Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine – supertähti+1

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Virveliä kainaloon, 15.09.2015 klo 21.46.

 1. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Eiköhän ole syytä avata "Patulle" ihan oma ketjunsa, koska Kärpät-osiosta löytyy ketju Jesse Puljujärvi – supertähti. Vaikkei tänne varmaankaan tuttuun Jatkoajan tapparaosiolaiseen tapaan tulekaan viestejä, on minusta silti Tapparalla käsissään niin timanttinen talentti, ettei hänelle erillisen ketjun perustamatta jättäminen ole vaihtoehto. Tässä ketjussa voidaan sitten tarkkailla Laineen kehitystä ja otteita varausvuonnaan Tapparassa ja maajoukkueissa, sekä ensi syksystä lähtien isossa näytelmässä.

  Jo tällä hetkellä Laine tuo lisäarvona niin paljon hyökkäyspeliä, kiekonhallintaa ja pelotetta, ettei kahden pelin jälkeinen pisteettömyys ole mitenkään oleellista. Aivan hyvin voisi olla jo vaikkapa tehot 3+2, miksei enemmänkin.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Tänään liiga merkkasi Laineelle 12 kutia, joista itse merkkailin kunnollisksi maalipaikoiksi 11. Tapparan muu joukkue loi 19 paikkaa. Onhan se nyt jo aika huonoa säkää ettei mene. Tuo hirvittävä one-timerikin jatkoajalla läheltä. Johonkin Kilpeläisen varusteisiin se vaan jäi.

  Patrik Laine deke - YouTube

  Youtube-matskua Kalapaa vastaan. Ainoa mikä noissa Laineen läpiajoissa ja puolittaiaisissa semmoisten viimeistelyssä on ollut kritioistavaa, että veivien jälkeen ei saa nostettua kiekkoa ylös. Maalin eessä sivusiirto ja kattoverkkoon vaan (se on se ainoa verkko mitä oikeasti lasketaan), sitä se Datsjukkikin joka päivä reenaa.
   
 3. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Laukonut nyt kahteen matsiin 17 kertaa, joka on hyökkääjistä koko Liigassa eniten, vaikka moni pelaaja onkin jo pelannut kolme ottelua (esim. Puljujärvi 15 laukausta 3 matsiin). Laine pääsee jatkuvalla syötöllä maalipaikoille ja lienee ajankysymys, milloin tärähtää ensimmäinen maali ja kunnon tehoilta. En edes yllättyisi, vaikka Laine veisi maalipörssin nimiinsä. Sen verran on itseni nyt vakuuttanut. En kuitenkaan siihen usko, sillä tiettyjä notkahduksia ja mm. junnukisat kauden aikana tulevat. Mutta sellainen 20 maalia ainakin on Laineella täysin mahdollista saavuttaa. Niinkuin ylempänäkin jo todetaan, pienellä tuurilla Laineella olisi ainakin pari häkkiä jo tehtynä. Tuolla laukaisumäärällä ja tuolla laukauksella osumia tulee, se on saletti.

  // Lisätään nyt vielä, että valtava halu Laineella on ratkaista. Siellä ei todellakaan ole mikään muu mielessä, kuin maalinteko. Laine tekee itselleen paikkoja ja tosiaan laukoo hanakasti. Todella erilainen pelaaja verrattuna esim. Barkoviin, joka tykkäsi lainata kiekkoa ja ennemmin tehdä pikkusyöttöjä kuin kuljettaa kiekkoa pitkin kenttää. Barkovilla oli myös tämä -ei riskejä puolustuksen kustannuksella -mentaliteetti, kun taas Laine tuppaa vähän "varastamaan" hyökkäyssuuntaan, jos paikka on.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2015 klo 22.38
 4. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  @Apheu Junnukisojen takia ei väliin jää kuin IFK-kotipeli 29.12., vai ovatko kisat käynnissä vielä 7.1. (Blues)? Ja mites se leiritys, että ehtiikö pelaamaan 15.12. ja 16.12. (KalPa ja Ilves)?
   
 5. Schadowan Jäsen

  Ensin Sasha ja nyt Laine, miten tässä voi suomalainen jääkiekkofani tarpeeksi kiittää Tapparaa?

  Sasha tulee aina olemaan parempi pelaaja, mutta Laine tuo kyllä pöytään ihan poikkeuksellisia ominaisuuksia. Koko, taito, röyhkeys, laukaus noin etunenässä. Luistelu on mennyt kesän aikana merkittävästi eteenpäin, eikä tule olemaan este NHL:ää silmälläpitäen, vaikka vielä viime kaudella näytti aika vaikealta. Näin ne superlupaukset menevät vain eteenpäin, kun pysyvät terveinä ja treenaavat kunnolla.

  Toistaiseksi ruuti on ollut vielä märkää, mutta ennemmin tai myöhemmin se rannelaukaus löytää tiensä verkon perukoille ja se on kuulkaas menoa sitten.
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eri mieltä tästä. Näinkin erityyppisten pelaajien vertaaminen ylipäätään absoluuttisessa paremmuudessa on mielestäni tyhmää. Sasha ei kuitenkaan vielä ole mitään niin huikeaa esittänyt, että voisi suoraan todeta ettei Laine voisi olla joskus parempi pelaaja. Molempien lopullinen taso on vielä näkemättä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2015 klo 14.24
 7. Sardion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Puljujärvi - Barkov - Laine

  Ai että. Siinä voisi olla Suomen maajoukkueen todellinen huippuketju tulevaisuudessa. Toki mm. Granlundilla ja Teräväisellä on sanansa sanottavanaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2015 klo 14.29
 8. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Joo, eri tyyliset pelaajat, joten sinänsä vertailu on turhaa.

  Tuohon boldattuun sen verran, että niinkö? :)

  Sasha täytti 20vuotta pari päivää sitten ja tähän astisen uran tehot:
  Liiga 85 28+36=64 (0 peliä täysi-ikäisenä)
  NHL 125 24+36=60
  MM-kisat 8 4+3=7

  EDIT: Otettiin turhat lisävertailut poies.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2015 klo 15.24
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin? Ei mitään niin huikeaa tuossa ole, etteikö Laine voisi pistää paremmaksi. Tottakai Sasha on helvetin kova tekijä jo nyt ja kenellä tahansa on paljon töitä edessä, että pääsisi edes noihi lukuihin, mutta ei tuossa mitään lyömätöntä silti ole.

  En laske normaalia nuoremmalla iällä tehtyjä sinänsä hienoja saavutuksia mukaan, kun mietin pelaajien lopullista paremmuutta, eli miten ja missä he pelaavat uran huippuvuosina.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tuotahan tässä on jo vähän hekumoitu. Katseet vaikkapa 8 vuotta eteenpäin. Kolme isokokoista kaveria, jotka pärjäävät väännössä ihan yks yhteen Kanadan koljattiarmeijalle. Eivätkä nämä ole ainoita isoja ja taitavia jannuja, vaan lisää on tulossa. Ristolainen jne. Sinne voi ripotella muutaman Granlundinkin väliin ja saadaan järkevät ketjut. Ei enää olla pelkästään mikkihiiriä ja voitetaan se eka Best-of-the-Best turnaus tämän uuden kultaisen sukupolven turvin.

  ***

  Patrik Laine game highlight Sep 15 2015 - YouTube

  Tässä Laineen eilisen pelin, ilmeisesti kaikki vaihdot? Olihan se huikea esitys. Olisi tuo viime hetken one-timeri kyllä saanut upota, oli se niin hirmukuti läheltä, mutta sinne vaan johonkin jäi.
   
 11. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Jess, no annetaan ajan kulua ja katsotaan mihin pelaajat yltävät. Pitää vaan olla tyytyväinen, että meillä on tällaisia kavereita tulossa. Ehkä joskus Laine/Barkov pelaavat vielä samassa ketjussa. Voisi kuvitella, että pelityylit sopivat hyvin yhteen, jos vaikka katsoo poikain vääntövoimaa kulmissa. Huikeita pelaajia!
   
 12. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Joko NHL:n all-stars pelissa tai sitten Suomen maajoukkueessa. Veikkaan etta ensin maajoukkueessa.
   
 13. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 14. Ribals Jäsen

 15. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hauskaa, että Laineen eka maali sattu just tähän pelin, kun mielestäni mies pelasi kokonaisuutena heikoimman pelinsä näistä neljästä, jotka on nyt kaudella pelannut. Muissa peleissä on ollut tyylii joka toisessa vaihdossa jotain huikeaa haastoa tai muuta, mutta nyt tämä oli oikeastaan ainoa kerta kun Laine kentältä tänään erottui. Hienoa, että maalitili on nyt auki, lisää tulee varmasti. :)
   
 16. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Kuvaavaa kaverille oli myös jatkoajan viiminen hyökkäys Blues pelissä Espoossa, kun nämä perinteisemmät suomipelurit raivostuttavaan tapaansa yrittää kuluttaa loppupeliajan omassa päässä maalintakana, niin kun Laine saa pyytämällä vihdoin kiekon, taikoo viime sekunneilla yksin vielä täysin tyhjästä huipputontin ja lähes maalin. Siinä erottui jyvät akanoista.

  Ylös laukomisesta sanoisin, että onhan se jälkikäteen aina hyvä katsoa että ylös olisi mennyt, toisaalta alas laukoessa kiekko ei mene ainakaan maalin yli, ja useimmiten tulee rebound. Ranne on kyä Iso-Patella jäätävä.
  Mulle ei ole mikään muu ollu kaverissa yllätys, paitsi jäätävän hyvät syötöt mitä jakelee. Etenkin chl peleissä tuli loistava pelisilmänsä myös esiin, eli kyseessä ei todellakaan ole yksipuolinen snaipperi, vaikka maalintekijä onkin tietysti. Tekisi mieli verrata Sashaan mutta jätän sanomatta että...
   
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Olihan se huonoin peli Laineelta, mutta kun listaili maalintekoyritykset, niin eniten joukkueesta. Koko joukkue oli vielä surkeampi, eli tasoon nähden linjassa. Tämä on hyvä merkki NHL-prospektia ajatellen, että omana huonon esityksen iltana, kun joukkuekin sattuu olemaan huono, on silti joukkueensa paras.
   
 18. Kaivanto Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samaa on tullut mietittyä. Junnupeleistä on tullut nähtyä vain koosteita ja viime vuonna harvoissa liigapeleissä surkea liike piti Laineen pelin ulkopuolella. Kiekon sattuessa lapaan sairas laukaus ja hyvä mailatekniikka tulivat selviksi, mutta tänä syksynä on nähty, että vaikka maalinteko on Laineella aina ensimmäisenä mielessä, hän näkee kentän erinomaisesti jaellen namupasseja kavereille ja on tosiaan ratkaisuarsenaaliltaan paljon monipuolisempi kuin yksiulotteinen snaipperi.
   
 19. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Laineesta sellanenkin jäänyt mieleen, että hän on lähes aina pelattavissa, kun Tappara lähtee alhaalta. Usein pakit jättävät hälle kuitenkin syöttämättä, vaikka on vapaana ja sillä taidolla todennäköisesti kiekon ylös toisi ilman ongelmia. Lisätarkkailua asian suhteen..
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 21. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tää jätkä menee pitkälle vielä ja jo tämä kausi lienee kovaa tarinaa vasta 17-vuotiaalle, olisiko sellainen 20 maalia kiikarissa näillä otteilla tämän kauden saldoksi.

  Siitä kelpaa lähteä kesän varaustilaisuuteen, mutta pelataan ja katsellaan nyt kausi toki alta pois.

  Iso, rohkea ja röyhkeä, pelattavissa tilanteessa kuin tilanteessa ja saatananmoinen laukauskin vielä. Siinä kiva pohja mihin rakentaa esim. seuraavat kolme vuotta ja silloinkin puhutaan vasta parikymppisestä pelaajasta.
   
 22. Kiakonsyöjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Kun Grönman vertasi Patua Kai "Kultaranne" Nurmiseen, tuli mieleen voisiko tästä jätkästä tulla meidän oma Kultaranne. Kultaranne joka meiltä on uupunut kaksi kevättä putkeen.
   
 23. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  On teillä aikamoinen jalokivi hioutumassa. Iso, röyhkeä ja jumalainen laukaus.
   
 24. Nyt vasta pääsi katsomaan kokonaisen pelin miesten seassa kaverilta. Huh huh..

  Poika pelaa jo nyt kuin miehet ja onhan vain kaverilla laukaus. Homma vain korostuu, kun veto lähtee vaivattomasti kokeneiden liigapelureiden häiritessä suoritusta ja samaan aikaan ajan ollessa vähissä. Kaverilla pysyy loistavasti pää ylhäällä ja vaikkei nyt vielä jokaista tilannetta voitakaan, niin ei ole paljosta kiinni. Mukava toistella toisten lauseita, mutta tästä kaverista tulee takuuvarmasti supertähti.
   
 25. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pää pysyy ylhäällä ja vedot lähtee pienessäkin tilassa huonosta asennosta. En ole montaa peliä Patrikilta nähnyt, mutta mielestäni tuo on seurausta jätkän about täydellisestä kiekkokontrollista. Jätkällä tuntuu olevan Litti tason kosketus kiekkoon :)

  En kyl tiedä onko kiekkokontrolli nyt ihan oikea sana :) No kuitenkin yhdistelmä silmä/käsikoordinaatio, mailatekniikka. Ja kun tuo yhdistää pitkään ukkoon ja mailaan niin ai jumalavita. Vähän jopa harmittaa kun ei ehdi katsomaan Tapparan pelejä :D