Patrik Laine – supertähti+1

  • 180 472
  • 394

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Laine on kyllä huikea pelaaja. Loistava liuku, ulottuva ja viilipyttymäinen luonne kentällä. Yhden kerran taisin finaaleissa huomata, että hermostui vähän. Onhan Laineella tosiaan jonkinlainen skodekin.

Hieno tarina tulee tämän jätkän urasta, isot haasteet selättänee näyttää tulevaisuus kyllä upealta.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Minä näin ekaa kertaa vasta noissa viime kevään U18-kisoissa. Näkihän sen jo silloin että laukaus on ihan poikkeuksellinen, mutta muuten pelaamisessa oli isoja puutteita.

Siihen peilaten on kyllä hämmästyttävää miten paljon Laine on kehittynyt yhdessä vuodessa.
Samaa mieltä. Aivan uskomaton harppaus eteenpäin, suurin tietysti luistelun suhteen. Voi miettiä sitäkin, että Laine pyöri syksyllä rankingeissä siellä sijoilla 10-30 ja on noussut kauden aikana haastamaan Matthewsia ihan tosissaan.

Kovasti myös puhutaan, että miten harvinaisia hyvät ykkössentterit on. Kukaan ei ole maininnut, että vielä harvinaisempia on puhtaat sniperit, jotka pystyvät vielä pelaamaan kovalla tasolla ja nostamaan sitä kovissa paikoissa. Jos itse draftaisin ykkösenä, valitsisin Laineen. Totta kai suomilasit on päässä ja vahvana, onhan tässä nyt aika poikkeuksellinen lupaus. Uskon silti, että Matthews on ensimmäinen ja Laine toinen varaus.

Aika paljon voisi painaa, jos Laine valittaisiin Skoda Cupiin. Näkisi skoutit, miten Laine ja Matthews pärjäävät noissa kisoissa kun vastaan tulee datsyukia.
 

Schadowan

Jäsen
Puljujärvi oli tiedossa jo 4v sitten, mutta silloin osui silmään toinen 98syntynyt kaveri, jolla about samat mitat kuin Jessellä, samat tehot, about samaan aikaan syntymäpäivät.. Patrik Laine nimeltään. No ei siinä, seuraavan kerran luin Laineesta itseasiassa täällä jatkoajassa, kun joku oli huomannut Laineen bjunnujen matsissa Jokereita vastaan - tehot 2+2,surffaili, taklasi ja teki kiekon kanssa mitä tahtoi. Alkoi kiinnostamaan, että mikäs kaveri tämä nyt oikein on.

Lopullinen vakuuttuminen pojan kyvyistä tapahtui U17 turnauksessa alkuvuonna 2014, jolloin Laine teki alaikäisenä Venäjää ja Tshekkejä vastaan hattutemput sekä Ruotsia vastaan maalin aivan hävyttömän yksilösuorituksen jälkeen.

Fastforward pari vuotta, ja Laineella on U20 sekä Liiga-kultamitalit takataskussa, molemmista kinkereistä maalipörssin voitto ja vielä Liigan playoffien MVP kaiken muun lisäksi. Huima kehitys, vaikka odotukset olivatkin korkealla...

Laine pelaa vielä MM-kisat tuosta pois kuleksimasta ja luultavasti menestyy sielläkin, jonka jälkeen joku onnekas NHL-organisaatio varaa hänet ensi kesänä. Paluuta Tapparaan ei ole seuraavaan 20 vuoteen, mutta se tuskin haittaa ketään, koska Laineen paikka on jo ensi kaudella rapakon takana, maailman parhaassa sarjassa, parhaiden pelaajien kanssa. Ennen pitkää Laine tulee dominoimaan myös NHL:ää, se on täysin väistämätöntä.

Kiitos Pate, kiitos Tappara, kiitos Tampere, tämä oli helvetin hieno kausi.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kiitos Patrik Laine siitä, että olen tämän kevään aikana uudemman kerran löytänyt ison kipinän jääkiekkoa kohtaan. Toki lätkää aina tullut seurattua tiiviisti, mutta henk.kohtaisesti tennis ja futis ajaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana ylivoimaisesti lätkän ohi ja kyseiset lajit edelleen pitävät asemansa, mutta viime aikoina huomannut seuraavani jääkiekkoakin taas suurella intohimolla. Olen urheiluseuraamisen suhteen kiinnostunut ennen kaikkea lahjakkaista junnuista ja heidän otteiden seuraamisesta kohti aikuisten maailman huippua. Aivan mahtavaa että vihdoin Suomella kiekkolupaus, josta oikeasti voi kasvaa maailman paras. Eihän Suomella ole koskaan ollut maailman parasta kiekkoilijaa, Selännekin parhaina kausinaan kärkisijojen takana, vai miten?

Aijai mitä herkkua tulee olemaan ensi syksy ja ne yölliset valvomiset Paten ensimmäisten NHL-matsien aikaan. Tulee niin mieleen Teemu Selänteen uran alku, kuten myös Saku Koivun ympärillä ollut iso hype kun Pohjois-Amerikkaan suuntasi. Sakuhan johti NHL:n pistepörssiäkin 38 pisteellään uran alkuvaiheissa ennen loukkaantumistaan, eikä sen jälkeen suomalaispelaaja ole ollutkaan kyseisen pörssin kärjessä enää noin myöhäisessä vaiheessa kautta, jos oikein muistan. Patrik Laine sitä tulee olemaan joskus melkoisella varmuudella mikäli suuntamerkit oikein näyttävät. Ainakin maalipörssissä tulee olemaan kova kärkinimi jopa, mutta pistepörssissä ehkä vähäisten syöttöjen johdosta voi olla enempi tasoa 5-10.
Edellisen kerran minua suuresti NHL kiinnostanut vuosien 2006-2007 kieppeillä, kun meillä oli kaksi 90 pisteen miestä, Olli Jokinen ja Teemu Selänne.
Barkovia ollut tällä kaudella kiintoisaa seurata, mutta Laine nostaa kyllä riman täysin uudelle kiinnostavuustasolle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
NHL-puolelle tuli laitettua tarjolle veto, jossa väitän Laineen menevän ekana kesän draftissa. 100 euroa tarjolla. Onhan se Matthewskin huippu, mutta Pate on one-of-a-kind.

Saatana mikä pelimies.
 

Umi84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä lähtien Laineesta ruvettiin puhumaan kovana lupauksena ? Itse en löytänyt Pohjola-leireiltä mitään tilastoja, eikö tosiaan ollut vielä silloin mukana ?
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laineen hypetyksen keskellä pääsee unohtumaan, että meillä on muutama muukin superlupaus odottelemassa hyvää NHL-uraa, kuten Aho, Laine ja Juolevi. Mutta sehän vain kertoo, kuinka kovasta kaverista on Laineen kohdalla kysymys.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mistä lähtien Laineesta ruvettiin puhumaan kovana lupauksena ? Itse en löytänyt Pohjola-leireiltä mitään tilastoja, eikö tosiaan ollut vielä silloin mukana ?
Eikös tuo nyt jostain tyyliin 14-vuotiaasta lähtien ole lajiniilojen tiedossa ollut, kuten usein muutenkin nämä timantit rupeavat suurin piirtein tuon ikäisenä nousemaan tietoisuuteen.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Laine on tosiaan superlupaus ja sitä on myös Puljujärvi. Ovat tehneet molemmat huikeita tekoja B-juniori-iässä. Sebastian Ahoa taas on mielestäni vaikea pitää superlupauksena, vai mistä lähtien NHL-varaus numerolta 35. on ollut sellainen. Kaiken lisäksi Aho on keskimittainen, niin Ahon tulevaisuus näyttää enempi jussijokismaiselta, elikä sellainen 50-60 pisteen kaudet NHL:ssä. Laine ja Pulju taasen voivat tehdä jotain ennennäkemätöntä tai päästä samaan mihin eräät Teemu ja Jari pääsivät.

Juolevi on pakeista huippulupaus, mutta valitettava tosiasia lienee, ettei maailman kärkipakkeja hehkuteta samanlailla kuin menestyviä hyökkääjiä nostetaan jalustalle.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
On kyllä poikkeuksellinen tapaus myös senkin puolesta, että kuinka moni juuri 18-vuotta täyttänyt kiekkoilija olisi lähtenyt puolen yön maissa nukkumaan, kun muut juhlii mestaruutta? Patea ja Puljua yhdistää tämä täydellinen omistautuminen jääkiekolle. Hattu päästä! Jälleen kerran.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se hulppea ura tarkoita sitä, että Datsjuk olisi ollut 18-vuotiaana superlupaus. Häntä ei edes varattu vielä silloin NHL:ään. Niin ei superlupauksille käy.
No juu, mutta jos tämä vuosi olisi Ahon varausvuosi niin tod.näk. varausnumero olisi korkeampi. Ajoittain dominoi kaukaloa ja omaa älyttömän pelisilmän ottaen huomioon että on vasta 19(?). Ei ole samalla tasolla kuin Laine, mutta ei Ahosta mikään rivipelaaja tule.

Tuo superlupaus käsite on lopulta on aika laaja. Laine varmasti painaa enemmän byyrejä taalaliigassa, mutta Ahon pelinäkemys tekee Sebusta supertähden.

Joka tapauksessa mielenkiintoiset pari vuotta tulossa NHL:ssä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Huvikseni lueskelin vanhoja kommentteja ja pakko oli poimia tää ylös. :)

Hyvä haku :D

Tämä vain alleviivaa sitä, kuinka kovasti Pate on mennyt eteenpäin kauden aikana. Poika/Mies on näyttänyt, että kestää paineet ja älyttömyyksiin kasvaneen mediahuomion ja pelaa parhaat pelinsä silloin, kun joukkue sitä eniten tarvitsee. Kärpät-sarjassa alkanut tykitys on ollut mahtavaa seurattavaa ja on ollut etuoikeus nähdä paikanpäällä Laineen todennäköisesti viimeinen ottelu Tappara-paidassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sehän se juuri, kun Laine ylittää ne odotukset joita hänelle on annettu. Laine tekee sellaisia asioita, mihin kukaan ei usko etukäteen (muuten kuin lapsenuskossaan) ennenku näkee. Usain Bolt -meininkiä ja aivan poikkeuksellinen yksilö.
 

Snagari

Jäsen
On kyllä poikkeuksellinen tapaus myös senkin puolesta, että kuinka moni juuri 18-vuotta täyttänyt kiekkoilija olisi lähtenyt puolen yön maissa nukkumaan, kun muut juhlii mestaruutta? Patea ja Puljua yhdistää tämä täydellinen omistautuminen jääkiekolle. Hattu päästä! Jälleen kerran.
Sai kyllä hymyn huulille nuo Paten kommentit että ei pidä juomista omana juttunaan vaan sanoi juhlivansa voittoa omalla tavallaan. Ja ettei juominen ole ikäkysymys vaan sama valinta olisi 25, 40 tai 60-vuotiaana. Kaveri ei anna mitään tasoitusta päästäkseen tavoitteeseensa eli olla jossain vaiheessa maailman paras jääkiekkoilija. Ei voi kun myhäillä ja antaa tukea kannustamalla että tavoite täyttyy. Sama pätee näihin muihinkin huippujunnuihin, mutta Patella vaan on se supertähden aura ympärillä. Joka kerta kun mies hyppää kaukaloon niin silmät liimautuu siihen ja päässä pyörii ajatus että sieltä voi tulla ihan mitä vaan.

Supertähti+1.
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Uskoin ikävöiväni Barkovia mutta tätä junnua tulee vielä paljon enemmän ikävä. Sashalta saattoi odottaa huikeaa passia tai näyttäviä sooloja. Mutta entä Patelta? Järkyttäviä kuteja, soolomaaleja, huiketa syöttöjä, jysähtäviä taklauksia. Ja se asenne. "Prepare to lose! Kyllä niitä puhujia on, mutta tekijöitä vähemmän. Haluan olla maailman paras!" .
On se kova!
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Paten kausi jatkuu odotetusti ja ansaitusti MM-kisoissa! Onnea, Patrik! Nyt vain verkot tötterölle! Laineen omia mietteitä kisapaikasta: Laine MM-valinnasta: Ehkä olen jossain ketjussa, ehkä olen katsomossa koko turnauksen | Yle Urheilu | yle.fi

Omana toivomuksena, että pääsisi Sashan viereen. Eiköhän Barkovin passeista vastustajan verkko heiluisi kerran, jos toisenkin. Veto on niin maaginen, että varsinkin ylivoima-aikaa soisi siunaantuvan runsaasti.

Melkoinen kausi vasta 18 vuotta täyttäneeltä pelaajalta. Laine on kehittynyt kauden aikana huimasti. Saavutuksina U20 MM-kultaa, SM-kultaa ja nyt MM-kisat. NHL-draftissa melko varmasti tulossa toinen sija ja ensi kaudella pelannee NHL:ässä.

Eihän tästä puuttuisi kuin MM-kulta ja valinta World Cupiin + ykkösvaraus, mutta ainakin viimeinen jäänee melko varmasti haaveeksi.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kohta on todellista herkkua nähdä Pate ja Sasha samassa kentässä! Uskomattoman nopeasti tämä haave kaksikon näkemisestä toteutuu.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Kohta on todellista herkkua nähdä Pate ja Sasha samassa kentässä! Uskomattoman nopeasti tämä haave kaksikon näkemisestä toteutuu.
Ja uskomatonta se peli olikin. itse mehustelin talvella ajatuksella olympialaisista, jossa parivaljakko Barkov-Laine pelaa. Ei kyllä käynyt mielessä, että keväällä mm-kisoissa tämä kaksikko kylvää tuhoa. Uskomaton yhteys miehillä. Ei voinut välillä kuin hymyillä ja siltä se poikien pelikin tuntu. Yhtä hymyä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Wikipedia kertoo, että Pyhän Patrikin tunnusvärinä on ollut vihreän ohella myös sininen. En mää tuosta vihreästä niin, mutta oranssi ja valkoinen jäi mainitsematta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös