Morand oli varjo siitä pelaajasta, joka dominoi SaiPassa. Päävalmentajan tehtävä saada paras irti tähtipelaajista.
Mietin, että onko mahdollista, että meillä on vääristynyt kuva/käsitys siitä, mihin nämä meidän pelaajat pystyvät.
Tai missä kulkee realistinen odotusten taso heidän kohdallaan?
Toki heihin pitää uskoa ja toivoa, että saavat itsestään parhaan irti, mutta siltii - mihin tämä hype perustuu?
(Onko totuuspohjaa vai kyseessä sinikeltaisten lasien läpi katsottu, vääristynyt kuva?)
Khodorenko, Morand, Jandric, Kuhlman, Repo - tottakai heidän pitää olla kannattajien sankareita, mutta odotukset eivät voi olla tähdissä, jos pelaajat eivät siellä ole.
Ketjun nimen mukaisesti
Patrick Khodorenko.
Liigassa ei pysty arviomaan juuri mitään, mutta AHL ja NCAA tarjoavat vertailupohjaa.
Välillä 2019-2024 yli 50 ottelua AHL:ssa pelanneista hyökkääjistä Khodorenko on listan sijalla 330. Samoilla kriteereillä miehen PPG 0,41 tarjoaa ko. ajanjakson AHL-hyökkääjien joukossa vaatimattoman sijoituksen 500.
Näinä vuosina AHL:aa pelanneista hyökkääjistä noin 100 on pelannut Liigaa. Heidän joukossaan Khodorenkon PPG yltää noin sijalle 70 (esim. Brayden Burke oli listan sijalla 13.).
Sitten
@Hagi mainitsema
Antoine Morand.
Isolla ryskeellä (ja rahalla) keväällä Raumalle. Paljon melua, 18 ottelua runkosarjaa, 6 pistettä (PPG 0,33).
Saipa-kaudet mukaan, niin kausilla 2022-nykyhetki Morand on Liigan 39:ksi tehokkain hyökkääjä 117ott., 61 pistettä. PPG:lla mitattuna yli 60 ottelua 2022-nykyhetki välillä pelanneiden hyökkääjien joukossa hän on Liigan 65:ksi tehokkain hyökkääjä.
3 kautta AHL:ssa ennen Liigaan tuloa oikeuttavat kyseisellä aikajanalla (2019-2022) yli 50-ottelua pelanneiden hyökkääjien joukossa pistepörssin sijalle 217. (PPG:lla 0,32 mitattuna, samoilla kriteereillä sijoitus on 424.)
Minusta ei voi puhua dominoinnista tai "tähtipelaajasta" oikeastaan missään ja Liigatasolla hän ei missään tapauksessa edusta Liiga-aikakaudellaan terävintä kärkeä.
Steven Jandric oli pelaamallaan kolmella ECHL-kaudella (2021-2024) yli 50 ottelua pelanneista hyökkääjistä, PPG:lla mitattuna (0,80) farmin farmin sijalla 150.
Karson Kuhlman pelasi AHL:aa viiden kauden (2017-2024) aikana 146 ottelua. PPG 0,42 tarjoaa kyseisellä ajanjaksolla yli 100 AHL-ottelua pelanneista hyökkääjistä sijoituksen 438. Edellä LIIgassa tällä kaudella pelaavista miehistä mm. Josh Melnick, Peter Abbandonato, Kristian Vesalainen, Otto Somppi, Nate Schnarr.
Mikään pistemies ei Esko välttämättä olekaan - mutta odotukset kannattaa suhteuttaa faktoihin.
Toki hienosti 147 ottelua NHL:ssa ja ainoa lukkolainen kaudella 24-25, jolla kokemusta ko. sarjasta (kaikkiaan Liigassa tällä kaudella 24 pelaajaa, joilla NHL-kokemusta).
Sebastian Repo on pelannut Lukossa Liigaa kaudesta 19-20. Hänen suoritustaan voidaan verrata Liigan hyökkäyseliittiin, jotka ko. ajanjaksolla ovat pelanneet Liigassa enemmän kuin 60 ottelua (yhden kokonaisen runkosarjakauden). Revon PPG 0,68 oikeuttaa Liigan tilastossa sijaan 51. (Edellä mm. Jesse Saarinen, Arttu Ilomäki, Julius Junttila, Anrei Hakulinen, Matyas Kantner, Vilmos Gallo, Iikka Kangasniemi, Reid Gardiner, Kristian Vesalainen, Veli-Matti Savinainen, Petrus Palmu, Ville Leskinen, Jens Lööke, Jaakko Rissanen jne.)
Repo on hyvä ja kova ja hieno pelaaja - joukkueemme kapteeni. Mutta odotukset menevät helposti yli myös hänen suhteensa.
Hyviä pelaajia - Repo, Morand, Jandric Liigassa osaamistaan todistaneita pelaajia. Eivät supertähtiä - yksikään.