Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Oulunseudun juniorikiekko

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Habadus, 03.01.2019 klo 23.08.

 1. Habadus Jäsen

  Oulun seudulla menee nyt sillä tavalla kohtuullisen hyvin, että Kärpät takoo huippuja junnujen maajoukkueisiin ihan kivasti. Tämän terävän kärjen takana onkin sitten hiljaisempaa. On aivan käsittämätöntä, että alueella, josta tulee valtakunnan parhaimpiin kuuluva seura, ei ole Mestisjoukkuetta - eikä edes Suomi-sarjan kärkipään joukkuetta. Mistä tämä johtuu? No, juuri siitä junioreiden tasosta siellä kärjen takana. Ne ovat niitä hieman vaatimattomampia pelimiehiä, tai sitten niitä, jotka nousisivat hieman myöhemmin huipulle, jos olisi porukka, jossa joutuu vähän venymään. Nyt niitä ei tule, kun alueella ei ole kuin se huipputaso, mutta ei muita joukkueita siinä aivan huipun tuntumassa. Tilanne on enempi tai vähempi sama joka ikäluokassa C:stä ylöspäin.
   
 2. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Onko se Kärpät, joka nämä pelaajat kasvattaa, vai pikkuseurat, joista pelaajat D-C-vaiheessa siirtyvät Kärppiin? Heikolla prosentilla Kärppien omista pikkujunnuista maajoukkuepelaajia tulee...
   
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Jospa tämä vääryys korjaantuisi ensi kaudella, kun Laser HT:kin pelaa Raksilassa. Ja Mestis-nousustahan ne Raahessakin unelmoivat.
   
 4. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Juu, tuo on aivan totta. Usein nämä pelaajat ovat pikkuseuroista Kärppiin siirtyneitä. En osaa prosenttilukuja sanoa, vaatisi vähän tutkimista, mutta merkittävästä osasta on kyse.
   
 5. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Voidaanko siis vetää se johtopäätös, että X % minkä tahansa seuran luistelukouluun menneestä juniorista tulee pelimies valmennuksesta huolimatta? Eli junnu vaan on viitsinyt reenailla omalla ajalla enemmän kuin ikätoverinsa, saattaa olla urheilullisesti lahjakkaampi jne. ja järjestelmällä ei ole tässä tilanteessa osaa eikä arpaa?
   
 6. ale Jäsen

  Osaako joku sanoa paljonko tuosta Kärppien B joukkueesta on alkuperäisiä Kärppäläisiä ja paljonko muualta tulleita? Ilmeisen kova nippu, kun tänään B:n puolivälierässä tyrmäsi Ilveksen 14-1.
   
 7. 10 Jäsen

  Lainaus:
  Tämän päivän kokoonpanosta kaikki pojat ovat lähtöisin Kärpistä, Laserista tai KKP:stä. Ainostaan pari poikaa on tullut mukaan Raahen/Pyhäjoen seudulta 2-3 kautta sitten.
   
 8. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Minusta on aika vaikea puhua sellaisesta asiasta, että kuka on alkuperäinen kärppäläinen ja kuka ei. Se, missä joukkueessa kukakin nuorena aloittaa, on niin paljon kiinni siitä, missä vanhempasi sattuvat asumaan. Jos asut moottoritietä pitkin katsoen pohjoisessa, harrastat lätkää ja sinussa nähdään potentiaalia, niin on todennäköistä että pelaat Ahmoissa. Jos toisaalta asut Kuusamontien varrella, niin on todennäköistä, että pelaat nuoruusvuodet KKP:ssä. Jos asut moottoritietä katsoen eteläpuolella, Kempeleen seuduilla, niin todennäköisesti pelaat nuorimmat sarjat Laserissa. Ainoastaan jos vanhempasi sattuvat asumaan jossain keskustan tuntumassa, saatat aloittaa ihan nuorena Kärpissä. Sitten myöhemmin, kuten tässä ollaan puhuttu, suunta käy Kärppiin iän karttuessa, jos vaikuttaisi olevan mahdollisuuksia alkaa pelata jääkiekkoa ammatiksi.

  MUOKS: Ja tosiaan, tuossa sanotaan B/C-vaiheessa alkaa sitten Ouluun tulemaan porukkaa myös Raahen, Kalajoen ja Tornion suunnilta, sekä myös mm. Kajaanista ja Nivalasta.
   
 9. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Huomenna Raksilassa Kalajoen JHT haastaa Oulun alueen joukkueet (2 x Kärpät ja Laser) D1 AAA loppiturnauksessa. Pelataan 4 peliä ja Kärpät voittaa. Veikkaan lopputulokseksi 1. Kärpät valkoinen 2. Kärpät musta 3. Laser 4. JHT
   
 10. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Kaikki meni "oikein" miksei pitkävedossa onnistu yhtä hyvin?
   
  Euro71 tykkää tästä.
 11. Habadus Jäsen

  Hieman väliaikatietoja junioreiden siirtomarkkinoilta Oulun seudulla. Tässä vaiheessa kesää siirtoja ovat pääasiassa tehneet C-, B- ja A-ikäiset juniorit, joissa joukkueet ovat jo enemmän tai vähemmän lukkoon lyöty. Nuoremmat junnut siirtyvät pääsääntöisesti loppukesästä, kun sarjakausi alkaa olla ovella.

  Merkillepantavaa on erityisesti Limingan Kiekkoon siirtyneiden pelaajien määrä, joka on 30 pelaajaa plussalla. Tilannetta selittää tietysti osittain LiKi:iin perustettu, Kärppien lisäksi alueen ainoa A-juniorijoukkue, mutta paljon sinne on muunkin ikäisiä siirtynyt. Suurin nettohäviäjä on ehkä hieman yllättäen Ahmat, joka on miinuksella 20 pelaajan verran. Se on yllättävää sikäli, että Oulunsalon jäähallin remontin takia voisi kuvitella, että omassa hallissaan operoiva Ahmat saisi LiKin ohella myös lisää pelaajia, koska jääaika ei ole niin kortilla, kuin alueen muilla seuroilla. Mutta vauhti seurasta pois päin on silti kova, ja marjat poimii Ahmojen sijaan Liminka, ja seuralla näyttäisi olevan tulossa toinen vahvasti miinusmerkkinen kausi viime kauden jatkoksi. Toivottavasti syksy tuo hieman lohtua.

  Myös KKP/K-Laser/Salamat -kombo on lähes yhtä paljon pakkasella, kuin Ahmat (-19), varsinkin Kiekko-Laserista ollaan siirrytty oikein joukolla pois, mutta toki sitä osittain selittää se, että kaikki muista seuroista tulleet C-B-ikäiset liittyvät Salamiin. Tällä hetkellä näyttää, että yhteistyöseura Salamoiden merkitys seurayhteisölle ei ole ainakaan positiivinen, vaan porukkaa häviää nimenomaan C-B -ikäluokista, suurin osa Kärppiin ja LiKiin. Varsinkin B2-joukkueen kokoamisessa on ollut ongelmia, mutta ilmeisesti joukkue on saatu jonkinlaiseen kuosiin. Seura on näköjään valinnut todella niukan nihilistisen tiedottamistyylin, esimerkiksi puheenjohtajan nimeä ei seuran nettisivuilta löydy, vain valmennuspäällikön ja joukkueiden toimihenkilöiden nimet näkyy. Myöskään pelaajista ei ole mitään tietoa (olisiko joukkueiden pelaajamäärät niin pienet?). Ainakaan into uuden seuran syntymisestä ei näy mitenkään - aivan käsittämätöntä. Luulisi uuden seuran rummuttavan omaa olemassaoloaan aivan eri tavalla. Ulospäin näyttää siltä, että siellä ei itsekään uskota hommaan.

  Kärpät porskuttaa omilla vahvuuksillaan ja pelaajamäärä pysyy suurin piirtein vakiona, joten ei syytä huoleen. Pieniniemen suurimpana ongelmana taitaa olla jääaikojen löytäminen kaikille joukkueille Oulunsalon remontin ajaksi, mutta ratkaisut ovat nähtävästi löytyneet.

  Kiekko-Oulu ei näy seurasiirroissa vielä mitenkään, mutta se operoikin pikkujunnuissa, joten siellä liikehdintää näkyy varmaan vasta syksymmällä.

  Nämä luvut kertovat vain siirtojen määristä. Lisenssimääristä ei ole mitään tarkkaa tietoa, tosin niitä kannattaa tarkastellakin vasta kausien alettua. En tiedä, pääseekö lisenssimääriä katsomaan mistään, kun lisenssikauppa on siirtynyt Suomisport-portaalin puolelle. Tietääkö kukaan?
   
  Kaspo ja Janatuine tykkäävät tästä.
 12. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Habadus tykkää tästä.
 13. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Ei oikestaan sittenkään yllätä pelaajien väheneminen. Kuulostaa olevan tutkinta poikineen ohi, meneillään tai sitten tulossa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2019 klo 13.05
 14. macce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
  Lainaus:
  Nyt ei oikeen tyhmemmälle auennu, valaisetko hieman paremmin mitä ajoit takaa..?
   
 15. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Nohuhhuh. Eipä ollut journalistinen mestariteos tuo minun edellinen postaus. Hulluna päissään vissiin horissut mitäsattuu.
   
 16. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Vähän liian aikaista on vielä tehdä johtopäätöksiä pelaajaliikenteestä. Kärppien B-joukkueista ohjattanee vielä kymmenkunta pelaajaa Muhokselle tai Haukiputaalle Suomi-sarjaa pelaamaan. Saas nähdä motivoiko pelaajia...

  Salamoilla on joukkueet kasassa kaikissa ikäryhmissä C2-B
   
 17. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Voisinpa väittää, että ei ohjata. Korkeintaan pari- kolme pelaajaa voi Kärpistä (B/B2) lähteä kesätauon aikana joko siirtymällä toiseen seuraan tai lopettamalla. Eikä ne siirtyvätkään taida mitään suomisarjaa alkaa pelaamaan...
   
 18. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Laskujeni mukaan tilanne olisi seuraava (tulleet - lähteneet)

  Ahmat -15
  KKP -5
  Kärpät +6
  Laser -38
  LiKi +22
  OSS +19
   
  Habadus tykkää tästä.
 19. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Laserin, KKP:n ja OSS:n lukemat pitäisi niputtaa yhteen, joten Laserin ja KKP:n miinukset siis pienenevät OSS:n plussalukemalla. Mutta jos olisin Laserin vetovastuussa, niin olisin todella huolissani tuosta lähteneiden määrästä. Laskeva trendi seuralla on siis yhtä jyrkkä kuin viime kaudelle tultaessakin. Myöskin, jos olisin Ahmojen vetovastuussa, niin en kyllä paukuttelisi juurikaan henkseleitä, kuten seura julkisti Rantapohja-lehdessä viime viikolla, jossa kehui toiminnan kehittyvän ja olevan hyvällä mallilla. Trendi on sielläkin selkeästi alaspäin samalla jyrkkyydellä kuin viime kaudellekin tultaessa.

  Onhan kyllä sanottu, että pidot paranee, kun porukka vähenee. Joten siinä mielessä Laserissa ja Ahmoissa pitänee lystiä...
   
 20. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Viralliset pelit alkaa n. kuukauden päästä ja Salamoiden sivut huutaa edelleen tyhjyyttään. Onneksi joukkueiden instoissa on jotain. Ei kauheasti vakuuta tällä hetkellä
   
 21. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Hermes C - Salamat C 2-3. En ollut paikanpäällä joten en tiedä sen enempää.
   
 22. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Salamoiden B1 vei aika selvästi Hokki/IPK yhteenliittymän joukkuetta sunnuntaina Iisalmessa. Ihan asiallinen nippu Oululaisilla ainakin B1Mestiksessä.
   
 23. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Oletettavaa on, että Hermes, OSS ja Hokki muodostavat Mestis-lohkonsa kärjen C1:ssä. OSS-C on Kärppien ringin pienuuden vuoksi viime vuodesta vahvistunut melko selvästi. Hermeksen pelaajista kärki on "jäänyt luokalle" eli palannut omaan ikäluokkaansa, joten sekin on vahvistunut. Hokki oli viime kaudella selvästi Hermestä ja KKP:tä edellä, mutta on menettänyt kärkipelaajia (yksi Kärppiin, yksi KalPaan, yhden siirtyminen lentopalloon). Ensi viikonloppuna nähdään hieman voimasuhteita OSS:n ja Hokin harkkapelissä Vuokatissa. Alkukaudesta Kajaanissa näkyy hallirempasta johtuva jääajan vähyys varmasti kaikissa junnuissa.
   
 24. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Reilun viikon päästä OSS B2 - Hermes C ja OSS C - Hermes C. Siinäpä ne taitaa harkkapelit ollakin, C-Mestiskarsinta käynnistyy 7.9.
   
 25. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Eilen C1:n pelit Vuokatissa: Hokki - OSS 3-2, OSS - RoKi 3-5, Hokki - RoKi 5-5, eli tasaista on pohjoisen kakkoskastin pelaaminen. Ensimmäisessä pelissä Hokki vei peliä ehkä hiukan loppunumeroita selvemmin (torjunnat 35-26), mutta otti pari helppoa jäähyä enemmän, mikä tasoitti peliä. Kamppailupelaamisessa Hokki oli selvästi OSS:ita edellä. Salamat vei RoKi-peliä hienokseltaan ensimmäisen erän, mutta sitten jalka loppui, ja RoKi meni menojaan. Hokki - RoKi -peliä en jäänyt katsomaan, joten siitä ei tulosta kummempia kommentteja.
   
  Glove tykkää tästä.