Päivän doping-käry

  • 1 042 027
  • 4 703

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oikeuden mukaan epoa käyttänyt Isometsä - | Yle Urheilu | yle.fi

No niin. Olisipa Isometsä nyt se Suomen "Tyler Hamilton" ja kertoisi prkle kaiken. Ihan kaiken miten se homma tehtiin, jolla yritettiin päästä muiden tasolle ja vähän yli, koska oli pakko. Päästäisiin tästä salailusta ja täysin vääreille raiteille ajautuneesta sirkuksesta irti, mikä ei palvele yhtään ketään.

Toistan aiemmin täällä jakamani linkin:

Tyler Hamilton on 60 Minutes - LANCE ARMSTRONG DOPED (Part 1 of 3) - YouTube
Tyler Hamilton on 60 Minutes - LANCE ARMSTRONG DOPED (Part 2 of 3) - YouTube
Tyler Hamilton on 60 Minutes - LANCE ARMSTRONG DOPED (Part 3 of 3) - YouTube

Vertailkaapa kaverin kertomaa juttua ja siirtäkää ajatukset hiihtomaailmaan. Täysin sama kuvio.

***

Asiat hiihdossa on mitä todennäköisimmin tehty ihan samalla tavalla, kuten tuolla pyöräilymaailmassa. Ja tuskin maailman kestävyysjuoksupuolikaan tästä mitenkään eroaa. En tiedä kuka keksi homman ensin, muna(kestävyysjuoksu), kana(hiihto) vai kukko(pyöräily), mutta samat kestävyysurheilun turbo-menetelmät (EPO ja EPO-johdannaiset) ovat olleet todennäköisesti jo sieltä 80-luvun lopulta ihan arkipäivää.

Pikakertauksena hiihdon puolelta; 50-luvulla vedettiin pervitiinin voimin, 60-luvulla amfetamiinilla, 70-luvulla alettiin tankata verta ja 80-luvulla tutustuttiin EPO:on (kestävyysurheilun osalta). Sivussa on varmasti myös hankittu lihassamassapohjaa kasvuhormonin avulla. Peruskuvio, ensin hankitaan tarpeeksi lihasmassaa ja sitten siihen hankitaan kestävyyspohja. Nykymaailmaa hallitsee todennäköisesti verenvaihdot ja geenimanipuloitu testeissä näkymätön EPO ja testeissä näkymätön kasvuhormoni. Ihana itänaapurimme huikeine lääketieteellisine osaajinen näitä menetelmiä on aikanaan jalostanut ja ne vietiin pitkälle.

Tästä siirrymme tuohon pyöräilyyn ja Tyler Hamiltoniin. Hamiltonin mainitsemia Lance Armstrongin aineita ja menetelmiä:

- EPO (tuo kestävyysurheilun voi ja leipä, huipputasolla)
- Testosteroni
- Verensiirrot kesken kisa-etappien (hiihdossa todennäköisesti samat vedettiin MM-kisalähtöjen välillä, palautuminen super-tehokasta)

Eiköhän samat menetelmät ole olleet hiihdossakin käytössä kaikilla mailla, koska pyöräilyssäkin sitä teki kaikki. Veikkaan että tälläkin hetkellä EPO:a käytetään, sen mitä olen nopealla opiskelulla löytänyt, niin tällä spekuloidulla, mutta jokseenkin itsestäänselvällä geenimanipuloidulla versiolla aineesta, siten että se ei näy testeissä, mutta aine tehoaa urheilijaan edelleen normaalilla tavalla.

Suomen hiihtomaajoukkue sitten yritti tähän leikkiin tulla mukaan, amatöörimäisellä puuhastelulla. Kyrö koitti vähin resurssein hommaa kursia kasaan, mutta todellinen ammattimaisuus projektista puuttui. Sitten kun käry kävi, liiton johtajat pesi kätensä ja syyllisti vain tekijät ja kiinnijääjät, vaikka olivat itse täysin mukana kaikessa. Eivät vaan panostaneet tarpeeksi ja ammattimaisesti, hyvin säälittäviä johtajia.

***

Hamilton tuossa jutussa kertoo, että ekaa kertaa kun hän "kaurapuuron" voimin tuli Tour de Francelle, omasta mielestään elämänsä kunnossa ja sai huomata, miten kaikki veti viisi miinuuttia kovempaa eteppeja tappavalla vauhdilla. Hän ei ymmärtänyt ollenkaan miten se oli mahdollista, kunnes sitten US Postal -tiimin myötä pääsi saman lääketieteellisen valmennuksen piiriin, mitä muut lajin huiput. Johan alkoi fillari liikkua.

Samoilla aineilla luotiin kuntopohja, jotta nuori ja lahjakas urheilija Hamilton sai samoilla aineilla ratsastavan maailman huipun kiinni. Eikä tässä tuskin ole mitään eroa, kun pyöräilystä mennään takaisin hiihtoon. Kaikki veti samoilla lääkkeillä, koska muuten ei ollut mitään jakoa.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Afrikkalaiset pitkänmatkan juoksijat ovat varmaan ainoita joista voi sanoa, etteivät ole mitään käyttäneet. Tai niin luulin, kunnes törmäsin MTV3:n eilen julkaisemaan uutiseen. Uutisessa vihjaillaan Kenialaisten douppaamiseen.

Aika pieni ja huomaamaton uutinen ainakin vielä tässä vaiheessa, vaikka itselleni tämä on paljon suurempi uutinen kuin kaikki hiihdon ja pyöräilyn dopinguutiset yhteensä. Olen ollut hyvin naiivi Afrikkalaisten juoksijoiden dopingin käytön suhteen poislukien esim. Marokkolaiset, mutta nyt on tuokin illuusio onneksi hajotettu.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Sinivalkoisten valheiden historiaa

Satuin Ylen Elävässä arkistossa huomaamaan 40 minuutin mittaisen A-Studion doping-jutun vuodelta 1985. Otsikossa puhutaan Aki Karvosesta mutta itse juttu on kyllä paljon laajempi ja käsittelee mm. suomalaisia dopingin käyttäjiä olympiakisoissa 1976-1984. Markku Alén (ei se rallikuski) oli tuolloin tehnyt väitöskirjan doupatuista suomalaisista ja oli saanut tutkimustaan varten nykypäivään nähden runsain määrin hämmentävän rehellisiä vastauksia. Myös tuo pitkäaikaisen urheilulääkärin Helmer Kvistin haastattelu on mielenkiintoinen. Nykyisin kielletään heti kaikki, mitään ei kukaan käytä, tuossa ohjelmassa on tuollaista keskustelevampaa otetta, joka ei valitettavasti enää tähän aikaan tuossa määrin kuulu. Oikeastaan koko ohjelma tiivistyy loppua kohden, alussa meinasin jo pitkästyä.

Tässä linkki ohjelmaan. Se alussa näkyvä A-studion tunnari on todella pelottava, vaikkakaan ei yhtä pelottava kuin ammoinen Ajankohtaisen kakkosen tunnari, joka oli pelottavampi kuin Manaaja-elokuva. Se alussa näkyvä viiksimiestoimittaja ei ole Pirkka-Pekka Petelius valeasussa vaan ihan oikea toimittaja. Eikä se tohtori Markku Alén ole Heikki Silvennoinen tekoviiksissä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
En vaan jaksa ymmärtää tätä suomalaista intoa kusta omaan pesään. Olisi täällä(kin) jo pikkuhiljaa aika kääntää katseet nykyiseen sekä tulevaan ja jättää tuo vanhan paskan tonkiminen. En näe mitään hyötyä jeesustella vanhoista asioista, kun samaan aikaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä lajissa kuin lajissa ja maassa kuin maassa kiskotaan D-vitamiinia edelleen kaksin käsin. Annosten koko on saattanut ehkä pienentyä, mutta samaa paskaa nuo edelleen vetävät.

Tuosta Tyler Hamiltonista en oikein tiedä mitä sanoa. Varmaan miehen jutuissa jotain perääkin on, mutta mutta. Katkeruus ja rahanhimokin lienevät tässä tapauksessa aika isoja yllykkeitä.
 
Kävin hetki sitten katsomassa tuon Sinivalkoisen valheen. Ihan mielenkiintoinen ja paljastava. Pyrki pureutumaan myös kansainvälisten liittojen ja testaajien välisiin yhteyksiin.

Moralisointi on kuitenkin vastenmielistä. Katsojat janoavat menestystä ja urheilijat haluavat pärjätä ja saada itselleen rahakkaita sponsorisopimuksia.
 
Sinivalkoisen valheen trailerissa pari kohtausta, jotka ovat kuin parhaimmista Kummeleista.
Toimittaja: "Miten sinä pystyit palautumaan?"
Marjo Matikainen: "Sitä minä itsekin ihmettelen."

Ja sitten vielä parempi Bubin lausahdus MM2001-kisoissa: "Voi olla, että tätä kisaa muistellaan parikymmentä vuotta ja pidempäänkin."

En muistanutkaan, että tuolla Lahden kisoissa oli myös näitä mystisiä sairasteluja ja sauvan katkeamisia. Jotenkin mieleen jäänyt lähinnä Kaisa Variksen "flunssa" Val di Fiemmessä 2003.

Toivottavasti kaikki ymmärtävät rajata tämän puhtaasti hiihtoon, ettei synny mielleyhtymiä esim. jääkiekkoilijoiden loukkaantumisiin, sairastumisiin tai perhesyihin ennen kv-kisoja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kari-Pekka Kyr - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Kyrö tähdensi, ettei haastatteluissa tuonut esille sinänsä mitään uutta, vaan toisti koko lailla samaa, mitä on Norjan talviurheiluihmeestä koko ajan ja systemaattisesti puhunut jo yli vuosikymmenen.

- Norjan supermenestys on perustunut dopingin käyttöön ja vahvaan asemaan kansainvälisten järjestelmien ytimessä. Viitteellinen näyttö on äärettömän vahvaa, eikä ammattilaisen silmäni ole sokea.

NRK:n hiihtoasiantuntija Thomas Alsgaard kiiruhti perjantaina vaatimaan näyttöjä tiskiin ja vakuuttamaan omaa puhtauttaan. Kyröä naurattaa:

- Kyllä oli Thomas-pojalla helppo homma puhtoisena 22-vuotiaana voittaa luistelemalla Lillehammerin kolmenkympin olympiakultaa 1994, senaikaisilla epoladuilla [tarkoittaa äärimmäisen vaativaa rataa] ja hitaalla kelillä laittaa pataan Dählietä ja muita!

Kieltämättä pisti naurattamaan. :)
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuskin tästä Halosen dokumentista sen suurempaa kohua nousee Norjassa. Pari päivää kohkataan ja 90-luvun hiihtovaikuttajat kumoavat vuoronperään väitteet. Näyttö on kuitenkin niin olemattoman pieni, että hiihtosankarit voivat kumota ne aika huolettomasti. Mitään doping-testejä ei säilytetty näihin päiviin asti eikä EPOa edes näkynyt testeissä 90-luvulla. Jos joitain epätavallisen korkeita hemoglobiiniarvoja löytyisikin niin ne kuitataan intensiivisellä korkean paikan harjoittelulla. Lisäksi mainitaan norjalaisten ylivoimaisen hyvät suksivoiteet ym. Vielä kun Kyrö on saatu matkaan mukaan niin ei tarvitse sanoa kuin "Lahti" ja koko dokumentilta putoaa pohja pois. Kyrö on Norjassa aikamoinen persona non grata, jota kukaan ei suostu ottamaan tosissaan. Sinänsä vähän huvittaa, että Suomessa Kyrö on niitä harvoja, jotka ovat uskaltautuneet puhumaan noista 90-luvun ajoista suht avoimesti. Muutenkin kaikki Suomesta tulevat väitteet kumotaan tuolla tyyliin "siivotkaa oma pesänne", "kyllä suomalaisten doping-historia tunnetaan" ja "Suomessa erilainen doping-kulttuuri."
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Lance on sitte viimeisimpien tietojen mukaan tullut ulos doping-asian kanssa Oprahissa. Tästä tulee vielä huikea setti mitä seurata. Monta päätä tulee putoamaan vuosia jatkuneesta systeemin sisällä ollesesta huijauksesta. Enpä uskonut tätä päivää näkeväni, vaikka nuo tour-voitot jo mitätöitiinkin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Naurettavaa touhua. Onko oikeasti olemassa niin naivia porukkaa, että uskovat äärimmäistä voimaa tai kestävyyttä vaativassa lajissä pärjättävän ilman aineita? Pyöräily, hiihto, painonnosto, voimanosto, kehonrakennus ym?
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Ajattelen niin, että kaikki vähänkään kunnianhimoiset ja voitonhaluiset urheilijat(menestyjät tuppaavat olemaan tällaista ihmistyyppiä), vähänkään kilpailullisissa ja rahakkaissa lajeissa käyttävät ainakin jollain tasolla kiellettyjä, suoritusta parantavia aineita.

Kaikki douppasivat ja silti Armstrong oli ylivoimaisesti paras... Kuten mies itse sanoi, kaikki tietävät kuka ne kilpailut voitti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minulle Lance Armstrong on edelleen maailman paras urheilija. Tuo ulostulo ei vaikuta asiaan mitenkään, kun sen aineiden käytön on koko ajan tiennyt. Suurimpia idoleita urheilumaailmassa minulle.
 

scholl

Jäsen
Kyllä itse olen aina uskonut, että Lance on käyttänyt. Poikkeuksellisen asiasta tekee se, että hänellä on ollut hyvin järjestelmällinen dopingkoneisto. Eli hän on dopingasioissa ollut ikäänkuin ammattilaisempi kuin muut.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Poikkeuksellisen asiasta tekee se, että hänellä on ollut hyvin järjestelmällinen dopingkoneisto. Eli hän on dopingasioissa ollut ikäänkuin ammattilaisempi kuin muut.

No jaa, onko näin? Armstrong on lähinnä käyttänyt EPO:a, testosteroonia, kortisoonia ja verensiirtoja. Michele Ferrari ilmeisesti pääasiassa suunnitteli köyttöä ja antoi siihen ohjeita, mitä teki muillekin. Kyllä Tyler Hamiltonin mukaan kun hän ajoin CSC:ssä niin käytti ihan yhtä järjestelmällisesti kuin ajaessaa Postalissa.

En minä näe että Armstrongin käyttö on ammattimaisuudessan juurikaan muista eronnut. Puhumattakaaan siitä kun teksti-tv:llä oli joku julistus että Armstrong olisi masinoinut historian suurimman doping ohjelman, varmaan unohtunut johonkin historian lehdille DDR:n tai Neuvostoliiton touhu. Tässähän on pääasiassa kyse yhden pyöräilytallin käytöstä, toki siihen liittyy useita henkilöitä.

Vieläköhän ovat Kojonkoskilaiset sitä mieltä että nämä asiat pitää vain ja ainostaan lakaista maton alle että vanhoja juttuja ei kannata penkoa eikä ole mitään hyötyä ja vanhoja ei saa muistella jne.jne.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kyllä itse olen aina uskonut, että Lance on käyttänyt. Poikkeuksellisen asiasta tekee se, että hänellä on ollut hyvin järjestelmällinen dopingkoneisto. Eli hän on dopingasioissa ollut ikäänkuin ammattilaisempi kuin muut.

On noita hyvin järjestelmällisiä dopingkoneistoja ollut sentään paljon muitakin ja aivan salettiin niitä on tälläkin hetkellä eri lajeissa vähintäänkin kymmeniä.

Mielestäni USADA paisuttelee asiaa raportissaan aivan turhaan.

Esimerkiksi (ei toki todistetusti ainakaan toistaiseksi) Jamaikan pikajuoksijoilla lienee vielä huomattavasti järjestelmällisempi koneisto takanaan.

Edit. Ja muistetaan nyt vielä sekin, että pyöräily oli dopingin kyllästämää jo paljon ennen Armstrongin aikoja.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mielestäni USADA paisuttelee asiaa raportissaan aivan turhaan.

Oletko lukenut rapotin? Mitä siinä muka paisutellaan?

Rapotissa on hyvin asiallisesti listattu todistajalausuntoja sekä jotain aihetodisteita asiasta. Ei siinä oteta, tai pyritä ottamaan edes, mihinkään muuhun kantaa kun että onko aineita käytetty vai eikö ole. Oliko siinä liikaa todistuaineistoa? Vai miten oli paisuteltu raportti?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Oletko lukenut rapotin? Mitä siinä muka paisutellaan?

Rapotissa on hyvin asiallisesti listattu todistajalausuntoja sekä jotain aihetodisteita asiasta. Ei siinä oteta, tai pyritä ottamaan edes, mihinkään muuhun kantaa kun että onko aineita käytetty vai eikö ole.

Olen lukenut raportin pääpiirteittäin ja mielestäni tekstin asu on jotakin sellaista, mitä ei Suomessa koskaan voitaisi tällaisessa yhteydessä julkaista. Tottakai siellä on asiaa erittäin paljon, mutta julkituonti on monessa kohdassa lähinnä sellaista iltapäivälehtien paisuttelevaa tasoa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tottakai siellä on asiaa erittäin paljon, mutta julkituonti on monessa kohdassa lähinnä sellaista iltapäivälehtien paisuttelevaa tasoa.

En oikein osaa ottaa kantaa tekstin asuun ja että millainen rapotti Suomessa tehtäisiin, mutta en silti paisuttelua täysin ymmärrä. Kyllähän jos ei ole kyse silminnäkijän todistuksesta (mitä suurin osa on), tuodaan esille että on kyse aihetodisteesta. Ei siellä mielestäni yritetä vetää mutkia suoriksi ja tehdä johtopäätöksiä vahäisistä todisteista tai vastaavaa, tarvettakaan ei ole koska esimerkiksi silminnäkijöiden todistusten määrä on niin mittava.

Edelleen mitä paisutellaan? Sitäkö että olisi käytetty enemmän aineita mitä todellisuudessa on?
 

scholl

Jäsen
En minä näe että Armstrongin käyttö on ammattimaisuudessan juurikaan muista eronnut. Puhumattakaaan siitä kun teksti-tv:llä oli joku julistus että Armstrong olisi masinoinut historian suurimman doping ohjelman, varmaan unohtunut johonkin historian lehdille DDR:n tai Neuvostoliiton touhu. Tässähän on pääasiassa kyse yhden pyöräilytallin käytöstä, toki siihen liittyy useita henkilöitä.

Vertasin lähinnä pyöräilyn sisällä. Pitkään annettiin kuva, että Lance olisi ollut joku urheilun puhdas pulmunen ja sitten paljastui, ettei ollut ihan satunnainen käyttäjä. Jos syytteet pitää paikkansa, että hän vaati muiden tallin ajajien käyttävän dopingia niin siinä mennään urheilijan osalta aika kovalle alueelle. Tallipäälliköltä voisi vielä sellaista odottaa mahdollisesti, mutta urheilun puhtaimmalta pulmuselta, syöpäsairaalta mieheltä.

Esimerkiksi (ei toki todistetusti ainakaan toistaiseksi) Jamaikan pikajuoksijoilla lienee vielä huomattavasti järjestelmällisempi koneisto takanaan.

Tuosta olemme samaa mieltä. Boltia on piikitetty huolella. En yllättyisi, vaikka olisi käytetty jotain geenidopingiakin, vaikka se onkin kai lähinnä kiinalaisten puuhia nyt.

Toki se täytyy sanoa, että pyöräilyssä doping on ollut jo pitkään pikemminkin sääntö kuin poikkeus, joten se ei yllätä ja kyllähän mies ne kisat voitti ja oli paras, mutta silti se toiminnan laajuus yllätti minut. Siis minä en ole edes hänestä ikinä pitänyt, vaan olen kannustanut Team Telekomin ajajia ja uskoin, että Lancekin aineita ottaa, mutta se raportin sisältö oli yllätys. Siis hänellä oli jotenkin aloitteellisempi rooli ilmeisesti kuin mitä olin kuvitellut.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Jos syytteet pitää paikkansa, että hän vaati muiden tallin ajajien käyttävän dopingia niin siinä mennään urheilijan osalta aika kovalle alueelle.

Tallin kulttuurihan oli se että aineita käytettiin, Hamiltonin mukaan jo ennen Armstrongin tuloa ja koko lajinkin kulttuuriin kuului käyttö. En tiedä onko Lance konkreettisesti vaatinut että joku henkilö x käyttää, mutta sen perusteella mitä olen lukenut niin toki käyttöä tuki ja suositteli. Ferrarin asiakkaiksi muita usutti, mutta tästä kuitenkin jokaisen ajajan piti itse maksaa Ferrarille joten ei siinä varsinaisesta pakottamisesta ollut kyse, Frankie Andreu ilmeisesti ei ikinä Ferrarin asiakkaaksi ruvennut vaikka Armstrong yritti sitä. Käytännössä varmasti löi vaatimustason niin korkealla ettei Postalissa käytännön tasolla oli mahdoton ajaa puhtaana, tai ei ainakaan Tourin joukkueessa.

Kulttuuria olivat tietenkin muutkin rakentamassa kuin Armstong.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulle Lance Armstrong on edelleen maailman paras urheilija. Tuo ulostulo ei vaikuta asiaan mitenkään, kun sen aineiden käytön on koko ajan tiennyt. Suurimpia idoleita urheilumaailmassa minulle.

Ei tietenkään vaikuta. Itselleen kun on niin vaikea myöntää, että aikoinaan tuli valittua päin helvettiä oma suosikkiurheilija, joka ei vain käytä dopingia vaan lisäksi pettää parhaat ystävänsä, syyttää muita valehtelijoiksi ja lopulta myöntää, ettei olisi voittanut Touria ilman lääketieteen apua.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kertokaas te jotka näihin raportteihin olette paremmin perehtyneet:

oliko tallien sisällä jotakuta hyvää pyöräilijää (vaikka sitten apuajajan asemassa tms.), joka Hamiltonin/Armstrongin todistusten mukaan ei käyttänyt dopingia?

Tämä kiinnostaa itseäni kovasti, että onko siis oikeasti löytynyt joku henkilö, joka on uskaltanut haistattaa paskat koneistolle ja yleiselle paineelle?
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Kertokaas te jotka näihin raportteihin olette paremmin perehtyneet:

oliko tallien sisällä jotakuta hyvää pyöräilijää (vaikka sitten apuajajan asemassa tms.), joka Hamiltonin/Armstrongin todistusten mukaan ei käyttänyt dopingia?

Tämä kiinnostaa itseäni kovasti, että onko siis oikeasti löytynyt joku henkilö, joka on uskaltanut haistattaa paskat koneistolle ja yleiselle paineelle?

Onhan niitä puhtaitakin ollut varmasti muutama joukossa, vaikka varsinkin suurissa ympäriajoissa onkin ollut mahdotonta menestyä ilman EPOa. Klassikoita ja yksittäisiä etappeja on voinut voittaa puhtaana. Esimerkiksi David Moncoutiéta pidetään ainakin yleisesti puhtaana pyöräilijän. Tällä hetkellä luen David Millarin kirjaa Racing Through the Dark ja kyllä Millarkin aika pitkään kieltäytyi aineista ja menestyi ihan kohtuullisesti.

EPOn käytön ollessa pahimmillaan puhtaita pyöräilijöitä tuskin oli edes kymmentä prosenttia pelotonista, nykyään aineita käytettäneen selkeästi vähemmän.

Armstrongin tunnustus nyt oli mitä oli. Kuitenkin olin yllättynyt siitä kuinka paljon tunnusti, vaikka edelleenkin tuntui valehtelevan monessa asiassa. Hyvin oli valmistautunut haastatteluun.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ei tietenkään vaikuta. Itselleen kun on niin vaikea myöntää, että aikoinaan tuli valittua päin helvettiä oma suosikkiurheilija, joka ei vain käytä dopingia vaan lisäksi pettää parhaat ystävänsä, syyttää muita valehtelijoiksi ja lopulta myöntää, ettei olisi voittanut Touria ilman lääketieteen apua.

Mitä hittoa? Meinaatko todella ettei siellä ole porukka tiennyt? Aika sinisilmäistä sakkia saa olla, kun koko muu maailma tietää pyöräilyn ehkä sadan parhaan ainakin olevan doupattuja. Armstrong oli ylivoimainen, kun kaikki olivat samalla viivalla. Hän halusi menestyä ja se ei ilman douppaamista ollut mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös