Paavo Väyrynen tulee taas!

  • 292 373
  • 1 638

HemmoP

Jäsen

Muistetaan toki, että eräs Lasse Lehtinen oli samassa jamassa kansanedustajien päiväraha/paikkakunta-sotkussa. Jotenkin vain jäi Paavo-uutisoinnin varjoon... Miksiköhän ?

Jos/kun Pavesta pääministeri tulee, niin pomminvarmasti osaa pitää puoliaan EU-kokousten lautasesta. Saattaa olla, että Haloselle tulee mieleen aikanaan Väyrysen ilmoille heittämä retorinen kysymys :)
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Nyt kun todella pitkästä aikaa on kunnon talvi on Väykän hyvä lähteä liikuttamaan sitä jalasmökkiään kohti etelää.
Lisää hassun hauskoja henkilöitä hallitukseen. No, Väykästä ei koskaan tule pääministeriä eikä liioin Kepun puheenjohtaja koska on niiin vittumainen yhteistyön suhteen. Ei tule toimeen muitten kanssa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Saapa nähdä, onko keskustalaisilla kanttia liputtaa Väyrysen puolesta. Näyttää siltä että ei, mutta en vielä löisi tästä vetoa.

Oleellistahan on, että valitseeko Kepun kenttäväki itselleen mieleleistä johtokaksikkoa vai sellaista kaksikkoa, jonka uskoo voittavan vaalit.
Jotenkin tuntuu, että molempia eivät voi saada. Väyrynen & Korhonen olisi varmaan kenttäväelle mieleinen kaksikko, mutta vaalivoittoa tuskin näillä tulee. Joku Kiviniemi voisi voittaa vaalit, mutta mahtaisiko olla kenttäväen näköinen johtaja ja jos ja kun Korhonen huudetaan jatkamaan puoluesihteerinä, niin PJ:n ja puoluesihteerin väliseen köydenvetoon kulunee aika paljon energiaa.
 

scholl

Jäsen
Lisää hassun hauskoja henkilöitä hallitukseen.

Niin Väyrynenhän on jo hallituksessa.

Sen sijaan työnsivät politiikasta syrjään.

Kyllä Väyrynen itsensä syrjään työnsi. Ensiksi jätti puheenjohtajuuden vapaaehtoisesti Aholle, jolloin tämä vetikin itsensä Väykän ohi pääministeriksi. Sitten erosi hallituksesta kun keskittyi presidenttipeliin. Ei tajunnut, että ulkoministeri on enemmän esillä kuin kirjoja liukuhihnalta kirjoittava juntti. Lopuksi piti yötä myöten niitä maratonpuheita eduskunnassa EU:ta vastaan, kun yritti jarruttaa Suomen EU-junaa. Se yksi kristillinen paavon tukijahan taisi lukea puhujanpöntössä joku viisi tuntia raamattuakin.

Joskus poliittinen peluri ajautuu sivuraiteelle. Eilen oli kuulemma sanonut, että ajat ovat muuttuneet, mutta niin on mieskin muuttunut. Väyrynen joka aikana juuri sitä mieltä, mikä on hänelle itselleen edullisinta.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tämä näin vanhan liiton kansandemokraattia oikein kutkuttaa, kun ajattelee, miten tuskanhiessä Katainen ja muut kok. ministerit odottavat tulevaa tuomionpäivää. Otetaan taas valta niille, joille se kuuluu,(eikä pikkupojille). Paavo, näytä niille!
 

Viljuri

Jäsen
Tätä asiaa kun pureskelee, niin kyllähän keskustapuolueen dynaaminen voimakaksikko Paavo Väyrynen - Jarmo Korhonen merkitsisi sitä, että poliitikot eivät vain nostaisi palkkaa, vaan joutuisivat tekemään melkoisesti duuniakin säilyäkseen terveen kirjoissa koleerikko Väyrysen ja kelmi Korhosen hyökyessä päälle kuin Kaakkois-Aasian taannoinen tsunami.

Keskustan kasvot olisivat autenttisen rehelliset. Kumma kyllä, tämä voisi jopa tervehdyttää politiikkaa ja Suomea, asiat olisivat kerrankin juuri sitä itseään, hieman kuin kakkakasat navetan saostuskaivossa.
 
Täälläkin yksi ruiskukkajäbä hyppää Väykän bandwagoniin. Tositeeveetä ilman jotain onnelan jonoista napattuja luusereita. Me like!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Niin Väyrynenhän on jo hallituksessa.
Väyrysen (tai kenen tahansa Vanhasen korvaavan kepulaisen) mahdollinen pääministeriys tarkoittaisi tietysti myös jonkun uuden keskustalaisministerin nimittämistä. Siis joko suoraan Paavon nykyiselle tuolille tai sitten ministeripaikkoja kierrättämällä. Svanten viittaama "hassun hauska" henkilö ei varmaankaan ole Mikko Alatalo tai Juha Mieto, jotka nyt lähinnä tulevat mieleen määritelmän täyttävinä henkilöinä kepun kansanedustajista.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Pakko kommentoida, että täähän on kuin suoraan Väyryseltä itseltään.;)

Saattaa olla, en tosin ole asiaan perehtynyt. Mutta myönnän, että Paavon mahdollinen nousu pääministeriksi kyllä kutkuttaa. Kaikessa hirvittävässä politikoinnissaan Paavo on ns. rehellinen poliitikko. Siis häneltä voi odottaa vain politikointia, ja sitä varmasti saa. Mutta kaiken ansaitun ja ansaitsemattoman loanheiton kestämisen jälkeen olisi meillä ainakin kohtuullisen järkkymätön pääministeri. En usko, että ihan pienessä kriisissä Paavolla konseptit sotkeentuu. Jos ajattelen vaihtoehtoisina johtajina Urpilaista ja Paavoa, niin tiedän kumman kantti kestää vähän kovemmassakin paikassa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Niin Väyrynenhän on jo hallituksessa.
Ups, katsos vaan, niinpä näyttää jo olevan.
Muistelin vielä vanhoja ja olin varma, että Väykkä on meppi. Onko Väyrynen nykyään näkymätön ja mykkä?
Ei ole hirveesti "meteliä" pitänyt ja johtuuko se sitten siitä, että kaverilla on edelleen sama levy päällä ja media on kyllästynyt, kuten kansakin? Ehkä puhti on kerta kaikkiaan poissa vanhalta gubbelta.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jos ajattelen vaihtoehtoisina johtajina Urpilaista ja Paavoa, niin tiedän kumman kantti kestää vähän kovemmassakin paikassa.

Allekirjoitan, Urpilainen on hyvä esimerkki siitä, että vaikka olisi nuori, nätti ja dynaaminen, niin pitäisi sitä asiaosaamista ja muutakin olla. Demarit kuvittelivat saavansa oman Kataisensa vain valitsemalla nuoren pj:n. En itse silti toivo juuri Väyrysestä pääministeriä, mutta katsotaan kuinka käy.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Allekirjoitan, Urpilainen on hyvä esimerkki siitä, että vaikka olisi nuori, nätti ja dynaaminen, niin pitäisi sitä asiaosaamista ja muutakin olla.
Anteeksi, kuinka?

Ja nyt kuvaan astui Mari Kiviniemi, joka lyö jalasmökkiläisen kirkkaasti puh.johtaja skabassa. Paavo tulee vetäytymään jo ennen varsinaisia vaaleja.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ehdottomasti Paten kannalla, mieshän on kuin politiikan Sean Avery.
 

Salama44

Jäsen
Paavo Väyrysen vallanhalu ei ole kadonnut. Hän haluaa tehdä jo itsestään pääministerin ja Paula Lehtomäestä ulkoministerin. Vielä ei ole kuitenkaan valittu edes keskustan uutta puheenjohtajaa. Väyrysen kannatus on kahdesta ehdokkaasta puolet Mari Kiviniemen kannatuksesta.

Kaikkien takinkääntäjien isä on taas vauhdissa. Ensin hän vastustaa kaikin tavoin EU:ta, sitten menee EU-edustajaksi ja kuittaa kaikki edut kuin jalamökkiaikoina ja sitten kiristää taas itsensä hallitukseen vaatimalla ministeripaikan. Voi hyvä Sylvi. Vanhasen vaalirahasotkut ovat pientä tämän suhmuroijan tekojen rinnalla. Jo pelkästän jalasmökkihuijauksen takia häntä ei pitäisi valita enää mihinkään luottamustehtävään. Ei keskustalaisetkaan voi niin tyhmiä olla että antavat demareille ilmaisen edun vaaleissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ups, katsos vaan, niinpä näyttää jo olevan.
Muistelin vielä vanhoja ja olin varma, että Väykkä on meppi. Onko Väyrynen nykyään näkymätön ja mykkä?
Ei ole hirveesti "meteliä" pitänyt ja johtuuko se sitten siitä, että kaverilla on edelleen sama levy päällä ja media on kyllästynyt, kuten kansakin? Ehkä puhti on kerta kaikkiaan poissa vanhalta gubbelta.

Tai sitten et seuraa tarpeeksi uutisia ja politiikkaa. Väyrynen on tehnyt ulkomaankauppaministerinä varsin hyvää jälkeä, ja on ulkoministeriössä hyvä vastapari ulkoasiainministeri Stubbille, jonka yli-ihmismäinen olemus ja Nato-intoilu tuppaavat karkaamaan välillä käsistä.

Väyrynenhän on esimerkiksi suhtautunut skeptisesti muiden ministerien ja medioiden järjettömään hinkuun ratkaista Suomen "huutava työvoimapula" (yeah, right - satoja tuhansia työttömänä tai korkeintaan jossain pilipali-työllistämishommassa palkatta) tuomalla Suomeen isoja määriä työperäisiä maahanmuuttajia tekemään hommia, jotka eivät vaadi juuri koulutusta. Oikeassahan Paavo on, vaikka se ei ole muodikasta. Miksi tosiaan tuoda väkeä tekemään sellaista työtä, jota suomalaisetkin työttömät voisivat tehdä - ellei heitä irtisanottaisi koko ajan?

Lisäksi Väyrynen on lähes ainoana ministerinä kritisoinut liian löysää turvapaikkapolitiikkaa ja pitkiä käsittelyaikoja, sekä erityisesti muista EU-maista tulevien onnenonkijoiden hyysäämistä. EU-kansalaisethan eivät voi saada turvapaikkaa toisesta EU-maasta, mutta silti Suomessakin annetaan rahaa esim. romanialaisille ja bulgarialaisille eikä pikakäännytetä. Tuossa esim. haastattelu Uudessa Suomessa viime syyskuulta:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70295-vayrynen-haukkuu-suomen-pakolaispolitiikan-”liian-loysaa”

Minä ainakin kaipaisin Suomen pääministeriksi miehen, joka uskaltaisi sanoa ääneen, että Suomen tehtävä ei ole elättää muiden EU-maiden pummeja saatika antaa perusteettomien turvapaikanhakijoiden viedä velkaisesta budjetistamme yhtään ylimääräistä euroa (YK:n hyväksymät kiintiöpakolaiset ja Geneven sopimuksen mukaiset oikeasti vainoa kokevat pakolaiset ovat hieman eri asia kuin varas/kerjurilaumat "turvapaikkaa" hakemassa).

Muutoksen kohti muiden EU-maiden tiukempaa linjaa mitä tulee vastikkeettomaan rahanjakoon ja poliittiseen ylikorrektiuteen täytyy lähteä Suomen suurista valtapuolueista, ei pienpuolueista kuten perussuomalaisista saatika mistään marginaaliryhmistä netissä, jotka eivät saa edes kannattajakorttejaan kerätyksi. Väyrysellä on puutteensa, mutta hän ei ainakaan nöyristele tai pyytele anteeksi kuten Vanhanen, eikä ole haihatteleva höyrypää kuten eräät ministerimme.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Musta Nuoli kirjoitti kyllä täyttä asiaa. Paavo on kyllä kerännyt pisteet ainakin meikäläiseltä noilla "huutava työvoimapula" kritiikeillään ja muutenkin, mitä vaihtoehtoja oikeasti on? No, Keskustalla on oikeastaan kolme vaihtoehtoa: Kiviniemi, Jätemäki ja Väyrynen. Näistä ehdottomasti heikoin on Jätemäki, ei kai ketkustalaisetkaan niin tyhmiä ole, että päästäisivät tuon juoruakan uudestaan puolueen johtoon? Kiviniemi on aika lailla neutraali. Mutta Pate vie näitä inkereitä kaikessa lähes 100-0. Sitten on Urppis ja Hilloposki. Sori nyt vaan, mutta en ikinä haluaisi nähdä kumpaakaan näistä maamme pääministerinä. Katainen on tehnyt jo tarpeeksi tuhoa valtiovarainministerinä ja Urppista nyt ei voisi laittaa edes kaupassa käymään ilman tukihenkilöä...

En ole millään tavalla Väyrysen fani, mutta tässä sakissa Paavo vie kyllä selkeästi.
 

kovalev

Jäsen
Nihkeältä näyttää Paven kannalta, jos gallupeihin on luottaminen.
Mutta onneksi gallupeilla ei ole paskankaan merkitystä, kun puhutaan Keskustan puoluekokouksesta. Todennäköisesti pohjoisessa käydään jo kovasti kauppaa puoluekokousedustajien sieluista.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kehnosti menee jos seuraavana pääministerinä on Urppis, Katainen tai jääteenmäki. Katainen on ainoa, jolla on edes jotain uskottavuutta, mutta valtionvarainministerinä mies ei ole kovin loistanut. Tuhot vaan pahenee päivä päivältä, mutta Jyrki-boy on tyytyväinen.
Vaan tuskinpa Keskusta uskaltaa nykyisessä feministi ja ikärasisti Suomessa Väyrystä valita, kun Paavo on väärää sukupuolta ja yli nelikymppinen. Kiviniemestä saadaan sitten naispuolinen Matti Vanhanen, joskin hän tuskin on ihan yhtä värikäs persoona kuin Vanhanen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Miksi tosiaan tuoda väkeä tekemään sellaista työtä, jota suomalaisetkin työttömät voisivat tehdä - ellei heitä irtisanottaisi koko ajan?

Tämä on harhaa...

Ne poispotkitut tehdastyöläiset eivät suostu tekemään niitä tarjolla olevia töitä, jotka koostuvat lähinnä hoiva ja siivous töistä.

Myöskään he eivät ole halukkaita kouluttautumaan korkeateknologia-aloille. eivät edes ne nuoret miehet, jotka ovat huolestuttavassa määrin kilometritehtaalla. Nämä tulevat olemaan todellinen ongelma pitemmällä tähtäimellä ihan yhteyskunnan vakauden kannalta. Tästä on maailmalla niin paljon esimerkkejä..

Mutta Paavosta


Eilinen tiedotustilaisuus oli kyllä loistava. Paavo maalasi uhkakuvan (Nato myönteinen tuleva presidentti) ja antoi siihen ratkaisun (Nato vastainen pääministeri, eli Paavo itse). Näin pedattiin eduskuntavaaleja (Naton vastustus Kokoomuksen ulkopuolella on suurta) ja koitettiin periyttää Lehtomäen puoluekokousääniä Paavolle lupailemalla Lehtomäelle jo nyt ulkoministerinpaikkaa.

Mies todella hallitsee nää jutut…
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Kaikkien takinkääntäjien isä on taas vauhdissa.

Siis mikä vika on mielipiteiden vaihtamisessa? Mielestäni on naurettavaa ajatella, että niiden pitäisi olla jotenkin kiveenhakattuja. Mielipiteitä on punnittava tasaisin väliajoin ja tarvittaessa muutettava. Takinkääntäjä -termi on kyllä yksi huonoimmista koskaan.

Väyrysellä on puutteensa, mutta hän ei ainakaan nöyristele tai pyytele anteeksi kuten Vanhanen, eikä ole haihatteleva höyrypää kuten eräät ministerimme.

Hyvä kirjoitus. Itse olen sitoutumaton, mutta kyllä Väyrysellä on näkemystä ja kokemusta huomattavasti enemmän kuin suurimmalla osalla poliitikoista. Aika vähän seuraan politiikkaa, mutta sen kyllä huomaa miten ihmisten mielipiteet perustuvat mielikuviin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös