Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Väitettiinkö tekstissä, että Laine olisi kuulunut farmiin? Jotenkin itse luin ihan päinvastoin!

  Erittäin paljon samoilla linjoilla @torspo n kanssa.

  - Ehlers on tosiaan aika laput silmillä vauhtinsa kanssa.

  - Jalat näyttävät olevan aika jumissa, liiallinen peliaika voisi johtaa melkoiseen väsähtämiseen.

  - Omalla tekemisellä pitää myös saada maalipaikkoja, vaikka esim. tänään maalissa oli loistava ajoitus paikan haun osalta.
   
 2. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:

  Kyllä siinä ensimmäisessä kappaleessa niin luki, tosin puhuttiin viime kaudesta. Tosiasia kuitenkin on, että maaleja ja laukauksia omiin tuli keskiarvoa paljon vähemmän, kun Laine oli kentällä.
   
 3. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Tekstissä väitettiin että Laine olisi joutunut Edmontonissa farmiin, mikä on erittäin absurdi väite. Laineen puolustus on ollut alusta asti hyvää, joten eiköhän se ois toiminut myös Edmontonissa. Laineen tasoista pelaajaa ei laitettais yhtään missään joukkueessa farmiin. Ei edes Penguinsissa.
   
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Typeräksi jankkaukseksi tämä menee, mutta on se nyt kumma, että kerrankin joku on nähnyt vaivaa tekstin eteen, niin sitä ei edes lueta ennen kommentointia.

  Jossain Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti laitettu farmiin Puljun tavoin, niin hirveää pelaaminen puolustussuuntaan ja laidoissa oli viime kaudella, änärissä täytyy puolustamisen olla kunnossa ennen kuin peliaikaa tulee, poislukien ihan poikkeusyksilöt mihin ryhmään Laine tietenkin kuuluu.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  En nyt muihin kohtiin jaksa tarttua, mutta noita virheitä tulee jokaiselle ja vastaavasti taas Laineen kohdalla nuo korostutvat kun ukko oli kaikkien suomalaisten suurennuslasin alla. Vastaavasti sitten muita pelaajia ei seurata vastaavalla tarkkuudella, Laineelta näytti tilastoihin tulleen 55 kiekonmenetystä kun tuolla hyökkääjistä on mm. Draisatl 75 menetystä, Crosby 70 menetystä, Getzlaf 68 jne. Muutenkin noita mokia ja menetyksiä tulee enemmän kun yrittää luoda peliä ja maalipaikkoja, jollekkin duunarille noita ei kovin montaa merkata kun yleensä ratkaisu on dumbata kiekko päätyyn ja omasta mielestä päinvastoin valmentajan pitäisi rohkaista yrittämään eikä rangaista virheistä. Siitä olen myös varma, että yksikään valmentaja ei olisi Lainetta farmiin komentanut ja ansaitsi noilla näytöillä myös peliaikansa, samanlaista peliaikaa nautti mm. Perrault, Ehlers ja Little ja tasakentällisin teki kuitenkin 2.71 pistettä per 60min. Tasakentällisin peliaikaa tuli 15:09 mikä oli 42. eniten liigasta kun pisteitä tuli tasakentällisin jopa Matthewsia (2.32) kovempaa tahtia. Ylivoimalla taas pelaikaa tuli 2:43 min per peli mikä oli 65. eniten koko liigassa.

  Puolustussuuntaanhan Pate pelasi jo ekoista peleistä saakka todella tunnollisesti ja usein liiankin tunnollisesti kun oli ensimmäisten joukossa säntäämässä alaspäin, kauden mittaa tuo pelaaminen kehittyi myös paljon ja sai paljon kehuja Mauricelta ja Chevylta. En kyllä millään tapaa pysty allekirjoittamaan, että puolustaminen olisi ollut hirveää ja jos tuo puolustaminen ei toimisi ja oma pelaaminen johtaisi jatkuvasti laukaisupaikkoihin omissa niin ei siellä ylhäällä kauaa pelattaisi oli laukaus kuinka hyvä tahansa.

  E: Lainaus:
  No tähän on vielä pakko tarttua kun selvästi Laineella virtaa riitti (koko kesän hei vielä treenannut ja levännyt niin luulisi jaksavan!) ja vastaavasti Wheeler piiputti ihan täysillä viimeisen erän ja tuo ykkösketjun väsyminen oli maksaa Jetsille pelin voiton. 4. ketjukin taisi istua koko viimeisen erän vaihtopenkillä niin ei tuo peluutus ihan putkeen mennyt.
   
 6. scholl Jäsen

  Heikommassa joukkueessa pelaaminen on muutenkin enemmän hurlumhei-meininkiä, jolloin soi molemmissa päissä. Niinhän se oli Winnipegissä Selänteenkin aikana. Ei voi oikein verrata sitä, mikä Laineen tilanne on tuolla verrattuna siihen, mikä se potentiaalisesti olisi Edmontonissa. Liian paljon muuttujia, jotka olisivat täysin toisin.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  McJesuksen vieressä olisi varmaan 60 maalia tullut ihan heittämällä. ;)
   
 8. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Eikös tossa ekassa kappaleessa kuitenkin selvästi sanota että Edmontonissa Pate olisi todennäköisesti pistetty farmiin laukauksesta/muista kyvyistä huolimatta? Winnipegin valmentaja vain näki asian eri tavalla.

  Mun mielestä Lainetta & Puljua on turha verrata. En usko että Pulju pystyy ikinä tekemään 64 pistettä NHL:ssä. Laine teki sen ensimmäisellä kaudella. Eikä yhtään haittaa jos Puljujärvi todistaa mun olevan täysin väärässä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017 klo 12.52
 9. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No kyllähän tuossa alkuperäisessä lainauksessa aika selvästi sanotaan mielipiteenä, että todennäköisesti Pate olisi jossain Edmontonissa laitettu farmiin Puljun tavoin. Alleviivaamasi ei poista sitä.
   
 10. torspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lähinnä nyt tarkoitukseni oli kommentoida sitä kun tällä ja viimekin kaudella monet valittavat vain siitä kuinka valmentaja sorsii ja surkeat ketjukaverit eivät syöttele meidän tähtipelaajalle maaleja, kun mielestäni asia ei ole aivan niin, eikä ollut viime kaudellakaan vaan ainakin valmentajan suhteen päinvastoin.
  Katsoin viime kaudella n. puoliväliin asti kaikki Winnipegin matsit ja alkukaudesta myös kaikki Edmontonin. Alkukauden matseissa omaan silmään näytti siltä että Pulju pelasi pelillisesti vähintään yhtä hyvin kuin Pate (Pate tietty teki maaleja koska jumalainen veto), mutta joutui silti koirankoppiin, muutaman minuutin peliajalle ja katsomoon mistä ei enää näyttöjä paljon anneta. Itse Laine tietty pelipaikkansa itselleen pelasi, mutta niillä oman alueen virheillä mitä viime kaudella varsinkin alkukaudesta syntyi, olisi mielestäni moni tiukemman linjan koutsi tipauttanut sitä peliaikaa (varsinkin jos maalinteko olisi tökkinyt samanlailla kuin preseason matseissa) ja pallo olisi voinut lähteä vierimään ihan eri suuntaankin, ja luulen että varsinkin Mclellan Edmontonissa olisi näin tehnyt, ainakin Puljun kohtelun perusteella. Mauricen alaisuudessa muutama isokaan virhe matsissa ei vaikuttanut Laineen peliaikaan oikeastaan mitenkään, vain muutaman kerran Laine tipautettiin pois loppuminuuteilta kun suojeltiin johtoa. Turhahan näitä tietty enää on jossitella, Laine sai mahdollisuuden ja luottoa, otti paikan eikä enää katsonut taakseen ja nythän Puljua ja Lainetta ei voi enää verrata toisiinsa. Olen vain vähän allerginen tuollaiselle narratiiville, että Laine tekee kaiken oikein ja joukkuekaverit ja valmentaja ovat vain haittana maalinteolle. Yritän katsella matseja ilman värilaseja, vaikka siis fanitan Lainetta enemmän kuin ketään yksittäistä pelaajaa Raipen jälkeen. Onhan se toki mahdollista, ellei peräti todennäköistä että seuraan Laineen pelejä vähän liiankin kriittisesti, siihen se helposti varmasti menee kun seuraa suurennuslasilla yhden pelaajan otteita.
   
 11. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  No anteeksi vaan, mutta vitut! Oli puhe siitä, että väittikö kirjoittaja, että Laine kuuluu farmiin. Ei väittänyt, vaan nimesi Laineen poikkeustapaukseksi. Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on?

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 12. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Samaan olen kiinnittänyt huomiota. Laine näyttää luistelevan tervassa ja muutenki vaikuttaa joka vaihdon lopulla olevan melko piipussa.
   
 13. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  Lainaus:
  En tiedä mitä tilastoja olet katsellut. Mutta fakta on se ettei Laineen viime kauden corsi-lukema ollut joukkueen toiseksi paras. Eikä se ole sitä edes tällä kaudella, vaikka tämä kausi on corsin puolesta mennytkin todella paljon paremmin. Edes väitteesi +/- tilastosta ei pidä paikkaansa.

  Mitä tulee väitteesi Jetsiä vastaan tehdyistä maaleista Laineen ollessa kentällä. Niin niitä tehtiin 5vs5 pelissä 52kpl, hyökkääjistä vain Ehlersin(56) ollessa kentällä vastustaja teki enemmän maaleja Jetsin verkkoon. Peliaika huomioon ottaen Laineen lukema on kuitenkin huonompi kuin Ehlersin(Laine 3.02 päästettyä maalia per 60 minuuttia / Ehlers 2.92 päästettyä maalia per 60 minuuttia).
  Peliaika huomioon ottaen, Lainetta huonommin suoriutui: Little(3.02), Perreault(3.66) ja Connor(3.72). Roslovicin yhtä peliä on turha ottaa mukaan.

  Laineen ollessa kentällä vastustaja taasen laukoi kohti Jetsin maalia 473 kertaa. Tämä edelleenkin 5vs5 pelissä. Hyökkääjistä Wheeler(481), Ehlers(531) ja Scheifele(550) päästi vastustajan laukomaan useimmin Jetsin maalia kohti. Peliaika huomioon ottaen, oli Laineen lukema kuitenkin huonompi kuin muiden mainittujen hyökkääjien.
  Peliaika(per 60 minuuttia) huomioon ottaen vastustaja laukoi eniten kohti Jetsin maalia seuraavien hyökkääjien ollessa kentällä: Armia(34.71), Stafford(32.43), Laine(32.19).

  Huom! Tilastot koskevat viime kautta, koska oletin keskustelunkin koskevan viime kautta. Ja toisaalta tämän kauden osalta dataa on aivan liian vähän, että niitä tilastoja kannattaa hirveästi katsella.

  Lähteenä: http://www.naturalstattrick.com/
   
 14. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Tästä olisin valmis lyömään vetoa. Oletko sinä?

  Laineen pelissä tosiaan näkyy jäykkyyttä joka toivottavasti katoaa mitä pidemmälle kautta edetään. Kovan kesätreenin jälkeen voi edelleen olla hiukan tukkoisuutta ja ylipäätään lisämassan kanssa voi ottaa aikansa löytää se sama vanha liike.

  Kolmannessa erässä Laine heittäytyi lähes pää edellä kiekon eteen, mikä oli mielestäni hieno osoitus Laineen sitoutumisesta. Puolustuspelissä on edelleen puutteita, mutta pidän suuresti Laineen yrityksestä ja halusta, jolla hän puutteitaan paikkaa.
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  En nyt mikään asiantuntija aiheesta ole, mutta maalit on varmaan huono kategoria ottaa tähän mukaan kun noiden syntymiseen voi vaikuttaa niin monta asiaa, laukauksista voi varmaan saada paremman kuvan jos jotain vertailua tehdään. Wheelerin ja Scheifelen lukemat ainakin heittelevät kovasti kaudesta toiseen ja Ehlersin taas nousi täksi kaudeksi niin kysymys kuuluisikin niin voiko näistä tehdä mitään johtopäätöstä yhtään mihinkään suuntaan? Näistähän löytyy myös venue adjusted, relative statsit ym. Jotain merkitystä varmaan olisi sillä, että mimmoisia laukauksia annetaan vastustajalle, SCA/60 näyttäisi taas olevan 27.49 suhteessa sitten Ehlers 27.65, Scheifele 27.12 ja Little 26.87.

  Nopeasti katsottuna niitä paremman pään verokkeja:

  Mikael Granlund 29.38 SA/60
  Marc Stone 26.54 SA/60
  Ondrej Palat 30.05 SA/60

  Pitäisi varmaan katsoa tarkemmin noita pelejä ja ruveta merkkailemaan tarkemmin noita tilanteita niin saisi paremman kuvan asiasta. Sanoisin myös sen, että Laineen puolustuspeli parani kauden mittaa ja niitä kiekonmenetyksiä rupesi tulemaan kokoajan vähemmän, tästä ainakin Laine itse ja Maurice myös puhuivat.
   
 16. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
 17. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  Itsehän vain kommentoin @Tietotoimisto väitteitä, niiden tilastojen valossa joita hän otti esiin.
   
 18. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Veikkaan että Pate olisi ollut ainoa pelaaja joka olisi pysynyt McDavidin kyydissä ja Rocket kaapissa.
   
 19. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  Kovaa on arvostelu Lainetta kohtaan.
  Väitän jos olisi kanukki&nimi olisi tyyliä Patrick Comber niin jokaisella olisi teltta pystyssä täällä. Nyt meininki on että jos ei maalipörssiä voita niin on ihan paska.
  Faktahan on että Jeltsin paras pelaaja,nyt jo,19v.
  Ainoastaan todelliset superlahjakkuudet pystyvät tuohon.
  Voi olla että kesäharjoittelu on mennyt vähän päin puuta ja jos on niin pois Turun mafiasta eroon ensi kesänä,kaikille tuo ei sovi,äkillinen voimanlisäys nuorena.
  Kanadassa voimavalmentajia riittää ja väitän että siellä kiekon saralla paras osaaminen on.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Samaa mieltä siitä, että turhan kovaa arvostelua Laine saa paikotellen (mutta saahan sitä nyt tietenkin arvostella ei siinä), mutta kyllä se osataan sitten myös toiseenkin suuntaan...

  Scheifelen unohdit täysin vai?
   
 21. Lone Wanderer Jäsen

  Lainaus:
  Onhan Wheelerkin vielä edellä. Ehlerskin ehkä. Laine kuitenkin 19-vuotiaana parempi kuin yksikään näistä saman ikäisenä. Eiköhän se tule olemaan parempi.
   
 22. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  En unohtanut Scheifeleä. Mielestäni Laine on jo edellä.
  Ainoa este on penkin päässä ja tällä menolla viimeistään ensi kesänä tuo ongelma poistuu,jos tuolla valmennuksella Jets pääsee pleijareihin niin syön pääni.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Laine parempi kuin Scheifele? Saa olla aikamoiset värilasit jo kyllä, kaikella kunnioituksella, oli sitten lippuna sitten Suomi tai Kanada.

  Mielipiteitä toki kaikki. Niistä turha väitellä.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Jaa, mä itse en näe kuin yhden asian missä Laine on Scheifeleä parempi ja se on laukaus. Kaikissa muissa pelin osa-alueissa Scheifele on mielestäni parempi. Laine voi joskus olla parempi pelaaja kuin Scheifele, mutta tämäkään ei ole kirkossa kuulutettua niin kova sälli vaan tuo Scheifele on ja kova työ Laineella edessä tulla paremmaksi.
   
 25. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  Värilasit on päässä ja pysyy.
  Mutta näen Laineen pelistä sellaista mitä en ole ikinä nähnyt suomalaisessa pelaajassa.
  Tulevat vuodet toki kertoo olenko väärässä.
  Asetan kysymyksen toisinpäin,kenellä on kovin tradevalue Jetsin porukassa? Vaikka tähtisenttereistä on pulaa niin kumpi se on,Laine vai Scheifele.