Mainos

Paskat bändit

  • 101 262
  • 556

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Toivottavasti vihaat jotain näistä bändeistä.
Mitäpä sitä bändejä vihaamaan. Ymmärrän musiikin nostamat vahvat tunnereaktiot niin puolesta kuin vastaan mutta ei minulla erityisen pahoja angsteja ole sellaisiin artisteihin, joiden musiikista en välitä pätkääkään.

Ketjun aiheeseen kuitenkin sopivasti voisin listata eeppisen "en koske pitkällä tikullakaan" -listani.

Shakira - Epileptinen lehmän ja lampaan risteytys.
Coldplay - Perusteltu jo tässä ketjussa.
Petri Nygård - Kun ei uppoa niin ei uppoa. Mahdollisesti kuitenkin joraisin, jos humalatila ylittäisi joskus neljä promillea. Muutoin junttimusiikin nykyaikainen jumalkuva.

Ei nyt tullut mieleen enempiä, vaikka varmasti niitä on. Musiikkimaku on kuitenkin niin laaja, että löydän hyvää lähes kaikista genreistä. Suosikit löytyvät kuitenkin raskaan musiikin puolelta (Stam1na, Mokoma, Diablo, Slipknot, metalcore yleisesti) ja elitismihetkinä uppoudun mm. Kingston Wallin, Pink Floydin, Uriah Heepin pariin. 90 -luvun teininä suursuosikkeihin kuuluvat myös GNR, Nirvana, Faith No More....

Ai niin, pidän myös Radioheadista mutta Kid A:n jälkeen musiikki meni liian vaikeaksi minullekin. En missään nimessä kuitenkaan allekirjoita, että mainiot The Bends, Pablo Honey ja OK Computer olisivat jollain tapaa "tekotaiteellisia" lättyjä.
 
Hah, jaan nuo henkensä puolesta pelkäämisen kokemukset, mutta oma suuri inhokkini on Leevi & the Leavings. Pateettinen määkijä, joka tuntuu laurajennaellinooroineen ja pikkutuhmuuksineen olevan suunnilleen jokaisen suomalaisen suosikki. En tunne itseni lisäksi ketään, joka inhoaisi Leevin tuotantoa. Ehkä kaikki muut sitten oikeasti siitä tykkäävät, mutta minä en siedä, en sitten yhtään.

Leevien biiseissä seikkailevat hahmothan ovat todella säälittäviä, siinä olet oikeassa. Göstan suuruus kuitenkin piilee siinä, että koskaan ei voi oikein tietää, osoitetaanko tässä sanoituksessa nyt sympatiaa tuolle laulussa seikkailevalle ressukalle, vai vittuillaanko sille päin naamaa. Tällä veitsenterällä Gösta tasapainoilee niin taidokkaasti, että miehen maine kaikkien aikojen suomalaisena rock-sanoittajana Tuomari Nurmion ohella on vähintäänkin ansaittu.

On tosiaan myös aivan hämmentävää, miten Göstan musiikki iskee kaikkiin kansankerroksiin. Tätä ihmettelin taas viime viikonloppuna, kun katselin miten akateemiset ihmiset lauloivat antaumuksella mukana "Itkisitkö onnesta?" -kipaletta. Harvassa ovat artistit, jotka innostavat samalla tavalla yhteislauluun niin kyseisen porukan kuin meidät paskaduunaritkin.
 
Viimeksi muokattu:

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tosiaan myös aivan hämmentävää, miten Göstan musiikki iskee kaikkiin kansankerroksiin. Tätä ihmettelin taas viime viikonloppuna, kun katselin miten akateemiset ihmiset lauloivat antaumuksella mukana "Itkisitkö onnesta?" -kipaletta. Harvassa ovat artistit, jotka innostavat samalla tavalla yhteislauluun niin kyseisen porukan kuin meidät paskaduunaritkin.

No jaa. On olemassa artisteja jotka osavat esittää musiikkia (Loiri) ja on olemassa artisteja jotka osaavat säveltää/sanoittaa musiikkia (Juice). On myös olemassa sellaisia, jotka osaavat molempia (Kingston Wall). Sitten on olemassa artisteja jotka eivät osaa kumpaakaan (Leevit, J.Karjalainen)

Gösta, J.Karjalainen, Juice, Eput ovat aivan helvetin huonoja laulamaan. Itse asiassa ko. artistien kaikki biisit ovat sellaisia, joista on helppo coveroida alkuperäistään paremmin. Juicen ja Eppujen biiseissä on oikeasti hyviä sanoituksia, mutta J.Karjalaisen ja Göstan biiseissä ei niinkään.

Itse siis lasken Leevit sinne Klamydian, Kakkahätä77:n, Anton Maidenin ja Ilkka Jääskeläisen kastiin "kiitos, mutta ei kiitos!"
 
No jaa. On olemassa artisteja jotka osavat esittää musiikkia (Loiri) ja on olemassa artisteja jotka osaavat säveltää/sanoittaa musiikkia (Juice). On myös olemassa sellaisia, jotka osaavat molempia (Kingston Wall).

Kingston Wallin sanoitusten kehuminen kielii siitä, että sulla ei taida englannin kieli olla kovin hyvin hallussa. Itse en ole vielä elämässäni törmännyt sanoittajaan, joka osaisi sanoittaa hyvin itselleen vieraalla kielellä. Minusta sanoitus ei ole kovin hyvä silloin, kun vahva sanakirjan pläräämisen lemu vie tekstistä kaiken luontevuuden, ja verbaaliset oivallukset jäävät tämän myötä puuttumaan. Kuten Tom Waits joskus totesi: "I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy." Tällaisia oivalluksia ei yksinkertaisesti synny silloin, kun operoidaan kielellä, jota ei kunnolla hallita.

Gösta, J.Karjalainen, Juice, Eput ovat aivan helvetin huonoja laulamaan.

Muuten sama, mutta kyllähän Juha Torvinen on huikea laulaja, se on sinunkin pakko myöntää :)
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kingston Wallin sanoitusten kehuminen kielii siitä, että sulla ei taida englannin kieli olla kovin hyvin hallussa. Itse en ole vielä elämässäni törmännyt sanoittajaan, joka osaisi sanoittaa hyvin itselleen vieraalla kielellä.

Kingston Wall perustuukin enemmän sävellyksiin kuin sanoituksiin. En missään vaiheessa varsinaisesti kehunut KW:n sanoituksia. Tähän väliin voisi heittää jotain nasevaa suomen kielestä ja luetun ymmärtämisestä ;)

Ja kyllä, hyviä sanoituksia voi tehdä vieraalla kielellä. Jos niihin ei ole törmännyt, on joko kuunnellut musiikkia hyvin rajoitetusti tai sitten asenne on lähtökohtaisesti negatiivinen: "ainoastaan brittibändit osaa laulaa englanniksi" jne
 
Ja kyllä, hyviä sanoituksia voi tehdä vieraalla kielellä.

Annapa joku esimerkki?

Kingston Wallia en ole juurikaan koskaan kuunnellut, mutta pikainen googletus jätti sanoituksista kovin valjun kuvan. Lisäksi meni minulta esim. seuraavan biisin loppu ohi:

Kingston Wall - When Something Old Dies Lyrics

Mitä tarkoittaa "something new borns when something old dies"? Minun kielikorvani mukaan tuo on suomeksi jotakuinkin "jotain uutta syntynytyy, kun jotain vanhaa kuolee." Menee yli hilseen.

Jos niihin ei ole törmännyt, on joko kuunnellut musiikkia hyvin rajoitetusti tai sitten asenne on lähtökohtaisesti negatiivinen: "ainoastaan brittibändit osaa laulaa englanniksi" jne

Minusta esim. Captain Beefheart, Johnny Cash ja Tom Waits ovat hienoja englanninkielisiä artisteja, eikä heistä yksikään ole britti.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Metallica ja Coldplay ovat perkeleen kovia bändejä. Meikä diggailee Coldplayta vaikka olen todella miehinen mies. Enkä todellakaan "itke samalla kun runkkaan suihkussa", kuten joku täällä totesikin bändistä.
Paskoista bändeistä tulee mieleen jenkkiläinen versio pahuuden kolminaisuudesta (Yö, Mamba ja Zen Cafe) eli Gun´n Roses, Iron Maiden ja Megadeth. Etenkin Gynnärit ja Maiden edustavat sen tyyppistä katsraattilaulaja-rokkia josta tulee darra yhdenkin biisin soiton jälkeen. Hyi saatana, tuli paha olo kun ajattelinkin noita kahta.

edit. Aivan. Maiden olikin englantilainen. Parhaiten tunnettu NWOBHM-edustaja. (meniköhän oikein? Ei jaksa sitäkään tarkistaa.) Kertoo lähinnä omasta syvästä rakkaussuhteestani kyseistä bändiä kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Paskoista bändeistä tulee mieleen jenkkiläinen versio pahuuden kolminaisuudesta (Yö, Mamba ja Zen Cafe) eli Gun´n Roses, Iron Maiden ja Megadeth. Etenkin Gynnärit ja Maiden edustavat sen tyyppistä katsraattilaulaja-rokkia josta tulee darra yhdenkin biisin soiton jälkeen. Hyi saatana, tuli paha olo kun ajattelinkin noita kahta.

Jenkkiläinen?

Silmäilin juuri levyhyllyäni ja totesin, että sehän on täynnä keskinkertaista paskoa. Etenkin Amorphiksen Joutsen-kauden (Eclipse oli kova, mutta voisivat kyllä säveltää jo toisenkin biisin) ja uudemman Katatonian (80-luvun alun The Cure särökitaroilla ja vieläkin huonommalla laulajalla) tuotannon omistaminen on käynyt hiukkasen harmittamaan, kun ovat niin tylsää musaa. Puhumattakaan noista kymmenistä jöötteporimetallilevyistä tai Mokoman kyllä hyviäkin biisejä sisältävistä sillisalaattikiekoista (ei saisi olla löysää grindia, tylsää thrashia ja heviballadeja yhdellä ja samalla levyllä, menee liian sekavaksi). Kaikenlaista sitä onkin tullut ostettua. Ankeita yhtyeitä. Voisi myydä pois.

Hyviä yhtyeitä ovat Rush, Whitesnake (+kaikki muu juustoinen kasarihevi) ja Kylie Minogue. Niin ja toki myös Gunnarit, Maiden ja Megadeth!

edit: Niin ja Red Hot Chili Peppers ei missään nimessä saisi unohtua tällaisen otsikon alaisessa keskustelussa! Navarro ja kovat huumeet takaisin, niin voisi taas muuttua mielenkiintoisemmaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Red Hot Chili Peppers on tosiaankin harvinaisen paskaa musaa. Toinen bändi jota ei koskaan saisi olla mainitsematta näissä keskusteluissa on Rolling Stones. Jagger ja Richards ovat kyllä kelpo biisinikkareita, mutta yhtä hyvää biisiä kohden on vähintään viisitoista paskaa. Ja sen päälle Jaggerin luokaton laulu pilaa nekin hyvät biisit. Ei ihme että Dressman käyttää heitä mainonnassaan, on vakka löytänyt kantensa.

Mutta pahan akseli on kyllä tuo Yö, Mamba ja Zen Café - epäpyhä kolminaisuus.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näitähän riittää. Kotimaan kamaralta nousee omaksi suosikki-inhokikseni Kotiteollisuus. Siis ihan älyttömän baska bändi. Siis niin paska ettei edes pysty perustelemaan, se vaan on.

Maailmalta sellaista isoa ja paskaa löytyy lukematon määrä, mutta mainittakoon tässä yhteydessä AC/DC. Tästä iso kiitos kuuluu mm. Radio Rockille. Hard as a r/cock..tidi dii tidi dididii i..hYi!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä ketjussa ei ole ilmeisesti vielä mainittu sellaisia kotimaisia helmiä kuin Vilperin Perikunta ja Soul Captain Band.

Paskoja bändejä on paljon, mutta nuo kaksi ainakin edustavat sitä sarjaa, joiden kuuleminen jättää vähän pidempiaikaiset arvet.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Herra Ylppö ja kaikki mihin tämä kaveri vaikuttaa (Ennenkaikkea sanoitukset). Vai mitä olette mieltä esim. näistä sanoituksen (Haloo Helsinki - Kokeile minua) lainauksista.

"Joka bileissä on joku hyvä vesipatja"
"Joka bileissä on joku joka kolisee"

Tokihan miehen oman orkesterin sanoituksista löytyy samanlaista oksennusta, esimerkkinä kaikki biisit.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kotimaiset:
1. Yö
1. Mamba
3. Poets of the fall
4. Sunrise Avenue
5. Petri Nygård (eikö J.W.Vainio tyhjentänyt jo pippelimukahauskuttelun pajatson vuosikymmeniä sitten)
6. Narina (a.k.a. Irina - lopeta jo se helvetin kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin loppuisi se kaikille tuskallisen musiikinkin tuottaminen)
7. The Rasmus (Lauri: Hotel rimmaa hyvin Motelin kanssa)
8. Panic IC (Muthafucka tietty nauratti, mutta mutta)
9. Aikakone (Maki on tosin ihana)
10. Dingo (Kun kuuntelee uudesta tuotannosta biisin Purppuraa, niin voisi todeta että osaaminen riittäisi korkeampaan listasijoitukseen, mutta tällä kertaa näin)

Ulkomaiset:
1. U2 (Ehkä maailman yliarvostetuin bändi, jonka tuotannosta löydän tasan yhden helmen: Sunday Bloody Sunday. Tosin Bonon henkilökohtainen habitus lokaa suurelta osin koko orkesterin)
2. Coldplay (Sama kuin kärkibändiin - ilman Bonoa tietty)
3. Kaikki brittiläiset bändit, jotka alkaa The (poislukien The Clash ja The Beatles)
4. Nickkelbäk (Olisi ollut kärjessä, mutta eräs Metallica-coveri nosti hieman sietokykyä)
5.Dido & James Blunt (Molemmista tulee poikkeuksellisen agressiivinen olo, kauheaa hyssyttelevää kuraa)
7. RHCP (HUOM! Vain One Hot Minuten jälkeinen aikakausi - sitä ennen homma toimi)
8. Volbeat (Bändi jonka menestystä voi vain ihmetellä, laulaja yrittää olla Elvis ja taustalla tukkoisen kuuloista tuubaa)
9. The Baseballs (Ei sissus sentään, kuka tätä voi oikeasti ostaa, kuuluisi oikeastaan junttimaisinta mitä tiedät ketjuun - tämän bändin menestys ja Perussuomalaisten vaalivoitto ovat varmasti jossain kosmisessa yhteydessä toisiinsa)
10. 50 Cent - ja oikeastaan kaikki nyky-rap (Kartanosta kaduille tyylistä kovistelua, jonka tekijöiden traumaattisin kokemus katuelämästä liittyy kuitenkin siihen, että on kerran tullut ostettua mäkistä big mäc josta puuttui majoneesi)

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta todettakoon että se joka nostaa AC/DC:n näille listoille on hullu ja tietämätön.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Makuasioista ei voi kiistellä, mutta todettakoon että se joka nostaa AC/DC:n näille listoille on hullu ja tietämätön.

Siis makuasioista juuri voi kiistellä, mutta faktoista ei. Ja fakta on, että AC/DC tekee paskaa musiikkia.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Beatles on täysin paska ja on oman paskalistani ylivoimainen ykkönen aina ja ikuisesti. Joka kerta, kun radiosta tulee Yellow submarine, tekee mieli hajottaa jotain. Ja ne hiustyylit... ruohonleikkurilla olisi töitä. Ärsyttävän kuuloisia ja näköisiä tyyppejä.

Seuraavaksi paskimmat bändit löytyvät kotimaasta, monesti mainittu Nygård, Uniklubi, Yö ja CMX etunenässä. Myös kaikki MM-kisoissa olleet kisabiisit herättävät negatiivisia tunteita.

Joku täällä olikin heittänyt System of the Downista kommentin juuri, kuten olisi omalta näppäimistöltäni tullut. Laulaja kuulostaa helvetin ärsyttävältä ja biisit ovat suoraan sieltä pakaroiden välistä.

Apulanta ja Toni Wirtanen on yhdistelmä, mitä en siedä. Myöskään musiikillisesti.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ai niin, pidän myös Radioheadista mutta Kid A:n jälkeen musiikki meni liian vaikeaksi minullekin. En missään nimessä kuitenkaan allekirjoita, että mainiot The Bends, Pablo Honey ja OK Computer olisivat jollain tapaa "tekotaiteellisia" lättyjä.

Mielestäni taas Radioheadin tuotanto ennen OK Computeria oli pääasiassa täysin yhdentekevää (okei, Street Spirit on hyvä biisi), OK Computer taas on mainio levy ja sitä seurannut kaksikko Kid A & Amnesiac hipoo pop-musiikin raameissa täydellisyyttä.

Tämän jälkeen Radiohead sitten eksyikin omaan näppäryyteensä ja nerouteensa ja viimeiset vaiheet ovat kohtuullisen turhanpäiväisiä, vaikka In Rainbows turhaan väläyttelikin toiveita paremmasta.

Neroutta pitäisi popmusiikissa osata käsitellä sopivan vähäeleisesti tyyliin Sigur Ros, jolloin lopputulos on jatkuvasti kiitettävää.

Ai niin ja Rammstein on aivan törkeän paska bändi.

Vaikka kuuntelenkin metallia hyvinkin laidasta laitaan, eli Morbid Angelista Mastodoniin ja Eletric Wizardista Seventh Wonderiin, niin Rammstein on yksi niistä harvoista bändeistä joiden suosiota en pysty ymmärtämään.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Beatles on täysin paska ja on oman paskalistani ylivoimainen ykkönen aina ja ikuisesti. Joka kerta, kun radiosta tulee Yellow submarine, tekee mieli hajottaa jotain. Ja ne hiustyylit... ruohonleikkurilla olisi töitä. Ärsyttävän kuuloisia ja näköisiä tyyppejä.

Yellow Submarinella on erittäin vähän tekemistä Beatlesin musiikin kanssa noin yleisesti ottaen. Ringo laulaa ja sanoitukset on tehty missä lie sienihöyryissä mahdollisimman hassuiksi ja suoraan sanottuna lapsille tai lapsenmielisille piripäille.

Toki saat Beatlesia inhota ja vihata, mutta älä käytä perusteluna juuri tätä yhtä biisiä. :)

Minä lisään tähän paskat bändit listaan Neon2:sen. Mannapuuroa ja mansikkaa, Ei saatana...

edit. Jaa olihan tuossa ärsyttävät äänet ja hiustyylitkin listattu..
 
Green Carnation, Pain of Salvation tai Arjen Lucassen.


Voit ihan vapaasti tutkia löytyykö noiden tuotannosta joku pilkkuvirhe mihin voit puuttua

Ainoa, joka noista sanoo jotain, on Pain of Salvation. Sveduillahan toki lontoo taipuu keskimäärin paremmin kuin suomalaisilla, mutta pari biisiä noilta joskus kuunneltuani tuli mieleen lähinnä yläasteikäinen tyttölapsi, joka on juuri teiniangsteissaan huomannut, että sydämen asioissa saattaa välillä kenkuttaa ja että sotiminen on kauhean ikävää. Sitten nämä asiat on pakko pukea sanoiksi omaan pöytälaatikkoon ja lopputulos on sellainen röykkiö kliseitä, että heikompaa hirvittää.

Siksi toisekseen, jos verbejä taivutellaan pitkin vittua, kyseessä ei ole "pilkkuvirhe", vaan esim. tässä tapauksessa osoitus heikosta kielitaidosta. En ole koskaan tajunnut, minkä helvetin vuoksi niin monet suomalaiset sanoittavat englanniksi, vaikka heidän lontoon taitonsa on yläastetasoa.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Siksi toisekseen, jos verbejä taivutellaan pitkin vittua, kyseessä ei ole "pilkkuvirhe", vaan esim. tässä tapauksessa osoitus heikosta kielitaidosta. En ole koskaan tajunnut, minkä helvetin vuoksi niin monet suomalaiset sanoittavat englanniksi, vaikka heidän lontoon taitonsa on yläastetasoa.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sanoituksissa sanoja saatetaan väännellä omituisiin ja kieliopillisesti vääriin muotoihin ihan sen vuoksi, että ne saadaan sopimaan biisiin paremmin? Onko sulla perustuntuma siitä, miten laulut sanoitetaan ja sovitetaan vai huudellaanko täällä Medvind kourassa?

Paskoista bändeistä puheenollen ylivoimaisesti yliarvostetuin suomalainen yhtye on CMX. Ei ole Auringon jälkeen lähtenyt oikein millään tasolla muutamia todella irrallisia vetoja lukuunottamatta.
 
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sanoituksissa sanoja saatetaan väännellä omituisiin ja kieliopillisesti vääriin muotoihin ihan sen vuoksi, että ne saadaan sopimaan biisiin paremmin?

Olen tullut ajatelleeksi. On kuitenkin vaikea uskoa virheiden olevan tietoinen taiteellinen ratkaisu silloin, kun sanoitus on kauttaaltaan kömpelö, väkinäinen ja sanankirjankatkuinen. Silloin on kyseessä eri asia, kun muu teksti osoittaa tekstittäjän hallitsevan käytössä olevan kielen. Silloin ymmärtää paremmin esim. seuraavan tekstin muodon "thinks":

TOM WAITS - A SIGHT FOR SORE EYES LYRICS
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Miksi täällä puhutaan jostain helvetin sanoista?

Itse listasin ainakin paskat bändit _musiikin_ perusteella. Sanat ei oo musiikkia.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Miksi täällä puhutaan jostain helvetin sanoista?

Itse listasin ainakin paskat bändit _musiikin_ perusteella. Sanat ei oo musiikkia.

Kyllä ne on. Ihan samallalailla kuin rummut, kitara, basso tai joku muu. Sanat ovat osa kokonaisuutta, siis musiikkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös