Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Oulun Kärpät kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Kärpät' , aloittajana Petofani, 04.08.2018 klo 13.22.

 1. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Huutonaurua niille, jotka ovat sijoittamassa Lammikkoa kolmosketjuun. Ei tule tapahtumaan.

  Lammikko on Kärpissä pomminvarma ykkös-kakkosketjun pelaaja. Hän on profiililtaan Kärppien tämän kesän kovin hankinta tähän mennessä. Eikä sellaisia hankintoja sijoiteta kolmosketjuun. Hän on yksi kovimpia koko Liigan mittapuulla. Ei ole normaalia, että tuon tasoinen ja ikäinen jamppa tulee änäristä Liigaan. Jos ne tulee Eurooppaan, ottajia on kyllä muissakin sarjoissa, rahakkaammissa sellaisissa.

  Ja Lammikko tulee tulosvastuuseen. Junnusarjoissa kaveri oli nimenomaan pistenikkari ja hyvä maalintekijä. Aikuisten sarjoissa tulosta ei ole juuri tullut, vielä, mutta se voi johtua siitäkin että hän aloitti käytännössä huipulta. Juholla ei ole yhtään täyttä kautta Liigassa allaan, vaan ensimmäinen täysi kausi aikuisten sarjoissa tuli NHL-sopimuksen alaisena AHL:ssä.

  Lammikko jämähti Floridan organisaatiossa alaketjujen pelaajaksi. Mielestäni hän teki täysin oikean ratkaisun palaamalla Eurooppaan. Nyt on aika muuttaa uran suunta ja näyttää, että taitoa löytyy muuhunkin kuin pitkän lyömiseen punaviivan päältä. Kärpissä annetaan siihen mahdollisuus. Hän tulee pelaamaan kärkiketjujen peliaikoja ja ylivoimaa. Loppu on Juhosta itsestään kiinni.
   
  sakkr, Rybarin_hanska, Vaihtomies ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 2. Eric Rooslind Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se on, aina joku on jossakin jos huipulta scoutataan. Pitää alkaa hankkimaan pelaajat Peräkylän Pärskeestä.
   
 3. Eric Rooslind Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Turha luulo että hankittiin kolmoseen. Vedonlyönti ketju erikseen mutta vetoa voisin lyödä että ylittää 30 pisteen rajan. Oma veikkaus n. 40 pistettä.
   
 4. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Juurikin näin. Hakee isoa roolia eikä alakenttien rouhijan roolia. Agentti muuten paljasti tämän treidin taustoja maikkarin jutussa.

  Tuore MM-kultaleijona NHL:stä Kärppiin, mutta miksi? Agentti avaa MTV:lle yllätyssiirron syyt

  Edit: Jutun mukaan se oli itse Mamba joka sai miehen Ouluun. Tutustuivat kevään MM-kisoissa. Tästäpä samalla veljellinen näpäytys Hämeenlinnaan. Pennanenkin oli paikalla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019 klo 08.07
  avail tykkää tästä.
 5. aurinkolahna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, AC Oulu
  Huutonaurua edellisille postauksille...

  Lammikko on korkeintaan kolmosen sentteri. Jokainen jääkiekosta jotakin ymmärtävä tajuaa, että miehen vahvuudet ovat ihan muualla kuin maalinteossa. Lammikko saa varmasti mahdollisuuden yrittää saada jotakin aikaan tulosketjuissakin, mutta ei siitä mitään tule. Älkää antako NHL-statuksen hämätä. MM-kisatkin osoittivat, että Liigan neverheard-osastoltakin löytyy paljon kovempia pelimiehiä kuin Lammikko.

  Ei siinä mitään, antaa Juhon näyttää kykynsä. Veikkaan hänelle kuitenkin roolista riippuen 15-25 pisteen kautta ja hyvää rikkovaa peliä vastustajan kärkiketjuja vastaan.
   
 6. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Otetaanko veto tästä? Minä väitän, että Lammikko pelaa suurimman osan kaudesta tulosketjuissa, ylivoimilla, pelien ratkaisuhetkillä ja kellottaa hyökkääjistä kärkiaikoja?

  En voi käsittää miten joku oikeasti ajattelee noin. Vielä kun Kärpät itse on sanonut mediassa että tulee tulosvastuuseen.
   
 7. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Kaleva kertoo joukkueen olevan koossa nyt ja Ahon mukaan ei ole pakottavaa tarvetta hankkia pelaajia. Lisäksi mainitaan Lammikon pelaavan sentterinä ja sen avaavan Pesoselle mahdollisuuden pelata laidassa. Eli kyllä ne kärkisentterit on Kristof ja Lammikko.
   
  Pardus tykkää tästä.
 8. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Legendaarinen näillä mennään. Eli Junttila vielä tulossa, ainakin
   
  HokiJone ja mayra tykkäävät tästä.
 9. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Tarkoittanee sitä, että Kärpät ei enää varsinaisesti etsi uusia pelaajia, mutta Junttilan ja Puljun tilanne seuraillaan loppuun asti ja kotiutetaan mikäli mahdollista.
   
  Pardus ja Frostbite tykkäävät tästä.
 10. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Lieversin kädet, Pardus & mayra tykkäävät tästä.
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Puljuun en millään jaksa uskoa, mutta Junttilaa pidän ihan mahdollisena. Ja olisihan se oikeasti lottovoitto jos vielä saataisiin pidemmällä sopimuksella. Jos näistä pitäisi valita niin ehdottomasti Junttila koska siinä on mahdollista saada kiinnitys useammaksi kaudeksi, Puljujärvi korkeintaan kaudeksi.

  Junttilan kohdalla puhuttaisiin lisäksi kovan luokan voittajatyypistä, kyseessä on kuitenkin pelaaja joka viime visiitillään pelasi runkosarjassa lähes piste per peli tahdilla ja jatkoi tehokkaana pleijareissa, finaalit meni piste per peli tahdilla ja kauden päätteeksi tuli valinnat sekä runkosarjan että pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ja luonnollisesti valinta tähdistökentälliseen. Lisäksi Junttila valittiin myös liigapelaajien keskuudessa vuoden pelaajaksi. Kovin paljon Kärpille sopivampaa hankintaa on vaikea kuvitella.
   
  Mipi tykkää tästä.
 12. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä siitä, että Tieksola on hierarkiassa Rädyn edellä, mutta Räty jotenkin sopisi tuommoiseen ketjuun. Uskon, että Tieksola ottaa paikan kokoonpanosta ja mahdollisesti jopa ylivoimalta. Tieksola on erinomainen ylivoimapelaaja, joten toivon, että saa paikan myös edustuksessa kokeilla.
   
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tottahan toki ja uskoisin kyllä että junnuosastosta nimenomaan Tieksola ja Räty on ne ketkä tuota yhtä laiturin paikkaa kärkkyvät. Ja kauden mittaan varmasti molemmat saa ihan hyvin pelejä "ylhäällä" kun kausi on kuitenkin pitkä ja poissaoloja varmasti tulee. Alkukaudesta on myös CHL:ää luvassa.

  Kauden aikana varmasti myös nuorempi Rädyn veljeksistä pelaa jonkun pelin edustuksessa, mutta lähtökohtaisesti hänellä pelipaikka on kyllä junnut koska ikää on vielä 16 vuotta. Lisäksi myös Sedlakia olisi ihan mielenkiintoista nähdä edustuksen riveissä.
   
 14. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Ja sinähän tarkoitat nimenomaan nuorempaa Rätyä?
   
 15. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kyllä, juurikin nuorempaa, eli Aatu Rätyä. Aku saattaa olla vielä valmiimpi pelaaja, mutta näin nuorten kohdalla se harppaus saattaa olla erittäin suuri jo kesän aikana. Nämähän on vähän turhia haaveiluja, kun Junttilan paluu ei ole kovin todennäköinen. Mielenkiintoisia nuoria joka tapauksessa ja toivottavasti molemmat Rädyt nähdään kokoonpanossa jossain vaiheessa kautta.
   
  Pardus tykkää tästä.
 16. Joonatan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Täähän kuulostaa ihan samanlaiselta postaukselta, mitäaikoinaan täällä nähtiin NIklas Lasun suhteen. Se siitä huutonaurusta sitten. Valitettavasti sarjojen (NHL / Liiga) ero on sitä luokkaa, että rapakon takana omat puhtaana pitävä jarrukentän mies on potentiaalinen ykkössentteri melkeinpä missä vain liigaporukassa, koska aikaa ja tilaa on huomattavasti enemmän. Ja jopa änärin neloskentän jätkät on monesti aika tappavia kun saavat aikaa ja tilaa, mitä niillä ei maailman kovimmassa liigassa ole...

  Toisekseen Lammikko ei takuulla näillä leveyspiireillä pyörisi jos ei olisi luvattu isoa roolia hyökkäävässä roolissa. Ja kolmanneksi, kärpillä nyt vaan ei ole rosterissa parempaa ukkoa noille tonteille.
   
  Pardus ja Petr T. tykkäävät tästä.
 17. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Lisäksi pitää muistaa että jääkiekko on pelinä muuttunut aika paljon siitä mitä se on joskus ollut. Ei sentterin tarvitse enää nykypäivänä olla se ketjun pehmeäkätinen virtuoosi joka pistää lättyjä takatolpalle, vaan nykyään hyvin usein sentterit on niitä jotka hoitaa sen kokonaisvaltaisen pelin molemmissa päissä kaukaloa. Lammikko hyvin liikkuvana isona järkäleenä on kuin tehty Mamban jääkiekkoon.
   
  Jääkaappi ja Risujemmari tykkäävät tästä.
 18. Pedon kynnet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Keskustelua eilisestä seuranneena näkyy, että mielipiteitä on laidasta laitaan, mikä on ihan luonnollista ja jopa hienoa, että fanit elää tunteella mukana. Itse pidän Lammikkoa hyvänä hakuna, mutta sittenhän sen aika näyttää kuin hyvä haku hän on. En odota hänen olevan mikään pistelinko, mutta uskon silti kohtuullisiin pistemääriin. Hänen avunsa on monipuolisuus. Tuskin Jukka Jalonen olisi hänet Mm-joukkueeseen valinnut, jos kyseessä olisi ollut pelkkä yhden tai kahden vahvuuden roolipelaaja. Toki roolipelaajana hän joukkueessa oli, mutta monipuolisena sellaisena. Sitten kun tullaan MM-tasolta SM-tasolle, niin voisi olettaa, että paljon monipuolisemmasta kaverista on kyse. Kun alkuun mainitsin, etten odota hänen olevan pistelinko, tarkennan senverran, että Kärpissä se vastuu jakautuu useammille hartioille, joten siinä mielessä helppo tulla joukkueeseen, kun odotukset pisteiden valossa ei pitäisi taakaksi tulla. Sitä myöten niitä pisteitäkin ropisee, uskoisin, ihan kivasti??? Se, mikä tekee myös hankinnasta mielenkiintoisen, kuten jossain täällä mainittukin, on Manner. Manner tietää mitä saa, ja Lammikko tietää, millaiseen valmennukseen ja rooliin pääsee. Eli ei mikään huono yhdistelmä. Ketjukoostumuksiin en ota kantaa, koska kyllä Manner & co sen sitten lopulta katsoo ja tarvittaessa muuttaa, mutta varmasti ainakin alivoimavastuuta tiedossa, ja miksipä ei myös ylivoimaa. Ja se taas tietää minuutteja ja sitä myötä pisteitä. En ole huolestunut Kärppien tämän hetken tilanteesta tällähetkellä. Ja kyllä tuohon vielä se "Junttila" tai "Puljujärvi", joita täällä huhuiltu sopisi mukaan. Nautitaan nyt tämä kesä loppuun, niin onhan sitten mitä seurata pitkä syksy ja talvi ja toivottavasti Valkea kevätkin aina päätyyn asti. Sen pienen piirun verran paremmin kuin viime keväänä ;) .
   
 19. Lammikon kaltaisia pelaajia on aina mukava katsoa omassa tiimissä. Ei varmasti jää työnteosta kiinni onnistuminen. Uskon myös vahvasti, että hän tulee tänne kehittymään kiekollisessa pelissä ja sen pitää näkyä pistesarakkeessakin. Roolin mies tulee siihen saamaan ja varmasti saa paljon oppiakin. Joukkueessa on kuitenkin melkoinen läjä pelaajia, jotka pystyvät mentoroimaan nuorukaista. Mutta kuten sanottua, tämän pitää näkyä myös pistesarakkeessa.. vaikka kaveri pelaisi onnistuneesti puolustussuuntaan, niin on varmasti pettymys hänelle itselleenkin mikäli hyökkäyspäässä ei tapahdu.

  Jotenkin sitä vielä toivoisi sitä "Pavel Rosaa" tai "Andrei Potaichukkia" porukkaan, vaan taitaa olla määrällisesti kohta paikat täynnä. Etenkin, kun nuorille tullaan taas antamaan vastuuta tänäkin vuonna.
   
 20. Arthur Morgan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu, Washington Capitals
  Muut joukkueet hankkii lupauksen Pohjois-Amerikasta niin kehutaan kilpaa miten hyvä hankinta ja tullee tekemään paljon pojoja mutta kun Kärpät hankkii lupauksen joka pelasi viime kaudella 40 peliä änärissä niin ei tuu varmasti tekemään pisteitä ja tulee olemaan 3-4. ketjujen kamaa. Loistavaa analyysia täällä.
   
  avail, Wilderness, Pardus ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Realismia, hei. Pohjois-Amerikasta tulee Eurooppaan kaikenlaisia pelaajia, vrt. vaikka Lammikko ja Heponiemi. Lammikosta itsestään on minusta jo suunnilleen kaikki tarpeellinen sanottu: menneillä kausilla hän on ollut enemmän puolustavassa roolissa, ja juniorina enemmän pisteitä tekevässä roolissa. Uskon aika vakaasti siihen, että hän on aidosti tulossa kehittymään nimenomaan tuossa pisteitä tekevässä ja peliä rakentavassa roolissa, samaan tapaan kuin vaikkapa Lasu. Meillä on Kärppä-kannattajina oikein hyvät kokemukset tämän kaltaisista pelaajista, ja erityisesti sellaisista kahden suunnan hyökkääjistä, jotka voivat pelata sekä keskustaa että laitaa. Tämän takia uskon, että jos Juholla on mitään potentiaalia tulosketjuihin aikuisiällä, niin Kärpissä hän saa sen esille.

  Koska ollaan tässä ketjussa, niin sanottakoot vielä se, että toivon hartaasti, että Lindsten saa tällä kaudella oman potentiaalinsa seuraavalle tasolle. Huono hän ei ollut viime kaudellakaan, mutta toivotaan, että tälle kaudelle se kaikki hyvä työ alkaa viimein maksamaan takaisin.
   
 22. Zinetula Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän palstalla on oltu pääsääntöisesti enemmän kuin tyytyväisiä Lammikon hankintaan. En ala tarkistamaan, mutta olisiko yksi nimimerkki, kuka on kyseenalaistanut isoon ääneen Lammikon sopivuuden hyökkäävään rooliin. Eikä hänkään 100%:lla, koska määritteli Lammikon roolin mahdollisesti kolmosen keskelle. No joku muu kommentti näkynyt, että kuka tekee pisteet yms. Mutta eihän tämä olisi Kärppien palsta ellei tarvittavaa negaa löytyisi.

  Koska Kärpillä on jo vasempia laitoja Jokinen, Pesonen, Lindsten ja Pyörälä, kyllä sille kolmosen keskusmiehellekin tulee laatua laidalle. Joku pelaa em. pelaajista oikealla, mutta esim. Jokinen tai Pyörälä Lammikon laidalle, niin pistepotentiaali tulisi Lammikolta esiin kaikissa 1-3 ketjuissa. Esim. Spede on tupannut liimata ketjua ja tehnyt yleensä ketjukavereista parempia aina maajoukkuetta myöten. Viime kaudella tästä nauttivat Kupari ja Heponiemi, ketju oli pitkään ehyenä ollessaan joukkueen tehokkain.

  Itse tein ketjusommitelman, jossa Lammikko oli kolmosen keskellä. Menin kuitenkin sillä tiedolla, kuten oli ilmoitettu, että Pesonen pelaisi keskellä. Nyt kun Pessi ilmeisesti pelaa laidalla, on Lammikko helppo sijoittaa ylempään ketjuun. Lammikon roolia joukkueessa en kuitenkaan kyseenlalaistanut. Puhuin 20+ minuuteista per peli ja isosta vastuusta ottelun tärkeimmillä hetkillä ja erikoistilanteissa. Ei se Kemppaisenkaan rooli pieni ollut vaikka kolmosessa pelasi.

  Uskon myös, että Lammikko tulee nyky-Liigassa tekemään ihan hyvät pisteet, mitä ne sitten tulevatkaan olemaan. Näkisin silti, että kakosketju on sopivampi (mitä hain myös laittamalla kolmoseen) paikka. Nimittäin paineet ovat paljon pienemmät 2-3 linjassa verrattuna ykköseen. Jos ei alkuun pompi tai tule muutamaa pistettä, voi kipsata jopa pitkäksi aikaa etenkin kun pisteiden teko ei ole ollut se leipätyö. Kun ykösessä on esim. Pesonen - Kristof -kaksikko, niin kakosessa Lammikko voi suorittaa (kuten olisi komosessakin) hieman pienemmillä suorituspaineilla, ja silti sielläkin riittää samalla tavoin laatua laidalle esim. Jokisen, Pyörälän tai Lindstenin myötä.
   
 23. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Onhan noita palstalla jonkin verran ketkä epäilevät Lammikon kykyä pisteiden tekoon. Siitä tuntuu silti olevan kaikki samaa mieltä, ettei Lammikon merkitystä näe pelkästään pisteistä. Monet tainneet unohtaa Chris VandeVelden vierailun Raumalla. Vuosia Flyersin nelosessa tahkonut hyökkääjä nakutti 0.59ppg tahdilla Liigassa, kunnes loukkaantui. Hän tuli vasta marraskuun lopulla Suomeen ja tuo alkukausi meni pelaamatta. Tuolloin hän oli jo ikää ja kokemusta kerännyt, mutta pelaajina melko samanlaisia Lammikon kanssa.

  Juho haluaa parantaa kiekollista peliään ja Kärpät on kyllä yksi parhaimmista vaihtoehdoista tällä hetkellä hänelle. Laatua riittää pelikavereista ja valmennus on tuttua. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan, miten lähtee käyntiin. Uskon, että tullee nappaamaan Kärpistä tulosvastuun paikan rosterista.
   
 24. Miekkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Tietojeni mukaan Junttilan tulevan kauden seura selviää elokuun alussa. Toivottavasti järkisyyt vie Ouluun!
   
 25. Rekka Pinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Haluaisin tietää mistä tälläinen tieto on tullut? Toivotaan kuitenkin Jullen taas palaavan kotiin!