Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Oulunseudun juniorikiekko

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Habadus, 03.01.2019 klo 23.08.

 1. Habadus Jäsen

  Ensi kausi lähenee ja homma on levällään kuin ne kuuluisat henttusen eväät. Oulun juniorikiekko"perhe" on ollut jonkin aikaa jakaantuneena kahteen kilpailevaan leiriin ja homman suurimmat häviäjät ovat alueen nuoret kiekkoilun harrastajat ja lahjakkuudet.

  Nyt olisi SE aika, jolloin pitäisi pistää taas homma kuosiin, kun Kiekko-Laser on nähtävästi saanut ulostettua valtavan määrän tunnetta seurastaan ja ehkä sielläkin järki palaa taas eturiviin. Nyt olisi SE aika, kun Kärpät -46:n pitäisi ottaa vastuu koko Oulun alueen jääkiekkoilun kehittämisen vetämisestä. Olisi aika palata koko alueen kehittämiseen ja aloittaa aito yhteistyö. Samalla tulisi myös isommat hartiat alueen jäätilanteen parantamiseksi, kun kaikki seurat puhaltaisivat yhteen hiileen.

  Kärppien yhteistyö Ahmojen ja muiden alueen pikkuseurojen kanssa, ja kilpailu pelaajista K-Laser/KKP akselin kanssa ei hyödytä ketään, ainakaan jääkiekon piirissä. Muut lajit kyllä tykkää, kun porukkaa siirtyy muihin lajeihin joukoittain. Kärpät on yrittänyt varsinkin Ahmojen kanssa kehitellä kaikenlaista kimppakivaa, mutta eihän siitä mitään tule, kun seurojen ja joukkueiden tasoero on niin huikaisevan iso. Ainoa motiivi yhteistyölle taitaa Kärppien osalta olla se, että se on saanut muutaman viikottaisen harjoitusjään Ahmoilta "yhteistyön" nimissä. K-Laserin ja KKP:n keskinäinen yhteistyö on toiminut ehkä aidommin, mutta jotenkin on sellainen fiilis, että molempia osapuolia tyydyttävää sekään ei ole ollut.

  Kärppien johtama seurayhteistyö on menettänyt viime kauteen verrattuna jonkin verran pelaajia. Varsinkin Ahmoissa on käynyt ovi lähinnä muihin seuroihin tai lajeihin, ja siihen ei näytä tulevan muutosta jatkossakaan. Kärpät ovat hieman lisänneet pelaajamääräänsä, mutta se taitaa selittyä lähinnä sillä, että sillä on yksi joukkue enemmän (B2). Kärppien pelaajamäärähän on ollut jo vuosia aika vakio, koska sillä ei ole kovinkaan suuria vaikeuksia saada joukkueisiinsa pelaajia. Varmaan sillä olisi joukkueitakin paljon enemmän, mikäli jäätilanne antaisi siihen mahdollisuuden. Toiminnan laatu vetää. Muiden seurojen (K-Oulu, LiKi, MuJK) osalta määrissä ei ole suuria eroja. K-Laser/KKP:n yhteistyössä K-Laser on menettänyt aika paljonkin pelaajia ja KKP hieman voittanut. Kiekko-Laser on ilmeisesti asiaan korjausta tehnyt, joten ehkäpä siellä trendi saadaan muuttumaan. KKP:hen väkeä on vetänyt eittämättä ammattitaitoinen toimintakultturi.

  Kaikista huolestuttavin asia on, että koko alueen osalta joukkueissa ja jokaviikkoisessa toiminnassa olevien pelaajien määrä on vähentynyt yli 300 pelaajalla, mikäli oikein liiton tilastoja osasin lukea. Eli tämä tilanne ei kerta kaikkiaan voi jatkua enää tällaisena. Koko alueen kattava yhteistyö on saatava käyntiin. Uskon ja toivon, että varsinkin Kärpät, KKP ja Kiekko-Laser saavat aidon yhteistyön käyntiin jolloin koko alueen jääkiekon tulevaisuus näyttäisi valoisammalta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 06.40
 2. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Ihan mielenkiintoinen ketjunavaus. Vaikken kovin tarkkaan Oulun seudun kuvioista perillä olekaan niin muutamia kysymyksiä herättää.

  Onko todellista kilpailuasetelmaa ollut oikeasti olemassa enää aikoihin pikkujunnuiän ( f-d ikäluokat ) jälkeen? Sivusta seurattuna kun näyttää vahvasti siltä että Oulun seudun parhaat pelaavat aina Kärpissä ja sitä mukaa kun Kärpissä tiivistetään niin ulosjääneet palaavat automaattisesti KKP/K-Laser-akselille takaisin?

  Millä aikavälillä tuo 300 pelaajan vähennys on tapahtunut?
   
 3. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä Kärpät varmaan hallitsee aika lailla pelaajamarkkinoita, mutta kysymys onkin juuri niistä pelaajista, joita voidaan siirrellä joukkueesta toiseen kauden aikana. Niitä on kuitenkin paljon ja usein juuri niistä pelaajista tulee aikuisena huippuja. Yhteistyöllä asiat helpottuisivat huomattavasti ja jokainen pelaaja saisi paremmat mahdollisuudet pelata tasoisessaan joukkueessa, jolloin myös jääkiekon harrastaminen olisi mielekkäämpää ja pelaaja pysyy harrastuksensa parissa todennäköisemmin aikuisikään saakka, oli nyt millä tasolla tahansa. Nykyisin esim. Kärppien ja Ahmojen välillä ei siirtymisiä juurikaan tapahdu kuin parin joukkueen kohdalla harvakseltaan, koska tasoerot ovat niin suuret. Toinen pointti on sitten se, että pelaajia on eri seurojen joukkueissa kovasti eri määriä. Kärpät saa peleihin aina täyden joukkueen, mutta joku toinen joukkue joutuu operoimaan parilla ketjulla koko kauden läpi. Moni lopettaa joko liian vähäisen tai sitten liiallisen peliajan takia.

  Liian vähäisen peliajan takia lopettaneita on erityisesti Kiekko-Laserissa, kun se varsinkin viime kaudelle haali ahneuksissaan valtavat pelaajamäärät itselleen, jolloin sitä suurempi joukko jäi vähäiselle peliajalle. Ja kun pelaajasopimuksiin vielä kirjataan jopa kolmen kuukausimaksun "sakko" jos jättää joukkueen kauden aikana, niin monissa tapauksissa se tarkoittaa peliuran loppua, kun seuran vaihtaminen ei taloudellisesti ole mahdollista.

  Pelaajien haaliminen liittyy Oulun kaupungin laskentatapaan jakaa harjoitusjäät pelaajalisenssien perusteella. Eli mitä enemmän haalit pelaajia seuraan, sitä enemmän saat kaupungin halleista jäitä. Molemmat blokit sitten tietysti yrittivät haalia keinoja kaihtamatta mahdollisimman paljon pelaajia joukkuerinkeihinsä. K-Laser/KKP oli tuossa toiminnassa huomattavasti härskimpi kuin Kärppien vetämä blokki.

  Kyllä tuo pelaajien vähennys on tapahtunut viime kaudesta tähän kauteen. Sitä en katsonut, missä ikäluokissa vähennystä eniten tapahtuu, jolloin spekulointia voisi vielä jalostaa. Myös liiton lisenssijärjestelmä on hieman muuttunut tähän kauteen, joten sekin voi aiheuttaa hieman epäselvyyttä, mutta joka tapauksessa pelaajamäärien väheneminen on prosenteissa melkoista.
   
 4. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Eiköhän 46 järjestä taas sen "luistelutapahtuman" jossa kaikkien pitää ilmoittautua ennakkoon ja kaikille otetaan nippulisenssi. Näin taas alueen (46) lisenssien määrä hypähtää ns. normaaliin.
   
 5. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Eipä ole minullakaan jokapäiväistä tartuntapintaa tähän asiaan, mutta kyllähän Kärpät on mennyt menojaan ja Laserin käyrä on laskenut kuin lehmän häntä. Laser tarjosi kuitenkin Kärpille kovan vastuksen vielä 5-10 vuotta sitten, mutta en tiedä mikä siinä on kun näyttää nykyään ihan järkiään olevan Kärpät keulassa, Laseri/LaserKKP kakkosena ja sitten muut tulee perässä.
   
 6. Habadus Jäsen

  Tutkailin noita tilastoja tarkemmin, ja hieman pienemmäksi tuo pelaajien menetys jää, mitä viestiketjun aloitusviestissä annoin ymmärtää, eli liikutaan reilussa sadassaviidessäkymmenessä pelaajassa riippuen siitä, mitä lisenssejä otetaan mukaan. Epätarkkuutta tosiaan lisää pelipassijärjestelmän muutos tälle kaudelle. Huolestuttavin piirre joka tapauksessa on siinä, että suurin osa pienennyksistä on alle 10-vuotiaiden määrissä, joten kyllä alueen jääkiekkoseurojen pitää oikeasti olla huolissaan kehityksestä. Suunta on aivan väärä, sillä kaiken järjen mukaanhan yksi valtakunnan valtalajeista pitäisi tällä alueella kasvattaa koko ajan harrastajamääräänsä, koska väkilukukin kasvaa tasaiseen tahtiin. Vanhemmat eivät enää tuo lapsiaan luistelukouluihin ja pienimpien lasten joukkueisiin. Miksi? Niinpä, kuka nyt haluaa lapsensa valmiiksi riitaiseen yhteisöön tuoda, ja maksaa siitä vielä sievoisen summan? En minä ainakaan. Valitsisin lapsilleni mieluummin jonkun toisen lajin, tai miettisin tarkkaan jääkiekkoseuraa, johon lapseni veisin.

  Tarkasteltaessa tarkemmin tilastoja neljän suurimman Oulun alueen seuran osalta (Kärpät 46, KKP, K-Laser juniorit ja Ahmat) vain KKP on hieman lisännyt harrastajamääriä (+7%) viime kaudesta tähän kauteen. Kärpillä (-3%) ja Ahmoilla (-8%) menee heikommin. Kiekko-Laser on selkeästi suurin harrastajia menettänyt seura (-16%). Pienillä seuroilla ei muutokset ole suuria - tai ainakaan muutoksilla ei ole kauheasti merkitystä kokonaislukemiin.

  Pienten lasten osalta vain KKP:llä on harrastajamäärät pysyneet samoina. Kaikilla kolmella muulla isommalla seuralla määrät ovat pienentyneet, ylivoimaisesti eniten Kiekko-Laserilla (-19%). Ahmoillakin on aikamoinen pienennys (-17%), Kärpillä menetys on pientä. Pienillä seuroilla menee paremmin, pääsääntöisesti ollaan plussan puolella. Varsinkin Kiekko-Oululla lasten pelaajamäärä on kasvanut, koska se on keskittänyt joukkuetoimintansa selkeästi aivan nuorimpien ryhmiin. Kilpakiekkoryhmissä Kärpät on ainoa määriä lisännyt joukkue (+7%). Muilla vähennys on maltillista, paitsi ehkä K-Laserilla (-11%). Harrastekiekkoilun piirissä taas KKP on lisännyt reilusti lisenssimääriä (+73%) ja on myös määrällisesti noussut Kärppien ohi (104 pelaajaa), hattua pitää nostaa KKP:lle. Kärpillä on pientä vähennystä, mutta siltikin Kärppien korttelikiekkoryhmissä pelaa n. 80 lasta ja nuorta. Ahmojen ja K-Laserin määrät ovat pysyneet samoina, tosin määrät ovat aika pienet (ilmeisesti vain yksi harrastekiekkoryhmä molemmilla).

  Kun lasketaan toimihenkilöpassit ja tapahtumalisenssit pois, niin koko alueella on nyt noin 2290 jääkiekon juniori- tai harrastetason harrastajaa, jotka käyvät pääsääntöisesti joka viikko jäällä "jääkaudella". Lukemasta olen pyrkinyt karsimaan pois aikuiskiekkoilijat, mutta joitakin ryhmiä voi olla luvuissa mukana. Viime kaudella harrastajia oli noin 2450, eli suunta on selvä (-6,3%). Toki luistelukouluihin voi vielä kevään aikana tulla jonkin verran porukkaa, mutta se ei kauheasti muuta sitä tosiasiaa, että tällä vähennysvauhdilla ei lisähalleja alueella edes tarvita. Tokihan niitä lisää tarvitaan jo sitä kautta, että ainakin Haukiputaan hallin (ja ehkä myös Ahmojen) taru loppuu näillä näkymin vuonna 2022 ja Jäälihallikin joutunee vasaran alle kymmenen vuoden päästä. Lisäksi Oulunsalon halli menee käsittääkseni jo tänä vuonna kiinni peruskorjauksen vuoksi varmaan ainakin vuodeksi, joten todella vaikeat ajat on Oulussa edessä ellei jotain ratkaisevaa tehdä. Kärpillä on ilmeisesti hankkeita vireillä, jotka käynnistyvät, kunhan vain rahoitus löytyy. Oulun kaupungilta ei rahaa tuollaisiin turhuuksiin löydy, on tärkeämpää suoltaa kymmeniä, ellei jopa satoja tuhansia jonkun iänikuisen helvetin miljoonamonitoimipömpöösihallin suunnitteluun ja mahdolliseen rakentamiseen joskus ensi vuosisadalla. Se hallihan tosin ei junioripuolen harrastusmahdollisuuksiin ole minkään sortin apu, paitsi ehkä sitä kautta, että nykyinen Raksilan Energia-areena saataisiin (ehkä) paremmin junioreiden käyttöön - ellei ole jo käyttöikänsä päässä, kun uuden areenan rakentaminen saadan vihdoin toteutettua.
   
 7. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
 8. Habadus Jäsen

  KKP ja Kiekko-Laser perustavat siis yhteisen seuran C-, B- ja A-juniori-ikäisille kilpajoukkueilleen. Hmmm... nähtäväksi jää, mitä siitä seuraa. Toivottavasti tämä liike ei syvennä juopaa Kärppien suuntaan. Olisin kuitenkin Janatuista optimistisempi, että yhteistyö kolmen tärkeimmän seuran välillä on mielestäni silti täysin mahdollinen. Molemmat ym. seurat hakevat lisää pelaajamassaa omille joukkueilleen vanhemmissa juniori-ikäluokissa, mikä on täysin loogista ja järkevää. Nuorimmat ikäluokat E:stä alaspäin toimivat edelleen omissa seuroissaan, kuten tähänkin asti.

  Toivottavasti tämä yhteisseura avaa vain uusia mahdollisuuksia alueen yhteistyökuvioille. Kaikista järkevintähän olisi, että C2-A-junioritoiminta ainakin kilpajoukkueiden osalta keskitettäisiin kahden pääseuran eli Kärppien ja KKP/K-Laser yhteisseuran haltuun. Muut seurat sitten saisivat keskittyä täysipainoisesti pienempien junnujen kasvattajiksi. Tämä olisi järkevää jo siinä mielessä, että C:stä ylöspäin toiminnan taso ja laajuus kasvaa oleellisesti valtakunnallisten kilpasarjojen ja kasvavien harjoittelumäärien myötä. Ymmärtääkseni vain näissä isommissa seuroissa homma toimii vanhempien juniorijoukkueiden vaatimalla tasolla tällä hetkellä. Harrastejoukkueita tietysti pienemmätkin seurat laittaa isompiinkin junnuihin, jos se vain onnistuu.

  Pikkuseurat käyttävät aivan suotta vähäisiä voimavarojaan isompien junnujen joukkueisiin. Energiaa niillä kuluu aivan turhaan pelaajien haalimiseen ja jatkuvaan taisteluun liian pienien pelaajamäärien tai liian vaatimattoman tasoisten pelaajien kanssa, joille olisi järkevämpi pistää pystyyn harrastejoukkue. Esimerkkinä voisi ottaa Kiekko-Oulun, jossa voisi kuvitella toiminnan olevan nyt huomattavasti vähemmän stressaavaa, kun joukkuepaletti on sopiva. Koko seuran pelaajamäärät eivät ole juurikaan pienentyneet, mutta toiminta on pystytty kehittämään varmaankin selkeästi paremmaksi ja pienten juniorijääkiekkoilijoiden kehittämisen ehdoilla toimivaksi. Ei luulisi olevan hankalaa muissakaan pienissä seuroissa älytä tuota asiaa.

  Mikäpä olisi tuolle KKP/K-Laser yhteisseuralle hyvä nimi? Varmaankin noissa seurojen työryhmissä on nimiasiaakin mietitty, mutta pistetäänpä vähän ehdotuksia tulemaan, niin onpahan vaihtoehtoja, mistä valita.
   
 9. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Eiköhän käytetä seurojen päätoimialueiden (Kempele-Oulunsalo-Kiiminki) alkukirjaimia ja anneta nimeksi KOK.

  Täytyy kyllä ihmetellä mikä on mennyt pieleen kun Laserilla oli yhdessä välissä yksinkin aivan tarpeeksi pelaajia kaikkiin joukkueisiin ja A-nuorten joukkuekin pelasi muistaakseni Suomi-Sarjaa. Näin se maailma muuttuu, meneekö se sitten parempaan vai huonompaan suuntaan?
   
 10. Habadus Jäsen

  Siellä on varmaan valmennuksen ohjaus varsinkin pienten junnujen kohdalla mennyt vähän metsään. On jäänyt sellainen fiilis, että siellä on yritetty mennä kovempaa, kuin mitä vehkeillä pääsee, eli pyrkimys haastaa Kärppiä alueen ykkösseurana on kalahtanut omaan nilkkaan. Saman seuraryppään KKP on taas menestynyt matalamman profiilin strategialla huomattavasti paremmin, ja on mennyt selkeästi Laserin ohi harrastajamäärissä - ja varmaan porukkaa on siirtynytkin Laserista KKP:n suuntaan tai Kärppiin.

  Ahmoillakin oli vielä parisen vuotta sitten hyvä draivi päällä ja harrastamäärissä seura kilpaili jo tasapäisesti KKP:n ja Laserin kanssa alueen kakkosseuran paikasta - taisi käydäkin jo kolmosena. Mutta sielläkin tapahtui jotakin, kun määrät ovat nyt varsinkin nuorimpien kohdalla selkeästi laskussa ja harrastajamäärät ovat nyt selkeästi pienemmät kuin KKP:llä ja Laserilla *. Siellä on kuulemma seuran sisällä erittäin huono ilmapiiri, joten ei mikään ihme, että porukka äänestää jaloillaan.

  *Lisenssimäärät (kaikki): Ahmat: 385, K-Laser: 543, KKP: 604, Kärpät-46: 786.

  Toivotaan, että KKP:n ja Laserin yhteisseuran tavoitteena ei ole kärjistää alueen riitatilannetta, vaan että kulisseissa käytäisiin neuvotteluja Kärppien kanssa. Kärpät on jäänyt omassa yhteistyössään alueen pikkuseurojen kanssa toivottoman yksin. En tiedä kuinka pitkäaikainen yhteistyösopimus on tehty, mutta voisin veikata, että Kärpille tuo sopimus taitaa olla enempi sellainen "pallo jalassa" -sopimus, josta ei ole paljon muuta hyötyä, kuin se, että se saa B2- SM-sarjajoukkueelleen harjoitusjäät Ahmojen jääkiintiöstä yhteistyön kautta. Nekin taitavat tulevaisuudessa olla vaarassa, kun Ahmojen lisenssimäärillä kaupungin halleista saatavat jäävuorot vähenenevät vähenemistään. Pelaajarintamallakaan ei Ahmoista ja muista pienistä seuroista juurikaan apuja löydy melkoisten tasoerojen takia. Minä kyllä lähtisin neuvottelemaan mieluummin KKP/K-Laser -akselin kanssa yhteistyöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 13.30
 11. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Nimijuttuun sen verta, että liiton sääntöjen mukaan nimessä pitänee näkyä sarjapaikan haltijan joukkue joten arvauksena joku KKP/K-LASER
   
 12. Habadus Jäsen

  Lainaus:
  Joo, niin näyttää, kun asiasta jotain tietäviä kuuntelee. Voi paska, sanon vaan....