Pitkämäen oma ennätys syntyi vuonn 2005, jolloin Tero nousi huipulle. Pitkämäen kaikki testitulokset mm. voimantuoton osalta olivat varsin vaatimattomia, verrattuna hänen omiinkin testiennätyksiinsä, jotka ovat syntyneet vasta vuosia tämän jälkeen, jolloin näihin asioihin ruvettiin panostamaan ja tulostavoite asetettiin 95 metriin (joka ei koskaan ole toteutunut).
Paradoksaalisesti Pitkämäen tulokset huonontuivat metritolkulla hänen alettuaan panostaa fysiikkaansa enenevissä määrin. Parantunut ja lisääntynyt voimantuotto sotki tekniika, joka on keihäänheitossa kaiken a ja o.
Usein soitettu nauha, mutta ei pidä aivan paikkaansa. Ominaisuustestien perusteella Tero ei tosiaan ollut parhaassa kunnossaan vuonna 2005, vaan etenkin voimatestit, mutta myös nopeus, kimmoisuus ja räjähtävyys menivät vielä selkeästi eteenpäin parin vuoden ajan. Ominaisuudet testien valossa saavuttivat kuitenkin huippunsa vuonna 2007, eikä tuota nyt kovin huonoksi vuodeksi voi Teron osalta haukkua. Reilu 90m kaari stadionoloissa on kovaa valuuttaa nykykeihäällä, siihen ei ole moni pystynyt. Sen jälkeen ominaisuudet eivät ole kokonaisuutena kehittyneet yhtään mihinkään. Voimatesteissä yksittäisiä pikkuparannuksia, mutta kimmoisuus ja nopeuspuolella oli parina vuonna havaittavissa jopa selkeää taantumista. Nyt en aivan tarkkaan tiedä, mikä on Teron kunto ominaisuuksien valossa, mutta ilmeisesti nyt on pystytty pitkästä aikaa tekemään uran parhaita tuloksia muuallakin kuin punttisalilla (ja siellä salillakaan ei mene huonosti).
Teron kohdalla tuijotetaan mielestäni liikaa tuota ennätysheiton vuotta. Olihan Tero jo 2005 järkyttävän kovassa kunnossa, mutta kannattaa muistaa, että keihääseen vaikuttaa valtavasti olosuhteet, vaikka tuulilukemia ei mitatakkaan. On vähän väärin valittaa siitä, että ennätys ei ole kehittynyt vuoden 2005 jälkeen, kun lähes kiistatta esim. Osakassa stadionilla heitetty 90m heitto on kovempi suoritus kuin Kuortaneen myötäisissä heitetty 91 metrinen. Tero on toki heittänyt yli 90m stadionilla jo ennen Osakaa. Tämä kappale ei siis ollut kohdistettu käyttäjälle MustatKortit, vaan yleisesti.
Siffa puolestaan paljastaa hänelle epätyypilliseen tapaan onnettomat korttinsa jo tässä vaiheessa kertomalla miten tietolähteenä toimii paikallislehti ja dopingin käytön voi lukea suoraan tuloslistalta. Kun kompetenssi ei riitä, niin se ei yksinkertaisesti riitä. O-P:stä on jauhettu jo aiemmin, eikä sitä keskustelua tarvitse käydä uudestaan, kun uutta tietoa ei siellä päässä selkeästi ole. Tiivistettynä voi taas todeta, että O-P ei ole niin tyhmä, että tietentahtoen luopuisi sponsorituloistaan kertomalla, ettei treenaa. Hänen asioitaan hoitaa Suomen ykkösmanageri Harri Halme, joka pystyy vuolemaan rahaa, kunhan vaan urheilija hoitaa oman osuutensa edes jotenkin. Mediaesiintyminen kuuluu tähän. Etenkin, kun aiemmin esitetyt arviot O-P:n tulonmenetyksistä valkovenäläisten tötöilyistä johtuen osuvat harvinaisen oikeaan. O-P hävisi varmasti kuusinumeroisia summia vuodessa viime vuosikymmenen puolivälissä. Mutta kun Siffan pelisilmä on samaa tasoa, kun vanhemman poikansa jääkiekkokaukalossa, niin eihän tälläinen kuvio hänelle aukea, vaan totuus löytyy Seinäjoen Sanomista.
E: Kun dopingin käytön voi paikantaa tuloslistoilta, niin yksi varma käyttäjä tältä kesältä on Tuomas Laaksonen. Heitti kesäkuussa 81 metriä, mutta seuraavassa kisassa keihäs lensi enää 68 metriä. Aivan selvä osoitus siitä, miten harjoituskaudella nappia on imetty kuin sieni ja käyttö lopetettu kilpailukauden alussa, mistä johtuen kunto on romahtanut. (sarkasmia)