Päivän doping-käry

  • 1 042 496
  • 4 703

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässäkin varmaan oltiin vain ajoitettu homma väärin tai joku muu moka ja jäätiin kiini. Eiköhän sielä kaikki käytä enemmän tai vähemmän. Sinällään harmi, mutta eipä niitä maailmanennätyksiä ja kärkituloksia oikein muuten tehdäkään. Sinällään urheilun kannalta huono jos kiinijäämisiä tapahtuu enemmän, menee sponsorit, katsojat ja kaikki ja sitten vielä jos kaikki lopettaa piristeiden käytön niin alkaisi ennätyksien rikkomiset olemaan harvainaisia tai jos tapahtuu joku alkaa aina epäilemään jotain.

Jossain taisi joskus lukea ettei alle 10 sekunnin 100metrin juoksusta puhtain paperein juosta, taitaa aika pitkälle pitää paikkansa..

EDIT: montakohan sataa kilpailijaa pitäisi juoksulajeissa jäädä doopingissa kiini niin Suomi olisi taas mitalikannassa Olympialaisiin mennessä? olettaen että nyt suomalaiset olisi edes puhtaita :) toki ei välttämättä virenit ja nurmet puhtaita ollut aikoinaan, mutta silti.. äkkiä se kehitys on vain muissa maissa tainut juurikin aineissa olla kun entinen mahtimaa monessa juoksumatkassa ei taida olla maailman 100 parhaiman joukossa enää..
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kyllähän tuo doping vain taitaa nykyään olla iso osa urheilua. Sinällään ei mua haittaa edes ja tietenkin syytön ennen kuin muutoin todistetaan. Näinhän se menee. Gayn kohdalla toki ei tarvitse enään noin sanoa.

edit. Oikeastaan ei voi sanoa, että nykyään, koska aikoinaan nuo doping hommat olivat vielä pahempia. Saksan meininki jne.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kyllähän tuo doping vain taitaa nykyään olla iso osa urheilua. Sinällään ei mua haittaa edes ja tietenkin syytön ennen kuin muutoin todistetaan. Näinhän se menee. Gayn kohdalla toki ei tarvitse enään noin sanoa.

edit. Oikeastaan ei voi sanoa, että nykyään, koska aikoinaan nuo doping hommat olivat vielä pahempia. Saksan meininki jne.

Hyvä vaan, että jäi kiinni. Ihan sama kuka on se joka jää kiinni, pääasia on että jää. Eikä ne yhdeltä saarelta tulevat kovaa juoksevat kaveritkaan mitään puhtaita ole. Eivät vaan ole jääneet kiinni, kuten eivät erään tunturimaan suksilla liukkaasti liikkuvat tytöt ja pojat....

Niin ja hei viitaten tohon "Saksaan" niin ihan normia a ja b vitamiinejä nää vaan on. Otat 2 aamulla ja 2 illalla. Ei näistä mitään sivuvaikutuksia ole.... Ai no sulle kasvo tissien seuraksi munat. No ei se vaarallista ole....
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On yksi asia, joka on dopingin käyttöä haitallisempaa urheilun maineelle:
perusteettomat väitteet yksittäisen urheilijan tai koko lajiyhteisön dopinginkäytöstä.

Lähes aina ne, jotka väittävät jotain tiettyä urheilijaa/lajia doupatuksia, ovat muutenkin pahasti hakoteillä kyseisestä lajista.
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Satasen kauden ykkösnimi myönsi kärähtäneensä - ulos MM-kisoista | Yle Urheilu | yle.fi
Tänks, Tyson Gay. Kuka saisi vielä posautettua jonkun Jamaikan kärkinimen pois pelistä, kiitos.

Tänään ainakin Twitterissä leviää tieto/huhu, että Jamaikalaisia yleisurheilijoita on jäänyt kiinni. Yhteensä viisi urheilijaa ja kaksi heistä olisi Olympialaisissa kultamitalin voittaneita sprinttereitä. Myös THE CLEANER, jamaikalainen lehti kirjoittaa asiasta.

Jaahas, oltiin näköjään Johanneksen kanssa saman lehden sivuilla.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
olettaen että nyt suomalaiset olisi edes puhtaita :) toki ei välttämättä virenit ja nurmet puhtaita ollut aikoinaan, mutta silti.. äkkiä se kehitys on vain muissa maissa tainut juurikin aineissa olla kun entinen mahtimaa monessa juoksumatkassa ei taida olla maailman 100 parhaiman joukossa enää..

Ei nyt kannata liioitella, kyllä Nurmi oli varmasti puhdas, ensinnäkin silloin ei mikään ollut kiellettyä ja toisekseen mitä aineita silloin oli saatavilla ja mitä tietoa niistä oli? Tuskin silloin juurikaan mitään merkittävästi suoritusta parantavia aineita, ainakaan kestävyysjuoksuun, oli saatavilla, tai vaikka teoriassa olisikin ollut niin olisiko niitä osattu käyttää siten että niistä merkittävää hyötyä olisi saatu.

Virenkin todennäköisesti oli puhdas, ainakin suhteessa sen aikaisiin sääntöihin. Silloikaan ei varsinaisia sellaisia dopingaineita ollut saatavilla, kun EPO:a ei saanut, jotka kestävyysjuoksussa olisivat merkittäviä olleet. Veritankkaus oli merkittävin suoritusta parantava keino ja sehän ei ollut silloin kiellettyä, jos Viren on jotain keinoja käyttänyt niin kaikista suurin todennäköisyys on veritankkauksen käyttö.

Olen täällä joskus aiemminkin kirjoittanut että Suomen taso laajemmin ei perustunut dopingiin vaan johonkin muuhun, todennäköisesti yhteiskunnalliseen ilmiöön. Suomen kestävyysjuoksun tasa laajemmin on nykyisin aivan karseasti perässä siitä mitä se oli 70 ja 80 luvuilla, se on jopa selvästi perässä siitä mitä se oli vielä noin 15 vuotta sitten. Eikä varmasti ole kyse siitä että 70,80 ja 90 luvuilla olis doupattu enemmän laajemmassa otannassa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhujen mukaan kyseessä ei ole Bolt tai Powell... Toivotaan näin!

Ei, täällä toivotaan nimenomaan, että nuo listalta löytyisivät. Vai luuleeko joku nyt oikeasti, että jos siellä on jotain hitaampia kavereita jäänyt kiinni, niin nämä Bolt ja Powell ovat puhtaita? Ai niin, syytön kunnes toisin todistetaan ja muuta diibadaabaa...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Boltia suojellaan varmasti kaikin mahdollisin keinoin. Hän on koko lajin ja Jamaikan valtion PR-kasvot. Sitä paitsi kaverilla arvioidaan olevan päälle 20 miljoonan euron vuositulot, joten taustalta löytyy varmasti sellaiset doping-tietäjät ja -aineet, että testit eivät aiheuta ongelmia. Muistaakseni myös Jamaikan yleensäkin löyhä doping-kontrolli on saanut kritiikkiä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kuulemma kaksi heistä olisi olympiavoittajia. Ja nimenomaan pikajuoksussa.

Ketäs niitä nyt enää jää jäljelle. Ei kai vaan Fraser-Price? Mites Yohann Blake?

Niin no onhan noita viestijuoksijoita toki. Helpompia uhrattavia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ketäs niitä nyt enää jää jäljelle. Ei kai vaan Fraser-Price? Mites Yohann Blake?

Viesteistä löytyy aika monta jamaikalaista olympiavoittajaa.

Ateenan viestikultanainen Sherone Simpson ainakin vetäytyi Madridin kisasta. Hän sopisi ainakin profiiliin "ollut Euroopassa kisaamassa, mutta ei lopulta asettunut lähtöviivalle".
 

tiikeri

Jäsen
Huhujen mukaan myös Gatlin olisi vaihteeksi kärynnyt, on tämä naurettavaa touhua. Ei ole tulevissa arvokisoissa kohta enää paljon mielenkiintoa ainakaan omalta osalta.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huhujen mukaan myös Gatlin olisi vaihteeksi kärynnyt, on tämä naurettavaa touhua. Ei ole tulevissa arvokisoissa kohta enää paljon mielenkiintoa ainakaan omalta osalta.

Omalta osaltani mielenkiinto vaan kasvaa, kun näitä huijareita saadaan kiinni. Gatlinkin kärynnyt jo kaksi kertaa ja sama huijari saa vaan jatkaa kisaamistaan, ihan varmasti puhtaana. Ensimmäisestä kärystä elinikäinen kilpailukielto olisi ainoa oikea ratkaisu.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tärkeää olisi saada kaikki lajit ja urheilijat samalle viivalle doping-kontrollin osalta. Vituttaa, että lajit, joissa tehdään töitä douppaajien käräyttämiseksi, saavat doping-lajin maineen ja sitten on isoja liigoja ja lajeja, joissa ei ole juuri mitään doping-kontrollia tai suhtautuminen käryihin kevyttä.

Monella mittarilla maailman suurimman urheilusarjan, NFL:n, Seattle Seahawks-joukkueessa on lyhyen ajan sisällä ollut useita käryjä, eikä tuosta juuri kukaan välitä ja rangaistukset ovat suht mitättömiä. Pohjois-Amerikan ammattilaissarjat eivät taida edes olla ulkopuolisen doping-kontrollin alla? Sitten on jotain lajeja, joissa pyörii paljon vähemmän rahaa ja urheilijat ovat jatkuvassa testauksessa ja käryistä saa vuosien kilpailukieltoja. Suomessa hiihtäjiä on härnätty jo yli vuosikymmen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
On kyllä yksi "mustimmista päivistä" yleisurheilun historiassa, mutta hyvä vaan, että douppaajat saadaan kiinni.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mitä eikös 100metrin kaikki juoksivat olekkaan puhtaita? Olen suorastaan shokissa. Nyt vain puuttuu milloin Bolt käryää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nyt vain puuttuu milloin Bolt käryää.
Ei Bolt kärähdä koskaan, tai sanotaanko että ei ainakaan niin pitkään aikaan kun mies on koko yleisurheilumaailman kirkkain tähti ja koko lajin kasvot. Raha ratkaisee tässäkin lajissa, ja se aiheuttaisi aivan älyttömän tahran yleisurheilun kilpeen jos Bolt menisi käryämään ja samalla myös yleisurheilun arvo ja lajin ympärillä pyörivät rahat tulisivat romahtamaan.

Bolt on vähän kuin Carl Lewis 80-luvulla. Lewis taisi kärähtää useammankin kerran ennen vuoden -88 Olympialaisia, mutta käryt salattiin koska Lewis olisi ollut liian arvokas menetettäväksi.

Mitä näihin käryihin yleisesti tulee, niin ei tämä nyt mikään älytön yllätys ole. Jamaikallahan on tässä menneiden vuosien aikana kärynnyt näitä ns. kakkoskorin kavereita useampiakin, joten ei se nyt mikään ihme ole että myös nämä kovemmat nimet ovat todennäköisesti käyttäneet aineita ja myös jäävät näistä kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös