Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Oulunseudun juniorikiekko

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Habadus, 03.01.2019 klo 23.08.

 1. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Näitä huipulle tähtääviä lähtee ihan ulkomaita myöten. Jokisen Ollin akatemiassa on ainakin yksi 03 pelaaja, jonka nimeä en nyt muista. Taisi olla Kalle jotain. Red Bull Salzburgin akatemiassakin on ollut suomalaisia, niidenkään nimet ei nyt tule mieleen. Kuitenkin 2000 luvulla syntyneitä.
   
 2. Mustanaamio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Oma maailma on hiukan nykyään pienemmille km2 puristettu, joten tuollainen asuntola homma yms. ei nyt ensimmäisenä tullut mieleen, vaikka itsekkin konepajakouluun aikoinaan saapastelin 16 vuotta elämää nähneenä "hitsarina". Oli se vain sellaista hommaa, jota en voi ihan kaikille suositella. Ei se ainakaan parhaalla mahdollisella tavalla sporttia tukenut.
  Ja vanhempien taskuissa seurat tuossa B-junnu iässä taitavat olla, ja ne kädet on aika syvällä niissä taskuissa. Siihen vielä ne muut kustannukset niin taitaa olla höntsäpelit noilla kundeilla edessä aika monella.

  Nauhat, kassit, mailat varmaan menee lähtökohtaisesti joka tenavalta, kunhan se vain on joukkueen tapa. Pitää kuitenkin muistaa, että että tuossa f/e vaiheessa on mukana monenlaista vilperiä ja osalla on hiukan enemmän haastetta tässä tavallisessa arjessa. Miksi nuo eivät saisi keikkua mukana ja jos se äippä hiukan tukee varuste hommassa ja tuo pirun tärkeetä henkistä tukea, niin joutaahan tuo paidan helmaa nykiä housun päälle. Ei se keltään pois ole. Jäällä ja aitiossa ei ei tietenkään ylimääräisiä kaivata, tai pelien jälkeen.
   
 3. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Kuten jääkiekkoliiton nuorisopäällikkö Eero Lehti aikanaan totesi: "Maailma on valintoja täynnä." NIitä tulee eteen jossain vaiheessa. Kaikki kun vaan ei ole siinä onnellisessa asemassa, että olisivat syntyneet liigapaikkakunnalle ja olleet vähintäänkin kohtuullisessa valmennuksessa luistelukoulusta alkaen. Mutta eihän se sen pelaajan syy ole jos se on syntynyt vaikka Elimäelle.

  Ensimmäinen kova valinta on varmasti niillä, jotka pääsee C2 iässä pikkuseurasta Pohjolaleirille ja jopa maajoukkueeseen asti. Tiput satavarmasti maajoukkueesta, jos et C1:ssä pelaa SM-sarjaa. Jos haluat tavoitella huippua ja pysyä jääkiekkoliiton junnumaajoukkueputkessa niin pakko se on lähteä. Eihän se kaikilta onnistu, se on varmaa, mutta olisiko se onnistunut vaikka äiti olisi muuttanut mukana?

  Toinen iso valinta tulee sitten C1/B2 taitteessa kun peruskoulu loppuu. Kyllä siinä pitää ihan oikeasti kysyä itseltään, haluaako satsata jääkiekkoon tai urheiluun ylipäätään? Jos haluat niin etsit semmoisen paikkakunnan jossa pääset akatemian aamujäille/-reeneihin ja koulukin antaa urheilijalle mahdollisuuden urheilla urheilun, ei koulunkäynnin, ehdoilla. Usein tämä merkitsee myös kotoa pois muuttamista asuntolaan, soluun tms. Vaikea kasvuvaihe tulee jos et osaa kantaa itse vastuuta kaikesta ja suunnitella ajankäyttöäsi. Mutta kyllä siihen moni on kuitenkin valmis ja homma hoituu.

  Jos näyttää siltä, ettei osaa omillaan elää niin pitää sitten sieltä äidin helmoista käsin käydä vaikka ukkojen mukana reenaamassa. Näitä aladivarijoukkueita kyllä löytyy lähes jokaiselta paikkakunnalta, jossa on jäähalli. Toki se on urheilullisessa mielessä sama kuin ampuisi itseään polveen, Mitä suurimmalla todennäköisyydellä sitten myös jäät sinne aladivareihin. Tiedän, on niitä poikkeuksiakin.

  Oulussa nyt on hyvä tilanne kun kouluja löytyy varmaan joka alalle, Oulun seudun urheiluakatemia toimii ja täällä nyt ei niin ole liikennettäkään kuin etelässä, jolloin matkoihin ei mene niin paljoa aikaa. Itse asun aika sopivasti liikenneyhteyksien lähellä niin taitaa kaikki Oulun alueen jäähallit olla parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Haukipudasta ja Muhosta lukuunottamatta.
   
  Euro71 tykkää tästä.
 4. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
 5. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Ympyrä sulkeitui,, aikoinaan Kiekko-Ketut ja Limingan kiekko hoitivat nuorimpien joukkueet ja Laser siitä ylöspäin.
   
 6. Habadus Jäsen

  Oulun alueen B1-C2 - joukkueiden määrät ovat nyt ensi kaudelle ilmeisen lukkoon lyötyjä:

  B1 -02: Kärpät (SM), Salamat (Mestis), Ahmat/Kärpät Akatemia (SS)
  B2 -03: Kärpät (SM), Salamat (SM)
  C1 -04: Kärpät (SM), Salamat (SM), Ahmat/Kärpät Akatemia (Mestis), Salamat Akatemia (SS)
  C2 -05: Kärpät (AAA), Salamat (AAA), Salamat Akatemia (AA), Ahmat/Kärpät Akatemia (AA)

  Kovat ovat tavoitteet sarjatasojen suhteen. Toisaalta eihän sitä mitään saa, jos ei mitään tavoittelekaan. Onneksi Ahmat/Kärpät tekee myös alemman tason B1-joukkueen, joten varmaan kaikki -03 ikäluokan pelaajatkin saanevat pelipaikan - toivottavasti.
   
 7. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pieni tarkennus: B2-03 Kärpät/Ahmat (SM). Virallisesti Ahmojen pelaajia ymmärtääkseni, pelipaidat Kärpiltä.
   
 8. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Nuo kaikki joukkueet kun muodostettaisiin yhteistyössä ilman seurojen (johdon) välistä pullistelua... Pelaajat, vanhemmat, valmentajat kaikki toivoisivat sitä, mutta johtohenkilöillä on lähi-idän kriisiä muistuttava halu muistella vanhoja ja ylläpitää kaunoja
   
  Janatuine tykkää tästä.
 9. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Taitaa se parhaimmisto hakeutua kuitenkin Kärppiin kaikissa tilanteissa, johtajita ja mahdollisista yhteistyökuvioista huolimatta. Näin on ollut ja näin tulee olemaan varmasti hamaan tulevaisuuteen. Eikö se pitäisi näiden "pikkuseurojen" olla vaan ylpeitä ja tyytyväisiä siitä, että pystyvät tuottamaan niin hyviä pelaajia, että ne mahtuu vielä Kärppiinkin? Ja Kärpillä on peiliinkatsomisen paikka siinä, mitä oikein on tehty kun vielä C-/B-iässä mahtuu joku maitolaiturilta lähtenyt junnu joukkueeseen.

  @rubberpuck Kertoisitko mikä tämä kaikkien haluama systeemi on? Valmennuspäälliköt istuvat samaan pöytään ja yhteistyössä jakavat ikäluokan pelaajat "sulle-mulle" periaattella? Vai miten?
   
 10. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Kärppien pelaajia ovat. Ahmat on mukana nimessä vain sen takia, koska antavat Kärpille harjoitusjäät.
   
 11. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Ei missään nimessä sulle-mulle -periaatteella, vaan tehdään ensin mahdollisimman hyvä joukkue, jäljelle jäävistä taas mahdollisimman hyvä joukkue ja niin edelleen.

  Visiossani Kärppiin tehtäisiin ikäluokittain aina (jatkossakin) se alueen ykkösnippu - ainakin C1 ja vanhemmat. Kakkoskorin pelaajat sitten pelaisi semmoisessa joukkueessa (Ahmat, Salamat), jonka kanssa Kärpillä on toimiva yhteistyö mahdollistaen pelaajien liikkumisen kumpaankin suuntaan. Ykkös-kakkosketjun pelaajillahan on aina hyvät oltavat, mutta nelosen tai vilttiketjun pelaajilla ei niinkään. Heillekin olisi paljon parempi päästä pelaamaan siinä alemmassa joukkueessa (y-pelaajana ei voi pelata SM-sarjaa) ja toisaalta alemman joukkueen kärjellä olisi kova into kehittyä ja päästä pelaamaan ylhäällä. Nyt Kärppien ykköskorin häntä istuu poppareilla...

  Toki Kärppiin nyt siivilöityy se ykkösnippu, mutta monelle olisi parempi pelata kakkosporukassa isoja minuutteja kuin olla viltissä.

  Ehkä joskus on jopa A-mestis porukka, jolla yhteistyö Kärppien kanssa.
   
 12. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Näin se on. Ei seurat voi sitä estää oikeastaan mitenkään, kun sekä pelaajat että pelaajien tukijoukot tähtäävät Kärppien edustuksen kautta maailmalle jos vain mitenkään rahkeet riittävät.

  Lainaus:
  Junioriseurojen pyörittäminen nyt on joka tapauksessa sillä tavalla epäkiitollista hommaa, että suurin kiitos hyvästä työstä on se, että pelaaja lähtee nuorempana maailmalle. Missään tapauksessa junnujen siirtoja hankaloittavien barrikadien pystyttäminen seurojen välille ei edistä minkään seuran toimintaa, luultavasti se vain aiheuttaisi vielä suurempaa painetta Kärppien junnujoukkueisiin ja pidemmällä tähtäimellä harrastajamäärien laskua. Mieluummin päin vastoin eli helpottaa junnujen siirtymistä joukkueiden välillä saadakseen peliaikaa mahdollisimman kehittävässä ympäristössä. Kyllä minä ymmärrän että pienelläkin seuralla on seuraylpeyttä, mutta realiteetteja vastaan taistelu olisi seurajohdolta melkoista sokeutta ja omaan napaan tuijottamista.
   
 13. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Epäilen kyllä, että jos Veikka 12-v on päässyt Kärppiin pelaamaan kolmoskenttään ei niin paljon vaihtoja niin se ei lähde Laserin ykkös tai kakkoskenttään. Ja vaikka Veikka haluaisinkin niin veikkaan, että vanhempien ego ei kestä vaihtoa johonkin naapuriseuraan.
   
 14. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Siksi pitääkin pysyä omassa joukkueessaan C1:n saakka

  15-vuotiaat jo osaa ajatellakin, mihin sakkiin taidot sillä hetkellä riittää ja missä joukkueessa kannattaa pelata (vanhemmille voi tosiaan ola liian kova paikka). Pelkästään eri aikaan tuleva murrosikä tekee järkyttäviä eroja pelaajiin ja oikeasti työnteko jääkiekkoilijaksi alkaa murrosiän jälkeen.
   
 15. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Joo, millähän ne saisi pysymään kotikunnan joukkueessa? En minä kyllä tarkkaan tiedä, minkä verran liikennettä tällä hetlellä tapahtuu ennen C1 ikää.

  Jääkiekkoilijan tekeminen murrosiän jälkeen on ihan turhaa, jos lapsesta ei ole tehty urheilijaa ennen murrosikää.
   
 16. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Höpöhöpö. A-junnut ja liiga on täynnä jääkiekkoilijoita, jotka ei ole urheilijoita.
   
  Mustanaamio tykkää tästä.
 17. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Se kertookin lähinnä suomalaisen kiekkoilun tasosta kotimaan pääsarjoissa.
   
 18. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Kahden SM-tasoisen C-joukkueen tavoite näyttää minusta melko utopistiselta. C2 AAA -jatkolohkossaan Kärpät on kahdella joukkueellaan ottanut
  KalPalta, Tapparalta, Ilvekseltä ja JYPiltä aika suvereenisti pataan. Näkisin, että KKP:n 04-ikäluokasta 3-5 pelaajaa olisi tällä hetkellä sellaisia,
  että vahvistaisivat "yläpuolella" olevia kahta Kärppä-joukkuetta. Pohjois-Pohjanmaan pelaajista koostuvaa parhaintakaan kokoonpanoa en osaa kuvitella
  Top 6:een SM-sarjassa ensi kaudella. Eli kauempaa pitäisi vahvistuksia saada, jotta tavoite voisi toteutua.
   
 19. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Niin, onhan se selvä, että Kärppien SM-joukkue on ainoa, joka pystyy pelaamaan mestaruussarjassa koko kauden. Salamoiden SM-porukka ottaa varmaan pataan SM-alkusarjassa syksyllä, ja pelaa sitten keväällä Mestistä. Samoin Ahmat/Kärpät Akatemia pelaa sitten kevään Suomi-sarjaa luultavasti samassa sarjassa Salamat Akatemian kanssa. Joukkueita on nykyään niin vähän, että Pohjois-Suomen alueelle ei taida tulla aluesarjajoukkueita ollenkaan.
  Lainaus:
  B1:ssä tavoitteet ovat maltillisemmat ja noilla tasoilla voidaan varmaan mennä koko kauden. B2:ssa Salamoiden oikea taso mahtaa olla Mestis. Toisaalta B2:n SM-joukkueiden tasoja ei koskaan tiedä, kun parhaat B2-ikäiset menevät pelaamaan vanhempaa B:tä tai A:ta.
   
 20. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Mutta olishan se hienoa, jos Kärpät C1 ja Salamat C1 tekisi yhteistyötä mahdollistaen pelaajasiirrot sarjan sääntöjen puiteissa. Pelaajat kun tuppaa kehittymään kauden aikana. Kärppien ja Ahmojen välillä pelaajasiirtoja ei tule tapahtumaan, veikkaan...
   
 21. Stouts77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tällainenkin seurayhteistyö iski silmään. Pahoittelut, jos on jo esillä ollut. Eli Limingan Kiekolle tulee ensi kaudeksi A-juniorijoukkue yhteistyössä Kärppä-akatemian kanssa. Linkki menee Limingan Kiekon sivulle.
   
 22. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Ei tule tapahtumaan. Joukkueissa on varmaan pelaajia riittävästi omilleenkin, ja kun ei ole yhteistyöseuroista kyse, niin satasen siirtomaksu joka siirrosta. Jope Ruonansuun sanoin: "Aatteleppa ite" :)
   
 23. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Siinähän se pointti juuri onkin! Tarvitaan yhteistyösoppari kaikkien Oulun alueen seurojen kesken. Ainakin Kärpät, Salamat, Ahmat. Nyt tuo luontevimmat parit, Kärpät + Salamat ja Salamat + Ahmat, eivät tee mitään yhteistyötä.
   
 24. Habadus Jäsen

  Niin..
  Tärkeintä on saada oma porukka mahdollisimman kovaksi, ja toisen porukka mahdollisimman heikoksi. Kunhan valmentajille ja pomoille tulee mahdollisimman paljon kunniaa. Pelaajathan ovat vain välttämätön paha tässä soosissa. Melkeinpä parempi, että pelaajien määrä olisi mahdollisimman pieni - jää toiselle vähemmän. Juhlapuheissa puhutaan nätisti pelaajapoluista ja lajin kehittämisestä. Käytäväkeskusteluissa sitten puhutaan, että se ja se pitäisi saada pois näistä hommista, niin sitten alkaa homma luistamaan. Justiinsa... Sillä tavalla vain härskeimmät jäävät ja ne toiset poistuvat.
   
 25. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Tottakai jokainen valmentaja haluaa, että oma porukka on mahdollisimman hyvä Keinot vaan voi olla erit. Toinen osaa hioa paskasta helmiä ja toinen tarvii valmiiksi hyviä pelaajia. Yksi ison seuran valmentaja yritti minulta viedä aikanaan puoli joukkuetta E1-ikäisiä. Kahdeksaan pelaajaan oli kesän alussa ehtinyt olla yhteydessä ennen kuin tieto kantautui minun korviini. Yhteen puheluun loppui värvääminen. Joutui raukka itse valmentamaan kun ei saanut "valmiita" pelaajia. Eihän ne tietenkään tuossa iässä vielä valmiita ollut, mutta olisi näköjään kelvannu.