Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 768 160
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

Baldrick

Jäsen
Oman jengin pelipakettien tilaaminen tulisi olla mahdollista myos taalla ulkomailla. Ja bonustahan se olisi jos saisi tilaamisen lisaksi viela katsellakin.

Tämä! Ja mahdollisuus yksittäisten pelien ostamiseen, sillä aikaeron vuoksi ei arkena tohdi pelejä katsella, mutta lauantaisin ja satunnaisesti perjantaisin tulisin pelin ostaneeksi. Kunhan nyt ei tietysti hinta ole lähes sama kuin kuukausitilauksessa. Tämäkin on vain striimin osto selaimen pyöritettäväksi, joten toimitus tuskin kauheasti kustantaa. Veikkaan, että on olemassa läjä ulkosuomalaisia, jotka Liigaa haluaisivat katsella, ainakin ajoittain. Oiva keino myös näyttää ulkkareille suomalaista lätkää. Tämän tietysti voi VPN:llä ohittaa, mutta kaikki tuskin tuota tajuavat tai haluavat lähteä VPN:n kanssa kikkailemaan.

Olen odottanut vuosia, että Liigaan saisi NHL-tyylisen mikityksen! Kuten jo moni maininnut, niin NHL-lähetyksissä laidat ryskyy, tolpat kilisee ja luistimen piirrotkin tiukassa käännöksessä kuuluu. Herättää synkän lokakuisen JYP-SaiPan ihan eri tavalla henkiin ja luo elämyksestä merkittävästi intensiivisemmän. Tämä on ERITTÄIN tärkeä uusi lisä Liiga-kiekon katselukokemukseen näköradiosta.

Taloudellisestihan tuskin on mitään järkeä räätälöidä pelkän yhden joukkueen koti- ja vieraspelit omaksi tuotteekseen, mutta tuo pelkät vieraspelit-paketti palvelee kyllä asiakasta huomattavasti ja voisi olla kaikille osapuolille hyödyllinen. Seurat saavat enemmän katsojia halliin, tunnelma parempi ja se välittyy töllöttimestäkin ja täydet katsomot myös lisäävät lajin mielenkiintoa -> enemmän tilaajia.

Nuo useammat kamerat olisi hyvä lisä (ehdottomasti maalin ylle yksi), mutta ne luonnollisesti maksavat. Tässä tullaan tilanteeseen, että panostetaanko tuotteeseen, mikä hintaa pitää korkeampana vai havitellaanko hinnalla uusia tilaajia. Oma veikkaukseni on, että oli hinta 15€/kk tai 30€/kk, niin iso osa tilaa sen jokatapauksessa ja pienempi osa tulee satunnaistilaajista hinnan perässä. Jälkimmäiset pystyy varmasti korvaamaan viihdyttävämmällä tuotteella. Hinnan perässä viipeltäjien pillin mukaan tanssiminen tarkoittaisi sitä, että ruljanssin pyörittäminen olisi kaiketi vaikeaa, jos tuotetta halutaan samalla parantaa eli silloin pitäisi turvautua karvalakkimalliin, joka taas ei tuo mitään uuttaa auringon alle. Jotkut vakiotilaajat saattavat vain turhautuessaan laittaa boikottiin koko homman.

Enemmistö kuitenkin kaipaa kehitystä katseluelämykseen (enemmän kuin halvempaa hintaa) ja sitä Telia lupaa, joten pidetään siitä kiinni, että kamerat taltioivat kentän tapahtumat ja näyttävät ne (ei jokaisella tauolla yleisöä tarvitse kuvata), mikitys on kunnossa ja lähetykset ovat laadukkaita eivätkä pätki. Erätauoille jotain järkevää, eikä viime viikon matsien uusintoja, jotka on jo nähty edellisen ottelun yhteydessä (esim. muiden otteluiden tilanteista koosteet). Hintalappu sitten sen mukaiseksi. Pelkät joukkueen vieraspelit -paketti luonnollisesti voisi olla halvempi ja tässä yhteistyökuviot Liigan kanssa kannattaa selvittää kausikorttilaisia koskien.

Mainontaan liittyen sen verran, että toivoisin mainosten mielummin olevan sisällytettynä esim. selostukseen/studioon tai ruudun alareunassa vilahtava mainos jenkkityyliin. Jälkimmäisessä kuitenkin on erityisen tärkeää se, ettei mainos peitä näkyvyyttä silloin, kun peli on käynnissä. Esim. pitkän kiekon jälkeen voi sponsorin tuote pyörähtää ruudun alareunassa ja sen kaikki huomaavat, mutta ei haittaa katselukokemuksen sujuvuutta, eikä mitään olennaista jää kentältäkään näkemättä.

Mielestäni Ruudun kierroksen pääpeli, jossa oli studio, oli hyvä viritelmä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Olen sen verran huono jääkiekonseuraaja, etten oikein hahmota tabletilta tihrustaessa ketkä pelaajat ovat juuri kentällä. En ole opetellut numeroita ulkoa ja nimiä ei nyt ainakaan näe muuta kuin lähikuvista. Selostaja on itselleni tähän elintärkeä. Jos tähän voisi saada parannusta vaikka optionaalisella sivupalkkigrafiikalla tms.?
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin rikkinäinen pumppu
Minä pidän sivukameraa kuitenkin parhaana katselukulmana. Syvyyssuunta on kuitenkin kaksiulotteisessa TV-kuvassa hankala hahmottaa.

Konsolipeleissä mulla aina kuva kulma takaa, tästä johtuen tämä kuvakulma. Peleissäkin tykkään mennä päätyyn katsomaan kun siitä näkee pelin pelisuunnassa. Jos kamerat molemmissa päissä näkyy kiekko koko ajan, eikä plankit tule pelin eteen. Tästä johtuen vähemmän kameran vaihtoja jolloin kokonaisuus näkyy paremmin.
 

Kaivanto

Jäsen
• Vaihtoaitioiden mikitys. Samalla tavalla kuin tällä kaudella CHL:ssä, jossa valmennuksen ja pelaajiston keskustelut kuuluvat kirkkaasti.
• Nettipalvelun laaduksi 1080p ja 50 fps. Jos kaistasta pitää säästää niin 720p/50fps on parempi kuin 1080p/25fps. Jos huippulaatu ei ole liiketaloudellisesti kannattavaa ja perustuote on 720p/25fps, niin ainakin itse olen valmis maksamaan hieman enemmän (=vitosen kuussa lisää) 1080p/50fps-laadun premium-tuotteesta. Kunhan laadussa ei ole tuotantoketjussa mitään pullonkauloja kuvauskalustosta alkaen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Kompataan mikitysten yms. selvyyksien lisaksi ulkosuomalaisaspektia. Varsinkin jos local blackoutit tulee kyseeseen, voinko katsoa Tapparan matsit Kreikasta? Potentiaalisia asiakkaita kuitenkin on. VPN joo mutta jos katsonkin HIFK-Tappara ja IP sanoo Helsinki, peli ei nakyisi
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Vastahan tämä ketju perustettiin eilen, mutta aikooko @Telia kommentoida näitä kommentteja, pyyntöjä ja mielipiteitä täällä jotenkin tulevaisuudessa?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vastahan tämä ketju perustettiin eilen, mutta aikooko @Telia kommentoida näitä kommentteja, pyyntöjä ja mielipiteitä täällä jotenkin tulevaisuudessa?
"Kiitoksia kaikille hyvistä ehdotuksista, nämä otetaan huomioon Telian Liiga-pakettia tehdessä."
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
"Kiitoksia kaikille hyvistä ehdotuksista, nämä otetaan huomioon Telian Liiga-pakettia tehdessä."
Just just. :D Tarkoitin jotain konkreettisempaa vastausta.
 

Ylläpito

Administrator
Vastahan tämä ketju perustettiin eilen, mutta aikooko @Telia kommentoida näitä kommentteja, pyyntöjä ja mielipiteitä täällä jotenkin tulevaisuudessa?
Aikoo, ehdottomasti. Alkuun oli varmasti tarkoituskin, että kaikki saavat vapaasti purkaa ajatuksensa ja ehdotuksensa. Kun vastausten "massaa" on tänne kertynyt, vastauksia tulee varmasti - samoin jatkokysymyksiä eri osa-alueilta. Lisäksi me Jatkoajankin puolelta päivystämme tätä ketjua ja olemme tarpeen mukaan kommentoimassa.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi iso toive, jonka aikanaan Ruudullekin esitin. En tiedä kuinka mahdollista on teknisesti, mutta toivoahan aina saa:

- Aina ei ehdi matsia katsomaan heti alusta, siitä johtuen:
A) Jos avaa sovelluksesta lähetyksen kesken peliä, saisi kaksi vaihtoehtoa: katso nykyhetkestä tai alusta
B) Ottelutallenteet olisivat nähtävillä HETI pelin jälkeen, ei vasta johonkin ennalta-arvaamattomaan aikaan seuraavina päivinä
C) Kun kirjatuu palveluun ajatuksella että katsoo aiemmin pelatun/keskeneräisen matsin, se onnistuisi ilman "spoilereita" ottelusta, eli näkemättä niitä klippejä, joiden otsikoissa lukee "pelaaja X ratkaisi joukkueellen voiton jatkoajalla" jne.

Muuta:

- Useammin otteluita nähtäville ilmaiskanaville. Satunnaiskatsojat vieraantuvat sitä enemmän lajista, mitä vähemmän ilmaista kiekkoa televisioissa näkyy. Tämä asia on varmasti sopimusteknisesti mutkikas, mutta todella tärkeä suomikiekolle ja Liigan elinvoimaisuudelle.

- Toivon että studio-osuuksista jätetään kaikki Nyholm&Rantanen -kaltaiset aivan nollatason kohkaajat pois ja tilalle uusia asiantuntijoita ja vieraita. Muutenkin sellainen mukahassuttelu pois ja asiaa tilalle.

- Toivottavasti Liigaa myydään edelleen myös omana pakettinaan, eikä ympätä johonkin kalliseen lätkäpakettiin.

Muuten oikeastaan toivoisin paketin olevan suunnilleen Ruudun kaltainen.

E: Lisään vielä omaankin viestiini toiveen hallien mikittämisestä ja tietenkin teknisestä toimivuudesta
 
Viimeksi muokattu:

Heikki Kesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyppi
Omat toiveeni ovat pitkälti tulleetkin ketjussa jo esille, mutta tässä itselleni tärkeimmät, jos pidetään lähetysten toimivuutta itsestäänselvyytenä.
Ottelut katsottavaksi samalla paketilla operaattori-, laite- ja paikkariippumattomasti . Itse en tarvitse räätälöityjä ottelupaketteja, vaan tutulla tyylillä kaikki liigaottelut yhdellä hinnalla. Toivon myös mahdollisuutta ottaa selostus pois päältä ja kuunnella pelkkiä halliääniä. Ottelun jälkeen Liigan standardoimat (rakenne) lehdistötilaisuudet mukaan lähetyksiin.
Ainakin viikonloppuna pelit voisivat alkaa porrastetusti, jotta voi katsella useampia pelejä illan mittaan ja jopa hallilta paluun jälkeen. Toivoisin myös otteluohjelmaan pelejä jokaiselle illalle, eli mahdollisuutta katsoa jokin peli joka ilta.
Lisäksi olisi hienoa jos yksi extra-kanava näyttää maaleja tai muita ottelun kannalta merkittäviä tilanteita kierroksen kaikista otteluista vaihdellen paikkakuntaa, kuten NFL:n redzonessa tai aikoinaan Canal+ Elitserienin Play Offeissa lähetyksissä.
 
Aikoo, ehdottomasti. Alkuun oli varmasti tarkoituskin, että kaikki saavat vapaasti purkaa ajatuksensa ja ehdotuksensa. Kun vastausten "massaa" on tänne kertynyt, vastauksia tulee varmasti - samoin jatkokysymyksiä eri osa-alueilta. Lisäksi me Jatkoajankin puolelta päivystämme tätä ketjua ja olemme tarpeen mukaan kommentoimassa.
Tämä on kyllä hienoa, kun joku palveluntarjoaja laskeutuu tänne matosten tasolle harrastamaan vuorovaikutusta.

Pärnänen voisi ottaa mallia tuolla kolumnipalstalla.. ;)
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kopioituna edellisiltä, eli olen samaa mieltä, että:
A) Jos avaa sovelluksesta lähetyksen kesken peliä, saisi kaksi vaihtoehtoa: katso nykyhetkestä tai alusta
B) Ottelutallenteet olisivat nähtävillä HETI pelin jälkeen, ei vasta johonkin ennalta-arvaamattomaan aikaan seuraavina päivinä
Voisi ostaa myös yksittäisiä pelejä mobiilisovelluksilla ja ehdottomasti ilmaispelejä televisioon, sillä esim. minun vanhempani eivät enää seuraa kiekkoa lainkaan, koska eivät monien muiden vanhempien ihmisten tavoin suostu maksamaan televisiokanavista.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen kuullut tolppahuhuja että suunnitteilla olisi änärityyliin tavoitteena blokata pelit alueittain.

Eli Jyväskylän alueella et voi katsoa JYPin kotipelejä palvelusta. Tällä tavoitteena saada väkeä halliin. Hyvä ajatus. Ainakin hinnoittelussa tuo on varmaan liigaseurojen intresseissä. Tuplahinta alueittain kotipeleistä.

Jos näin suunnitellaan niin se on saman tien kiitos ja näkemiin. Jättäkää idioottimaiset ideat Eduskunnalle, kyllä ne tekee niitä meidän kaikkien puolesta.On ihmisiä ja elämäntilanteita, että ei sinne hallille pääse vaikka haluaisikin. Siitäkö sitten rangaistaisiin siten että vaikka asuihin kilometrin päässä hallista en näkisi Kerhon kotipelejä ? On perheitä joissa on pieniä lapsia, ja vuorotöitä, jolloin toinen vanhempi on vain kotona, on eläkeläisiä jotka eivät pääse hyvin liikkumaan jne jne.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
- Yhden joukkueen "kausikortti", jossa näkee kaikki pelit
- Useampia kuvakulmia
- Kuvataan sitä missä tapahtuu, eikä katsomoa, vaihtopenkkiä tmv. Sisääntulot ja hengenkohotukset olisi syytä näyttää eikä mitään kokoonpanoja tai studiota tässä kohtaa.
- Studioita ja asiantuntijoita ei tarvitse, mikäli vaikutus kustannuksiin on iso
- Luovuus käyttöön livelähetyksessä. Ruutuun pitää laittaa vähän väliä kiinnostavaa knoppitietoa pelaavista joukkueista ja pelaajien tilastoista. Näissä vain taivas on rajana, esimerkiksi tenniksessä on hyvää dataa paljon matsin aikana. Lätkässä mahdollisuudet on vielä suuremmat. Av- ja yvprosentit nyt on selviö, mutta joukkueiden sijoittuminen sarjassa alivoimalla, ylivoimalla, aloituksissa, taklauksissa, blokkauksissa jne, laukaisukartoista, pelaajien ennätyksistä, pisteputkista, erikoisosaamisista... Otantana voi käyttää koko kautta, kuluvaa kuukautta, mennyttä aikaa X. Ihan millä vaan saa kuvattua virettä tai kokonaiskuvaa parhaiten.
- Tyylikkäät grafiikat. NHL-puolella joku MSG on esimerkki miten asioita ei tehdä ja Foxin edelliskauden malli oli oikein mainio. Torjunnat minimissään lisättävä pelaavien joukkueiden, maalimäärien ja pelikellon lisäksi.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen kuullut tolppahuhuja että suunnitteilla olisi änärityyliin tavoitteena blokata pelit alueittain.

Eli Jyväskylän alueella et voi katsoa JYPin kotipelejä palvelusta. Tällä tavoitteena saada väkeä halliin. Hyvä ajatus. Ainakin hinnoittelussa tuo on varmaan liigaseurojen intresseissä. Tuplahinta alueittain kotipeleistä.

Tämä olisi kyllä niin paskaa touhua kuin olla voi. Ymmärrän että moni pääsee paremmin peleihin kuin vaikka nyt minä, mutta silti näin omakohtaisesti tuo vituttaisi suunnattomasti. En pääse yhtään enempää pelieihin koska aikaa ja rahaa ei ole sen enempää.

Parasta olisi saada valita itse mitä haluaa nähdä.
 

Coutinho

Jäsen
Kuten toisessa ketjussa @Wawesaka kirjoitti;

Sovellus on ehdottomasti saatava Telialta telkkariin. Ruutu sovellus toimii ainakin minun telkkarissa aivan loistavasti. Ei tarvitse mitään casteja tai muuta sekoittamaan pakettia.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kuten toisessa ketjussa @Wawesaka kirjoitti;

Sovellus on ehdottomasti saatava Telialta telkkariin. Ruutu sovellus toimii ainakin minun telkkarissa aivan loistavasti. Ei tarvitse mitään casteja tai muuta sekoittamaan pakettia.

Smart tv appseissa on vain se ongelmana että jokaiselle tv-merkille pitää erikseen tehdä oma sovelluksensa. Chromecast + AppleTV kombolla saa suuremman katsojamäärän paljon pienemmällä vaivalla. Toki joissain uusissa smart tv:eissä alkaa olemaan android sisällä joten se helpottaa aikalailla smart telkkareille sovelluksen tekoa.

EDIT Ja paikalliselle geoblokkaukselle ehdoton ei.
 

Telia

Jäsen
Morjesta ja kiitosta kaikille jo nyt todella aktiivisesta keskustelusta! Tiesimme kyllä etukäteenkin, että tulemme saamaan täältä hyviä kehitysideoita, mutta se miten paljon ja miten hyviä ideoita täältä on tullut, on kyllä yllättänyt meidät todella positiivisesti. Nyt on jo noussut mieleen kysymyksiä, joista haluaisi kuulla lisää, mutta kirjoittelemme niitä tänne hieman myöhemmin, ettemme ohjaile hyvää ideointia liikaa. Yksi asia, joka päätettiin jo eilen illalla ensimmäisten kommenttien jälkeen, on selvittää tarkemmin mitä NHL-tyylisen äänimaailman toteuttaminen vaatii. Varmasti kuulette tästä myöhemmin, kun saadaan selvitys tehtyä.

Päivät on Liigan ympärillä todella kiireisiä, joten aivan reaaliajassa emme ehdi tänne kommentoimaan. Säännöllisesti luemme kuitenkin kommentteja ja yritämme ehtiä osallistumaan keskusteluun myös ainakin pienellä viiveellä.

Mutta tosiaan, jatkakaa loistavaa keskustelua!

-Petri / Telia
 
Viimeksi muokattu:

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuten toisessa ketjussa @Wawesaka kirjoitti;

Sovellus on ehdottomasti saatava Telialta telkkariin. Ruutu sovellus toimii ainakin minun telkkarissa aivan loistavasti. Ei tarvitse mitään casteja tai muuta sekoittamaan pakettia.
Taitaa olla niin päin että telkkarien omat sovellukset sen paketin sekoittavat.

Jos Telia alkaisi näpertämään jokaiselle vanhalle töllölle omaa softaansa niin eipä tuon takia hintoja kannata nostaa. Castit ovat nykypäivää ja tulevaisuutta.

Totaaliselle geoblokille jyrkkä ei.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelikonsoleille sovellukset. Nelonen ei sellaisia ikinä saanut aikaiseksi.
Tälle peukku ylöspäin. Eikös tuollainen olisi hieman helpompi toteuttaa kuin sovellukset televisioon? Vähemmän merkkejä ja malleja you know. Sellainen voisi myös olla aika mielekästä, että keskittämällä Telialle saisi jotain etuja. Jos on esimerkiksi puhelinliittymä Telialta, niin Liiga-paketin voisi saada edullisemmin tjsp.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo geoblokkaus oman suosikkijoukkueen peleihin on mielestäni ehkä kuitenkin liian raaka systeemi. Paljon on liikuntavammaisia/muuten estyneitä, jotka ei paikalle pääse. Tuohan ratkeaa sillä, että luodaan räätälöity "kausikortti-paketti" jokaiselle joukkueelle, josta sitten voi valita yhden joukkueen pelkät vieraspelit, tai vaihtoehtoisesti kaikki pelit, jolloin kotipelit voi hinnoitella vähän vieraspelejä kalliimmaksi. Tähän pakettiin sitten voi mm. joukkueensa kausikortin omistaville yhdistää jotain alennuksia.

Niin, ja loistavaa, että operaattori @Telia tulee tänne jääkiekon HC-fanien sekaan kysymään vinkkejä. Kunhan ei jää pelkäksi puheeksi :)
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Ottelujen katsominen täytyy livelähetyksessä jälkikäteen pystyä aloittamaan ns. alusta. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin aloitat matsin seuraamisen vaikka 30 min sen jälkeen kun kiekko on tippunut jäähän ja vahingossa näet sen hetkisen tilanteen, tai pahimmassa tapauksessa lopputuloksen. Itse en ainakaan pysty aina aloittamaan seurantaa silloin kun liiga niin on päättänyt, vaan jouidun katsomaan tunnin tai pari jälkijunassa. Olisi kiva katsoa matsi alusta ilman, että joutuu tietokoneen näytön peittämään ja äänet nollaamaan ja "kelaamaan" alkuun. Jos vaikka oletuksena toisto alkaisi ottelun alusta tai sitten olisi nappi painike mistä lähetyksen saisi katsottua alusta.

En siis halua tietää sen hetkistä tilannetta, tai lopputulosta, jos katson ottelua jälkikäteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös