Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 634
  • 2 548

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...Toinen vaihtoehto on, että kun jo etukäteen tiedettiin sentteripelin armoton kapeus kauteen lähdettäessä, nyt haetaan lisää variaatioita sille sektorille. Pirnes palaa lähiaikoina, mutta Kalapudas ei pärjää Liigassa sentterinä. Tämä siirto helpottaa ehkä myös Keräsen siirtoa laitaan.

Rekosesta nyt ei ole mitään hyötyä , kun ei kerran ollut Sportissakaan. Olisihan tuonne voitu hankkia ihan kunnon pelimies.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En keksi muuta selitystä kuin sen, että Aaltonen halutaan pelaamaan laitaan hinnalla millä hyvänsä. Luotto Kalapudakseen näemmä on kuitenkin vielä aika heikko. Rekonen on vähän kokeneempi niin Liiga- kuin Mestiskentilläkin.

Vähän kyllä ärsyttää tämmöinen liioitellun safetyn pelaaminen loukkaantumisissakin. Vai mitenköhän esimerkiksi tuo Hovisen tuurauskeikka meni noin omasta mielestä? Penkillä olisi ollut sama istuttaa jotain junioria ja varmaan nuo kolme imaisua yhteen erään olisi junnulta onnistunut myös.

Joskus toki nämä haut onnistuukin, kuten silloin kun Lada tuli paikkaamaan Masuhria. Nyt ei vaan tainnut Rekosta kummempaa prospektia olla vapaana. Saattaahan se tulla tänne vaan seuraamaan pelejä katsomosta.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Rekosen hankinta kertoo mielestäni siitä, että joukkueessa on isompi paniikki päällä kuin moni uskookaan. Yleensä, kun ollaan epävarmoja, etsitään kaikenlaisia ratkaisuja mieluummin kuin annetaan mahdollisuus sille omalle junnulle. Tai sitten Marjamäki on analysoinut, ettei Kestilän tai Pekkalan taso riitä Liigaan.

Toinen vaihtoehto on, että kun jo etukäteen tiedettiin sentteripelin armoton kapeus kauteen lähdettäessä, nyt haetaan lisää variaatioita sille sektorille. Pirnes palaa lähiaikoina, mutta Kalapudas ei pärjää Liigassa sentterinä. Tämä siirto helpottaa ehkä myös Keräsen siirtoa laitaan.

Paniikkiin en usko, koska voittoja tulee ja peli kulkee niin liigassa kuin CHL:ssä. Paniikin oireista kertoo selänsuoristamiset ja turhautumiset.

Uskon, että junnukaartiin halutaan luoda armoton sisäinen kilpailutilanne. Sitä en osaa sanoa, onko Rekosen hankinta jo ylimitoitettu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalapudas ei ehkä ole liigan eliittiä, mutta Rekonen on auttamatta mestistasoa. Mielestäni Kestilä on monella alueella Rekosta parempi - toki en ole nähnyt Rekosta kentällä vuoteen. Kummoisesti taso on tuskin noussut kun on Sportin ylijäämäpelaaja.
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Olis mukava kuulla Marjamäen perustelut tälle hankinnalle. Pieneksi toviksi tosin tulee mutta kyllä tuo ruutu ois pitänyt antaa omalle juniorille. Katsoin viime sunnuntaina a junnujen pelin niin siellä Vartiainen vaikutti ihan pelimieheltä. Voi olla ettei fysiikka ja kamppailuvoima riitä liigatasolle mutta kädet ja jalat tikkasi lupaavasti. Näitä kavereitakin voisi ihan hyvin kokeilla pikku rooleissa edustuksessa.

Nevöhööd Rekosen hankintaa en ymmärrä kertakaikkiaan ollenkaan.
 
H

Hidas_ja_kankea

En näe paniikkiratkaisuna. Haetaan pelkästään varmuutta peliruuhkaan, kun kaksi CHL-peliä vielä lisäksi osuu lainakaudelle. Mikäs oli takaraja CHL-kelpoisuuteen?

Omat hyökkääjät ovat rotaatiossa korkeammalla arvoasteikossa. Saas nähdä pelaako edes Hovisen minuutteja. Sitten keväämällä tehdään tutuksi käyneet liikkeet siirtomarkkinoilla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En minä kyllä hirveästi tällaisesta tykkää; ensin Pentikäinen, nyt Rekonen, hyi! Omia poikia suosisin mielummin, tai sitten kunnon ukkoa sisään.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kannattaisiko tuota ylivoimaa joko harjoitella tai tehdä ketjumuutoksia tai jotain? Ollut suhteelisen luokatonta. Silmiin on myös pistänyt kentälliset: toisessa yv:ssä 3 rightin puolen kaveria, ja toisessa 0. Toisessa ylivoimassa siis Puljujärvi, Masuhr sekä Ikonen.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Antti Mäkilä tai Mika Halava eivät ilmeisesti olleet saatavilla?
 

Zinetula

Jäsen
Kestilälle tekee hyvää iso rooli Hokissa, ei ole osoittanut enää muutamassa viime pelissä harkkapelien potentiaalia. Anttila ja Pekkala eivät ole tämän kauden satsauksia miesten edustuksen osalta ja he kehittyvät parhaiten A:ssa. Näen Rekosen tällä hetkellä hankintana, mitä kokeillaan mahdollista vuodenvaihdetta ajatellen, kun silloin 2-3 pelaajaa on U20 maajoukkueen leirityksessä ja kisoissa. Nyt kun on tilaa Junttilan ja osin Pirneksen poissaollessa, niin tämä on ihan win-win tilanne sekä Kärpille että nuorisomaajoukkueet kolunneelle Rekoselle. Ja taatusti ei tule iso hintalappu.

Tämä ja Pentikäisen hankinta kertonevat, että ajat ovat tiukkoja ja mieluummin Kärpätkin kokeilee halvempia ratkaisuja tuuraajia, pelipaikkojen kilpailutusta tai ylimääräisen pelaajan hankkimista ajatellen. Ja kuten sataan kertaan tällä palstalla todettua, niin ei ne kovalla mekastuksella hankitut Deschamps, paluumuuttaja Haataja, Davis, Glenn ja Spang olleet mitään superheroja. Vastaavasti tälläkin palstalla kovasti huutia saanut Ikonen on ollut ihan parhaita pelaajiamme tähän asti. Itsellä täysi luotto joukkueenjohdon tekemiseen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Henk.koht. olin jo kesällä sitä mieltä, että Kärppien hyökkäys on liian kapea materiaaliltaan ja kaipaisi vielä yhtä sentteriä jengiin. Moni oli täällä sitä mieltä, ettei tarvita. Noh, näköjään Kärpät kuitenkin oli loppujen lopuksi samaa mieltä koska paskoi housuun heti kun loukkaantumisia tuli hyökkäykseen enemmän kuin yksi yhtä aikaa. Aleksi Rekonen ei todellakaan ollut sitä, mitä kaipailin. Mutta kun ei tajuttu aikanaan varautua, nyt täytyy ottaa sitä mitä on tarjolla, kun ei ole enää aikaa valita.

Kuinkahan vaikeaa se voi olla ymmärtää että liigajengin 12 kärkihyökkääjästä keskimäärin ainakin yksi on koko ajan enemmän tai vähemmän telakalla? Tämä tarkoittaa sitä, että rosterissa pitäisi olla ainakin 13 liigatason hyökkäjää (en laske Kalapudasta, Kestilää ja Anttilaa vielä tähän kategoriaan). Junnut hoitaa sitten ne tilanteet, kun loukkaantumisia on enemmän kuin se yksi. Ja antavat muulloin painetta vakiäijille, niin etteivät hekään voi löysäillä.

Sama koskee puolustusta. Siellä pitäisi olla se seitsemän äijää, jotka voidaan heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Nyt ei ole kuin kuusi, koska Pentikäistä ei ihan aina uskalla sinne päästää ja Siikaluoma&Ronkainen ovat junnuosastoa.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun luin,että Junttila saikulle ja RekonenWHO?!pelaamaan, niin kyllähän sappi kiehahti. SAATANA!! Omia, lahjakkaita nuoria on niin, että toisiinsa kolkkuu ja jouduttu antamaan monta hyvää muille Liiga-joukkueille, kun ei mahdu rosteriin. Sitten tämmönen perseennäyttö omille!!!!!!!!!!!!

En hyväksy millään ja luulenpa, että nuorissa pelaajissa on monia, jotka ihmettelevät tätä siirtoa. Olkoonkin vaikka vain kuin lyhyt pesti, niin todella ikävää signaalia antaa tyyliin: et ole niin hyvä, että sut otettaisiin, vaan Rekonen menee edelle! Matkien yhtä "neropattia", totean, että Aleksi Rekonen nevahööd! Takiaisia, ruusunpiikkejä sun muita kivoja lähettelen kyllä valmennuksen suuntaan. Mitä helvettiä te oikein meinaatta?!Hävetkää!

Aleksi Rekonen on syytön tähän, mutta sori, kyllä meillä Aleksi on taatusti omastakin takaa laatupelaajia, jotka menee sun edelle. Näin se vaan on!
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Case Rekoseen lisäten:

Jos joku "superjunnu" tän takia vaihtaa seuraa Liigan sisällä, ei voi johto kahtoa ku peiliin.
 

sinikettu

Jäsen
En tiedä onko liian aikaista maalailla piruja seinille, mutta alkaakohan Marjamäen pelikirja olemaan jo liian tuttu Liigan joukkueille? Fakta on, että Liigassa Kärpillä puolustus rakoilee paikka paikoin todella pahasti ja nuo hitaat lähdöt eivät enää tunnut toimivan laisinkaan, vaan heti kun vastustaja lyö kovan paineen, niin oman pään ongelmat alkavat. CHL:ssa puolestaan puolustus tuntuu olevan kuin muuri, Aittokallio viimeisenä sinettinään. Hyökkäyspeli on molemmissa sarjoissa ollut hivenen vaisua tai tehotonta, mutta en kyllä olettanutkaan sen heti alkusyksystä olevan huippuluokkaa. Toki Liigassa on hivenen kovempia vastustajia, mutta silti tuntuu, että heti liigajäille astumisen jälkeen peli, erityisesti oman pään puolustus ja pelinavaus, näyttää jollain tavalla olevan hukassa tai vaivalloisen oloista.

Olisiko syytä aloittaa hieman erilaisten taktiikkojen ajaminen kevättä varten, silläkin riskillä, että runkosarja olisi ennakko-odotusten mukaan hivenen floppi?
 
Viimeksi muokattu:

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Melko halutonta läpsyttelyä pelistä toiseen. Ei riitä taso tällä hetkellä 4-kenttään, joten parempi olisi pelailla 3-kentän taktiikalla ja jättää nämä "vahvistukset" suosiolla hankkimatta.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Onko Iivanan kärppäpelit nähty? Karmeaa, todella karmeaa katseltavaa. Vaihtaisin milloin tahansa kuuma-iivanan tähän flegmaattiseen kaatuilijaan. Puljulle selvästi annettu vapaat kädet, tänään se tuotti myös tulosta. Parhaat pelaajat Pulju ja Hakanpää Kärpiltä. Tapparalta sitten Aittokallio ja Huml.

Ps. mitä hemmettiä Rekonen?
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Kylläpä haiskahtaa entisajan iljettävän väljähtänyt haju näistä Kärppien peleistä ja toiminnoista tällä hetkellä. Rekonen hankitaan paikkajaaksi, mutta joutuu vilttiin. Aivan turha jätkä, miksei voitu esim Kestilää nostaa tilalle, olisi sentää ollut perillä joukkueen pelitavasta heti alkuun, mutta ei... Toinen on tämä Pentikäinen. Onko hänellä nyt vammaa vai mitä ihmettä, Ronkkainen on nyt ollut pelaamassa ja paljon parempi kuin tämä kiva Atte. Miksi tälläisiä pelaajahankintoja nähdään taas Kärpissä?? Minkä ihmeen takia? Hohhoijjaa.

Kärppien pelitapa sen sijaan pelataan nykyään jokaisen Liigan vastustajan toimesta tehokkaasti pois. Hyökkäyksiin lähdöt ovat kuraa, yksilövirheitä tulee nyt suorastaan jokaisella joka vaihtoon, joista vastustaja nakuttaa kyllä aivan jäätävällä prosentilla maalit sisään... Kyllä tässä haisee muuan Alatalo tässä touhussa. Onneksi vasta alkukausi mutta ei tämä lupaa Liigan puolella pidemmän päälle hyvää, kun vastustajat osaavat jo nyt pelata Kärppiä vastaan täsmälleen siten, kuin kuuluukin...
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Hyökkäyksiin lähdöt ovat surkuhupaisan hitaita - kuin Bulgarian kolmosdivarista. Mitään konstia ei näytä valmennuksesta löytyvän pelin kehittämiseen. Peli peliltä mennään huonompaan suuntaan. Joukkueesta loistaa epävarmuus ja löysyys. Kapteeni Kukkonen on oiva esimerkki tämän hetken Kärppä-pelaajasta - löysä, vastuuton ja haluton. Taitaa Marjamäellä olla ajatukset jo maajoukkueessa. Minäkin pystyisin valmentamaan tuon rosterin neljään tappioon viidestä pelistä. HMV-kiekko on palannut Raksilaan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ottamatta sen kummemmin kantaa mihinkään totean, että kausiketjut ovat viesteiltään näyttäneet lokakuussa samalta, oli kyseessä sitten lokakuu 2013, 2014 tai 2015.

Milloin on HMV:tä, milloin Marjamäki ei osaa, milloin runkopelaajat alisuorittavat jne. On ollut kvetoneita ja deschampeja ja isompia sekä pienempiä kriisejä. Keväällä on kuitenkin aina ollut kivaa.

Kärsivällisyyttä - Pojat pelaa syksyllä, miehet keväällä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös