Parhaat/heikoimmat biisit ”coverina”

  • 318 383
  • 1 749
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Westlife teki sitten todella paskan coverin Josh Grobanin You raise me up- biisistä ja pillunaamaradiokanavat soittaa sitä ihan muna pystyssä.
 

pelikielto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Immortal kirjoitti:
Parhaita covereita, ovat Cradle of Filthin versioimat Maiden klassikot ja Dimmu Borgirin loistavat Twisted Sister-veto Burn in hell sekä Accept-klassikko Metal Heart.
Itse olin juuri listaamassa Filthin Maiden covereita tuonne huonoimpaan päähän. Jos ne olisivat instrumentaaleja homma toimisi. Mutta kun se läski naisen niminen kaveri aukaisee suunsa niin huhhuh... En ole pitkään aikaan biisiä kuunnellessa tuntenut syvää myötähäpeää ja samalla nauranut maha kippurassa, mutta toissapäivänä niin kävi(kiitos Dannii).

Tuo Metal Heart on kyllä erittäin hyvä sekä Metallican versio Breadfanista on aivan loistava.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
pelikielto kirjoitti:
Metallican versio Breadfanista on aivan loistava.
Olen pyrkinyt tässä viime aikoina hankkimaan alkuperäisiä versioita noista Metallican coveroimista biiseistä. Yllättäen muutama on löytynyt faijan vinyyli-kasoista :)

Vaikka alkuperäinen on aina alkuperäinen, niin en montaakaan keksi, joka iskisi paremmin kuin Metallican versio. Eniten puhtia ovat saaneet juuri tuo Budgien Breadfan, Blitzkriegin nimikko, BÖC:n Astronomy ja Diamond Headin biisit. Oikeastaan vain Motörheadin biisit olisivat voineet jättää rauhaan. Ei sillä, että ne olisivat huonoja, mutta on vain yksi Lemmy.

Misfitsin ja näitä myöhempiä Ramones -covereita on vähän vaikeampi pistää arvojärjestykseen, koska ne ovat ihan eri biisejä Metallican käsittelyn jälkeen. Toiset ovat punkkia ja toiset hard rockia, molemmat hyviä.
 

MokkaSiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
tappara
Yksi erikoisimmista, kaikin puolin, versioista jostakin kappaleesta on kipale jota diskoissakin on soitettu iät ja ajat kaikenmaailman hytkyjien laulamana on Iko Iko josta mielenkiintoisen näkemyksen on esittänyt Grateful Death.
Siinä versiossa haisee rämeitten nuotioitten savut.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Puppelibändi Five coveroi Queenin We will rock you:n. Itse coverista en muista paljon, ei se kyllä hyväkään ollut. Tapaus on jäänyt mieleen siksi, että kerran huomasin teineille markkinoitavan kännyn soittoäänenä We will rock you:ta, ja esittäjäksi oli merkitty Five. Olisi ollut yhden jos toisenkin otsanapin paikka.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
morningstar kirjoitti:
Puppelibändi Five coveroi Queenin We will rock you:n. Itse coverista en muista paljon, ei se kyllä hyväkään ollut. Tapaus on jäänyt mieleen siksi, että kerran huomasin teineille markkinoitavan kännyn soittoäänenä We will rock you:ta, ja esittäjäksi oli merkitty Five. Olisi ollut yhden jos toisenkin otsanapin paikka.

Tuosta tulikin mieleen Britney Spearsin cover I Love Rock 'N' Roll. Aivan kauhea versio ja siihen lisättäköön myös sellainen juttu, että se ämmä ei taatusti tiedä rokista yhtään mitään. Ja se video nostaa vitutuksen äärimmilleen. Eipä voisi katu-uskottavuus enää kauempana olla. Tuonkin biisin pystyi tilaamaan soittoäänenä ja esittäjäksi oli merkitty Britney Spears...
 
Joskus tuli noita covereita kerättyä ja ainakin hyviä covereita ska-versioina veteli bändi nimeltä Reel Big Fish. Myös Dread Zeppelin nimisen bändin tuotanto on ihan mielenkiintoista kuunneltavaa. Yksittäisistä biiseistä mieleen tulee Sublimen "Smoke Two Joints" (The Toyes), Antraxin Kiss-cover "She" sekä Steve Ray Vaughanin "Breed" (Nirvana) ovat ihan onnistuneita. Yllättävältä puolelta esim. Tori Amoksen "Smells Like Teen Spirit" (Nirvana), Ozzy Osbournen "Purple Haze" plus Sheryl Crown "Sweet Child O'Mine".

Sen sijaan vähemmän onnistuneista voisi mainita ainakin Guns N' Rosesin Knocking On Heavens Door (Bob Dylan). Tiedän toki, että jotkut pitävät biisiä aivan loistavana, minusta se on erittäin keskinkertainen coveri ja keikoilla yleisönlaulatus on ollut noloa katsottavaa aikanaan. Eric Claptoninkin versio hakkaa GNR:n version 6-0, yksinkertaisesti Axl:n "ooh yeaah" ja power chordit eivät kuulu tähän biisiin. Levylläkin hidas kohta kuoroineen on hirvittävää kuunneltavaa.
 
Nyt on ollut kuuntelussa Children Of Bodomin tekemä cover biisistä Oops! I Did It Again. Huomattavasti parempi kuin Britneyn alkuperäinen biisi...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä lieneekö vielä tässä ketjussa ilmestynyt, mutta pahimpiin (ehkä pahin) kuuluva loistavan biisin raiskaus on Avril Lavignen versio System Of A Downin "Chop Suey!" biisistä. Korvia kirvelevää, ja enemmän.
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
BitterX kirjoitti:
Oma mielipiteeni

Ja sitten vielä pari huonoa:

Bon Jovin ja No Doubtin surkeat coveryritykset Dr. Albanin biisistä "It's My Life". ;)

Dr. Alban, Aikansa Legenda!
Toivottavasti tuo hymiö tarkoittaa ironiaa?
 

Arttu#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ryan Adamsin versio Wonderwallista on parempi kuin alkuperäinen Oasiksen kappale. Se on tottakai aika erityyppinen, hitaampi nimenomaan ja akustinen.
Suosittelen!
 

Rocco

Jäsen
Black Eyed Peas on sitten raiskannut Pulp Fictionin tunnarina toimineen Dick Dale and his Deltonesin biisin Misirlou. Kamala biisi!! Mutta tottakai sitä myydään kuin häkää ja MTV soittaa biisiä tottakai 100 kertaa päivässä. Argh!
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Rocco kirjoitti:
Black Eyed Peas on sitten raiskannut Pulp Fictionin tunnarina toimineen Dick Dale and his Deltonesin biisin Misirlou. Kamala biisi!! Mutta tottakai sitä myydään kuin häkää ja MTV soittaa biisiä tottakai 100 kertaa päivässä. Argh!

Samaa mieltä, aivan hirveätä paskaa. Vituttaa myös Ezkimo tmv, jossain rap-tekeleessä em.henkilö oli ottanut Sentencedin Killing me, killing you-biisin piano-osat siihen.

Kieltämättä vitutti ku ensimmäistä kertaa kuulin.

Myös Pmmp:n Pikkuveli ei herätä sympatiaa. Huvitti kun eksä kuuli eka kertaa Noitalinna Huraa!:n version, eka kommentti oli "Pmmp vasta julkas ton biisin ja nyt on joku kerennyt coveroimaan sen..." Valistuksen paikka oli siinä, välittömästi kun naurultani ehdin.

Kuitenkin jotain hyvääkin, sitä on Red Hot Chili Peppersin The Stooges-cover Search and destroy. Onnistunut on se.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Parhaimmista covereista en tiedä, mutta huonompiin menee nämä Jääskeläisen Ilkan uudelta levyltä löytyvät pari biisiä.

Aluksi etsitään kissojen ja koirien kanssa uutta "idolia", niin eikö ne perkele osaa tehdä Idols-voittajalle omia biisejä?
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Pari hyvää tuli nopeasti mieleen:

Johnny Cash: Hurt
Aaron Lewis (Staind): Black
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Varmaan moneen otteeseen jo mainittu, mutta kyllä Hendrixin cover Dylanin kappaleesta All along the watchtower on yksi parhaista, ainakin omasta mielestäni. Huonoja covereita onkin sitten huomattavasti enmmän kuin hyviä. Sanotaanko nyt yhtenä vaikka Guns n' rosesin cover Dylanin kappaleesta Knockin on heavens door. Eihän tuo nyt mitenkäään ylivoimaisen huono ole, muttei jotenkin vain sovi bändin tyyliin.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Children of Bodomin coveri biisistä "Oops I did it again" on ainakin parempi kuin Britneyn vetämänä.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
JanJ kirjoitti:
Ai niin, hyvä cover?
Faith No More - I started a joke
Kyllä, vaikka en BeeGeessien versiota olekaan koskaan kuullut silti, kymppi!
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Mary Jane Blige featuring U2 (!) - One

Miten on mahdollista ryssiä biisi kun sitä on mukana esittämässä sen alkuperäinen esittäjäkin?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Monster Magnetin The Right Stuff on kuulemma coveri. Alkuperäistä en ole kuullun enkä edes tiedä kenen tekemä biisi alunperin on mutta Monster Magnetin veto ainakin on huippu. Varsinkin musavideon pidennetty versio.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Groove FM kanavalta tulee päivittäin hienoja covereita. Svengaavia covereita kuulee niin Jimi Hendrixistä kuin Madonnasta.

Muutenkin paras suomalainen radiokanava tällä hetkellä. Esim. jonakin päivänä tulee jonkinlainen gospel-ohjelma, jossa neekerinaiset laulavat pirun hienosti.
 

Mokoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Detroit Redwings, ManU.
Children of Bodomin The Final Countdown ei kutkuttele, mutta joka tapauksessa ehdottomasti parhaita cover-versioita mitä tiedän.

Sen sijaan Tapani Kansan Lauluni Aiheet-versio Tapio Rautavaaran alkuperäiskappaleesta on korvia riipivä. Rautavaara varmasti kääntyisi haudassaan kuultuaan tuon lollotuksen, ymh.
 

Evil Kübl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Liiga karsinnat
Cube kirjoitti:
Ja Mr. Bunglen versio Baby One More Timesta on aika hyvä sekin.

Itseasissa tämä netissä liikkuva cover ei ole mr. bunglen tuotantoa, Patton kertoi jonkun vain arvelleen esittäjäksi bunglen ja nimenneen tiedoston sen mukaan. Taisi olla juttua muistaakseni bunglefever.comissa muutama vuosi sitten. Hyvä cover, soittipa sen sitten kuka tahansa.

EDIT: löytyihän se sieltä:

"You forgot "Baby One More Time" by Britney Spears! I have an MP3 file of them performing it that's hilarious!

No, you most likely have an MP3 of The Ping Pang Band performing it. For a while there was a Ping Pang folder on the cv.org ftp site, a popular source for audio files of Mr. Bungle, Faith No More, and other related artists. How are The Ping Pang Band related? They aren't, but a few of their songs were uploaded anyway, including their Britney Spears cover. Somewhere along the way someone who downloaded it decided it was Mr. Bungle, renamed the file, and history was made. No misunderstanding was ever intended by Nick Chester or Mike Risolo of The Ping Pang Band, and they deserve all of the credit for their fine recording."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös