Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 693 765
  • 17 056

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
3 peliä 4 päivään road tripillä ja täällä ollaan sitä mieltä että pitäisi käydä sinä ainoana välipäivänä vetämässä 1000 porrasta Empire State Buildingiin "ku se pääs Nykiin." Ei jumalauta.
Just noin mä olen koko ajan täällä sanonut, sanasta sanaan!

Mikä vittu siinä on, ettette osaa lukea tai argumentoida sitä vastaan mitä on de facto sanottu? Pitääkö aina pystyttää se olkiukko, jota vastaan hyökätä? Minä puhuin kaupunkiin tutustumisesta ja täällä nämä reikäpäät tulevat höpöttelemään museoista ja ESB:n porraskävelyistä. Ja vieläpä olen alleviivannut, että Laine saa tehdä mitä huvittaa, mutta että oma mielipiteeni on, että uteliaisuus olisi hyvästä. New Yorkia ei opita kerralla tai edes viidellä.

Olisko nyt kuitenkin niin että sinulla on jonkinlainen tunneside New Yorkiin ja mielestäsi kaikkien pitäis kokea se maailman paras kaupunki?
Joo varmasti on, mutta en nyt niinkään ole edes puhunut siltä kantilta, vaikka yhdessä viestissäni vähän kieli poskella siihen suuntaan heitinkin. Tarkoitus on ollut pikemminkin alleviivata erilaisien kaupunkiympäristöjen näkemistä kun mahdollisuus tulee. Tunnustan toki, että olen paitsi henkilökohtaisesti, myös akateemisesti aiheesta kiinnostunut, joten se toki vaikuttanee.

Vai oletko sitä mieltä että Los Angeles, Chicago, Montreal, Vancouver, Miami, etc. etc. pitäisi kiertää myös siellä ollessa? Koska se kuulostaa vähän ehkä kohtuuttomalta.
Ei varmaankaan kannata, jos ei ole siihen aikaa, eli jääkiekkoilijan tapauksessa välipäivää. Muussa tapauksessa kannustaisin kernaasti tutustumaan noihinkin kaupunkeihin oman kapasiteetin puitteissa, eikä siinä ole mielestäni mitään kohtuutonta. Enemmänkin se on mahdollisuuksien hyödyntämistä.

Olen pahoillani, mutta "New York on hieno kaupunki ja olenä vähän harmissani että minulla ei nyt tällä pelimatkalla ollut mahdollisuutta viettää päivää tutustuen tähän greittiin sitiin, vaan päätin jäädä hotellille lepäilemään" olisi minusta ollut huonompi vastaus ja siitä olisi saanut 0,5 pistettä vähemmän arvostusta, kuin tuosta nyt nähdystä, "Ei kiinnosta" kommentista.
Ok. Se on sun mielipide, mulla on toisenlainen. Kummallakin on ihan täysi oikeus omaansa eikä toinen ole toista huonompi. Myös Laine saa sanoa ja tehdä kuten huvittaa.
 
Joo eihän Laine käy New Yorkissa varmaan montaa kertaa enää elämässään. Eihän siellä pelaa kuin kaksi NHL-joukkuetta joiden molempien kotihalleissa pelataan yksi ottelu per kausi.

Pointtiisi tämä ei varsinaisesti vaikuta mitään mutta Devilsin voi minusta laskea samaan porukkaan. Esim. MSG:ltä pääsee Prudential Centeriin yhtä nopeasti kuin Barclays Centeriinkin.
 

teppana

Jäsen
No niin. Omalta osaltani tämä keskustelu on nyt käyty. :D V-G-, et ole kohtuuton. Ihan hyvä se on kannustaa ihmisiä kiertelemään kun siihen kerran mahdollisuus on. Tämä keskustelu on muuttunut absurdiksi jo hetki sitten. :D
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
On tämä kyllä jokseenkin hieno keskustelupalsta. 18-vuotias suomalainen Patrik Laine siirtyi viime pelin jälkeen NHL:n maalipörssin jaetulle kärkipaikalle, niin mistäs täällä keskustellaan parin sivun verran? No vittu siitä että kävikö se Patu katselemassa tällä kertaa nähtävyyksiä New Yorkissa vaiko ei. Voi vittu nyt oikeesti, etten paremmin sano.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tehtiin joskus 90-luvulla välilasku JFK:lle ja jäätiin yöksi. Muut lähti kaupungille ja mä jäin hotellihuoneeseen pelaamaan kännykällä matopeliä...en ole katunut ratkaisua vieläkään, kaverit nimittäin rullattiin yössä. :)
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Pitäähän sitä kai jutun juurta saada, mutta en nyt osaa olla kovin pahoillaan, jos teini uskaltaa maailman mediaan sanoa oman rehellisen mielipiteensä. Aina jaksetaan valittaa kun kaikki jauhaa hokijargonia ja sitten kun et jauha, olet jotenkin epäonnistunut. Onneksi Patella itsellään on muiden mielipiteistä todennäköisesti sama mielipide kuin nähtävyyksistä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@V-G- :n pointti uteliaisuudesta on kannatettava ja ymmärrän sen täysin. En kuitenkaan osaa hirveästi yllättyä, että teini-ikäinen lätkäjätkä ei näe asiaa ihan samalla perspektiivillä kuin täällä moni, varsinkin kun otteluruuhka painaa päälle. Pakko silti yhtyä tuohon, että erittäin positiivinen piirre olisi nuoressa urheilijassa olla kiinnostunut muustakin kuin hotellikuolemasta. Onkohan tällaisia ylipäätään, vai herääkö kiinnostus joillain sitten aikuisiällä vasta?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is

susi

Jäsen
Tämä ketju on kyllä niin huikean absurdia luettavaa. Lainetta kritisoidaan milloin mistäkin, no kun se kokonaisvaltainen pelaaminen ei ole hyvää, no kun tulee kiekonmenetyksiä ja eihän sillä ole ku vaan se laukaus ja nyt kaikkein parasta eli onpa se urpo tyyppi kun ei lähde kesken rankkaa vieraskiertuetta kiertämään kaikenmaailman nähtävyyksissä.

13 ottelua, 8+3 ja NHL:n maalipörssin jaettu 1. nimi. Ei tässä nyt tarvii muuta sanoa.
Uskokaa jo, että Laine tulee tekemään maaleja NHL:ssä ja saatanasti.
Laineesta ei tarvitse tulla esim. Sasha Barkovia, molemmat ovat erinomaisia pelaajia, kukin omalla sarallaan. Se on järjetöntä kuvitella minkä tason pelaaja Laine esim. 7 vuoden päästä 25 vuotiaana kun pelin taso jo 18-vuotiaana tulokkaana on sitä mitä se on.

Toki oman aikansa NHL:n parhaaksi pelaajaaksi nouseminen on aikamoisen työn takana koska voi olla vain yksi Connor McDavid.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mikä ihmeen keskustelu tästäkin nyt on saatu aikaan, että mitä mies tekee vapaa-ajallaan :D? Laine tosiaan on jo käynyt New Yorkissa aiemmin, ja varmasti tiukassa pelitahdissa sekä lentojen ynnä muiden jälkeen haluaa vain ottaa rennosti. Kyllä se vielä ehtii.

Lehdet kirjoittavat huippupelaajien kohdalla otsikoita lähes mistä vain, ja niin Laineenkin kanssa tehdään. Fanit haluavat tietää pelaajistaan pieniäkin juttuja, ja lehdethän niitä kirjoittelevat.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Siinä voi olla valmennusjohto suht tyytyväinen, kun ei tartte miettiä, että onko Laine jossain klubilla kokaiinipäissään nussimassa paljaalla huoria.

Varmasti aika paljon muuttunut nuo ilta-aktiviteetit muutenkin noilla pelaajilla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Musta tää "mitä Laine teki Nykissä" keskustelu on hyvä osotus siitä missä menään Laine-hypen kanssa täällä Suomessa että Winnipegissä jossa toi juttu on julkaistu. Äkkiä on poika päässy urheilijana samaan asemaan jossa mm. Mika Häkkinen, Kimi Räikönen, Matti Nykänen ja Teemu Selänne on ollut eli tehdään pienimmästäkin tikustakin asiaa muutaman jutun verran.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enemmän mä olin pettynyt Barkovin tyttöystävävalinnasta kuin tästä Laineen kiinnostuksen puutteesta kaupungissa kiertelyä kohtaan. Ei nämä meidän nuoret sankarit taida olla ihan täydellisiä, mutta aika lähelle kuitenkin moniin muihin urheilusankareihin verrattuna. So not, kunhan kiekko löytää tiensä verkkoon.

Itse en ole New Yorkissa käynyt (ja saattaa jäädä koskaan käymättäkin), mutta kaippa se on kuin muutkin maailman suurkaupungit, vähän isompi vain (paitsi Tokio on suurempi). Varmasti olisin 18-vuotiaanakin ollut kiinnostunut kaupunkia näkemään jos sellainen tilanne olisi tullut, mutta ymmärrän, että jollakin NHL-uransa starttiin keskittyvällä pojalla, joka on kaupungissa jo aiemmin käynyt ja tulee vielä käymään useamman kerran uudestaankin, on vähän erilainen tilanne, ja pleikkari voi jonain päivänä kiinnostaa enemmän.

Se näistä viihdeuutisista. Teksti-tv:n sivun 235 mukaan Laine on taas kiskaissut maalin. Meinasin valvoa ja katsoa pelin, mutta uni vei voiton tunti ennen ottelun alkua.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sen verta nyt heitän vielä lusikkaa tähän välipäivän soppaan että tuskin se nyt mitään änäriä hakkaa 24/2 siellä huoneessaan. Eiköhän käy ulkona syömässä/kahvilla tai ihan vain kävelylläkin jossain välissä. Ei tarvii niin mustavalkoista olla tuonkaan jutun kanssa. Kuten Suomessakin, joskus nuilla jutuilla voidaan revitellä ja antaa tahalleen väärä kuva. Ja sitten vielä että onhan Lainekkin vain ihminen. Aina ei voi kiinnostaa lähteä sinne sun tänne. Eiköhän miestä olla riepoteltu tässä kauden alla jo aikalailla muutenkin.

Mutta sitten asiaan. Uskomattoman kovaa jälkeä tekee kyllä Laine tällä hetkellä. Maaleja tulee suhkot tasaiseen tahtiin ja olihan tuo viime yön maali taas nättiä katseltavaa. Perseellä pelaa pakin sinne selän taakse, jotta saa itselleen katseen kiekkoon. Sieltä sit maila vain irti ja naps ohjaus ja kiekko löytyy repusta. Täällä on aiemminkin linkattu tuota miehen käsi-silmä-kordinaatiota mutta on huippu luokkaa ja vastaavia maaleja tullaan varmasti näkemään lisää. Samaa settiähän oli jo toissamaalisakin kun neppasi kiekon, otti haltuun ja laitto längestä sisään. Melkoinen veijjari on kyllä kyseessä!
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Oli muuten kliffaa kuunnella kun selostaja sanoi että Lainetta vastaan on vaikea puolustaa maalin edessä kun se on niin iso ja vahva. Joku sanoi täällä että se on ihan paska mies miestä vastaan.

Mutta sillä on puutteita kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Sellainen huomio viime yön pelistä että Jetsin verkkoon tehtiin viisi maalia ja Paten saldo oli 1+0 ja tehotilastossa +1, peliaikaa 20.37. Ei huono 18-vuotiaalle pojalle.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Siinä voi olla valmennusjohto suht tyytyväinen, kun ei tartte miettiä, että onko Laine jossain klubilla kokaiinipäissään nussimassa paljaalla huoria.

Varmasti aika paljon muuttunut nuo ilta-aktiviteetit muutenkin noilla pelaajilla.

Boldasin ton pahimman mahdollisen skenaarion. Varmaan Theo Fleurykin häpes silmät päästään, kun aamulla avasi Winnipeg Sunin kaffepöydässä ja luki miten Pate vietti vapaa-aikansa Nykissä. Ei ollut kokonaisvaltaista pelaamista Patella eikä fyysisyyttä.
 

gerbba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Jokerit
Mutta sillä on puutteita kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Sellainen huomio viime yön pelistä että Jetsin verkkoon tehtiin viisi maalia ja Paten saldo oli 1+0 ja tehotilastossa +1, peliaikaa 20.37. Ei huono 18-vuotiaalle pojalle.

Viime pelin ohjauksen oli pakko olla tuuria, koska ei kaveri osaa kuulemma kuin laukoa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Boldasin ton pahimman mahdollisen skenaarion. Varmaan Theo Fleurykin häpes silmät päästään, kun aamulla avasi Winnipeg Sunin kaffepöydässä ja luki miten Pate vietti vapaa-aikansa Nykissä. Ei ollut kokonaisvaltaista pelaamista Patella eikä fyysisyyttä.
Probertkin varmaan kääntyilee haudassaan.
 

Pera X

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan ensiksi pakko todeta, että paluu kirjoittajaksi palstalle on ihan puhtaasti näiden meidän tulevien supertähtien ansiota. Ihan mahtavaa seurata, miten mm.Pate laittaa mustaa häkkiin ja muitakin todella lupaavia suomalaisnuoria murtautuu avainrooleihin omissa NHL-organisaatioissaan!

Toiseksi, mitä jos jätettäisiin tässä ketjussa nämä Super-Paten vapaa-ajanviettospekulaatiot sun muut kokonaan pois? Tiedän, syyllistyn tällä setillä ihan samaan, mutta kunhan kyselen. Kaikki se tarina, joka liittyy peliesityksiin edes hivenen sopii mulle, mutta muut tarinat vois jättää pois. Kentällä näyttää tapahtuvan ihan tarpeeksi, jotta iltapäivälehtien klikkienkalasteluotsikoiden nollatason 'uutisten' spekulointiin ei tarvitse käyttää aikaa.

Ja Super-Patesta vielä pari sanaa. On siinä järjetön äijä, kun miettii tuota kehitysvauhtia. Ja mikä parasta, Suomesta ponnistaa ihka oikea MAALINTEKIJÄ, joka kiekkoa häkkiin änärissä 18-vuotiaana poikasena. Toivottavasti suomalaiset junnukoutsit ja junnut ottavat mallia siitä, miten päästään huipulle nimenomaan maalintekijänä. Omat odotukset ennen kautta ja World Cupin jälkeen olivat luokkaa 15+ maalia 25+ pistettä ja koko kausi ylhäällä rajoitetussa roolissa (alemmat kentät 5-5 pelissä, ja kakkos-YV:tä). Ja mitä vielä, tää 18v junnu vetää kärkiketjuissa isossa roolissa, ja vastaa lähes yksin Winnipegin YV-tehoista.

On se päällikkö!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännä keskustelu. Olisiko Laineen pitänyt mennä katselemaan nähtävyyksiä Nykissä vai ei. Miten se voi kenenkään kärkeä kostuttaa kävikö Laine WTC:n raunioilla vai ei? Ketä kiinnostaa...

Lisäksi eiköhän Jetsien organisaatiossa olla ainakin tyytyväisiä, kun Laine jää vieraskiertueella vapaapäivinä hotellille keräämään akkuja kaupungilla heiluskelun sijasta. Oli syyt mitkä hyvänsä.

Herranjestas.
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Ottamatta sen enempää kantaa siihen onko Nyki hieno kaupunki vai ei, täytyy sanoa että hyvään tahtiin kehittyy Paten kokonaisvaltainen pelaaminen. Kulmapeli on mennyt koko ajan eteenpäin niistä kauden ekoista peleistä jossa ei tainnut voittaa yhtäkään kiekkoa itselleen.

Myös kiva nähdä, että vihdoin ja viimein alkaa löytyä todellista kemiaa Scheifelen ja varsinkin Ehlersin rinnalla. Ehlers kyllä tykkää ihailtavasti kuskata kiekkoa ja sen jälkeen etsiä katseellaan Laine, ja tämähän sopii Laineen kaltaiselle pelaajalle erittäin hyvin. Myös halloween-hassutteluista voitasiiin päätellä, että kemiaa löytyy myös kaukalon ulkopuolella Pohjolan pojilta.

Patrik Laineen otteita viimeisestä 4 pelistä - Youtube
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös tämä ketju ole juuri oikea paikka ruotia Patrik Lainetta myös ihmisenä. Kaikki näemme kuitenkin ne maalit ja perustilastot löytyvät ilmankin foorumia.

Mielestäni keskustelupalstan ideaan kuuluu juuri tällainen pohdiskelu, mitä Paten New Yorkin reissusta tuli. Tilastoanalyyseille on omat kanavansa. Sen sijaan ei ole muuta kanavaa sille, että vaihdetaan mielipiteitä kiistatta lahjakkaan suomalaisen uran rakentumisesta. Selänteen aikana noista pystyi juttelemaan vain kaverien kanssa irl.

Ja mitä tulee Patrikin lausuntoon, niin olihan se nyt vähän tylsä. Ei ehkä kannatakaan mennä rymyämään rankalla reissulla, mutta tuolla lailla lausuttuna tulee mieleen jotkut missit, jotka suorastaan ilkamoivat tietämättömyydellään, jos heiltä kysyy vaikka Talvisodan alkamisvuotta.

Itse olen niin utelias luonne, että tekee aina pahaa, kun (yleensä nuoret) niin tylyn kategorisesti ilmaisevat sen, ettei joku asia kiinnosta tippaakaan. Ei tartte ollakaan, mutta osoittaa tiettyä älykkyyttä ja pelisilmää olla julistamatta sitä niin "ylimielisesti" kuin nykyään tehdään.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eikös tämä ketju ole juuri oikea paikka ruotia Patrik Lainetta myös ihmisenä. Kaikki näemme kuitenkin ne maalit ja perustilastot löytyvät ilmankin foorumia.


Olen samaa mieltä. Tänne vaan kaikki Laine-asiat! Onhan jo mainittu, ettei Patrik Laine ole ensimmäinen suomalainen Laine-niminen maalintekijä? On varmaan. On tossa hakutoiminto. Erkki Laine. Tuskin ovat sukua. Mutta näin (uudelleen) pienenä tietokisavihjeenä. Tästä on tulossa hienot 10-20 vuotta. Vielä ei olla edes Pasilan asemalla (ilmaistuna tälleen Stadi-keskeisesti) ja jo on tapahtunut vaikka mitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös