Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 770 860
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täällä huudellaan erätauko kellon perään. Olisi kiva saada Lukko-Ässät otteluun edes pelikello näkyviin.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peli näkyi ja laatu oli hyvä. Siihen ne posit jäikin. Koko muu toteutus ala-arvoinen. Ei mitään dataa ja tietoa pelaajista otteluiden aikana, äänimaailma entisellään, ei muiden otteluiden tuloksia erien aikana, ei yhtäkään erätaukohaastattelua, ei studiota, ei ns. kiekkokierroskanavaa. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, olisi luullut että tähän ekaan kierrokseen olisi kannattanut panostaa. Nyt mentiin rimaa hipoen perusjutuilla.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otteluiden aikana siellä yläreunassa on joukkueiden nimet, ja niissä palleroissa joukkueiden logot.

Logot voisi olla astetta suuremmat, mutta toivoisin erityisesti että niiden palleroiden vaalea taustaväri vaihdettaisiin mustaan.
 
Katselin samsung galaxy s7 ja chromecst kombolla JYP-HIFK peliä. Kelvollista, eli ihan ookoo. Parannettavaa jäi kolmannen erän puoliväliin ja loppu puolelle, silloin kuvan laatu huononi selkeästi ja alkoi olemaan rasittavaa seurattavaa, onneksi ei ollut sitä jatkuvasti. Tämä kuntoon, niin ihan hyvä jatkaa.
 

Vexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaasan pelistä kommentteja. (CC toistimena)
+ Kuva näkyi ja kuvanlaatu hyvä
+ Äänet oli synkissä.

- Katsomoäänien taso muihin ääniin verrattuna aivan liian kovalla. Pelitilanneäänet peittyivät fanikatsomon "möykkään". (Ei fanikatsomon vika :)
- Aloituksia jäi näkemättä, kun ohjaaja näyttää hidastuksia. Hidastukset näytettiin loppuun vaikka peli oli jo pyörinyt monta sekuntia. Aloitukset pitää näkyä AINA. Hidastukset pitää jättää kesken, jos niitä ei ehditä näyttämään. Ei voi ymmärtää miten tätä asiaa ei saada kuntoon suomalaisessa tv tuotannossa.
- Lähikuvaleikkaukset kesken hyökkäyksen
- Erätaukografiikasta puuttuu yksiköt. Hetken ihmettelin jäähyjen määrää, kunnes tajusin niiden tarjoittavat minuutteja.
- Erätaukomusiikki
- Pelaajatilastot aivan mitä sattuu

Vähemmän vakavalla naamalla
- Ennakkohypestä huolimatta maalitolpat eivät kilahtaneet vaikka kiekko niihin osui
- Erätaukografiikat valkoisella pohjalla. Mustalla pohjalla energiaa kuluisi vähemmän. ;)

Paljon hyvää ja paljon parannettavaa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Plussaa:
-Kuvanlaatu hyvä kaikissa peleissä mitä seurailin, tänään laitteistona oli Win10 + teliasovellus + läppäri HDMI-piuhalla telkkarissa.
-Pelien vaihto ainakin tuossa sovelluksessa on kohtuullisen nopeaa, Erien ja otteluiden lopulla pomppiminen peleistä toiseen onnistuu suht vaivatta.
-Ei pätkäissyt kertaakaan kuvaa.

Miinusta:
-Muiden pelien tilanneseuranta puuttui täysin, Tietoinen valintako vai mitä hä?
-Äänet eivät mahdottomasti häikäisseet, vaikka tätä oli etukäteen buffattu parannuskohteeksi entiseen.

-Hidastuksia ei kaikista tilanteista saatu aikaiseksi ja niistäkin jäi runsaammat kuvakulmat näyttämättä. Esimerkkeinä vaikka Ilveksen toisessa erässä keskialueella saama jäähy, josta näytettiin täysin väärää tilannetta. Lukko-Ässät pelin jatkoaikaratkaisu, josta hierottiin useampaan kertaan kaukalon kulmasta kuvattua kuvakulmaa. Missä maalikamerat sun muut kuvakulmat. Loppuhuipennukseksi näytettiin videotuomaroinnin loppuhetkillä 20 sek yleisöä ja siitä siirryttiin kuvaamaan Lähteenmäkeä ja kaukalokuvaan päästiin vasta sen jälkeen kun tuomari oli näyttänyt maalia. Kyllä näissä pitäis heittää kamera tuomariin siinä kohtaa kun se rupeaa laittamaan kypärää päähänsä takaisin.

-Erätauko-ohjelma olikin jo mainittu useaan otteeseen. Ehkä se paranee sitten kunhan materiaalia avauskierroksilta kertyy.

-Avauskokoonpanot taisivat jäädä näyttämättä vähän joka paikassa ennen peliä. Katselin loppuhetkille liigastudiota, niin ei tullut seurattua mitä pelikanavilla tapahtui välillä 18,15-18,30

Yhteenvetona tärkein onnistui ainakin täällä, eli pelit näkyivät ilman pätkimistä ja ihan hyvällä kuvanlaadulla. Siitä sitten parantamaan kohti "ennennäkemätöntä tasoa".
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Seurasiko kukaan muu kahta striimiä samaan aikaan? Jos, niin kuinka nopealla yhteydellä ja oliko kuvanlaadussa eroja? Mulla siis 10M netti ja jompikumpi striimi hiukan nyki. CC hävisi jostain syystä Win10 + TeliaTV-appsille. Välillä toisinpäin, mutta keskimäärin läppärilla sulavampi kuva. Jos läppärin striimin katkaisi, CC oli priimaa.
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Hyvällä kuvanlaadulla sai Kuopion pelin katsoa.

Mutta olihan tuo tuotanto kauniisti sanottuna karsittua; ei studioita, haastatteluja, muiden otteluiden tilanteita tai kokoonpanoja. Uusinnat ja äänimaailma olivat onnetonta.

Lisäksi ENG-äänivalinta (selostus pois) poisti ainoastaan mainoskatkon mainosten äänen.

Ja nuo paljon parjatut grafiikat ovat kyllä ihan hirveät, aivan kuin katsoisi 90-luvun Hockey Nightia.

Mutta pääasia, että peli näkyi, ehkä nämä muutkin jutut pikkuhiljaa kehittyy.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Runkosarjaotteluista toki tullaan tekemään erilaisia koosteita ja klippejä, jotka on katsottavissa meidän somessa, Liiga.fi -sivustolla ja myöhemmin julkaistavan applikaation kautta. Myös Liigaseuroilla on mahdollisuus jakaa laajasti erilaisia klippejä ja koosteita omien kanaviensa kautta.

Siis hetkinen nyt. Ekat pelit on ajat sitten pelattu. Vilkaisin telia tv -sovellusta, eikä siellä ole mitään ottelukoosteita edelleenkään. Nyt kun luen uudelleen silmä kädessä tuosta, niin ei ilmeisesti ole tulossakaan koosteita niille, jotka palvelusta maksavat? Ihan oikeastiko nyt näin?

Jos koostetta pitää somesta etsiä niin tehtävä (löytää ja avata se ennen kuin näkee ottelun lopputuloksen) on tuhoon tuomittu.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pääsin nyt vasta näkemään kunnolla miltä se grafiikkapalkki todella näyttää isolla ruudulla. Se ei edes ollut ihan niin paha mitä kuvittelin kommenttien perusteella.

Mutta.

Ne helvetin pallukat sieltä ns. vittuun, asia mistä on sanottu ensimmäisestä lähetyksestä lähtien. Onko Telialla joku asiakas mikä olisi niihin tyytyväinen ja haluaisi ne ruutuunsa. En myöskään todellakaan halua joukkueiden logoja nähdä vaan se saattanee jakaa jonkun verran mielipiteitä. Eli, jos niitä halutaan, niin antaa olla, mutta nyt lausunto ja äkkiä joltain kuka tykkää pallukoista.

Asiakkaita luvattiin kuunnella ja kukaan ei ole niitä ja kehunut ja siellä ne vain on varmaankin loppukauden.

Jos koostetta pitää somesta etsiä niin tehtävä (löytää ja avata se ennen kuin näkee ottelun lopputuloksen) on tuhoon tuomittu.

Telia haluaa lisää tykkäyksiä Facebookiin. Joku näistä asiakaspalvelijoista sanoikin jotain "tulkaa katsomaan ja tykätkää".

Joo, ei katsota eikä varsinkaan tykätä. Uskomatonta toimintaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Kovinkaan paljon eroa Ruudun aikaiseen en tässä huomannut. Tärkeintä kuitenkin pelin näkeminen kokonaan.

Muutamia mietteitä KooKoo - SaiPa matsista.

Kun kuvattiin vaihtoaitiota tai katsomoja kuva oli hirveän pimeää. Johtuuko Lumon Arenan akustiikasta vai mistä?

Katsomoäänet kyllä kuuluivat. Välillä ehkä liiankin kovaa. En tästä valita, pikemminkin hyvä kun kuullaan kannustukset.

Telia lupasi myös maaleihin mikit, jotta kuullaan kun kiekko tolpassa käy. Yksi tilanne oli, mutta en kuullut kilahdusta änärin tapaan.

Joukkue-, ja maalisaraketta ehdottomasti pienemmäksi ja yläkulmaan kiinni. Sotkee peliä tuossa muodossa. Pampulat hevon kuuseen sieltä.

Erätauot oli vielä alemmaksi vedetty mitä Ruudun aikana. Silloin sentään sai reilun vartin tuijotella sarjataulukkoa ja pistepörssiä. Ilman tuota hirveää pimputusta. Tilanteet muilta paikkakunnilta, aina tilanteen muuttuessa alareunaan.

Kuvanlaatuun ja kameratyöskentelyyn en nyt sen tarkemmin kantaa ota, mutta parantaa voi ja paljon, jos jotain eroa menneisiin kausiin tässä halutaan kerta tehdä.

Mutta tärkein eli peli näkyi. Siitä jo iso sulka @Telia n hattuun. Tästä on hyvä lähteä fiksaamaan tuotetta paremmaksi.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
...

Telia haluaa lisää tykkäyksiä Facebookiin. Joku näistä asiakaspalvelijoista sanoikin jotain "tulkaa katsomaan ja tykätkää".

Joo, ei katsota eikä varsinkaan tykätä. Uskomatonta toimintaa.

Eipä niitä näytä löytyvän sieltä somestakaan vaikka kuinka tykkäis.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Juu, aika pitkälti jo samat asiat sanottu, mutta miten kauden avauskierroksen "lisukkeet" olivat näin vaisuja tai eihän niitä ollut lainkaan.. Kauan odotettu kausi alkaa ja muista otteluista ei tule mitään infoa pelinäyttöön, erätauolla joku pelkistetty laukaukset, maalit, torjunnat ja jäähyt tilasto. Ja kamala pimputus taustalla.. Siinä kaikki. Joku yleisstudio olisi ollut minimi.. Ensivaikutelma oli kieltämättä tosi "halpis".. Kuva Rauman ottelusta oli hyvä, mutta muuten extraa ja lihaa luiden päälle lähetys olisi totisesti kaivannut..
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kuopion matsista palautetta @Telia

+ Tekniikka toimi hyvin, kuva oli terävä ja selostaja valovuoden edessä Anssi Ritaria, Heikkilästä nyt puhumattakaan.

- KUVAUS! Yksittäisten palautteiden perusteella menty ilmeisesti tahallan ääripäästä toiseen, laajasta kuvasta sai etsiä kiekkoa ihan tosissaan. Pidin paljon enemmän siitä harjoituspelin KalPa-Saipa kuvauksesta, vaikkei nyt välttämättä näkynytkään kaikki 10 kenttäpelaajaa ja ekan rivin omat kumminkaimat kuvasta.
 

Bacon

Jäsen
Rasmus Kupari ampui pari kolme kertaa rankkareita KooKoo - SaiPa pelissä. Muutenkin erätauko meni yhtä ja samaa vitun tylsää musiikkia väkisin kuunnellessa. Yrittäkää edes, ihan oikeasti. En todellakaan tule tilaamaan noin vajaata tuotetta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ymmärrän että Sean Bergenheim on otettu kommentoijaksi ulkonäkönsä vuoksi, mutta eikö hänen suhteensa voisi tehdä miisa-millivanillit? Sean availisi suutansa ja joku Juujärvi tai Pekka Virta kertoisi omalla äänellään miten maa makaa.

Kommentoijana hän on kuin Simpsonien 17 seasonin Melanie Griffith "This room's nice", ja "This room's nice, too",

EDIT: sen minä sanon että Ismo Lehkosen inputista minä pidän. Sanavalmis, hyvän sanavaraston omaava valmentaja-kommentaattori joka ei änkytä, hihitä, eikä räpsyttele silmiään. Sanojen rytmitys hirveän hyvää lähetysteknisesti ja käyttää hauskoja verbejä.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ei tässä ole minkäänlaista yritystä edes, aivan kammottavalla tasolla on tuote. Yhtään mitään ei ole tehty oikein, kaikki on veivattu kasaan amatöörimäisellä hälläväliä-asenteella, täysin kännissä juostenkusten vähän sinnepäin.

Tulee mieleen, että ruotsalainen Telia on SHL:n kätyri, ja tahallaan pilaa koko Liigan maineen ja arvon. Lisäksi aivan älytöntä Applen promoamista ja suosimista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Peilasin kuvaa IPadilta AppleTV:n kautta televisioon. Parissa ensimmäisessä erässä ärsyttävää TeliaTv -sovelluksen kaatuilua. Kaatuilu onneksi loppui kolmanteen erään. Kuvanlaatu oli yllättävän hyvää, varmaankin lähes kaapelitasoista. Hieno ominaisuus oli tuo helppo ottelusta toiseen siirtyminen. Jos toimintavarmuus parantuu, olen tyytyväinen.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Katsoin koosteen KooKoo - SaiPa pelistä, vaikka pelissä tulikin maaleja rutkasti, niin on tuo 13 minuutin kooste ehkä hieman pitkä omaan makuun. Joka maalia nyt ei mun mielestä tarvi kahta kolmea kertaa uusia koosteessa.

Itse en palvelua ostanut, enkä vielä osta. Tänään katsotaan miten tuo TV5 pelittää, toivottavasti kuva on sulavampaa kuin viime tv-pelissä. Chromecast tuntuu olevan se paras vaihtoehto jos haluaa palvelun toimivan, muuten ihmisillä tuntuu olevan enemmän ja vähemmän ongelmia laadun kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Ne helvetin pallukat sieltä ns. vittuun, asia mistä on sanottu ensimmäisestä lähetyksestä lähtien. Onko Telialla joku asiakas mikä olisi niihin tyytyväinen ja haluaisi ne ruutuunsa. En myöskään todellakaan halua joukkueiden logoja nähdä vaan se saattanee jakaa jonkun verran mielipiteitä. Eli, jos niitä halutaan, niin antaa olla, mutta nyt lausunto ja äkkiä joltain kuka tykkää pallukoista.

Asiakkaita luvattiin kuunnella ja kukaan ei ole niitä ja kehunut ja siellä ne vain on varmaankin loppukauden.

Kannatan. Pallukat pois. Näyttää rumalle.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Miksi pelaajien tilastot näyttävät "tämän kauden" tilastoina CHL-tilastoja, vaikka pelataan liigaa? Ja miksi lähes jokaisen pelaajakortin (IFK tai JYP) kuvana on joku kärppäjunnu?

Äänet ihan sekaisin, joutui hakemaan optimaalista omilla säädöillä. Tolpankilinät tai mitkään muukaan pelitapahtumat eivät kuuluneet, vaan selostajan ja muutaman fanin ääni sekoittui rumasti.

Kuvanlaatu ihan OK, ei pätkinyt.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Näyttäisi Lukko - Ässät pelin koostekin löytyvän vihdoin, mutta miten tuosta on saatu melkein 9 minuuttia pitkä?? Siel on viis maalia hei! Puolet pois ni silti olis aikaa näyttää muutama läheltä piti -tilannekin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös