Patrik Moisio – Perkaajan kotiinpaluu

  • 220 561
  • 724

HTEspi

Jäsen
Moisiolta positiivinen matsi! Hyvähyvä!

Täällä meuhkataan, että olisi pitänyt Tuppuraista latoa turpaan heti taklauksen jälkeen. Se olisikin ollut järkevää, olisi päästy ylivoiman sijaan tasavajaalle tahkoamaan, kun ylivoiman aikana TPS ratkaisi ottelun.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pessimisti ei silti pety. 5-1 ja Tepsin ainokaisen tekee Perkaaja Moisio vanhanaikaisella, jonka jälkeen jatkoajan TPS-osion Patrik Moisio-ketju täyttyy nimimerkki Kulperton lähes puolimaanisista Moision kehumisviesteistä.

Näin kirjoittelin matsiketjuun ennen illan ottelua. Onneksi numerot olivat hieman toista TPS:n hyväksi, mutta joskus ihan huvittaa kuinka nämä arvaukset osuvat oikein. Onneksi Perkaajan maali ei jäänyt Palloseuran ainoaksi ja itseasiassa rystynosto olikin tyylikkäämpi suoritus kuin mitä räkäinen vanhanaikainen olisi ollut. Kulperttoakin on näkynyt ketjussa taas mukavasti, joten päiväjärjestys täällä kunnossa. Moisio taisi päästä jyväskyläläisten ihon alle mukavasti tässä matsissa ja tästä Patrikin palkka myös suuremmalta osalta varmasti koostuu. Hyvä perkaaja, lisää tätä!
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Malmivaara kiskas pitkästä aikaa maalin, ei sinänsä yllätä kenen vierelle meni heti ensimmäisenä tuulettamaan ja hakemaan läpyt. Toinen osuma, joka oli voittomaali oli täysin Patin käsialaa. Nikkilä näki että liigan kovin äijä tulee kohti oli pakko roiskasta.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Moisio hakee kyllä kovin pommeja, useesti edes kiekosta välittämättä. Välillä pelottaa, kun mennään ihan 5+20 rajamailla ja meno näyttää jopa säälittävältä kun ainoana tarkoituksena saada vastustaja kylmäksi. Jotta Moisiosta jotaan hyötyä joukkueessa on niin toivon, että pitää taklaukset siinä hämärän rajamailla puhtaan puolella, koska jos sulla on yksi duuni niin se pitää sillon tehdä helvetin hyvin tai lähteä Varissuolle telttailemaan.

En halua nähdä sitä tilannetta tällä(kään) kaudella kun väkisin haettu taklaus osuu niin, että vastustaja loukkaantuu.
 

HTEspi

Jäsen
Moisio hakee kyllä kovin pommeja, useesti edes kiekosta välittämättä. Välillä pelottaa, kun mennään ihan 5+20 rajamailla ja meno näyttää jopa säälittävältä kun ainoana tarkoituksena saada vastustaja kylmäksi. Jotta Moisiosta jotaan hyötyä joukkueessa on niin toivon, että pitää taklaukset siinä hämärän rajamailla puhtaan puolella, koska jos sulla on yksi duuni niin se pitää sillon tehdä helvetin hyvin tai lähteä Varissuolle telttailemaan.

En halua nähdä sitä tilannetta tällä(kään) kaudella kun väkisin haettu taklaus osuu niin, että vastustaja loukkaantuu.

Nyt en kyllä osaa sanoa, mistä tämä sinun 5+20 -pelko oikein syntyy. Moisio on taklannut todella viisaasti tällä kaudella, hän on saanut vain 9 kaksiminuuttista tällä kaudella, eikä niitä ole juurikaan jaeltu vaarallisten taklausten takia. Monesti myöhässä ollessaan Moisio on vetänyt taklauksen takaisin juurikin jäähyn välttämiseksi.
Ei ketään halua nähdä tilannetta, että väkisin haetulla taklauksella lanataan vastustaja lasarettiin, mutta Moisio ei ole tämän kauden esitysten perusteella edes riskiryhmässä aiheuttamaan vastustajan loukkaantumisen.

Tämä ei enää ole Sakoille, mutta on outoa, miten moni TPS:n kannattaja hakee väkisin negatiivisia asioita Moisiosta. Moisio on tällä hetkellä hyvä neloskentän jyrä, jollaista TPS tarvitsee.
 

gknight

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suhtauduin hieman varauksella Moisioon, mutta ollut tällä kaudella positiivinen yllätys. Ei mikään ihmemies ja pistelinko, mutta pelaa nähdäkseni oikein hyvin rooliaan ja tuo sopivaa kovuutta. Eikä mun mielestä mitään jäätäviä ylilyöntejä. Jollain tapaa vähän sama tilanne kun Pikkaraisen tullessa eli pelättiin rumia taklauksia ja tappeluita, mutta Talkkari pisti jauhot suuhun pessimisteiltä. Tykkään.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uraa muutaman kauden seuranneena olen samaa mieltä siitä, että kehitystä on tapahtunut. Se on muuten jännä juttu, että roolipelaajanakin voi liigauraa luoda, kunhan tekee kovasti töitä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Aika sama tarina täältäkin. Lähtökohtaisesti kauden alussa en uskonut, että Moisio omilla otteillaan tulee lunastamaan paikkaa pelaavassa kokoonpanossa. Näin on kuitenkin käynyt. Parin alkukauden turhan hämmennysyrityksen ja niistä otettujen pikkukakkosien jälkeen on pelannut ennen kaikkea todella viisaasti, mitä Moision ominaisuuksilla varustetulta kaverilta vaaditaankin. Jotenkin tuntuu, että Selin ja nykyinen valmennusjohto osaavat käsitellä Moisiota oikein. Sai kyllä heti alkukaudella näpäytyksen hölmöiltyään lievästi, ja löysi itsensä penkin päästä ja kokoonpanon ulkopuolelta.

Moisio on ollut viisas ennen kaikkea kahden asian suhteen. Turhat ylilyönnit ja hölmöilyt on jätetty pois, eikä mua ainakaan juuri nyt pelota että kaveri kentällä ollessaan tekee jotain typerää ja ottaa omaa joukkuetta vahingoittavan jäähyn. Toinen tärkeä asia on, että Moisio on pelannut puollustussuuntaan hyvin ja viisaasti. Eli hänen tapauksessaan on oppinut tunnistamaan ne tilanteet, missä ei voi höntyillä ja esim. pelata itseään ulos hakemalla näyttävää taklausta, vaan pitää malttaa pysyä pelin sisällä.
 

HTEspi

Jäsen
Ei ole saanut Moisio yhdeksää kakkosta, vaan yhden käytöskympin sekä neljä kakkosta. Ja muistaakseni noistakin kakkosista yksi on tullut siten, että molemmista jengeistä lähti mies pienen nokkapokan jälkeen jäähylle.

Eli varsin vähän on Moisio aiheuttanut ongelmia joukkueelle tässä vaiheessa kautta.

Kiitos korjauksesta, itseltä jäi tuo kymppi huomaamatta.
 

Tacs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy myöntää itsekin tänne negatiivisesti Moisiosta kirjoittaneena, että on kyllä pelannut erittäin hyvin viime peleissä ja ehdottomasti ansainnut paikkansa kokoonpanossa. Tekee tällä hetkellä juuri sitä työtä jota nelosketjun jyrän kuuluukin. Vaikka välillä mennäänkin hieman jäähyjen rajamailla, on tyhmät jäähyt jääneet pois käytännössä kokonaan.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Agitointi on todellinen taitolaji, pitää osata aistia milloin taklaa tai hämmentää. Milloin taklaa kovaa ja oma joukkue saa hirveän buustin ja kasvaa senttejä. Esimerkiksi viimepelissä HPK paskoi housuun Nikkilän kanssa, kun Pati litisti sen laitaan ja Virta teki hienon maalin, kun taas tästä taklauksesta TPS kasvoi muutaman senttimetrin henkisesti. Taklaamalla koitetaan satuttaa vastustajaa, mutta ei vahingoittaa. Joskus ymmärrän ns. turhan jäähyn jos sillä onnistuu sekoittamaan koko vastustajan pelin, tai vähintään parin pelaajan. Moisio on kyllä ollut todella kova tälläkin kaudella ja Kulpertosta on hieno lukea, että saa myös teiltä positiivista palautetta välillä. Vaikka olen sen 10 kertaa tännekkin ketjuun sanonut, monelle on jäänyt sellainen kuva että Moisio ottaa turhia jäähyjä, vaikka näin ei ole. Ilveksessä otti muutaman jäähyn, josta vastustaja ei saanut samaan aikaan ja Tepsissä pari sellaista? Eli varmasti paljon paljon vähemmän kuin muilla.
Nyt ollaan 9 ( tai 7) pisteen päässä omasta pisteveikkauksesta, mutta uskon vahvasti, että se toteutuu.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Esimerkiksi viimepelissä HPK paskoi housuun Nikkilän kanssa, kun Pati litisti sen laitaan ja Virta teki hienon maalin, kun taas tästä taklauksesta TPS kasvoi muutaman senttimetrin henkisesti.

Heti seuraavassa vaihdossa Moisio hankki TPS:lle ylivoiman, josta TPS iski lukemiksi 0-3. Eli käytännössä siis Moisio käänsi omalla panoksellaan pelin suunnan TPS:n hyväksi.

Täytyy kyllä myöntää, että vielä tuossa pari kuukautta sitten pidin Moisiota suurin piirtein liigan surkeimpana pelurina. Noh, en pidä enää, Moisio on tämän hetken tasolla jopa hyvä nelosketjun pelaaja. Jokapäiväiset extratreenit Kimmo Rintasen kanssa ovat selvästi kehittäneet Moision pelinlukua ja tilannetajua.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kyllähän Patu eilenkin muutamaan otteeseen heitti pätevät kynät hyökkäyspäässäkin. Upeaa, että tällainenkin pelaaja kehittyy meillä, vaikkei olisi välttämättä uskonut. Ehkä voisi toimia pelaajille esimerkkinä. Tule Tepsiin ja kehity. Ei ole ollut viime kausien trendinä tämä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Liigan uudet "edistyneet tilastot" paljastavat Patukan työmoraalista ja nykyisistä otteista mielenkiintoisia tietoja. 5v5 laukaisuprosentti + torjuntaprosentti -tilastossa Pati on prostentilla 106.7 peräti sijalla 4 ja pitkällä edellä muita yli 15 peliä pelanneita tilastokärkiä Laatikaista 7. sija (105,6%) ja Puljujärveä 11. sija (104%).

Että hyvin se vetää, tämä Suomi-sarjaan viime kaudella toivotettu puukäsi, noin tilastojenkin valossa, kunhan vaan oikeat tilastot löytyy. Toki hyvät otteet ovat myös näkyneet varsin selkeästi viime aikoina muutenkin. Aika pitkälle tosin tässä ollaan tultu noista @Kulpertto n hehkutuksista viime kaudelta ja "liigakaukaloiden pahvein pelaaja" -tyyppisistä reaktioista.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Kuten toveri likanen yläpuolella kertoo, niin kyllä se Pati oikeasti tekee oikeita asioita kentällä. On saanut vastuuta kauden edetessä enemmän ja enemmän, sitä myötä myös jälki kentällä on parantunut. Myös riski ylilyönneille on pienentynyt selvästi, kun jokaisessa vaihdossa ei tarvitse heittää ns all in. Toivottavasti Moisiolle kirjoitellaan lappua tulevia kausia varten ja tästä saisimme hyvän neloskentän duon parista Moisio-Virtanen-x.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Tämän päivän pelissä olisi Moisiolle pitänyt tulla +/- sarakkeeseen kauden ensimmäinen - merkintä, mutta ehkei tilastomies uskaltanut antaa. Tosiaan Tallinderille sekä Virralle miinus vaikkakin kentällä taisi olla Nummelin ja Moisio.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Voihan Patrik Moisio kuinka hieno pelimies olet!
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Aivan helvetin hyvä jätkä! Siellä meni kärpillä vati nurin pariin kertaan. Ja on muuten todella jalkavassa kunnossa! Niitä pommeja, ahh.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Moisiosta on hyvää vauhtia kehittymässä Liigan paras pelaaja omassa roolissaan. Tänään kuumensi mm. Mashurin (kirjoitetaanko noin?) aivan täysin. Nyt vähän äkkiä useamman vuoden lappua kouraan, koska ei varmasti maksa maltaita. Sellanen kutina on, että Jarno Pikkaraisen kädenjälki näkyy vahvasti tämän hetken Moisiossa. Vielä kun pääsisi pelaamaan enemmän alivoimaa, niin kärkiketjujen äijiä ei tarvitsisi kuormittaa niin paljoa.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Moisiosta on hyvää vauhtia kehittymässä Liigan paras pelaaja omassa roolissaan. Tänään kuumensi mm. Mashurin (kirjoitetaanko noin?) aivan täysin. Nyt vähän äkkiä useamman vuoden lappua kouraan, koska ei varmasti maksa maltaita. Sellanen kutina on, että Jarno Pikkaraisen kädenjälki näkyy vahvasti tämän hetken Moisiossa. Vielä kun pääsisi pelaamaan enemmän alivoimaa, niin kärkiketjujen äijiä ei tarvitsisi kuormittaa niin paljoa.

Sepä! Samaa mieltä tuosta, että nykyvalmennus on saanut vietyä Moision peliä tuntuvin hyppäyksin oikeaan suuntaan. Pelaa tällä hetkellä kokonaisvaltaisen viisaasti, mikä on tuossa roolissa ensiarvoisen tärkeää (vaikka suuri yleisö ei usein tätä tiedostakaan). Se on myös joukkueen menestyksen kannalta tärkeää, ettei vain pystytä lähettämään näitä Rantasen tapaisia lahjakkuuksia maailmalle, vaan myös kehittämään hiukan vähemmän loistavistakin aihioista omassa roolissaan erinomaisia pelaajia liigajoukkueen käyttöön.

Samaa mieltä myös siitä, että nyky-Moisiosta olisi potentiaalia koulia myös vahva roolipelaaja alivoimalle. On jo nyt suhteellisen hyvä blokkaamaan laukauksia, puolustuspelistä on karsiutunut liikaa koohotusta pois ja sijoittuu aiempaa viisaammin.

Kuten Rosvosektori aiemmin huomautti, niin Moisio oli kaiken lisäksi tänään oikein mainiolla jalalla liikenteessä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä Pati! Kiva kuulla, että kulkee. Kova työ ja asenne vie pitkälle, erittäin hienoa!
 
Eilisenlaisesta Moisiosta pidän myös itse. Vammojen kuntoutus lienee jo takana ja pysyy käännöksissäkin mukana .
Toki kaipaan silti tehoja, mutta kiekonriisto hyökkäysalueella on aina merkki hyvästä suorituksesta.
AV:lla voisi olla käyttökelpoinen koska pystyy polkemaan vaikka karkuun. Toisin kuin esim. Virtanen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
AV:lla voisi olla käyttökelpoinen koska pystyy polkemaan vaikka karkuun. Toisin kuin esim. Virtanen.
Onhan Jonne tehnyt tällä kaudella jopa maalin alivoimalla läpiajosta.

Täytyy itsekin kehua Patin viime matsien panosta, on ollut kyllä hyvä.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Ei ihan halunnut Pati tänään lähteä Vaasaan yhden tappelun takia. Lopussa olisi kyllä varmasti halunnut perata, mutta ei päässyt samaan aikaan jäälle. Noh, pientä viihdettä kuitenkin ja vahvasti esillä Niemisen maalissa. Ilman Moisiota ei tuotakaan maalia olisi syntynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös