Oulun Kärpät 2023–2024 – mikä neuvoksi?

  • 430 174
  • 1 943

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Vaikea uskoa, että Ruohomaa sinne sekamelskaan astuisi jalallakaan. Ei toki Kärppiinkään, mutta kun se on "Suomessa ykkösvaihtoehto".
Joo ja taitaa isäkin olla kova Kärppäfani. Tietty jos mottipäistä sopimusta tarjotaan voihan se mieli muuttua. Taitaa Ruohomaan serkku pelata Tepsin junnuissa, mutta tuskin silläkään isoa merkitystä on. Ilves kuulostaa ihan loogiselta jos ei Kärppiin päädy.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Jotain huhuja kuulunut Tampereen suunnalta. Siis Ilveksen. Kyllähän se vituttaa, jos Mikael sinne menee. Kun pari vuotta sitten vielä vähän väläytteli Kärppiin paluusta.
Tää on taas se jo perinteeksi muodostunut huhuilu ennen uutta kautta, että kaikki ovat menossa Tampereelle. Kolmas liigaseura kai sinne pitäisi jo perustaa että kaikki mahtuisivat joita huhutaan.
 

Hewu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Liiga
Siinä tapauksessa seison korjattuna. En ole hetkeen Ilvesfoorumilla vieraillut. Siellä on ilmeisesti muutama hyvin perillä oleva nimimerkki, mutta repullinen fantsioihin perustuvia huhun levittäjiä. Kiinnostaisi melkein tietää, kuka tätä huhua on alunperin heittänyt ilmoille.
Ei mielestäni ollut kukaan näistä tuon palstan "tietäjistä", joku yksittäinen käyttäjä kertoi, että Ilves olisi kiinnostunut Kunykista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajankuluksi ja kauden pettymyksen sulattelemiseksi tuli taas pyöriteltyä ajatuksissa tuota kokoonpanoa tulevalle kaudelle. Kuten täällä on jo moneen otteeseen todettu luisteluvoimaa pitää saada lisää ja rosteriin eteenpäin pyrkiviä ja kärppäsydäntä omaavia pelaajia. Tässä tämänkertaisen iteraation tulokset. Rosteriin mahtumattomat nyt sopimuksen alaiset pelaajat luiskaan. Valmennukseen/johtoon en ota tässä nyt kantaa, koska en usko sillä rintamalla hirveästi tapahtuvan - vaikka todellakin pitäisi.

Hyökkäys:

Borgström/Kuokkanen - Manninen - Turunen
Antti-Roiko- True/Koppanen -Puhakka/Heponiemi
Hyry - Kemppainen - Donskoi/Junttila
Björkqvist - Koskenkorva - Anttila

Hermonen, Lohisalo, Yliniemi

Hyökkäyksen kärjen lähtisin rakentamaan Mannis kortilla. Siihe laitaan Turunen ja NHL porteille jumittunut Borgström tai sinne vielä havitteleva oma poika Kuokkanen. Puhakkaa ja/tai Heponiemeä mietin myös tuohon ykköseen, mutta menisi ehkä liikaa mikkihiiriosastoksi (kaikki alle 180cm). Kakkoseen hakisin sentteriosastolle kokoa Truen tai Koppasen muodossa. Koppanenhan oli jo tulossa joukkueeseen viime kaudella. Siinä sitten omalle pojalle Antti-Roikolle mahdollisuus laidalla ja toiselle laidalle haku Puhakasta tai Heponiemestä. Luisteluvoimaa löytyy siten tästäkin vitjasta. Kemppaiselle tarjous puolustavasta kolmosketjun roolista ja isosta alivoimavastuusta. Donskoin hakisin siihen ensisijaisesti houkuttimeksi. Jone kertoi jossain haastattelussa, ettei ole ajatellut uransa olevan vielä ohi. Yksi kausi pienemmän kontaktin liigassa ja vastuuta pikku hiljaa kasvattaen kohti kevättä palauttaa Donskoin pelillisesti vielä Sveitsiin seuraaviksi kausiksi tienaamaan muutamat frangit. NHL sopimusta tulee tuskin saamaan tämän kauden jälkeen. Samalla saadaan tällä liikulla Kepu pysymään Oulussa. Junttila siihen vaihtarina jos Donskoi ei kuntoudu ensi kaudeksi pelaamaan. Kolmoseen vielä Hyry tuomaan ratkaisu- ja kamppailuvoimaa ja kasassa on vaarallinen puolustusvelvoitteensa hoitava ketju. Nelosen rakentaisin Kossun ympärille ja palauttaisin hänet pelaavaan kokoonpanoon. Björkqvistille lähtökohtaisesti nelosen toinen laita ja peliesitysten ja/tai loukkien mahdollistaessa näyttöpaikkoja ylempiin ketjuihin. Anttilahan on jo betonoitu nelosen toiselle laidalle. Hermonen (jos jää vielä rotaatio rooliin) ja omat junnut paikkaa muutoin poissaoloja hyökkäyksessä. Muutaman lisänimen heitän vielä hyökkääjä spekulointeihin, jotka menevät noihin nostamiini spekseihin esimerkiksi Koppasen tai Truen vaihtoehtona.

Jacob Peterson (C)
Lias Andersson (C)
Markus Hännikäinen (LW/RW)

Pakisto:

Koivisto - Pokka/Nutivaara/Ohtamaa
Paaso - Bernhardt/Gernát/Carlsson
Kivistö - Olkkonen
Matinmikko/Puutio

Pieniniemi, Peltonen

Ykköspariin lähtisin hakemaan Koivistoa ja Pokkaa. Nutivaara (ja Ohtamaa) olisi vaihtoehto Pokalle jos hän ei Ouluun olisi vielä tulossa. Mutta kahta tai kolmea heistä en lähtisi rosteriin kuitenkaan hakemaan, vaikka olisivatkin kaikki halukkaita (ettei vaan mene saunakerho hommiksi). Tuosta parista tulisi löytyä myös YV pakit, joten Atte omissa papereissa jäisi tästä ensimmäisenä pois. Tosin Nutivaara on kieltämättä vähän arvaamaton kortti loukkaantumisherkkyyden vuoksi. Paasolle antaisin reilun mahdollisuuden koko kaudesta kakkosparissa. Siihen kaveriksi lähtisin hakemaan kookasta NHL portteja kolkuttelevaa, eteenpäin pyrkivää ja tuloksentekoon kykenevää pakkia. Modossa tällä kaudella onnistunut (19+32 Modossa) ja liigaa jo pelannut kookas Lucas Bernhardt tähän ensisijaisesti. Kolmospariin puolustavat omanpään luudat Kivistö ja Olkkonen, joista Olkkoselta odotan ensikaudella tehoja myös hyökkäspäähän ja käyntiä EHT rosterissa (uusi ja parempi Mise). Matinmikon tai Puution houkuttelisin omina miehinä takaisin seiskapakin rooliin kohtuulliselle peliajalle, josta hyvällä pelillä mahdollisuus nousta kuusikkoon. Paikkaukset puolustuksessa omien junnujen toimenpitein. Paason onnistuminen/epäonnistuminen alkukaudesta määrittää jatkohankintatarpeet pakistoon sitten kauden aikana. Koska pakistosta olen ehkä enemmän mietteliäämpi heitän vielä muutaman lisänimen ajatuksena kahteen ensimmäiseen pariin (esim. Paason paikalle). Kaikki näistä ovat olleet joissain kaavailuissa mukana aiemminkin tällä foorumilla.

David Sklenicka (left)
Joel Nyström (right)

Maalivahdit:

Blomqvist
Westerholm
Kokko

Uskon Blomman jäävän vielä kaudeksi Ouluun. Sen verran rikkonainen edellinen kausi oli ja epävarmuustekijöitä on paljon. Mutta tämähän ei meitä haittaa, vaan täydentää erinomaisen kolmikon joukkueen maalin suulle. Kokko saa vielä kauden pelejä Hermeksessä, mutta toivoisin näyttöpaikkaa jossain vaiheessa myös Kärppäpaidassa etenkin jos koppi Mestiksessä taas kauden aikana tarttuu.
 
Viimeksi muokattu:

Löppönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,AcOulu,Frölunda,LuleåHF
Ajankuluksi ja kauden pettymyksen sulattelemiseksi tuli taas pyöriteltyä ajatuksissa tuota kokoonpanoa tulevalle kaudelle. Kuten täällä on jo moneen otteeseen todettu luisteluvoimaa pitää saada lisää ja rosteriin eteenpäin pyrkiviä ja kärppäsydäntä omaavia pelaajia. Tässä tämänkertaisen iteraation tulokset. Rosteriin mahtumattomat nyt sopimukse alaiset pelaajat luiskaan. Valmennukseen/johtoon en ota tässä nyt kantaa, koska en usko sillä rintamalla hirveästi tapahtuvan - vaikka todellakin pitäisi.

Hyökkäys:

Borgström/Kuokkanen - Manninen - Turunen
Antti-Roiko- True/Koppanen -Puhakka/Heponiemi
Hyry - Kemppainen - Donskoi/Junttila
Björkqvist - Koskenkorva - Anttila

Hermonen, Lohisalo, Yliniemi

Hyökkäyksen kärjen lähtisin rakentamaan Mannis kortilla. Siihe laitaan Turunen ja NHL porteille jumittunut Borgström tai sinne vielä havitteleva oma poika Kuokkanen. Puhakkaa ja/tai Heponiemeä mietin myös tuohon ykköseen, mutta menisi ehkä liikaa mikkihiiriosastoksi (kaikki alle 180cm). Kakkoseen hakisin sentteriosastolle kokoa Truen tai Koppasen muodossa. Koppanenhan oli jo tulossa joukkueeseen viime kaudella. Siinä sitten omalle pojalle Antti-Roikolle mahdollisuus laidalla ja toiselle laidalle haku Puhakasta tai Heponiemestä. Luisteluvoimaa löytyy siten tästäkin vitjasta. Kemppaiselle tarjous puolustavasta kolmosketjun roolista ja isosta alivoimavastuusta. Donskoin hakisin siihen ensisijaisesti houkuttimeksi. Done kertoi jossain haastattelussa, ettei ole ajatellut uransa olevan vielä ohi. Yksi kausi pienemmän kontaktin liigassa ja vastuuta pikku hiljaa kasvattaen kohti kevättä palauttaa Donskoin pelillisesti vielä Sveitsiin seuraaviksi kausiksi tienaamaan muutamat frangit. NHL sopimusta tulee tuskin saamaan tämän kauden jälkeen. Samalla saadaan tällä liikulla Kepu pysymään Oulussa. Junttila siihen vaihtarina jos Donskoi ei kuntoudu ensi kaudeksi pelaamaan. Kolmoseen vielä Hyry tuomaan ratkaisu- ja kamppailuvoimaa ja kasassa on vaarallinen puolustusvelvoitteensa hoitava ketju. Nelosen rakentaisin Kossun ympärille ja palauttaisin hänet pelaavaan kokoonpanoon. Björkqvistille lähtökohtaisesti nelosen toinen laita ja peliesitysten ja/tai loukkien mahdollistaessa näyttöpaikkoja ylempiin ketjuihin. Anttilahan on jo betonoitu nelosen toiselle laidalle. Hermonen (jos jää vielä rotaatio rooliin) ja omat junnut paikkaa muutoin poissaoloja hyökkäyksessä.

Pakisto:

Koivisto - Pokka/Nutivaara/Ohtamaa
Paaso - Bernhardt/Carlsson
Kivistö - Olkkonen
Matinmikko/Puutio

Pieniniemi, Peltonen

Ykköspariin lähtisin hakemaan Koivistoa ja Pokkaa. Nutivaara (ja Ohtamaa) olisi vaihtoehto Pokalle jos hän ei Ouluun olisi vielä tulossa. Mutta kahta tai kolmea heistä en lähtisi rosteriin kuitenkaan hakemaan, vaikka olisivatkin kaikki halukkaita (ettei vaan mene saunakerho hommiksi). Tuosta parista tulisi löytyä myös YV pakit, joten Atte omissa papereissa jäisi tästä ensimmäisenä pois. Tosin Nutivaara on kieltämättä vähän arvaamaton kortti loukkaantumisherkkyyden vuoksi. Paasolle antaisin reilin mahdollisuuden koko kaudesta kakkosparissa. Siihen kaveriksi lähtisin hakemaan kookasta NHL portteja kolkuttelevaa, eteenpäin pyrkivää ja tuloksentekoon kykenevää pakkia. Modossa tällä kaudella onnistunut (19+32 tällä kaudella) ja liigaa jo pelannut kookas Lucas Bernhardt tähän ensisijaisesti. Kolmospariin puolustavat omanpään luudat Kivistö ja Olkkonen, joista Olkkoselta odotan ensikaudella tehoja myös hyökkäspäähän ja käyntiä EHT rosterissa (uusi ja parempi Mise). Matinmikon tai Puution houkuttelisin omina miehinä takaisin seiskapakin rooliin kohtuulliselle peliajalle, josta hyvällä pelillä mahdollisuus nousta ensimmäiseen kuusikkoon. Paikkaukset puolustuksessa omien junnujen toimenpitein. Paason onnistuminen/epäonnistuminen alkukaudesta määrittää jatkohankintatarpeet pakistoon sitten kauden aikana.

Maalivahdit:

Blomqvist
Westerholm
Kokko

Uskon Blomman jäävän vielä kaudeksi Ouluun. Sen verran rikkonainen edellinen kausi oli. Mutta tämähän ei meitä haittaa, vaan täydentää etinomaisen kolmikon joukkueen maalin suulle. Kokko saa vielä kauden pelejä Hermeksessä, mutta toivoisin näyttöpaikkaa jossain vaiheessa myös Kärppäpaidassa etenkin jos koppi Mestiksessä taas kauden aikana tarttuu.
Jääkö Niemelän Mise pakeista poppareille vai laitetaanko Hermekseen lainalle? Hänellähän on ensi kaudelle sopparia Kärppiin jäljellä vielä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkö Niemelän Mise pakeista poppareille vai laitetaanko Hermekseen lainalle? Hänellähän on ensi kaudelle sopparia Kärppiin jäljellä vielä.
Kuten jo tuossa kirjailin, rosteriin mahtumattomat sopimuksen alaiset pelaajat luiskaan… Siellähän on Miseä, Leskistä, Jakodssonia, Tiivolaa ja kumppania eli sopimukset purkuun vaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiivola ei tule jatkamaan Marjamäen Kärpissä. Voinee ruksia suunnitelmista ensi kauden osalta siis pois.
Kemppainen pelannee ulkomailla ensi kaudella.

Uusiksi menee moni asia.
Iso on muutos jos koko keskikaista menee uusiksi mikäli myös huhuttu Kunyk lähtee pois. Vapaita suomisenttereitä taitaa olla ainakin tuo mainittu Palve, Joonas Nättinen, Hannes Björninen jne. Tiedä sitten kuinka realismia on ketään noista Ouluun saada.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Iso on muutos jos koko keskikaista menee uusiksi mikäli myös huhuttu Kunyk lähtee pois. Vapaita suomisenttereitä taitaa olla ainakin tuo mainittu Palve, Joonas Nättinen, Hannes Björninen jne. Tiedä sitten kuinka realismia on ketään noista Ouluun saada.
Nättinen ja Palve varmaan. Molemmilla ura sopivasti laskusuunnassa, joten isolla palkkapussilla hakemaan vielä kerran rahat pois Kärpistä. Vähän vielä loukkaantumisia pitkin kautta ja tehot 5+10. Palkka 250k.

Nättinen on vielä se kuuluisa sentterilaituri, joten siitä yksi peruste lisää hankkia mies.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Mahdollisesti lähtevien pelaajien tilalle on hankittava yksilöitä, jotka tukevat kaikin tavoin pelisysteemiä. Pelikirja täytyy pistää nyt nopeammaksi. Kärppiä halutaan varmasti roolittaa ensi kauteen entistä paremmin, uusien pelaajien hankkiminen on tietyllä tapaa sitten haastavaakin. Lähtökohtaisesti uusien pelaajien vaihtuvuus halutaan räätälöidä uuteen pelisysteemiin kunnolla kiinni, ettei mahdollisia pelin sisäisiä murtumia myöhemmin tulisi. Suoraviivaisuutta, kovuutta ja taitoa on tilauksessa. Nyt on hyvä aika palata juurille, on ruettava töihin. Roolituspelaamisen pitää olla sementoituna Kärppien imagoon ja laatutekemiseen vahvemmin kuin koskaan.

Pelilliset systeemit räätälöidään pelaajia palvelevaksi, heidän vahvuuksiaan käyttäen. Nyt sitä ei olla nähty kuin näennäisesti kausien aikana. Miksi? Onko pelitapakin eksynyt mukavoitumisen alle!? Toki, valmennuksellisia turbulensseja on ollut, muttei se selitä esimerkiksi sitä, että Kärppien imago on saanut tahroja kilpeensä. Nyt arvot esiin. Ollaan oltu kyllä melko väritön jengi kaikin puolin.

Valmennuksella on - pelaajien kanssa - pelitavallisessa muutoksessa iso osa, ja siihen reagoidaan takuulla ja toivottavasti. Pakko. Yksinkertaiseen pelitapaan uudistaminen vie kuitenkin aikansa, eikä viisikkotyöskentelyn lainalaisuudet ole helppoja.

Pelitavallisen reagoinnin on kuitenkin tapahduttava modernimpaan, jotta Kärpät on jalkavampi ja kaksinkamppailukovempi ensi kaudella. Ongelmana on ollut viisikoiden liian suuret etäisyydet, niin hyökkäyksiin lähdöissä, kuin puolustuspelaamisessakin. Joukkueen työkalut eivät ole jossakin määrin eläneet pelin virtauksien mukana. Vapaamatkustajiakin on ollut liikaa jopa kentällisten sisällä. Taitoa on, mutta sielua ei. Kaikki tekeminen lähtee kuitenkin peliolosuhteista ja siihen reagoimisesta. Esimerkiksi kaksinkamppailupelaamiseen pyritään aina saamaan miesylivoima - tavalla tai toisella. Yksi tapa on mielestäni vaihtoehtoisen painottoman/painollisen puolen reagoiva miesylivoima ja prässi pelitavassa. Pelin sisäiset yksityiskohdat nousevat arvoonsa. Siihen tarvitaan luisteluvoimainen ja raamikas sakki jalkeille. Näin pääpiirteissään.
 

Redimor

Jäsen
Kaikki olettaa että nyt tulee pelitavallisia muutoksia, mutta entäpä jos näin ei kävisikään ja Late jatkaa samaa jarruttelua?
Ketä pelaajia silloin kaivattaisiin kokoonpanoon jotka osaavat jarrutella ja iskeä vastahyökkäyksistä suoria maaleja?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiivola ei tule jatkamaan Marjamäen Kärpissä. Voinee ruksia suunnitelmista ensi kauden osalta siis pois.
Tämä olisi varmastikin hyvä asia. Ei ollut Marjamäen haku ja näin saataisiin Tiivolan tilalle paremmin Marjamäen suunnitelmiin soveltuva sentteri.
Kemppainen pelannee ulkomailla ensi kaudella.
Toivottavasti jatkaa Kärpissä.
Uusiksi menee moni asia.
Tämä on selvä asia ja väistämätöntä.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Mahtava hahmotelma @kärpän_nahka lta. Tuossa on paljon hyviä ajatuksia ja myös vaihtoehtoja roolituksen suhteen. Matinmikko on vain menossa Ässiin ja Nyström onkin jatkamassa Färjestadissa. Puutiota on yhdistetty Pelicansiin.

Voisin jopa heittää sellaisen väitteen ja kissan pöydälle, että Manninen pois lukien yli kolmikymppisten kiintiö olisi täynnä. True, Kuokkanen, Puhakka, Carlsson, Heponiemi ym. ovat siinä mielessä loistavia nostoja, että he ovat menossa urallaan eteenpäin ja sitä ovat myös siinä parhaassa peli-iässä olevat kaverit, kuten jatkavat Turunen ja Björkqvist. Siinä on muutama kärppätaustainenkin mukana. (Kuokkanen toki pelannut jo vakituisesti NHL:ssäkin, mutta 25-vuotiaana kypsin versio on vielä näkemättä). Tällaiset kaverit revitään käsistä.

Palve olisi ajatuksena katastrofihaku, sillä kyseessä on juuri parhaat pelivuotensa pelannut, hieman ristiriitainenkin pelaaja, joka saattaa tulla vain hakemaan rahat pois. Tällä kaudella Kivistö on ollut eleetön kuin kivi (ei Karri). Myöskin Rundblad ja Kunyk ovat puolivillaisia hakuja ilman todellista kärppäsydäntä. Tiivola on niin ikään parhaassa peli-iässä, mutta palkkasoturi hänkin. Anttila on tässä kategoriassa täysi poikkeus ja voitontahto välittyy kaikesta. En tyrmää myöskään nostettua Gernatia. Joku Markus Hännikäinen ei tällä hetkellä sytyttäisi vain siksi, että on taustaa Marjamäen Jokereista ja Leijonista, ehkä juuri päinvastoin.

Näin yleisesti on ymmärrettävää, että parempien aikojen kärkipelaajia ja omia kasvatteja halutaan takaisin. Moni olisi lämpimästi tervetullut, kunhan kärppäsydäntä löytyy, kuten varmasti Donskoilla, Nutivaaralla ja Pokalla. Ruohomaalla, Kivihalmeella ja Koivistolla saattaa olla vielä paljonkin annettavaa, enkä tyrmää ajatusta, mutta löytyykö kärppäsydäntä vuosien jälkeen lyhyen stintin perusteella? Skeptinen olisin myös pitkään haaveillun Demersin nykypanoksen suhteen. Maxwellista ei olla enää onneksi puhuttu. Päättyneellä kaudella omia poikia ja paluumuuttajia vaivasi paha pöhöttyneisyys, joten kääntäisin jo monta uutta sivua myös haaveilun suhteen.

Oma kysymyksensä on tietysti valmennus, joka voi pilata freesimmänkin joukkueen.
 
Viimeksi muokattu:

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kaikki olettaa että nyt tulee pelitavallisia muutoksia, mutta entäpä jos näin ei kävisikään ja Late jatkaa samaa jarruttelua?
Ketä pelaajia silloin kaivattaisiin kokoonpanoon jotka osaavat jarrutella ja iskeä vastahyökkäyksistä suoria maaleja?
Ainakin tuosta Kalevan uutisesta sain sellaisen käsityksen, että Marjamäen opit pitää muuttua täysin (=pelitapa), joka olisi ns. ehto jatkamiselle.

En toki tiedä onko miten kirjoittajan omaa spekulaatiota.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko sentteriosasto (pl. Hyry) uusiksi? No, mikä ettei! Tässä tilanteessa runsas vaihtuvuus on vain hyvästä.

Vielä kun se tärkein, eli päävalmentaja vaihdetaan, niin olemme selvillä vesillä!

Joo, tiedän. #vainahojutut

Ainakin tuosta Kalevan uutisesta sain sellaisen käsityksen, että Marjamäen opit pitää muuttua täysin (=pelitapa), joka olisi ns. ehto jatkamiselle.

En toki tiedä onko miten kirjoittajan omaa spekulaatiota.
Sehän nyt on selvää, että paljon pitää muuttua myös Laten osalta tälläisen fiaskon jälkeen. Pelitapa, ja johtamisote näin ensinnäkin.

Syksy on tiukka paikka myös Marjamäelle. Jos homma lähtee luisumaan väärän suuntaan, niin potkut nostetaan varmasti tapetille.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainakin tuosta Kalevan uutisesta sain sellaisen käsityksen, että Marjamäen opit pitää muuttua täysin (=pelitapa), joka olisi ns. ehto jatkamiselle.

En toki tiedä onko miten kirjoittajan omaa spekulaatiota.
En ole tuota Kalevan juttua lukenut. Oliko niin, että kaksi isoa asiaa olivat: 1. Marjamäen tulee muuttua tai ulos sekä 2. sponsorit vaativat Ahoa ulos? Oliko jutussa suoria lainauksia esimerkiksi Virkkuselta, vai mitä toimittaja esitti väitteidensä tueksi? Ihan mielenkiinnosta, kuka oli jutun kirjoittanut?
 

Redimor

Jäsen
Ainakin tuosta Kalevan uutisesta sain sellaisen käsityksen, että Marjamäen opit pitää muuttua täysin (=pelitapa), joka olisi ns. ehto jatkamiselle.

En toki tiedä onko miten kirjoittajan omaa spekulaatiota.
Täysin kirjoittajan omaa hahmotelmaa koko juttu. Se mikä toteutuu riippuu rahoittajien viestistä seurajohdolle.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainakin tuosta Kalevan uutisesta sain sellaisen käsityksen, että Marjamäen opit pitää muuttua täysin (=pelitapa), joka olisi ns. ehto jatkamiselle.

En toki tiedä onko miten kirjoittajan omaa spekulaatiota.
Tuohan oli vain Wileniuksen omaa spekulointia. Toki uskon, ettei Wilenius ihan hatusta noita muutoksia olisi tempaissut, vaan taustalla on huhupuhetta sieltä ja toista täältä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole tuota Kalevan juttua lukenut. Oliko niin, että kaksi isoa asiaa olivat: 1. Marjamäen tulee muuttua tai ulos sekä 2. sponsorit vaativat Ahoa ulos? Oliko jutussa suoria lainauksia esimerkiksi Virkkuselta, vai mitä toimittaja esitti väitteidensä tueksi? Ihan mielenkiinnosta, kuka oli jutun kirjoittanut?
Kohta 1: "Jos – ja todennäköisesti kun – Marjamäki saa jatkaa pestissään, häneltä vaaditaan aitoa uudistumiskykyä. Kaiken täytyy muuttua pelitavasta ja ihmisjohtamisesta lähtien."

Kohta 2: "Paine muutoksille on valtava. Pelkkä uusittu strategiapläjäys tuskin uppoaa enää suurelle yleisölle. Vielä vähemmän se kelpaa joukolle merkittäviä yhteistyökumppaneita, jotka ovat asettaneet tukieurojensa ehdoksi henkilömuutokset organisaatiossa."

Teemu Wileniuksen tekstiä alusta loppuun, ei muiden kommentteja.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koko sentteriosasto (pl. Hyry) uusiksi? No, mikä ettei!
On tässä ainakin hyvät aihiot.

En tiedä oululaisten yleisestä mielipiteestä, mutta Hyry vakuutti ainakin allekirjoittaneen täydellisesti tämän kauden aikana. Tuli salaa kuolattua kaveria Lukkoon, mutta harmittavasti sopimusta vielä jäljellä.

Aivan eläin aloitusympyrässä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuohan oli vain Wileniuksen omaa spekulointia. Toki uskon, ettei Wilenius ihan hatusta noita muutoksia olisi tempaissut, vaan taustalla on huhupuhetta sieltä ja toista täältä.
Marjamäen suhteen Teemu varmastikin ajattelee vain loogisesti ja on päätynyt samaan päätelmään kuin valtaosa meistä.

Mitä tulee sponsorien painostukseen Ahon poispotkimiseksi, niin logiikka ei ole mielestäni enää yhtä pätevä.

Mutta joo, siis toimittajan omaa pohdintaa, kuten arvelin. Ei siinä, Teemu on ihan hyvä toimittaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös