Oulun seudulla menee nyt sillä tavalla kohtuullisen hyvin, että Kärpät takoo huippuja junnujen maajoukkueisiin ihan kivasti. Tämän terävän kärjen takana onkin sitten hiljaisempaa. On aivan käsittämätöntä, että alueella, josta tulee valtakunnan parhaimpiin kuuluva seura, ei ole Mestisjoukkuetta - eikä edes Suomi-sarjan kärkipään joukkuetta. Mistä tämä johtuu? No, juuri siitä junioreiden tasosta siellä kärjen takana. Ne ovat niitä hieman vaatimattomampia pelimiehiä, tai sitten niitä, jotka nousisivat hieman myöhemmin huipulle, jos olisi porukka, jossa joutuu vähän venymään. Nyt niitä ei tule, kun alueella ei ole kuin se huipputaso, mutta ei muita joukkueita siinä aivan huipun tuntumassa. Tilanne on enempi tai vähempi sama joka ikäluokassa C:stä ylöspäin.
 

rubberpuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oulun seudulla menee nyt sillä tavalla kohtuullisen hyvin, että Kärpät takoo huippuja junnujen maajoukkueisiin ihan kivasti.
Onko se Kärpät, joka nämä pelaajat kasvattaa, vai pikkuseurat, joista pelaajat D-C-vaiheessa siirtyvät Kärppiin? Heikolla prosentilla Kärppien omista pikkujunnuista maajoukkuepelaajia tulee...
 

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
On aivan käsittämätöntä, että alueella, josta tulee valtakunnan parhaimpiin kuuluva seura, ei ole Mestisjoukkuetta - eikä edes Suomi-sarjan kärkipään joukkuetta.
Jospa tämä vääryys korjaantuisi ensi kaudella, kun Laser HT:kin pelaa Raksilassa. Ja Mestis-nousustahan ne Raahessakin unelmoivat.
 
Onko se Kärpät, joka nämä pelaajat kasvattaa, vai pikkuseurat, joista pelaajat D-C-vaiheessa siirtyvät Kärppiin? Heikolla prosentilla Kärppien omista pikkujunnuista maajoukkuepelaajia tulee...
Juu, tuo on aivan totta. Usein nämä pelaajat ovat pikkuseuroista Kärppiin siirtyneitä. En osaa prosenttilukuja sanoa, vaatisi vähän tutkimista, mutta merkittävästä osasta on kyse.
 

Glove

Jäsen
Voidaanko siis vetää se johtopäätös, että X % minkä tahansa seuran luistelukouluun menneestä juniorista tulee pelimies valmennuksesta huolimatta? Eli junnu vaan on viitsinyt reenailla omalla ajalla enemmän kuin ikätoverinsa, saattaa olla urheilullisesti lahjakkaampi jne. ja järjestelmällä ei ole tässä tilanteessa osaa eikä arpaa?
 
Fair play and respect

ale

Jäsen
Osaako joku sanoa paljonko tuosta Kärppien B joukkueesta on alkuperäisiä Kärppäläisiä ja paljonko muualta tulleita? Ilmeisen kova nippu, kun tänään B:n puolivälierässä tyrmäsi Ilveksen 14-1.
 

10

Jäsen
Osaako joku sanoa paljonko tuosta Kärppien B joukkueesta on alkuperäisiä Kärppäläisiä ja paljonko muualta tulleita? Ilmeisen kova nippu, kun tänään B:n puolivälierässä tyrmäsi Ilveksen 14-1.
Tämän päivän kokoonpanosta kaikki pojat ovat lähtöisin Kärpistä, Laserista tai KKP:stä. Ainostaan pari poikaa on tullut mukaan Raahen/Pyhäjoen seudulta 2-3 kautta sitten.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Osaako joku sanoa paljonko tuosta Kärppien B joukkueesta on alkuperäisiä Kärppäläisiä ja paljonko muualta tulleita? Ilmeisen kova nippu, kun tänään B:n puolivälierässä tyrmäsi Ilveksen 14-1.
Minusta on aika vaikea puhua sellaisesta asiasta, että kuka on alkuperäinen kärppäläinen ja kuka ei. Se, missä joukkueessa kukakin nuorena aloittaa, on niin paljon kiinni siitä, missä vanhempasi sattuvat asumaan. Jos asut moottoritietä pitkin katsoen pohjoisessa, harrastat lätkää ja sinussa nähdään potentiaalia, niin on todennäköistä että pelaat Ahmoissa. Jos toisaalta asut Kuusamontien varrella, niin on todennäköistä, että pelaat nuoruusvuodet KKP:ssä. Jos asut moottoritietä katsoen eteläpuolella, Kempeleen seuduilla, niin todennäköisesti pelaat nuorimmat sarjat Laserissa. Ainoastaan jos vanhempasi sattuvat asumaan jossain keskustan tuntumassa, saatat aloittaa ihan nuorena Kärpissä. Sitten myöhemmin, kuten tässä ollaan puhuttu, suunta käy Kärppiin iän karttuessa, jos vaikuttaisi olevan mahdollisuuksia alkaa pelata jääkiekkoa ammatiksi.

MUOKS: Ja tosiaan, tuossa sanotaan B/C-vaiheessa alkaa sitten Ouluun tulemaan porukkaa myös Raahen, Kalajoen ja Tornion suunnilta, sekä myös mm. Kajaanista ja Nivalasta.
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Glove

Jäsen
Huomenna Raksilassa Kalajoen JHT haastaa Oulun alueen joukkueet (2 x Kärpät ja Laser) D1 AAA loppiturnauksessa. Pelataan 4 peliä ja Kärpät voittaa. Veikkaan lopputulokseksi 1. Kärpät valkoinen 2. Kärpät musta 3. Laser 4. JHT
 
Fair play and respect

Glove

Jäsen
Huomenna Raksilassa Kalajoen JHT haastaa Oulun alueen joukkueet (2 x Kärpät ja Laser) D1 AAA loppiturnauksessa. Pelataan 4 peliä ja Kärpät voittaa. Veikkaan lopputulokseksi 1. Kärpät valkoinen 2. Kärpät musta 3. Laser 4. JHT
Kaikki meni "oikein" miksei pitkävedossa onnistu yhtä hyvin?
 
Fair play and respect
Hieman väliaikatietoja junioreiden siirtomarkkinoilta Oulun seudulla. Tässä vaiheessa kesää siirtoja ovat pääasiassa tehneet C-, B- ja A-ikäiset juniorit, joissa joukkueet ovat jo enemmän tai vähemmän lukkoon lyöty. Nuoremmat junnut siirtyvät pääsääntöisesti loppukesästä, kun sarjakausi alkaa olla ovella.

Merkillepantavaa on erityisesti Limingan Kiekkoon siirtyneiden pelaajien määrä, joka on 30 pelaajaa plussalla. Tilannetta selittää tietysti osittain LiKi:iin perustettu, Kärppien lisäksi alueen ainoa A-juniorijoukkue, mutta paljon sinne on muunkin ikäisiä siirtynyt. Suurin nettohäviäjä on ehkä hieman yllättäen Ahmat, joka on miinuksella 20 pelaajan verran. Se on yllättävää sikäli, että Oulunsalon jäähallin remontin takia voisi kuvitella, että omassa hallissaan operoiva Ahmat saisi LiKin ohella myös lisää pelaajia, koska jääaika ei ole niin kortilla, kuin alueen muilla seuroilla. Mutta vauhti seurasta pois päin on silti kova, ja marjat poimii Ahmojen sijaan Liminka, ja seuralla näyttäisi olevan tulossa toinen vahvasti miinusmerkkinen kausi viime kauden jatkoksi. Toivottavasti syksy tuo hieman lohtua.

Myös KKP/K-Laser/Salamat -kombo on lähes yhtä paljon pakkasella, kuin Ahmat (-19), varsinkin Kiekko-Laserista ollaan siirrytty oikein joukolla pois, mutta toki sitä osittain selittää se, että kaikki muista seuroista tulleet C-B-ikäiset liittyvät Salamiin. Tällä hetkellä näyttää, että yhteistyöseura Salamoiden merkitys seurayhteisölle ei ole ainakaan positiivinen, vaan porukkaa häviää nimenomaan C-B -ikäluokista, suurin osa Kärppiin ja LiKiin. Varsinkin B2-joukkueen kokoamisessa on ollut ongelmia, mutta ilmeisesti joukkue on saatu jonkinlaiseen kuosiin. Seura on näköjään valinnut todella niukan nihilistisen tiedottamistyylin, esimerkiksi puheenjohtajan nimeä ei seuran nettisivuilta löydy, vain valmennuspäällikön ja joukkueiden toimihenkilöiden nimet näkyy. Myöskään pelaajista ei ole mitään tietoa (olisiko joukkueiden pelaajamäärät niin pienet?). Ainakaan into uuden seuran syntymisestä ei näy mitenkään - aivan käsittämätöntä. Luulisi uuden seuran rummuttavan omaa olemassaoloaan aivan eri tavalla. Ulospäin näyttää siltä, että siellä ei itsekään uskota hommaan.

Kärpät porskuttaa omilla vahvuuksillaan ja pelaajamäärä pysyy suurin piirtein vakiona, joten ei syytä huoleen. Pieniniemen suurimpana ongelmana taitaa olla jääaikojen löytäminen kaikille joukkueille Oulunsalon remontin ajaksi, mutta ratkaisut ovat nähtävästi löytyneet.

Kiekko-Oulu ei näy seurasiirroissa vielä mitenkään, mutta se operoikin pikkujunnuissa, joten siellä liikehdintää näkyy varmaan vasta syksymmällä.

Nämä luvut kertovat vain siirtojen määristä. Lisenssimääristä ei ole mitään tarkkaa tietoa, tosin niitä kannattaa tarkastellakin vasta kausien alettua. En tiedä, pääseekö lisenssimääriä katsomaan mistään, kun lisenssikauppa on siirtynyt Suomisport-portaalin puolelle. Tietääkö kukaan?
 
Suurin nettohäviäjä on ehkä hieman yllättäen Ahmat, joka on miinuksella 20 pelaajan verran. Se on yllättävää sikäli, että Oulunsalon jäähallin remontin takia voisi kuvitella, että omassa hallissaan operoiva Ahmat saisi LiKin ohella myös lisää pelaajia, koska jääaika ei ole niin kortilla, kuin alueen muilla seuroilla. Mutta vauhti seurasta pois päin on silti kova, ja marjat poimii Ahmojen sijaan Liminka, ja seuralla näyttäisi olevan tulossa toinen vahvasti miinusmerkkinen kausi viime kauden jatkoksi.
Ei oikestaan sittenkään yllätä pelaajien väheneminen. Kuulostaa olevan tutkinta poikineen ohi, meneillään tai sitten tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

rubberpuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vähän liian aikaista on vielä tehdä johtopäätöksiä pelaajaliikenteestä. Kärppien B-joukkueista ohjattanee vielä kymmenkunta pelaajaa Muhokselle tai Haukiputaalle Suomi-sarjaa pelaamaan. Saas nähdä motivoiko pelaajia...

Salamoilla on joukkueet kasassa kaikissa ikäryhmissä C2-B
 
Kärppien B-joukkueista ohjattanee vielä kymmenkunta pelaajaa Muhokselle tai Haukiputaalle Suomi-sarjaa pelaamaan.
Voisinpa väittää, että ei ohjata. Korkeintaan pari- kolme pelaajaa voi Kärpistä (B/B2) lähteä kesätauon aikana joko siirtymällä toiseen seuraan tai lopettamalla. Eikä ne siirtyvätkään taida mitään suomisarjaa alkaa pelaamaan...
 
Laskujeni mukaan tilanne olisi seuraava (tulleet - lähteneet)

Ahmat -15
KKP -5
Kärpät +6
Laser -38
LiKi +22
OSS +19
Laserin, KKP:n ja OSS:n lukemat pitäisi niputtaa yhteen, joten Laserin ja KKP:n miinukset siis pienenevät OSS:n plussalukemalla. Mutta jos olisin Laserin vetovastuussa, niin olisin todella huolissani tuosta lähteneiden määrästä. Laskeva trendi seuralla on siis yhtä jyrkkä kuin viime kaudelle tultaessakin. Myöskin, jos olisin Ahmojen vetovastuussa, niin en kyllä paukuttelisi juurikaan henkseleitä, kuten seura julkisti Rantapohja-lehdessä viime viikolla, jossa kehui toiminnan kehittyvän ja olevan hyvällä mallilla. Trendi on sielläkin selkeästi alaspäin samalla jyrkkyydellä kuin viime kaudellekin tultaessa.

Onhan kyllä sanottu, että pidot paranee, kun porukka vähenee. Joten siinä mielessä Laserissa ja Ahmoissa pitänee lystiä...
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Viralliset pelit alkaa n. kuukauden päästä ja Salamoiden sivut huutaa edelleen tyhjyyttään. Onneksi joukkueiden instoissa on jotain. Ei kauheasti vakuuta tällä hetkellä
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Salamoiden B1 vei aika selvästi Hokki/IPK yhteenliittymän joukkuetta sunnuntaina Iisalmessa. Ihan asiallinen nippu Oululaisilla ainakin B1Mestiksessä.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Hermes C - Salamat C 2-3. En ollut paikanpäällä joten en tiedä sen enempää.
Oletettavaa on, että Hermes, OSS ja Hokki muodostavat Mestis-lohkonsa kärjen C1:ssä. OSS-C on Kärppien ringin pienuuden vuoksi viime vuodesta vahvistunut melko selvästi. Hermeksen pelaajista kärki on "jäänyt luokalle" eli palannut omaan ikäluokkaansa, joten sekin on vahvistunut. Hokki oli viime kaudella selvästi Hermestä ja KKP:tä edellä, mutta on menettänyt kärkipelaajia (yksi Kärppiin, yksi KalPaan, yhden siirtyminen lentopalloon). Ensi viikonloppuna nähdään hieman voimasuhteita OSS:n ja Hokin harkkapelissä Vuokatissa. Alkukaudesta Kajaanissa näkyy hallirempasta johtuva jääajan vähyys varmasti kaikissa junnuissa.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

Glove

Jäsen
Reilun viikon päästä OSS B2 - Hermes C ja OSS C - Hermes C. Siinäpä ne taitaa harkkapelit ollakin, C-Mestiskarsinta käynnistyy 7.9.
 
Fair play and respect

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Ensi viikonloppuna nähdään hieman voimasuhteita OSS:n ja Hokin harkkapelissä Vuokatissa. Alkukaudesta Kajaanissa näkyy hallirempasta johtuva jääajan vähyys varmasti kaikissa junnuissa.
Eilen C1:n pelit Vuokatissa: Hokki - OSS 3-2, OSS - RoKi 3-5, Hokki - RoKi 5-5, eli tasaista on pohjoisen kakkoskastin pelaaminen. Ensimmäisessä pelissä Hokki vei peliä ehkä hiukan loppunumeroita selvemmin (torjunnat 35-26), mutta otti pari helppoa jäähyä enemmän, mikä tasoitti peliä. Kamppailupelaamisessa Hokki oli selvästi OSS:ita edellä. Salamat vei RoKi-peliä hienokseltaan ensimmäisen erän, mutta sitten jalka loppui, ja RoKi meni menojaan. Hokki - RoKi -peliä en jäänyt katsomaan, joten siitä ei tulosta kummempia kommentteja.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy