Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Ottawa Senators 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Hendo, 09.07.2018 klo 20.31.

 1. jasande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK.... (Tappara), Ottawa Senators
  ^Juu, totta toki tuo Brännström. Ei missään nimessä huono. Mutta kalvaahan se, kun noi tämänkin kauden tunnelmannostattajat ja niin pitkän linjan senaattori lähtee... Huoh.

  Ottawa Citizen: "Stone is a very good player. A great player, even. He was a darling of the fans for a number of reasons. Good Western Canadian boy. Sixth-round draft pick who defied odds to become a star. Great offensive skills. Best puck thief in the league. Levels of passion and competitiveness that are as strong as anyone’s in the NHL.

  He was the Senators unquestioned leader, and now he’s gone for good."
   
 2. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Varmasti syö Ottawan kannattajia, valmentajia ja pelaajia parhaiden pelaajien menettäminen, mutta Ottawan prospect-osasto sai / tulee saamaan aikamoisen buustin näiden kauppojen myötä. Brännström on kova pakkilupaus, minkä lisäksi joukkue sai pari ykköskierroksen varausta ja paljon muuta sälää (sekä lupauksia että alakierrosten varausvuoroja). En ole hirveän yllättynyt, jos Ottawa on ensi kaudella varsin korkealla Corey Pronmanin ja kumppaneiden prospect-listauksissa. Ei se tietenkään vielä takaa, että pelaajat kehittyvät isojen roolien NHL-pelaajiksi mutta kuitenkin.

  Vielä kun joukkueella olisi ollut käytössään se omaykköskierroksen varausoikeus tulevalle kesälle...
   
 3. Mängimies Jäsen

  Saa Dorion vetää kesällä hassun hatun päähän ja leikkiä Melnykin rahoilla oikein kunnolla. Senatorsilla kun on nimittäin ensi kaudeksi sidottuna 16 sopimukseen noin 44 miljoonaa. Tämän kauden palkkalattia on 58,8 miljoonaa ja katon noustessa ensi kaudeksi myös lattia nousee yli 60 miljoonan. Ja noissa 44 miljoonassa on mukana miltei 10 miljoonaa loukkaantuneisiin MacArthuriin ja Gaborikiin. Eli jo pelkästään palkkalattiaan päästäkseen saa tehdä ihan tosissaan töitä.

  Toisaalta tämä on myös hyvä tilanne, sillä Senatorsilla on varaa ottaa useampikin huono sopimus vastaan hyvällä korvauksella. Odotettavissa onkin keskinkertaisia UFA-hankintoja ylihintaan sekä huonoja sopimuksia treidillä muualta.

  Pitkä ja raastava jälleenrakennus on edessä Ottawassa, mutta mielestäni Dorion selvisi kuivin jaloin lopulta tästä deadlinesta. Duchenesta, Stonesta ja Dzingelistä saivat yhden A-luokan prospektin Brännströmin muodossa sekä useamman hyvän varausvuoron (1st, 2 x 2nd + mahdollinen 1st jos Duchene signaa jatkon Columbukseen), pari keskitason lupausta (Abramov ja Davidsson) sekä vielä syvyyspelaajia rosteriin Duclairin ja Oscar Lindebergin muodossa. Olisi voinut käydä huonomminkin ja erityisesti Erik Brännströmin hankinnasta on syytä olla innoissaan.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Viimeinen vuosi Johan Franzenin lappua joutaa kesällä Detroitista pois.

  Eli jos haluaa maksaa miljoonan siitä, että voi olla reaalipalkoissa 2,9M palkkalattian alapuolella, niin tämä kannattaa. Muuten ei.
   
 5. Patikkohakkuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
  Muutaman päivän tätä treidihässäkkää sulatellut ja hiljaiseksi vetää. Kun duchene ja Dzingel lähti niin en yllättynyt mutta Stonen jäämiseen elättelin toiveita loppuun asti. Heti ensimmäiset ajatukset kaikesta oli että onhan tuossa organisaatiossa jotain vialla ja pahasti, ja tainnut olla alusta asti.

  En tiedä olisiko Bryan Murrayn aikana näin tapahtunut, jotenkin tuntuu että viime vuosina koko joukkueen imago muuttunut ihan kokonaan ja ihan väärään suuntaan.

  Koko Senatorsin historia on täynnä lähteneitä/pois ajettuja, ns franchise pelaajia, fisher, chara, spezza, heatley, alfredson, etc...

  Kai se on sitten vain ettei siellä kukaan viihdy koko uraansa. Okei löytyy mtma sellainenkin Neil, Philips...

  Jännää touhua tää kiekkofanin elämä kun nyt ajattelee etten varmasti tuhlaa enää aikaani näin turhaan joukkueseen niin kuitenkin sitä löytää itsensä tuloksia katselemasta miten edellisenä yönä pelit mennyt. Hankala sitä enää on joukkuettakaan vaihtaa, tälle tielle lähdetty nii tässä pysytään.

  Mutta loppukausi taitaa mennä sharksien ja vegasin pelejä katsellessa, toivottavasti jompi kumpi Stone tai Karlsson nostaa kannua kesäkuussa.
   
 6. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Kyllähän tuo touhu aika luokatonta alkaa olemaan ja ilmeisesti pidempäänkin jo ollut. Alla muutamia lainauksia Twitteristä.

  "Doug Maclean: I used to listen to Bryan Murray when (Melnyk) was being unbelievably hard on Bryan and us (GMs). I wanted to go ballistic. Bryan was calm. He would listen. He would take the heat. And slowly work it back and calm the owner down... And then decisions were made"

  E: Oli ilmeisesti soittanut joku 7 kertaa heti pelin päättymisen jälkeen ja halunnut valnentajalle potkut.

  Pierre Dorion on Monday: “Guy is our coach. I don’t think anyone will disagree with me on this one that I’ve probably made his job pretty difficult the last few weeks, and we’re going to support him.”

  Pierre Dorion said he met with #Sens players this morning. "I told them that our play recently wasn't acceptable." He said he told them: "No more excuses."

  Someone asked former NHLer Mark Fraser “How was playing for a Melnyk owned team?” to which he responded “Worst experience in my 13 year professional career.”
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2019 klo 09.38
 7. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Lainaus:
  Senatorsin toimistolla vois ruveta filmaamaan sitä "Konttori"-sarjaa. On toi touhu kyllä niin tragikoomista että..
   
 8. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Eilen ensimmäinen voitto kauppojen jälkeen. Tästä huolimatta alku on ollut kärkipelaajien osalta huolestuttava. Esim. Chabot on ottanut 7 peliin -13 sen jälkeen, kun Duchene, Stone ja Dzingel kaupattiin. Dorion & co ottavat ison riskin tässä. Kuinka pelaajien kehitys jatkuu, kun viikottaiset rutiinit on kiekkojen kaivelu omasta maalista ja häviäminen? Crawford on kokenut luotsi ja uskon hänen hoitavan loppukauden kunnialla. Se mitä kesällä tapahtuu valmentajan kanssa on mielenkiintoinen kysymys. Puikkoihin tarvittaisi joku, jolla on kokemusta nuorten pelaajien kanssa.

  Jos jotain positiivista, niin nuoria täynnä oleva AHL joukkue Belleville Senators viilettää kunnon putkessa. Bellevillen piti olla jo varmasti pudotuspelien ulkopuolella, mutta nyt ovat peräti 17 ottelun voittoputkessa ja nousseet jo pudotuspelirajan tuntumaan. Parasta tässä on juuri se, että Bellevillen avainpelaajat ovat nimenomaan nuoria pelaajia. Joukkueen kantavista voimista Drake Batherson, Logan Brown ja tietenkin uudet tulokkaat Vitali Abramov ja Erik Brännström saavat isolla vastuulla harjoitella pienessä kaukalossa fyysistä peliä ja ennen kaikkea voittamista. Lisäksi Max Lajoie lähetettiin farmiin hakemaan uudelleen itseluottamusta. Toivottavasti Bellevillen lento jatkuu ja pääsevät pudotuspeleihin, jotta saisivat kokemusta isoista peleistä. AHL:ssa pelanneista kantavista voimista Wolanin & Balcers ovat molemmat tällä hetkellä ylhäällä ja ovat mielestäni pelanneet hyvin ylhäällä.

  Ylhäällä isossa roolissa jo ennestään nuorista ovat Thomas Chabot, Colin White ja Brady Tkachuk. Tähän päälle Alex Formenton, Josh Norris ja Jacob Bernard-Docker. Unohtamatta sitä, että Senatorsilla voi olla jopa 11 varausvuoroa kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraavan kolmen kauden aikana.

  Voi toki olla, että tässä kaiken kuran keskellä koittaa etsiä valoa tunnelin päästä, mutta onhan tuo Senatorsin prospect pool ja varausvuorojen määrä tällä hetkellä aika mielenkiintoinen.
   
 9. Yohann Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Ottawa Senators
  Lainaus:
  Juuri tätä ajoin takaa. Nuoret liian aikaisin liian isossa roolissa oppimassa häviämään ilman kokeneiden kärkipelaajien tukea ja esimerkkiä. Pelkäänpä että kun nuoria saadaan kasvatettua NHL:ään, he siirtyvät muualle.

  Se että tähän ollaan tultu, on täysin organisaation syytä. Hetki sitten kaikki palaset olivat menestyä, mutta yhtäkkiä pajatso on tyhjentynyt. Tuntuu että kukaan ei tahdo olla Melnykin johtamassa organisaatiossa.

  Esim. Ottawassa pelannut Mark Fraser totesi häneltä kysyttäessä, millaista oli pelata Melnykin omistamassa organisaatiossa, hän totesi että: "Worst experience in my 13 year professional career". Ei anna kauhean mairittelevaa kuvaa organisaatiosta, eikä ole kauhean hyvää mainosta.

  Dorion nyt koittaa kaikenlaisilla amerikkalaismaisen övereillä kaunopuheilla pelastaa organisaation julkisuuskuvaa ja peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä, mutta vaikuttaa enemmän epätoivoiselta ja lähinnä tulee myötähäpeä kuunnellessa meriselityksiä. Tulee jotenkin deja vu fiilis Mangard-Honkalehto ajan Ilveksestä.

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten Dorion ja kumppanit aikoo kuroa palkkalattian kiinni. Yksikään Ufa tuskin haluaa tuonne tulla, ellei ole täysin epätoivoinen. Dorion puhuu, että organisaatiolla on liikkumavaraa lukuisten varausvuorojen ansiosta ja että organisaatio voi hankkia treideillä tasonsa osoittaneita pelaajia. Saas nähdä minkälaista täytettä saa hankittua, ei tule meinaan helppo homma kaikenlaisten siirtojenestopykälien viidakossa.

  Toivottavasti olen väärässä ja tästä saadaan vielä rakennettua jotain, mutta en jaksa uskoa asiaan niin kauan kun Melnyk on puikoissa.
   
 10. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aina on pikkuseuroihinkin löytynyt pelaajia sarjassa kuin sarjassa. Kun ei muualta saa pelipaikkaa tai liksa on parempi niin joku löytyy. Eri asia keitä.
   
 11. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Lainaus:
  Tuskin halukkaiden pelaajien ilmaantuminen on ongelma. Heidän pelinsä taso sen sijaan saattaa olla. Kokonaan toinen ongelma vielä sen palkkalattian saavuttaminen. Kuinka kovia liksoja niille keskinkertaisuuksille halutaan maksaa, ja minkälaisia sopimuksia muutenkin voidaan solmia? Kovin pitkiä ei kannata, jos sieltä prospectipoolista tosiaan niitä tulevaisuuden starboja alkais ilmaantuakin. Kyllä tässä on todellakin hankala kesä luvassa.
   
 12. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Alfredsson johtoportaaseen, Grönborg valmentajaksi ja #65 takaisin kesällä. Helpottaa palkkalattian kanssakin. Ja sitten muistin, että Melnyk.

  Toivottavasti Boucher katsoo Wolaninin otteita tällä hetkellä. Nykyisellä materiaalilla täysin selkeä top4 puolustaja Senatorsissa, mutta jostain syystä Boucherin aikana kaiken maailman harpurit, jarosit, lajoiet ja borowieckit ajoivat hänen ohitse kokoajan. Fiksu pelaaja ja hyvä kiekon kanssa.

  Taisteleva Senators on nähty kahdessa pelissä, joista molemmista pisteitä tilille. Hiukan yllättäen deadlinella varausvuorojen ja Brännströmin varjoon jääneet Gibbons, Lindberg ja Duclair ovat olleet kaikki hyviä tulonsa jälkeen. Todennäköisesti heidän tarkoituksensa oli olla vain uskottavia NHL pelaajia, jotta Brown & Batherson saadaan pidettyä alhaalla, mutta hekin pelaavat tulevaisuudesta ja varmasti tiedostavat tämän.
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Luin tuossa The Athleticista artikkelia jossa oli kommentteja Mark Fraserin ajasta Senators organisaatiossa. Vaikuttaa aika karulta elämä siellä.

  Lainaus:
  Ottawa's Mark Fraser on LeBreton and why his year with the...
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei tällä nyt vielä palkkalattiaan päästä, mutta ihan lupaavasti tämä "offseason" Dorionilta alkaa kun saivat signattua NCAA:sta vapaan agentin Max Veronneaun, jonka perässä oli tiettävästi lähes kaikki joukkueet. Ei Senators kesän ykköskohde tule pelaajille olemaan, mutta kyllä pelipaikka NHL:ssä kiinnostaa siinä määrin, että Ottawa saa kesän markkinoilta riittävästi pelaajia signattua.

  Veronneau pelaa varmaan jo loppukauden aikana Ottawan paidassa kuten noilla yliopistosta hankituilla on ollut tapana. Saa nähdä miten sopeutuu NHL-tempoon ja onko tästä pysyväksi rosteripelaajaksi tuleville kausille.
   
 15. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Lainaus:
  Heti tänään kokoonpanossa. Erittäin mielenkiintoinen hankinta.

  Veronneaun kannalta sääli, että otsikot tulee viemään kuitenkin Erik Brännström, joka pukee numeron 26 ylleen ensimmäisen kerran NHL tasolla. Raakilehan hän vielä on fyysisen pelin osalta, mutta aivan mahtavaa nähdä jo hiukan esimakua tulevasta... Pelaa DeMelon kanssa ykkösparina Chabotin paikalla, joka on todennäköisesti lähes loppukauden sivussa.

  Saipahan hiukan mielenkiintoa tähän peliinkin lisää, kun tämä duo pääsee esittämään osaamisiaan.
   
 16. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Crawfordin jälkeen peli on ollut ajoittain jopa ihan kivan näköistä. Tämä lähinnä siksi, että Boucherin viimeiset viikot oli todella munatonta koko joukkueelta. Nyt pelaajat on ajoittain jopa taistelleet ja kenties tajunneet, että taistelevat ensi kauden pelipaikasta. Muutama voittokin tullut, eikä paikka jumbona olekkaan enään varma. Yksilöistä viimeisen parin viikon aikana seuraavia huomioita:

  - Thomas Chabot on pisteiden valossa hyytynyt, mutta sai eilen 50 pistettä kokoon. Chabot oli NHL:ssa vasta viides U22 ikäluokan puolustaja, joka tähän 2000-luvulla pystyi. Loukkaantumiset huomioiden Chabotin pistekeskiarvo on 0,79. Samaisessa kategoriassa läpi kauden pelanneista edellä on ainoastaan #65 0,96 saldolla. Kertoo hyvin, kuinka poikkeuksellisen hyvä kiekollinen pelaaja kyseessä on.

  - Toisena leftin puolustajana framille Christian Wolanin. Tämä mies ei mahtunut Boucherin suunnitelmiin? On ollut loistava lähes jokaisessa pelissä ja ennen kaikkea sai Cody Cecin näyttämään muutaman vuoden tauon jälkeen laatupuolustajalta. Tämä pari toimi loistavasti. Viisas pelaaja, joka pystyy tehoinkin.

  - Kolmantena leftin puolustajana Erik Brännström. Kaksi peliä takana ja oikeastaan täysin odotettu alku. Uskomattoman näköistä on kyllä nuoren miehen luistelu. Valtavat odotukset tulevaisuuden osalta.

  - Max Veronneau tuli rytinällä sisään. Hänkin on loistava luistelija. Vaikuttaa olevan fiksu kahden suunnan pelaaja, mutta laukausta pitäisi kyllä kehittää. Tästä huolimatta potentiaalia hänessä on. Taistelee ensi kauden pelipaikoista tällä hetkellä tiukasti. Pelaajatyypiltään vaikuttaa potentiaaliselta "3. kentän pelaajalta", joka kykenee myös alivoimaan.

  - Brady Tkachuk. Pelkäsin, että oli alkukaudella hyvä vain Mark Stonen takia. Ja varmasti osittain näin olikin. Stonen poistuttua Tkachuk ei kuitenkaan ole jäänyt varjojen maille, vaan päinvastoin on noussut selkeäksi hyökkäyksen johtajaksi. On päässyt koko ajan enemmän ja enemmän mukaan NHL tason vauhtiin. Ei enään ole pelkästään maskimiehenä tai kulmapelaajana, vaan kykenee myös todella laadukkaisiin suorituksiin pelinrakennuksen osalta. Miehen asennetta voi edelleenkin vain ihailla.

  - Siirtorajalla tulleet uudet pelaajat. Anthony Duclair on mielenkiintoinen tapaus. Todellinen on/off pelaaja, mikä ei tullut yllätyksenä. 14 pelissä 4+4 ja +1 Senatorsissa on ihan kohtuullinen saldo. Kaipaa tasaisuutta, mutta löytääkö vaadittavaan asenteen tähän? Brian Gibbons on ollut loistava. Kädellinen versio Tom Pyattista ja Duclairin tavoin 4+4 koossa 4. kentästä 13 ottelussa. Jatkosopimusta luvassa? Oscar Lindbergille myös 4. kentän roolin nähden kiitettävät 5+1 tehot. Hänestä en oikein tiedä, mitä mieltä olisin.

  Tuo kolmen leftin puolustajakolmikko on kyllä mielenkiintoinen. Chabot, Wolanin ja Brännström ovat kaikki kiekollisesti lupaavia puolustajia. Mahtuvatko kaikki kolme rebuildin päätteeksi siihen joukkoon, jota Dorion & co lähtevät hakemaan? Wolanin - Ceci pari esiintyi erittäin lupauksia herättävästi. DeMelo - Chabot on ollut myös hyvä pari. Brännströmille kesällä sitten joku todella kokenut oman pään luuta vierelle vapailta markkinoilta. Senatorsilla ainakin palkkalattiaan sen verran matkaa, että pitäisi olla rahaa houkutella joku opettamaan nuoria sarjan tavoille. Palkkalattia olisi myös mielenkiintoinen kirjoituksen aihe, mutta tästä on niin mahdoton spekuloida mitään (kun matka on pitkä), että jätetään tämä lähemmäs kesää...
   
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kiva kuulla, että Gibbons on onnistunut Ottawassa hyvin. Pidin viime kauden alkupuoliskolla todella paljon hänen otteistaan ja asenteestaan. Vaikka työkalupakki on suht rajallinen eikä kokoakaan ole älyttömästi, niin silti hänessä yhdistyvät kovuus, keskivertoa parempi luistelu ja, ainakin parhaimmillaan, kohtuullinen viimeistelytaito. Toisaalta loppukaudesta hän katosi loukkaantumisesta palattuaan kuvasta, minkä takia mietin, oliko kyse vain suonenvedosta. Nyt tämä Ottawa-keikka viittaisi toistaiseksi kuitenkin siihen, että Gibbons ei ole vain yhden puolikkaan kauden ihme.

  Jännä juttu, miksei homma toiminut Anaheimissa kunnolla. Ehkä häntä peluutettiin väärin, systeemi ei sopinut hänelle tai sitten hän ei vain ollut alkukaudesta kovin hyvässä kunnossa. Toki näitä vastaavia tarinoita muitakin, kun esim. viime kaudella trade deadlinella Devilsiin hankittu Michael Grabner oli joukkueessa suorastaan surkea, mutta Arizonassa (ja aiemmin Rangersissa) homma kulkee ihan eri tavalla.
   
  Marlboro tykkää tästä.
 18. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Kausi päättyi odotetusti runkosarjan viimeiseen tilaan. Topicin avauksen jälkeen Senatorsista sai lähteä valmentaja, ykköspakki ja ykköshyökkäysketju. Melkoista touhua jälleen koko kauden mittapuulla. Kaikesta huolimatta kauteen mahtui myös muutamia positiivisia asioita. Oikeastaan kaikki liittyvät organisaation nuoriin pelaajiin. Tämä oli nuorisokaartin esiinmarssin ensimmäinen osa. Treidien jälkeen Senatorsin prospect-pool on erinomaisen leveä. Tästä huolimatta Senators ei nouse takaisin huipulle, jos Melnyk ei muuta toimintatapojansa.

  Boucherin kenkiminen oli mielestäni oikea ratkaisu. Vaikka Boucher olikin muutama vuosi sitten sensaatiomaisen kauden aikana peräsimessä, ei mies onnistunut uusiutumaan lainkaan vuosien kuluessa. Sekä pelityyli, että kehonkieli näyttivät kauden aikana merkkejä siitä, että hänen ollessa ruorissa laivan suunta ei ole kääntymässä. Crawford otti ohjat käsiin ja hoiti hommansa mallikkaasti. Hänen alaisuudessaan nuoret saivat enemmän vastuuta ja pelikin näytti jopa siltä, että pelaajia kiinnostaa pelata Senators nutussa.

  Valmennuksen tulevaisuus on seuran kannalta melko kriittisessä asemassa, mutta vähemmän yllättäen täynnä kysymysmerkkejä. Samaan aikaan Miamin suunnalla hankitaan Quennevillejä, jonka tasoisista kavereista ei voi edes haaveilla Senatorsin suunnalla. Vaikka Crawford onkin ihan pätevä vaihtoehto, en itse oikein lämpene ajatukselle. Crawford olisi hyvä valinta lyhyeksi ajaksi, mutta organisaatio kaipaisi pitkäaikaista hakua, joka osaisi työskennellä nuorten kanssa nostaen heitä hiljalleen kohti NHL arkea. Rikard Grönborg olisi mielenkiintoinen nimi, mitä tulee nuorten pelaajien kanssa työskentelyyn. Tässä saattaa kuitenkin olla jopa Dorionille hiukan liian riskialtis vaihtoehto.

  Pelaaja-arviointeja luvassa seuraavassa viestissä. AHL joukkue Bellevillellä vielä ohuet saumat päästä pudotuspeleihin. Tämä olisi nuorten pelaajien kannalta todella tärkeä ja iso juttu, jotta saisivat kokemusta keväästä ja kevään peleistä, jotka ovat kuitenkin sarjasta riippumatta aina eri pelejä. Wolanin ja Balcers lähtivät myös apuun tuonne viimeisiin peleihin. Bellevillen lisäksi neljä Senators prospectia jatkaa kausiaan. Tai 3 prospectia ja Mikael Wikstrand, joka toimii Färjestadin kapteenina, mutta ei ole hirveän halukas ollut Senatorsin kanssa pelaamaan vuosien varrella...

  Alex Formenton on kiistatta yksi mielenkiintoisimmista prospecteista. Hänen kautensa London Knightsien kanssa jatkuu todennäköisesti pitkään. Ensimmäiseen 6 otteluun tehot 2+10=12 ja Formenton tulee olemaan yhdessä Bouchardin, Boqvistin ja Foudyn kanssa tärkeässä roolissa heidän kannujahdin kanssa. Parker Kelly on pelannut hienon kauden WHL:n puolella Prince Albert Raidersin riveissä ja myös hänen tapauksessa seura on yksi suurimmista suosikeista ihan päätyyn asti. Kolmantena maalivahti Kevin Mandolese, joka on aloittanut pudotuspelit hienosti. QMJHL:n puolella hänen edustama Cape Breton Screaming Eagles meni hiukan yllättäen ensimmäisestä otteluparista jatkoon ja Mandolese oli tähän ehdoton avaintekijä maalin suulla.

  Ensi kauden rosterista on äärimmäisen hankala tehdä mitään arvioita. Nuoria puskee sisään kovalla vauhdilla ja samaan aikaan palkkalattia on useamman kymmenen miljoonan päässä. Melnyk kertoi eilen haastattelussa haluavansa Senatorsin taistelevan pudotuspelipaikasta. Kukkaron nyörit on avattava kesällä, jos tämä on oikeasti realistinen tavoite. Todennäköisesti tällä nyt haettiin vain niitä kuuluisia sanoja kausikorttimyyntiä varten.
   
 19. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Koodi:
  Maalivahdit:
  Anders Nilsson  24  2,90  91,4%
  Craig Anderson  50  3,51  90,3%
  
  Muut pelanneet: Mike McKenna (10), Marcus Högberg (4), Mike Condon (2) & Joey Daccord (1).
  
  Heikko osa-alue. Vaikka maalivahtien piikkiin suurta päästettyjen maalien määrää ei voi yksin laittaa, ei maalivahditkaan silti kyenneet pelaamaan riittävällä tasolla. Anderson pelasi toisen huonon kauden putkeen. Ikävä kyllä, vaikka Anderson hieno mies onkin niin alkaa aika tulla vastaan. Nilsson oli hyvä haku kesken kauden ja pelasi kyllä kelvollisesti. Viimeisten huhujen mukaan Nilsson ei silti olisi jatkamassa organisaatiossa. Högberg on pelannut koko kauden kelvollisesti Bellevillessä ja häntä Ruotsin media on viennyt takaisin SHL:n puolelle. Ensi kaudella ylhäällä mahdollisesti kaksikko X + Anderson ja Bellevillen puolella Daccord + Gustavsson.

  Koodi:
  Puolustajat:
  Thomas Chabot   70 14+41=55 -12
  Cody Ceci     74 7+19=26  -22
  Dylan DeMelo   77 4+18=22  -1
  Maxime Lajoie   56 7+8=15  -25
  Christian Wolanin 30 4+8=12  +3
  Christian Jaros  61 1+9=10  -14
  Ben Harpur    51 1+4=5   -13
  Mark Borowiecki  53 1+4=5   -12
  
  Muut pelanneet: Chris Wideman (19), Justin Falk (10) Cody Goloubef (5), Eric Burgdoerfer (4), Andreas Englund (3), Stefan Elliot (3), Erik Brännström (2) 
  Rikkonaista, kuten ottelumääristä näkee. Thomas Chabotille oli tarjolla #65:n roolia ja Chabot oli ehdottomasti kauden suurin positiivinen pelaaja. Hyytyi hiukan loppukaudesta, mutta veti loppujen lopuksi taululle tehot, jotka antavat toivoa tulevasta. Chabot on oman ikäluokkansa eliittiä ja tulee johtamaan Senators puolustusta tulevaisuudessa. Häneen homma ei kaadu. Toiseksi paras puolustaja oli Wolanin, joka oli silti Boucherin koirankopissa AHL:n puolella. Wolaninin on yksinkertaisesti pakko olla ensi kaudella kuuden pelaavan joukossa. Wolaninin parina myös Ceci näytti jopa ihan hyvälle.

  Muuten Ceci olikin totuttu oma itsensä. Senatorsin oma Rasmus Ristolainen ilman YV-käsiä. Wolaninin kanssa pelaaminen antoi toivoa siitä, että josko se vielä lähtisi? Mielenkiintoista nähdä minkälaista sopimusta hänelle tarjotaan. Huhujen mukaan oli hylännyt viime kesänä 6 vuoden ja 4,75 miljoonan diilin. Hän ei ikipäivänä ole tuon sopimuksen arvoinen. Näin ollen treidi on mahdollinen.

  Lajoie aloitti hyvin, mutta taso tuli vastaan nopeasti. Olisi pitänyt lähettää Bellevilleen jo aikaisemmin, mutta sai ainakin arvokasta kokemusta siitä, mitä taso ylhäällä on. Taistelee ensi kaudella paikasta ylhäällä monen muun kanssa. DeMelo oli mielestäni myös hyvä. Methot tyylisesti hoiti oman tonttinsa Chabotin vierellä. Ehdottomasti jatkoon.

  Erik Brännström on tieysti Chabotin ohella se mielenkiintoinen nimi, mitä tulee puolustajiin. Kärsii tällä hetkellä loukkaantumisesta. Joko ensi kaúden alusta alkaen ylhäällä? Toivoisin Senatorsin hankkivan vapailta markkinoilta kokeneen puolustajan, jonka vahvuudet ovat alhaalla.

  DeMelo - Chabot
  X - Brännström
  Jaros - Wolanin
  + Boro, Harpur, Lajoie

  Koodi:
   Hyökkääjät:
  Chris Tierney  81 9+39=48  -22
  Brady Tkachuk  71 22+23=45 -10
  Bobby Ryan    78 15+27=42 -29
  Colin White   71 14+27=41 -24
  Mikkel Bodker  71 7+28=35  -23
  Zack Smith    70 9+19=28  -6
  Magnus Pääjärvi 80 11+8=19  -14
  Anthony Duclair 21 8+6=14  +2
  Brian Gibbons  20 6+8=14  +3
  Rudolf Balcers  36 5+9=14  -7
  J-G Pageau    39 4+8=12  -12
  Drake Batherson 20 3+6=9   -2
  Oscar Lindberg  20 5+3=8   +1
  Max Veronneau  12 2+2=4   -5
  
  Muut: Nick Paul (20), Alex Formenton (9), Jack Rodewald (6), FIlip Chlapik (5), Darren Archibald (3), Logan Brown (2) ja Vitaly Abramov (1). Sekä pois treidatut Mark Stone, Matt Duchene, Ryan Dzingel, Tom Pyatt, Paul Carey ja Max McCormick.
  Suurimmat onnistujat: Brady Tkachuk, Brian Gibbons ja Anthony Duclair. Tkachuk oli alusta asti hyvä. Ennen kaikkea positiivinen asia oli, että Tkachuk oli hyvä myös Stonen lähdön jälkeen. Jos on Chabot puolustuksen tuleva liideri, osoitti Tkachuk merkkejä siitä, että hän on vastaava johtaja tulevaisuudessa ylhäällä. Upea asenne ja periksiantamattomuus. Tkachuk oli jo nyt maalin edessä ja kamppailuissa erinomainen, vaikka on vielä melkoinen kukkakeppi. Kesällä voimaa lisää ja ensi kaudelle näemme entistä paremman Tkachukin. Duclairiin ei ollut itsellä mitään odotuksia. Hän on pelaaja, jolla on kaikki ominaisuudet olla hyvä pelaaja, mutta ei tunnu löytävän kotia mistään. Senators voisi olla Duclairille se koti, jossa hän pääsee toteuttamaan itseään. Gibbons teki hurjat tehot 4. kentästä ilman yv-vastuuta. Hän toi myös peliin asennetta ja tahtoa, jota muuten uupui. Toivottavasti jatkaa.

  Chris Tierney on mielenkiintoinen tapaus. Pelityylin puolesta top 6 hyökkääjä, mutta riittäkö taidot ihan NHL seuran top 6? Kolmoskentälliseen taas kaipaisi enemmän jämäkkyyttä ja puolustustaitoa. Pistemäärä oli kuitenkin hyvä siitä huolimatta, ettei Tierney missään vaiheessa saanut esimerkiksi ylivoimalla erityisen suurta roolia. Ryan pelasi vähän paremmin kuin ennen, mutta +/- tilaston ja palkkalapun takia ei hirveästä hurraahuutoja herätä silti. Colin White otti myös isoja askeleita ylöspäin. Hänellä on vähän Tierneyn tyylinen tilanne, jossa ei oikein vieläkään osaa sanoa roolia. Whiten etuna on tosin se, että toisin kuin Tierney, hän pystyy pelaamaan lähes mitä roolia tahansa, mutta missä onkaan sitten parhaimmillaan? White voisi olla myös hyvä kahden suunnan laituri kärkiketjuissa tulevaisuudessa.

  Bodker oli täysin hyödytön. Sopimus jatkuu, mutta en näe näillä otteilla mitään syytä, miksi Bodker ensi kaudella Senatorsissa pelaisi. J-G Pageau palasi ja toimii edelleen alakentissä, mutta loukkaantumiset ovat syöneet suurimman terän hyökkäyspelistä. Zack Smith ja Pääjärvi myös sellaisia tapauksia, jotka toimivat ainoastaan alakentissä. Mielummin näkisin silti alakentissäkin Veronneaun, jonka nopeat jalat voisivat olla hyödyllisiä siellä ensi kaudella. Pääjärvi jatkanee matkaansa muualle yhdessä Oscar Lindbergin kanssa.

  Ensi kaudeksi Drake Batherson on varmasti lukittu nimi ylhäällä. Myös Logan Brown ja Alex Formenton ovat mahdollisia. Mitä tehdään esim. Bodkerin, Smithin ja kumppanien kanssa? Lähteekö Dorion hakemaan hyökkääjiä jostain varausvuoroja vastaan? Ykkössentteri?

  Tkachuk - X - Duclair
  Batherson - Brown - White
  Formenton - Tierney - Ryan
  Smith - Pageau - Gibbons
  + Veronneau, Balcers
   
  Patikkohakkuri ja #_6 tykkäävät tästä.
 20. Patikkohakkuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ottawa senators, Oulun Kärpät. #ek65
  Oho, tais onni potkaista viime yönä. Mitkähän oli Dorionin ajatukset kun ekoja palloja arvottiin?
   
 21. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Siis mitä...? Eihän viime yön arvonnat vaikuta Senatorsiin sitten millään lailla... Voivat toki hieman lohduttautua sillä, että jälkiviisaana viime kesän pickin pitäminen olikin sitten fiksumpi liike, ainakin tämän hetkisillä tiedoilla...
   
 22. rottamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ottawa Senators
  Lainaus:
  Tuohon Ceciin liittyen: maanantaina tuli Athleticissa vastaan Stevensonin artikkeli Sentorsin kauden päätöksestä (Locker room cleaning vai mikä se niillä nyt onkaan) ja siellä Ceci oli pohtinut, että olisi mukava olla Ottawassa hiukan pidempäänkin:

  Lainaus:
  Itselle kyllä alkaisi jo Ceci melkeinpä riittämään, mutta toisaalta jos joku nyt haluaa luistimet jalkaan vetää tuolla niin mikäpä siinä, tuskin sinne tunkua nyt kuitenkaan ihan hirveästi on ja tuossa puolustusporukassa Ceci on kuitenkin sitä veteraaniosastoa. Kaksijakoinen homma, toisaalta olisi mukava nähdä Borowiecki ja Ceci jossain muuallakin välillä. Cecillekin on koko uran aikana roolitus tuntunut menevän Ottawassa aivan pieleen ja kehityksessä on siitäkin johtuen jäänyt jälkeen, ehkä vaihtamalla paranee tässä tapauksessa kaikkien osalta? Borowiecki on ihan yhtä tyhjän kanssa, joten eiköhän siitä tule kapteeni.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  No olisihan se saattanut olla aika kivuliasta katsoa kun Sakic ja muu Avsin johtoryhmä kävelee lavalle sijalla 1-2 ja varaa Hughesin/Kakon. Nyt Tkachukin varaaminen viime kesänä ei vaikutakaan enää niin pahalta päätökseltä, tuuri vaikuttaa paljon tilanteisiin jne.
   
 24. Tunnettu Sotilas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olisiko Senators saanut odottaa lotteryn tulosta, ennen kuin päättää antaako pickin Avsille ? (Siis 2018 draftissa)

  Kysyn ihan mielenkiinnosta, koska mikäli Sens joutui päättämään ennen lotteryn tulosta, niin en ihmettele että tekivät niin kuin tekivät; tsänssi saada top-2 oli erittäin korkea, eikä kukaan arvannut tämän (viime) kauden mahalaskua silloin.
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eikö? Kyllä Senators oli kauteen lähdettäessä suosikki jumbojoukkueeksi, joten aika odotettu kausi tuli.