Toki siis näin, minä näemmä ymmärsin tuon hieman väärin. Pahoittelut siitä. Suomen mittapuulla Laine on ehdottomasti generation talent, sitä ei käy todellakaan kiistäminen.
Jos puhut pelkästään Suomesta, niin kyllä.
Jos puhut Pohjois-Amerikkalaisen median luoman NHL:n generation talenteista, johon siis "kuuluu" Gretzky, Lemieux, Lindros, Crosby ja McDavid, niin ei kyllä puhuta.
En koko vuosituhatta ala läpikäymään, mutta lähivuosilta 2012 eli Yakupovin vuosi on helppo valinta, koska se oli poikkeuksellisen heikko vuosi.Minä vuosina hän olisi mielestäsi tällä vuosituhannella ollut "slam dunk -ykkönen"?
Ilman muuta Kurri ja Selänne ovat sellaisia olleet omalta elinajaltani, mutta kumpikaan ei ole nykyistä sukupolvea. Barkov on todella kova, joskin hänen kanssaan tilanne on sama kuin vertailussa Matthewsin kanssa että ovat niin eri tyylisiä että vertailu on vaikeaa. Laineessa on paljon täysin ainutkertaista suomalaisessa jääkiekossa ja saa nähdä löytyykö koko maailmastakaan kaikilla osa-alueilla vastusta.Kirjoitit, että "Suomella on kerrankin tällainen generation (sic) talent". Eikö Suomella mielestäsi aiemmin ole ollut sellaisia lahjakkuuksia, joihin Suomen mittapuulla pystyi liittämään määreen "generational"?
Minusta on mahdotonta tässä vaiheessa sanoa, että mihin porukkaan Eichel, McDavid, Laine tai Matthews tulevat nousemaan. Muista listatuista talenteista aktiivinen on ainoastaan Crosby ja hänkin on vuoden päästä jo kolmekymppinen eikä poissuljettua ole ura alkaisi hiipumisen merkkejä jo osoittamaan. Jos joku näistä muista alkaa 120 tehopistettä paukuttamaan vuodesta toiseen ja peliä dominoimaan, niin hän liittyy edellä mainittuun listaan.Se termi on "generational talent". Sellaisia ovat olleet Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Eric Lindros, Sidney Crosby ja Connor McDavid. Auston Matthews ja Patrik Laine eivät tuohon porukkaan kuulu. Jos Patrik Laine on generational talent, silloin sellaisia ovat myös ainakin Tavares, Kane, Ovetshkin, Stamkos, Kovaltshuk, Malkin ja Eichel. Ei sukupolvi vaihdu vuoden tai kahden välein, vaan kyllä siinä menee hieman pidempi aika.
Minusta on mahdotonta tässä vaiheessa sanoa, että mihin porukkaan Eichel, McDavid, Laine tai Matthews tulevat nousemaan.
Tuo ennätys eniten pisteitä 18-vuotiaana miesten kisoissa on aivan uskomaton, tuntuu hullulta että ketään voisi sen jälkeen sivuuttaa ykkösvarauksena. Jagrin ennätyksen, viisi pistettä, rikkomiseen Laine tarvitsi vain kaksi ottelua!! Sanoisin myös, että aceman81 vähättelee asiaa suotta, koska Saksa ja etenkään V-Venäjä eivät ole enää nykyisellään mitään pilipali-maita, 15v sitten ne vielä olivatkin. Ennätyksen symbolinen arvo on kuitenkin silti jo aivan mittaamattoman arvokas
Minua ei tällaiset "on sanottu" argumentit vakuuta. Ei niiden sanojat ole sen kummempia arvioitsijoita kuin nekään jotka varauksia tekevät ja kumpienkin kyky arvioida keskeneräisiä asioita on moneen kertaan todettu vajavaiseksi. MacKinnon oli tulokasvuotensa jälkeen asemassa, jossa kaikki ymmärsivät hänen nousevan supertähtitasolle. Hänhän oli kaikessa mitä teki niin uskomattoman hyvä ja kypsä. Samoin Tavaresin piti olla aikanaan seuraava Crosby tai jopa parempi.Ei McDavidin tarvitse nousta enää yhtään mihinkään, sillä kuten @pikkuvaimo tuossa yllä hyvin avaa, tässä puhutaan siitä, miten lupaavina pelaajia on pidetty heidän ollessaan teinejä. McDavid on generational talent, vaikka katkoisi jalkansa ja lopettaisi jääkiekon pelaamisen huomenna. Samoin Eric Lindros oli generational talent, vaikka ura jäi pahasti torsoksi odotuksiin nähden.
Samoin Tavaresin piti olla aikanaan seuraava Crosby tai jopa parempi.
JOS McDavid pelaa heikompia kausia (vaikka en sitä uskokaan), niin ne ylisanat kyllä unohdetaan kaikessa hiljaisuudessa. Ihan niinkuin Tavaresin kanssakin.
Kuinka monta ketjua Jatkoajassa oli McDavidista kun hän oli 15v?Ei pidä paikkaansa. Tavaresista ei kohuttu läheskään yhtä paljon kuin Crosbysta ja McDavidistä.
Omaan silmään Matthews on kaksi askelta Lainetta edellä luistelussa (esim. lähdöt, suunnanmuutokset ja täydessä vauhdissa pelaaminen), pelinopeudessa ja pelin kokonaisvaltaisuudessa, lisäksi Auston on erittäin hyvä aloittamaan. Laine on kaksi askelta edellä maalinälkä & laukaus -kombinaatiossa. Klassinen playmaker vs. sniper -asetelma.
Tämän draftin top 3 on poikkeuksellisen tasokas, oikeastaan kaikki noista olisivat "normaalitilanteessa" ykkösvarauksia.
Kuinka monta ketjua Jatkoajassa oli McDavidista kun hän oli 15v?
Tavaresista kohuttiin jo vuosia ennen hänen varausikäänsä:
Unohtakaa jo Crosby, John Tavares on jääkiekon tulevaisuus | sivu 2 | Jatkoajan keskustelupalsta
Minä vuosina tällä vuosituhannella Puljujärvi olisi mielestäsi mennyt ykkösenä?
Ei hitto. Tuleeks siitä jo kolme vuotta kun jännättiin Barkovin sijotusta? Monissa papereissa Seth Jones sillon 2., Barkov 4. Florida halus senan. Näin nää joskus menee, win-win.
Mm-kisojen alkusarjan pisteet Valko-Venäjää vastaan ei vielä meikäläistä vakuuta puoleen taikka toiseen. Lähtökohtasesti Suomella on USAa paremmat tsäänssit menestyä näissä kisoissa ja Laineella samalla mahis ottaa isoa roolia siinä. Harmi että alkusarjan vika peli Kanadaa vastaan saattaa olla vaikka merkityksetön, toki Laine & co. joutuu kovaan paikkaan jatkopeleissä.
Siihen @olkikuukkeli sulle vielä nui 2000-luvun 1-varaukset järjestyksessä, Rick Dipietro (Dany Heatley*), Ilya Kovalchuk, Rick Nash, Marc-Andre Fleury (Eric Staal*), Alexander Ovechkin, Sidney Crosby, Erik Johnson, Patrick Kane, Steven Stamkos, John Tavares, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Nail Yakupov, Nathan Mackinnon, Aaron Ekblad sekä Connor Mcdavid.
Minä vuosina tällä vuosituhannella Puljujärvi olisi mielestäsi mennyt ykkösenä?
Eiks tää ole jo vähän hiusten halkomista että hypetetetiinkö Tavareista yhtä paljon kun Crosbysta ja McDavidistä? Kuitenkin Tavares sai sen poikkeusluvan sinne OHL:lään 14-vuotiaana, joten kyllä siitä aikoinaan juttuja väänettiin niin paljon kuin ihmiset vaan jakso lukea. Mutta itse draftivuonna muistaakseni Victor Hedman jopa pikkasen haastoi Taversia tosta ykköspaikasta, mutta valinta oli loppupeleissä kai sitten itsestään selvyys.Tavaresista ei kohuttu läheskään yhtä paljon kuin Crosbysta ja McDavidistä.
Tänään on se pelipäivä, kun voidaan harrastaa vertailua tosissaan. Tämä peli on huomattavasti enemmän Matthews vs. Laine kuin Suomi vs. USA.
Kyllä on. Näissä kisoissa ei ole mitään muuta kiinnostavaa kuin näiden nuorten pelaajien seuraaminen.No eikä ole. Yksi pelaaja ei ole koskaan joukkuetta suurempi vai onkohan Jalonenkin tätä mieltä, tai Laine, tai Matthews, tai muu Suomen joukkue? Pelin voittaja saa samalla tavalla enemmän pisteitä kuin hävinnyt joukkue ja elämä jatkuu. Ja turnaus.