Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 458
  • 2 548

sinikettu

Jäsen
Itse näen, että maalivahdilla on todella suuri merkitys pudotuspeleissä...
Henkilökohtaisesti toivon, että Rajaniemi tekee Karhuset ja loistaa silloin, kun eniten tarvitaan. Kaikki eväät siihen on olemassa. Ilman "voittavaa" maalivahtia ei mikään joukkue keväällä pärjää, ei edes Käsrpät, se on fakta.
Toki maalivahti vaikuttaa pudotuspeleissä menestymiseen. Mutta mielestäni voittava maalivahti on todella huono kuvaus asialle. Sanotaanko, että kysessä on ehkäpä eräänlainen myytti. Jotkut maalivahdit ovat parempia, jotkut huonompia. Huippumaalivahti on suuri etu, mutta ei se nyt niin hirveän suuri ole verrattuna vaikkapa ylemmän keskitason maalivahtiin. Lukolla on Liigan paras maalivahti, mutta siltikin se kolkuttelee säälipleijarien rajaa. Hpk:lla oli viime vuonna Liigan top-2 maalivahti, mutta se ei siltikään päässyt edes säälipleijareihin. Olen itse asiassa sitä mieltä, että heikommilla pelaajamateriaaleilla operoivat joukkueet ovat suurimmin riippuvaisia hyvästä maalivahtipelistä. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että hyvällä materiaalilla ja joukkuepelillä on jokseenkin helppo kompensoida keskitason maalivahdin heikkouksia verrattuna huippuveskareihin.

Viime vuonna Kärpillä ei missään nimessä ollut "voittavaa maalivahtia". Itse asiassa väitän, että Kärpillä oli välieräjoukkueiden huonoin maalivahtipeli. Samoin toissakauden Tappara-sarjassa Karhusen kova vire katkesi siihen paikkaan. Rynnäs ja Karhunen taisivat pelata lopun sarjan lähestulkoon vuorotellen, mutta silloinkaan ei Kärppien maalivahtipeli (muistaakseni) ollut samaa tasoa kuin Metsolan työskentely. Se ei kuitenkaan ole asian ydin. Jos joukkueen peli on kuosissa, keskitason maalivahdilla on mahdollista mennä päätyyn. Kannattaa muistaa, että top-3 molareita voi olla liigassa vain kolme kappaletta. Ellei kyseessä ole oikeasti todella poikkeuksellinen tapaus á la Raanta, niin huippuveskarin ja keskitason maalivahdi ero ei pitkässä juoksussa niin suuri tekijä ole, kun mitä monesti kuulee väitettävän. Liigassa on niin kova maalivahtien taso, etteivät erot loppuviimein niin suuria ole. Ja jos ovatkin tiettyinä kausina, niin NHL tai KHL vievät kuitenkin tähtimaalivahdit pois seuraavana kautena.

Sanotaanko näin, että oikeasti huonolla maalivahtipelillä on mahdotonta pärjätä pudotuspeleissä. Kärpillä ei ole oikeasti huonoja maalivahteja. Mielestäni molemmat Kärppien veskat ovat lähtökohtaisesti keskitasoa tai ylempää keskitasoa Liigassa. Kun ylipäänsä katsoo viime vuosien menestyjiä, niin en ainakaan itse kykene hahmottamaan, että menestymisen välttämätön tukipilari olisi ollut huipputason maalivahtipeli. Keskitason maalivahtipelillä on viety monia mitaleita ja mestaruuksia. Tuomas Tarkki on yksi esimerkki keskitason tai ylemmän keskitason "voittavasta" maalivahdista. Ei mies ole koskaan mikään huippu ollut, mutta perusvarma torjuja, ja menestystä on siltikin tullut.

Yksi surkeimmista lätkälausahduksista on "paremman maalivahdin joukkue voittaa aina". Korrektimpi versio olisi "paremman joukkueen maalivahdilla on paremmat tilastot".

Mainittakoon vielä, että esimerkiksi Hifkin maalivahdeilla ei ole kovinkaan kummoisemmat tilastot kuin Kärppienkään vastaavilla.

Ottaisin toki Kärppiin Liigan parhaan maalivahdin minä hetkenä hyvänsä, mutta aina se ei vaan ole mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Hilli on maalivahtivelho ja Kärpät on päätynyt tuohon kaksikkoon, niin pitäisköhän meillä vaan luottaa siihen. En sillä, ettei kriittinen saisi olla, mutta onhan tämä vähän kornia kun epäillään miehen kykyjä ennakkoon. Mitenkä olisi, jos tiistain jälkeen pohdittaisiin sitä enemmän. Silloin on ensimmäinen todellinen testi. Tähän asti Aittokallio on meidät vienyt ja yksi peli on jäljellä. Myös liigatilastot ovat vähintään kohtuulliset ja joukkue on sarjan keulilla yhdessä HIFK:n kanssa.
 

sinikettu

Jäsen
Tehdäänpä uusi posti, ettei tule liian pitkäksi edellinen. Yksi hyvä esimerkki oli toissavuotinen (vai viimevuotinenko?) playoff-sarja Saipaa vastaan. Silloin Markkanen Saipan maalissa oli aivan maaginen tuossa sarjassa ja piti Saipaa lähestulkoon yksin taistelussa useassa ottelussa. Mielestäni Saipa nokitti tuolloin Kärpät maalivahtipelissä, mutta ei Saipalla loppuviimein ollut juurikaan mahdollisuutta jatkoon Kärppiä vastaan. Syy oli yksinkertaisesti se, ettei Kärpät tiiviin viisikkopelinsä avulla päästänyt Saipaa maalintekopaikoille juuri ollenkaan samalla kun loi itse huomattavasti suuremman määrän vastaavia.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Pitkänen ja Rajaniemi. Maalivahtiosastolla kaksi nuorta kaveria. Aittokallio rapakko statuksella ja Raju Lahdesta. Kuulostaa hurjalta mutta uskon kilpailuun ja kahden nuoren miehen haluun nousta esiin. Toinen nousee varmasti esiin.

Pitkänen Joni. Nähty Kärppäpaidassa. Huomenna pukee kärppäpaidan pitkästä aikaa. Odotukset kovat.

Rosteri on kova, risaset kuntoon ja metsästämään.....
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Viime vuonna Kärpillä ei missään nimessä ollut "voittavaa maalivahtia". Itse asiassa väitän, että Kärpillä oli välieräjoukkueiden huonoin maalivahtipeli.
Väittäisin kyllä että JYPin veskaripeli oli vielä huonompaa. Siis nimenomaan kun tarkastellaan välierien otteita. Siellä vanhempi Tarkki kuitenkin käytännössä lahjoitti pari Oulun matsia imuroinneillaan Kärpille. Mutta siinä olet kyllä oikeassa, että Kärpät kyllä kykeni hyvin voittamaan mestaruuden viime kaudellakin ilman "voittavaa maalivahtia". Paljonhan siinä on kiinni myös koko joukkueen puolustuspelistä, ja tämä paketti on kyllä Kärpillä kasassa.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Ei mestarijoukkue parasta veskaria tarvitse, mutta kyllä Maametin pointti siitä, että joukkueen on luotettava maalivahtiinsa, on ihan pätevä. Kyllä kai kaikki edelleen muistamme kevään 2006 välierät, ja kuinka Kärppien pelirohkeus romahti muutoin selvästi heikompia Ässiä vastaan, kun pitikin pelata Niken sijaan Pietilän edessä. Siihen valui se viiden mestaruuden putki...

Onko tuostakin jo 10 vuotta? Helvetti! No ei sen väliä. Erkki - sut saadaan vielä.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
KalPa pelin esityksellä ei taida kymmenen maalin tappiokaan olla mahdoton CHL-finaalissa. Aivan järkyttävän epätasaista on Kärppien tekeminen. Taas pariin viime peliin ei olla maalille ajettu kertaakaan.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
KalPa pelin esityksellä ei taida kymmenen maalin tappiokaan olla mahdoton CHL-finaalissa. Aivan järkyttävän epätasaista on Kärppien tekeminen. Taas pariin viime peliin ei olla maalille ajettu kertaakaan.

Paitsi Huml. Tuntuu olevan ainut hyökkääjä, joka ajaa maalille. Harmi vain, että ketjutovereina toimivat puukädet.
 

sinikettu

Jäsen
Hankalaksi menee homma runkosarjan osalta. Sijat 1-3 näyttävät olevan vielä täysin avoimet, sillä Jyp jatkaa huimaa virettään. CHL-finaalin jälkeen on ehkä se kovin paikka Kärpille, mikäli ykkössijaa yrittää vielä tavoitella. Kaksi peliä putkeen Sportia vasaan ja muutaman päivän päästä siitä KooKoo raksilassa. Noista otteluista pitäisi ottaa tasan tarkkaan yhdeksän pistettä. Kakkos- tai kolmossija runkosarjassa vaikeuttaisi asioita pudotuspeliä ajatellen huomattavasti. Sieltä voi ihan hyvin tulla puolivälierissä vastaan Lukko, Tappara tai TPS. Voitolla tulisi todennäköisesti Kalpa tai Pelicans.

Tepsillä alkaa olemaan suht kova hyökkäys, mutta joukkue ei vakuuta ainakaan minua millään tasolla. Mutta vaikka Lukolla ja Tapparalla onkin vähän heikommin mennyt, niin molemmilla joukkueilla löytyy rutkasti potentiaalia ja ehkä vähän playoffmaiset joukkueet, jotenpa niitä pitäisi keinolla millä hyvänsä välttää puolivälierissä.
 
Viimeksi muokattu:

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Ei ollut KalPa-peli kaunista. Kaksinkamppailuja hävittiin liikaa ja savolaistiimi pääsi aika helponnäköisesti Kärppä-alueelle vaikkei parhaille laukaisupaikoille. Taitaa olla hyvä, että kohta ajatukset saadaan pois CHL:stä ja keskityttyä liigaan.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Milloinhan meillä on taas sellainen maalivahti, joka omilla otteillaan voittaisi pelin silloin tällöin. No, Rajaniemi on kyllä hemmetin hyvin pelannut, mutta kevät näyttää millä tasolla pystyy pelaamaan.
Tuon puolustuksen taakse kun saisi Kilpeläisen/Husson/Zapolskin tasoisen veskarin, voisi kannun kantaa jo Ouluun.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
KalPa pelin esityksellä ei taida kymmenen maalin tappiokaan olla mahdoton CHL-finaalissa. Aivan järkyttävän epätasaista on Kärppien tekeminen. Taas pariin viime peliin ei olla maalille ajettu kertaakaan.

Voit olla varma että palaan vittuilemaan sulle, jos Kärpät häviää vain yhdeksällä maalilla tiistaina. Kiva toki nähdä pitkästä aikaa.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Hankalaksi menee homma runkosarjan osalta. Sijat 1-3 näyttävät olevan vielä täysin avoimet, sillä Jyp jatkaa huimaa virettään. CHL-finaalin jälkeen on ehkä se kovin paikka Kärpille, mikäli ykkössijaa yrittää vielä tavoitella. Kaksi peliä putkeen Sportia vasaan ja muutaman päivän päästä siitä KooKoo raksilassa. Noista otteluista pitäisi ottaa tasan tarkkaan yhdeksän pistettä. Kakkos- tai kolmossija runkosarjassa vaikeuttaisi asioita pudotuspeliä ajatellen huomattavasti. Sieltä voi ihan hyvin tulla puolivälierissä vastaan Lukko, Tappara tai TPS.
Tästä ihan samaa mieltä. Olen myös sitä mieltä, että kahden parhaan joukossa pitäisi ehdottomasti pysyä, sillä tämä takaisi ainakin välieriin asti varmasti kotiedun. Kukaan ei varmaan voi kahden viime kauden trillerien perusteella kiistää tämän edun merkitystä. Tällä hetkellä ollaan tosin haastajia, HIFK ja JYP ajavat meitä lujempaa. Onneksi juuri nämäkin joukkueet kohdataan vielä runkosarjassa, jolloin voidaan nopeasti parannella asemia.

Uskon, että Kärppien otteet paranevat vielä CHL:n finaalin jälkeen, kun keskittyminen siirtyy täysipainoisesti Liigaan. Kyllä se varmasti tänäänkin oli jokaisella pelaajalla alitajunnassa, että tiistaina se oikea peli vasta on, vaikka siitä ei mediassa paljon puhella. Ammattiurheilijoita he toki ovat, mutta silti ihmisiä.

P.S. Ei paljon paina tällaiset matsit CHL-matsien rinnalla. Kalpalle tietysti kaikki kunnia ja Patrick "helvetin" Davisille. Kohti ISOA UNELMAA!
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Ei jumalauta, mitä juttua täällä saa jälleen lukea.

Kyseinen jätkähän on täysitrolli, mutta pääsi kyllä spontaani naurunpyrskähdys, kun luin kyseisen viestin Frölundan juuri hävittyä kolmannen pelinsä putkeen.

Kärpillä ei ole mitään hätää. Ei Liigassa, eikä CHL:ssä. Henkilökohtaisesti minua hieman epäilyttää maalivahtien taso, mutta en ole nähnyt yhtään peliä Rajaniemeltä, joten en itsekään luota omiin arvioihini maalivahtipelistä. Pitkänen vielä puolsutuksen vahvistukseksi, niin kyllä mestaruusjuna on edelleen raiteilla, molemmissa sarjoissa.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hakanpää ja Pentikäinen alakertana ei tartte kyl odotella juuri mitään ihmeitä viisikolta. Ei toki varmaan mitää hazardejakaan. Nutivaara takaisin ja Pitkäselle tuntumaa, niin onhan tuo aika kova.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
En laittaisi kauheana pahaksi, vaikka tuohon hyökkäykseen hankittaisiin vielä maalintekovoimaa. Sitä ei nyt vaan ole aivan tarpeeksi. Vaihdossa voi luopua vaikka välittömästi Ikosesta ja / tai Humlista.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Toivottavasti Suikkanen katsoi eilistä peliä sillä silmällä, että keiden pelaajien taso ei vaan enään riitä, ainakaan kansainvälisellä tasolla tai edes kotoisessa liigassa. Hyvältähän tämä jo vaikuttaa, että Humille ja Masuhrille ei ole tehty jatkosopimusta. Ikoselle antaisin vielä tsäänssin ja kokeilisin vielä ensi kaudella. Kaveri on kuitenkin vielä nuori ja suht lupaava, joten se breikkaus voi tulla kaudella millä hyvänsä.
Mutta kuten @GT tuossa jo mainitsikin, niin kyllähän Kärpät sen "kliinisenviimeistelijän" vielä tarvitisisi, mutta valitettavasti noita maaliruiskuja ei enään tässä vaiheessa kautta hirveesti enään ole vapaana.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kyllä minäkin edelleen näen Ikosessa paljon potentiaalia, ja kyllähän kaveri väläyttelee. Valitettavan paljon on toki myös varjojen mailla eikä esimerkiksi muutaman edellisen liigaottelun otteen Niemen ja Ahon rinnalla ole olleet kauhean mairittelevia. Silti eilenkin Ikoselta nähtiin muutama hyvä suoritus hyökkäysalueella (näkyvimpänä syöttö Humlin avopaikkaan toisessa erässä), mikä oli moninverroin enemmän kuin esim. Miro Aaltosella. Kaikean kaikkiaan Aaltonen nimenomaan on itselle ollut näistä kahdesta ehkä jopa pettymys, vaikka onkin hyvin tehnyt pisteitä kauden aikana, mutta on kuitenkin yllättävän kaukana vielä tähtitasosta edes liigatasolla.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Frölunda-peli antoi paljon mietittävää, myös hyökkäyksen riittävyyden puolesta. Nyt kun olen useamman pelin nähnyt Hirsoltakin niin en yhtään ihmettele miksi mies ei ole urallaan mitään voittanut. Pakko sanoa että kroppaa pitäisi laittaa likoon huomattavasti enemmän, sen sijaan Hirso hiihtelee koko ajan juuri sopivasti tilanteiden ulkopuolella.

Vielä olisi aikaa tehdä liikkuja ennen siirtotakarajaa, se vain tarkoittaisi myös sitä että olisi pakko pistää pelaajia ulos.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kyllä minäkin edelleen näen Ikosessa paljon potentiaalia, ja kyllähän kaveri väläyttelee.

Samoin - Tuntuu, että iso osa unohtaa, että Ikonen on pirun nuori. Nuorempi kuin esim Mäenalainen, ja Ahon sekä Puljujärven jälkeen kolmanneksi nuori vakiokokoonpanon pelaajista. Toki Ikosella on jo maileja alla paljon ikäisekseen liigassa, mutta uskon, että upsidea on vielä paljon.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Toivottavasti Suikkanen katsoi eilistä peliä sillä silmällä, että keiden pelaajien taso ei vaan enään riitä, ainakaan kansainvälisellä tasolla tai edes kotoisessa liigassa. Hyvältähän tämä jo vaikuttaa, että Humille ja Masuhrille ei ole tehty jatkosopimusta. Ikoselle antaisin vielä tsäänssin ja kokeilisin vielä ensi kaudella. Kaveri on kuitenkin vielä nuori ja suht lupaava, joten se breikkaus voi tulla kaudella millä hyvänsä.
Mutta kuten @GT tuossa jo mainitsikin, niin kyllähän Kärpät sen "kliinisenviimeistelijän" vielä tarvitisisi, mutta valitettavasti noita maaliruiskuja ei enään tässä vaiheessa kautta hirveesti enään ole vapaana.

Suikkasen kaudella ei olla mitalipeleissä CHL-peleissä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suikkasen kaudella ei olla mitalipeleissä CHL-peleissä.
Eipä tuolla CHL:ssä pelatakaan kuin yksi mitalipeli, ja se on finaali. Paha sanoa miten homma lähtee kehittymään, eli riittääkö taso ensi vuonna miten pitkälle, ja paljon on kiinni siitäkin millaisen jengin Kaitsu saa alleen.
 

Zinetula

Jäsen
Samoin - Tuntuu, että iso osa unohtaa, että Ikonen on pirun nuori. Nuorempi kuin esim Mäenalainen, ja Ahon sekä Puljujärven jälkeen kolmanneksi nuori vakiokokoonpanon pelaajista. Toki Ikosella on jo maileja alla paljon ikäisekseen liigassa, mutta uskon, että upsidea on vielä paljon.
Samaa mieltä myös täällä Ikosesta, jota dissataan tarpeettomasti. Oli vielä vuosi sitten U20-kisoissa ja täällä muutamat ovat verranneet häntä 5 vuotta vanhempaan Joonas Komulaiseen. Aika reilua. Ikonen kuitenkin pelaa keskiarvolla (60 ottelun kaudessa) 11+25=36 kautta, mikä on 14 min. peliaikavastuulla varsin kohtalainen tulos. On rightin mailaa ja paljon hyviä taitoelementtejä, mitkä vaatii aikaa ja harjoittelua kypsyäkseen kukkaansa. Ei se joku Kristian Kuuselakaan (saman kokoinen) ole sormia napsauttamalla päässyt tuohon tilanteeseen. Ikonen tarvitsee vielä treeniä ja mm. laukausta ja fysiikkaa pitää kehittää, mutta kukkaan puhkeaminen voi tapahtua yllättävänkin äkkiä kun roolit ja ketju loksahtaa kohdalleen. Hyvä joukkue tarvitsee erityyppisiä osaajia.
 

sinikettu

Jäsen
Kun tuota Kärppien puolustusta katseli eilen, niin en menisi vielä laittamaan vakiokokoonpanoa lukkoon pudotuspelejä varten. Esimerkiksi Hakanpää oli todella surkea omassa päässä. Jos tuossa on se Hakanpää, joka kovissa peleissä kentälle luistelee, niin katsomon puolelta itsensä keväällä löytää. Niemelä saattaa vetää ihan helposti ohi isokokoisena ja luisteluvoimaisena peruspakkina. Jopa Pentikäinenkin saattaisi vetää paremmin kaukalon puolella. Tämä siis olettaen, että Pitkäsestä saadaan vakiokokoonpanon pelaaja.

Toinen silmille pistävä pelaaja on Aittokallio. Hyvin näyttää edelleenkin kulkevan CHL:ssa, vaikka vastustaja on paria kertaluokkaa kovempi kuin Liigassa. Kevään pelejä silmällä pitäen lupailee ihan hyvää.

Mielestäni Ikosessa on vähän se ongelma, että ennen kautta sille paikalle odotettiin kovan luokan maalintekijälaituria. Ei Ikonen sanalla sanoen huonosti ole pelannut, mutta vähän liikaa vaikuttaa 2-3 kentän täytemieheltä, joka pystyy kaukalossa hommansa hoitamaan, mutta jolta puuttuu kärkiosaaminen. Miksihän muuten Aaltonen ja Ikonen erotettiin heti alkukaudesta? Taisivat ainakin silloin pelata hyvin yhteen. Hirso vielä keskelle, niin saisivat blöössin pojat keskenään maalia juonia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös