Ovatko peiliin katsominen (porukalla) tai esimerkiksi se tosiasia että rintakehä on reippaasti suurempi kuin vatsanympärys asioita joita sinä et hyväksy lihavuuden määrittelyssä? On nimittäin aika suuri merkitys sillä kumminpäin se päärynä on tuohon kroppaan aseteltu...
Kaikki subjektiiviset arviointimenetelmät pettävät ennemmin tai myöhemmin, sen takia on käytössä tilastollisia arvioita.
Lihavuus ei ole ongelma kovaa treenaavalla ihmisellä, vaan samalla ihmisellä sitten kun treenaus vähenee, kalja ja penkkiurheilu korvaavat urheilun ja ruokailutavat pysyvät samoina kuin treenausaikana.
Ja sitten mystisesti vaatteet alkavatkin kutistua vyötärön seudulta.
Kuten yritin jo tuossa hieman urheilijaesimerkeillä esittää, kovaa treenaava urheilija menee helpostikin "normaalipainon" indeksin yli, mutta aika harvassa ovat huippu-urheilijat joilla indeksi ylittää 30. Eli todella kovaa saa treenata että pelkällä lihasmassalla painoindeksi menisi yli 30:n ja tällöin puhutaan promillejen kokoisesta joukosta koko populaatiosta.
Mutta ilmeisesti tosiaan painojennostelua harrastavat itsekeskeiset ihmiset, joille on täysin sietämätön tilanne, että Adonis-vartalo ei olekaan kaikkien mielestä hieno juttu, kun kaikenmaailman kukkakeppien indeksit väittävät ylipainoiseksi. Lihasmassan suuren osuuden vaikutus indeksiin kyllä sanotaan about kaikkialla, missä painoindeksiä käsitellään, joten ei siinä ole mitään kummallista. Koska kuitenkin suurin osa ihmisistä ei treenaa, eivät myöskään normaalipainon rajat merkittävästi siirry sen takia, täysin normaalia tilastotiedettä, jos hetken ajattelee asiaa.
Eli jos massastanne on merkittävä osa lihasta, hyvä niin, ei painoindeksillä ole silloin teille niin väliä. Mutta jos indeksi alkaa lähennellä 30:tä, kannattaa ehkä hieman miettiä onko kaikki massa enää lihasta ja mitä tapahtuu, jos treenimäärät tippuvat erinäisistä syistä.