Oulun Kärpät kaudella 2019–2020

  • 783 562
  • 3 023

tuulis2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä Kärpillä on hyvinkin pullat uunissa kun vertaa IFK:n rosteriin. Meillä ei ole yhtään Pikkaraista eikä
Tyrväistä. Ainoa mikä IFK:lla on paremmin on Massi, siis heidän raviliigavarsa. Senkin on valinnut ja sitä
valmentaa Oulu Kärppien fani Pekka Korpi.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Kärpillä on hyvinkin pullat uunissa kun vertaa IFK:n rosteriin. Meillä ei ole yhtään Pikkaraista eikä
Tyrväistä. Ainoa mikä IFK:lla on paremmin on Massi, siis heidän raviliigavarsa. Senkin on valinnut ja sitä
valmentaa Oulu Kärppien fani Pekka Korpi.
Kyllä. Koska Pikkarainen on aivan käsittämättömän paska valmentaja, ja Tyrväinenkin taisi tehdä viiden vuoden jatkosopimuksen.

Olemme ytimessä.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Tässä on nyt vähän Suikkaskauden ennusmerkkejä ilmassa kun sopimuksia ei tuon enempää ollut jemmassa.

Tästä puuttuu vielä se, että joukkue parsitaan kasaan käsi- ja jalkapuoli ex-staroilla, joista kolme neljäsosaa laitetaan mäkeen ennen lokakuuta ja loput makaa vemppaosastolla imemässä heinää loppukauden. No, ainakin junnuilla nälkä riittää.
 

ysiyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Rams, Real Madrid
Ainoa mikä IFK:lla on paremmin on Massi, siis heidän raviliigavarsa. Senkin on valinnut ja sitä
valmentaa Oulu Kärppien fani Pekka Korpi.

Mersu tulee kriteriumissa vielä ohi ;)

OT:t sikseen kyllähän niitä sopimuksia vielä tulee. Mokkeosastolle tarvitaan joku hankinta vuodeksi ja sitten voidaankin kotiuttaa Rinne. (enkä nyt tarkoita Anttia :D)
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Kyllä Kärpillä on hyvinkin pullat uunissa kun vertaa IFK:n rosteriin.

Tykkäsin kyllä näistä HIFKin hyökkääjähankinnoista, kaikkien ura on tällä hetkellä noususuunnassa.

Teemu Turunen
Otto Paajanen
Jere Sallinen
Sebastian Dyk
Jesse Saarinen

Etenkin Jere Sallinen olisi sopinut Kärppiinkin Kungenin jättämää aukkoa paikkaamaan.

No, meillä on puolestaan hyvät nuoret...

Tuota varsa-asiaa en kommentoi - ei riitä toimialatuntemus :).
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Mikäs tässä kiire, valmiissa maailmassa. Vaikka lähtijöitä on paljon ja ovat erittäin kovia menetyksiä, niin kyllä jäljelle jäi ihan hyviä aihioita ja runko, jonka varaan rakentaa Kärpät 2019-2020 joukkuetta. Väkisin jos jotain huolenaiheita pitäisi keksiä, niin keksisin, että mikähän on Mikko Mannerin motivaatio kesällä ja ensi kaudella Kärppien peräsimessä. Joko alkaa Mannerin massu olla täynnä Kärppä-herkkua...? Itse olen pyöritellyt jo aikaa Mikko Mannerin jälkeen: olisikohan Kärpät silloin Ville Mäntymaan ja Lauri Mikkolan johdettavana? Toivottavasti olen pelkoineni yksin ja täysin väärässä, ja Mannerilla riittää kovasti motivaatiota, hinkua ja ideoita Kärppien peräsimessä vielä moneksi kaudeksi. (Toiseksi, olen toisaalla miettinyt Kärppien miinukseksi mahdollista ikääntymistä.)

No tietenkin sitä toivoisi, että joukkue olisi mahdollisimman aikaisin mahdollisimman valmis, kuten kahtena viime kautena on ollut. Jos kärkeen yrittää pitkin kesää tehdä useita hankintoja, niin onhan se haasteellista, koska Liigan mittapuilla parhaat hankinnat on jo todennäköisesti tehty.

Jos tässä vaiheessa lähdetään ongelle, niin joukossa lienee lähinnä sellaisia tapauksia, jotka on mahdollista kiinnittää vasta syksymmällä, koska kärkkyvät pelipaikkaa isommista liigoista. Näistä sitten toki käydään myös kovaa kilpailua ja Liiga ei näissä ole vahvimmilla. Yksi vaihtoehto on myös pelaajat, jotka eivät ole vielä kelvanneet muualle esim. loukkaantumisten takia. Olaussonit ja Tlustyt esimerkkinä. Joku osumakin sieltä toki voi tulla, mutta jos liian monta aukkoa on tässä vaiheessa, niin todennäköisesti menee vituiksi.

Tietenkin tämä voi olla myös ihan turha huoli ja sopimuksia on optioilla tai ilman, tai ainakin ollaan hyvin lähellä. Minun hankintalistalla olisi vielä neljä laatupelaajaa. Sentteri, laituri, puolustaja ja maalivahti. Jos yhtään näistä ei ole kiinnitetty, niin onhan tilanne todella haastava.

Tuota Manner-pelkoa en kyllä ymmärrä. Eiköhän tuo tämän kauden pettymys ruoki Mamban nälkää aika tavalla. Muutenkin hyvin intohimoinen kaveri, joka varmasti antaa kaikkensa joukkueensa eteen.

Ikääntymisen suhteen olemme samoilla linjoilla. Ihan jo tämän takia toivoisin, ettei Jokinen vie enää yhtä kärkiketjun paikkaa. Pesonen, Pyörälä, Kukkonen ja Heshka on ihan riittävä konkariosasto.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei hätä ole tämän näköinen.

Kausi starttaa rautaisella kokoonpanolla:

Tieksola - Pesonen - Koblizek
Pyörälä - Kristof - Sedlak
Lindsten - Metsävainio - Koskenkorva
Sailio - Humaloja - Karvinen


Ronkainen - Heshka
Byström - Mäkelä
Kukkonen - Niemelä
Loponen

Annunen
Jukuri

Vapiskaa etelässä.
Hyökkäyspää ei huoleta. Sinne on huhuttu lisäksi Julius Junttilaa ja Petteri Wirtasta. Myös eräässä podcast-ohjelmassa keskusteltiin Tuomas Kiiskisen nimellä, että häntä olisi tänne tuomassa. Aika näyttää. Pesonen kun tänne jo tuli, niin kolmea noista yhdistää Växjö ja kaikkia Ruotsi-tausta ja Junttilaa tietenkin lähihistoria täältä. Luisteluliigasta tulevia pelaajia kaikki, mikäli huhut konkretisoituu.

Pesonen-Kristof-Junttila
Pyörälä-Wirtanen-Kiiskinen
Lindsten-Metsävainio-Koblizek
Sailio-Humaloja-Karvinen
+junnut

Ei näyttäisi enää yhtään hassummalta tuo kalusto, mutta siinä on vielä se iso JOS...aika näyttää.

Puolustus- ja maalivahtikalustosta olen enemmän huolissaan, varsinkin terävän kärjen osalta. 2 laatupakkia ja ykkösmaalivahti on löydettävä jostain.

Voihan se muuten olla että Kärpillä onkin kassakaapissa vielä sopimuksia, mutta ei haluttu kaikkia kerralla julkaista, että pysytään näkyvillä myöhemminkin toukokuun mittaan. Nuo tänään julkaistut nimet+junnut olivat aika ennalta arvattuja kaikki. Noh, aika näyttää.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Eli joukkue on jo valmis mikäli julkistamattomat sopimukset on jo sorvattu! Hienoa!
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
En ymmärrä ihmisiä jotka haaveilee Kiiskisen perään. Ura ollut jo muutaman vuoden laskussa eikä toisi oikein mitään Kärppien joukkueeseen. Pesonen on takuuvarma pistemies ensi kaudella ja Byströmillä olisi ollut ottajia kovemmissakin sarjoissa. Loistavat hankinnat.

Milloin Kärpät on viimeksi julkistanut kaikki sopimukset kerralla? Kevään ensimmäiset pelaajahankinnat julkaistaan ja porukka vetää ranteita auki kun tuli vaan kaksi erittäin kovaa hankintaa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kalevan toimittaja twitterissä, että Kärpät jätti monta sopimusta julkaisematta. Joukkueharjoitukset alkavat 2.5 viikon päästä, joten eiköhän siihen mennessä ole kuulunut.

Lähde Hentilän twiitti: https://twitter.com/joonashent/status/1129034230292537344

Hyvä juttu jos näin on. Odotellaan.

Ei tässä mitään ranteita auki vedellä, vaan spekuloidaan. Viime kaudella ensimmäinen julkaisu sisälsi muistaakseni 4-5 pelaajaa ja sitä edellisenä samoilla linjoilla. Eli siinä mielessä olisi voinut odottaa useampaakin julkaisua, jos sopimuksia todella on.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tottakai jätti. Rahaa on, vetovoimaa on ja näkemystä on. Kärpät seilaa myötätuulessa.
Miksi "tottakai"? Minkä takia kaikkia ei haluttu julkaista ja miksi se on "tottakai"? Olisin kuvitellut että olisi julkaistu ne mitä tällä hetkellä on. Mielellään olen tässä onneksi väärässä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi "tottakai"? Minkä takia kaikkia ei haluttu julkaista ja miksi se on "tottakai"? Olisin kuvitellut että olisi julkaistu ne mitä tällä hetkellä on. Mielellään olen tässä onneksi väärässä.
Juurihan perustelin, eli rahaa on, vetovoimaa on ja näkemystä menestyvän joukkueen rakentamiseen on. Tuohon yhtälöön ei vain sovi mitenkään se, että Kärpät olisi toukokuun 16. päivään mennessä tehnyt vain kaksi uutta pelaajasopimusta massiivisen lähtösuman paikkaamiseksi.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Ulkopuolisena komppaan @McTorso:a. Kärpät on vauras, vetovoimainen ja erinomaisesti valmennettu. Imua on taatusti. Sopimuksia on varmasti myös tehty, voi olla että vaikkapa isomman huomion vuoksi odotellaan mm. MM -kisojen loppumista. Uskon, että esim. Julius Junttila pelaa hyvinkin Kärpissä tulevalla kaudella. Sen sijaan spekuloituun Wirtaseen en usko, tämän luulen jatkavan ulkomailla. Onhan niitä mitat täyttäviä pelaajia ilman julkistettua sopimusta vielä aika paljon vapaana....
 

JPL

Jäsen
Olisiko Kärpissä opittu, miten hulluja pidetään jännityksessä?
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelaajia menee, pelaajia tulee. Kovasta pelaajakadosta huolimatta luottavainen olen minäkin. Kärpät on yhteisönä hyvässä maineessa, Manner on valmentajana arvostettu ja edelleen nosteessa, Kärpissä pelaajalla on mahdollisuus voittaa ja Kärpillä on liigatason mittareilla arvioituna erinomainen palkanmaksuvalmius. Kyllä nämä ovat vetovoimatekijöitä joiden on pakko riittää. Odotellaan ja ensi kaudella tapellaan taas kärkisijoista.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Aikani kuluksi tässä hahmottelin vähän ensi kautta vahvistusten ja huhujen jäljiltä. Valitan jos kaikissa kätisyydet tai laidat eivät täsmää niin tarkkaa en miettinyt.

Hyökkäys:
Lindsten - Kristof - "Junttila"
Pesonen - "Wirtanen" - "Jokinen"
Pyörälä - Metsävainio - Koblizek
Sailio - Humaloja - Karvinen

Tähän uskon Jasulle ja Ristolle haettavan isoa roolia ensi kaudeksi, Jussin uskon jatkavan ja Pesonen tutkapariksi. Spede jaksaa koutsata junnuja kolmosessa ja maailman paras nelonen koossa. Suluissa olevat ovat siis huhuissa pyörineitä pelaajia, jotka voisivat sopia. Mikäli esim Wirtanen/Junttila päätyy ulkomaille, jotain vastaavia tilalle lähtisin kaivelemaan. Kovin suurtaa roolia en usko junnuille kaivettavan vielä. Kilpailua Metsävainion paikasta tai jostain kolmosen laiturin paikasta.

Puolustus:
"Lindbohm" - Heshka
Byström - Niemelä
Kukkonen - Mäkelä/Ronkainen/Loponen

Huhujen perusteella pakkiosasto haisee Lindbohmille tuo pakiston yksi nimi, Byström, Heshka, Lindbohm ja Mise voisi mielestäni muodostaa hyvän top4 pakiston. kolmospariin Lasse ja yksi junnu keräämään peliaikaa, olen jopa eniten Loposen kannalla tässä ja jos onnistuu niin isompaa roolia. Ei mielestäni mahdoton ajatus lähteä kauteen.

Maalivahti:
Ei
Palan
Hajua

Tähän ei oikeen ole mitään mielessä, joko Veini jää tai sitten nimi on joku Karhunen tai vastaava, ei oikeen mitään haisua tälle osastolle tällä hetkellä.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyökkäys:
Lindsten - Kristof - "Junttila"
Pesonen - "Wirtanen" - "Jokinen"
Pyörälä - Metsävainio - Koblizek
Sailio - Humaloja - Karvinen
Tuo Kobli on kyllä ongelma. Sitähän ei tietysti tiedä, että mitä kesän aikana tapahtuu ja minkälaisia mahdollisia harppauksia poika ottaa, mutta itse näkisin Koblin odotusarvon olevan jossain ihan muualla kuin kolmoskentän roolissa. Tulosketjuihin pitäisi saada istutettua (niin kuin päättyneelläkin kaudella paljon pääsi koittamaan), mutta taso pitäisi pysyä tasaisesti siellä missä se vuodenvaihteen tienoilla oli.

That said, vaikka näenkin Radekissa paljon hyvää ja aihiota johonkin isompaan, niin en tuolla kolmosessa roikottaisi mukana. Jos ei joukkueen nopeimmasta ja selkeästi muutenkin hyökkäysorientuneesta pelaajasta saada tulosvastuuta irti, niin ehkä on aika päästää ikävä kyllä irti koko kaverista siinä vaiheessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös