Opeth

  • 42 522
  • 253

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Nyt on uusi levy kuunneltavissa kotisivujen kautta aukeavan linkin takana!

Menkää!

Kuuntelen vasta eka biisiä parhaillaan...
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Voi ryökäle! Se on menoa nyt. Ihmismieli ei vain ole tarpeeksi vahva vastustamaan kiusausta. Ja tänä yönä ei kyllä varmasti tule nukuttua. Sen verran lujaa kajahti nuo kaksi ensimmäistä biisiä suoraan tajuntaan.
 

M10

Jäsen
Golden AWe kirjoitti:
Kuuntelen vasta eka biisiä parhaillaan...

Jos sait kuunneltua muitakin biisejä (kuin TGC) tuolla Listening Loungessa, niin kerropa ihmeessä miten!

Kyllä on Ghost of Perdition lyönyt meikämannelta jalat alta. Voi pojat!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En minäkään enempää biisejä onnistunut kuuntelemaan...luulin vain siinä vaiheessa että näin olisi. Tyly biisi oli...ei malttaisi odottaa konserttia eikä uutta levyä...noh, onneksi on kesä ja levyhylly sekä kalenteri täynnä jytkettä!
 

M10

Jäsen
Joo, tosiaan siellä Launchissa on kuunneltavissa vain The Grand Conjuration. Sen lisäksi minulla on koneella Ghost of Perdition ja juuri äsken ladattu The Baying of the Hounds.

Jos nyt nuo kolme kuulemaani biisiä vetäisi pähkinänkuoreen:

The Grand Conjuration
Varsin erilainen Opeth biisi mm. sen vuoksi että progeilua ei juurikaan ole. Silti yli 10min biisi! Taustalla erittäin "eteenpäinrullaava" rumpukomppi ja biisiä hallitsee maltillinen/häijy kitarariffi. Tunnelma on myös Vibergin taustaurkujen vuoksi synkeä. TGC ei ole mikään hittikipale, vaan sopii varmasti nimenomaan Ghost Reveriesin levykokonaisuuteen erinomaisesti. Arvosana 8

Ghost of Perdition
Todella tyypillinen Opethin mestariteos. Biisi sisältää monimutkaisia ja tarttuvia riffejä, kauniita akustisia osuuksia ja Lopezin kellontarkkaa taituruutta. GoP on muuten kappale joka todellakin osoittaa rumpali Martin Lopezin huikeuden. Rumpufillit ja tahtien vaihtelut on kaiken lisäksi sovitettu todella hienosti riffeihin ja melodioihin. Arvosana 9

The Baying of the Hounds
Tätä en ole kerennyt kuuntelemaan vasta kuin muutaman kerran, ja lupaavalta kuullostaa. Urkuri Per Viberg on tässä biisissä aika isossa roolissa. Alussa tarttuva riffi, ja laulua päälle (tyyliin The Funeral Portrait) sen jälkeen hyvin Leper Affinityltä kuullostavaa soittoa. Muutenkin itseasiassa aika BWP:lta repäistyn kuulloinen biisi. Ajassa 3:15 alkaa erinomainen rauhallinen kohta, jossa pelkät rummut, basso ja urut. Tämäkin biisi siis on sitä tuttua Opeth-progeilua (kuten GoP). Arvosana 8 1/2

Kuten jo ennenkin on todettu, nämä Opethin pitkät biisit paranevat vain vanhetessaan ja kuuntelukertojen lisääntyessä. Tuntuu todella hurjalta, kuinka hyvä Ghost Reveries voi olla!

Ai niin, jostainhan jo tuon koko levynkin saa jo ladattua, mutta allekirjoittanut aikoo lopettaa downloadailun tähän ja tyytyä noihin kolmeen. Elokuun 30.pvä on kuitenkin pian ja jotain ylläriä pitää sinnekin jättää...

Tässä vielä lopuksi Ghost Reveriesin biisilista ja kestoajat:
Ghost of Perdition (10:29)
The Baying of the Hounds (10:41)
Beneath the Mire (7:57)
Atonement (6:28)
Reverie / Harlequin Forest (11:39)
Hours of Wealth (5:20)
The Grand Conjuration (10:21)
Isolation Years (3:51)
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Noh, turha tässä on alkaa hurskastelemaan. Levy on vuotanut, minulla on se, en kyennyt vastustamaan. Enempiä moralisoimatta totean, että olen kyllä ensimmäisenä sitä kaupasta ostamassa kun levykaupat aukeaa 30.8. Levy on loistava, aivan huikaiseva. Opeth on ottanut taas askelia eteenpäin. Puhtaiden lauluosuuksien melodiat ovat monipuolistuneet ja jotenkin tuon koko levyn ajan kulkee sellainen mystinen rento mutta erittäin synkkä tunnelma. Useammat kuuntelukerrat todella palkitsevat. Nuo kaksi akustista vetoa Hours of Wealth ja Isolation Years toimivat myös ja ovat erittäin kauniita vetoja. Tämä levy iski jo aluksi kovaa ja useammat kuuntelukerrat palkitsevat todella. Ei voi kuin ihmetellä miten nämä kaverit onnistuvat joka kerran yllättämään. Huh huh.
 

M10

Jäsen
Serenity painted death!!!

Nostetaan tätä hieman ylös jottei syksyn tärkein musiikkitapahtuma unohtuisi. Elikkäs nyt on vajaa kuukausi Opethin ensimmäiseen keikkaan Tavastialla. Ketkäs jatkoaikalaisista on menossa tuonne? Voitaisiin meinaan ottaa jonkinlainen kokoontuminen vaikka Basessa ennen keikkaa, jos teille vaan käy. Kalja tai kaksi.

Hankkikaa uusin Sue! Siinä on sivun mittainen juttu Opethista Åkerfeldtin haastattelun muodossa. Levyn ilmestymiseen on muuten vain viisi(5) päivää. Jaiks!

Tunnen oloni Suosikkia lukevaksi teinitytöksi, innokkaan Opeth-odottelun lomassa...
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Morrow10 kirjoitti:
Elikkäs nyt on vajaa kuukausi Opethin ensimmäiseen keikkaan Tavastialla. Ketkäs jatkoaikalaisista on menossa tuonne?
_o/

Itsehän olen tosin menossa tuonne lauantain 24.9. keikalle, joten jos joku täältä on tuolloin tuonne lähdössä, niin voishan sitä yhden toki ottaa.

Levyä tulee kyllä odotettua melkoisella innolla. Tulis jo!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mulla on ensimmäiselle keikalle muistaakseni nuo liput. Täytyy kattella lähempänä tarkemmin, mutta kalja tai kaksi maistuu kyllä. Ehkä kolomekin, siinä illan mittaan...ha ha ha.
 

M10

Jäsen
Ghost Reveries

Eilen tuli ostettu tämä kauan odotettu albumi. Ei muutakun kaupasta suoraan himaan (kävin kylläkin noutamassa uusimman Opeth-kannella varustetun Infernon), levy soittimeen ja kuulokkeet korville.

Ensimmäiset kaksi biisiä (Ghost of Perdition ja Baying of the hounds) olin jo aikaisemmin kuullutkin. Kuten täällä taisin aikaisemmin jo hehkuttaa, on tuo GoP ehdottomasti Opethin parhaimpia biisjeä. Hieno ralli kerrassaan. Baying of the Hounds ei ole mielestäni mikään suurteos, mutta kelpo biisi kuitenkin.

Albumin kolmantena kappaleena on Beneath the Mire joka selvästikin vaatii kuuntelua ennen kuin koko biisi aukeaa. Hienoja ja tarttuvia ratkaisuja tuostakin biisistä on jo jäänyt mieleen.

Nelosbiisi Atonement on rauhallisempi kipale josta ei näin parin kuuntelukerran jälkeen muista muutakun että kyseessä oli hieman erilainen Opeth-biisi. Taisi olla juuri aika 70-lukulainen kipale jossa ei paljoa lauleta....

Sitten räjähtääkin pankki!

Harlequin Forest, jota edeltää minuutin mittainen intro Reverie, hyppää heti Opethin kautta-aikojen biisien kärkikymppiin, ja se on kova saavutus! Mielettömän "in your face"-tyylinen alku, mutta tällä kertaa Opethille harvinaisessa duurissa soitettuna. HF luikertelee monessa eri musiikkityylissä piipahtamisen kautta infernaalisen ihanaan, Åkerfeldtille tyypilliseen loppukikkailuun, jota kestää pari minuuttia. Hyvin samantyyppinen ratkaisu kuin Deliverance-biisin lopussa. Tällä hetkellä HF on GoP:n kanssa suosikkibiisini tuolta levyltä, mutta nämähän tulevat vielä moneen kertaan vaihtumaan!

Seuraavaksi edetään rauhallisemman Hours of Wealthin kautta levyn jytkyimpään biisiin, The Grand Conjurationiin. Kyseessä on harvinainen tapaus Opethin biisihistoriassa; koko biisi seuraa lähes poikkeuksetta samaa teemaa. Osoitus Åkerfeldtin kyvystä tehdä "helpompaa" ja maanläheistä musiikkia. TGC:stä on muuten tehty musiikkivideokin. En halua nähdä sitä koskaan, koska nuo jutut eivät Opethille sovi!

Viimeisenä kappaleen tulee kaunis Isolation years, jonka sanat ovat aika epä-Åkerfeldt tyyliset. No, ottakaa itse selvää. Ihan ok biisi, mutta loppuu jotenkin hieman kesken.


Antaisin tälle levylle muutaman kuuntelukerran perusteella ysin. Paljon on Ghost Reveriesille otettu vaikutteita 70-luvun progeilusta ja jopa Led Zeppelinmäistä meininkiä on ajoittain luvassa. Ja mitä olisi Opeth ilman niitä lukuisia raskaan riffin saattelemia murinakohtia? No, olisi se helvetinmoinen bändi silloinkin, mutta GR:llä raskautta löytyy vähintään yhtä paljon kuin esim. Deliverancella tai BWP:lla.

Åkerfeldt on tehnyt sen taas. Asettanut riman sinne mistä muut voivat vain haaveilla.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta levyltä, pitänee tsekata ainakin pari biisiä tuolta. Damnation on jo hyllyssä ja Delivarenceakin on tullut jonkun verran kuultua, mutta se raskaampi Opeth ei ole ainakaan vielä oikein iskenyt.

Mutta jotenkin tästä Ghost Reveriestä, tai lähinnä levyn ja biisien nimistä, tulee itselle heti mielleyhtymä toisen ruotsalaisen ryhmän, Katatonian viimeisimpään kokopitkään eli Viva Emptinessiin. Sillähän Katatonia vähän otti eroa siihen perinteiseen ja aika yksinkertaiseen surumetallityyliinsä, ja Vivalla kuulee paikoittain aika selvästikin mm. Opethin ja Toolin vaikutuksen.

Mutta sitä piti vain kysyä, että onko palstan Opeth-diggarit tutustuneet Katatoniaan ja erityisesti Viva Emptiness -levyyn? Jos kyllä, mitä mieltä? Itselle bändi on yksi suurimmista suosikeista.

Vaan olisikohan pitänyt perustaa ihan oma ketju Katatonialle...
 

M10

Jäsen
Vteich kirjoitti:
Mutta sitä piti vain kysyä, että onko palstan Opeth-diggarit tutustuneet Katatoniaan ja erityisesti Viva Emptiness -levyyn? Jos kyllä, mitä mieltä? Itselle bändi on yksi suurimmista suosikeista.

Katatonia on aina pudonnut meikäläiselle. "Last Fair Deal..."-levy on erinomainen, hieman mielestäni parempi kuin toinen omistamani Katatonia-levy Viva Emptiness. Clean Today on suosikkibiisini.

Renkse oli muuten mies joka aikanaan ehdotti Opethille kahden erityylisen levyn (Damnation/Deliverance) tekemistä.
 

cheesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, KK-81, IPK, Petroskoi Puls
Jos uutukaisen soundeillle pitäisi antaa avosana välillä 1-10, antaisin 11...
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Morrow10 tuossa tiivistikin levyn aika kattavasti. Ei tuota osaa kuin ihmetellä jälleen miten hienoa musiikkia Åkerfeldt pystyy luomaan, ja kuten tuosta uudesta Infernosta selviää, ilman juuri mitään tietämystä musiikin teoriasta. Infernon artikkeli oli mielenkiintoinen ja toi esille ainakin itselleni uusia asioita Mikaelista ja bändistä. Nyt kun tuo GR tuli hankittua niin hyllystä löytyy kaikki levyt Still Lifesta lähtien Damnationia lukuunottamatta. Piakkoin olisi tarkoitus täydennellä diskografia. Sylettää kyllä aika lailla kun ei ole noille keikoille mahdollisuutta tulla, mutta en kyllä aio kuolla näkemättä Opethia livenä. Ja kyllä Katatonia erittäin hyvin minullekin putoaa, ollut juuri tehokuuntelussa Ghost Reveriesiä odotellessa. Erityisesti iskee nämä pari uusinta ja sitten Brave Murder Day, jolla Åkerfeldt murisee.
 
Ghost Reveries meni sitten parin päivän myynnillä listasijalle 11. Voipi siis olla, että ensi viikolla levy löytyy jo kympin kärjestä.

Melkoinen juttu, kun ei hirveän helposta musiikista kuitenkaan kyse ole. Tosin medianäkyvyys ja hype on Opethin kohdalla viime aikoina ollut melkoinen, siitäkö tässä sitten on kyse. Tai sitten ihan vaan siitä, että Ghost Reveries on perkeleen hyvä levy.

The Grand Conjurationin videokin on nyt nähtävissä: http://www.roadrun.com/video/. Videossa nainen katoaa WC-pönttöön. Pimeä video muutenkin, aika tylsää ja tavanomaista leikitellä pahoilla jutuilla niin kuin käärmeillä ja kidutuksella hevivideossa. Odotin enemmän, tämmöistä sain. Morrow10 oli Opethin video-asioista puhuessaan siis oikeassa.
 

M10

Jäsen
Typerys olen. En malttanut ja menin katsomaan tuon TGC-videon. Voi tsiisus! Nainen hyppää vessanpönttöön, kärmes luikertelee karkuun, pakastin kaatuu, jätkä heittelee valokuvia notskiin, mc-koppakuoriainen kävelee voimariinin päällä ja mies huutaa vanhuksen korvaan että "Devil!".

Miten tyylitajustaan tunnettu Opeth suostuu tällaiseen Slipknot-skeidaan? Tuo video olisi ollut parempi jos vaikka pelkästään bändin jäseniä olisi kuvattu. Kaiken tämän lisäksi tuo biisikin kuullostaa paikoitellen raiskatulta kun sitä on pitänyt lyhentää muutamalla minuutilla videomittaan.
Niin muuten. Eipäs olekkaan Martin "M-LO" Lopezia tuolla videolla, vaan Testamentista ja Dark Angelista tuttu G.Hoglan. M-Lo oli jo tuolloin ruotsinmaalla parantelemassa huu... eikun veriongelmaansa.

No, ketut videosta. Pääasia on että tämä bändi vastaa pian syksyn tärkeimmästä musiikkitapahtumasta täällä Helsingissä (sanoi Des mitä sanoi). Taitaa olla muuten aika 50/50 että Lopez tuolla keikalla soittaa. Ainakin taannoisella Norjan keikalla miestä ei näkynyt.

Opethin euroopan turneen parin ekan keikan settilistakin on muuten selvillä. Sanottakoon että sieltä löytyy vähän jokaiselle jotakin!

edit: Ai niin ja raipe#41:lle. Hanki nyt -mankauta se My Arms Your Hearse, et tule katumaan! Muuten nimim. Soketti tulee ja ruuvaa sun pääs irti.
 

M10

Jäsen
Ajattelin että jotkut haluavat mielummin pitää tuon tiedon settilistasta yllätyksenä. Tällainen se kuitenkin on:

Deliverance
The Baying of the Hounds
When
In My Time Of Need
To Rid The Disease
The Drapery Falls
The Grand Conjuration
Face Of Melinda
Blackwater Park

---
Encore: Demon Of The Fall
 

M10

Jäsen
Surullisia uutisia Opethin keikoille menijöille; Martin Lopez ei ole bändin mukana Helsingissä. Miestä tuuraa Bloodpath-rupali Martin Axenrot.

Kyllä vituttaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Morrow10 kirjoitti:
Surullisia uutisia Opethin keikoille menijöille; Martin Lopez ei ole bändin mukana Helsingissä. Miestä tuuraa Bloodpath-rupali Martin Axenrot.

Kyllä vituttaa.

Olisiko tälle jotain lähdettäkin?
 

M10

Jäsen
psychodad kirjoitti:
Olisiko tälle jotain lähdettäkin?

"Lähetin Opethin managerille mailia viime perjantaina ja juuri äsken tuli vastaus siihen. Kysyin soittaako Martin Lopez tulevilla Suomen Opeth -keikoilla ja vastaus oli kieltävä. Keikoilla nähdään siis tuuraajana Martin Axenrot, joten vaikka etunimi on sama, niin menetys on silti mieletön. Ei voi mitään."

Tämä poimittu tuolta Imperiumin Opeth-keskustelusta.
 

Soketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Red Wings, Charlton Athletic
Huomenna alkaa parin päivän Opeth-fest..!!

Mahtavaa! Tätä tulevaa viikonloppua on odotettu ensimmäisen keikan julkaisupäivästä lähtien ja nyt alkaa odotus olla finaalissa...Ghost Reveries on ollut juurikin odotetun loistava minkä tosin Åkerfeldtin tason huomioiden varmaksi jo etukäteen tiesikin. Henkilökohtainen suosikkini levyltä, Harlequin Forest, olisi aivan mieletöntä nähdä livenä. Toinen toivomuslistalla oleva helmi olisi April Ethereal, joka sekoittaisi sukat sitten lopullisesti...

Nimmarikeikasta voi todellakin sanoa WTF, mutta siellä ollaan kiittelemässä edellisen ehtoon setistä ja esittämässä viime hetken toiveita seuraavaan. Kohta se alkaa, olo on kuin joulu olisi ovella..!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös