Oulun Kärpät kaudella 2018–2019

  • 414 187
  • 1 507

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Erätauko: Minulla on muistikuvat Ikosen hankinnasta sellaiset, että tuli hakemaan uutta nostetta uralle vaikean viime kauden (ja vakavan loukkaantumisen jäljiltä). Sain tästä haastattelusta käsityksen, että olisi melko edullinen kaveri. Toki tämä on vain pelkkää meikäläisen pohdintaa ja mutua. Joka tapauksessa, minulta löytyy uskoa että Ikonen parantaa ensi kaudelle siten että täyttää varmasti 3.kentän laiturin saappaat. Ja tarvittaessa tuuraa keskellä.

Jotain loukkaantumista siellä taisi olla, joskin ihan hyvä määrä pelejä tuolle edeltävälle kaudelle mahtui. Pisteiden valossa alla oli vaisu kausi, joten varmasti tuo näkyi palkkapyynnössä. Sitä edellisellä kaudellahan Ikonen paukutti kuitenkin peräti 19 maalia, joten en usko, että hän olisi tullut tänne Ouluun ihan pienelläkään palkalla. Kyllä etelässäkin olisi maksettu hänelle kohtuullista palkkaa, näin uskon.

Toivotaan tosiaan, että ensi kaudella nuo 3.kentän laiturin saappaat täyttyvät.
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
Huttulassa tosiaan näen itsekin potentiaalia. Tarkennan alkuperäisiä viestejäni vielä sen verran, että uskon Kivihalmeen ottavan "Koiviston" paikan parhaana kiekollisena puolustajana. Ronkainen ottaa stepin ja on tämän kauden "Kivihalme". Sitten Hakanpää paikataan ulkopuolelta. Korjauksin Kärppien pakisto ensi kaudella lienee (kätisyyksiä miettimättä!)

Kivihalme - Heshka
X - Ronkainen
Niemelä - Kukkonen
Mäkelä - Huttula

Kyllä tuolla mielestäni voi hyvin kauteen jo lähteä. SItten jos näyttää että nuoret kaverit ei lunasta niin vahvistuksia vain. Hyvältä itse asiassa näyttää mielestäni pakkiosasto.

Ihan hyvältä tuo näyttää, varsinkin jos siirtotakarajalla tulee mahdollinen vahvistus. Kivihalme on osoittanut mun mielestä näissä pudotuspeleissä vähän väsymisen merkkejä, mutta eipäs hän treenannutkaan Kärppien kanssa viime kesänä. Veikkaan, että kunnon treenikesän jälkeen on entistä kovemmassa tikissä ensi kaudella ja jaksaa kevätjaksonkin paremmin. Tuohon X:n tilalle tekis kovasti mieli sijoitella Jaakolan Topia, mutta tämä nyt on ihan omaa haaveilua. Kuukauden takaisessa haastattelussa oli kovin kesälomafiiliksissä. Saa nyt ainakin alle ehjän ja pitkän kesäjakson hänkin: Miehet puhuvat vähän tunteista, miten nostetaan Suomen naispalloilua ja mihin menee Topi Jaakola 28 mars kl 09:02 - Kohtauspaikka | Sveriges Radio (Haastattelu ajassa 1:07:54)

Kukkonen on vuoden vanhempi, mutta rajoitetulla peliajalla kolmosparissa ajaa asiansa. Niemelä on hyvä runkopakki tähän liigaan ja Mäkeläkin on vuoden kokeneempi.
 

Jugis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitos @Pulustaja tuon linkittämisestä, oli mielenkiintoista kuunneltavaa!

Toivotaan että Jaakola olisi jo kiinnostunut palaamaan takaisin. Olisi hyvä kiinnitys tuohon pakistoon, varsinkin nyt kun Koivisto ja Hakanpää vaihtavat maisemaa huhujen mukaan.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huhujen mukaan Eric Perrin on lähdössä Turusta, jatkaisi liigassa ja palkkapyyntö olisi 200 000 euroa. Muutama vuosi sitten kun Perrinistä oli täällä puhetta aika moni oli sitä mieltä, että hän on liian vanha. Nyt kun katsoo tuon jälkeisiä vuosia on tehoja kuitenkin tullut mukavasti. Menneellä kaudella Perrin teki 50 ottelussa tehot 23+20=43, ja pleijareissa 10 ottelussa 6+3=9.

Periaatteessa tuon tehoiselle pelaajalle 200 000 on ihan kohtuullinen hinta, mutta ongelmana taitaa olla se, ettei Kärpissä ole tilaa kuin Ruohomaan korvaajalle, ja Perrinistä ei varmaankaan saada mitään pitkäikäistä jatkumoa joukkueeseen. Eipä sillä, että kovia tehoja tekevistä pelaajista saadaan oikein muutenkaan, mutta silti jättäisin Perrinin tällä kertaa väliin. Ellei sitten kakkosen tai kolmosen keskelle sekä ylivoiman erityismieheksi ja Kupari laitaan.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin kyllä moni asia viittaisi sen puolesta että Kristof voisi olla Kärppien mies ensi kaudella. Ensinnäkin Kristof oli slovakialaiselle medialle kommentoinut viime viikolla että ura jatkuu ulkomailla, mutta kyseisellä joukkueella on edelleen kausi käynnissä. Lisäksi hän on yllättävän tuttu pelaaja Kärppien organisaatiolle sillä häntä ovat valmentaneet niin vastuuvalmentaja Mikko Manner (Sportin A:ssa) kuin myös kehitysvastaava Jari Laukkanen (Hokin riveissä Mestiksessä).
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Voidaanko Kärpissä ja täällä palstallakaan olla tällä hetkellä liian vaativia ensi kauden vahvistusten suhteen. Ukkoja lähtee ovista ja ikkunoista jälleen kerran ja uusia hankintoja on pakko tehdä.
Low risk high rewardilta haiskahtaa tämä Kristof.
 

JPL

Jäsen
Mielenkiintoinen hankinta. Voi tosiaan olla erinomainen tai sitten ei vain riitä fysiikka. Mutta sen näkee sitten. Kuitenkin sellainen pelaajaprofiili, mikä kuulostaa toimivalta.
 

snaphappy

Jäsen
Samuli Tanhuakin on varmasti Kärpillä seurannassa, vaikka ensi kaudeksi ilmeisesti sopimus muualle (?). Mielestäni esiintyi ihan pirteästi ollessaan lainalla Kärpissä.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Kyllä tosiaan mielenkiintoinen tämä Kristof. Voisi hyvinkin sopia Kärppien pelityyliin ja vielä tuo että Manner varmasti tietää mitä saadaan.
Vielä Jaakola puolustuksen niin täytyy sanoa että näyttää jo suht hyvältä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaakolan nykytason ylle heittäisin pienen kysymysmerkin. Jokereissa viimeinen kausi oli luokkaa Siperian pakkanen. Eikä ilmeisesti Ruotsissakaan ihan putkeen ole mennyt. Toki voi parantaa ja liigassa voi olla helpompia pelejä välissä mutta laskusuunnaassa ura on ollut.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän kauden jengistä jos/kun lähtee Ruohomaa, Bertrand, Junttila, Leskinen, Mäenalanen ja Vesalainen niin siinä on kyllä 6 kpl niin kovia pelimiehiä, että hankala on paikkaajia löytää.

Pyörälä tietysti tulee takaisin ja eikös se Lindsten Tepsistä pitänyt olla melko varmalla pohjalla? Tuohon päälle jos tuo Kristof tulee, on periaatteessa jo kolme paikkaajaa kasassa. Oletan myös, että Kupari tulee ottamaan ensi kaudella yhden paikan 1-2 ketjuista ja Lasuhan meillä jatkaa, joten ainakin yksi kovemman luokan hankinta kärkiketjuihin tarvittaisiin vielä noiden päälle. Ja pari kappaletta kolmoseen "ei ihan kärkitasoa".

Koblizek on ollut pleijareissa erittäin pirteä ja on tällä kaudella jo Mestiksessä näyttänyt pystyvänsä tehoilemaan. Kobi voisi hyvinkin olla kolmosketjuun vakioäijä jo ensi kaudella.

Pyörälä-Lasu-Lindsten
X-X/Kristof-Kupari
Ikonen-X/Kristof-Koblizek
Sailio-Humaloja-Karvinen

Tuota jos katsoo niin pikkaisen vajaalta se kyllä näyttää. Sentteriosastoon ei ole vielä yhtään takuuvarmaa miestä. Lasu on varma kaveri vähintään kakkosketjuun, mutta onko hänestä ykkössentteriksi? Kristof taas on pienimuotoinen arpa ja Kupariin sisältyy oletus kehityksen jatkumisesta. Kehitys voi hyvinkin tasaantuakin. Ainakin yksi kovan luokan laituri tarvittaisiin joka tapauksessa. Olisko Aaltosen paikka palata kotiin?
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pesonen olisi kova vahvistus myös. Ikää on, mutta edelleen pelaa hyvin ja vetää kovia tehoja SHL:ssa. Taitaa olla Pesosella kuitenkin soppari ensi kaudesta Ruotsissa. Pakistoon tulee varmaan yksi korvaaja, koska Kivihalme tulee saamaan ensi kaudella suurempaa roolia ja uskon Ronkaisen / Mäkelän olevan 6. pakki. Huttula sitten 7/8 pakki. Kauden mittaan on sitten varaa hommata pakistoon täydennystä kevättä varten.

Tuo Kristof on mielenkiintoinen, mutta en kyllä lähtökohtaisesti mihinkään 1.sentterin rooliin hankkisi.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En löytänyt mitään uutisia Matushkinin tai Maionen uusista osoitteista? Pahoittelut jos on mennyt ohi. Ihmettelisin kuitenkin jos Kärpät ei näiden herrojen perässä ole ollut. Kärpillä on ensi kaudelle budjettia hankkia Maione, kaikki eivät automaattisesti halua KHL:ään. Kärpät on perinteisesti pitänyt silmät hyvin avoinna KalPan, Ässien ja Sportin suuntaan ja myös kytännyt IFK:n ylijäämämiehiä. Eikös myös Suorannasta puhuttu jossain vaiheessa? KalPasta saattaisi Maionen vanavedessä Ryan Wilsonkin tulla esim kolmosparin rooliin tuomaan leveyttä ja voimaa maalinedustoille. Näkisin jopa maskimiehenä esimerkiksi kakkos-YV:llä, kun jatkossa Mäenalanen ja Hakanpää eivät enää ole käytettävissä. Haataja lienee palaamassa Kouvolaan, mutta itseäni kyllä edelleen houkuttaisi nähdä mitä tulos voisi olla Mannerin Kärpissä, jonka pelitapa on täysin päinvastainen Hadelle sopimattomaan Laten protektiiviseen peluutukseen.

Luceniukselle ehdoton peukku. Olisi todella kova haaste valmennustiimille, mutta mies on aina ollut huippulahjakas ja on tällä hetkellä pelaajana parhaassa iässään. Olisi silloin parisen vuotta sitten, kun viimeksi huhuiltiin, ollut varmasti huti, mutta Mannerin Kärppiin juuri sopiva musta hevonen. Kärppien teema on ollut tuo tuhkimotarinoiden luominen tällä kaudella ja varmasti saa jatkoa.

Kristof tulee olemaan kova, ja riittänee jopa ykkössentteriksi. Ruohomaalle ei yksinkertaisesti ole tarjolla yhtä tasokasta paikkaajaa niillä varoilla mitä Kärpillä on käytettävissä. Pesonen ja Jaakola varmasti sellaisia vakionimiä joiden tilannetta Haba seuraa kausi toisensa jälkeen.

Jahas, lähetys alkaa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En löytänyt mitään uutisia Matushkinin tai Maionen uusista osoitteista? Pahoittelut jos on mennyt ohi. Ihmettelisin kuitenkin jos Kärpät ei näiden herrojen perässä ole ollut. Kärpillä on ensi kaudelle budjettia hankkia Maione, kaikki eivät automaattisesti halua KHL:ään. Kärpät on perinteisesti pitänyt silmät hyvin avoinna KalPan, Ässien ja Sportin suuntaan ja myös kytännyt IFK:n ylijäämämiehiä. Eikös myös Suorannasta puhuttu jossain vaiheessa? KalPasta saattaisi Maionen vanavedessä Ryan Wilsonkin tulla esim kolmosparin rooliin tuomaan leveyttä ja voimaa maalinedustoille. Näkisin jopa maskimiehenä esimerkiksi kakkos-YV:llä, kun jatkossa Mäenalanen ja Hakanpää eivät enää ole käytettävissä. Haataja lienee palaamassa Kouvolaan, mutta itseäni kyllä edelleen houkuttaisi nähdä mitä tulos voisi olla Mannerin Kärpissä, jonka pelitapa on täysin päinvastainen Hadelle sopimattomaan Laten protektiiviseen peluutukseen.

Luceniukselle ehdoton peukku. Olisi todella kova haaste valmennustiimille, mutta mies on aina ollut huippulahjakas ja on tällä hetkellä pelaajana parhaassa iässään. Olisi silloin parisen vuotta sitten, kun viimeksi huhuiltiin, ollut varmasti huti, mutta Mannerin Kärppiin juuri sopiva musta hevonen. Kärppien teema on ollut tuo tuhkimotarinoiden luominen tällä kaudella ja varmasti saa jatkoa.

Kristof tulee olemaan kova, ja riittänee jopa ykkössentteriksi. Ruohomaalle ei yksinkertaisesti ole tarjolla yhtä tasokasta paikkaajaa niillä varoilla mitä Kärpillä on käytettävissä. Pesonen ja Jaakola varmasti sellaisia vakionimiä joiden tilannetta Haba seuraa kausi toisensa jälkeen.

Jahas, lähetys alkaa.
Maionea huhuiltu ainakin IFK:n paitaan. Suoranta vahvalla huhulla menossa TPS:ään. Wilson ilmeisesti jatkaa KalPassa. Haatajan jalka taas ei riitä tähän vauhtilätkään, ja lisäksi sillat taidettiin polttaa viime reissulla.

Luceniuksesta ja Kristofista samaa mieltä. Pesosella sopimus Växjöön ensi kaudeksi. Jaakola voisi olla mahdollinen tulija. Pieni epäilys hänen suhteen kuitenkin piilee, ura alamäessä jne, mutta uskon hänen pärjäävän liigatasolla edelleen mainiosti.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Luulisi, että Kärppiin on nyt imua näillä pelaajanläpilyöntinäytöillä. Bertrand, Hakanpää ja Vehviläinen kärkiesimerkkeinä ehkäpä.

Toki hyvältä näyttää tuo oma tuotantokin. Koblizek, Kupari ja Koskenkorva... ottanevat paikat joukkueesta ainakin. Myös Annunen tulossa maalisuulle.

Hyvällä uralla ollaan.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenkä Keräsen Juho? Sopimus päättynyt/päättyy nyt..ja ymmärsin ettei ole HPKssa jatkamassa..olisiko hyvä rouhija 3./4. ketjuihin vai halajaako isompaa roolia jossain muualla? Omissa papereissa vähän saman roolin pelaaja kuin vaikka Sailio, loistava alempiin ketjuihin ja pystyy hyvin stunttaamaan ylempänäkin jos on tarvetta. En tiedä onko ketjussa ollut jo aiemmin puhetta Keräsestä, näytti ettei ainakaan ihan viime viikkoina
 
Mitenkä Keräsen Juho? Sopimus päättynyt/päättyy nyt..ja ymmärsin ettei ole HPKssa jatkamassa..olisiko hyvä rouhija 3./4. ketjuihin vai halajaako isompaa roolia jossain muualla? Omissa papereissa vähän saman roolin pelaaja kuin vaikka Sailio, loistava alempiin ketjuihin ja pystyy hyvin stunttaamaan ylempänäkin jos on tarvetta. En tiedä onko ketjussa ollut jo aiemmin puhetta Keräsestä, näytti ettei ainakaan ihan viime viikkoina
Hifkiin huhuillaan aika vahvasti.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitenkä Keräsen Juho? Sopimus päättynyt/päättyy nyt..ja ymmärsin ettei ole HPKssa jatkamassa..
HIFKiin huhuiltu joo, mutta olisihan mahtava lisä ensin kauden joukkuueeseen. Kertsi on jotenkin jäänyt todella lämpimästi allekirjoittaneen muistoihin juuri tuollaisena Sailion tapaisena taistelijana. Lähti kuitenkin Kärpistä hakemaan uralleen isompaa haastetta, roolia ja peliaikaa. HPK:ssa eka kausi menikin ihan ok melkein uran parhaat tehopisteet tehtaillen, mutta tämä kausi olikin sitten heikompi. En kyllä tiedä sitten, että oliko tällä kaudella jotakin loukkaantumisia tms taustalla. Tuossapa onkin pieni ristiriita, että toisaalta se kolmos- nelosketjun rooli Kärpissä ei ehkä enää kiinnostaisi uran kehityksen kannalta, mutta toisaalta on muistettava, että ikää on jo kuitenkin 33 ja nuoremmaksi Kertsi ei enää muutu. Mamban (ainakin tämän kauden) pelityyli luultavasti olisikin Kertsille ihan omiaan ja luultavasti sitä kautta vastuuta ja onnistumisiakin tulisi, nimellisestä ketjusta riippumatta. Jos Kärpät sopparia tarjoaa, eikä HIFKin kanssa sopimusta kuitenkaan vielä ole allekirjoitettu, niin toivoa sopii, että hän itsekin näkisi kotiinpaluun enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Itse näyttäisin vihreää valoa ihan milloin vain.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Keräsen Juho ei ole kuulemma tulossa Kärppiin.
Mikä on mielestäni tältä erää hyvä juttu. Kärpillä on jo hyviä pelaajia tuonne 3-4 kenttiin, ei sinne tarvita yhtään uutta kaveria tältä erää. Toki jos Juho välttämättä olisi halunnut palata niin tervetuloa, mutta turha maksaa edes Keräsen pyytämää markkinahintaa/ylihintaa koska tarvetta ei ole.

Ikonen - Kupari - Koblizek/Anttila/joku muu
Sailio - Humaloja - Karvinen

Kärkikenttiin tarvitaan kärkijätkien tilalle vahvistuksia ja Keränen ei sitä ole. Kärpiltä poistuu nimet Junttila, Ruohomaa, Bertrand, Leskinen ja Mäenalanen. Tilalle on ilmeisesti tulossa ainakin Pyörälä ja Lindsten. Ihan hyvät vahvistukset, mutta vielä tarvitaan lisää kärkiukkoja.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
3-4 ketjun ukkoja on jo aivan tarpeeksi, joten Keräselle ei enään ole mitään tarvetta.
1-2 ketju huutaa tekijöitä, kun täällä on jo niin monta kertaa todettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös