Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 254 809
  • 6 355

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joku viisaampi voisi kertoa oliko Niemen ja Aaltosen sopimuksissa KHL-pykälää? Silloinhan ei euroja tipu Kärppien suuntaan.
Toki luotettava Iltalehti osasi kertoa, että Kärpät saa Niemen siirtymisestä korvausta. Aaltosesta ei mitään mainintaa kun sitä ei oltu huhuiltu muualle. Mutta luulisin, että siitäkin jotakin.
 

sinikettu

Jäsen
Aaltonen ei nyt niin kovan luokan pelaaja ole, ettäkö sopimusneuvotteluissa KHL-pykälä mikään automaatio olisi. Itsekin luulen, että jotain korvausta Kärpille tulee.

Jos oletetaan, että korvausrahat menisivät suoraan pelaajabudjettiin, niin kaiken järjen mukaan tulevalle kaudelle pitäisi olla jopa suurempi rahamäärä käytettäissä kuin aiemmille kausille. Vielä kun nämä flopit ja epäedulliset sopimukset (Glenn, Davis, Spang, Hirso, Huml...) on myös karistettu pois.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lisää vettä myllyyn kun Suikkaselle tuttu Seigo meni Lukkoon :D
Ei tosin hajuakaan onko edes kyselty.. Muistikuvat pelaajasta sen verran hatarat ettei osaa harmitellakaan ja turhaapa se harmittelu joka tapauksessa olisikin.
 

Fled45

Jäsen
Itse uskon että Aaltosella ja Niemellä varmasti muitakin ottajia olisi ollut aikoinaan sopimusneuvotteluita tehtäessä, että KHL-pykälä on pakko ollut antaa, mikäli kilpalaulannan on halunnut voittaa. Ja kun pelajaajien puolesta ammattilaiset nämä sopimukset hoitaa, niin eiköhän se ole ihan automatio että khl-pykälä vähänkään kovemman tason pelaajalle sopimukseen kirjataan.

Ja toiseksi, Edes Venäjällä ei olla enää niin avokätisiä, että noita sopimuksia ulos osteltaisiin, ellei kyseessä ole aivan huipputason pelaaja. Aaltonen ei tuota edusta. Ja Niemestä nyt varsinkaan mitään korvauksia on tulossa, Jokereilla ei todellakaan ole varaa ostella tappiokausien jälkeen ulos sopimuksia.
 

Fled45

Jäsen
Vähän muuten peloittaa tuo Kukkosen ja Pyörälän tilanne. Lähtivätkö MM-kisoihin tähtäimenään saada huippudiili ulkomaan kaukaloista? MM-kisa statuksella, mahdollisesti jopa mm-kultamitalistina varmasti sopimusneuvotteluissa on paremmat asetelmat isompiin rahoihin. En nyt 100varmasti muista, mutta eikö parina aiempana vuotena Kukkonen ja Pyörälä kieltäytyneet mm-kisoista? Pyörälä ainakin? Voihan syitä toki olla muitakin, kuten ihan vain halu menestyä, ystävyys kojon kanssa tai Lassella halu antaa nöyttöjä World Cupiin...

Toivottasti tämä teoria olisi väärässä, Pyörälän ja Kukkosen lähtiessä korttitornin alinkin rivi kaatuisi ja alusta aloittaminen olisi ensi kautta ajatellen liian myöhäistä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja Niemestä nyt varsinkaan mitään korvauksia on tulossa, Jokereilla ei todellakaan ole varaa ostella tappiokausien jälkeen ulos sopimuksia.

Vaikka kuulostatkin kovin varmalta niin ei näistä voi tietää ihan varmasti. Jokerit on saattanut päättää ostavansa Niemen ulos puolivälissä kautta, kun Niemi näytti vielä oikein hyvältä pelurilta. Jos mahdollinen purkuraha oli kohtuullinen (tyyliin 100-200 000) saatettiin Jokereissa ajatella, että Niemestä saataisiin silti hyvä vastine rahalle. Tuohon aikaan rahan käyttö saattoi olla muutenkin nykytilannetta löyhempää, kun uudet tappiolukemat eivät olleet varmistuneet. Vaan totta kai sekin on mahdollista, ettei mitään korvausta saada, en vain pitäisi sitä yhtä selvänä kuin sinä.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Ja Niemestä nyt varsinkaan mitään korvauksia on tulossa, Jokereilla ei todellakaan ole varaa ostella tappiokausien jälkeen ulos sopimuksia.
Meinaat, että sopimuspelaajia saa ilmaiseksi kun pyytää? :D Liigaseurat sopivat Jokereiden siirtyessä Venäjälle, että heille on tuplakorvaus normaalipykäliin verrattuna. Ja Jokereilla Rotenberg maksaa, joten mitä väliä?

Ja kyllä, siihen KHL-pykälään kirjoitetaan rahallinen kompensaatio Kärpille siirron tapahtuessa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki näkisin JMA:n mielelläni joukkueessa, mutta ymmärrän mikäli mies päätyy vaikkapa HIFK:iin. HIFK:lla on varaa ja luultavasti pokkaakin heittää liigatasolle posketon (esim. 350-400 000 euroa) tarjous ja on erittäin mahdollista, että Kärpille tuo sama summa ei edes riittäisi. Tässä joitain asioita, jotka voivat nostaa Kärppien hintalappua:

- JMA ilmeisesti viihtyy pk-seudulla ja hänen tyttöystävänsä opiskelee/työskentelee (?) siellä
- Aaltonen oli Kärpissä aika monien kannattajien sylkykuppina, kovin usein mielestäni turhaan
- Törmäsen vapauksia antava kiekko saattaa houkuttaa Aaltosta
- ehkä JMA kokee, että Kärpät on jo nähty ja tavallaan paluu pohjoiseen tuntuisi takapakilta uran suhteen

Aaltonen oli Kärpissä erittäin hyvä, mutta ei monien (ja minunkaan) mielestä ihan niin uskomaton kuin odotettiin. Tämän myötä ymmärrän, ellei Junno ole valmis uhraamaan esim. 400-450 000 euroa, mikäli tuo olisi summa jonka Aaltosen hankinta vaatisi. Samoin on mahdollista, että Junnoa ja Aho yrittävät vielä viritellä Nutia ja/tai Puljuakin ensi kauden joukkueeseen ja varovat tuhlaamasta koko palkkabudjettia liian aikaisin. Ennemmin minä käyttäisin 500 000 Puljuun (josta osa saataisiin sponssien kautta takaisin) kuin 400 000 Aaltoseen, jos näistä pitäisi valita.

Periaatteessa olen sitä mieltä, että Aaltosen ja Pesosen kaltaisiin pelaajiin kannattaa satsata melkoisesti, mutta kun en tiedä yksityiskohtia niin pitää vaan luottaa, että Aho ja Junno tietävät mitä tekevät.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Niemellä oli KHL-pykälä, itse asiassa ei ollut kaukana että olisi siirtynyt jo viime kesänä. Rahallista kompensaatiota, mitä tuo pykälä sisältää, ei tieto kerro.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Junno jo kerran sen "puolimilliä" makso JMA:lle. Ainakin verotietojen perusteella... Eiköhän juhis jää stadiin sen uuden beiben takia... Pesosellekkin olis varmaan vara maksaa mutta mitä järkeä...
 

Fled45

Jäsen
Kyllä varmasti saa, jos sopimuspelaajalma on pykälä siirtyä ulkomaille ilman rahallista korvausta. En tosin varmaksi osaa onko Niemellä tälläistä ollut, mutta mikäli ei ole niin agentin erottamisen harkitseminen voisi olla ihan paikallaan. Ottajia on kuitenkkn varmasti ollut niin paljon että tuommoisen pykälän neuvotteleminen tuskin on ollut työn takana. Varmaksi en osaa sanoa mutta koitan ihan maalaisjärjellä ajatella. Kuvitellaanpa kuinka tärkeää tuommoisen pykälän saaminen sopimukseen pelaajalle on. Ilman sitä useamman vuoden sopimusta tehtäessä pelaaja on vaarassa jäädä loukkuun, kuten pieneen rooliin, valmentajan epäsuosioon, palkkakuoppaan, muuten vain epämiellyttävään uuteen ympäristöön jos ei kaupungissa/joukkueessa viihdy yms.

Eikä se Rotenbergkään rahaa ihan huoletta jakele, miksi muuten Jokerit ei pystynyt esim. ensimmäisen kauden jälkeen pitämään avainpelaajistaan kiinni? Helsinki asuinpaikkana tuskin on ollut syynä, vaan siellä taustalla on ollut muut tekijät (lue: raha).

Noh tämä tästä, en jaksa enempää kirjoitella. Vihaan kirjoittamista.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä varmasti saa, jos sopimuspelaajalma on pykälä siirtyä ulkomaille ilman rahallista korvausta. En tosin varmaksi osaa onko Niemellä tälläistä ollut, mutta mikäli ei ole niin agentin erottamisen harkitseminen voisi olla ihan paikallaan.

Tässäkään totuus ei välttämättä ole musta tai valkoinen. Paljon riippuu myös purkurahan suuruudesta. Joku 100 000 euroa ei ole varmastikaan summa, joka estää pelaajan siirtymisen KHL:n puolelle. Kuitenkin se auttaa hieman liigaseuraa korvaajan etsimisessä. Eli jos kärjistetään ja vieläpä pahasti, voidaanko esimerkiksi 5000 euron purkusummaa pitää KHL-pykälänä :)
 

Fled45

Jäsen
Ei välttämättä estä, mutta vaikeuttaa ainakin. Ja tuo purkuraha on oikeastaan poissa vain pelaajan omasta palkasta. Ajatellaan, että seura on valmis investoimaan 500 000 euroa pelaajaan. Jos maksettavana on myös vaikkapa tuo mainitsemasi 100 000 euron purkuraha, palkaksi jää vain 400 000.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän muuten peloittaa tuo Kukkosen ja Pyörälän tilanne. Lähtivätkö MM-kisoihin tähtäimenään saada huippudiili ulkomaan kaukaloista? MM-kisa statuksella, mahdollisesti jopa mm-kultamitalistina varmasti sopimusneuvotteluissa on paremmat asetelmat isompiin rahoihin. En nyt 100varmasti muista, mutta eikö parina aiempana vuotena Kukkonen ja Pyörälä kieltäytyneet mm-kisoista? Pyörälä ainakin? Voihan syitä toki olla muitakin, kuten ihan vain halu menestyä, ystävyys kojon kanssa tai Lassella halu antaa nöyttöjä World Cupiin...
nääh

Kukkonen on ollut leijonien vakiokalustoa aina kun on ollut käytettävissä, loukkaantui viime kaudella liigan playoffeissa ja jätti loukkaantumisen takia MM-kisat väliin. Aiemmilta vuosilta niitä kisoja sitten löytyy senkin edestä. Pyörälä ei taas ole aina mahtunut leijonarosteriin, vaikka olisi kiinnostanut. Tänä vuonna kävi taas hyvä tuuri pelipaikan suhteen.

Ainakin Kukkonen on kehunut joissain haastatteluissa olevan suuri kunnia, että saa edustaa maatamme isoissa turnauksissa. Pyörälästäkin uskoisin samaa taustaa motiiveille.

Kukkonen sai sopimuksen Chicago Blackhawksiin ennen ensimmäistäkään pelattua MM-ottelua. Pyörälä on ollut myyvää kauppatavaraa ulkomailla suht vähäisellä maajoukkuekokemuksella. Junttila lähti ruotsiin ilman ensimmäisiäkään MM-kisoja, Puljujärvi on vaarallisen lähdellä lähtöä ison rapakon taakse vaikka miesten kisat jäävätkin väliin.

Ei noista maajoukkue-edustuksista kannata mitään yhtäläisyysmerkkejä vetää. Siellä mistä saa voita leivän päälle, niistä edustuksista ei välitetä pätkääkään.Lähtevät jos lähtevät, kisoilla tai ilman. Siihen asti on syytä uskoa, että kunnioittavat sopimustaan ja me kannattajat saamme nauttia pelillisestä annista vielä muutaman vuoden verran.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Jalonen ensi kaudeksi Berniin ja Kukkonen & Pyörälä kisamiehistöön,,, kyllähän tuosta on helppo laskea salaliittoteorioita.

Toisaalta sheriffi saapuu Kärppien koutsiksi ja tuskin tulee tänne pelleilemään. Vittuako täällä nillitellään, kausi kun alkaa niin sitten mennään. Toivon mukaan joukkueella, jonka rinnassa sykkii se Kärppäsydän, nimistä viis.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jalonen ensi kaudeksi Berniin ja Kukkonen & Pyörälä kisamiehistöön,,, kyllähän tuosta on helppo laskea salaliittoteorioita.
Niin no, toisaalta nyt on kahtena aiempanakin keväänä heitelty ilmaan näitä juttuja joiden mukaan "Pyörälä on käyttämässä ulkomaanoptiotaan", joo ei ole näkynyt. Enkä usko että enää lähtee, eiköhän tuo ole ulkomaan keikkansa jo heittänyt. Sveitsistä toki voisi saada vielä vähän kovempaa liksaa mitä Kärpistä, mutta ei tuo ihan nälkäpalkalla pelaa Kärpissäkään. Ja hyvä niin, koska kyllähän Pyörälä joka euron arvoinen mitä vaan maksaa.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Nooh, jotenkin on sellainen kutina, että Mäenalanen on ensi kaudella iso pelaaja, ei vain Kärpissä, vaan liigassa. Saanut aika rauhassa kasvaa taustalla ja nyt alakais sitten olla aika......
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ja pakistoon etsitään vielä yhtä pelaajaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Missähän fantasiamaailmassa siellä Urheilukadulla eletään jos kuvitellaan että tuo kolmikko ei lähtisi.
No varmaksihan sitä ei voi vielä kukaan sanoa ennenkuin poikien NHL-seurat asioista tiedottavat. Tai no Puljujärvellähän ei sitä seuraa vielä edes ole. Ei Suikkanenkaan voi rueta mitään sellaista puhumaan että "joo nyt ku nää lähtee niin tulee tämmösiä tlalle", koska mitään varmaa ei ole ennenkuin niin ilmoitetaan.

Toki tuon kolmikon lähtö on suunnilleen 99% varmaa (jätän 1%:n sille että Nutivaara jostain ihme syystä vielä pelaisi kauden täällä), joten siksi Suikkanenkin voi suht varmana puhua siitä että kovia ukkoja on tulossa mukaan. Ja onhan niitä jo tullutkin, Heshka ja Rynnäs on kuitenkin liigaan ihan kärkijätkiä.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
No varmaksihan sitä ei voi vielä kukaan sanoa ennenkuin poikien NHL-seurat asioista tiedottavat. Tai no Puljujärvellähän ei sitä seuraa vielä edes ole. Ei Suikkanenkaan voi rueta mitään sellaista puhumaan että "joo nyt ku nää lähtee niin tulee tämmösiä tlalle", koska mitään varmaa ei ole ennenkuin niin ilmoitetaan.

Toki tuon kolmikon lähtö on suunnilleen 99% varmaa (jätän 1%:n sille että Nutivaara jostain ihme syystä vielä pelaisi kauden täällä), joten siksi Suikkanenkin voi suht varmana puhua siitä että kovia ukkoja on tulossa mukaan. Ja onhan niitä jo tullutkin, Heshka ja Rynnäs on kuitenkin liigaan ihan kärkijätkiä.

Joo vaan meinaako ne alkaa niitä kärkijätkiä etsiä vasta kun noiden poikien mailat on Amerikan koneessa? Pari kovaa hankintaa on puolustukseen ja maalivahtiosastolle tehty, mutta eipä se lämmitä kun edellisen kauden runkosarjan pistetilaston 12 kärkihyökkääjästä yksi on jäämässä Ouluun. Ja onhan hänelläkin toki Sveitsin optio eli sekään ei ole varmaa.

Kuusi kovaa hyökkääjähankintaa jo lämmittäisi. Nyt ei ole yhtään. Lisäksi pitää muistaa, että puolustukseen on hankittu myös yksi selvä heikennys.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Runkosarjassa Kärppien hyökkääjät tekivät yhteensä 360 pistettä. 61 pisteen tekijät jatkavat Oulussa, ja näistäkin 32 teki Pyörälä. Siinä saa Mäenalaset ja kumppanit tehdä läpimurron ihan MM-kisapelaajiksi asti, jotta ensi kaudella pelattaisiin suorasta playoff-paikasta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joo vaan meinaako ne alkaa niitä kärkijätkiä etsiä vasta kun noiden poikien mailat on Amerikan koneessa? Pari kovaa hankintaa on puolustukseen ja maalivahtiosastolle tehty, mutta eipä se lämmitä kun edellisen kauden runkosarjan pistetilaston 12 kärkihyökkääjästä yksi on jäämässä Ouluun. Ja onhan hänelläkin toki Sveitsin optio eli sekään ei ole varmaa.

Kuusi kovaa hyökkääjähankintaa jo lämmittäisi. Nyt ei ole yhtään. Lisäksi pitää muistaa, että puolustukseen on hankittu myös yksi selvä heikennys.
Kyllä mä uskoisin että hankintoja on jo tehty, mutta syystä tai toisesta niitä ei ole vielä julkaistu. Kyllähän se kuitenkin on aikalailla saletti homma että Aho ja Pulju lähtee pois, joten kyllä niiden varalle on jotain keksitty.

Jos Mikkolaa tarkoitat puolustuksen heikennyksellä, niin mikäli tulee Pentikäisen tilalle niin ei siinä ainakaan huonompaan suuntaan mennä. En minäkään Mikkolasta niin välitä, mutta välillä dissaaminenkin menee vähän överiksi. Kärppien palstaa lukiessa tuntuu kuin välillä oltaisiin maajoukkueen osiossa, korvataan vaan Lasse Kukkosen nimi Ilkka Mikkolalla.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Jos Mikkolaa tarkoitat puolustuksen heikennyksellä, niin mikäli tulee Pentikäisen tilalle niin ei siinä ainakaan huonompaan suuntaan mennä.

En usko sekuntiakaan, että Mikkola tulee pelaamaan runkosarjan yhdeksän ja puolen minuutin peliaikakeskiarvolla, joten voidaan jo sanoa että ei tule Pentikäisen tilalle. Ja jokainen sekunti yli tuon on Mikkolalle liikaa. Varmasti pelaa jossain vaiheessa myös ylivoimaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös