Pizza on ennen kaikkea makuyhdistelmä. Pohja (taikina), tomaattikastike ja juusto ovat käytännössä aina läsnä.
Boldattuina henkilökohtaiset suosikkini eri täytevariaatioilla.
On olemassa muutamia makuyhdistelmiä, joiden liitto on pyhä.
- aurajuusto + valkosipuli - nämä kaksi vain kuuluvat yhteen kuten Tiku ja Taku
- jauheliha + sipuli - Tiku-Taku, Tiku-Taku, Iines ja Aku
- kebabliha + pepperonimakkara (hätätapauksessa salami) - pizzauunissa kuivuva kebabliha tarvitsee jotain rasvaa
- kana + tonnikala - tiedä sitten onko tämä oma perversioni, mutta mun mielestäni nämä täydentävät toistensa makuja täydellisesti
- (säilyke-) paprikasuikale + (säilyke-) jalapenoviipale - yksinään kumpikin on iso ei-ei, kombona jumalainen
Yhden täytteen pizza:
- naperona tykkäsin tonnikalapizzasta ilman mitään lisätäytteitä - tänä päivänä yksi täyte kallistuisi ehkä erittäin voimakkaasti maustettuun jauhelihaan? Todennäköisesti tällaista en tulisi ikinä tilaamaan? Erittäin voimakas salsatyyppinen tomaattikastike voisi toimia?
- jauheliha (+salsakastike?)
Kahden täytteen pizza:
- vain yksi oikea vaihtoehto - nk. "junttipizza"...
- jauheliha-sipuli - yksinkertaisista yksinkertaisin
- kinkku-herkkusieni - toimiva kombo, mutta jotain silti puuttuu
Kolmen täytteen pizza - nyt alkaa jo löytyä vaihtoehtoja/komboja...
- kinkku-ananas-aurajuusto - Americano - on jostain syystä suomalaisten suosikki - ei ymmärrystä...
- valkosipuli sisältyy ainakin Turussa kohtuullisen usein varsinaisten täytteiden ulkopuolelle, joten...
- kebab-pepperoni-aurajuusto (+valkosipuli) on täysin mahdollinen
- kana-tonnikala-aurajuusto (+valkosipuli) on toinen erittäin potentiaalinen vaihtoehto
Neljän täytteen pizza - nyt ollaan asian ytimessä:
- kebab-pepperoni-aurajuusto-tomaatti (+valkosipuli) - ehdoton ykkösvaihtoehto
- kana-tonnikala-aurajuusto-tomaatti (+valkosipuli) - kolkuttelee kannoilla
- jauheliha-sipuli-paprika-jalapeno - kolmen kärki ei ole koskaan ollut tasaisempi
Klubileivässä (Club Sandwich) sanotaan olevan makujen täydellinen liitto:
- kana, pekoni, salaatti, majoneesi
Voisi kuvitella kyseisen kombon toimivan pizzassakin!? Uuniin kanaa ja pekonia, paiston jälkeen päälle tuoretta salaattia ja reippaasti majoneesia - tomaattikastikkeena vielä joku voimakas salsatyyppinen ratkaisu... Saattaa olla, että menee seuraavaksi testauksen puolelle?