Mainos

Ostoskärryllä mestaruuteen? Onko 1+1+1=3?

  • 32 021
  • 126

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Koska sitten pitäisi kukkaro kaivaa laukusta, ottaa kauppalista jääkaapin ovesta, laittaa tuulipuku päälle ja sauvakävellä kauppaan? Kas siinäpä kysymys.

Devils onnistui keväällä 2002 oikea-aikaisella ja oikein kohdistetulla kauppareissulla Dallasiin aivan huikealla tavalla, joskin haettu tulos tuli vasta vuotta myöhemmin kaupasta. Joe Nieuwendyk ja Jamie Langenbrunner olivat cup-kevään 2003 kaksi avainpelaajaa ja olivat selkeä parannus Jason Arnottiin ja Randy McKayhyn nähden.

Joukkueen tilanne oli tuossa vaiheessa tosin lähes ihanteellinen, koska joukkueella oli liigan paras maalivahti ja pakisto ja monipuolinen hyökkääjistö eli joukkuetta pystyttiin täydentämään helposti tällaisilla täsmähankinnoilla, sillä 1990-luvun alussa varatut omat pelaajat olivat huipulla ja tuolloin tuloaan tekivät muun muassa Brian Gionta ja Colin White.

Nyt Devilsin tilanne on toisenlainen, sillä joukkueesta ei voida enää irroittaa pelaajia "rikkomatta muutamia munia". Menestyksestä maksetaan hintaa sen muodossa, ettei joukkue ole saanut varata 15 kärjessä vuosikausiin eikä joukkue voi välittömästi paikata ainakaan kahden ensimmäisen kentällisen menetyksiä omasta farmistaan. Tämä tuo eteen mielenkiintoisen haasteen, koska Devils on rakentanut omaa joukkuettaan aina omien varaustensa kautta eikä ole juuri koskaan tehnyt nimekkäitä vapaiden agenttien kiinnityksiä. Kuitenkin joukkue kaipaa selkeää kiekollista ykköspakkia ja jossain määrin ykkössentteriä, sillä Travis Zajac ja Zach Parise kuuluvat mielestäni samaan ketjuun. Dainius Zubrus ei mielestäni myöskään kuulu keskelle, vaan laitaan.

David Conten johtama skouttausosasto sai kesällä tosin lisää apuja pelaajien hankintaan, kun Kanadan nuorten joukkuetta ja Red Deeriä luotsannut Brent Sutter tuo oman tietotaitonsa joukkueen käytettäväksi. Näyttää hyvin vahvasti siltä, että Devils jatkaa valitsemallaan tiellä, jossa joukkue rakennetaan hieman "nimettömämmistä" aineksista ja avainroolit miehitetään tarvittaessa nimekkäillä täsmäostoksilla. Se on kuitenkin varmaa, että mitään "total rebuildia" Devilsissä ei nähdä ainakaan ennen Brodeurin aikakauden loppumista.

Mutta se tästä punaisesta joukkueesta.

Tämän kesän markkinoilla riekkuneista joukkueista Phillyn kohdalla mielestäni ollut kyse myös siitä, että joukkue viestittää ulospäin, että meininki muuttuu nyt kerralla. Rangersin kohdalla iso juttu oli myös se, että joukkue hankki riveihinsä pahimman verivihollisensa ykkössentterin.

Philly aloitti tähän kauteen valmistautumisen jo hyvissä ajoin viime talvena ja teki tuolloin muutaman kesäisiä manööverejä pienemmän liikkeen, kun he hankkivat muun muassa Bironin, Coburnin ja Upshallin riveihinsä. Näin kesän töitä oli tehty jo valmiiksi, sillä oma sarjasijoitus antoi tähän hyvät mahdollisuudet. Eli Phillyn kasvojenkohotus on ollut perusteellisempi kuin muutamien nimimiesten hankinta.

Keskeinen kysymys kuuluu mielestäni: Onko yksi kesä riittävän paljon aikaa muuttamaan joukkueen kurssia, kun pari kentällistä pelaajia etsii todennäköisesti vielä omaa paikkaansa joukkueessa? Kuitenkin näiden hankittujen tähtien rutiinitasonkin pitäisi olla niin kovaa luokkaa, että Philly on loppuun asti kisaamassa playoff-paikasta. Atlantin divisioona on todella kovatasoinen ja ainoastaan Islanders vaikuttaa ennakkoon selkeältä altavastaajalta.

Toinen kysymys, joka liittyy kaupalla käyntiin, että onko shop and drop tuloksena, kun joukkueet ovat lähellä palkkakattoa? Viime kaudella Devils kikkaili vastaavassa tilanteessa 20 pelaajan rosterilla ja oli todella kireässä tilanteessa muun muassa Colin Whiten nivusvaivojen kanssa, sillä joukkue ei voinut nostaa pikkuvaivoista kärsivän Whiten tilalle korvaajaa. Varsinkaan keskitalven tärkeillä kierroksilla kellään ei liene varaa sellaiseen, että pari avainpelaajaa on sivussa pari viikkoa eikä ketään voida nostaa tilalle.

Ja lyhykäisyydessään: Joukkueen rakennusvaihe määrittelee sen, millaisia palasia joukkueeseen haalitaan tai näin sen ainakin pitäisi mennä. Anaheimin tilanne tosiaan oli ihanteellinen sen puolesta, että Prongerin hankinta oli viimeinen ankkurointi menestyksen syrjään.

Muutenkin case-Anaheim on mielenkiintoinen, koska menestyksekkäitä konsepteja kopioidaan muihin joukkueisiin. Miten se näkyy pelaajamarkkinoilla, että muutkin haluavat joukkueestaan Anaheim-lookaliken? Putoaako pienikokoisten ja/tai pehmeiden taitopelaajien kysyntä ja hinta? Olisiko esimerkiksi Pierre Turgeonin tai Craig Janneyn kaltaisille taiteilijasielulle kysyntää nykypäivän NHL:ssä, jos he olisivat tulossa rookieleirille tai heitä tarjottaisiin vaihdossa kun joukkue haluaisi joukkueeseensa lisää kokoa ja suoraviivaisuutta? Ja miten paljon huudetaankaan puolustajasta, joka on Niedsin tai Prongerin tasoinen puolustajahirmu tai kehittymässä sellaiseksi?
 
Viimeksi muokattu:

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Keskustelu on lähtenyt hieman eri suuntaan, kuin mitä ajoin avausviestissä takaa. Tarkoitus ei ollut väittää kauppojen tekemistä ja vapaiden pelaajien hankintaa hyödyttömäksi puuhaksi.

Esitin alkuun vuosien myötä tekemäni havainnot, ja kysyin ovatko ne teidän mielestänne voimassa. Mieleen nimittäin on tullut sekin, että työsulkukauden jälkeisellä UFA-aikakaudella joukkue ei ehkä olisikaan niin tärkeä juttu, vaan Philadelphian taktiikalla voidaan menestyä.

Erityisesti tavoittelin avausviestillä niitä kirjoittajia, jotka uskovat Philadelphian rajuun nousuun. Mikä on heidän näkemyksensä siitä, kuinka NHL-joukkuueesta tehdään menestyvä joukkue. Onko Flyersin menestykseen uskovilla joku "filosofinen perusta" luottaa joukkueeseen, vai onko tähtipelaajien hankinta yksinkertaisesti sokaissut heidät.

Coloradon tapauksessa minua taas mietityttää se, tuoko Ryan Smyth joukkueen saldoon 30 maalia lisää, vai tuoko hän 30 maalia, mutta hänen tulonsa vie joltain pelaajalta 15 maalia viime kauden saldosta, ja ehkä 15 maalia siksi, että pelaajan potentiaali jää käyttämättä. Olkoon se sitten Stastny, Hejduk tai kuka tahansa.

Ilmeisesti Joe Sakic yritti puhua free agenteja itse Denveriin, joten taidan olla nyt Sakicin kanssa hieman eri linjoilla siitä, miten joukkuetta pitäisi rakentaa.

Ja se kaiken kattava kysymys oli, ovatko Flyers, Rangers ja Avalanche JO ensi kaudella kovia.

Edit: Dalin viestissä on paljon sellaista, jota itse alunperin mietin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Glen Satherillä oli aikoinaan Oilersissa toimiessaan filosofia että voittavasti joukkueesta pitää vaihtaa 15% jotta se pysyisi voittajana joukkueena (Rangersissa tuon filosofian pohtiminen on ollutkin lähinnä filosofista pohdiskelua). Syynä tuohon on arvatenkin se, että voittavassa joukkueessa pitää olla kilpailuhenkisiä, eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joilla pitää myös olla mahdollisuus kehittyä, jotta tuo motivaatio säilyisi eikä tulisi turhautumista. Ts. porkkana ja palkkio pitää olla tasapainossa. Näinollen tietyistä vanhemmista jo saavuttaneista pelaajia piti luopua (esim. Semenko), jotta nuoremmat saivat mahdollisuuden astua askeleen eteenpäin.

Samalla kun joukkue uusiutui tasaisesti, sitä voitiin/voidaan kehittää pitkäjänteisesti, sillä tuolloin tiedettiin että että 85% joukkueesta jatkoi edelleen. Näinollen joukkueelle ei tulisi tarvetta major rebuildingiin ollenkaan. Tähän liittyen mielestäni on selvää, että uusien pelaajien istuttaminen toimivaan joukkueeseen eli sellaiseen jonka pelisysteemi on kaikkien tietämä ja osaama on huomattavasti helpompaa kuin jos uusia tulijoita olisi enemmän. Tuolloin homma pitäisi aloittaa käytännössä nollasta. Suomessa HPK on tästä erinomainen esimerkki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja se kaiken kattava kysymys oli, ovatko Flyers, Rangers ja Avalanche JO ensi kaudella kovia.
Omat veikkaukseni tässä vaiheessa kesää näistä joukkueista on seuraava;

Flyers:

Muutokset: Rakensi tosiaan tulevaisuutta jo viime kauden lopulla Upshallin, Coburnin, Parentin ja osin Bironin kautta. Teki lisäksi muutoksia manageri- ja valmennustaholle (kakkosvalmentajat liitettiin mukaan tänä kesänä).

Muutokset siinä mielessä järkeviä, että ne aloitettiin hyvissä ajoin. Sai varata lisäksi viime draftissa toisena ja otti vanRiemsdykin tulevaisuuden avainhyökkääjäksi (?). Hankki tänä kesänä Joffey Lupulin, Scott Hartnellin, Kimmo Timosen, Jason Smithin ja Daniel Brieren uudeksi joukkueen rungoksi.

Ennuste: Joukkueella on tällä hetkellä paljon lahjakkuutta näiden siirtojen jälkeen ja uskon, että Flyers tulee olemaan tulevaisuudessa (2008-09->) hyvä joukkue. Ensi kauden Flyers muistuttaa kuitenkin liikaa sekalaista ryhmää pelaajia, ei niinkään varsinaista joukkuetta.

Pudotuspelipaikka työn takana, mutta voi sinne mennä jos palaset loksahtavat paikoilleen. Mikäli menee, en usko vielä menestykseen. Jääminen ulos pudotuspeleistä tekisi näiden hankintojen jälkeen Flyersista ensi kauden Itäisen konferenssin ykkösflopin. Voi olla aika lähellä tätä.

Rangers:

Muutokset: Joukkueella oli jo olemassa suhteellisen vahva runko ja tuttu pelitapa. Kesällä hankittiin Gomez ja Drury tulevaisuuden hyökkääjiksi. Aikaisemmasta joukkueesta menetettiin Nylander näiden kahden pelaajan (tai toisen näistä) tieltä. Muutokset parantaneet Rangersia paperilla.

Hankinnat osuivat sinne, missä joukkueella oli ongelmia hyökkäyksessä. Nyt Rangersilla pitäisi olla erittäin hyvä maalivahti ja laadukas hyökkäys. Minä en luota kuitenkaan riittävästi joukkueen puolustukseen. Lisäksi isona kysymysmerkkinä on se, että kun kesän isot muutokset osuivat kriittisille alueille (kahden ensimmäisen ketjun keskelle), joten miten palaset loksahtavat paikoilleen.

Ennuste: Pelaa Flyersin tapaan kovassa Atlantin divisioonassa. Tulee taistelemaan tosissaan divisioonan voitosta, mutta koska en luota joukkueen alkukauteen näin rajusti avainpaikoiltaan uusiutuneella joukkueella ja puolustus epäilyttää ykköspaikasta taistelevaksi joukkueeksi, en usko Rangersin yltävän divisioonansa kärkeen.

Menestystä voi olla kuitenkin luvassa kauden mittaan, sillä tuttu pelitapa, huippuluokan maalivahti ja luultavasti kovassa iskussa oleva ylivoimapeli tuo väkisin runkosarjavoittoja. Veikkaankin, että runkosarjassa Rangers ottaa yhden askeleen eteenpäin ja ylittää 100 pisteen rajan.

Rangers voi satsata kuitenkin tuolla hyökkäysmateriaalilla helposti liikaa panoksia hyökkäykseen kauden tärkeimmillä hetkillä. Playoffeissa Lundqvist voikin olla sitten tuolla puolustuksella liian yksin. Veikkaan, että Rangersin panokset eivät kesän megahankinnoista huolimatta riitä vielä ensi kaudella riittävän pitkälle.

Colorado:

Muutokset: Colorado pelaa kovassa Luoteisessa divisioonassa ja tulee kohtaamaan Vancouveria, Minnesotaa ja Calgarya (toki myös lisäksi Edmontonia), joten pisteautomaatteja ei divisioonan sisällä ole. Joukkue ei ole menettänyt tärkeimmistä pelaajista kuin viime kaudella hyvin pelanneen Ken Kleen, mutta kun hänen tilalleen tuli Scott Hannan. Lisäksi joukkue tullee saamaan (?) koko kaudeksi käyttöön myös Jordan Leopoldin. Hyökkäykseen Coloradon muutenkin vahva hyökkäys sai Ryan Smythin Oilers-fanien kiusaksi.

Muutokset ovat vieneet Coloradoa uudelle aikakaudelle - aikaan jälkeen Sakicin. Joukkueella on hyvin lahjakkaita nuoria hyökkääjiä jo NHL:ssa ja nyt eturiviin saatiin Smythin kaltainen taistelija. Hyökkäys vaikuttaakin paperilla kovalta. Ellei sitten Wolskille ja Stastnylle osu toisen kauden kirousta. Ja ellei 38-vuotiaan Sakicin - joka pelasi viime kaudella tosin parhaan kautensa viimeiseen kuuteen vuoteen - pelissä ala näkymään jo ikä. Ja ellei Smythin tulo syö jonkun nuoren peliaikaa ja itseluottamusta.

Mutta kaiken mennessä parhaimmalla mahdollisella tavalla, Avalanche tulee olemaan vaarallinen joukkue - etenkin hyökkäyspäässä.

Ennuste: Colorado näyttää minulle joukkueelta, joka on paperilla suhteellisen vahva, mutta jonka avainpaikoilla on liikaa kysymyksiä. Avalanchen puolustus on Luoteisen divisioonan joukkueista ehkä toiseksi heikoin (esimerkiksi Vancouverin tämän hetken mahdollinen nelospakki Kevin Bieksa olisi Avalanchessa ykköspakki). Lisäksi joukkueen tärkeä maalivahtiosasto on tällä hetkellä mielestäni Luoteisen divisioonan toiseksi heikoin. Ja lisäksi hyökkäyksessä ovat nämä yllä luetellut kysymykset voimassa.

Minun nähdäkseni Avalanche otti askeleita eteenpäin kesän siirroilla, mutta en usko joukkueen menestykseen Luoteisessa divisioonassa. Pudotuspeleihin tuolla joukkueella voi hyvin mennä (ainakin, jos Calgary ei saa pakettiaan Keenanin kanssa toimimaan), mutta alakerran puutteet tulevat uskoakseni näkymään viimeistään tuossa vaiheessa. Tulevaisuudessa Avalanche voi sitten olla kova joukkue nuorten hyökkääjien avulla, jos tuohon ryhmään lisätään vielä pari kunnon puolustajaa ja jos Budaj:sta tulee NHL:n top 10-15 maalivahti.

Chip Whitley kirjoitti:
Nykyisessä joukkueessa tällaisia ns. johtavia pelaajia ovat mm. Trevor Linden (luonnollisesti), Willie Mitchell, Brendan Morrison, Matt Cooke ja Kevin Bieksa.
Lisäisin tähän joukkoon vielä Roberto Luongon, Ryan Keslerin ja Mattias Öhlundin nimet. Luongo on omalla esimerkillään loistava pelaaja joukkueelle, Keslerista puhuttiin mahdollisena tulevaisuuden kapteenina jo kaksi kautta sitten - tuolloin 21-vuotiaana ja Öhlund on pelannut Vancouverissa jo niin kauan, että hänen asemansa on korkea.

Tuskin Vancouver tulee ainakaan johtajuuden puutteeseen kaatumaan. Hyökkäyksen tehot ovat tällä hetkellä joukkueen suurimmat kysymysmerkit ja nämä etenkin siinä tapauksessa, että Näslund ei paranna pisteitään viime kaudesta. Tuohon yhteen kakkosketjun laiturin paikkaan Canucks tulee tekemään aivan varmasti hankinnan jossain vaiheessa kautta (ellei sitten Shannon tee ihmeitä), joten se ei tule olemaan se kompastuskivi ensi kauden joukkueella.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Minulle NHL:n seuraaminen on aikojen saatossa opettanut kaksi asiaa. 1) Joukkueen kelkan kääntäminen hankkimalla UFA-pelaajia ei onnistu. 2) Joukkueeseen hankitut vahvistukset hyödyttävät joukkuetta vain, kun uudet pelaajat vahvistavat jotain osa-aluetta rikkomatta joukkueen dynamiikka. ...
...

Philadelphia Flyers on kauden suurin floppi idässä.

Colorado Avalanche ei ole olennaisesti parempi, kuin se oli viime kaudella.

Tervetuloa nykyaikaan hannes.

1) Scott Niedermayerin ja Teemu Selänteen hankkiminen käänsi Ankkojen kurssin ja uskon että ilman merkittäviä kesäisiä UFA-hankintoja Kannua ei lähitulevaisuudessa voiteta.

2) "Joukkueeseen hankitut vahvistukset hyödyttävät joukkuetta vain, kun uudet pelaajat vahvistavat jotain osa-aluetta rikkomatta joukkueen dynamiikka."

Hmm. Ei joukkueisiin hankinta pelaajia vain pelillisistä syistä. NHL on bisnestä ja mediapeliä, eikä pelkkää jääkiekkoa ja Stanley Cupin tavoittelua.

Sekä Coloradossa että Philadelphiassa kesähankinnat olivat pakon sanelemia.

Denverissä tehtiin täsmähankintoja. Joukkueen alivoima oli liigan seitsemänneksi huonointa. Syyksi sanottiin fyysisen puolustajan puuttumista. Ulostetaan Ken Klee + Ossi Väänänen ja tilalle Scott Hannan + terve Jordan Leopold. Fanit on rauhoitettu, koska toimitusjohtaja Giguere oli tehnyt juuri niin kuin kaikki halusivat.

Ryan Smyth hankittiin muistakin kuin pelillisistä syistä. Smyth tulee olemaan Avalanchen kasvot, sen jälkeen kun Sakic lopettaa uransa Vancouverin olympialaisten (2010) jälkeen.

Eikä Smyth peliaika ole Stastnyltä pois vaan eniten UFA-hankinnasta taitaa kärsiä Andrew Brunette ja Brad Richardson. Brunette on 33-vuotias ja teki viime kaudella piste-ennätyksensä. Jos ylivoimassa maalin edessä häärii Smyth, peliä rakentaa Stastny, viivassa Sakic ja Liles ja toisella laidalla rightin miehenä Hejduk, niin miten mahtaa käydä Bruno-paran? Tällä kaudella en ottaisi häntä missään pistepoolissa, sillä saldo voi olla vain puolet viime kauden kahdeksastakymmenestä pojosta.

Phillyssä oli katastrofikauden jälkeen pakko tehdä jotain ja siksi UFA-markkinoilla räiskittiin minne sattui. Hankittiin ykkösmaalivahti ja johtava puolustaja ja ykkössentteri. Mutta kun kaikki kolme ovat B-luokan tähtiä, eikä ihan aitoja staroja. Mutta liikkeiden piti olla ennen kaikkea näyttäviä, eikä välttämättä järkeviä. Se on niiden brandi, you know.

Mutta joukkueiden rungot olivat ja yhä ovat muutosten jälkeenkin erilaisia. Siksi uskon että Avalanche jatkaa siitä mihin keväällä jäi ja on ensi kaudella kova ryhmä, mutta Philly tulee yhä kyntämään pohjamutia. Ei joukkueen rakenteellia ongelmia yhdessä kaudessa korjata.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Phillyssä oli katastrofikauden jälkeen pakko tehdä jotain ja siksi UFA-markkinoilla räiskittiin minne sattui. Hankittiin ykkösmaalivahti ja johtava puolustaja ja ykkössentteri. Mutta kun kaikki kolme ovat B-luokan tähtiä, eikä ihan aitoja staroja. Mutta liikkeiden piti olla ennen kaikkea näyttäviä, eikä välttämättä järkeviä. Se on niiden brandi, you know.

En kyllä nyt ihan sanoisi, että Philadelphia "räiski minne sattui". Kaikille niille osa-alueille hommattiin vahvistusta, mikä viime kaudella kusi:
Pelinrakentelu - Briere
Maalinteko - Hartnell, Lupul
Puolustus (kiekollinen että kiekoton peli) - Timonen, Smith
Maalivahtipeli - Biron

Näistä "kolmesta B-luokan tähdestä" tällaiseksi sanoisin vain Bironin ja hänelläkin on potentiaalia vaikka mihin. Briere oli viime kaudella koko NHL:n pistepörssin sijalla 10 tehtyään 81 pelissä 95 pistettä. Muut markkinoilla vapaana olleet kovat sentterit Gomez (72 peliä 60 pistettä) ja Drury (77 peliä 69 pistettä) eivät mielestäni ole statukseltaan Brieren tasoa. Markkinat huomioonottaen Philly kaappasi siis ihan A-luokan tähden ykkösketjun keskelle. Mielestäni tilanne ei muutu miksikään vaikka markkinoilla olisi pyörinyt ketä tahansa. Kimmo Timonenkin oli mielestäni parempi verrattaessa Brian Rafalskiin, joka oli toinen näistä kovan luokan pakeista jotka UFA-markkinoilla liikkuivat.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
1) Scott Niedermayerin ja Teemu Selänteen hankkiminen käänsi Ankkojen kurssin ja uskon että ilman merkittäviä kesäisiä UFA-hankintoja Kannua ei lähitulevaisuudessa voiteta.
.....
Ei joukkueen rakenteellia ongelmia yhdessä kaudessa korjata.
Otetaan pätkä alusta ja pätkä lopusta, ja jotain tällaista mietin, kun ketjun laitoin kasaan.

Anaheim muuten ei voittanut Stanley Cupia heti hankittuaan Niedermayerin ja Selänteen, ei lähtenyt kauteen edes suosikkien joukossa. Anaheim kasvoi joukkueeksi jäällä.

Mitä tulee mainitsemiisi bisnes-juttuihin, niin niitä ei tässä ketjussa ollut tarkoitus miettiä, vaan utelin ihmisten mielipiteitä siitä, miten nämä hankinnat näkyvät NHL:ssä ensi kaudella. Tiedän, että NHL:ssä on joukkueita, joille Stanley Cup -on toisarvoinen tavoite, sellaista on nyt 15 vuotta tullut seurattua, mutta sitä vain yrittää itselle valehdella, että mahdollista moinen on, ja sitten spekuloida miten.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Minkä takia Biron luokitellaan B-luokan tähdeksi? Mieshän pelasi Buffalossa mahtavasti Millerin kanssa ja Buffalolle tulikin positiivinen ongelma maalivahdeista. Järkevästi Buffalo panosti tulevaisuuteen ja piti Millerin ja näin ollen Biron sai mennä.
Itse kyllä luottaisin huomattavasti enemmän Bironiin kuin Phillyn edelliseen kaksikkoon runkosarjassa ja playoffit sitten näyttäisivät mitä siellä tapahtuu. Niittymäestä tosin vieläkin voi tulla jotain, mutta ehkä se maisemanvaihto olisi hyväksi.
 
Anaheim muuten ei voittanut Stanley Cupia heti hankittuaan Niedermayerin ja Selänteen, ei lähtenyt kauteen edes suosikkien joukossa. Anaheim kasvoi joukkueeksi jäällä.

Voi olla, että minun muistini pettää, mutta väittäisin, että Anaheimia pidettiin yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Eikä vain täällä Teemulandiassa vaan myös muualla.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Voi olla, että minun muistini pettää, mutta väittäisin, että Anaheimia pidettiin yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Eikä vain täällä Teemulandiassa vaan myös muualla.
Jaa.

No joka tapauksessa kausi alkoi erittäin heikosti, ja joukkue luopui Sergei Fedorovista, Keith Carneysta, Petr Sykorasta ja Sandis Ozolinshista ja nosti junnuja kehiin. Peli alkoi sitten kulkea. Kyllä minä ainakin muistelisin, että se pudotuspelien menestys oli jonkinmoinen yllätys. Kun sitten kesällä hankittiin Pronger, niin silloinhan Anaheim kyllä oli suosikki numero 1.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voi olla, että minun muistini pettää, mutta väittäisin, että Anaheimia pidettiin yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Eikä vain täällä Teemulandiassa vaan myös muualla.
Olen samaa mieltä hannes_ko:n kanssa siitä, että Anaheim kasvoi joukkueeksi ja voittajaksi jäällä. Mutta tosiaan Anaheim lähti kauteen 2005-06 yhtenä suosikeista - riippuen tosin siitä, kuinka monta suosikkia haluaa ottaa esiin.

Hockey News rankkasi Anaheimin ennen kautta 2005-06 arvosanalla B+. "B+:n" joukkueita olivat Ducksin lisäksi koko NHL:stä myös Boston ja New Jersey. Paremman arvosanan saivat Ottawa, Tampa Bay, Detroit, Calgary ja tietenkin Philadelphia, jonka piti juhlia Stanley Cupia kauden jälkeen. Eli Anaheim oli Hockey Newssin mukaan NHL:n kahdeksan ensimmäisen joukkueen sisällä.

Näistä THN:n "B+ suosikeista" Boston oli saanut kesällä Zhamnovin ja Leetchin, Anaheim Niedermayerin ja Selänteen, New Jersey lähteneen Niedermayerin tilalle Mogilnyn ja Malakhovin ja Philadelphia Forsbergin, Knublen, Hatcherin, Rathjen ja Therienin.

Ja mikä oli kesän hankintojen tulos? Boston floppasi täysin ja kauppasi Thorntonin surkean alun jälkeen pois. Devilsin kesän avainhankinnoista Mogilny pelasi farmissa. Ja Flyers teki perinteisiä virhelaskuja, joita näkee joka kausi uusien hankintojen kohdalla monissakin joukkueissa. Anaheim tosin onnistui, mutta nousi voittajaksi vasta nuorten pelaajien kypsymisen- ja Prongerin hankinnan jälkeen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Anaheimin menestys oli toki osaltaan Scottyn ja Teemun ansiota mutta ehkä kaikkein tärkein muutos oli joukkueen muovaaminen "kanadalaiseksi" Burken alaisuudessa.

Pois heitettiin löysät ja/tai hitaat Fedorov, Prospal, Sykora, Rucchin, Ozolinsh jne ja samalla tehtiin tilaa nuorille nälkäisille kavereille (Getzlaf, Perry, Penner) jotka eivät olleet ainoastaan taitavia mutta olivat myös isoja, fyysisiä ja pelasivat kovaa. Pakistoon tuotiin kovuutta O'Brienin, O'Donnelin ja Beaucheminin muodossa ja kolmos-nelos ketjuihin tuotiin Moenin, Shawn Thorntonin, Parrosin ja Fedorukin kaltaisia jyriä.

Ehkä tärkeimpänä tekijänä oli kuitenkin Randy Carlylen palkkaaminen koutsiksi, nyt Duckseilla oli koutsi joka osasi käyttää tuota Burken hankkimaa muskelia sopivalla tavalla.

Viimeinen askel oli Prongerin hankinta vuosi sitten, tällä siirrolla Ducks mahdollisti sen että kentällä oli lähes koko ajan vähintään yksi Norris-tason pakki.

Carlyle roolitti pelaajat loistavasti, ykkönen mätti pisteitä, kakkonen tuki hyökkäyspäässä ja pelasi samalla kovaa, kolmonen oli vittumainen jarruketju (liigan paras) ja nelosessa pelasi sitten puhtaasti telaketjuosaston kavereita. Noin karrikoidusti siis, toki välillä pakkaa sekotettiin siten että Fedorukin kaltaiset lihanuijat pelasivat jopa Selänteen kanssa samassa kentässä.

Sinänsä mielenkiintoista miten Anaheim onnistui jo 05-06 tekemään nousun liigan kärkiryhmään vaikka joukkue oli totaalisen erilainen kuin 03-04 floppikauden.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nuck, Anaheim ei varsinaisesti ollut yksi suosikeista 05-06 kauden alla monestakin syystä johtuen:

1) Surkea 03-04 kausi

2) kova vaihtuvuus

3) Selänteen surkea 03-04 kausi Avseissa kiitos klesan polven (suuri kysymysmerkki kauden alla)

4) Rookie valmentaja

Anaheimia pidettiin yhtenä "ylemmän keskitason" joukkueesta kiitos Niedermayerin hankinnan mutta se ei ennen kautta missään vaiheessa ollut kolmen suurimman suosikin joukossa tai edes top5:ssa riippuen vähän keneltä kysyi. Muistelisin että Ducks-fanien keskuudessa joukkue ennakoitiin sijoille 4.-8. lännessä runkkarin jälkeen.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Mielenkiintoisen vastaesimerkin avausviestin teesiin muodostaa kauden 2005-2006 Carolina Hurricanes. Vaikka työsulkuvuosi hieman vääristää vaihtuvuuden määrää, joukkueesta oli kuitenkin vaihtunut noin puolet siitä, joka 2004 syksyllä luisteli ulos kaukalosta runkosarjan päätteeksi.

Uusia tulijoita sulkukauden jälkeen:
UFA-signauksia: Whitney, Stillman, Cullen, Kaberle, Tverdovski
Kauppoja: Commodore (3. kierroksen varaus), Gerber (Malec + varaus)
Kauppoja kauden aikana: Recchi, Weight
Rinkiin nostettuja rookieita: Ladd, Cam Ward, LaRose

Poistuneet:
Francis (eläke), Hill (UFA), O'Neill (treidi), Irbe (eläke), Weekes (UFA)

Wanha runko:
Staal, Williams, Cole, Brind'amour, Vasicek, Adams, Adams
Hedican, Aaron Ward, Wesley, Wallin

On tärkeää huomata, että maalivahtikaksikkoa lukuunottamatta tulijat enemmänkin täydensivät ennestään luokattoman huonoa ja ohutta joukkuetta, kuin paikkasivat lähtijöitä.

Mielestäni kauden 2004 lopettaneen sekä kauden 2005 aloittaneen Hurricanesin välissä on selkeä epäjatkuvuuskohta. Varsinaisia ydinhahmoja oli vain kourallinen jäljellä ja tulijat eivät niinkään imeytyneet osaksi olemassaolevaa identiteettiä vaan muodostivat kokonaan uudenlaisen joukkuehengen. Paul Mauricen trappihirviöstä jäi pelkkä kova ydin jäljelle, ja kaikki muu vaihdettiin. Alkukauden hyvät otteet käynnistivät koko kauden kestävän feelgood-lätkäilmiön, johon talvimarkkinoiden isot kalat Weight & Recchi oli mahdollista lisätä.

Otetaan kohta kerrallaan:
1) Joukkueen kelkan kääntäminen hankkimalla UFA-pelaajia ei onnistu.

Onnistuu. 03-04 Canesin huonous ei ollut pelkkää alisuorittamista. Hankkimalla ykkösmaalivahdin (Gerber), Ykköslaiturin (Stillman), ykköspakin (Kaberle), sekä uuden kolmoskentän (Whitney-Weight-Cullen) joukkueen kelkka kääntyi parempaan suuntaan, joskin yllämainituista Weight enemmänkin hyppäsi valmiiseen konseptiin sisälle kesken kauden.

2) Joukkueeseen hankitut vahvistukset hyödyttävät joukkuetta vain, kun uudet pelaajat vahvistavat jotain osa-aluetta rikkomatta joukkueen dynamiikkaa.

Vaikeammin määriteltävä asia. Väitän kuitenkin, että työsulun aikana tehdyt siirrot olivat Carolinan tapauksessa määrältään niin suuria, että joukkueen dynamiikka ei voinut säilyä muuttumattomana. Stillman sai heti varakapteenin merkin rintaansa, muista tulijoista Whitney, Cullen sekä Commodore osoittautuivat tärkeiksi pukukoppipelaajiksi.

Jos joukkue ei osaa draftata, eikä kehittää pelaajiaan (varsinkaan pakkeja), UFA-markkinat ovat paras keino päästä kiinni mestaruuteen.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Mielenkiintoisen vastaesimerkin avausviestin teesiin muodostaa kauden 2005-2006 Carolina Hurricanes.
Aivan.

Tuossa Carolinan mestaruudessa on paljonkin käsittämätöntä. Vielä kun muistaa, että vastassa oli Edmonton Oilers, joka edelliskesänä oli hommannut suuren hypen kanssa Prongerin ja Pecan, niin teesit kaatuvat ryskyen. (Mutta niinhän minä ovelana asian esitinkin, että jätin takaportin. Työsulku, työsulku tämän teki, itse en toki ole väärässä.)

Ehkä voidaan ajatella, että työsulun jälkeen kaikki aloittivat tyhjältä pöydältä.

Aina voidaan puhua myöskin onnesta tai hyvistä sattumista, vaikka moni inhoaakin tätä. Kun Burke surkean alkukauden jälkeen vuonna 2005 järjesteli uudelleen Ducksia, hän tuskin ajatteli kevättä 2007 joukkueen zeniitiksi. Anaheimilla tiedettiin olevan liigan lahjakkain nippu lupauksia, joten moni, tai ainakin minä, luuli, että Anaheim alkaa jo valmistautua vuosien 2009-2012 dominointiin.

Anaheim kuitenkin pääsi mahtavaan vireeseen, ja meni pitkälle pudotuspeleisä. Tämä varmasti auttoi tuomaan Prongerin ja ennen muuta kasvatti nuorten pelaajien itseluottamusta. En voi lukea kenenkään ajatuksia, mutta jotenkin tuntuu, ettei Brian Burke sentään osannut näin hyvin tätä koko juttua suunnitella.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mielestäni vastasin jo ihan kattavasti tähän ketjuun kysymykseen näistä "ostojoukkueista", mutta kerrataan vielä lyhyesti.

Ensinnäkin Rangers on hankkinut uusia pelaajia jo lähteneiden paikoille ja uskon, että hieman jäykän alkukauden jälkeen alkaa tapahtua ja joukkue taistelee tosissaan Cupista mikäli puolustus vain antaa myöten (pientä treidiä keväällä) enkä usko todellakaan ainakaan viimekautista huononpaan, mutta toisaalta viimekautisen uusiminenkin olisi jo pettymys näillä satsauksilla. Lisäksi joukkue ei muuttunut niin paljon kuin esim. Flyers eli vain parilla pelaajalla jotka tosin tulevat avainrooleihin, mutta vanha runko on edelleen koossa. Hieman paranneltuna uskon Rangersin menestykseen ensi kaudella!

Colorado puolestaan vahvisti joukkuettaan samalla tyylillä kuin Rangers eli kärki osaamista lisää. Mielestäni Hannanin tuloon ei sisälly mitään ongelmia (uusi Foote) sillä puolustus olikin melko HMV. Smyth toki vie peliaikaa muilta mutta mielestäni juuri Brunetelta, jonka tehot tulevat pienenemään, mutta uskon Smythin hankinnan tuoman hyökkäysmateriaalin laajentumisen kuitenkin vain lisäävän Coloradon maalimäärää ja nyt hyökkäys on myös kestävämpi loukkaantumisia kohtaan. Henkisestä hyödystä on turha puhuakkaan. Eli ei ongelmia mielestäni sillä muu runko on edelleen sama kuin viime kaudellakin. Colorado menee playoffeihin missä joukkue kompastuu maalivahtipeliinsä ellei Jose syty uuteen kevääseen ja löydä sitä hukkunutta virettään, sillä sillon Avalanchellä on vain taivas rajanaan.

Mitä Flyersiin tulee niin tässä on mielestäni kyse hanneksen perään kuuluttamasta liian radikaalista muutoksesta jotta menestystä voitaisiin saavuttaa. Sillä viimekauden (alun) runko on lähes täysin vaihtunut uuteen toki vaihtuvuus alkoi jo viime keväänä, mikä hieman tasottaa sitä. Flyersin kohdalla on hyvä kuitenkin muistaa että joukkueessa on runsaasti lupaavia pelaajia, jotka saivat suurta roolia jo viimekauden lopussa kun aloitettiin nuorennusleikkaus (jonka myötä heitä tuli lisää) sillä aivan tyhjälle pohjalle saa heittää vaikka ketä niin ei se kurssi vaan käänny. Näiden nuorien kehitys yhdistettynä hyviin hankintoihin tuo Flyersille playoffpaikan kovan taistelun jälkeen (ellei maalivahtipeli petä, mihin en usko sillä Biron yllättää) Flyersin Cup mahdollisuudet on kuitenkin syytä unohtaa sillä sen verran suuria muutokset ovat olleet että ensi kausi menee vielä totutellessa. Tulevaisuus on kuitenkin Flyersin mikäli nuoret kuten Carter ja Richards saadaan ensi kesänä pidettyä (tähän uskon vankasti) Playoffeihin mutta ei vielä glooriaa.

Mielestäni nyky NHL:ssä palkkakaton ja alentuneen UFA-rajan aikana on lähes toivotonta rakentaa menestystä pelkän traftauksen varaan (toki iso osa menestystä on hyvän traftin ansiota) sillä kun pojat kasvavat miehiksi ja joukkue alkaisi olemaan valmis menestykseen ja mahdolliseen dynastiaan niin silloin nuoret miehet (vanhemmasta päästä alkaen) ryöstetään muihin seuroihin isomman rahan ansiosta kun oma seura ei palkkakaton vuosi voi kilpailla muiden tarjouksia vastaan ja siten pitää kaikkia tähtiään. Toki jo aikaisemmin on vaaran paikat niin kauan kun Kewin Lowe toimii jonkin NHL-joukkueen GM:nä. :D Täten mielestäni avain menestykseen nyky-NHL:ssä on Anaheimin harrastama tyyli jossa lupaavien, mutta jo valmiiden NHL-pelaajien sekaan hankitaan täsmä vahvistuksina jo rutinoituneita ja kokeneita NHL-jyriä/tähtiä, jotka sitten tuovat sen puuttuvan osan eli kokemuksen ja rutiinin. Mielestäni varsinkin Colorado on toiminut juuri näin, tosin pohja ei ole yhtä valmis kuin ankkojen viimekauden alussa mutta kuka tietää?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nuck, Anaheim ei varsinaisesti ollut yksi suosikeista 05-06 kauden alla monestakin syystä johtuen... Anaheimia pidettiin yhtenä "ylemmän keskitason" joukkueesta kiitos Niedermayerin hankinnan mutta se ei ennen kautta missään vaiheessa ollut kolmen suurimman suosikin joukossa tai edes top5:ssa riippuen vähän keneltä kysyi.
Totta, Anaheim ei ollut varsinaisesti yksi mestarisuosikeista, mikäli me asetamme mestarisuosikiksi ensimmäiset viisi joukkuetta. Otin tuohon aikaisempaan kirjoitukseen Hockey Newssin arvion ja siinä Anaheim oli listattu sijoille 6-8 - siis kuitenkin niille paikoille, joista tuleva mestari löytyy käytännössä yhtä usein, kuin kärkeen veikattujen joukkueiden osalta.

Viime vuonna Hockey News muuten osui arvauksessaan, kun lehti veikkasi mestariksi Anaheimia. Tätä ennen itse en edes muista, koska Hockey News olisi osunut ennen kautta mestariveikkauksessa. Enkä muista kovin nopeasti edes tilannetta, että THN olisi veikannut mestarin lähelle. Taitaa Coloradon mestaruus ja vuosi 2001 olla edellisin, kun tätä on päässyt todistamaan.

Toissa kaudella THN veikkasi mestariksi Philadelphiaa (putosi ensimmäisellä kierroksella). Oikea mestari Carolina rankattiin Itäisessä konferenssissa 14. sijalle. Kauden 2003-04 mestariksi THN veikkasi Ottawaa (putosi taas ensimmäisellä kierroksella). Oikea mestari Tampa Bay listattiin Itäisessä konferenssissa 6. sijalle.

Tätä ennen THN veikkasi mestariksi kaudella 2002-03 Detroitia (putosi ensimmäisellä kierroksella...). Oikea mestari New Jersey rankattiin Itäisessä konferenssissa neljänneksi. Kaudella 2001-02 THN veikkasi mestariksi Philadelphiaa (Putosi. Ja tietenkin ensimmäisellä kierroksella - vielä tavalla, joka kylmetti; teki tasan yhden maalin varsinaisella peliajalla ensimmäisen kierroksen viidessä pelissä) Oikea mestari Detroit rankattiin Läntisen konferenssin toiseksi...

Eikä tämän kirjoituksen tarkoitus ole missään nimessä kritisoida Hockey Newssia ja heidän näkemystään NHL:stä. Kyseessä on kuitenkin ehdottomasti asiantuntevin kiekkojulkaisu, mitä tällä pallolla tehdään. Lisäksi samanlaisia veikkauksia on luettu joka kausi kaikista muistakin julkaisuista. Nostin nämä mestariveikkailut esiin vain kahdesta syystä:

1. NHL-maailma on erittäin tasainen ja yksi kausi on pitkä aika, kun puhutaan joukkueiden voimasuhteiden muutoksista. Joka kausi erilaisia veikkauksia tulee luettua, mutta totuus on lähes aina ihan erilainen mihin yleisesti uskotaan.

2. Todella monissa tapauksissa kesän isot hankinnat ovat nostaneet tietyt joukkueet pintaan ja rankingien kärkeen. Karu arki on tullut näiden medioissa pyörivien joukkueiden kohdalle kuitenkin todella usein aika kylmänä. "1+1+1=3 kaava" ei ole käytännössä toimiva kuin todella harvoin. Paljon harvemmin, kuin kärsivällisemmin kasatun joukkueen rakentamisen kaava.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toki jo aikaisemmin on vaaran paikat niin kauan kun Kewin Lowe toimii jonkin NHL-joukkueen GM:nä. :D

Vaikkakin hymiön kanssa, niin aikamoista huutelua Flyers-fanilta. Eikös se Gratton siirtynyt aikoinaan Tampasta Philadelphiaan nimenomaan offer-sheetillä. Tosin kompensointina olleet ykköskierroksen varaukset kaupattiin takaisin Phillyyn vaihdossa Renbergiin (?) ja johonkin muuhun. Voin toki muistaa väärinkin.

Sitten itse ketjun aiheeseen. Itse olen enemmän sitä mieltä, ettei tällaisilla yhden kesän isoilla hankinnoilla normaalisti saavuteta tuloksia vielä seuraavalla kaudella. Työsulun jälkeisen kauden laitan sen piikkiin, että jokainen joukkue oli jotenkin muuttunut välikauden aikana ja lähdettiin puhtaammalta pöydältä kuin normaalisti.

Se onkin sitten hankalampi ulkopuolisen arvioida, että mikä on se "iso muutos". Tällaiset asiat riippuvat kuitenkin pohjimmiltaan ihmisten luonteista ja siitä miten nopeasti sopeudutaan uusiin ympyröihin. Luulisin, että Rangersin tapauksessa muutos (jos nyt ajatellaan pääasiassa kahden ekan ketjun senttereitä) ei ole niin iso, etteikö joukkue ehtisi hitsautua yhteen kauden aikana. Philadelphiassa tämä hitsautuminen voi puolestaan kestää liian pitkään ensi kautta ajatellen, koska vaihtuvuutta tärkeillä pelipaikoilla on ollut paljon enemmän.

Toisaalta runkosarja on pitkä ja sekin riittää tavoitteeksi, että saavuttaa sen viimeisen pudotuspelipaikan ja saa homman toimimaan pudotuspelien alkuun mennessä. Tällöin kesällä/kauden aikana hankitut kokeneet UFA-pelaajat voivat mielestäni olla vahvoilla verrattuna joukkueeseen, jossa on paljon nuoria "omia poikia", joilla ei vielä suuremmin pudotuspelikokemusta ole. Näin ehkäpä kävi Oilersille toissa kaudella, jolloin pudotuspeleissä erityisesti kokenut osasto Peca, Pronger, Spacek ja Roloson olivat vahvoja (em. herrat hankittiin edellisenä kesänä/kauden aikana).

No, palatakseni alkuperäiseen ajatukseeni, niin "Anaheimin malli" on mielestäni paras tapa rakentaa joukkuetta. Eli runko pidetään mahdollisimman vakiona ja sitten lisäillää tarvittaville paikoille kokeneita ratkaisupelaajia. Ja tämä siis tehdään maltillisesti useamman kauden aikana, jolloin joukkueen dynamiikassa ei tapahdu kerralla liian suuria muutoksia ja tarpeita voidaan arvioida vuosittain. Lisäksihän Anaheimin joukkue oli oikeastaan aivan käsittämättömän halpa, minkä tietysti aiheutti erityisesti runkopelaajien melko pienet palkat. Tietysti joukkueen rakentamisessa tarvitaan maltin ja taidon lisäksi aina onneakin, jotta vältytään esimerkiksi ratkaisevilta loukkaantumisilta.

Olen lisäksi varsinkin nyt kesän aikana miettinyt, että palkkakatto on NHL:ssä vielä niin uusi asia, etteivät GM:t ehkäpä vielä osaa pelata sen kanssa niin hyvin kuin kollegansa muissa ammattilaissarjoissa. Lowe lähti hyödyntämään palkkakattoa offer-sheeteillään, joilla on melko helppo painostaa kalliita joukkueita. Toki tämä vaatii mielestäni sen, että omia lupauksia on riittävästi ja varausvuoroja voidaan antaa kompensointina. Toki varsinkin jos offer-sheetien määrä lisääntyisi, niin varausten arvo mielestäni laskisi entisestään. Jo nyt uuden CBA:n myötä pelaajat siirtyvät UFA:ksi aiemmin ja tällöin omia varauksia ei voi hyödyntää niin pitkään yhtä halvalla kuin aiemmin. Lisäksi jos jatkossa useammin "kaapataan" RFA-pelaajia, lyhentää tämä entisestään mahdollisuutta pitää omia varauksia pienellä palkalla. Siihen en kuitenkaan usko, että offer-sheetit varsinaisesti nostaisivat palkkoja vaan ne aiheuttavat ainoastaan sen, että RFA- ja UFA pelaajien välinen palkkaero tulee pienenemään. Jatkossa joukkueiden on ehkäpä mietittävä tarkemmin kuinka paljon oikeasti voidaan maksaa UFA-pelaajille, jotka ovat uransa huipun jo ohittaneet. EDIT: Tarkemmin ajatellen jos RFA-palkat nousisivat ei offer-sheetien tekeminen kai olisi niinkään kannattavaa kuin nyt ja tällöin varausten arvohan oikeastaan taas nousisi.

Edellinen kappale lipesi jo vähän aiheen sivuun, joten ehkäpä tässä oli osaltani kaikki tarpeellinen tällä kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mitä Flyersiin tulee niin tässä on mielestäni kyse hanneksen perään kuuluttamasta liian radikaalista muutoksesta jotta menestystä voitaisiin saavuttaa.

Niin-no, mikä nyt on liian radikaalia..Jotain Phillyssä oli viime kauden jälkeen tehtävä. Pahaa puukkoa olisi tullut joka suunnasta, mikäli olisi vetäydytty totaaliseen rebuilding-moodiin ja jäädytty kesän FA-markkinoilla. Kesän hankinnat olivat odotuksiin nähden A++ tasoa ja omien nuorten pelaajien rinnalle saatiin kolme seuransa ex-kapteenia ja yksi tuleva (Hartnell). Ongelmatapaus Pitkänenkin on muiden huolena. Toki suurta menestystä on turha vielä ensi kaudella odottaa, mutta aivan heti ei tule mieleen millä tavalla Phillyn tulevaisuus olisi näyttänyt paremmalta ilman free agent-ostoksia.

Näiden nuorien kehitys yhdistettynä hyviin hankintoihin tuo Flyersille playoffpaikan kovan taistelun jälkeen (ellei maalivahtipeli petä, mihin en usko sillä Biron yllättää)

Nyt soimaan Hivesin "Hate to say I told you so". Monta kertaa Flyersin (lähi)historiassa on ollut kasassa joukkue, jolle on ennustettu menestystä, jos maalivahtipeli toimii? Omaan päähän ei mene se, että käytetään rahaa hyviin hankintoihin FA-markkinoilta (Briere & co.), tehdään kauppoja (Pitkänen+Sanderson<Lupul+Smith) ja pidetään kiinni omista nuorista pelaajista (Carter, Richards), mutta säästetään/tehdään vääriä ratkaisuja ehkä ratkaisevimmassa kohdassa eli maalinsuulla. Biron on keskinkertaisuuden ruumiillistuma NHL-maalivahtien joukossa ja on esim. vain kerran saavuttanut >30 voittoa kaudella 9 kauden aikana, ei ole pelannut koskaan playoffeissa, ei pystynyt ottamaan ykkösen paikkaa Hasekilta, hävisi sen Millerille, ei ole pelannut kahteen viime kauteen >35 peliä, ei ole kuin kerran pelannut >55 peliä kaudessa. Tällä maalivahdilla todelliseen menestykseen? Henk.koht. olen sitä mieltä, että joukkueen rakentaminen lähtee ensisijaisesti maalinsuulta. Vaikka joukkue pelaisi kuinka hyökkäävää peliä ja kykenisi pitämään kiekkoa paljon vastustajan alueella, on maalissa oltava ns. voittava maalivahti kuten Fuhr Edmontonissa tai Barrasso Penguinseilla. Biron ei tähän määritelmään istu millään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vaikkakin hymiön kanssa, niin aikamoista huutelua Flyers-fanilta. Eikös se Gratton siirtynyt aikoinaan Tampasta Philadelphiaan nimenomaan offer-sheetillä. Tosin kompensointina olleet ykköskierroksen varaukset kaupattiin takaisin Phillyyn vaihdossa Renbergiin (?) ja johonkin muuhun. Voin toki muistaa väärinkin.

Joo, tuo kauppa oli sinänsä aivan uskomaton eli Tampa lähetti 4 ykköskierroksen varaustaan (RFA-korvaus Grattonista) takaisin Phillyyn ja vaihdossa tuli Renberg ja Dykhuis.

Ihme diili kaiken kaikkiaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Vaikkakin hymiön kanssa, niin aikamoista huutelua Flyers-fanilta. Eikös se Gratton siirtynyt aikoinaan Tampasta Philadelphiaan nimenomaan offer-sheetillä. Tosin kompensointina olleet ykköskierroksen varaukset kaupattiin takaisin Phillyyn vaihdossa Renbergiin (?) ja johonkin muuhun. Voin toki muistaa väärinkin.

Sehän se mukavinta onkin huudella näin jälkeen päin "syyttävällä sormella" ja ihan viattomana kun muut tekevät samoin. Eikö vain :D

Niin-no, mikä nyt on liian radikaalia..Jotain Phillyssä oli viime kauden jälkeen tehtävä. Pahaa puukkoa olisi tullut joka suunnasta, mikäli olisi vetäydytty totaaliseen rebuilding-moodiin ja jäädytty kesän FA-markkinoilla.

Toki suurta menestystä on turha vielä ensi kaudella odottaa, mutta aivan heti ei tule mieleen millä tavalla Phillyn tulevaisuus olisi näyttänyt paremmalta ilman free agent-ostoksia.

Juuri tämän seikan mainitsinkin ensimmäisessä viestissäni tähän ketjuun, mutta nyt se jäi vain mainitsematta hätäsen kirjoittelun seurauksena. Eli siis Holmberg teki ainoan ja oikean ratkaisun tehdessään kunnollisen uudistuksen ja vahvistukset joukkueeseen sillä yksinkertaisesti jotain vain piti tehdä. Nämä muutokset tuovat gloriaa sitten tulevaisuudessa, mutta eivät vielä ensi kaudella kuten sanoitkin.

Mitä Bironiin tulee niin ei mies toki mikään Brodeur ole eikä koskaan tule olemaankaan (ei lähelläkään). Mies ei pysty tuomaan Flyersiin suurta menestystä, mutta en usko hänen myöskään töpeksivän playoff-paikkaakaan. Hyvää keskitason NHL-suorittamista ilman säkenöintiä eli playoffeihin mennään. Näin uskon ja toivon.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Seurataan nyt nämä syksyn hypoteesit loppuun asti. Enemmän tai vähemmän nämä kolme ennustusta ovat pitäneet näin kauden puolivälin paikkeilla. Toisaalta niiden perusteet eivät välttämättä ole. Esimerkiksi Islanders näyttää ostaneen hyvän joukkueen, ja sitä tuskin kukaan ymmärsi vielä kesällä, kun Snow hankinnat esitteli.
Philadelphia Flyers on kauden suurin floppi idässä.
Onneksi on Tampa Bay. Tiedä sitten onko joukkueen uusiutumisella, epätasaisuudella ja kurittomuudella jotain tekemistä toistensa kanssa. Ehkä kaikkeen onkin syynä ilmeisen lahjakas mutta arvaamaton päävalmentaja?

Colorado Avalanche ei ole olennaisesti parempi, kuin se oli viime kaudella.
Kovin tarkkaan en ole Avalanchea seurannut, mutta ainakin ESPN:n E.J. Hradek rankkasi Hannanin free agent -flopiksi. Sakicin kaltaisen pelaajan menettäminen on iso juttu, ja siksi onkin oikeastaan mahdotonta tarkastella kautta syksyn hypoteesien pohjalta.

NY Rangersilla oli mielestäni palikat nousta taistelemaan SC:stä tällä kaudella, mutta nyt palikoita taitaa olla liikaa. Uskon, että Rangers on viime kautta heikompi, viimeistään pudotuspeleissä.
Henrik on pitänyt joukkuetta pystyssä. Valmentajan vaihtamista vaaditaan. Näkisin mielelläni vahvan Rangersin pudotuspeleissä, mutta vähän epäilyttää.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tarkastelua sarjataulukon perusteella:

Kokonaisuutena Idän tämän hetken viidestä ensimmäisestä joukkueesta vain New Jerseylle tuli selkeitä muutoksia rosteriin, ja heillekin yksilöiden valossa miinusmerkkisesti. Homma on tainnut jo siinä mielessä ratketa. Lännessä merkittävimmän määrän ostoksia tekivät L.A. ja Colorado. Molemmat ovat nyt viivan alapuolella.

On Philadelphia onnistunut silti yksilöiden puolesta. Täytyy silti muistaa että yksi iso syy miksi Philadelphia on napsinut voittoja, on parin oman varauksen iso harppaus eteenpäin - Mike Richards on nyt vihdoin ollut huikea ja Jeff Carter myös iso onnistuja. Heidän paskempi panos olisi laittanut ostoskorin isolle koetukselle.

Oikea aika vetää lopullisia johtopäätöksiä tälle ketjulle on tosin paljon myöhemmin, kuten mainittu, pleijareissa mitataan onko kyseessä Nashville vai kunnon haastaja.

Ostoskorista sen verran, että olisi aika irvokkaan hauskaa nähdä about eniten puhuttujen Chris Druryn, Daniel Brieren ja Buffalon, kaikkien tippuvan pleijareista.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Oikea aika vetää lopullisia johtopäätöksiä tälle ketjulle on tosin paljon myöhemmin, kuten mainittu, pleijareissa mitataan onko kyseessä Nashville vai kunnon haastaja.

Näin on, itseasiassa varmaan vasta voidaan kunnolla arvioida aikaisintaan 3-4 vuoden päästä Druryn, Gomezin ja Brieren kaltaisten megasopparien kohdalla. Väliaikaraportteja on ihan ok tehdä, mutta en oikein ymmärrä että >5 vuoden soppareita arviodaan parin kuukauden perusteella (enkä nyt tarkoita GA:a). Onko esim. Brieren vuoteen 2015 ulottuva soppari kannattava, jos Philly voittaa 2012 SC:n Brieren Con Smythe-suorituksella rämmittyään useimpina kausina sitä ennen ja sen jälkeen? Henk. koht. olen sitä mieltä, että on, koska mestaruudesta sitä pelataan, eikä tasaisesta runkkarimenestyksestä. Toki jokainen organisaatio ja johtoporras on vastuussa ensisijaisesti kuluvasta kaudesta, mutta kuitenkin näissä(kin) asioissa pitäisi nähdä metsä puilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös