Paras keikka / konsertti

  • 18 870
  • 122

Salomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oi niitä aikoja

Mieleenpainuvin elämys tällä saralla on ehdottomasti ollut vuonna 1989 Lyonissa Ranskassa järjestetyt Ranskan 200v karkelot, kun stagelle neljän päivän sisällä nousivat mm. Metallica, U2, Madonna, Genesis jne...

Paikanpäällä oli aivan mahtava fiilis, ja varsinkin Metallica räjäytti pankin. Bändi oli vasta kapuamassa suosionsa huipulle tuolloin, mutta keikka oli aivan mieletön. Siinä tarjottiin ranskalaisille mannaa koko rahan edestä.


Toinen mukava muisto on vuodelta 1992 Indianapolisista. "Fire Wheels"- tapahtumassa moottoriradalla esiintyivät Red hot chili peppers, Ugly Kid Joe, Faith No More ja Iggy Pop muutama nimi mainitakseni. Porukkaa paikanpäällä oli kaksi päiväisessä tapahtumassa yli satatuhatta, ja meno oli sen mukaista.
Varsinkin Ugly Kid Joe:n keikka jäi lähtemättömästi mieleen.
Ei mitenkään kulissiensa ansiosta, vaan bändin energian ansiosta.

Tapahtumasta jäi myös mieleen se, että suunnilleen joka kolmas naispuolinen henkilö vilautteli rintojansa vähän väliä.
American style, you know...
 

artok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Stray Cats Ahvenlampirockissa 1991

Siitä on paha pistää paremmaksi. Hommasin muuten tänään ennakkolipun Brian Setzerin lokakuiselle keikalle.
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Samoja keikkoja on näköjään tullut koluttua kuin monet muutkin Jatkoaikalaiset. Parhaita keikkoja on ollut

1. Metallica, Oulunkylä 1993 (eka kunnon keikka, ikää 15 v. Yhä ykkössuosikkibändi)

2. John Fogerty, Areena 1997 (kuten Moto, näin myös 1998, mutta eka on aina eka)

3. AC/DC, Areena 2000 (helvetin hyvä fiilis. Näin myös 1996 Jäähallissa, mutta mielstäni viime vuonna oli parempi)
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Stray Cats Ahvenlampirockissa 1991

Viestin lähetti artok
Siitä on paha pistää paremmaksi. Hommasin muuten tänään ennakkolipun Brian Setzerin lokakuiselle keikalle.

Stray Cats on jäänyt pysyvästi sydämeeni nuoruuden ajoilta. Upea kuunnella edelleen runaway boysia, rock this townia, storm the embassya ja muita mahtavia kappaleita. Voi juku kun bändi saataisiin vielä kokonaisuudessaan kasaan edes kerran. Kaivopuistossa 1989 olin katsomassa Stray Catsia viimeksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
kerran jo olikin tämä.

Edelleen viime kesän nummirock ja Moonspell. Sentenced oli hyvä myös, mutta mikään keikka ei ole vaikuttanut niin kuin tuo Moonspellin vetämä. Keskellä yötä, hyisessä yössä, mutta ei sitä huomannut, kun soitto alkoi.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Re: Erittäin hankala valinta.

Viestin lähetti Rebel


4.10.2001 Jäähalli Pantera, Slayer, Cradle of Filth ja Static-X. Jos toi keikka toteutuu, kuten ulkomaiset nettisivut väittävät, niin siitä tulee todella ikimuistoinen.

Onko kenelläkään tietoa koska liput tulevat myyntiin?!

Olen nähnyt Panteran livenä viimeksi vuonna 90 (vai oliko se 91? No kuitenkin Cowboys from hell-kiertueella) Jäähallissa Judas Priestin lämppärinä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Re: Re: Re: Keikkoja

Viestin lähetti Viikate


Olisiko puuttuva nimi Sponge?


Kuten Peetu tiesi kertoa Blind Melon ja Kyuss ainakin puuttuivat?
Toisaalta ei kyllä muista oliko siellä vielä joku bändi...
Joku bändihän perui tulonsa ja tilalle tuli joku..
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Alkuperäisen ohjelman mukaan

bändit olivat: Soundgarden, White Zombie, Blind Melon, K.Y.U.S.S, Mudhoney, Reef, Tad sekä Pennywise.

Jos en aivan väärin muista, taisi Mudhoneyn korvata Sponge. En tosin pistä tuosta päätäni pantiksi.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Muistaakseni se oli Tad, jonka Sponge korvasi. Jäi mieleen, koska Tad oli tuosta alkuperäisestä esiintyjälistasta kaikkein kiinnostavin nimi.

Samoin jäi mieleen se, kuinka tapahtuman järjestäjä kommentoi bändivaihdosta Hesarissa: "Spongen jätkät on sillai laihoja, et ne jaksaa vetää pitkänkin kiertueen". Tadin jäsenien keskipaino kun lähentelee varmaan 150 kiloa...
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tässä muutavia mieleenpainuneita:

Machine Head/Nummirock 2000 -energiatasoltaan paras keikka, jossa olen ollut ikinä.
Metallica/ Load tour? syksy 1996 Helsingin jäähalli
Metallica/..And justice for all..Oulunkylä 93
Sepultura&Iron Maiden/Nummirock 96
Sentenced -toistakymmentä kertaa on tullut nähtyä. Parhaana ehkä Nummirock 97, taikka viime kesänä samaisessa paikassa.
Kreator/Intiaanirock 92?
Megadeth/Nummirock 97
AC/DC/The razors edge, Helsingin jäähalli ...91?
Metallica/Ruisrock 99
Faith No More/Kulttuuritalo....9??
Nirvana/Ruisrock 93?
Paradise Lost/Tavastia, syksy 97?

Joitakin muita ulkolaisia akteja, joita on tullut todistettua:
Deep Purple, Judas Priest, Bon Jovi, David Lee Roth, Annihilator, Corrosion of Conformity, Therapy, Bad Religion, KISS, Hellacopters, Entombed, Motörhead, Suicidal Tendencies, Cult, Type O Negative, Offspring..ja paljon muitakin, lähinnä festareilla eteen tulleita ja em. bändien lämppäreinä toimineita.

Tänä kesänä ei olekaan sitten tulossa mitään mielenkiintoista. Nummirockiin lähden, mutta mitään uutta, tai erityisen mielenkiintoista nähtävää siellä ei valitettavasti nyt ole. Entombed, COB, 69 Eyes, Nighwish, Trio Niskalaukaus ja nippa nappa Kotiteollisuus, Guano Apes ja CMX vielä menettelevät, mutta kovin, kovin laimeaa on..

Syksyllä sen sijaan tärähtää, jos ennakkotietoihin on uskomista.
Jäähallissa nimittäin Pantera ja Slayer, vieläpä samana iltana :)
Pääsen ottamaan vahingon takaisin, sillä Nummirock 98 jäi väliin pikkujannun syntymän vuoksi ja kumpaakaan en ole muutenkaan onnistunut vielä näkemään.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Tähän vastaan edelleen:

David Johanssen Tavalla -85.Sattumalta vielä samassa pöydässä Sallamaari Muhosen ja Saara Soisalon kanssa.

80-luvun puolivälissä alkoi heavy-bändejä käydä Jäähallissa enemmänkin.Kaikki kävin tsekkaamassa.Paras oli AC/DC ja paskin WASP Iron Maidenin lämppärinä.Jengi heitti niille julisteita takaisin lavalle.Vai lämmittelikö ne sittenkin ZZ Toppia.Gary Moore Messukeskuksessa oli unettava sooloineen.

Johannssenin CD:stä Sweet Revenge maksan paljon. Löytyy monenkin nettifirman palstoilta ja aika monesta olen koittanut tilatakin.Loppu on.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Tulevista keikoista on pakko mainita tämä vaikka veri raskaampaan suunta vetääkin:

U2 Globenissa 9.7.2001 :D
 

Kalba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea pistää mitään ehdottomaan järjestykseen mutta ehkä tämä:
1. AC/DC 1996, R1, 1. rivi. ( paikalla myös 1991 ja 2001)
2. Metallica 1996, katastrofi oli tosi jees (paikalla myös Ogelissa ja hallissa olisko ollut `92
3. Iron Maiden, Brucen paluu keikka hallissa. Myös Fear of the dark keikka oli mainio

Seuraava järisyttävä kokemus lienee tulevan 26. 6. kun AC/DC soittaa stadikalla, ja lämmittelijänä on G. Thorogood. Se tulee varmasti olemaan rockin riemuvoitto.
 

kari60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paras keikka Tina Turner Tukholman Johahanneshovissa vuonna 86 ja erikoisin keikka Eput Särkässä Punkalaitumella muistaakseni vuonna 1979 tai 1980, siellä nauhotettiin elävänä euroopassa -levyn materiaalia. No se erikoisuus oli sähköjen maadotuksissa, mikkeihin tuli kun keikka alko täysi virta, Martti sai kynsilleen ja huusi yhtäkkiä toisille että älkää koskeko mikkeihin, no perskeles Pantsehan törkkäs kitaran kielen Martin mikkiin ja kuulu kova poksahdus ja valokaari välähti ja sauhua oli ilmassa ja virrat poikki koko paikasta. Kesti n. tunnin ennekuin Eput pääsi uudestaan alotteleen ja keikka onnistu ihan hyvin.
:cool: :confused:
 

Filosofem

Jäsen
Kaivoin tämän lähes kolme vuotta vanhan ketjun takaisin pinnalle, koska minulla on asiaa. Viime lauantaina Turun Klubilla järjestettiin Suomen kaikkien aikojen likaisin, alkukantaisin ja perkeleellisin keikkailta ”Verta Saatanalle”. Nyt muutaman päivän tapahtumaa sulateltuani pistän pienen raportin tästä tapahtumasta, vaikkei tämä ehkä ole silti meikäläiselle se otsikonmukainen kaikkein paras keikka. Suuren vaikutuksen tämä tapahtuma minulle tosin teki. Teksti käsittelee sitä aitoa ja oikeaa Black Metallia, sadismia, satanismia, misantropiaa, perversioita, jumalanpilkkaa ja yleensäkin sairasta ajattelumaailmaa. Mikäli jokin asia näistä ei mielytä, älä lue.
Aware! Beware! War!


Matkustin parin kaverin kanssa 300 kilometriä autolla Turkuun. Matka joutui nopeasti ja vaivattomasti, vaikka kukaan meistä ei ole ennen ajanut Turkuun, tai saati sitten Turun keskustassa. Päivällä tapasin jo puolet illan esiintyjistä ja ennen Klubia mentiinkin eräälle paikalliselle vaikuttajalle aloittelemaan muiden aseveljien kanssa. Klubilla esiintyi siis Suomen mustan metallin kärki, joka on myös genressään maailman eliittiä. Paitsi EC:n olisi voinut vaihtaa johonkin muuhun.


BEHEXEN

Behexen on saatanallisin bändi illan esiintyjistä, joten ilta avattiin rajuimmalla mahdollisella tavalla. Ennen esitystä vierailin backstagella kuuntelemassa viimeiset uhot, läpät ja valmistumiset lavaa varten, kovaa kamaa oli odotettavissa. Todella mahtava esitys myös oli, äärimmäisen primitiivinen ja nopea murjonta laukaisivat hetkessä tunnelman kattoon. Eturivissä oli pari teinigoottia, jotka häiritsevästi kirkuivat innoissaan keikan aikana. Viimein Torog (bändin laulaja) päätti kaataa jokusen desin verran verta näiden pimatsujen niskaan ja johan tuli gooteille äkkilähtö. Black Metal is not for kids. Itsekin sain tosin verta juotavaksi, mutta eipä tuo mitään.


SATANIC WARMASTER

Sitten illan kovin esiintyjä. SW ei ole esiintynyt aikaisemmin, joten tässä vietiin viimein bändin neitsyys. Bändi oli pukeutunut korrektisti tummansinisiin suoriin housuihin, kauluspaitoihin ja kravatteihin – Hitler Jugend. Esitys oli erittäin taitava ja maltillinen joskin myös raakakin. Sieg! Keikan lopussa eteeni väkisin työntyi jokin Dimmu Borgir –paitanen haiseva pullanaama, vittu. Olisin aggressiokuohuissani voinut puukolla leikata kyseisen mössön pään irti, masturboida ruumiin päälle ja lopuksi kusea naamalle – Teemu Mäki on nimittäin oikeasti pelkkä harrastelija. Pullanaama tajusi tosin lähteä aika nopeasti haisemaan muualle.


ENOCHIAN CRESCENT

Sanotaan ensimmäiseksi, että mielestäni seksuaalisuus on olennainen osa Black Metallia. Lesboilu, persepano, eritteet ja jopa nekrofilia ovat perversioita, joiden yhteyttä BM:ään en kyseenalaista. Mutta EC:n poikien huulipunaa, kajaalia, korsettia, saippuakuplia, höyheniä, homolätsää ja muutenkin sitä yleistä transseksuaalihomolookia en ymmärrä ollenkaan. Bändi on livenä todella aggressiivinen, mutta nämä EC:n tempaukset eivät minuun iske sitten yhtään. Yhdestä asiasta esityksessä tosin pidin, nimittäin laulutyöskentelystä. Kolme vokalistia, joilla kaikilla on selvästi erilainen lauluääni kuulostivat upealta laulaessaan yhtä aikaa. Tylsistyin tosin esitystä seuratessa, joten kävin arvioimaan, monta saippuakuplaa esitys vaati. Ehkä noin 14 506 kappaletta vähintään.


HORNA

EC:n esitys oli ainakin itselleni lamaannuttanut tunnelmaa, ettei Hornan tahdissa jaksanut kaiken aikaa heilua – varsinkin kun Hornan pojilla lavalle tulo kesti ja kesti. Helvetin ilkeä rykäisy kuitenkin Lappeenrannan miehiltä, vaikka kesken esityksen tuli kaiken näköisiä ongelmia. Kuten kakkoskitaristin hiukset takertuivat toisen soittajan kitaraan. Tai kun Shatraugin kitaran äänentoisto ei toiminut välillä ollenkaan. Noh, eipä tuo meininkiä yhtään haitannut, päinvastoin Shatraugin massiivinen olemus korvasi äänitekniset puitteet. Vieressäni oli taas hyppimässä säälittävänoloinen pullanaamainen polkkatukka, jota olisi voinut keikan aikana hieman leipoa. Seuraavan kerran kun tällainen tapahtuma järjestetään, voitaisiin yksinkertaisesti pitää kutsuvierastilaisuus. Keikan päätti hittibiisi Örkkivuorilta, jonka loppuosan asiaan perehtyneet varmasti tietävät, heh.


Joka tapauksessa ilta oli mainio ja yhtään tappelua ei ilmennyt, vaikka itse oikeastaan olin jo varautunut heiluttamaan nyrkkiä ottaen huomioon tapahtuman aggressiivisuuden. Jätkät tosin olivat hieman törttöileet jatkoilla, mutta mitä olisikin keikka ilman sattumia. Paitsi yhden sankarin kusireissu jatkokämpällä vaatisi pientä koulutusta. Yöksi päädyin muuan rumpalin kämpälle ja aamulla pienessä krapulassa herätessä oli aika ajaa takaisin himaan. Tosin minä en jaksanut kuitenkaan ajaa, hah. Sikäli ihmeellistä, että yhtään krisnua en nähnyt illan aikana – tai kukaan ei ainakaan tullut valistamaan juhlivaa kansaa. Pari vuotta sitten Turussa hihhulit olivat kerääntyneet rukoilemaan muuan norjalaisaktin keikan ulkopuolelle, tällä kertaa lampaat jättivät susilauman raatelemaan rauhassa.

Liput keikalle maksoivat 6,66 euroa.
Yksikään bändi ei muuten soittanut Paranoidia.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Tähän mennessä varmaan Yön Savonlinnan keikka "Yhden yön tarinoita" kiertueella, saa nähä miten Eput rokkaa Juvalla...
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Elämäni paras keikka

Ehdottomasti juhannus 1981, Kauvatsa vähtäri Sääksjärven rantalavalla, helvetti mikä tunnelma.

Enää ei voi tulla parempaa, koska en ole soittanut enää liki viiteentoista vuoteen. Tarkoitan tietysti ammattimaisesti, eihän siitä kokonaan pääse eroon koskaan.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Muutama helmi:

Dire Straits, Olympiastadion -92
Rolling Stones, Olympiastadion -03
the Funk Brothers, Hgin jäähalli -04

CatCat duo, Aitoon Kirkastusjuhlat -92
Ultra Bra, Valkeakosken Apian lava -98
Jean S., Levi -02
Nylon Beat, Aitoon Kirkastusjuhlat -04


Hyvä ja unohtumaton keikka ja konsertti mitataan mm. sillä, etten ehdi musiikkielämykseltäni ja fiilingiltäni edes ajatella olutta.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Re: Elämäni paras keikka

Viestin lähetti Olkku
Ehdottomasti juhannus 1981, Kauvatsa vähtäri Sääksjärven rantalavalla, helvetti mikä tunnelma.

Enää ei voi tulla parempaa, koska en ole soittanut enää liki viiteentoista vuoteen. Tarkoitan tietysti ammattimaisesti, eihän siitä kokonaan pääse eroon koskaan.

ahdistavaa...juuri varmistin äiteeltä ja olen ollut tuolla alle vuoden vanhana juuri kyseisenä ajankohtana.äiti ja isä kun sieltä kotoisin.pieni pieni on tämä maailma
 
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Vaikea valinta.

Hyviä keikkoja on tullut nähtyä vuosien varrella ja niitä on todella vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Listaankin muutaman mieleenpainuvimman keikan.

Rolling Stones, Göteborgin Nya Ullevi -stadionilla '82. Hyvä keikka, vaikka lämppärinä soittanut J. Geils Band olikin varastaa koko shown.

The Police, Tukholman Johanneshovissa Synchronicity-kiertueella '82. Kyllä trio toimii kun on asennetta, fiilistä ja hyviä biisejä.

Genesis, sama paikka ABACAB-rundilla '83. Olihan muuten show!

Yes, edelleen sama paikka, 90125-rundilla '83. Muut soittaa mitä osaa, mutta nämä jätkät mitä haluaa. Huikea näytös.

Erikoismaininnan ansaitsevat vielä mm.

Motörhead, Jäähallissa '81. Hanaa!
Metallica, sama paikka '96. Olen sanaton.


Muistelee Snadi.


P.S. Vuosiluvuissa on varmasti epätarkkuuksia.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Parhaasta keikastani ei ole mitään epäilyä:
Bruce Springsteen & The E Street Band 22.6.03 Ullevi, Göteborg.

3 tuntia 20 minuuttia puhdasta rock n´rollia. Pomo pitää ruotsalaisista: "Our home away from home" sanoi Pomo Ullevilla ja soitti lopussa kahteen kertaan Twist and Shoutin, kun jengi vaan hoilasi ja hoilasi biisiä. Täydellinen keikka.

Ennen Göteborgin keikkaa ykkösenä oli Brucen ensimmäinen Helsingin keikka 16.6.03.

Ennen Brucen keikkoja paras oli Guns N´ Roses 13.8.91, Jäähallissa.

Lähellä Gunnareita ovat mm. Iron Maiden 90 ja 93 Jäähallissa ja Metallica Oulunkylässä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Jackson Browne kaksi vuotta sitten Bostonissa. Ensimmäinen ja ainoa konsertti, jossa ei tullut edes mieleen juoda alkoholia. Loistavaa. Tätä konserttia en unohda koskaan.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joku vuosi sitten Helsingissä esiintyi pubikeikalla Dale Watson, kantritaitaja. Veti 2 h 20 minsaa kakomatta, sitten alkoi encoret. Se mies teki koruttomuudellaan vaikutuksen.
Mainittavia ovat tietysti myös Willie Nelson muutama years sitten Hesassa ja Emmylou Harris niin ikään. Onhan se hianoo nähdä kantristaroja ONNISTUNEILLA keikoilla. Ja pubikeikoissa on enemmän meininkiä kuin stadionilla tms. hehtomestoissa. Intensiivisyys ennen kaikkea!! Jeps.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös