Oulun Kärpät kaudella 2019–2020

  • 784 286
  • 3 023

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Humaloja pelaa sentterinä ihan hyvin. Voittaa kuitenkin yli puolet aloituksista, mikä edesauttaa joukkueen kiekossa pysymistä.
Miska pelannut kyllä pirteästi viimeisen about kuukauden aikana. Eilenkin riisti ja raastoi kuin vanhoina hyvinä aikoina. Jotakin posia tähän ankeuteen!
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka pelitapa ei ole muuttunut, niin jos katsoo eilistä peliä niin parhaat paikat ja paras luistelunopeus oli alivoimalla kun Pulju istui jäähyllä. Päästiin hallitsemaan jopa alivoimalla kun luisteluvoima ja nopeus oli aivan eri luokkaa kuin ensimmäisessä erässä. Ensimmäisessä erässä ei jalka liikkunut. Hidasta peliä eikä syötöt menneet perille. Mihin se pelinopeus on yhtäkkiä kadonnut? Onhan meillä joukkueessa hitaita ja kankeita konkareita joten ketjumuutoksille olisi tarvetta. Jalkaa tarvitaan.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mamba ei ole pystynyt kehittämään peliä edelleen ja se on se ongelma. Kärpät vetää kolmatta kautta putkeen samalla tavalla. Eikä vastustajat ole tyhmiä. Ne kun perkele oppii.

En näkisi tilannetta ihan näin synkkänä, mutta väittämääsi voidaan pohtia. Edellisillä kausilla oli tukku pelaajia, jotka ottivat valtavia askelia urallaan eteenpäin. Tällä kaudella tuollaisia pelaajia ovat Niemelät, Rybar, Annunen. Näistäkin monella on vaikeampi aika meneillään, joka uskoakseni menee ohi.

Nämä viime aikaiset tappiot toivottavasti johtuvat osittain harjoittelusta, joka kohdistaa kuntohuippua pudotuspeleihin. On hyvä jos runkosarjassa tulee vaikeuksia, joita pitää ratkoa. Tämä tehnee joukkueesta valmiimman pudotuspeleihin.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä viime aikaiset tappiot toivottavasti johtuvat osittain harjoittelusta, joka kohdistaa kuntohuippua pudotuspeleihin. On hyvä jos runkosarjassa tulee vaikeuksia, joita pitää ratkoa. Tämä tehnee joukkueesta valmiimman pudotuspeleihin.

Eikös nämä reenitjumit ole urbaanilegendaa ja fanien toivomia selityksiä huonolle menestykselle? Hyvä on että vaikeudet tulee nyt eikä viikkoa ennen runkosarjan päättymistä, joukkueella valmentajineen on nyt hyvästi aikaa muuttaa kurssia ja yrittää saada peli kuntoon. Ylivoiman petraantumiseen en usko kuitenkaan, se olisi jo liikaa vaadittu :)
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä kaudella vain 117 tehtyä maalia. Jos verrataan vaikka KooKoo, joka tehnyt saman verran maaleja niin meidän materiaalilla olisi pitänyt pystyä tekemään 20 maalia enemmän tässä vaiheessa. Kauden alussa ihmeteltiin, että kuka ne maalit tekee. Jos Pulju ei olisi tänne saapunut niin kuka ne nykyisetkään (Puljulla nyt 15 maalia) maalit ois tehnyt?
 

Itäpuu

Jäsen
Tällä kaudella vain 117 tehtyä maalia. Jos verrataan vaikka KooKoo, joka tehnyt saman verran maaleja niin meidän materiaalilla olisi pitänyt pystyä tekemään 20 maalia enemmän tässä vaiheessa. Kauden alussa ihmeteltiin, että kuka ne maalit tekee. Jos Pulju ei olisi tänne saapunut niin kuka ne nykyisetkään (Puljulla nyt 15 maalia) maalit ois tehnyt?
Leskinenhän olisi tällöin tullut kottiin pellaileen...
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos Pulju ei olisi tänne saapunut niin kuka ne nykyisetkään (Puljulla nyt 15 maalia) maalit ois tehnyt?

Leskinenhän olisi tällöin tullut kottiin pellaileen...

Tähän kun vielä lisätään se, että myös Junttila tipahti syliin ns. vahingossa. Hirvittää edes ajatella, että tuosta otettais vielä Junttilakin pois. 26 peliä, 14 maalia. Onneksi on Julle!
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Nyt on Kärpille niitä vaikeuksia runkosarjassa mitä moni täälläkin on toivonut jo pitkään. Ei sovi unohtaa niitä kommentteja edellisiltä kausilta kun runkosarjassa päästiin liian helpolla ja pudotuspeleissä oltiin ajoittain tosi kovissa vaikeuksissa. Silti täällä tuntuu olevan ilmapiiri missä kaikki on paskaa ja kellään ei tule riittämään. Uskon ja luotan Manneriin ja siihen että keväällä nähdään erittäin hyvä ja motivoitunut Kärppäjoukkue.

Se että keväällä nähtäisiin erittäin hyvä Kärppäjoukkue vaatii kuitenkin oikeasti hankintoja. Yksi maalintekijä ja Niemelää parempi pakki. Junttila ja Puljujärvi raahaa tätä rekeä maalien muodossa ja joku saattaa osua silloin tällöin. Junttila ja Pulju ei vaan heitä joka peliin hattua. Kaikki kunnia Koblille tilastoja katsomalla mutta peliotteet eivät oikeuta kakkosketjuun. Kevättä varten ketjut pitäisi olla jotain vastaavaa:

Pyörälä - Lammikko - Pulju
Junttila - Jokinen - X
Lindsten/Pesonen/Hermonen - Kristof/Kossu/Metsävainio - Koblizek/Räty
Sailio - Humaloja - Karvinen

Krejcik - Heshka
Byström - Y
Kukkonen - Mise
T.Niemelä

X:n tilalle joku maalinteon osaava kaveri, mielellään joku köyhän miehen Osala tai koodinimi Iin taikuri. Y:n tilalle puolustaja joka osaa pelata ylöspäin ja on hyvä omassa päässä, koodinimi peruspakki. Kolmoseen sitten se rotaatio, en laittanut pelaajia mitenkään paremmuusjärjestykseen vaan esitykset ratkaiskoon tuon. Valitettavasti nuorempi Räty ei ole vielä sillä tasolla missä pelipaikka otettaisiin mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokoonpanosta. Koblizek taas on tehokkaampi kuin vanhempi Räty, joka taas on varmempi kiekon kanssa. Hermosellekkin pitäisi peliesitysten myötä löytää tilaa, yllättänyt allekirjoittaneen ihan täysin. Siinä olisi Mamballe sitä syvyyttä missä paras pelaa. Jokista ja Pessiä en laittaisi enää samaan ketjuun, se ei toimi nykyliigassa. Jokinen menisi kakkosketjun sentterinä loistavasti, kunhan ei tarvi liikaa aloittaa. Kristof etsimään kadonnutta itseluottamusta kolmosesta, selvästi huomaa että tällä hetkellä täysin hukassa sen kanssa. Jos saa sen kuntoon niin tulee olemaan helvetin vaarallinen taas jatkossa. Ja jos se sieltä löytyy niin takaisin kakkoseen Jokisen tilalle ja Metsävainio tai Kossu kolmosen keskelle.

Meillä on myös se liigan vittumaisin nelosketju joista yksi pelaa elämänsä kautta ja toinen on muutaman kauden korpivaelluksen jälkeen palannut tutulle tasolleen. Miksi helvetissä sitä ei voi käyttää vaan kavereista yritetään pakolla saada tuloksentekijöitä vaikka kaikki näkee että se ei toimi. Ainoa kysymysmerkki tuossa on Sailio joka on vajonnut jonnekkin, vanha kunnon Silli takaisin ja tämä nykyinen kiekollinen Sailio helvettiin.

Maalivahtikaksikko tulee riittämään. Rybar ja Annunen on molemmat olleet loistavia, toki molemmat pomputtelee välille mutta jos ollaan rehellisiä niin samaa teki Veini. Veini toki loistavasti osasi seurata omat pomputtelut ja saada pelikatkon joka tapauksessa. Itse olen sitä mieltä että Veini myös vähän sokaisi ossa kannattajista täällä, nykyistä kaksikkoa verrataan Veiniin eikä liigan muihin veskareihin. Toista Veinin tasoista maalivahtia ei välttämättä tule koskaan enää pelaamaan Kärpissä, mutta nykyinen kaksikko on ihan liigan eliittiä, en tiedä edes vaihtaisinko keneenkään muuhun kumpaakaan.

Sitten päästään näihin ynnämuihin. Valitettavasti herrat Anttila ja Mäkelä ei pitäisi kuulua kokoonpanoon. Uskaltaisin ylittää budjetin (johon luulisi Oulun Kärpillä olevan varaa) ulostamalla nämä kaksi herraa ja tekemällä ne kaksi hankintaa. Muuten kaudesta uhkaa tulla mahalasku. Ylivoimakin pitäisi saada kuntoon, välillä tuntuu olevan jotain yritystä mutta sitten se taas vajoaa totuttuun tasoon.

Paljon on mietittävää ja parannettavaa vielä mutta yksi askel kerrallaan. Pieni pelko on ettei ketään enää hankita ja yritetään vanhojen kaavojen kautta. Manner on sen luokan valmentaja etten tähän usko, vaikka moni täällä häntä kritisoikin.

Jokisesta ja Pesosesta vielä, nämä herrat tulevat keväällä olemaan painonsa verran kultaa. Harvassa joukkueessa on edes yhtä tämän luokan pelaajaa jotka on tottuneet voittamaan ja tietää mitä se vaatii. Tähän päälle vielä Kukkonen ja Pyörälä niin ei varmasti jää asenteesta kiinni.

Hyvä tästä vielä tulee.
 
H

Hidas_ja_kankea

Valitettavasti herrat Anttila ja Mäkelä ei pitäisi kuulua kokoonpanoon. Uskaltaisin ylittää budjetin (johon luulisi Oulun Kärpillä olevan varaa) ulostamalla nämä kaksi herraa ja tekemällä ne kaksi hankintaa.

Valitettavasti näiden kahden ulkoistamisella ei voida perustella mitään hankintaa budjetin kannalta, saati sitten tähtihankintaa. Sääliksi tässä alkaa käydä jo "hyvin salaista asetta" Anttilaa ja toivottavasti pääsee jatkossa joukkueeseen, jossa voisi harjoittaa aktiivisesti ammattiaan. Kaksi mainittua pelaajaa mahtuvat korkeintaan tyhjennysmyyntiä tekevään joukkueeseen pienen korvauksen vaihtareina.

Miten on muuten ollut pelaajamateriaali hankintojen kautta Mannerin aikana? Systemaattisesti hyökkäykseen on valittu aktiiviseen pelitapaan sopivia pörrääjiä, eikä hyviä laukaisijoita tai maalintekijöitä. Hyvä ja tarkka laukaisu ei ole tosiaan ollut valintakriteeri. Junttila on onnistunut tekemään pelaamiinsa peleihin nähden hyvin maaleja, mutta hän tarvitsee ja luo paljon tekopaikkoja saadakseen maalin. Kuinkahan monta epäonnistunutta rankkaria olen nähnyt Junttilalta vuosien varrelta ja yhtään onnistumista en muista?

Esimerkkejä hyvän laukauksen omaavista pelaajista kilpailijoilla: HIFK (Turunen),Tappara (Karjalainen, Bertrand), JYP (Nättinen). Vastaavia pelaajia ei Kärpiltä löydy ja se näyttää melkein tietoiselta valinnalta.

Pesonen ja Jokinen painonsa arvoisia kultaa keväällä? Toivottavasti näin. Jokinen ei sovellu kentälliseen, jonka pelitapa perustuu paineistamiseen ja pitkään hyökkäykseen. Ero tuli selvästi esiin Junttilan korvatessa Jokisen taannoin ykköskentässä. Parhaimmin sopiva paikka Jokiselle olisi keskushyökkääjän paikka kentällisessä, joka pyrkisi pelaamaan perinteisesti hyökkäykset nopeasti maalipaikkaan ja asettua sen jälkeen puolustusasetelmiin. Kentällisen pitäisi käyttää eri pelitapaa mitä Kärppien pelitapa muutoin on. Pesosen suhteen ei tällä hetkellä ole mitään odotuksia, pääsisi ensin edes pelikuntoon.

Jopa yksi onnistunut täsmähankinta riittää muuttamaan tilannetta oleellisesti.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikä ihme Kärpillä nyt mättää ?
Ympäri Suomen kehutaan Kärppien rosteria ja ylivoimaisuutta, mutta viimeajat ovat olleet täysin mauttomia ja hajuttomia,
flegmaattista virkamieslätkää. Ollaan muka niin tekevinään mutta äärimmäisen sekavalla lopputuloksella.
Maalivahdeista tämä ei ole kiinni. Pakisto on erittäin ailahteleva, Aleksi Mäkelä on heikoin lenkki, Huttula täysin raakile ja leijonapakki Niemelän pelaamisen taso on laskenut kuin lehmän häntä. Vain Heschka, Kukkonen ja Krejcik ja Byström sekä nuori Topi Niemelä pitävät jokseenkin pintansa. Hyökkäyksessä suurintoivo Puljujärvi on aktiivinen ja näkyvä mutta täysin tehoton. Koko ykkösvitja on menettänyt otteensa. Koblizek ja Kristof alisuorittaneet pahasti koko kauden, Pesonen liekkö loppukauden telakalla ja Jokinen se vaan hidastuu. Pörriäisistä Anttila ja Metsävainio täysiä turhakkeita ja muut sitten sitä riviosastoa.
Peiliin saa katsoa koko Mannerin tiimi, viime matsissa luokaton eka erä josta voi syyttää valmennusjohtoakin otteluun valmistamisesta. Samoin on jo mennyt kaksi vuotta eikä ylivoimapeliä ole saatu kuntoon. Se olisi pelastanut jo monta matsia.
Mikä siis mättää ? Kaikki tuo...
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Täähän on nyt juuri hieno juttu, että vaikeudet osuvat nyt tammikuulle eikä playoffeihin. Tässä on hyvin aikaa tehdä korjausliikkeitä ja hakea oikeita kokoonpanoja kun ei mitään paniikkia vielä ole.

En epäile hetkeäkään, että Kärpät ei olisi iskussa playoffeissa.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Asioita joita pitäisi ensisijaisesti parantaa ovat ylivoima ja tasaisuus. Kaikki tietää miten paskaa ja passiivista tuo ylivoima on. Tasaisuudella tarkoitan sitä, että pystyttäisiin pelaamaan koko 60min ajan hyvää jääkiekkoa. Toki siellä on myös muutamia pelillisiä asioita, joihin täytyy kiinnittää huomiota. Esimerkiksi se maalille ajaminen. Liian usein saa vastustajan veskari torjua maskittomia laukauksia.

Joo ymmärrän, ettei välttämättä joukkue syty eikä tarvitse välttämättä laittaa 100% likoon rupujoukkueita vastaan, kun on selkeä sarjajohto. Mutta kärkikamppailuissa tuota tasaisuutta kaipaan. Viime ottelu Tapparaa vastaan on siitä hyvä esimerkki, että tarvitaan ehjä 60min, jotta pystytään voittamaan kärkijoukkueita.

Kolmantena asiana toki olisi ne pari kovaa vahvistusta. Mieluiten pakki ja hyökki, mutta kelpaisi toinenkin hyökkääjä tällä hetkellä. Mulla ei ole mitään Koblizekia tai Kristofia vastaan, vaikka usein olen kritisoinut, mutta ko. kaverit pelaavat tällä hetkellä liian suuressa roolissa peliesityksiin nähden. Pakistoon tarvittaisiin Top4 pakki, jotta Niemelä saadaan sinne kolmospariin Lassen kanssa. Pakisto ei tällä hetkellä kestä yhtään loukkaantumisia.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tähän saumaan tarvittaisiin vittumaisesti vastustajalle virnistelevää tiikerinsilmää kausien 2006-08 Pesosen, kauden 2013-14 Aaltosen tai koko uransa upeasti Pelanneen Tenkratin mallin mukaan. Osasyy näihin kärkijoukkuetappioihin kun on kiltteys.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eihän tuo 5vs5 peli ole ongelma, mutta helvetin huono ylivoima on suuri ongelma. Tällä hetkellä ei ole myöskään maalintekijöitä. Otto Karvinen on edelleen Kärppien 5. paras maalintekijä, vaikka on käytännössö 4.ketjun mies.

Mitään Karviselta pois ottamatta, niin kyllä tuo on huolestuttavaa. Takana on sellaisia pelaajia kuin: Koblizek, Kristof, Jokinen ja Pesonen, joita on kaavailtu kärkipelaajiksi ja ovat myös saaneet vastuuta. Missä on tulos?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eihän tuo 5vs5 peli ole ongelma, mutta helvetin huono ylivoima on suuri ongelma. Tällä hetkellä ei ole myöskään maalintekijöitä. Otto Karvinen on edelleen Kärppien 5. paras maalintekijä, vaikka on käytännössö 4.ketjun mies.
No ei se ihan näin mustavalkoista ole, Teemu Normio oli aikoinaan Kärppien neljänneksi paras maalintekijä ihan koko kauden otannalla ja pelasi kolmos-nelosketjussa. Eli kyllä alaketjuistakin joskus tulee näitä maalintekijöitä, vaikka se harvinaista onkin.

Mitään Karviselta pois ottamatta, niin kyllä tuo on huolestuttavaa. Takana on sellaisia pelaajia kuin: Koblizek, Kristof, Jokinen ja Pesonen, joita on kaavailtu kärkipelaajiksi ja ovat myös saaneet vastuuta. Missä on tulos?
Pesosella niitä pelejä toki on aika vähän. Muuten ihan asiaa.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Tähän saumaan tarvittaisiin vittumaisesti vastustajalle virnistelevää tiikerinsilmää kausien 2006-08 Pesosen, kauden 2013-14 Aaltosen tai koko uransa upeasti Pelanneen Tenkratin mallin mukaan. Osasyy näihin kärkijoukkuetappioihin kun on kiltteys.
Osaksi totta. Oon jo pari kautta ihmetellyt Kärppien Risto-Reipas asennetta kaukalossa. Kyllä siellä saisi olla hiukan veemäinenkin siellä kaukalossa. Tällä hetkellä Kärpillä on tasan kaksi vastustajalle suhteellisen ikävää pelaajaa rosterissa: Karvinen ja Sailio.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kärpät on pelannut viimeisimmät ottelunsa hyvin, mutta nyt on todellakin näkynyt se ongelma joka koko kauden on oikeastaan jo ollut eli tehottomuus. Kärpät olisi paremmalla viimeistelyllä voittanut neljä viimeisintä peliä ja olisi nyt 7 ottelun voittoputkessa, mutta kun niitä maalipaikkoja tuhlataan aivan vitusti. Tapparaa vastaan näkyi hyvin, kumpi osaa hyödyntää ylivoiman ja muutenkin viimeistellä paikoistaan paremmin. Siinä pelissä oli jälleen avaimet voittoon, mutta taas hävittiin Tapparalle 3-2. Tänään oltiin myös viisikkopelissä selvästi parempia, mutta ei luotu niin paljon maalipaikkoja, kun taas Lukko viimeisteli tehokkaasti ylivoimalla.

Mielestäni välillä Kärpät ei saa niitä kunnon maalipaikkoja nimenomaan kärkijengejä vastaan, mutta kun saadaan niin sitten ei osata tehdä niistä paikoista.

Myöskin ehjä 60 minuuttien olisi toivelistalla.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt punnitaan Mannerin Mikkoa. Ensimmäistä kertaa ollaan runkosarjassa siinä tilanteessa että tällä Mannerin Happy Family -meiningillä ei joka ilta pärjätäkkään ja joka puolella ei olekkaan sitä posiposi -ilmapiiriä. Mielenkiintoista nähdä miten Mamba saa nyt kelkan käännettyä. Vai saako? Toivottavasti saa, mahdollisimman pian. Mikon puolustukseksi on kyllä myös sanottava että ei tuossa ole tällä hetkellä kyllä hyviä palasiakaan rakentaa täydellistä palapeliä. Jos verrataan vaikka muihin suurseuroihin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt punnitaan Mannerin Mikkoa. Ensimmäistä kertaa ollaan runkosarjassa siinä tilanteessa että tällä Mannerin Happy Family -meiningillä ei joka ilta pärjätäkkään ja joka puolella ei olekkaan sitä posiposi -ilmapiiriä. Mielenkiintoista nähdä miten Mamba saa nyt kelkan käännettyä. Vai saako? Toivottavasti saa, mahdollisimman pian. Mikon puolustukseksi on kyllä myös sanottava että ei tuossa ole tällä hetkellä kyllä hyviä palasiakaan rakentaa täydellistä palapeliä. Jos verrataan vaikka muihin suurseuroihin.
Itse näkisin asian niin, että tälläkin menolla pärjätään, kunhan vastassa on se ennakkoon selkeästi heikompi sakki. Mutta: pelin on pakko kehittyä myös heitä vastaan. Näin saadaan myös kurottua kiinni pelillistä takamatkaa muihin kärkijoukkueisiin verrattuna. Erityisesti nuo kotipelit ovat olleet aivan hirveää katsottavaa, myös ne voitokkaat pelit.

Heittäisin melkeinpä näin, että Kärpät olisi tällä hetkellä ottelusarjaan suurempi suosikki siten, että pelattaisiin jokainen peli vieraissa.

Ei Kärpät pelannut Tapparaa tai Ilvestä vastaan mitenkään erityisen hyvin. Ero esimerkiksi tähän Lukko -peliin oli mielestäni valtava. Kysymys valmennukselle siis on: miten peliesitykset voivat heitellä näin rajusti koti-, ja vierasotteluiden välillä?
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen huolissani sitten, kun maalipaikoille ei enää päästä. Tänäänkin oli rutkasti A-luokan maalipaikkoja, mutta rentous puuttui viimeistelystä. Hyviä koetinkiviä on nyt viikon ajan ollut tarjolla, ja peliesitykset mielestäni olisi oikeuttanut enempäänkin kuin yhteen pisteeseen. Ilvestä vastaan Dostalin maalinsiirto, tänään Pajula. Sellaisia asioita mitä nyt vaan kaikille sattuu, joille ei voi mitään. Se kuuluisa pitkä juoksu kuitenkin nämä tasoittaa ja joskus kääntyy meillekkin päin. Peli on kuitenkin uomissaan, enemmän näillä esityksillä tullaan pelejä voittamaan kuin häviämään.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisiko Juhis Aaltonen mahdollista kotiuttaa? Tarvittaisiin maalintekovoimaa asap.
En usko niin kauan kun Pelikaanit taistelee pudotuspelipaikasta. 5 pinnaa vain eroa kympin sakkiin. Sen sijaan löytyiskö Jukureista tai Sportista ketään? Heillä alkaa mahdollisuudet kuivua kokoon. Vadim Pereskokov Jukureista osaa kyllä pistää laattaa pussiin. 109 peliä liigassa tehot 30+30.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös