Mainos

Paras kitaristi?

  • 25 227
  • 155

Paras kitarist?

  • Steve Vai

    Ääniä: 8 2,7%
  • Yngwie Malmsteen

    Ääniä: 10 3,3%
  • Eddie Van Halen

    Ääniä: 28 9,3%
  • Michael Angelo

    Ääniä: 3 1,0%
  • Joe Satriani

    Ääniä: 8 2,7%
  • Eric Clapton

    Ääniä: 20 6,7%
  • John Petrucci

    Ääniä: 12 4,0%
  • Timo Tolkki

    Ääniä: 3 1,0%
  • Aleksi Laiho

    Ääniä: 31 10,3%
  • Muu?

    Ääniä: 177 59,0%

  • Äänestäjiä
    300

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Parasta kitaristia on vaikea nimetä. On ainoastaan hyvää musiikkia, jota eri kitaristit säestävät. Ehkäpä pitäisi nimetä parhaat basistit koska nämä tuovat biiseihin juurikin sen "munan" mitä kaivataan puhtaimmillaan.

Puhtaasti selkeitä kitaristeja voisivat olla Steve Morse, Satriani ja vaikkapa Vinnie Moore. Malmsteen, Vai sekä Page kera Hendrixin lyövät kovaa takaa ja kaiken dumaa Gilmour ja Zappa. Mark Knopfler omalla näppäintyylillään vielä messiin. Kotomaasta Torvinen sekä Tolonen mausteena Kummelimies.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U15
Jarkko Rapikisto
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Tähän on vain yksi vastaus. Tony Iommi.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kas vain, tuttu kiistelyn aihe johon lienee oikea vastaus vain musiikkia kuluttavalla henkilöllä ja hänen musiikkimieltymyksillään.

Parhaasta kitaristista en nyt tiedä, parhautta voi kitaran soitossakin "mitata" niin monella tapaa, mutta omat suosikit löytyvät vanhemman rockin puolelta ja suurimmalla osalla alkaa kilsoja ollakin mittarissa kunnioitettava määrä. Omat suosikit ja samalla ne "parhaat" mukailevat hyvin paljon nimimerkki Evilin vastauksia. Tony Iommi ja Jimmy Page ovat sellaisia nimiä, jotka muokkasivat varhaista rockia neroudellaan sekä riffeillään ja näin vaikuttivat musiikin tyylisuuntaan, jota myöhemmin alettiin kutsua heviksi. Pagen monipuolisuus ja kekseliäisyys ja Iommin tunnistettavuus ja nimenomaan raskaiden riffien jalostus ovat jotain sellasta mikä nostaa heidät aina sinne top vitoseen kun puhutaan parhaista kepittäjistä rockin alalla. Jimi Hendrix on ehkä tylsä vastaus, mutta mies ei esittelyjä tarvinne, tehnyt sellaisia temppuja kitaran kanssa joista moni voi vain haaveilla ja biisintekijänä täysin omassa luokassaan.

Ns. tilutusosasto on erikseen, jonka ehdoton kingi on ollut aina Rainbow/Purple-legenda Ritchie Blackmore ja hänen jonkinlaisena raskaampana painoksena sitten äänestysvaihtoehdoissakin mainitty Yngwie "Ynkkä" Malmsteen. Malmsteenin ongelma on ollut vain, että teknisesti ruotsalainen on huikea kitaristi, mutta sooloiluista puuttuu välillä täysin järki, ei kitaristi voi tuoda itseään liikaa esille pelkällä 4-5 minuutin kitaratulituksella. Blackmore oli kuitenkin "tiluttajana"-tasapainoisempi ja hänen huikeat riffinsä sopivat Purple musaan ja Jon Lordin hammondeihin kuin nyrkki perseeseen. Klassisen musiikin tausta kuuluu aina Rikun soitossa ja pidän Blackomoreakin varhaisen hevin yhtenä kulmakivenä mitä tulee kitaristeihin lahjakkuutensa ja kekseliäisyytensä vuoksi. Vain hän osaa soittaa Smoke On The Waterin oikein.

Bluesin ja rhythm & bluesin puoleltakin tulee solkenaan huikeita kepittäjiä, täysin makuasia mistä kukakin tykkää. Albiino Johnny Winter kurittaa tyylikkäästi edelleen skebaansa vaikka äijä käytännössä vetää keikat istualtaan lähes poissaolevana ja täysin eleettömänä. Kitaristina huikea omalaatuinen ja omaa hyvän blues-äänenkin. Saman osavaltion kulmilta tulee myös ZZ Topin kansikuva partajalmari eli Billy Gibbons, joka hallitsee boogien ja bluesin salat ja biisintekokin on luonnistuu siinä samalla. Stevie Ray Vaughan-vainaa oli blues-kitaristina mun omassa kategoriassa aivan kärjessä teknisyyden, luovuuden ja henkilökohtaisen soundinsa kanssa. Tämä mies pystyi uskottavasti lurittamaan Voodoo Childia.

Leslie West on rankaissut kitaraansa tunnistettavan raskaasti jo ennen Woodstockia Mountainin nimissä ja soolonakin eikä loppua todellakaan näy vaikka mieheltä vietiin toinen jalka pois, en usko että kaikki kitarat ovat toipuneet ison Leslien käsittelyssä. Lisäksi etelän rockin ylemmästä korkeakoulusta, The Allman Brothers Bandista on vuosien saatossa tullut kovan tason pelimannia mitä tulee kitaran vinguttamiseen. Alkuperäinen Duane Allman oli slide-soiton mestari ja Dickey Betts, Derek Trucks sekä Warren Haynes ovat todellista etelän tähdistökenttää, mitä tulee bluespohjaisen rockin soittoon ja he ovat jatkaneet tämän orkesterin kovaa musiikillista mainetta näihin päiviin asti. Ja nyt kun etelässä ollaan niin olisi häpeä jättää Gary Rossingtonin tai Rickey Medlocken nimi mainitsematta.

Mainitsiko joku Eric "slowhand" Claptonin jo, kyllä mies kuuluu tähän ketjuun. Samasta ilmansuunnasta tuli myös irkku Rory Gallagher, joka oli aivan hillitön peto kitaran varressa ja voimakas rhythm & blues taittui tämän miehen käsittelyssä. Upeita livelevyjä tehnyt Rory oli kuolemaansa asti nimenomaan livenä kova showmies ja keppi vinkui komeasti. Loppuun pitää mainita grungen maailmasta vielä sellainen nimi kuin Jerry Cantrell, kuka on Alice In Chainsin nokkamies ja joka pystyy tekemään grunge-musiikintyylissä Gibsonillaan upeita riffejä ja tuntuu, että ko. herra unohdetaan usein näissä väittelyissä.

Tässä jotain, mahdotonta sanoa yksittäistä parasta, koska jokaisella tässäkin viestissä mainitulla lankun vinnguttajalla on jokin hieno erityispiirre soitossaan ja lisää olisi vaikka kuinka, ketä en nyt huomannut mainita. Paljon on löytynyt, löytyy ja varmasti tulee löytymäänkin siis oikeasti kovan luokan kitaristeja tältä planeetalta.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Olkoonkin, että on vanha kysely, mutta silti. Miten on mahdollista, että Jimi Hendrix puuttuu listalta?
Sitä minäkin ihmettelin. Vähän sama kuin jos joku väsäisi äänestyksen kaikkien aikojen parhaasta jääkiekkoilijasta, ja Wayne Gretzky puuttuisi vaihtoehdoista.

Nimimerkki M10:n listasta pakko bongata vielä pari omaa suosikkia, eli Rushin Alex Lifeson ja King Crimsonin (ynnä monesta muusta yhteydestä tuttu) Robert Fripp. Lifeson saa Rushin kuulostamaan paljon trioa suuremmalta combolta, ja Frippin äkkiväärää neroutta ei oikein voi edes sanoin kuvailla - se on kuultava.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Lisätääs muuten vielä toiseksi huippukitaristiksi (Slash on paras, mutta ei jää kauas) Matthew Bellamy. Ei ehkä ihan kaikista perinteisin kitaravirtuoosi, mutta aivan käsittämättömän hyvä soittaja kaiken muun ohella. Bellamyn taito on erityisesti melodioiden tekemisessä ja sooloissa, jotka nostattavat kylmiä väreitä lähes poikkeuksetta. Lisäksi Bellamya voidaan pitää jonkinlaisena kitaransoiton mullistajana, sillä en ole aikaisemmin nähnyt kenenkään tekevän samanlaisia soundeja kappaleisiinsa, ja vielä toimivalla tavalla. Hieno kitaristi, hieno laulaja, hieno pianisti ja hieno lauluntekijä kaikin puolin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Lisätääs muuten vielä toiseksi huippukitaristiksi (Slash on paras, mutta ei jää kauas) Matthew Bellamy. Ei ehkä ihan kaikista perinteisin kitaravirtuoosi, mutta aivan käsittämättömän hyvä soittaja kaiken muun ohella. Bellamyn taito on erityisesti melodioiden tekemisessä ja sooloissa, jotka nostattavat kylmiä väreitä lähes poikkeuksetta. Lisäksi Bellamya voidaan pitää jonkinlaisena kitaransoiton mullistajana, sillä en ole aikaisemmin nähnyt kenenkään tekevän samanlaisia soundeja kappaleisiinsa, ja vielä toimivalla tavalla. Hieno kitaristi, hieno laulaja, hieno pianisti ja hieno lauluntekijä kaikin puolin.

Muuten en ota kantaa, koska mielipiteitähän nämä, mutta tuo alleviivattu pisti silmään. Kannattaa joskus pyöräyttää levylautasella Rage Against the Machinea ja fiilistellä sitä, kuka kitarisi uudisti ja mitä. Ja omaan korvaan Bellamy yritti uusimalla levyllä olla Brian May, aika paljon Mayn jippoja ja soundeja oli käytetty.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Ja omaan korvaan Bellamy yritti uusimalla levyllä olla Brian May, aika paljon Mayn jippoja ja soundeja oli käytetty.

En puhunut nyt (pelkästään) uusimmasta levystä, vaan lähinnä tuosta syntetisaattorin käytöstä ja siihen tehdystä soundista/tyylistä. Mielipiteitä on toki monia ja Bellamy/Muse jakaa todella paljon mielipiteitä, joten ymmärrän ettei Bellamy edusta kaikille sitä samaa mitä minulle.

EDIT: Musehan on tietääkseni ottanut hieman mallia Queenin tyylistä, joten ei tuo Brian May vertaus ole kaukaa haettu. Itse löydän kuitenkin myös selkeitä eroavaisuuksia, jotka istuvat hyvin omaan korvaani.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En sano, että paras kitaristi, mutta jos soiton ja soundimaailman uudistamisesta puhutaan, niin nykymusiikkiin ihan ylivoimainen vaikutus on ollut U2:n Edgellä. Varsinkin kaikenlaiset kaikujutut ja erityisesi delayn käyttö tavalla, jossa delay ei ole pelkkä efekti, vaan osa soittoa, kuuluvat aika monella nykyisin kovastikin suositulla pumpulla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mitä vittua, missä Gerhard Rihmakallo?...:)

Tämä on kyllä loputon suo, loistavia keppijätkiä on niin perkeleesti ja eri genreistä/tyylisiä. Pistetään nyt jokusia alkuun ja lisätään, kun jaksaa:

Rakastan 70-luvun Scorpionsia ja Uli Jon Rothin kitaroinnit ovat kyllä toisesta maailmasta. Eivätkä Schenkerin pojat ja Mathias Jabskaan mitään kyrpäsormia ole. Toki Jabs oli huomattavasti parempi vaihtoehto 80-luvulle tultaessa, kun bändin tyylikin muuttui mainstream-hardrockin suuntaan.

Glenn Tipton & KK Downing. Eihän näitä voi erikseen mainita, vaikka tämä uusi kaveri onkin kuin nuori KK ja loistava haku. Olen aina tykännyt hevissä näistä kitarakaksikoista ja tässä kyllä erinomainen veljespari. Se tuplakitarointi...

James Hetfield on sairaan kova komppikitaristi ja riffiniekka. Kirk ei lukeudu suosikkeihini, mutta Jameksen downpick-tyyli on livenä komiaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Sääli vaan, kun soittokavereina on amistason tunareita (poislukien Trujillo, tietysti).

Kumisormi-Tony on riffikuningas ja Black Sabbathin sielu. Täysin maanista kuunneltavaa ja transsiinhan noidn riffien parissa vaipuu, eikä muuta voi kuin alistua.

Bluesin puolelta on nostettava esiin vanha albiino Johnny Winter. Kova jamppa, arvostan kovasti. Myös "You play pretty good for blind white boy" Jeff Healey on mainittava.

Brian May on yksi eniten ihailemistani ihmisistä. Piste.

Esa Pulliaista on tullut myös näin vanhempana alkanut arvostaa ihan uudella tavalla. Ja näin porilaisena ei voi olla mainitsematta Syreniuksen Jusua...

Little wing, Jukka Syrenius Band - YouTube

Linkki Youtubeen.
 
Viimeksi muokattu:

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
En puhunut nyt (pelkästään) uusimmasta levystä, vaan lähinnä tuosta syntetisaattorin käytöstä ja siihen tehdystä soundista/tyylistä. Mielipiteitä on toki monia ja Bellamy/Muse jakaa todella paljon mielipiteitä, joten ymmärrän ettei Bellamy edusta kaikille sitä samaa mitä minulle.

EDIT: Musehan on tietääkseni ottanut hieman mallia Queenin tyylistä, joten ei tuo Brian May vertaus ole kaukaa haettu. Itse löydän kuitenkin myös selkeitä eroavaisuuksia, jotka istuvat hyvin omaan korvaani.

Muse on ihan ok bändi, otin lähinnä kantaa tuohon soundi/efektimaailman uudistamiseen. Omasta mielestäni Rage Against the Machinen kitaristi Tom Morello on tämän alan pioneeri, siinä on sellaista efektihäröilyä ettei välillä tiedä soitetaanko kiippareita vai kitaraa. Ja huomasin että tuo oma aiempi kirjotus oli ehkä vähän ärhäkkään sävyyn kirjoitettu, ei ollut tarkoitus.

Juu, kyllähän Musesta Queenia paistaa läpi, jotenkin tuossa uudessa levyssä on ehkä menty turhan lähelle Brian Mayta. Mutta makuasioitahan nämä.

¨

James Hetfield on sairaan kova komppikitaristi ja riffiniekka. Kirk ei lukeudu suosikkeihini, mutta Jameksen downpick-tyyli on livenä komiaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Sääli vaan, kun soittokavereina on amistason tunareita (poislukien Trujillo, tietysti).

Hetfield on kyllä komppikitaristien aatelia. Tuo amisvertaus oli hyvä, Metukkassa kyllä soittaa käsittämättömän paska rumpali ja käsittämättömän tyylitajuton soolokitaristi. Youtubesta löytyy tän uusimman levyn soolot peräkkäin laitettuna, ja jokaisessa soolossa kuuluu epämääräistä wahwahia paskasti tilutettuna. Hyvin on äijät uraa luoneet, ei siinä.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Hetfield on kyllä komppikitaristien aatelia. Tuo amisvertaus oli hyvä, Metukkassa kyllä soittaa käsittämättömän paska rumpali ja käsittämättömän tyylitajuton soolokitaristi. Youtubesta löytyy tän uusimman levyn soolot peräkkäin laitettuna, ja jokaisessa soolossa kuuluu epämääräistä wahwahia paskasti tilutettuna. Hyvin on äijät uraa luoneet, ei siinä.

Tälle videolle on tullut naureskeltua aika usein, vaikka parodiaa onkin. Asiaan. En osaa soittaa kitaraa ja enkä oikeastaan osaa erottaa sitä, että kuka on hyvä kitaristi ja kuka ei, kun puhutaan kuitenkin osaavista soittajista. Kuitenkin Panteran edesmennyt kitaristi Dimebag Darrell ja hänen otteensa on tehnyt minuun vaikutuksen, juurikin hänen tyylinsä eroaa aika paljon muista kitaristeista. Useat ihmiset osaavat soittaa esim. Cowboys from hellin, mutta kumma juttu ettei se kuulosta samalta.

Linkki vie Youtube-videoon, jossa Kirk Hammett harjoittelee soittamaan Jump in the firea.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Sehän on Hutsonin Sauli, ei oo muita. Tai on toki Keith Richards. Näitä voi pyöritellä miten vain, mutta itse kun tulee kanssa soiteltua, niin nuo kaksi on ehkä kiinnostaneet siinä mielessä eniten. On siellä sitten tämä suomalaisen kalastajan poika Hendrix ja Jimmy Page.

En väitä etteikö kaikki saisi arvostella kitaristeja, tai että olisin itse jotenkin muita parempi, mutta kun itse jollaintavalla soittelee, katselee näitä hommia aika eri vinkkelistä. Esimerkiksi Slashia kun tulee digattua, on hänen tekeminen viimeisellä levyllä ja livevedoissa jossain määrin jopa parempaa mitä kultaisena GNR aikana, vaikkei niitä hittejä nousekkaan listoille niinkuin ennen, syynä ehkä enemmän se, ettei valtaväestö enää tämäntyylistä musiikkia kuuntele.

Itselle tulee joka vuosi sellaisia uusia tuttavuuksia jostain pikku klubibändeistä esille kun tulee käytyä katsomassa, huomaa vain että onhan tuolla hieno tatsi, hieno livehabitus ja kivoja riffejä. Eikä se kaveri mihinkään maineeseen varmaan koskaan nouse kun ei tee yhtään hittiä. Jotenkin arvostaa vaan sellaisia pieniäkin tekijoitä jotka on ennakkoluulotttomia ja tekee omaa tyyliään.

Esim Slash ja Richards on niitä kavereita kenen soiton tunnistaa ns silmät kiinni ja se on ehkä saavutuksista suurinta, että joka päivä joku yrittää kopioida sun tyyliä, olit sitten laulaja tai soittimen soittelija.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maailma on väärällään loistavia kitaristeja, mutta omat ehdottomat suosikkini ovat Slash ja Esa Pulliainen. Molempia soittoniekkoja yhdistää se, että soundin ja soittotyylin tunnistaa välittömästi, vaikka biisi olisikin vieras. Teknisesti taitavampia soittajia on varmasti maailma väärällään, mutta omalla kohdallani tyyli ratkaisee ja valinta osuu em. hemmoihin, vaikka listan ulkopuolelle jää vino pino loistavia kitaristeja - sekä ulkomaisia että kotimaisia.

Sitä olen monesti ihmetellyt, että miksi monet nostavat Eppu Normaalista esiin Juha Torvisen, vaikka nimenomaan Pantse Syrjän käsialaa on bändin "titityy-kitarointi", jonka tärkeä palanen Torvinen toki on.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kitaristeja on täysin mahdoton laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen, sillä loistavia kitaristeja on maailmassa erittäin paljon. Luetellaan silti jotain omia suosikkeja:

- Randy Rhoads on ehdoton ykkössuosikkini. Ozzyn Blizzard of Ozz ja Diary of a Madman puhukoot puolestaan. Randy oli erittäin taitava ja lahjakas soittaja, jonka soitossa on tyyliä. Erittäin merkittävä mies edelleen, vaikka kuoli nuorena jo kauan aikaa sitten. Virtuaalisentteriä Lemmylle elämänkerrassaan heittämistään kommenteista.

- Gary Mooren soitossa on vaan jotain uskomattoman hienoa.

- Steve Clark oli Def Leppardin kantava voima 80-luvulla. Valitettavasti viina vei miehen nuorena. Muodosti timanttisen parin Phil Collenin kanssa.

- Dave Mustaine osaa soittaa ja uran varrelta löytyy tukuittain loistavia sekä riffejä että sooloja.

- Les Paul on pakko mainita näissä listoissa. Sähkökitaran pioneeri.

- John Petrucci on vaan uskomattoman taitava. Liekö koskaan tehnyt virhettä soittaessaan?

- Zakk Wylde pitää mainita, vaikka miehellä onkin tiettyjä ärsyttäviä maneereja (jatkuvat pinch harmonicit ja se järkyttävä räkiminen ilmaan). Erittäin taitava ja CV:ssä kannattaa aina mainita Ozzyn No More Tears.

Luettelematta jäi useita aivan loistavia muusikoita, mutta pidetään lista nyt lyhyenä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kas vain, tuttu kiistelyn aihe johon lienee oikea vastaus vain musiikkia kuluttavalla henkilöllä ja hänen musiikkimieltymyksillään.
Pavlikovsky avaa ehdottoman totuudenmukaisella teesillä. Maailma on väärällään erinomaisia ja vieläkin parempia kitaristeja, joiden asettaminen jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen tuntuu ainakin minusta teennäiseltä, jopa epäoikeudenmukaiselta.

Pavlikovskyn sitaatin viisaus on juuri siinä, että ainoastaan sillä on väliä mitä musiikin esittäjä, tässä tapauksessa kitaristi, saa aikaan kuulijassa. Jokainen meistä arvioi musiikkia ja soittajien kykyjä viime kädessä omilla kriteereillä. Ei ole olemassaa tyhjentäviä absoluuttisia kriteerejä, joiden perusteella voisi nimetä maailmanhistorian parhaat kitaristin. Tai edes suunnilleen 10 tai 100 parasta.

Jotkut arvostavat teknistä osaamista ja mm. kitaristin kykyä soittaa nopeasti hyvin vaikeita soolo-osia. Verraton taito tämäkin, mutta onko nämä taidot huippuunsa kehittänyt soittaja paras kitaristi? Kysymyksenasettelu on hieman sama, kuin jos väittäisin että kieliopit mennen tullen hallitseva kymmenellä kielellä helvetin nopeasti kirjoittava kaveri olisi myös paras kirjailija. Vertaus menee toki osittain enemmän säveltämisen kuin kitaransoiton territorioon, mutta pohjimmiltan kyse on vastaavasta asetelmasta.

Kaikki tähän mennessä ketjussa mainitut kitaristi ovat varmaan maailman parhaita omassa jutussaan. Aika lailla raskaan rockin puolelle nämä painottuvat, johtuen varmaan siitä mitä musiikkia ihmiset kuuntelevat. Toisekseen kitarasankaruuden käsite on aika pitkälle lähtöisin raskaan rockin puolelta, jonka välittömät juuret ovat brittiläisessa bluesrockissa (jonka juuret puolestaan olivat delta-bluesissa). Tämä genre loi periaatteessa ensimmäiset varsinaiset kitarasankarit joskus 60-luvun puolivälissä ja sen jälkeen. Tuolloin tapahtui ensi kertaa sellaista, että soolokitaristi saattoi olla bändin tähti eikä vain laulaja, kuten siihen saakka. Aika pitkälle vallitsee sellainen konsensus, että Clapton, Page ja Beck olivat tuon genren ekat suuret kitaristit. Tätä kautta myöhempien aikojen kitaristien suuruus vertautuu aina jollakin tavalla näihin tyyppeihin, ottamatta mitään pois monelta muulta suunnilleen tuon ajan huippukitaristilta.

Ihan helvetin hienoja kitaristeja tulee melkeinpä minkä tahansa tyyppisen musiikin saralta. Proge ja fuusio pitävät sisällään huikeita suuruuksia, joista muutamia on mainittu tässäkin ketjussa. Lisätään jatkoksi pikaisesti pari uuttakin nimeä; Steve Howe (mm. Yes ja Asia), Mike Keneally, Adrian Belew ja Al Di Meola. Upea ja usein tällaisissa keskusteluissa sivuutettu soittaja on myös Martin Barre (Jethro Tull).

Countryn ja bluegrassin liepeiltä löytyy nippu valtavan taitavia ja oivaltavia kitaristeja. Tutustumisen arvoisia soittajia ovat ainakin Doyle Dykes ja Tommy Emmanuel, jotka ovat näppäilytyylin ehdottomia taitureita.

Jos kitaristien kykyjä ei tarkastella teknisten virtuositeetin vaan melodiantajun ja tulkinnan ainutlaatuisuuden kautta, niin tässä sarjassa omanlaistaan mestaruutta edustavat ehdottomasti myös Jorma Kaukonen, Jerry Garcia ja Neil Young.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Varmaan monet nauraa mulle, mutta kuitenkin Mark Knopfleristä diggaan ihan pirusti. Kaveri soittaa vain niin puhtaasti. Se näyttää niin helpolta ja tuntuu että Mark on syntynyt kitaran kanssa. Myös Tom Morello on iskenyt muhun omalla tyylillään.
 
Viimeksi muokattu:

Anaconda

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
...., mutta omat ehdottomat suosikkini ovat Slash ja Esa Pulliainen. Molempia soittoniekkoja yhdistää se, että soundin ja soittotyylin tunnistaa välittömästi, vaikka biisi olisikin vieras. ...

Esaa minäkin nostan esille, koska rautalankasaundi putoaa meikäläisellekkin erittäin hyvin.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Äänestin "joku muu" ja tarkoitin Jimi Hendrixiä.

Kun kuunnellaan hänen improvisaatiotaan jenkkien kansallislaulusta Woodstockissa niin voi vain ihmetellä:

-Kuinka siinä lavalla tuosta vaan aloittaa, hajoittaa kappaleen atomeiksi ja taas kerää sen kokoon niin, että siinä ei ole yhtään turhaa säveltä eikä mitään lisättävää? Eikä se kuullosta yhtään rienaavalta vaan hyvinkin isänmaalliselta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kun kuunnellaan hänen improvisaatiotaan jenkkien kansallislaulusta Woodstockissa niin voi vain ihmetellä

Teknisesti tuo oli suhteellisen kökkö ja jokaisen autotallikitaristin soittolistalla vaikkakin JH pelitti tuon omalla hitaalla ja "venyvällä" tyylillään. Miehen repertuaarissa totaalisen mitätön tuotanto vaikkakin stocin dokumenteissa tämä usein nähdäänkin sinä suurena totuutena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös