Päävalmentaja Karri Kivi

  • 312 108
  • 1 608

Patajukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Perinteiset kilpaurheiluseurat
Viime kaudella tuli nähtyä Taimen pelejä livenä ja Jyrkkiön pelejä tv:stä. Nähdyn perusteella uskallan väittää, että Taimi ajaa tasaisuudellaan Jyrkkiön ohi ensi kauden aikana.
 
Pakko kyllä sanoa, että kyllä on porukoilla kova usko tähän Tommi "nolla sm-liigapeliä" Taimeen.

Jos Taimi olisi vuosi sitten valinnut toisin, niin hänellä olisi enemmän kuin nolla liigapeliä. Jyrkkiön peli näyttää usein varsin flegmaattiselta. Vastaavaa en havainnut Taimilta viime kaudella kertaakaan. Lisäksi oli havaittavissa tyydyttävää kamppailupelaamista mm. Toni Mäkiahon kaltaista voimahyökkääjää vastaan.

Kuten aiemmin mainitsin, niin pelasi itsensä toisinaan helpohkon näköisesti tilanteista ulos, mutta uskon hänen oppivan.

Niin. En sentään usko TT:n pelaavan maajoukkueessa tulevalla kaudella, mutta muutaman vuoden sisällä.

Jyrkkiön kohdalla alan taipumaan sille, että tie on kuljettu Porissa tältä erää ohi keväällä 2012.

Uusitalo ja Caldwell ovat ennakkoon selvät ykköspakit. Muuten Taimi kamppailee muiden kanssa samalla viivalla ja uskallan väittää, että tulee olemaan pelaavassa kokoonpanossa valtaosassa peleistä. Kiekollinen osaaminen on parempaa kuin SammalTapsalla ja Mielosella ja kontaktipelissä on Malkamäkeä sekä Jyrkkiötä parempi.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Taimi pelaa samalla tavalla mitä Mestiksessä niin tulee saamaan paskaa niskaansa samallalailla mitä Jyrkkiö.
Tai muuten saa jonkun erityisaseman, sillä sen verran paljon tuli virheitä illasta toiseen että oma luotto ei erityisen kova ole vielä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko kyllä sanoa, että kyllä on porukoilla kova usko tähän Tommi "nolla sm-liigapeliä" Taimeen. En yhtään epäile etteikö hänestä voisi olla vielä paljon iloa Ässille mutta hieman jäitä laittaisin hattuihin. Kunhan nyt ensi kaudella edes pääsisi säännöllisesti pelaavaan kuusikkoon, niin olisin jo hyvin tyytyväinen ja yllättynyt....

Luotan siihen että päävalmentaja Kivi tietää parhaiten ketkä 6 pakkia pelaavat Ässien peleissä.
Itse uskon Taimen nousevan muutamassa vuodessa vakiokokoonpanoon ja jos laskee, ketkä ne 6 pakkia nyt ovat. Uusitalo ja Caldwell ovat ainoat varmat. Sitten järjestyksessä (jos viime kauden perusteella miettii tai nykytarpeita) niin, Malkamäki, Kudroc, Honkanen, Jyrkkiö, Mielonen, Sammalkangas ja Taimi. Honkanen tänne haluttiin ja on varmasti se yksi pakki kuusikossa, kilpailua kuitenkin tulee ja se on hyvä asia.
 
Jos Taimi pelaa samalla tavalla mitä Mestiksessä niin tulee saamaan paskaa niskaansa samallalailla mitä Jyrkkiö.
Tai muuten saa jonkun erityisaseman, sillä sen verran paljon tuli virheitä illasta toiseen että oma luotto ei erityisen kova ole vielä.

Nähdäkseni kyse ei ole virheiden tekemisestä. Niitä tulee kiekollisessa pelissä. Oleellisempaa on itsensä likoon laittaminen vs. likoon laittamattomuus. Vika ei voi olla aina valmentajissa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nähdäkseni kyse ei ole virheiden tekemisestä. Niitä tulee kiekollisessa pelissä. Oleellisempaa on itsensä likoon laittaminen vs. likoon laittamattomuus. Vika ei voi olla aina valmentajissa.

Tässä on kyllä paljon totta mukana. Jesse Jyrkkiön pelissä on paljon ongelmia, mutta ehkä suurin kaikista ja se mihin kaikki lopulta tiivistyy saattaa olla juurikin siinä että JJ ei ole aina kentällä sataprosenttisesti läsnä. Kyse ei ole välttämättä edes isoista asioista, sillä nykylätkä on sen verran nopeaa ettei tarvita kuin sekunnin nukahdus ja soppa on valmis. Niinpä vähemmän lahjakas pelaaja saattaa ajaa lahjakkuuden ohi jo sillä että antaa itsestään 100%

On myöskin totta ettei vika ole aina valmentajassa, mutta ensi kaudella on silti kiinnostavaa nähdä mikä valmentajan vaihtumisen merkitys on pelaajan kehitykselle. Esimerkiksi Jyrkkiö oli Rockyn "suosikki" melkein samassa mitassa kuin kotiyleisön kun taas Kiven valmennuksessa JJ on ennenkin saanut itsestään parhaan irti. Vastaavasti Taimi taas joutuu kohtaamaan jotakin mitä Vaasassa ei tarvinnut: odotukset. Porilaisen pelaajan on vaikea lyödä itseään Porissa läpi, se tapahtuu yleensä hyvin hitaasti tai sitten yllättäen, kuten vaikkapa Rynnäksen ja Armian tapauksissa.

Luonnollisesti toivon että sekä Taimi ja Jyrkkiö löisivät itsensä tulevalla kaudella läpi. Tai sitten Mielonen yllättää ja pesee molemmat :)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä kuulunee parhaiten tänne eli tässä Mikael Kotkaniemen haastattelu Ässien sivuilta.

Aika perussettiä enimmäkseen, itselläni kiinnitti huomiota nykyjoukkueen vertaaminen 90-luvun alkupuolen Ässiin. Ehkä hieman yliampuvaa näin toistaiseksi, mutta kyllähän joitakin yhtymäkohtia on, kuten vaikka omien kasvattien suhteellisen suuri määrä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
siirretty toisesta ketjusta

Jotka pelejä ovat käyneet säännöllisesti katsomaan näkevät selvästi ettei Ässien peli ole viime kauden tasolla, lähelläkään,

Ei ole sitä mitä se parhaimmillaan oli, mutta kyllä tämän kauden alku on sujunut paremmin kuin viime kauden alku. Viime kauden alku ei ollut niin ruusuinen mitä monet näyttävät muistavan. Todellisuudessa viime kauden alku oli sotkuinen vuoristorata, missä tasaisuus löytyi näihin aikoihin. Kannattaa ottaa huomioon kuinka kauan herra Kivi on seissyt penkin takana ykkösenä.

On selvää ettei Ässien peli ole vielä valmista, eikä ote pysy täyttä 60 minuuttia, mutta eipä ole mikään muukaan joukkue esittänyt vielä tasaisia otteita. Vaikka vero tuossa vähättelee eilistä voittoa, niin olihan siinä paljon hyvääkin mukana ja HPK ei ollut missään vaiheessa matsia lähelläkään voittoa, ei edes tasuria.
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Ei ole sitä mitä se parhaimmillaan oli, mutta kyllä tämän kauden alku on sujunut paremmin kuin viime kauden alku. Viime kauden alku ei ollut niin ruusuinen mitä monet näyttävät muistavan.

Hyvä että nostit tämän ketjun ylös, tuonne Karrille hamekangasta ketjuun en viitsi edes kirjoittaa...

Nimenomaan näin, ei se viime kausikaan täydellisesti alkanut, mahtui sinne myös muun muassa yksi 11-3 tappio, joka taisi lopullisesti herättää joukkueen... Lisäksi, itselleni ainakin tuo viime kausi muistutti nimenomaan siitä, että ei se ratkaise mitään, miten nyt pelataan, vaan se miten keväällä pelataan. Minun puolestani voidaan olla runkosarjassa vaikka sijoilla 7-10, jos kuntopiikki ja parhaat pelit ajoittuvat tuonne kevääseen - viimeisiin runkosarjaviikkoihin ja siitä jatkuen pudotuspeleihin. Nyt pitää saada kaikki osa-alueet pelistä kuntoon ja hioa sitä omaa peliä viikko viikolta. Välillä voi tulla heikompia pätkiä, mutta tämän joukkueen yhtenä ominaisuutena on se, että huonommallakin pelillä voidaan voittaa. Pisteitä tietysti pitää tulla tasaiseen tahtiin, että pääsee edes sinne kympin sakkiin. Mutta kyllä tälläkin tahdilla ollaan jo ihan hyvissä asetelmissa tosipelien alkaessa, varsinkin jos (ja uskon vakaasti, että KUN) peli paranee kauden edetessä kaikilla osa-alueilla.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Ei liene edes odotettavaa että Ässien peli nyt alkukaudesta olisi vielä sitä tasoa mitä se viimekaudella parhaimmillaan oli. Ihanko oikeasti joku näin kuvittelee?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei liene edes odotettavaa että Ässien peli nyt alkukaudesta olisi vielä sitä tasoa mitä se viimekaudella parhaimmillaan oli. Ihanko oikeasti joku näin kuvittelee?

Muuan nimimerkiltä mainitsematon valitti ensimmäisen Lukko-pelin jälkeen ettei peli ole viime kauden tasolla ja että tämä on huolestuttavaa joten kyllä niitä kuvittelijoita löytyy.

Toisaalta, näin se menee: hyvät kaudet luovat aina varjonsa josta voi kestää hyvä tovi luistella taas uuteen auringonpaisteeseen. Kyse on aina mielikuvista, ei siitä millaista peli on todella ollut. Esimerkiksi viime kausi on monen muistissa niin lähellä täydellisyyttä kuin vain mikään kausi saattoi olla koska Ässät voitti pelejä aivan koko ajan tavalla jota oli viimeksi todistettu 1970-luvulla. Sen pystyy näkemään tilastoistakin, mutta pelin laadusta tilastot eivät kerro mitään ja siksi moni ei muista tai jättää muistamatta että ei se peli aina viime kaudellakaan niin hohdokasta ollut. Tämän takia joillain on varmaan se tunne että kentällä on palattu "arkeen" vaikka pisteitä onkin kertynyt aivan viime kauden malliin.

Minusta kausi on alkanut juuri niin hyvin kuin se näillä spekseillä saattoi alkaa. Olen itse asiassa ollut jopa myönteisen yllättynyt.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ässillä on nyt keskiarvotahti 2,00 per ottelu, mikä tuo vaatimattomat 120 pistettä runkosarjassa. Se mikä on huomionarvoista tällä hetkellä on koti ja vierasotteluiden ero:

SM-liiga - www.jatkoaika.com

SM-liiga - www.jatkoaika.com

Vierasotteluissa Ässät ja Pelsut ovat olleet täysin omaa luokkaansa liigassa, kotona taasen ollaan kontattu. Yhdyn veron näkemykseen siitä, että Ässien pelitapa toimii tällä hetkellä paremmin aktiivista joukkuetta vastaan kuin passiivista. Puhtaasti tilastoja tuijottamalla Ässien puolustaminen ei ole ollut niin hyvää kuin täällä halutaan ymmärtää ja hyökkäys taasen ei ole läheskään niin tehonta kuin valitetaan.

Kokonaisuutena ollaan hyvinkin aikataulussa. Valmennukselle voi antaa arvosanan hyvä +.
 
Viime kaudesta jäi mieleen sellainen olettamus, että runkosarjan toinen sija oli meidän mestaruus. Kalkkiviivoilla onnistuttiin nappaamaan tuo mystinen toinen sija ja jätkille tuli hyvänolontunne siitä. Oltiin jo voitettu jotain, vaikkei todellisuudessa oltu voitettu mitään ja noutaja tuli hävettävän aikaisin.

Jos runkosarjassa ollaan siellä sijoilla 4-6, niin siihen voi olla ihan tyytyväinen. Näkemäni perusteella en ole vakuuttunut, että playoff-menestys tulisi olemaan parempaa kuin viime kaudella. Joka tapauksessa tasonnostoa on tapahtunut, jos joukkue kykenee toisen kerran peräkkäin ottamaan suoran pudotuspelipaikan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos runkosarjassa ollaan siellä sijoilla 4-6, niin siihen voi olla ihan tyytyväinen. Näkemäni perusteella en ole vakuuttunut, että playoff-menestys tulisi olemaan parempaa kuin viime kaudella. Joka tapauksessa tasonnostoa on tapahtunut, jos joukkue kykenee toisen kerran peräkkäin ottamaan suoran pudotuspelipaikan.

Periaatteessa kyllä, mutta kyllähän joku 6s sija runkosarjassa maistuisi karvaalta pettymykseltä... Edellisen kerran (ennen kevättä 2011) Ässät on ollut runkosarjan TOP-3:ssa keväällä 94 ja edellinen pidempi menestysputki on vuosilta 84 ja 85 jolloin Ässät oli kahdesti peräkkäin neljän sakissa (runkosarjassa). Paalupaikalla on oltu ainoastaan 79. Joten kokolailla harvinaista herkkua tämä menestys on Porissa ollut.
Mitä sitten tulee mahdolliseen 2012 kevään po-menestykseen niin etenkin yv-pelin pitää parantua ja paljon jos meinataan haaveilla mitalipeleistä.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Välillä voi tulla heikompia pätkiä, mutta tämän joukkueen yhtenä ominaisuutena on se, että huonommallakin pelillä voidaan voittaa.

Mielestäni on erittäin positiivista, että sekasortoisella pelillä ollaan napsittu 22 pistettä. Mitäköhän tapahtuu kun pelisysteemi saadaan kunnolla toimimaan, ja unessa olevat tähdet alkavat taas loistaa? On todettava että muutamilla nimimerkeillä on Ässien osalta kusi noussut pahasti hattuun. Pari vuotta sitten olisi suurin osa faneista olleet tyytyväisiä esim. eilisen kaltaiseen voittoon. Kun joukkuetta ja valmentajaa kritisoidaan, olisi hyvä suhteuttaa tilannetta muihinkin joukkueisiin. On hieman kohtuutonta odottaa, että kuin taikaiskusta Kivi saa joukkueen pelin yhtä eheäksi parissa kuukaudessa, kuin rocky 1.5 vuodessa. Hävettää jos joku on edes puoliksi tosissaan perustanut ketjun, jossa kehotetaan yhdelle porilaisen kiekkoilun ehdottomista tukipilareista sovittamaan hametta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Hävettää jos joku on edes puoliksi tosissaan perustanut ketjun, jossa kehotetaan yhdelle porilaisen kiekkoilun ehdottomista tukipilareista sovittamaan hametta.

Hävettää, että kirjoitin sinne, mutta melkein oli pakko yrittää luoda näkökulmaa ketjun hätäilystä ja ylireagoinnista. Ongelmia on, mutta runkosarjaakin on jäljellä (13.10.) vielä 49 peliä. Jos jotain opin viime keväästä, niin mieluummin vähän alempaa sarjataulukossa pidemmälle kevääseen, kuin...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kivi ei vedä lehdistötilaisuuksia kovin tasapaksulla jargonilla, sieltä irtoaa suht. persoonallisia näkemyksiä tilanteista. SaiPa-pelin jälkeen Selin otti haastattelijan roolia ja kysyi, miksi Ässät on noin kova vieraissa. Kivi tuumi, ettei hän osaa vastata, ei tuollaisia edes mietitä. Jokainen peli on uusi tilaisuus.

Kyllä se tästä, mielestäni pelissä on nähtävissä kehityksen trendi.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ihan pakko jatkaa hiukan samaan teemaan liittyen kuin peruspata:

Kivi tosiaan esiintyy lehdistötilaisuuksissa hyvin, mutta esiintyy myös aina pelkässä kauluspaidassa ja punamustassa (köh, luonnollisesti) solmiossa. Voisi vain kyllä joskus heittää myös sitä pikkutakkia ylle, jotenkin on vähän renttupojan näköinen muiden rinnalla.. kyllä se pikkutakki tekee miehen :) vai liekö tämä nyt sitten tietoinen "rennompi" tyyli mitä Kivi hakee?? Onko hänellä muuten pikkutakkia yllä pelin aikana aitiossa, enpä ole tullut itse katsoneeksi?

Sivuseikka, mutta kunhan on pistänyt silmään..
 

Vankikarkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko hänellä muuten pikkutakkia yllä pelin aikana aitiossa, enpä ole tullut itse katsoneeksi?

Kyllä Kivi pitää takkia pelin aikana, en tiedä miksi haastatteluissa on ilman. En muista nähneeni erätauko haastattelua Kiveltä niin mahtaako silloin olla takki päällä?
 

Fordél

Jäsen
Ässien valmentajan voi katso onnistuneen siinä vaiheessa kun suurimpia murheen aiheita on tämän vaatetus. Toki porilaiseen kulttuuriin kuuluu olennaisena osana panostaminen vaatetukseen ja mahdollisista ongelmakohdista huomauttaminen. Tästä saimme esimerkin aikanaan Idols-ohjelmassa, jossa Olli Lindholm tylytetti useita kilpailijoita näiden pukeutumisesta. Karri Kivi on nyt joutumassa saman tylytyksen kohteeksi, mutta porilainen raati päästänee silti Kiven jatkoon.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Olkoon Karrilla päällä aitiossa ja/tai pressissä vaikka karhuntalja, pääasia että homma toimii. =P

Ihan mielenkiintoinen talvi tulossa kaiken kaikkiaan. Itse en odottanut näin hyvää starttia sarjataulukon osalta tässä vaiheessa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Toki porilaiseen kulttuuriin kuuluu olennaisena osana panostaminen vaatetukseen ja mahdollisista ongelmakohdista huomauttaminen. Tästä saimme esimerkin aikanaan Idols-ohjelmassa, jossa Olli Lindholm tylytetti useita kilpailijoita näiden pukeutumisesta. Karri Kivi on nyt joutumassa saman tylytyksen kohteeksi, mutta porilainen raati päästänee silti Kiven jatkoon.

Ei ole kyse porilaisuuteen kuuluvasta tylytyksestä. Minua vain tämä puoli kiinnostaa henkilökohtaisesta taustastani johtuen. Olen jo vuosia tehnyt "kakkostyönä" esiintymisiä erilaisissa teatteriprojekteissa, juhlissa juontajana yms. Siksi siis kiinnostaa äärimmäisen paljon myös tapa jolla muut ihmiset esiintyvät ja siihen liittyvät liitännäisasiat, kuten yleinen olemus, ruumiinkieli ja ulkoinen habitus.

Ei minun horinoitani kannata siis aina niin vakavasti ottaa, varsinkaan näitä sinällään jääkiekkoon liittymättömiä :D on vaan joskus pakkomielle tarttua noihin..
 

Fordél

Jäsen
Ei ole kyse porilaisuuteen kuuluvasta tylytyksestä. Minua vain tämä puoli kiinnostaa henkilökohtaisesta taustastani johtuen. Olen jo vuosia tehnyt "kakkostyönä" esiintymisiä erilaisissa teatteriprojekteissa, juhlissa juontajana yms. Siksi siis kiinnostaa äärimmäisen paljon myös tapa jolla muut ihmiset esiintyvät ja siihen liittyvät liitännäisasiat, kuten yleinen olemus, ruumiinkieli ja ulkoinen habitus.

Ei minun horinoitani kannata siis aina niin vakavasti ottaa, varsinkaan näitä sinällään jääkiekkoon liittymättömiä :D on vaan joskus pakkomielle tarttua noihin..

Heh, ei kun ihan huumorilla itsekin koitin tuon juttuni kirjoittaa. Mielenkiintoinen pieni havainto tämäkin ja kyllä ne kertovat jotain persoonasta. Aivan kuten vaikka se, että Tami vetää ilman krakaa kaulukset auki jne.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä Kivelle pitäisi antaa kenkää ja pyytää Rocky takaisin. Ässät on kuitenkin hävinnyt tällä kaudella 2 peliä suoraan 60 minuutissa ja pelaajat sekä joukkue ovat selvästi ylimielisiä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös