Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Tuossa ei varmaan niin hirveästi ole corseilla väliä, jos valmentaja ei halua peluuttaa Lainetta omissa aloituksissa, niin sillon hän ei pelaa Sheifelen kanssa. Scheifelen peluutusta hän tuskin haluaa muuttaa vain saadakseen Laineen parhaimman sentterin rinnalle. Sinänsä voi olla montaa mieltä onko se Scheifele nyt niin onnistunut roolissaan esim juuri corsit eivät vakuuta, mutta tulos kyllä. Tuloksesta siellä kuitenkin pelataan, joten vanha kunnon +/- saisi olla arvostetumpi tilasto.
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Laineen puolustustaidot tuntuvat olevan kyllä todella aliarvostettuja tai sitten niitä yksittäisiä virheitä oikeasti kytätään aivan liikaa.
   
 3. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Siksi että jos mietitään pelkkää Corsia, ei käytännössä ole joukkuetta joka ampuu vain 1,5 % kuteja tai 20 % kuteja, vaan lauma joukkueita, jotka ampuvat noita kaikkia eri kuteja, toisilla painotus on lähempänä, toisilla kauempana. Tai toisella tavalla tarkastellen: suurin osa kovimmista kiekonhallintajoukkueista ei painotu tuonne siniviivalaukauksiin.

  Jos joku "carolina" tai "pittsburgh" poikkeaa säännöstä, se ei tarkoita etteikö suurin osa muista joukkueista menisi normaalimman hajonnan mukaan.
   
 4. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Tuo tutkimus on hieman kujalla siitä, mihin kaikkeen laukaisuyrityksiin perustuvaa dataa käytetään, ja minkä tilastojen kanssa. Ei kovin pätevä.
   
 5. Lainaus:
  Tai sitten sinä olet hieman kujalla siitä, mitä tuolla tutkimuksella pyrittiin selvittämään..

  Tutkimusasetelma oli selvittää eri mittareiden kykyä ennustaa menestystä. Mielestäni ihan relevantti tutkimuskohde, kun tämänkin ketjun keskustelua seuraa ja katsoo millaisia käsityksiä noista tilastoista liikkuu. Jotkut toki käyttävät noita mittareita muuhunkin kuin menestyksen ennustamiseen, mutta se ei tarkoita sitä, että "tutkimus olisi kujalla". Niitä asioita voidaan sitten tarkastella muissa tutkimuksissa.
   
 6. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Minkä takia siinä sitten arvioitiin tilastoja/tilastointimenetelmiä, joita ei käytännössä esitetyllä tavalla käytetä menestyksen ennustamiseen?

  Kärjistettynä:
  Pelaaja A tekee 20 maalia.
  Pelaaja B tekee 18 maalia.

  Vaihtoehto:
  Pelaaja A tekee 20 maalia, 65 laukaisyritystä.
  Pelaaja B tekee 18 maalia, 130 laukaisuyritystä.

  Kumpaa kokonaisuutta tarkastellen on helpompaa tarkastella onnistumista ja ennustaa tulevaa? Millä tavalla olennaista maali- ja laukaisutilastojen asettaminen vastakkain on?
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 00.26
 7. Lainaus:
  Oletko seurannut tässä ketjussa käytyä keskustelua? Suunnilleen joka toisessa kommentissa on pohdittu, ennustavatko laukaisupohjaiset tilastot joukkueen menestystä. Siksi sitä on myös relevanttia tuktia.

  Jos sinä olet kiinnostunut näiden tilastojen kyvystä ennustaa yksittäisten pelaajien maalintekoa, niin kannattaa etsiä sitä aihetta käsittelevä tutkimus tai tutkia aihetta itse. Tutkimus ei ole automaattisesti epärelevantti, vaikkei se käsittelekään juuri sinua kiinnostavaa aihealuetta.
   
 8. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Olen seurannut Corsi-keskustelua kohta vuosikymmenen. Voit vaihtaa kärjistykseni tilalle joukkueet.
   
 9. Lainaus:
  Lainaus:
  Kärjistyksesi menee sarjaan "ei kovin pätevä", sillä se on epärealistinen ja epätasapainoinen. Totta kai enemmän informaatiota on parempi. Kukaan ei ole kai väittänyt muuta. Siinä "ei kovin pätevässä" tutkimuksessakin todettiin, että eri tilastojen yhdistelmä on paras ratkaisu.

  Edelleen sen tutkimuksen viesti on, että pelkkiä laukauisutilastojen tuijottamalla et saa kovin hyvää ennustetta menestyksestä, toisin kuin moni tuntuu luulevan. Uskon, että asia oli valjennut sinulle kymmenen vuoden seuraamisella ilman tuota tutkimustakin. Pisteet siitä.
   
 10. Lecavalier Jäsen

  Luulin tulevani lukemaan Patrik Laineen otteista. Sen sijaan ketju on täynnä kahnausta corsi -tilastoista. Voin kertoa, ettei kiinnosta tästä ketjusta lukea mielipiteitä tilaston tärkeydestä. Siihen löytynee jokin parempi paikka jatkaa väittelyä.

  Itse ketjun aiheeseen palatakseni, täytyy todeta Laineen liikkumisen ja pelaamisen näyttävät tällä hetkellä todella tukkoiselta. Mielenkiintoista nähdä, kestääkö jumisuus koko kauden. Mikäli räjähtävyyttä ei pelaamiseen tule kauden aikana lisää, ei ole mitenkään sanottua, että viime kauden lukemat tulevat parantumaan. Varsinkin nyt, kun paikka kakkosketjussa vaikuttaa sementoidulta eikä ykköseen ja isommille minuuteille ole näillä esityksellä asiaa.
   
 11. adolf Jäsen

  Kyllä oli karvas pettymys kun ensin toteaa että Winnipeg on tehnyt 7 maalia ajattelee että "no nyt on tehnyt pate paljon pisteitä". Jättää tuon matsin tarkastamisen viimeiseksi ja alkaa maali kerrallaan selaamaan alaspäin. Ja mitä?! Ei edes yhtä kämäistä syöttöpistettä!
   
 12. 6sto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Joo ja peliaikakin pyörii taas siellä 14min kieppeillä? Mitä siellä Winnipegissä tapahtuu tällä hetkellä?
   
 13. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Kyllä jotain on pielessä jos ottelussa jossa WGP tekee seitsemän maalia, Laine ei lauo kertaakaan maalia kohtia, tai taklaa kertaakaan.
   
 14. Sudan1 Jäsen

  Lainaus:
  Nyt olet pahasti hukassa, kuten Golden AWe yritti jo rautalangasta vääntää. Esittämäsi tutkimus on vähän sama asia, kun jälkikäteen tutkittaisi kumpi korreloi enemmän voittojen määrän kanssa: voittojen määrä / laukaisuyritykset. Tottakai vastaus olisi voittojen määrä koska korrelaatio olisi täydellinen.

  Mistähän johtuu, että vedonlyöntityhtiöt käyttävän kerroinasettelussaan vahvasti joukkueen maalipaikkojen lukumäärää kerrointa määrittävänä tekijänä? Ja tekevät tällä toiminnallaan vielä rahaa vaikka palautus% on 95 paikkeilla. Tuolla sinun esittämälläsi tutkimuksella ei ole tulevaisuuden ennustamisen kanssa kauheasti tekemistä.
   
 15. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  On Laine taklannut. Oli Iltalehdessä nimittäin yön tärkeimpiä urheilu-uutisia. Taklauksen jälkeen kotiyleisön on voihkinut ihastuksesta.
   
 16. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  NHL tosin ei yhtään taklausta ole tilastoinut. Mutta jos on käynyt johonkin törmäämässä niin otetaan takaisin. Kyllä me tällä menolla Patesta vielä hyvä nelosen jyrä saadaan :)
   
 17. Largo Jäsen

  Joo, äkkiä ketjut uusiksi, eihän tuosta tule yhtään mitään. Ykkönen surffailee kentällä ilman kemian tynkää ja Laine joutuu kantamaan ketjukavereita reppuselässään, ilman kemian tynkää. Perreaultilla ja Armillakin käynyt pari kertaa tuuri. Ja maalivahti ei saa mitään kiinni. Päästi avauserässäkin kolme maalia taakseen.
   
 18. Lainaus:
  Myönnetään, tuo oli huono muotoilu. Piti puhua menestymisen selittämisestä, ei menestymisen ennustamisesta. Näillä voi olla joku yhteys, mutta ei välttämättä.

  Kuten tässäkin keskustelussa on jo todettu, lyhyen tähtäimen ennustamisessa tarvitaan määrällisesti laajempaa dataa, kun maalimäärätilastoissa sattumalla on suurempi merkitys. Pitkällä aikavälillä tämän merkitys vähenee ja jopa katoaa.

  Edelleenkään kukaan ei ole kiistänyt, ettei laukaisutilastotkin selittäisi menestystä, vaikkakaan ei erityisen hyvin.
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lopettakaa jo tuo tyhjänpäiväinen ja äärimmäisen epäkiinnostava corsi- sun muu tilastoanalytiikka tässä ketjussa! Etenkin, kun se on jatkunut jo sivukaupalla.

  Tämän ketjun aihe on Patrik Laine, ei tilastokikkailut.
   
 20. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jos nyt kaivamalla kaivetaan, niin kyllä Patelle pieniä ansioita voidaan löytää Winnipegin viime yön maaleihin.

  Scheifelen yv-osumassa kolme (3!) av-pelaajaa merkkasi neliön keskelle noussutta Patrikia. Wheelerillä oli kohtuullisen helppo työ lähettää poikittaissyöttö Scheifelelle, joka odotteli täysin vapaana siellä Paten normaalipaikan huitteilla. Lisäksi tähän osumaan olisi merkitty Laineelle kolmossyöttö.

  Pikku-Bryanin ohjurimaalia edelsi myös Laineen esityö, 1940-luvulla olisi ehkä merkitty kolmossyöttö. Olisi Chiarot vaan vetänyt suoraan maaliin...
   
 21. Lasimestari Jäsen

  Lainaus:
  Samaa katsoin itsekin. Myös aikaisemmissa peleissä ollut nähtävissä, että Laine merkataan laukaisupaikoissa tarkasti, erityisesti yv:llä neliön keskeltä.
  Nyt vain pitäisi pystyä irtautumaan vartioinnista... Tällä hetkellä näyttää todellakin siltä, että räjähtävyys ja sähäkkyys puuttuu kokonaan. Kuten tuolla aikasemmin mainitsinkin, niin -5kg olisi mielestäni optimaalisempi. Varsinkin kun näyttää, että ihan kaikki paino ei ole pelkkää lihasmassaa...
   
 22. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Minusta vaikuttaa siltä, että tuo on ihan tarkoituksellista pelaamista Winnipegiltä ja Laineelta. Tietävät että vastustaja pelaa suurimman pelon ensimmäisenä pois, eli Laineen, jolloin Laine pystyy omalla pelaamisellaan tekemään tilaa muille. Kuten esimerkin tapauksessa Scheifelelle. Maurice on tämän tajunnut ja sen vuoksi siirtänyt Laineen yvllä tuohon keskelle, jossa hän sitoo parhaimmillaan kolme pelaajaa itseensä kuten viime yönä. Ja mikäli vastustaja taas ei pelaa Lainetta pois, niin on melkoinen vaaratekijä tuossa neliön keskellä. Nerokasta sanoisin minä.
  Joukkue edellä mennään ja hattua päästä Laineelle että on sopeutunut tuohon eikä ajattele vain omia pisteitään. Alkukaudesta oli nähtävissä pientä turhautumista, mutta tällä hetkellä poika on aivan eri moodissa. Kyllä niitä pisteitäkin taas tulee. Ei siitä tarvitse olla huolissaan.
   
 23. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Vaikkei nyt mikään kympin suoritus Laineelta ollut viime yönä (0 laukausta jne), niin kyllähän tuohon 14 minuuttiin paljon hyvääkin mahtui.

  Kuten jo joku mainitsikin, Laine helpotti paljon Scheifelen ja Wheelerin duunia näiden kolmannessa maalissa imemällä kolme Wildin pelaajaa itseensä mikä sitten avasi sen vapaan syöttö ja laukaisulinjan Scheifelelle. Tämän lisäksi oli nähtävissä hyvää karvausta ja taisi jopa muutaman kerran karvata sen kiekon pois hyökkäysalueella omatoimisesti. Kerran tarjosi Trouballe loistavan maalintekopaikan ajamalla hyökkäysalueelle yksin ja malttamalla odottaa toista aaltoa samalla kun jälleen imi vastustajien huomion itseensä. Muutenkin oli Laineella vähän tuommoinen peli, että olisi ihan hyvin voinut laukoa muutamasta paikasta, mutta päätyikin malttamaan ja syötti kaverilleen jotka pääsivät hyville tekopaikoille. Toki jatkossa tahtoisin edelleen nähdä kaverin kokeilevan hanakammin sitä laukaustaan vastaavista tilanteista.

  Kyllähän Laine sen maalinteon osaa ja sen kaikki tietää, joten ihan hyvä varmaan pelaajan uran kannalta tämmöinen kausi, että tosissaan panostaa niihin heikkouksiin kentällä ja pyrkii olemaan muutakin kuin yksipuolinen sniper joka elää muiden tarjoiluista.
   
 24. Lasimestari Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä muuttuneista yv-paikoista tarkoituksellisuudesta.

  Ehkä ilmaisin vain itseäni huonosti mutta näyttänyt, että myös 5vs5 pelissä puolustajat pelaavat lähellä. Ja erityisen lähellä yv:ssä neliön keskellä.

  Tasakentällisin pitäisi pystyä irrottautumaan vartioinnista ja siihen räjähtävyydestä ja sähäkkyydestä tuskin olisi haittaa..
  -> laukaisupaikkoja, maaleja, ylivoimia???
   
 25. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Myönnän, että mulla menee aika mutuiluksi, mutta olen vähän samoilla linjoilla. Vähän jälkikäteen tuntuu hassulta, että kesällä painotettiin niin paljon voimaa ja painoa. Tämä samalla, kun huitomisia karsitaan ja tässä liigassa pärjää nopeudella ja kevyellä potkulla paremmin kuin koskaan ja pienetkin kaverit ovat valideja. Toivottavasti tästä viisannutaan ensi off-seasoniksi. Tai sitten tuossa on jokin hyväkin ajatus taustalla, jossa mietittiin pidemmälle kuin tätä kautta.