Päivän doping-käry

  • 1 048 216
  • 4 710

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
- Näin Marjo Matikaisen pöydällä pienen ruskean lasipullon, jonka kyljessä luki tummilla kirjaimilla Erythropoietin, maajoukkueen jäsen kertoo.

Tämä jäi vähän ihmetyttämään. Pullo oli siis pieni, joten oletettavasti myös pullon kyljessä olevat tekstit olivat hyvin pienellä kirjoittettu. Mutta tämä mysteerinen henkilö pystyi kuitenkin lukemaan pienellä kirjoitetun tekstin Erythropoietin pullon kyljestä. Tämä viittaisi siihen, että henkilö pääsi tutkimaan pulloa lähietäisyydeltä, mikä tuskin olisi tullut kysymykseen mikäli Matikainen olisi itse ollut paikalla.

Matikainen oli tuolloin siis poissa huonestaan, mutta kuka vastaavasti pääsi Matikaisen huoneseen ilman hänen lupaansa? Kämppis, siivoaja, joukkueenjohto? Toisaalta vaikka joku olisi huoneseen päässytkin, niin tuskinpa Matikainen olisi sentään jättänyt dopingpulloa keskelle pöytää.

Eli kyllä tämän "silminnäkijän" täytyy pystyä kertomaan huomattavasti ykistyiskotaisemmin tapahtuneesta, erityisesti siitä millaisessa tilanteessa hän pääsi näkemään dopingpullon, ennen kuin väite on yhtään uskottava. Tällä hetkellä ei löydy oikein minkäänlaista totuuspohjaa tapahtuneelle, nimetön henkilö ainoastaan kertoo nähneensä 20 vuotta sitten dopingpullon Matikaisen huoneen pöydällä.

Tästä viestistä nyt tuli vähän spordemaista pohintaa, mutta meidän täytyy odottaa totuttaa asiasta niin kauas, kunnes itse Mestari sen suostuu paljastamaan.
 

Viljuri

Jäsen
Ehkä kuitenkin sylttytehdas löytyy sellaisista tahoista, jotka ovat kokeneet tulleensa kaltoin kohdelluiksi suksiliiton taholta? Suksiliittohan on kuitenkin joutunut arvioimaan toimintaansa kovasti uudelleen, rahoituspohjan petettyä jälleen kerran ja toiminnan ollessa ainakin maasto- ja mäkipuolella lajin vetovoimaan nähden liian suurta?

Toki itse väitteen faktapuoli voi samaan aikaan olla sekä totta että täyttä puppua, kuten yleensä näissä asioissa.

Kuitenkin Helsingin Sanomien ja Sanomakonsernin medioiden tapa heitellä puskista lokaa saa taas uusia sävyjä. Tällä menolla jotkut Julkisen sanan neuvostot on unohdettava, ja haettava rikosperusteella vastaavia toimittajia ja päätoimittajia leivättömän pöydän ääreen.

Olipa sitten Murdoch, tämä veneestä hypännyt tai Erkko, kovin ala-arvoista tuubaa sieltä tulee jatkuvalla syötöllä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, eipä siitä nyt muuta kuin todistamaan, ettei pöydällä ollut 20 vuotta sitten pientä pulloa... En oikein ymmärrä mitä järjellistä mahdollisuutta Matikaisella on mitenkään tämän uutisen suhteen - voiko pitää edes kunnianloukkauksena, kun joku on vain sanonut nähneensä pullon Matikaisen huoneessa? Tässä lienee nyt hyvät mahdollisuudet saada Matikainen eroamaan urheilu-pesteiltään, onkohan Kokoomuksen luottamus jo mennyt, itkeekö Katainen?
 

Salama44

Jäsen
Kyllä tämä Matikaisen tapaus vaikuttaa tällä hetkellä likasankojournalismilta. Toivottavasti väitteen esittäjät astuvat omilla nimillä ja kasvoilla esiin.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Entisenä Espoon hiihtoseuralaisena muistelen Matikaisen lyhyen uran päättyneen aikoinaan sydänpysähdykseen. Jokainen voi arvuutella, mikä tämän aiheutti.

Ihan eri asia sitten on, pitääkö näitä juttuja penkoa 20 vuotta myöhemmin.

Erkki Ahon blogisivulla on tiivistelmä "dopingin mustasta kirjasta":

http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=35
 
Viimeksi muokattu:

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Entisenä Espoon hiihtoseuralaisena muistelen Matikaisen lyhyen uran päättyneen aikoinaan sydänpysähdykseen. Jokainen voi arvuutella, mikä tämän aiheutti.

Ihan eri asia sitten on, pitääkö näitä juttuja penkoa 20 vuotta myöhemmin.
]

Jotain tällaista itsekin muistelin käyneen lapissa olleella leirillä, mutta kenellä pumppu meinasi lopullisesti leikata kiinni en tiennyt.
Täysin turhaa spekulointia ja penkomista enää nyt 20 vuoden jälkeen tiedotusvälineissä.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Vaikka olen vankasti median vapauden puolella, niin tässä tapauksessa on menty mielestäni liian pitkälle. Vaikuttaa siltä, että Nelonen on vain heittänyt koukun, johon on toivonut jonkun tai joidenkuiden tarttuvan. Tarttujia ei näytä kuitenkaan olevan.

Toivottavasti tällainen houkutusjournalismi ei leviä. Pitäisi olla edes vähän lihaa luiden ympärillä ennen kuin rupeaa mustamaalaamaan henkilöä, jonka ura perustuu paljolti maineeseen.

En lainkaan epäile, etteikö Matikainen olisi voinut käyttää aineita, mutta ennen kuin media leimaa Matikaisen käyttäjäksi, sillä pitäisi olla todisteita itse käytöstä. Ihmisen mustamaalaaminen epämääräisen pullon perusteella, joka ei välttämättä ole edes millään tavoin yhteydessä kyseiseen henkilöön, on moraalisesti kestämätöntä. Temppu oli sikamainen jos lisätietoja ei ala ilmetä.

Hyvä että Matikainen vaatii lausunnon antajaa esiin. http://www.hs.fi/urheilu/hiihto/art...itteitä+esittäneet+julkisuuteen/1135235443290
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Lisää vettä kiukaalle heittelevät myös Pirkko Määttä ja Jaana Savolainen kommentoimalla tätä epo-jupakkaa. He eivät sen suuremmin kantaa tähän ota kuin kertomalla sen, etteivät tunteneet silloin epoa. He kertovat myös, etteivät ole tämän paljastuksen takana.

http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2008/04/632994
http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2008/04/633058


Tuulikki Pyykkösellä, hiihtolatujen Matami Mimmillä ollut Puolangan perukoilla tylsää ja soittanut vihjepuhelun?

Eiköhän tätäkin keittoa hämmenetä vielä pitkään. Ja edelleen aivan sama, olkoon Marjo syönyt vaikka havuja suoraan puusta, nyt eletää 2000-lukua.

Ajojahdin makua?
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Varmastihan tässä on jostain ajojahdista kysymys, kun tällaiset asiat vasta nyt tuodaan julki. Jollain on jäänyt jotain hampaankoloon Matikaisesta hiihtoajoilta ja haluaa tuhota hänen uraansa nyt kun siihen on periaatteessa hyvä mahdollisuus, koska kaikki negatiivinen julkisuus hänen asemassa olevalle ihmiselle voi olla erittäinkin huono juttu.

Vaikka kyseessä nyt olisikin jokin ajojahti, niin silti minua kiinnostaisi kuulla tarkemmin näistä asioista. Lisää paljastuksia odotellessa.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ajojahdilta kuullostaa ja aika vankkoja näyttöjä täytyisi ilmiantajilla olla, jotta tuo olisi oikeutettua.
Onkohan valtamedialla huoli siitä, että isoin virtuaalipippeli on Hymyllä? Pitää saada kansanedustaja viralta, että pääsee ohitse?
Kohumediakin olisi saanut kunnon uutisen jos paparazzit olisivat seuranneet Varista ja Kyröä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kyllähän tämä tosiaankin ajojahdilta tai joltain vastaavalta kuulostaa ja näyttää, kun noinkin vanhoja asioita pitää vielä alkaa penkomaan. Tietysti kuka vaan voi vedellä näitä julkisuuteen kertomalla, että mukana olin jossain leirillä, mutta kyllä nyt pitäisi sen tahon myöskin tulla kasvojen kera julkisuuteen kertomaan, mistä tässä oikein on kysymys.

Asia saa tietysti negatiivista julkisuutta Matikaisen vinkkelistä katsottuna, mutta saattaa hyvinkin nopeasti kääntyä positiiviseksi vastaavaksi, ellei mitään kongreettista asian suhteen tapahdu.

Kortit pöytään vaan rohkeasti, kuka sitten ikinä lienetkään, joka epämääräisiä pulloja olet pöydällä nähnyt.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Miksi näitä paljastuksia tulee vain Suomesta mutta muualla Pohjoismaissa asian esiintuojat vaiennetaan kollektiivisesti? Norjassahan joku lääkäri paljasti dopingin käytön olevan yleistä ja hänellä olisi ollut todisteitakin esittää mutta hänet vaiennettiin (rahalla?) lähes maan alle samantien. Norjalaiset ja ruotsalaiset eivät taatusti ole yhtään puhtaampia mutta ilmeiseti se doping on siellä "systeemissä" eikä vain muutamien puuhasteluja kuten Suomessa.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Tilannehan rupeaa käymään mielenkiintoiseksi kun kaikkien aikojen hiihtäjämme Maisa pesee kätensä Matikaisen ampullihässäkässä. Ei voi mitään, mutta jotenkin väkisin tulee mieleen eräät kotikisat ja vakuuttelut kuinka Hartsa nyt ei ainakaan ole näihin juttuihin sekaantunut.

Se on kuitenkin uskomatonta, että nyt näitä käydään jauhamaan kun aikaa on kulunut muutama vuosikymmen ja on vaikea tajuta jutun liikkeelle laittaneiden motiivit ko juttuun. Puhuisivat joskus suunsa puhtaaksi kaikista myrkyistä ja ryhmäorgioista yhteisillä leirellä. Supistaan ja sipistään kaikkien lajien kohdalla ja vakuutellaan "huippu"tuloksien tulevan puurolla ja mustikkasopalla.

Olikohan Kaarlo Kangasniemi aikoinaan joka lupasi paljastaa liudan nimiä ja systeemeitä jos hinnoista sovitaan, mutta jotenkin sekin vaan vaikeni? Liekö herrat rynnänneet paikalle kirjekuorineen ja istuneet alas neuvottelemaan.
 

Kaivanto

Jäsen
Hieman yllättävä henkilö on joutunut dopinguutisen uhriksi. Nimittäin Suomen hiihtomaajoukkueen jäsen on esittänyt Nelosen uutisille kovan väitteen vajaan 20 vuoden takaa, jossa väitetään Marjo Matikaisen pöydältä löytyneen ruskean lasipullon, joka olisi sisältänyt epo-hormonia.

Oma spontaani reaktioni Matikaisen lopettaessa oli, että fiksuna tunnettu urheilija taisi ymmärtää lyödä monot naulaan, ennen kuin kärähti. Eihän tämä mikään asia-argumentti käytön puolesta ole, kunhan tuota yllättävyyttä kommentoin. Itse uutisessa kyllä haisee kaikkien vuosien jälkeen jokin muu kuin doping.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oma spontaani reaktioni Matikaisen lopettaessa oli, että fiksuna tunnettu urheilija taisi ymmärtää lyödä monot naulaan, ennen kuin kärähti.

Niinpä, tällainen kollektiivinen doping-epäilys koskee periaatteessa kaikkia kilpaurheilijoita ja erityisesti niitä, jotka ovat menestyneet. Koska jos Matikainen, niin kai sitten myös Määttä, Kirvesniemi ja niin edelleen.

Tietysti pelkkiä oletuksia ja heittoja, joiden tueksi ei sitten usein löydykään mitään. Jari Räsäsen tapauksessakin nämä varmat todistajat haihtuivat mystisesti kuin tuhka tuuleen.

Joku vain on saanut kuningasidean heittää pommin nuotioon ja katsoa, ketä sattuu eniten.
 

Kaivanto

Jäsen
Niinpä, tällainen kollektiivinen doping-epäilys koskee periaatteessa kaikkia kilpaurheilijoita ja erityisesti niitä, jotka ovat menestyneet. Koska jos Matikainen, niin kai sitten myös Määttä, Kirvesniemi ja niin edelleen.

Tietysti pelkkiä oletuksia ja heittoja, joiden tueksi ei sitten usein löydykään mitään. Jari Räsäsen tapauksessakin nämä varmat todistajat haihtuivat mystisesti kuin tuhka tuuleen.

Käytön mahdollisuus koskee jokaista salihousua ja kilpamenestys alleviivaa sitä, mutta en mä ainakaan erityisesti epäile jokaista menestyjää. Tässä mainittuihin nimiin kohdistuu kollektiivinen epäily sikäli, että he olivat kaikki osallisia Lahden 1989 ihmeessä, jossa hiihtojoukkueen kunnonajoitus oli täysin käsittämätön - kollektiivisesti. Ja Matikaisen yllättävä lopettamispäätös tuli tämän ihmeen perään, mikä herätti lisää kysymyksiä.

Parranpärinää ja torilla huuteluahan tämä vaan on. Räsäsen tapauksessa todistajan "haihtumisessa" taisi olla kyse lähdesuojan pitämisestä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eduskunnassa työskentee yli 40 SDP:n jäsenkirjan omistavaa toimittajaa. Olisikohan ihan sattumaa että Demareiden oppositiotaipaleella rummutetaan jotain aivan olematonta tekstiviesti hässäkää ja pidetään se viikkotolkulla väkisin otsikoissa. Ja heti perään 20 vuoden takaa asiaa, jota ei ihan varmasti voida toteen näyttää.

Kovin ovat säälittäviä nämä Sirola-opiston käyneet haaskalinnut.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tiedän kuka tämä ns.syväkurkku on ja kerronpa sen verran, ettei ole nainen. Suomalainen Doping-historia siirtyy uuteen aikaan oman veikkauksen mukaan tuossa vappenin tienoilla..

Vapise Vähäsöyrinki myös ja tiiraile, ketä miehiä oli rivissä 88-89. Siis maajoukkueessa, ei välttämättä MM-kisoissa. Oikeutta on, että asiat tulee ilmi. Lahti 2001 täytyy laittaa siihen lokeroon, minne se kuuluu!!!
 

Viljuri

Jäsen
Tiedän kuka tämä ns.syväkurkku on ja kerronpa sen verran, ettei ole nainen. Suomalainen Doping-historia siirtyy uuteen aikaan oman veikkauksen mukaan tuossa vappenin tienoilla..

Vapise Vähäsöyrinki myös ja tiiraile, ketä miehiä oli rivissä 88-89. Siis maajoukkueessa, ei välttämättä MM-kisoissa. Oikeutta on, että asiat tulee ilmi. Lahti 2001 täytyy laittaa siihen lokeroon, minne se kuuluu!!!

Avaimet kyllä lienevät siellä Jyväskylän suunnassa muutenkin, mutta ei marginaalihiihtäjien parissa, olivatpa nämä olleet mukana liiton "ohjelmissa" tai eivät.

Erittäin rumaa jälkeä veikkaisin, mutta katsotaan...
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Belenoss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ottawa ja Real Madrid
Eihän tuolla kukaan sotke ilman aineita. Tai voi olla, että sotkeekin, mutta varmaan vitun kiva olla puhdas ja rehti urheilija ja miettiä, et miks mä en koskaan ole edes sadan sakissa. On toi fillarointi vaan melkomoista pelleilyä. Huvittavaa mutta samalla kovin säälittävää.

No huhuh

esim. 2005 tourin kärynneitä, Basso 4.40, Ullrich 6.21, Mancebo 9.59, Vinokourov 11.01 takkiin puhtalle Lancelle ja he siis sijoilla 2-5... Eli kyllä puhtaanakin voi pyöräilyssä pärjätä! Sääliks käy kun ei edes dopingilla pärjää :(
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

No niinpä. Kärjistin kyllä hieman tarkoituksella, vaikka en löisi rahojani vetoa sen puolesta, että Armstrong ei olisi koskaan douppaamisiin sortunut. Epäilyjä on ainakin ollut ilmassa melkoisen paljon, mutta ne saattavat toki olla kateellisten panettelua.
 

d00b

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niinpä. Kärjistin kyllä hieman tarkoituksella, vaikka en löisi rahojani vetoa sen puolesta, että Armstrong ei olisi koskaan douppaamisiin sortunut. Epäilyjä on ainakin ollut ilmassa melkoisen paljon, mutta ne saattavat toki olla kateellisten panettelua.

Melkeinpä voisin vetoa löydä, että kyllä sitä Armstrongia on doupattu ihan samalla tavalla kuin muitakin. Eikös aika vakavat syytteet kyseistä herraa kohtaan ollut tässä vuosi takaperin? Taisi olla jotain "todisteitakin".

Ei savua ilman tulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös