuomitsemaan KalPan Lukon ohella alkukauden sukeltajiin. Jos voitto tulee, asiat etenevät omalla painollaan. Tappara-pelissä Sami Kapanen oli heikko. Jotenkin huokuu yliyrittäminen otteista. Jos olisin valmentaja, "pakottaisin" Samin pelaamaan yksinkertaisemmin. Helpommat, suoremmat syötöt, puolustusorientoituminen enemmän esiin ja peliaika tulisi ansaita maaleja tekemälllä. En tiedä sitten, "täytyykö" Samin yrittää olla kentän hahmo, kun oma poika alkaa saamaan kaiken huomion. Vitsit vitseinä. Molemmat Kapaset ovat vahvistuksia, Samin kohdalla vain tietää, että potentiaalia on johonkin paljon suurempaan.

Ilves vaihtaa maaliin Järvenpään. Kolppanen aloittanut kauden erinomaisesti, joten tämä antaa KalPalle vähän saumaa. Ilves-Lukko- pelissä Ilves ei ollut mitenkään erikoisen parempi kuin vastustaja, maalitkin olivat melkoisia pomppuja. Kuitenkin hieno voitto Ilvekseltä, ja muutenkin hieno stratti kauteen.

KalPalle ei riitä tästä ottelusta maalin voitto. Nyt täytyy maaleja ruveta tekemään, ja urakalla. Harvoin näkee noin kipsissä olevan joukkueen nimenomaan maalinteon osalta. Voutilainen on telakalla, mutta en näe sitä niin pahana asiana. KalPalla on tasavahva joukkue, joka tarvitsee herätyksen. Joku sanoisi, että se herätys olisi valmentajan vaihdos. Näin alkuun riittänee murskavoitto Ilveksestä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
KalPalle ei riitä tästä ottelusta maalin voitto.

No tietenkin riittää, kun lähtökohta otteluun on, että täysin realistisesti käteen voi jäädä nolla pistettä. Aika harvaa Kuopiossa vituttaa tänään, jos KalPa nappaa tästä täyden pistepotin vaikka 2-1-voitolla.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa:n facebookista:

KalPa tänään:
Ikonen - Pither - K.Kapanen
Kauppinen - Foss...

Kolehmainen - Kerälä - Lammassaari
Koivisto - Masuhr

Kapanen - Kinnunen - Lehkonen
Halonen - Riikola

Saarinen - Riekkinen - Junnila

Tuokkola
(Kiviaho)

Eli ketjuja muokattu jonkin verran. Lehkonen tippunut kolmoseen (maalinteon kanssa ollut apina selässä useista hyvistä paikoista huolimatta) ja Ikonen nostettu tuomaan fyysisyyttä Pitherin ja Kasperin laidalle, josta tehty myös ykkösketju. Lammassaari korvaa loukkaantuneen Voutilaisen. Kolmosen keskellä tällä kertaa Kinnunen Harjaman sijaan. Mielestäni Kinnusen liigadebytti Tapparaa vastaan oli hyvä suoritus.

KalPa:lla ei tosiaan ei vielä turhia voittoja alla, kun pyritään välttämään liigakärjen paineita. Tänään siis jännitän rystyset valkoisina josko tehtäisiin yli 1 maali ja onko Niiralassa yli 3000 henkeä!
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No tietenkin riittää, kun lähtökohta otteluun on, että täysin realistisesti käteen voi jäädä nolla pistettä. Aika harvaa Kuopiossa vituttaa tänään, jos KalPa nappaa tästä täyden pistepotin vaikka 2-1-voitolla.

Älä paljasta minun yliampuvaa kommentointiani :) Jos näin Sveitsinä kirjoittaa, niin tasainen ottelu tulossa ja voitto vaikka räkämaalein tai maalillakin riittää. Mutta silti, pitäydyn ensimmäisessä kannassani!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Valmentaja, joka olisi halunnut jatkaa illan vastustajajoukkueensa valmentajana mutta sai potkut koska ei laittanut kyseisen joukkueen omistajaa kokoonpanoon mukaan saapuu vuoden tauon jälkeen joukkueen areenalle käyttäen apunaan joukkueessa oppimiaan apuja ja näyttää millaista kiekkoa kuuluisi pelata, näpäyttäen näin hänet ulos potkinutta kerhoa. Ehkäpä vielä nykyinen joukkue näpäyttääkin jotenkin kyseistä omistajaa joka totta kai jäällä viilettää ja on varmaan joukkueensa heikoin lenkki. Onhan siinä jotain runollista.

Lisäksi kotijoukkueen maalivahti on vierasjoukkueen valmentajan veli...

KalPa ei ole paljoa viime vuosina neljää peliä peräkkäin hävinnyt, mutta nyt niin varmaan tulee käymään, odotukset ainakin ovat minulla alhaiset ja se ei tavallisesti ole ollut kovin yleinen fiilis Ilvestä vastaan. Tällä kaudella Ilveksen otteet ovat kuitenkin ainakin kauden alussa olleet todella pirteitä ja siellä kärkisijoillahan tupsukorvat nyt sitten roikkuvat. KalPan nippu ei mikään huono sinänsä ole, mutta maalinteko on tökkinyt niin hemmetisti ja tänään siihen pitäisi ehdottomasti alkaa tulemaan muutosta.

Niin, jos maalinteko ei tänään olisi liikaa toivottu niin ehkäpä tuo Lammassaari voisi iskeä häkin, sen varaan en kuitenkaan jaksa laskea. Ykkösketju on pirteän kuopiolainen kun Jasse Ikonen ja Kasperi Kapanen siellä kiitävät, mutta keskellä oleva Pither nostaa kysymysmerkkejä. Saako kanukki tänäänkään aikaan yhtään mitään?

Ilves vie vaikkapa 5-2. Tuokkola on tosin ollut hyvä, joten 3-2? 3-1? 3-0?
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kentällisiä hieman muutettu, olosuhteiden pakosta yms.
Mielenkiintoista nähdä mahdolliset yv kentät, onko sinne kaivettu "lampunhenki" ja kenties yleispätevä ohje, ukkoa maalille, kiekkoa maalille.

Tuohon Ilveksen "nimettömään" pakistoon pitää KalPan päästä voimakkaalla liikkeellä kiinni, ja antamaan painetta heti avauserässä. Jalkoja pitää löytyä (+Pitherille käsiä) lentokentälle ja pakko uskoa että jäähymääristä olisi jotain opittu. Vieraskerroin on laitettu houkuttelevaksi, joten antaapa olla...
Tuokkolan nollapelillä taistellaan pisteistä! Yksi suunta, ylöspäin!
 

Big Bear

Jäsen
Tänään alkaa olla korkea aika ottaa kauden ensimmäinen voitto. Paikan päälle en pääse, mutta Nelonen Prolta pitää matsi väijyä. Kiva nähdä Lammassaari jälleen tositoimissa, jos nyt ei sitten alkulämpimillä itseään särje. Ilves osaa olla vittumainen vastustaja, mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Sellaiset ennakkofiilikset, että maalin pelihän se on tänäänkin.
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tasaisen taulukon mukaan KalPa ei päästä tänään maalia, joten pisteille päästään siis ainakin. Olisiko 0-0 -tilanteesta rankkarit edessä? Mielenkiinnolla seurataan miten Lammassaari saa pelistä kiinni ja olisiko hänestä lääke maalinteko-ongelmiin. Muutenkin tuo kakkoskenttä vaikuttaa omaan silmään sopivan oloiselta, mutta Kerälänkin pitäisi tosin vähän alkaa heräilemään. Itse kyllä lähden ihan hyvin mielin hallille, uskoa riittää että niitä maaleja alkaa tulla jossain vaiheessa ja sitä myöten voittoja. Eniten ehkä huolettaa taas illan katsojaluku, joka on varmaan taas tyyliin nippa nappa päälle 3000.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kyllähän tässä vähän pelko puserossa on. Vaikka kausi vasta alussa onkin, niin viides peli kahdeksaan päivään noin vajaamiehisellä pakistolla on pakko näkyä jo jossain. Onneksi ensi viikolla pitäisi pakkeja palata kokoonpanoon. Lisäyksenä vielä, että KalPa haluaa varmasti nihkeän kauden alun jälkeen antaa kotiyleisölleen kunnon huuman näin perjantai-illalle ja ennen kaikkea sen avausvoiton. Eiköhän tästä kuitenkin nihkeä maalin parin vääntö nähdä, jossa yli viittä maalia tuskin tulee.

Voitto tai häviö, niin silti täysi luotto joukkueeseen ja Tuokkolaan!
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers
Aika katkerat fiilikset jäi tästä pelistä. Kukaan tuskin voi kuitenkaan väittää, etteikö peli olisi ollut tapahtumarikas. Corson ulosajo, junnujen onnistumiset & mokat, viimeisen sekunnin maalinsiirto ja rankkari. Voittomaalikisassa hylätty maali ja sen kautta enemmän pisteitä Tampereelle. Huhhuh!

KalPan pelistä löytyi hyviäkin asioita, mutta päällimmäisenä jäi se mieleen, että pelaajat paskoivat housuihin puolentoista erän ajan matsin loppupäästä. Mielestäni juuri henkinen kantti petti. Tänään ei löytynyt henkistä johtajuutta konkareista tai koutsista. Jokainen tilanne näytti aralta ylipelaamiselta, eikä mikään toiminut.

Tätä pitää nyt käsitellä hetki...

PS. Yleisöä alle 3000, hävetkää kuopiolaiset.
 
Viimeksi muokattu:

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä oli hukeaa draamaa. Maali vikalla sekunnilla -> ei maalia, sittenkin maali ja tasan. Sitten rankkareilla KalPa tekee maalin -> ei teekään kun videoita käydään tsiigaamassa tuotantoautosta käsin... ja Ipa tekee vikassa parissa voittomaalin.

Ipalta aivan huikea nousu ja hienoa kiekkon pelin toisella puolikkaalla. Ja mä saatana tuuletin kun Ipa nousi + voitti.

Kom igen!!!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuli sitten tältä kierrokselta tämä matsi katseltua. Jännä juttu miten fiilikset voivat vaihdella matsin aikana.

Noin puolet matsista oli enemmän tai vähemmän tylsää pelailua. KalPa pyöritti, teki tarvittavat maalit ja Ilves oli täysin purjeissa. Corson riehumisen aikana tuli jo kelailtua matsin vaihtoa, sen verran tylsältä ja ratkenneelta tuo vaikutti.

Sen jälkeen sitten nähtiin taas se, miksi urheilu on niin saatanan hauskaa seurattavaa. Nopeaan tahtiin Ilvekselle pari maalia KalPan höllennettyä otetta ja käsissä oli aivan uusi matsi. Loppuun vielä nousu rinnalle viimeisellä sekunnilla rankkarin ansiosta, rankuissa yhden kudin pitkä TV-tarkistus ja lopulta Ilvekselle pinnat kotiin. Viihdyttävää hokia tuo loppuosa matsista ja hyvä muistutus siitä, että matsi tosiaan kestää sen 60 minuuttia ja tukevakin johto voi valua vaikka vastassa ei olisikaan Ruotsi.

Mulle tuo Keränen on ollut pitkään täysi mysteeri. Muistelisin joskus vuosi takaperin kyselleeni kuka helvetti tuo on ja vasta nyt kunnolla asia valkeni. Tuohan on ihan pelimies! Lehkoselta myös pirteä esitys, kohtuullisen äijämäinen esitys noin nuorelta kundilta.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Haluttu muutos on nyt sitten saatu aikaan. Tässäpä tärkeimmät.
Kiitos ja hyvää yötä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hienosti Corso sytytti Ilveksen ja samalla Kolehmainen sammutti Kalpan liekin täysin. Yllättävän pienestä se ottelu voi kääntyä täysin, kun Ilves oli Corson ulosajoon asti aivan surkea. Sen jälkeen tahti muuttui ja pariin minsaa kaks maalia ja peli oli aivan toinen.

Lopussa vielä Korhonen sitten heitti viimeiset niitit pelille. Draamaa riitti, mutta muuten pelin taso oli varsin heikko. Ilveksen osalta tuon viidellä pakilla pelaamisen täytyikin näkyä peräkkäisissä peleissä peräkkäisinä päivinä, varsinkin kun Mäkinen on tällä hetkellä aika heikko ja Kivistökin pelasi huonoimman pelinsä Ilveksesä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Olipa huikea tämän matsin loppu. Tällaisissa peleissä syntyy oikeita sankareita ja Ville Korhonen on viimeistään nyt todellinen Ilves -ikoni, vaikka ikää on vasta 26v. Vähän sellainen Ville Kohon tyylinen hahmo.

Samaan syssyyn pitää kyllä sanoa Pekka Tuokkolalle, että karma on narttu.
 

d00b

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voittomaalikisassa hylätty maali ja sen kautta enemmän pisteitä Tampereelle. Huhhuh!

Tämä vähän särähtää korvaan, eihän siinä mitään maalia hylätty, ei kiekko maalissa käynyt. Olisihan tuo nyt ollut hirveä oikeusmurha, jos tuo "maali" olisi voimaan jäänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Melkoinen show!

Kaksi erää kauden kauheinta lätkää ja sitten yksi ylilyönti ja kaikki muuttui. Harmi, että Tuokkolan meni raukkamaisesti tuuppaamaan maalin pois paikalta lopussa. Oli hienosti rakennettu maali. Asplund pelasi loistavasti paikan Kantolalle. Onneksi Korhosen hermo piti ja kaveri nöyryytti Tuokkolaa pariin kertaan.

Eilen riitti 40 minuuttia ja tänään 25. Onneks nyt on pidempi huili ennen keskiviikon Blues-matsia. Viidellä oikealla pakilla pelaaminen, joista heistä yksi on ihan keltanokka (Levo) ja yksi aika hukassa (Mäkinen) on liian haastavaa. Pelin avaaminen ja syöttely on surkeaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös