Paavo Väyrynen tulee taas!

  • 292 264
  • 1 638

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin, mutta edellisissä viesteissä käsitin asiayhteydestä, ettei Mannerin kannattaisi olla ehdolla, jottei Pekkariselta menisi ääniä.

Luepa viestit uudestaan. Kirjoitin, että Kiviniemen ei kannata olla ehdolla, ettei Pekkariselta mene ääniä.
 

scholl

Jäsen
Luepa viestit uudestaan. Kirjoitin, että Kiviniemen ei kannata olla ehdolla, ettei Pekkariselta mene ääniä.

Kiviniemi oli kuitenkin istuva puheenjohtaja, jonka haastaminen on muiden tehtävä. Jos noin ajatellaan niin Pekkarisen ei kannata olla ehdolla, jottei Kiviniemeltä mene ääniä, eikä toistepäin.

Mitä tulee sitten nuoriin ja maalaisiin niin Lehtomäkihän olisi sellainen, mutta hän ryvettyi jotenkin siinä jätevesiasiassa ja on nyt kadonnut julkisuudesta. Olisi ollut kepulle kyllä parempi pj. kuin Kiviniemi.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Riikka Mannerista ei missään tapauksessa tule puheenjohtaja siitä yksinkertaisesta syystä, että toiseksi suurimman ja vakavassa mielessä merkittävimmän oppositiopuolueen puheenjohtajan on aivan välttämätöntä olla kansanedustaja. Kepun mahdollisen nousun kulmakivi tulee olemaan terävässä oppositiopolitiikassa eikä sitä vetämään voi ottaa ketään Brysselistä käsin vaikuttavaa tyyppiä, vaikka noin muuten puheenjohtaja-ainesta olisikin. Minusta ei kyllä edes ole, ainakaan ihan vielä.

No sittenhän Väyrynen ei ainakaan käy, koska putosi eduskunnasta viime vaaleissa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tämä sääntö ei koske Väyrystä. Mitkään säännöt eivät koske Väyrystä.

JESH, Paavo on vauhdissa taas !

On se vaan hauskaa katsella näitä nuorempia velliperseitä, jotka pakenee vastuuta tukka sojona kun on todennäköistä, että tulee Paavolta pataan puoluekokouksessa... Jos Kiviniemi olisi oikeasti ollut tuota mieltä hän olisi ilmoittanut kantavansa puoluejohtajan vastuun heti vaalien jälkeen?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No sittenhän Väyrynen ei ainakaan käy, koska putosi eduskunnasta viime vaaleissa.

No juuri tuosta näkökulmasta Väyrysen puheenjohtajuus olisikin snadisti ongelmallinen. Tosin joutoäijänä pystyy ehkä kuitenkin paremmin hoitelemaan puheenjohtajan hommia kuin Brysselistä käsin, vaikka Soinihan hoiti hommaa juuri niin. Kaiken kaikkiaan oppositiopolitiikan kannalta olisi parempi, jos puheenjohtaja olisi kansanedustaja.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Oppositiopolitiikan tekeminen on yhdentekevää Keskustan nykytilanteessa. Puolueella ei yksinkertaisesti ole varaa antaa Väyrysen aikaansaaman nosteen kääntyä laskuun ennen syksyn kunnallisvaaleja. Tästä syystä Paavo valitaan hampaita kiristellen kesäkuussa puheenjohtajaksi.

Mitä kunnallisvaalien jälkeen tapahtuu, on kaiken kausaliteetin ja loogisen päättelyn ulottumattomissa, kun on kyse Keskustasta ja Väyrysestä.
 

scholl

Jäsen
Jos Kiviniemi olisi oikeasti ollut tuota mieltä hän olisi ilmoittanut kantavansa puoluejohtajan vastuun heti vaalien jälkeen?

Ei ihan välttämättä. Kävi niin, että 1) persut jytkyilivät ja kepu teki mahalaskun Kiviniemen johdolla -> 2) ei löydy pressaehdokasta, Väykkä ilmoittaa lähtevänsä, kepu yrittää löytää jonkun muun, ei löydy, on pakko ottaa Väykkä, joka sooloilee puolueen linjan vastaisesti ja menestyy hyvin -> 3) kepun kannatus nousee Väykän ansiosta vaaligallupeissa -> 4) jatkavat oppositiopolitiikkaa ja kepun kannatus laskee -> 5) Kiviniemi luopuu vallasta. Eli siis ehkä Kiviniemi luuli, että '11 vaalit olivat työtapaturma ja että oppositiossa hän pystyy hinaamaan kannatuksen takaisin korkealle, nyt on kuitenkin kentällä mennyt usko siihen, että hän pystyisi siihen ja hän teki joko oman ratkaisun tai tuli painostetuksi.

Kaiken kaikkiaan oppositiopolitiikan kannalta olisi parempi, jos puheenjohtaja olisi kansanedustaja.

Ei välttämättä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajalla on päävastuu salissa. Pekkarinenhan on hoitanut tuota monta kertaa. Veret seisauttavan vaalivoiton voi puheenjohtajan pallilta tehdä tekemällä jonkun ohjelman ja kommunikoimalla sen hyvin kansalle. Niin Aho teki 1991.
 

kovalev

Jäsen
Veret seisauttavan vaalivoiton voi puheenjohtajan pallilta tehdä tekemällä jonkun ohjelman ja kommunikoimalla sen hyvin kansalle. Niin Aho teki 1991.
Niin. Tai voi esimerkiksi antaa ymmärtää, että hänen puoluettaan äänestämällä voi edesauttaa sitä, että erään tietyn ammattiryhmän palkkoja korotetaan 500 euroa kuukaudessa; tämä puolue ikään kuin sitoutuu ajamaan kyseistä asiaa, vaikka jyrkästi kieltääkin lupaamasta mitään.
En ymmärrä, miksei kukaan ole hoksannut kokeilla tätä.

Joka tapauksessa, Väyrysen valitseminen tarkoittaisi autoaattisesti sitä, että Keskustakin siirtyisi (tai sen olisi suotavaa siirtyä) ns. kahden kärjen taktiikkaan. Paavon kiertäessä maakuntia 24/7, jonkun täytyy pitää meteliä eduskunnassa. Tämä rooli on jo nyt langennut ikään kuin automaattisesti Maurolle. Jos Mauroa ei valita, mikä olisi hänen halukkuutensa toimia äänitorvena, joka viimekädessä palvelisi Väyrystä? Aivan niin.
Tämän vuoksi Mauro on pakko valita - ja jos keskusta haluaa menestyä, se on jopa suotavaa.
Toinen vaihtoehto on valita Paavo ja varapuheenjohtajaksi joku Paavo-henkinen änkyrä eduskunnasta. Kuka se voisi olla nykyisessä eduskuntaryhmässä? Rantakangas?

Palaan vielä Kiviniemeen ja totean, että aivan poikkeuksellinen velliperse tuntuu olevan. Laaninen sanoi, että Kivari osoitti päätöksellään pohjalaista suoraselkäisyyttä. Minusta kyseessä oli rintamakarkuruus sen räikeimmässä muodossa; pelko siitä, että tappio pj-kisassa vaarantaisi aseman jopa kansanedustajana. Todella säälittävä tapaus.
 

#76

Jäsen
No sittenhän Väyrynen ei ainakaan käy, koska putosi eduskunnasta viime vaaleissa.
En näkisi mitään syytä, miksi puoluejohtajan pitäisi olla kansanedustaja. Näen selvän syyn mikei puoluejohtaja voisi olla EU-parlamentaarikko, koska tällöin hän olisi pois kotimaan mediasta. Kotimaassa oleva ei-kansanedustaja puoluejohtaja taas voisi keskittyä oppositiopoliitikan tekemiseen mediassa ja tapahtumissa ilman kansanedustajan työn tuomaa häiriötä. Ainoastaan eduskunnan istuntosali jäisi puoluejohtajavapaaksi paikaksi, mutta menetys ei olisi minusta suuri.

Väyrynen voisi nostaa aidosti Keskustan nousuun, mutta samalla puolueen tulisi pohtia 5, 10 ja 15 vuotta eteenpäin. Oletettavasti Väyrynenkään ei ole ikuinen :P
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Harmi, että vaaleihin on niin pitkä aika. Paavosta saataisiin pitkästä aikaa kunnollinen pääministeri.

Niin, edellisen kunnollisen pääministerin nimi oli myös Paavo. Seuraavaan Paavoon taitaa mennä aikaa, en usko että Väykkä kisaa voittaa. Ja vaikka voittaisikin, niin milläköhän vaalivilpillä hän nostaisi Kepun suurimmaksi puolueeksi?
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Väyrysellehän tietenkin pystytään tarvittaessa järjestämään helposti kansanedustajan paikka, koska hän on varasijalla. Täytyy vain järjestää Lehtomäelle tai Kaikkoselle joku muu virka jostain, mikä ei liene keskustalle kovin vaikeaa.

Kyllä on jonkinlaisen poliittisen lukutaidon puutetta niillä, ketkä oikeasti väittävät Riikka Mannerin taistelevan tosissaan puheenjohtajan paikasta. Ilman kansanedustaja- tai ministerikokemusta, eikä edes mitään mahdollisuuksia nousta välittömästi kansanedustajaksi, kuten Väyrysellä on. Lisäksi vaikka hän onkin alkujaan Väyrysen avustaja, niin kyllä hän pohjimmiltaan edustaa melko kiviniemiläistä linjaa. Muistunee mieleen esimerkiksi jokin A-talk noin puolitoista vuotta sitten, jossa Manner härkämäisesti puolusteli euromaiden tukemista. Lisäksi en oikeasti usko, että kenelläkään naiselle olisi mahdollisuuksia puheenjohtajaksi, sillä monen maakunnan juntin näkökulmasta nimenomaan naiset edustavat tätä cityliberaalia näkökulmaa. Toki Manner varmaan noussee varapuheenjohtajaksi, mutta puheenjohtajaksi ei ole mitään asiaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Se että puolustin Mannerta aiemmissa viesteissäni ei johdu mistään poliittisen lukutaidon puutteesta. Mielestäni se olisi Keskustan kannalta viisasta valita nuori ja edustava tulevaisuuden nimi. Se onko se puoluekokouksessa realismia on toinen juttu. Sekään ei liene realismia että Väyrynen voittaa ja Manner on kakkonen koska Manner on Väyrysen politiikkaan nostama. Epäilen tämän olevan Pekkarisen/Puumalan joukkojen pahin painajainen. Kyllä se on Väyrynen/Manner vs. Mauri/Puumala ja äänten keskittäminen on jossain vaiheessa mahdollista.

Voi tietysti olla että Manner tekee isänmurhan ja irtioton oppi-isästään. Saattaisi kannattaa kun muistamme kakkosväyrysen Petri Neittaanmäen kohtalon. Kaveri ei kelpaa enää minnekään.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Minusta ehdottomasti kepun pitaisi valita Paavo Vayrynen. Hanhan nimenomaan juuri sanoi, etta puoluejohdon pitaa kantaa vastuu heikosta menestyksesta. Ja Mari erosi.

Kuntavaalit ovat juuri tulossa ja vaikka hallitus tarjoaa hopeatarjottimella kepun vihaamaa kuntauudistusta vaaliaseeksi, niin eipa se nayta satavan sen puolueen laariin. Ei vaikka valikysymyksiakin pukkaa kuin sienia sateella.

Siksi pitaa nyt antaa Paavon tulla toisen kerran ruorin taakse. Jos kuntavaalit eivat tuo mainittavaa menestysta tai jopa kannatus pysyttelee nykylukemissa, niin Paavohan kunnian miehena vaistyy. Ja ei se ole temppu eika mikaan jarjestaa uusi ylimaarainen puoluekokous ja valita veres vetojuhta hanen tilalleen.

Taman kaiken mina haluaisin nahda.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Paavon valintahan tarkoittaisi todella isoa muutosta. Keskusta hylkäisi kirotun jokaisessa nykypuolueessa olevan liiallisen arvoliberalisimin ja ryhtyisi vastustamaan sentralisaatiota ja Euroopan Yhdysvaltoja. Paavo on pisimpään politiikassa mukana ollut Eurokriittinen poliitikko, jonka valinta ja sitä seuraava suunanmuutos kyllä sataisi takaisin persuilta Keskustan laariin. Vaan ongelmana olisi se, että Europpa myönteinen Aho-Vanhanen-Kiviniemi- linjan Keskustalaisuus pitäisi jättää taakse. Kaupunkilaistuneet kannattajat eivät sitä välttämättä vähällä niele, vaikka profiilin erottaminen keskenään naurettavan samanlaiseksi käyneiden puolueiden joukossa olisikin todennäköisesti strategisesti viisas ratkaisu.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Keskustan sisällähän on näköjään tapahtumassa niin että Kiviniemen ja kumppaneiden cityliberaalisiipi on näköjään hävinnyt taistelun änkyräsiivelle. Näin ollen keskusta lähtee demograafisen kehityksen sijaan persujen rinnalla tarpomaan sitä vastaan. Toisin sanoen kepu turvautuu krapularyyppyyn. Tätä taustaa vasten on kohtuu selvää miksi Kiviniemi eroaa, se politiikka jota hän haluaa ajaa ei kelpaa kentälle.

En tunne tämän Mannerin ajatusmaailmaa joten voipi olla että ei ole sitä mitä kepun kenttä vaatii. Sen jälkeen vaihtoehdot ovatkin Pekkarinen ja Väyrynen jollei Kääriäistä saada houkuteltua pelastamaan puolue.
 

kovalev

Jäsen
Näin Paavo laskee parhaan kompromissin puolueen jakautumisen ehkäisemiseksi
Paavoa ei voisi vähempää kiinnostaa, vaikka puolue jakautuisi kahdeksaan osaan, kunhan hän itse pääsee hyötymään siitä mahdollisimman paljon.
Luulisi tämän olevan jo selvää aivan jokaiselle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pekkarinen puoluejohtajana? Ei kyllä ihan heti tule sellaista uskottavan johtajan fiilistä.
Pekkarinen on Keskustan Zyskowicz. Taitava ja kokenut poliitikko, joka on paljon esillä eduskunnassa ja julkisuudessa, mutta puoluejohtotehtävissä paras hyöty miehestä valuisi hukkaan.
 
Viime eduskuntavaaleista saakka olen ollut sillä kannalla, että seuraavassa puoluekokouksessa johtajaksi valitaan Kimmo Tiilikainen. Tällä kannalla olen edelleen, kunhan mies halukkuutensa tehtävään ilmoittaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viime eduskuntavaaleista saakka olen ollut sillä kannalla, että seuraavassa puoluekokouksessa johtajaksi valitaan Kimmo Tiilikainen. Tällä kannalla olen edelleen, kunhan mies halukkuutensa tehtävään ilmoittaa.

Ei huono veikkaus tämäkään. Tiilikaisessa olisi hyvinkin ainesta tehtävään, mutta vaikeampi kerätä hänelläkin riittävää enemmistöä. Tämä ehdokkuus olisi omiaan muuttamaan kuviota siihen suuntaan, että puoluekokous diilaa kuvion uusiksi jäsenäänestyksestä huolimatta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Onko sellaista keskustalaista olemassakaan, joka voisi puolueen nykytilassaan yhdistää?
 

scholl

Jäsen
Paavon valintahan tarkoittaisi todella isoa muutosta. Keskusta hylkäisi kirotun jokaisessa nykypuolueessa olevan liiallisen arvoliberalisimin ja ryhtyisi vastustamaan sentralisaatiota ja Euroopan Yhdysvaltoja. Paavo on pisimpään politiikassa mukana ollut Eurokriittinen poliitikko, jonka valinta ja sitä seuraava suunanmuutos kyllä sataisi takaisin persuilta Keskustan laariin.

Unohdat Erkki Tuomiojan. Mies vastusti EEC-sopimusta oliko se vuonna 1973. Väyrynen on samaa porukkaa, joka oli kannattamassa viimeiseen saakka Neuvostoliittoa. Itse asiassa Pate lähti Moskovaan vielä yrittämään neuvotella uudestaan uuden YYA-sopimuksen, mutta matkan aikana Neuvostoliitto lakkautettiin. Jo väitöskirjassaan mies oli väittänyt, että Neuvostoliitto ei hajoa ikinä. Jännä nähdä, jos Paavosta tulee puheenjohtaja ja entä jos hänestä sattuisi vielä tulemaan pääministeri niin ottaisiko hän Venäjällä puheeksi mahdollisuuden palauttaa NL ja YYA-sopimus.
 

scholl

Jäsen
Näin sen itsekin näen. Kaverilla lajiin sopivasti vahvat leuat ja tarpeen vaatiessa oikein mielellään jonkun lahkeessa kiinni.

Se piirrossarja (oliko nimeltään Itsevaltiaat) kuvasi kyllä hyvin Pekkarisen ja Zyssen. Pekkarinen on ehdottomasti parhaimmillaan eduskuntaryhmän pj:nä hoitamassa oppositiopolitiikkaa räksyttämällä salissa hallitukselle. Nyt Kiviniemi on ottanut häneltä vain sen homman pois.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Väyrysellä on sitä mitä Soinilta puuttuu. Poliittista uskottavuutta. Toki hänellä on myös paljon enemmän vastustajia kuin Soinilla. Erityisesti demarit perinteisesti ovat häntä vastaan. Presidentin vaalin noste + poliittinen kokemus + EU-kriittisyys voisi hyvinkin osoittautua valtiksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Vaaleissahan ei ole enään ollenkaan ksysymys asioista, kun ihmiset valintojaan tekevät. Valitaan mielikuvien perusteella joku poliitikko johon satsataan. Soinin karisma varmasti karisee munattoman oppositiopolitiikan myötä. Väyrysestä taas tiedetään, että kyllä hän pystyy hallituksessakin olemaan, eikä ole ainakaan Soiniin verratavissa oleva riski, vaikka EU-kriittinen onkin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Paavo eilen A-studiossa, kun oli puhe siitä, että häntä kovasti kadutti puheenjohtajuudesta luopuminen v. 1990:

-Niin, Esko Ahosta tuli puheenjohtaja ja pääministeri. Onko nyt sellainen olo, että jos olisitte jäänyt keskustan puheenjohtajaksi ja tullut pääministeriksi, niin Suomen tilanne olisi nyt toinen?

-Ei pelkästään Suomen, vaan koko Euroopan!

Priceless!! Paavo on kone.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös