Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ottawa Senators (2.) – Boston Bruins (3.), Atlantic 1. kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Helsing#65, 11.04.2017 klo 09.57.

 1. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Tälle otteluparille ei kukaan ollut vielä ehtinyt ketjua tekaista, niin ajattelin itse urheana ottaa härkää sarvista.

  Joukkueet kummatkin palaavat pudotuspelien hienoon maailmaan, Sens yhden ja Bruins kahden kauden tauon jälkeen. Näyttöhaluja varmasti piisaa kummallakin joukkueella, ja odotettavissa on kyllä tasainen sarja, en usko, että kumpikaan vie sarjaa neljässä tai viidessä pelissä. Ottawaa toki luonnollisesti toivon jatkoon, mutta tiukkaa tulee tekemään, varsinkin jos Bostonin kärkiäijät (Rask, Marchand, Bergeron etc...) vetävät kunnon playoff-moodin päälle. Runkosarjassa Sens tosin sweeppasi Bruinsin keskinäisissä matseissa, mutta kuten me kaikki tiedämme, niin pleijarit ovat ihan oma maailmansa.

  Tässä ensin otteluohjelma kopioituna Senatorsin facebook-sivuilta:

  Wed. April 12th at 7 p.m. - @OTT
  Sat. April 15th at 3 p.m. - @OTT
  Mon. April 17th at 7 p.m. - @BOS
  Wed. April 19th at 7:30 p.m. - @BOS
  *Fri. April 21st TBD - @OTT
  *Sun. April 23rd TBD - @BOS
  *Wed. April 26th TBD - @OTT

  Sitten jotain kummastakin joukkueesta, Ottawasta toki vähän laajemmin, kun sitä tullut luonnollisesti fanina enemmän seurattua.

  Elikkäs siis. Kauhean moni ei tainnut kauden alussa odottaa Ottawasta pleijarijengiä, mutta niin vain Kanadan pääkaupungin joukkue itsensä post-seasonille raahasi loukkaantumisista ja muista poissaoloista (Andersonin poissaolo vaimonsa syövän takia) huolimatta. Se, että joukkueen suurin tähti Erik Karlsson kuitenkin pysyi kunnossa melkeinpä koko kauden, oli ensisijaisen tärkeää. EK oli tällä kaudella totutusti aivan huikea hyökkäyssuuntaan, mutta iloisesti yllätti myös se, miten Karlsson on kehittynyt valovuosia puolustuspelaamisessaan. Vuonna 2017 Erik Karlssonista ei todellakaan omasta mielestäni voida enään puhua pelkkänä neljäntenä hyökkääjänä.

  Nyt pleijareihin mentäessä koko joukkue taitaa olla kunnossa, jopa suuresti ja iloisesti yllättäneen paluun melkein kahden kokonaisen kauden poissaolon jälkeen runkosarjan lopussa tehnyt Clarke MacArthur. Myös Marc Methotin pitäisi tietojeni mukaan olla kunnossa Crosbyn viikateiskun jäljiltä. Kumpikin näistä tuo elintärkeää kokemusta ja taitoa Ottawan playoff-urakkaan.

  Ottawa on työteliäs ja hyvin valmentaja Guy Boucherin luomaa pelitapaa noudattava ryhmä, ja näen, että sillä tavalla pelaamalla Ottawalla on erittäin hyvä mahdollisuus vähintäänkin mennä tästä sarjasta jatkoon. Asia jossa tulee tosin parantaa playoffseissa on erikoistilannepelaaminen, jossa kummassakin tilastossa Ottawa oli sarjan viimeisellä kymmenluvulla. Kuten runkosarjassa, niin myös playoffseissa, Karlssonin onnistuminen ja joukkojen johtaminen on todella tärkeää, ja uskonkin, että kapteeni tulee pelaamaan omalla huikealla tasollaan. Lisäksi avainpelaajia ovat maalivahti Craig Anderson ja loistavat (sekä aliarvostetut) hyökkääjät Mark Stone ja Kyle Turris. Kaikki kunnia upeasti Andersonia tämän poissaolojen aikana paikanneelle Mike Condonille, mutta kyllähän Anderson on Senatorsin tärkein pelaaja heti Karlssonin jälkeen. Pelasi aivan upean kauden, ja valittiin esimerkiksi kolme kertaa viikon tähdeksi. Stone ja Turris taas johtavat hyökkäystä, ja tuliapua tuovat muun muassa 26 maalia iskenyt Mike Hoffman, hitaasti aloittanut mutta kevääseen päin mentäessä vertynyt Derick Brassard, sekä luotettavat sotaratsut kuten oma suosikkini Jean-Gabriel Pageau, siirtorajalla hankittu Alex Burrows sekä Zack Smith. Bobby Ryanilta pitää myös vaatia paljon enemmän kuin mitä runkosarjassa saatiin. Laitan tähän vielä kokoonpanon, millä itse lähtisin ensimmäiseen Bruins-taistoon keskiviikon ja torstain välisenä yönä:

  Clarke MacArthur - Kyle Turris - Mark Stone
  Alex Burrows - Derick Brassard - Bobby Ryan
  Mike Hoffman - Jean-Gabriel Pageau - Tom Pyatt
  Ryan Dzingel - Chris Kelly - Viktor Stålberg

  Marc Methot - Erik Karlsson
  Dion Phaneuf - Cody Ceci
  Mark Borowiecki - Chris Wideman

  Craig Anderson

  Sitten se Boston. En osaa karhuista niin hirveästi sanoa, sillä olen nähnyt joukkueelta tällä kaudella huimat kolme peliä. Kuitenkin mitä ensimmäisenä tulee mieleen, niin Tuukka Rask on varmasti mies, joka pystyy vaikka yksin voittamaan koko sarjan Bostonille. Rask taisi kuitenkin pelata todella vahvan kauden? Ei Raskin toki tarvi yksin Bruinsia kaantaa, sillä myös kenttäpelaajistosta löytyy todella kovia kavereita. Hyökkäyksen kärkinimet Marchand, Bergeron, Krejci sekä Pastrnak kestävät vertailun melkeinpä mihin tahansa joukkueeseen. Marchand on noussut rottailujaan lukuunottamatta yhdeksi koko liigan parhaista laitureista ja myös Pastrnak taitaa kovasti tehdä tuloaan tuohon joukkoon, ainakin jos on luottaminen tämän kauden 70 tehopisteeseen. Bergeron ja Krejci taas on kivenkova sentterikaksikko. Kärkinelikon taustaltakin löytyy vielä kovia nimiä kuten vaikkapa David Backes ja Drew Stafford. Kaikkiaan Bruinsin hyökkäys vaikuttaa vahvalta, vaikkakaan kärkinelikon takana kukaan ei ylätnyt 40 pisteeseen ja esimerkiksi Matt Beleskeyn ja Jimmy Hayesin kaudet varmasti pettivät Bruins-fanien odotukset.

  Puolustusta Bruinsilla johtaa vieläkin Zdeno Chara, joka ilmeisesti pelasi tällä kaudella paremmin kuin parilla ekalla kaudella, ja oli taas oikeutetusti se joukkueen ykköspakki. Lisäksi takalinjoilta löytyy esimerkiksi ainakin pisteiden valossa vahvan kauden pelannut Torey Krug, sekä itsensä läpi lyönyt Brandon Carlo. Nämä kaverit taitavat tosin olla day-to-day statuksella, ja Bruinsin kausiketjusta taisin lukea, että Krug missaa ainakin ekan pelin. Olisi kyllä kova menetys Bruinsin puolustukselle, jos kaksikko joutuisi olemaan yhtään pidempään poissa, siinä skenaariossa slovakkijätti-Charan harteilla olisi jättimäinen vastuu.

  Siinä nyt sitten jotain Bostonista, Jatkoajan Bruins-fanit osaavat varmasti ottaa kopin ja kertoa enemmän analyysiä joukkueestaan, joten jätetään pallo heille nyt.
  --------
  Siinä sitten tuli jonkunverran turistua tästä ottelusarjasta. Innolla odotetaan sarjan alkua, toivottavasti nähdään hieno, kova ja tasainen sarja, jossa mitään ei säästellä!

  Sens in six.
   
 2. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Ennen kauden alkua mielestäni Brassard treidin myötä Ottawalla oli paras nippu moneen vuoteen kasassa joten vahva kausi ei tullut yllätyksenä. Runkosarjassa joukkueen systeemi toimi liian hyvin Bostonia vastaan ja vähän tuntui jäävän aseettomaksi Bruins otteluissa.

  Carlo ja Krug ensimmäisessä sivussa, mikä on tosi huono homma. Krug on tärkeä jätkä ylivoimalle ja meidän oma köyhän miehen EK. Carlo vastaavasti toiseen päähän tunnollisesti pelaava parimetrinen hyvin liikkuva pakki. Kumpikaan ei ole korvattavissa organisaation sisältä. Toki jos saikut venyy niin op taidetaan koittaa McAvoyta. Krejci pääsi runkkarin lopussa taas omalle tasolleen ja loi loistavasti tilanteita, harmittavasti Pasta näytti hieman uupuneelta ja menetteli paljon kiekkoja eikä ollut alkukauden tikissä kaksinkamppailuissa. Itse olisin runkkarin perusteella ennemmin ottanut vaikka Pittsburghin vastaan, mutta toivottavasti Bruins löytää aseita murtaa Ottawan puolustus ja saa tukittua linjat Ottawan näppärältä kiekollisesta peliltä. Hieman pelonsekaista jännitystä ilmassa, mutta luotetaan Krejcin poff modeen ja 1 ketjun ärhäkkyyteen jonka myötä Bruins jatkoon 4-2 voitoin.
   
 3. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Hyvä ja tärkeä avaus!

  Senators voitti runkosarjassa kaikki neljä keskinäistä kohtaamista. Senatorsin nopea ja energinen pelityyli on myrkkyä Bruinsille, mutta pudotuspelit ovat aina pudotuspelejä. Bostonissa pudotuspelit ja niissä menestyminen on seuralle sekä avainpelaajille tuttua puuhaa siinä missä Senatorsin "tähtipelaajat" eivät ole ehtineet pudotuspelejä urallaan paljoa kokea. Tämä on iso etu Bostonille. Tämä on varmasti yksi tasaisimmista pareista, mutta runkosarjan keskinäisten jälkeen luotto Ottawaan on kova.

  Koko ottelusarjan kannalta merkittävin asia lienee siinä kuinka hyvin Senators saa pimennettyä Bergeronin ykköskentän. Senatorsilla ei ole selkeää ykköskenttää, mutta päinvastoin pistepotentiaalia on ainakin kolmella kentällä runsaasti. Bostonilla kärki on kirkkaampi hyökkääjien osalta, mutta leveys ei ehkä ole aivan vastaavanlainen. Hoffman - Pageau - Pyatt lienee se kenttä, joka lähtee pelaamaan Bergeronin kenttää vastaa. Runkosarjassa Pageaun kenttä hoiti puolustamisen erinomaisesti.

  Senatorsin loukkaantumishuolet päättyvät upeasti juuri tähän paikkaan ja avauspelissä pitäisi olla kaikki käytettävissä. Käyttäjältä @Helsing#65 hyvä pohjustus Senatorsin ketjuihin. Zack Smithin paikka on mielestäni ehdottomasti pelaavassa kokoonpanossa, mikäli on vain kunnossa. Se, että kenen tilalle hän sitten tulee onkin asia erikseen. Kelly on pelillisesti heikoin lenkki, mutta vastuu runkosarjassa (82 ottelua) + alivoimalla on niin suuri, että hän tuskin sieltä pois lähtee. Ryan Dzingel aloitti kauden todella hyvin, mutta laskeva suunta, joista viimeisen 23 peliin tehot 2+1 pudottavat Dzingelin omissa papereissa ulos kokoonpanosta. Kuten samainen käyttäjä maintsikin, on Senatorsin petrattava erikoistilannepeliä runsaasti. Smith on joukkueen parhaimpia aloittajia ja alivoimapelaajia, minkä takia nostaisin hänet kokoonpanooni. Smith - Pageau pari lienee alivoiman ensimmäinen vaihtoehto kentälle.

  Claesson pelasi myös niin loistavan loppukauden, että saa varmasti vastuuta. Boro olisi kuitenkin ainakin avaavaan kotipeliin hyvä "tunnelmanluoja". Boro/Neil kaksikosta toinen on varmasti kokoajan kokoonpanossa, mutta näen Claessonin ansaitsevan pidemmän päälle top 6 paikan pakistosta.

  Sens in six myös täältä.
   
 4. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Lainaus:
  Ei hitto, unohdin itse tosiaan tuon Smithin kokonaan tosta ketjuhahmotelmasta. Mikä lie oikosulku tullut. Omissakin papereissa menee heittämällä avauskokoonpanoon, ja varmaankin juuri Dzingelin paikalle. Kellyn pitäisin tuossa nelosen sentterinä ainakin alussa, omaa kuitenkin tärkeää playoff-kokemusta ja puolustusosaamista.

  Myös Claessonista samaa mieltä @Hendo kanssa, eli ansaitsee kyllä peliesityksillään paikan ja onkin aika 50-50, että kumpi kaksikosta Boro ja Claesson sen paikan ottaa. Veikkaan kuitenkin, että Boro siinä ainakin ekassa pelissä on, sillä juurikin kovuutta playoffseissa tarvitaan ja Boro taisi olla koko liigan ahkerin taklaaja runkosarjassa.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Olet oikeassa, kaksi ensimmäistä Charan kautta olivat aikamoista hyppelyä AHLn ja NHLn välillä, nyt saa kuitenkin jo pelata pelkästään NHLssä.

  En tiedä. Jotenkin pelottaa tuo pakisto pudotuspeleissä. Varsinkin kun Carlo ja Krug on poissa alusta, ja kummatkin lukeutuvat siihen TOP-4 pakkeihin. Bruinssin pakiston leveys voi olla sarjan ratkaiseva kohta. Mikäli taas on kaikki kunnossa, niin eiköhän pakit oman ruutunsa hoida, myös Bruinssin pakisto on fyysinen, joka sopii playoff maailmaan.

  Hyökkäyksessä pelko osuu taas Pastan ja Vatranon kohdalle. Kestääkö pää? Ensimmäiset NHL pudotuspelit kummallekkin, etenkin Pastan kohdalla pelottaa tämä kun tahti on hyytynyt. Toki eihän playoffit periaattessa eriasia ole, mutta kun monesti vaan jotkut pelaajat hyytyvät playoffeissa, ja tulevaisuutta ajatellenkin toivon että Vatrano ja Pasta ei kuulu näihin. Taas Bruinssin hyökkäyksessä on sopivasti kokemusta. Backes, Bergeron, Stafford, Krejci, Marchand tekee loistavan viisikon jossa kaikilla on kokemusta playoffeista, ja myös niistä oikeasti kovista peleistä.

  Pahin asia mitä Bruinssille voisi käydä olisi Raskin loukkaantuminen, tai edes se että kesken ottelun tulisi joku migreenikohtaus.

  Luottavainen fiilis kumminkin omiin, vaikka veikkausketjussa heitinkin Senssin vievän tämän 4-2. Muutan täällä omaa veikkaustani, koska pakko olla optimistinen. Boston in six
   
 6. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  En tässä nyt jaksa sen kummemmin alkaa voimasuhteita arvioimaan. Bruinsilla on paremmat mahdollisuudet kuin lotossa ja huonommat kuin kolikonheitossa, eikä siihen juuri loukkaantumiset sun muut vaikuta.

  Olin jo ehtinyt parissa vuodessa unohtamaan tämän keväisen pärinän. Odotan Bruinsin pelaavan niin hyvin, että alan uskoa joukkueeseen. Sitten olisi hienoa kokea valtava pettymys. Se olis kevät sitten siinä.
   
 7. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Kauden mittaan Sens on jokaisessa kohtaamisessa riisunut Bruinsin aseista keskialueen puolustuspelillään ja tuota sapluunaa Ottawa ei tule muuttamaan, joten Bruinsin tulee keksiä jotain muita keinoja. Mikäli keinoja ei löydy, niin sarjasta tulee lyhyt.

  Kuten täälläkin todettua, Bruins nousee ja kaatuu Raskin mukana.
   
 8. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Tänään Bruinsilta tosiaan sekä Carlo että Krug sivussa. Charlie McAvoy pääsee kovaan paikkaan pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa.

  Alkais jo!
   
 9. KupittaanVelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boston Bruins
  Makea ja erittäin tärkeä voitto. Ei ollut Bruinsin paras ottelu, joten mahtaavaa että onnistuttiin tästä raapimaan pisteet kotiin. Varsinkin kun Colin Millerkin loukkaantui. Tämä lupaa huonoa Bostonille sarjan jatkoa ajatellen. Toivottavasti Miller nähdään vielä kentällä sarjan aikana, mutta pahalta tuo kyllä näytti. Vaikeaksi menee jos puolustus kapenee entisestään.

  Maaleilla ei juhlittu ensimmäisessä ottelussa (ei kyllä yllättänyt). Ensimmäisessä erässä Boston pelasi mielestäni ihan ok, ja olisi hyvin voinut onnistua maalinteossa. Ylivoimalla luotiin hyvin paikkoja ja Pastrňák kilauttikin tolppaan. Toka erä oli älyttömän huono Bostonilta, mutta Rask pelasi onneksi hyvin ja rauhallisesti. Ottawa sai kuitenkin maalin hieman yllättävässä tilanteessa. Bobby Ryanin röyhkeä nousu maalille näytti jo epäonnistuneen mutta jotenkin Ryan pääsi vielä tuikkaamaan irtokiekon verkkoon.

  Kolmas erä meni meikäläiseltä ohi, mutta highlightsit näin. Tyylipisteitä ei onneksi jaeta, ja tärkeintä on voitto. Ensimmäisen ottelun perusteella tästä tulee vielä pitkä sarja...
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2017 klo 12.13
 10. KupittaanVelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boston Bruins
  Lainaus:
  edit. Hfboardsilla luki että palasi vielä otteluun? En ehtinyt tätä vielä varmistaa mutta hyvä jos selvittiin säikähdyksellä...
   
 11. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Hööö! Yksi hoidettu ja kolme vielä edessä. Ensimmäinen erä oli tosi hyvä Bruinsilta. Oli tolppa, Pastan läpäri ja parit tyhjät maalit joista ei kuitenkaan saatu kiekkoa verkkoon. Toisessa erässä kunnon pohjat kun saldona 0 laukausta kohden maalia.....Kolmannessa erässä ryhtiä pyttyyn ja Bruins veikin laukaukset apaut 15-7( ei jaksa tarkistaa) plus ensin Vatrano Nashin pienestä siirrosta pääsi tykittämään alas tasoituksen ja lopulta hyvä vaihe palkittiin Brääääd " Matafakin" Marchandin lyötyä flipperistä tyhjiin nopean reagoinin jälkeen. Lopussa 1 vitja pelasi melkein kokonaan viimeiset 2 minuuttia Ottawan hakiessa tasoitusta ja onnistui jäädyttämään voiton, vaikka yksi hyvä paikka tasoitukseen olikin.
  Rask oli helvetin varma maalilla. McAvoy kellotti yli 24 minuuttia, joka oli toiseksi eniten joukkueesta Charan jälkeen. Ihan kohtalaiseen paikkaan nuori sälli teki hyvän debyytin liigaan. En juurikaan kiinnittänyt häneen huomota, minkä täytyy olla merkki hyvästä suorituksesta( mutuilua) Toivottavasti tämä voitto vapauttaa reilun kauden kestäneestä kirouksesta Ottawaa vastaan ja siivittää Bruinsin jatkoon!
   
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  C. Miller palasi, mutta enpä kyllä muista tuon kolmannessa juuri pelanneen.

  McAvoylta vahva NHL-debyytti kovassa paikassa, vaikkei nyt mitenkään kovatempoinen ottelu ollut. Perinteisten epäiltyjen lisäksi Staffordilta vahva ottelu. Ei nyt tehnyt muuta kuin suojasi kiekkoa ja teki hyviä kiekonhallintaratkaisuja, mutta Bruinsin kiekollinen osaaminen on niin ohutta ykkösen ulkopuolella Krejcin ollessa telakalla, että olisi ollut Sensillä enemmän kiekonhallintaa ja tilanteeeita, jos siellä ei olisi ollut Staffordin kaltaista jannua ottamassa roolia ja säännönmukaisesti pelaamassa kiekkoa Bruins hyökkäyspäähän.

  Nyt vielä Krejci kahden huilipäivän jälkeen askiin, niin levenee Bruinsin hyökkäys kivasti.
   
 13. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Hyvin pelasi junnu kyllä, toki sinne pari huonoa avausta mukaan mahtui joista Sens pääsi katkomaan ja kääntämään nopeasti takaisin hyökkäykseen, mutta kokonaisuutena isosti plussan puolelle meni Charlien peli.
   
 14. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Ottawa pelasi kyllä hyvän ottelun ja Bruinsilla jälleen suuren suuria vaikeuksia päästä edes vetopaikoille, maalintekopaikoista puhumattakaan. Keskialueen vetää Boucherin joukot aivan tukkoon ja edelleen Bostonilla vaikeuksia saada mitään aikaiseksi. Kiekosta joudutaan luopumaan ja hyökkäyspeli sakkaa. Tämä ei ole Bruinsin huonoutta vaan Senatorsin hyvyyttä.

  Mutta Bruinsin pelasti omat tähtipeelajat. Bergeron oli hyvä ja pelihän kulminoitui Marchandiin ja Raskiin. McAvoy oli odotetun hyvä, Chara oli kolmannessa erässä dominoiva. Chara pelasi muutenkin todella hyvän ottelun, mutta kolmannessa erässä meni tosi hyvin.

  Joka tapauksessa Bruinsin parhaat pelaajat eivät ole niin paljon parempia kuin Senatorsin, joten jotain on Cassidyn keksittävä sarjan mittaan. Tai sitten laitetaan vaan kädet ristiin ja luotetaan, että Rask seisoo päällään ja voittaa pelejä yksinään joukkueelleen, kuten alkukaudesta.
   
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Kirjotetaas kakkosesta vaikka sen verran, että suhteellisen tasaväkinen ja siten ollen hyvä vierasottelu Bruinsilta aika vajaalla miehistöllä. Kolmosessa nähtiin säännöllisesti pakkipari McAvoy-Morrow. Ei olis uskonut kauden alussa, eikä nyt oikeen edes vielä viikko sitten...

  Tuo Sensin toinen maali oli harmittava, koska se käänsi momenttumin totaalisesti kotijoukkueelle, McAvoy nukahti ja oli vähän maskissa. Tosin on myös sanottava, ettei siinä mitään lihamuuria ollut ja olisi toivonut Raskin pystyvän seuraamaan ja torjumaan löysähkön viivasta tulleen laukauksen. Mutta ei voi mitään. Sitten tasoituksessa Karlssonin suuruutta ja lopussa oli lähinnä ajan kysymys, että koska Senators tekee voittomaalin.

  1-1 on kuitenkin hyvä tilanne Bruinsille lähteä kotiotteluihin ja jos noista pystyisi toisen ottamaan, niin voisi toivoa vitoseen jo vahvistusta sairastuvalta. Carlo on ainakin jo luistellut, samaten C. Miller ja Acciari. Krejcin tilanne aika mysteeri. Pari päivää sitten jäällä, mutta tänään ei ilmeisesti ollut. Tämän päivän treeneistä poissa myös Krug ja McQuaid. Jälkimmäinen taisi loukata päänsä, en odota paluuta ihan hetkeen ja muutenkin taitaa olla niin, ettei tuohon kolmoseen vielä kukaan ole palaamassa. Farmista jouduttaneen kaivamaan kutospakki.
   
 16. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Joo, voi olla että Matt Grzelcyk saa soiton NHL:n pudotuspelien puolelle. Tosiaan Acciari ja Carlo kuulemma menneet eteenpäin ja heidän paluunsa lähenee, tämä kolmas peli taitaa kuitenkin tulla vastaan turhan pian.

  Morrow esiintyi hyvin Bruins-nutussa ja on selvästi enemmän äijämäinen nyt kuin koskaan aiemmin urallaan. Backes pelaa myös parasta kiekkoa Bruins-aikanaan.

  Tämä sarja on kyllä aivan auki, kun tasavahvat joukkueet pelaavat, ja vielä kaiken lisäksi molemmilla puolustuksessa vajetta. Kumpi tahansa tästä jatkaa, niin vaikeaa tulee olemaan, kun molemmat joukkueet näinkin siipirikkoisia.
   
 17. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Missä vaiheessa se Krejci on mennyt itseään telomaan? Sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta poffi Krejci tuonne tilanteita järjestämään nerokkailla ratkaisuillaan voisi olla se buusti joka siivittää Bruinsin jatkoon. Chara voisi myös pistää kellon soimaan ajoissa niin ei tarvitse nukkua pelin aikana. Surkea edellinen ottelu joka huipentui siihen idioottimaiseen jäähyyn jonka jälkimainingeista syntyi voittomaali. Moorelle myös rukkasia siitä Karlsson hailaitista kun ei jaksanut merkata ketään vaikka alussa oli Ekin kintereillä, mutta vaihto ei mennyt ihan nappiin,toki siinä oli kollektiivinen torkku päällä useammallakin miehellä. Ottawalla on kuitenkin eväät parantaa peliä edellisestä enemmän kuin Bruinsilla ja siksi nämä vihun heikot jaksot kuten edellisen ottelun 2 ensimmäistä erää tulisi pystyä käyttämään hyväkseen eikä päästää kahden maalin johtoa noin helpolla tasoihin.
   
 18. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Erik Karlsson! Maailman paras. Olihan aivan huikea peli ruotsalaiselta. Kaksi huikeaa esityötä maaleihin, ja ihan mahtavaa suorittamista joka puolella kenttää. Saa olla iloinen, että tämä kultakimpale pelaa juuri Sensissä.

  Olipa muutenkin kyllä hieno peli, vaikka Bruins pääsikin siinä tokassa erässä peliin mukaan ja pelko hiipi puseroon. Jatkoajalla Ryan kuitenkin sitten hankki eka jäähyn Nashille (joo, oli vähän kyseenalainen vihellys) ja pisti sitten itse voittomaalin verkkoon. Ryan on ollut kyllä muutenkin itselleni se mieluisin yllätys tässä sarjassa. Tosi hyvää peliä, ja siitä palkintona 2+2 tehot. Bruinsin toinen maali tänään tosin meni miehen pitkiin, mutta mitäs pienistä, kun sitten kuitenkin ratkaisi voiton. Oikea joukkue voitti, sillä vaikka Bruins pääsikin tasoihin ja peliin hyvin mukaan, niin kyllä Senators omaan silmään kokoajan kuskin paikalla oli. Tolla tavalla kun jatketaan seuraavassa, niin sarja voi hyvinkin olla katkolla Ottawassa viikonloppuna.

  Karlssonin ja Ryanin lisäksi Senatorseista pitää toki mainita kahden maalin Hoffman, joka oli todella hyvä, sekä Derick Brassard, joka pelaa myös upeaa sarjaa, ja on näyttänyt olevansa kevään miehiä. Ei tule Zibbyä ikävä, kun katselee juuri nyt Brassardin pelaamista. Pitää erikseen mainita Brassardin 75% aloitusprosentti, joka on ihan huikea suoritus Bostonin ukkoja vastaan.
   
 19. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Hyvin tuli Bruins takaa, muttei riittänyt aivan voittoon. Oli tosiaan hieno syöttö Karlssonilta.

  Erittäin kyseenalaiseen vihellykseen ratkesi peli jatkoajalla. Olisihan tuosta ehdottomasti pitänyt tulla kummallekin jäähyt. Inhimillisesti tuota ei varmaan vaan tuomari nähnyt, mutta harmi, että siihen päättyi peli. Sarja ei ole vielä lähelläkään ohi ja tämä haisee seitsemän pelin sarjalta.

  Linkki Nashin jäähyyn:

  https://streamable.com/e8zdj
   
 20. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Bostonilaisyleisö taas kivasti hereillä. Ottelun loputtua roinaa kentälle ja joku es-bruinsjonne yritti katsomosta käsin varastaa Ryanin mailan. On ne lystikkäitä.

  Rightin Petteri Nummelinilta pari ihan näppärää avaussyöttöä, jotka molemmat johtivat maaliin. Bruinsin erinomainen nousu lässähti pannukakuksi ja onkin mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa joukkueeseen henkisesti.

  Kiva sarja sivusta seurata ja toivoa, että molemmat putoavat.
   
 21. Dougie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  bruins
  Lainaus:
  Sitten voi mennä takas omaan ketjuun peeloilemaan. Täällä ois ihan yhtä paha itku ja Montreal yleisö käyttäytyisi ihan samalla tavalla jos sama farssi kävisi siellä.
   
 22. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Ei minulla ole mitään omia ketjuja. En muutenkaan ottanut kantaa mihinkään Jatkoajan jälkilöylyihin, vaan naureskelin epäuskoisena Bruins-yleisön käytökselle. Ei uskoisi, että Pohjois-Amerikan Pori voi vielä yllättää negatiivisessa mielessä, mutta näköjään se on mahdollista.

  Dougie ilmeisesti on niitä miehiä, jotka kylvävät taskujen sisällön jäälle, jos lopputulos ei miellytä?
   
 23. Dougie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  bruins
  Itse kyllä ymmärrän mitä tuo eilinen käytös Bostonissa oli, vaikka se ei mitenkään hyvää käytöstä ollutkaan. Playoff kiekkoa ja tultu 0-3 tilanteesta tasoihin, sitten jatkoajalla tuomari ratkaisee. Bostonin kaltaisessa kiekkokaupungissa tunteet helposti vie voiton ja tavaraa lentää ja mailat lähtee mukaan.

  Itseasiassa olen joskus itsekin heittänyt jotain, taisi olla kyse jostain tuomari virheestä kokoisessa liigassa. Luultavasti case Nordlund tai vastaava.
   
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Ehkä tuossa ottelussa Bruins-näkökulmasta kuitenkin oli merkittävintä valmennuksen ja pelaajien totaalinen taktisen pelisilmän puute tilanteissa, joissa pelin rytmi on, että vastustajalla on kiekko tuoreena vaihdon alussa ja omilla kiekko väsyneenä vaihdon lopussa. Pitäisi ottaa kaikki katkot ja roiskia kiekkoa pitkäksi ja vaihtopenkeille, että huono rytmi katkeaa. Ottawassa mentiin erän verran ilman Bruinsin laukausta kohti maalia ja taas oli lähellä.

  Bruins pelaa ihan liian vähän hyökkäyspäässä, että sillä olisi sarjassa hyvät mahdollisuudet. Pudotuspeleissä pelataan otteluiden lisäksi sarjaa, ja vastustajan päässä on tärkeä pyöriä paitsi maalien vuoksi, niin jokainen pitkä vaihto vastustajan puolustusalueella on kotiin päin ja hyödyksi tulevissa otteluissa.

  Marchand voisi ottaa päänsä perseestä ja lopettaa yliyrittämisen. Onnistui menettämään kiekon huonoon ratkaisuun kolme kertaa yhdessä ylivoimavaihdossa ja muutenkin on ollut hiljaista ensimmäisen ottelun jälkeen.
   
 25. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Crossin piikkiin eka ja viimeinen maali soviteltavissa. Ensimmäisessä yrittää ottaa kahta miestä kerralla ja hukkaa mailansa josta saa helpolla vihu siirtää kiekon maalin edessä sivulle tyhjiin hakattavaksi ja jatkoajalla hukkaa Ryanin hienosti kylläkin toteutetussa give and gossa, Toki Charan hidas vaihtoon meno edesauttoi tilannetta kun toinen puolustaja ei ehtinyt kentälle ajoissa. 3-0 tilanteessa vedot 17-4 Ottawalle mutta 7 minuuttia myöhemmin peli tasan ja Boston kuskin paikalla. Pastalla ja Krejcillä oli kolmannessa erässä tuhannen taalan paikat ratkaista ottelua, mutta Pasta ei saanut kiekkoa haltuun kunnolla tyhjän maalin siintäessä edessä ja Krejcin vedon läheltä molari ennätti patjalla? torjumaan.

  Hieman pelotti Tim Peel nimi jo ennen ottelun alkua ja sama linjattomuushan sieltä tuli jota on jo aikaisemminkin nähty. Methot kahteen otteeseen veti hanskanyrkillä Bruins ukkoja koteloon salomonin tuomiolla, mutta Nashin tehtyä sama Ryanille kun tämä tulee ilman mailaa kyynärpäällä päähän olikin sitten Bruins jäähy josta Ottawa sitten ratkaisi jälleen jatkoajalla ottelun. Muuten loistavaan otteluun saatiin helvetin paska päätös mikä sapettaa tappiota enemmän. Mielellään näkisi sen voiton tulevan pelaamalla sen ansaitsevalle joukkueelle eikä tuollaisten luokattomien tunarointien päätteeksi vääryydellä.

  Krejci teki paluun, Chara oli jälleen hyvä(ot hidas vaihto poislukien) ja McAvoy jatkoi hyviä otteita olivat illan positiivisia asioita. Backesin mahdollinen loukkaantuminen Phaneufin järkyttävästä viikatteesta, linjaton tuomarointi, pelin ensimmäinen puolikas niitä negatiivisiä huomioita. Seuravaan sitten jo mielellään ainakin Crossin tilalle uutta miestä ja miksei myös eilen jopa onnistuneen Lilesin paikalle myös Krugia tms.